![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie nadal niewiele dzieje się w sprawie pracy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2132 |
Raczkowanie
|
U mnie tez lipa, nadal...nie ma takiej firmy do której nie składałabym CV-pytam juz po znajomych, oni sami szukaja...Boszzz, siedze w domu od czerwca, mozna dostac szału
![]() ![]() ![]()
sierpień 2008-80,40 kg listopad 2008-67,50kg ........... grudzien-2008-65,30kg ![]() Łącznie MINUS 15,10kg ![]() na diecie rozdzielnej ![]() Spasłam sie 5 kg- od poniedziałku 8.11-walcze ![]() jest 69kg cel 65 ![]() kilogram juz zgubilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2133 |
Raczkowanie
|
Tez mialam podobna sytuacje ok 2tyg temu. Oferta pojawila sie w poniedzialek, a juz w srode rano byla nieaktualna.....jakas ekpresowa rekrutacja!!
![]() |
#2134 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wróciłam z urzędu...I co? Staż mi się należy! I to już od listopada! Nie wiem czy się wkurzać, czy skakać z radości! A więc: ważna informacja dla tych zarejestrowanych już ponad rok: należy Wam się staż. Co prawda półroczny podobno, ale staż to chyba najlepsze wyjście, żeby się gdzieś zahaczyć. Zaraz poczytam ustawę o promocji zatrudnienia. Że też ja to przeoczyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2135 |
Raczkowanie
|
Diablica, ja bym tej Pani nie podarowała!!!!Zgłos sprawe do Inspekcji Pracy!!Kasy nie płaci to raz a dwa, jeszcze Cię mobbinguje-co za kur****on
![]()
sierpień 2008-80,40 kg listopad 2008-67,50kg ........... grudzien-2008-65,30kg ![]() Łącznie MINUS 15,10kg ![]() na diecie rozdzielnej ![]() Spasłam sie 5 kg- od poniedziałku 8.11-walcze ![]() jest 69kg cel 65 ![]() kilogram juz zgubilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2136 |
Zadomowienie
|
Właśnie miałam pisać...Ilena, Inspekcja Pracy! Koniecznie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam za Ciebie gregia kciuki, taka praca, o którą się starasz to już dożywocie. Bo urzędy mogą pozamykać, ale sądy to jeszcze długo będą potrzebne. Pieniążki też sensowne i jasna droga awansu. PS. tak sobie Was czytam i Wy w dużych miastach nie możecie znaleźć pracy, to co dopiero ja w takiej pipidówie to chyba nigdy nie znajdę. Złożyłam w zeszłym tygodniu Cv na pracownika biurowego (tym razem praca biurowa w biurze). Ogłoszenie ukazało się na stronie UP i po dwóch dniach liczba wyświetleń ogłoszenia ponad 2 tysiące, dzisiaj już 3 tysiące ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-01-26 o 15:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2139 |
Zakorzenienie
|
A do mnie przed chwileczką dzwonili z salonu Orange i będę mieć w czwartek rozmowę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
Dostałam dzisiaj tę pracę.
Niby się cieszę, ale strasznie się boję. Umowę podpisuję od razu, umowa o pracę, praca biurowo-terenowa - zależy jak będę chciała, to będę wyjeżdżać na spotkania. Totalnie zmieniłam branżę, aż dziw, że mnie w takiej branży chcieli, skoro nigdy nie miałam z nią do czynienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje gratulacje... A ja niestety nadal szukam, ze szkoły językowej dostałam info że niestety przyjęli kogoś innego ![]()
![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj powysyłałam kilka CV, na jedno nawet podziękowali
![]() w piątek kończy się urlop, od poneidziałku jestem bzerobotna, i trzeba będzie zacząć dzwonić po sklepach w okolicy do spożywczaków, bo w domu zwariować można ![]()
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
właśnie gadałam z tą babą przez tel i ona powiedziała ze wyceni moja prace i napisze mi ile mi zapłaci ... tata mi powiedział że jak będzie się migać to właśnie do sadu pracy pójdziemy ... powiedziała ze zapłaci ale pytanie ile
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
powinna moim zdaniem zapłacić ci za 10 dni bez względu na to na ile jej sie wydaje ze sobie zapracowałś. w koncu w umowie jest podana jakaś stawka i ja powinna ci dać. a co jak zapłaci ci za te 10 dni tylko 200 pln ? to też raczej sie do czegoś kwalifikuje ...
![]() |
#2147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja optymistycznie nie jestem nastawiona do nowej pracy, bo wiem, ze znowu czeka mnie szkola zycia. Ale musze dac rade!!!!!!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-01-27 o 06:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2150 |
Raczkowanie
|
gorzka prawda, ja szukam pracy od 6miesięcy.
Do PUP nie mam co iść bo nie znajdą mi pracy w godz.popołudniowych a i na żadne kursy też nie pójdę bo są organizowane rano a ja nie mam z kim zostawić dziecka i tak w kółko... mam nadzieję ,że coś znajdę... życzę powodzenia w szukaniu pracy. na pewno coś znajdziesz odpowiedniego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
a ja az do 9 lutego musze czekan na 2 etap konkursu i w ten sam dzien jest odrazu 3 etap
![]() ![]()
![]() |
#2152 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dagunia! Jesteś gdzieś tu? Nasz ekspercie! Czy można korzystać z kilku instrumentów wsparcia? Stażu i dofinansowania? W ustawie o promocji zatrudnienia nic nie ma na ten temat, że nie wolno łączyć, ale jak to wygląda w praktyce? Help! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobom długotrwale bezrobotnym (co najmniej rok) przysługuje staż. Wydaje mi się, że pisałam o tym w okolicach września.
![]() |
![]() |
#2154 |
Przyczajenie
|
Hej kobietki.
Ja też nadal bez. Spadłam juz poniżej norm i wysłałam cv nawet do sklepów, zookarin, ccc i innych takich. Zaraz będzie 2 msc bez pracy. Jedyny plus taki, że ostatnie dni się nie nudziłam. Przyszła szwagierka dała mi robotę - zajęłam się sprzedażą jej ciuszków dziecięcych na allegro. Moje Kochanie też dało swoje gry, więc bawiłam się w robienie zdjęć, wystawianie aukcji i czas leciał nie tylko na 100 razach sprawdzaniu ogłoszeń. Bez kitu, mam chyba już manię - w ciągu jednego dnia odwiedzam portale z ogłoszeniami ze 50 razy. a cv chyba trafiają w próżnię.. Jutro jadę zarejestrować się do Urzędu Pracy, choć nie wierzę, że to coś da. Ani nianiowania, ani sprzedawania, ani biurowania, nic. Null, zero. MASAKRA. Zyję tylko weekendami, kiedy to nie sprawdzam ogłoszeń wogole bo siedzę z moim Kochaniem. Eh.. nie wiem już co robić dalej ze sobą.. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2156 |
Zadomowienie
|
Ja też szukam już czegokolwiek nie bacząc, że coś jest poniżej moich kwalifikacji (o ambicjach nie wspominając). A jak trafia się jakieś ciekawe ogłoszenie to jestem cała podekscytowana.
Dzisiaj wysłałam CV na stanowisko młodszego specjalisty ds. obsługi klienta. W odpowiedzi dostałam maila (automatyczna odpowiedź) z instrukcją przygotowania się do rozmowy (9 punktów). Pierwszy raz z czymś takim się spotykam. Nic odkrywczego tam nie ma, ale może jakoś łatwiej będzie się przygotować do tej rozmowy - pod warunkiem, że mnie na nią zaproszą ![]()
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
Nie mogę z tą babą wrrrr pisze do niej maile czy już ustaliła co z moją wypłatą a ona jakby mnie ignoruje :/ jak do piątku nie dostane odpowiedzi to kogoś wezmę ze sobą i tam pojadę bo telefony to odbiera i mówi że musi po przeliczać ile mi się należy :/ ale ile można czekać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2158 |
Zadomowienie
|
Tak, Hosenka, tylko co to znaczy "długotrwale bezrobotny"? W ustawie nie jest określone od którego momentu jesteś "długotrwale bezrobotny", więc myślałam, że to skrajne przypadki...A urzędniczka, gdy już nabyłam tych praw długotrwale bezrobotnego nie poinformowała mnie, że w zasadzie mogłabym się starać o staż, choć pytałam wtedy i o dofinansowanie studiów, i o prace interwencyjne. Nawet pytałam co mi się bardziej opłaca...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postrasz ją albo sądem pracy albo kontrolą skarbową albo PIP-em, powinno pomóc. A pieniądze w końcu się Tobie należą, nie siedziałaś tam za darmo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja chyba naprawde zwariowalam !!
Kopnijcie mnie, albo cos, bo ja sama ze soba juz wytrzymac nie moge !! Przez ostatnie lata ciagle bardzo ciezko pracowalam. Nigdy nie mialam ani miesiaca przerwy w moim zyciu zawodowym pomimo mlodego wieku. Teraz niedawno stanelam na rozdrozu: Zarabiac dobre pieniadze i sie meczyc, czy zmienic prace na cos gorszego, ale miec swiety spokoj. Wybralam to drugie. Zanim zwolnilam sie z mojej obecnej jeszcze firmy, znalazlam w 3 dni inna prace - rownie dobrze platna, troche gorsze pieniadze niz te, ktore w mojej firmie mialam, ale inne stanowisko. Bardziej spokojne, bardziej stabilne. Bez szarpaniny. Dzisiaj podpisalam umowe. I w zwiazku z tym wyje!!!! Moja rodzina nie moze zrozumiec, dlaczego. Przykro mi zostawiac to wszystko, co budowalam przez ten czas bycia w firmie. Zostawiac dla innej branzy, dla obcych ludzi. Jestem strasznie rozbita. Powinnam sie cieszyc, ze mam takie szczecie, ze od razu z pracy do pracy przeskakuje i to nie na byle jakie stanowiska, a ja placze jak jakas nastolatka. Ale trudno mi przejsc do porzadku dziennego nad zmiana pracy. Wlasnie pisze maile do moich kontrahentow. I sama nie wiem, co mam im napisac... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.