czy ktoś szuka pracy? - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-26, 14:33   #2131
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Dot.: czy ktoś szuka pracy?

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
zrezygnowałam z pracy .. pracowałam 10 dni i nigdy nie widziałam takiego wykorzystywania i złego stosunku do pracownika .. moja szefowa ciągle się na mnie darła .. przypomnę ze pracowałam w biurze rachunkowym i ta pani obiecała że nauczy mnie wszystkiego od 0, a potem miałam do mnie pretensje że tego nie zrobiłam i tamtego, a ja tego nie umiałam to mówiła że to się naucz :/ wczoraj zrezygnowałam i nie wiem co będzie zadzwoniłam że zapytać się o wypłatę to na mnie nawrzeszczała i powiedziała ze w umowie to mam pieniądze za zlecenie wykonane a nie za nic nie zrobienie .. a ja zrobiłam tyle ile byłam w stanie i tyle co mnie nauczyli ciągle coś robiłam i spieszyłam się tak jak mnie prosili o to .. a ona mi teraz z takim tekstem wyjeżdża ze do końca miesiąca jak bym tak pracowała to na pewno bym 1200 zł nie zobaczyła bo nie zasłużyłam :/ chora baba tyle co się nadenerwowałam przez nią i napłakałam to dajcie spokój ja dziękuję za taką pracę .. czekam teraz na emaila od niej bo miała się zastanowić ile mi zapłaci :/
Miałam podobną sytuację, nawet ją opisywałam w jedym z wątków, więc doskonale Ciebie rozumiem. Masz rację jak chore babsko to nie ma co się męczyć.Wiadomo, że jak czegoś nie wiedziałaś to powinna to Tobie wytłumaczyć, a nie wymagać, tym bardziej, że niedawno rozpoczełaś pracę Ileno, życzę powodzenia!! znajdziesz coś lepszego u normalnych osób

U mnie nadal niewiele dzieje się w sprawie pracy Po tym jak wysłałm wczoraj cv-kę o godz 9:00 na ogłoszenie z Wyborczej, dostałam dziś odpowiedź: ogłoszenie jest nieaktualne!! Zadaję sobie pytanie, jakim to cudem??

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 14:47   #2132
Indian Summer
Raczkowanie

U mnie tez lipa, nadal...nie ma takiej firmy do której nie składałabym CV-pytam juz po znajomych, oni sami szukaja...Boszzz, siedze w domu od czerwca, mozna dostac szałuDobrze, ze mam psy, chociaz wyjde z domu...Jak długo jeszcze sie pytam? Potrzebuje pieniedzy, pracy...nie wiem juz gdzie i jak szukac pracy, jestem bezsilnanic nie dalo ani roznoszenie cv ani wysylanie, lacznie ponad 300 sztuk
grudzien-2008-65,30kg

Łącznie MINUS 15,10kg
na diecie rozdzielnej

Spasłam sie 5 kg-
od poniedziałku 8.11-walcze
jest 69kg
cel 65

kilogram juz zgubilam
Indian Summer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 14:48   #2133
Moniano22
Raczkowanie

Tez mialam podobna sytuacje ok 2tyg temu. Oferta pojawila sie w poniedzialek, a juz w srode rano byla nieaktualna.....jakas ekpresowa rekrutacja!!

26.09.2014 - Pani Kierowca
Moniano22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 14:50   #2134
Jik
Zadomowienie

Dziewczyny, wróciłam z urzędu...I co? Staż mi się należy! I to już od listopada! Nie wiem czy się wkurzać, czy skakać z radości! A więc: ważna informacja dla tych zarejestrowanych już ponad rok: należy Wam się staż. Co prawda półroczny podobno, ale staż to chyba najlepsze wyjście, żeby się gdzieś zahaczyć. Zaraz poczytam ustawę o promocji zatrudnienia. Że też ja to przeoczyłam
Jik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 14:50   #2135
Indian Summer
Raczkowanie

Diablica, ja bym tej Pani nie podarowała!!!!Zgłos sprawe do Inspekcji Pracy!!Kasy nie płaci to raz a dwa, jeszcze Cię mobbinguje-co za kur****on
grudzien-2008-65,30kg

Łącznie MINUS 15,10kg
na diecie rozdzielnej

Spasłam sie 5 kg-
jest 69kg
cel 65

kilogram juz zgubilam
Stary 2010-01-26, 14:53   #2136
Jik
Zadomowienie

Właśnie miałam pisać...Ilena, Inspekcja Pracy! Koniecznie!
Stary 2010-01-26, 15:04   #2137
gorzka prawda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
bylas juz na konkursie w sądzie?? bo jestem ciekawa co mialas i jak ci poszlo. Ja takze weszlam do 2 etapu na staz urzedniczy w sądzie, ale na ksiegową, a ze mna razem 33 osoby
Nie pojechałam. Pisałam o powodach wyżej. Przyjęli 3 osoby. Z jednej strony żałuje jak nie wiem co, bo miałabym tam spore szanse (doświadczenie, temat magisterskiej też związany z funkcjonowaniem sądu, więc i wiedzę posiadam). Ale z drugiej strony to dobrze, że tak się stało. Nie dałabym rady dojeżdżać studiując jeszcze, a i przez studia nie byłabym w stanie się sama utrzymać, gdybym chciała coś wynając. Dojeżdżając wstawałabym o 4.00, a w domu była o 19.00. Napaliłam się na tą pracę w sądzie wbrew rozsądkowi i mam mimo wszystko do siebie żal, że nie pojechałam!
Trzymam za Ciebie gregia kciuki, taka praca, o którą się starasz to już dożywocie. Bo urzędy mogą pozamykać, ale sądy to jeszcze długo będą potrzebne. Pieniążki też sensowne i jasna droga awansu.

PS. tak sobie Was czytam i Wy w dużych miastach nie możecie znaleźć pracy, to co dopiero ja w takiej pipidówie to chyba nigdy nie znajdę. Złożyłam w zeszłym tygodniu Cv na pracownika biurowego (tym razem praca biurowa w biurze). Ogłoszenie ukazało się na stronie UP i po dwóch dniach liczba wyświetleń ogłoszenia ponad 2 tysiące, dzisiaj już 3 tysiące

gorzka prawda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 15:16   #2138
titina
Zakorzenienie

Cytat:
zrezygnowałam z pracy .. pracowałam 10 dni i nigdy nie widziałam takiego wykorzystywania i złego stosunku do pracownika .. moja szefowa ciągle się na mnie darła .. przypomnę ze pracowałam w biurze rachunkowym i ta pani obiecała że nauczy mnie wszystkiego od 0, a potem miałam do mnie pretensje że tego nie zrobiłam i tamtego, a ja tego nie umiałam to mówiła że to się naucz :/ wczoraj zrezygnowałam i nie wiem co będzie zadzwoniłam że zapytać się o wypłatę to na mnie nawrzeszczała i powiedziała ze w umowie to mam pieniądze za zlecenie wykonane a nie za nic nie zrobienie .. a ja zrobiłam tyle ile byłam w stanie i tyle co mnie nauczyli ciągle coś robiłam i spieszyłam się tak jak mnie prosili o to .. a ona mi teraz z takim tekstem wyjeżdża ze do końca miesiąca jak bym tak pracowała to na pewno bym 1200 zł nie zobaczyła bo nie zasłużyłam :/ chora baba tyle co się nadenerwowałam przez nią i napłakałam to dajcie spokój ja dziękuję za taką pracę .. czekam teraz na emaila od niej bo miała się zastanowić ile mi zapłaci :/
Miałam podobną sytuację rok temu, okazało się że większość dziewczyn przede mną rezygnowała po pierwszym dniu. Wytrzymałam tydzień poniżania i pracodawca powiedział że nic mi nie wypłaci i niewybredny sposób pokazał mi drzwi. Spokojnie tłumaczyłam że wywiązałam się ze wszystkich zadań a od pierwszego dnia zawalił mnie pracą bez żadnego szkolenia ani nic. Po rozmowie w której stwierdził że nic mu nie pomogłam w końcu wypłacił mi marne 100 zł. Akurat za bilety się zwróciło....

Cytat:
Napisane przez gorzka prawda Pokaż wiadomość
Złożyłam w zeszłym tygodniu Cv na pracownika biurowego (tym razem praca biurowa w biurze). Ogłoszenie ukazało się na stronie UP i po dwóch dniach liczba wyświetleń ogłoszenia ponad 2 tysiące, dzisiaj już 3 tysiące
U nas na jedno ogłoszenie o pracę w biurze przypada ok 250 osób

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2010-01-26 o 15:20
titina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 15:36   #2139
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

A do mnie przed chwileczką dzwonili z salonu Orange i będę mieć w czwartek rozmowę już całkiem zapomniałam o tej ofercie a tu niespodzianka a staram się stanowisko recepcjonistki

Mark Twain
Stary 2010-01-26, 17:24   #2140
Indian Summer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
A do mnie przed chwileczką dzwonili z salonu Orange i będę mieć w czwartek rozmowę już całkiem zapomniałam o tej ofercie a tu niespodzianka a staram się stanowisko recepcjonistki
to super-pracowałam w Orange i akurat otwierany był nowy salon-a powiedz, w jakiej firmie rekrutuja?Bo Orange mawielu ajentów tej sieciMoglabym cos napisac na ten temat, jesli to Telcom-System
grudzien-2008-65,30kg

Łącznie MINUS 15,10kg
na diecie rozdzielnej

Spasłam sie 5 kg-
jest 69kg
cel 65

kilogram juz zgubilam
Stary 2010-01-26, 18:34   #2141
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorzka prawda Pokaż wiadomość
Nie pojechałam. Pisałam o powodach wyżej. Przyjęli 3 osoby. Z jednej strony żałuje jak nie wiem co, bo miałabym tam spore szanse (doświadczenie, temat magisterskiej też związany z funkcjonowaniem sądu, więc i wiedzę posiadam). Ale z drugiej strony to dobrze, że tak się stało. Nie dałabym rady dojeżdżać studiując jeszcze, a i przez studia nie byłabym w stanie się sama utrzymać, gdybym chciała coś wynając. Dojeżdżając wstawałabym o 4.00, a w domu była o 19.00. Napaliłam się na tą pracę w sądzie wbrew rozsądkowi i mam mimo wszystko do siebie żal, że nie pojechałam!
Trzymam za Ciebie gregia kciuki, taka praca, o którą się starasz to już dożywocie. Bo urzędy mogą pozamykać, ale sądy to jeszcze długo będą potrzebne. Pieniążki też sensowne i jasna droga awansu.

PS. tak sobie Was czytam i Wy w dużych miastach nie możecie znaleźć pracy, to co dopiero ja w takiej pipidówie to chyba nigdy nie znajdę. Złożyłam w zeszłym tygodniu Cv na pracownika biurowego (tym razem praca biurowa w biurze). Ogłoszenie ukazało się na stronie UP i po dwóch dniach liczba wyświetleń ogłoszenia ponad 2 tysiące, dzisiaj już 3 tysiące
zdaje sobie sprawe ze to dobra posadka tym bardziej na prawde bym chciala pracowac jako ksiegowa bo mnie to interesuje, ale te 32 soby bezemnie to masakraniech 1 tylko z doswiadczeniem przyjdzie i po mnie ciekawe jak bedzie wygladał 2 i 3 etap?
gregia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-26, 18:44   #2142
pumas
Zakorzenienie

Dostałam dzisiaj tę pracę.
Niby się cieszę, ale strasznie się boję.
Umowę podpisuję od razu, umowa o pracę, praca biurowo-terenowa - zależy jak będę chciała, to będę wyjeżdżać na spotkania. Totalnie zmieniłam branżę, aż dziw, że mnie w takiej branży chcieli, skoro nigdy nie miałam z nią do czynienia.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 18:52   #2143
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Dostałam dzisiaj tę pracę.
Niby się cieszę, ale strasznie się boję.
Umowę podpisuję od razu, umowa o pracę, praca biurowo-terenowa - zależy jak będę chciała, to będę wyjeżdżać na spotkania. Totalnie zmieniłam branżę, aż dziw, że mnie w takiej branży chcieli, skoro nigdy nie miałam z nią do czynienia.

Moje gratulacje...

A ja niestety nadal szukam, ze szkoły językowej dostałam info że niestety przyjęli kogoś innego

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 18:54   #2144
88Ekaterina88
Zakorzenienie

ja wczoraj powysyłałam kilka CV, na jedno nawet podziękowali

w piątek kończy się urlop, od poneidziałku jestem bzerobotna, i trzeba będzie zacząć dzwonić po sklepach w okolicy do spożywczaków, bo w domu zwariować można

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 19:40   #2145
Ilena
Zakorzenienie

właśnie gadałam z tą babą przez tel i ona powiedziała ze wyceni moja prace i napisze mi ile mi zapłaci ... tata mi powiedział że jak będzie się migać to właśnie do sadu pracy pójdziemy ... powiedziała ze zapłaci ale pytanie ile
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 19:55   #2146
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie gadałam z tą babą przez tel i ona powiedziała ze wyceni moja prace i napisze mi ile mi zapłaci ... tata mi powiedział że jak będzie się migać to właśnie do sadu pracy pójdziemy ... powiedziała ze zapłaci ale pytanie ile
powinna moim zdaniem zapłacić ci za 10 dni bez względu na to na ile jej sie wydaje ze sobie zapracowałś. w koncu w umowie jest podana jakaś stawka i ja powinna ci dać. a co jak zapłaci ci za te 10 dni tylko 200 pln ? to też raczej sie do czegoś kwalifikuje ...

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 20:20   #2147
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wróciłam z urzędu...I co? Staż mi się należy! I to już od listopada! Nie wiem czy się wkurzać, czy skakać z radości! A więc: ważna informacja dla tych zarejestrowanych już ponad rok: należy Wam się staż. Co prawda półroczny podobno, ale staż to chyba najlepsze wyjście, żeby się gdzieś zahaczyć. Zaraz poczytam ustawę o promocji zatrudnienia. Że też ja to przeoczyłam
Możesz coś wiecej napisac na ten temat? staz nalezy sie mimo, że korzystałam juz z tej formy aktywizacji? i oprócz tego pracowąłma rok na umowę o pracę, jestem zarejestrwoana jako osoba bezrobotna juz dłuzszy czas i przyznam że chętnie poszłąbym znów na staz (byłam 8 miesięcy). Pani w UP mi powiedziała, ze abolutnie mi sie nie należy poniewaz już byłam i teraz sama już nie wiem..

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 23:35   #2148
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Moje gratulacje...

A ja niestety nadal szukam, ze szkoły językowej dostałam info że niestety przyjęli kogoś innego
Titina, nie przejmuj sie, taki okres fatalny na szukanie pracy. Dobrze, ze chociaz zadzwonili. Na pewno cos znajdziesz, kwestia czasu

Ja optymistycznie nie jestem nastawiona do nowej pracy, bo wiem, ze znowu czeka mnie szkola zycia. Ale musze dac rade!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2010-01-27, 06:31   #2149
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indian Summer Pokaż wiadomość
to super-pracowałam w Orange i akurat otwierany był nowy salon-a powiedz, w jakiej firmie rekrutuja?Bo Orange mawielu ajentów tej sieciMoglabym cos napisac na ten temat, jesli to Telcom-System
Mnie akurat zaprosili na rozmowę do Orange w Magnolii ale niestety nie orientuję się czy jest to Telecom-System

Mark Twain

Edytowane przez Diablica z Tasmanii
Czas edycji: 2010-01-27 o 06:35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 09:11   #2150
agad28
Raczkowanie

gorzka prawda, ja szukam pracy od 6miesięcy.
Do PUP nie mam co iść bo nie znajdą mi pracy w godz.popołudniowych a i na żadne kursy też nie pójdę bo są organizowane rano a ja nie mam z kim zostawić dziecka i tak w kółko...
mam nadzieję ,że coś znajdę...
życzę powodzenia w szukaniu pracy.
na pewno coś znajdziesz odpowiedniego.
agad28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 09:24   #2151
gregia
Zakorzenienie

a ja az do 9 lutego musze czekan na 2 etap konkursu i w ten sam dzien jest odrazu 3 etap
gregia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 14:16   #2152
Jik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
Możesz coś wiecej napisac na ten temat? staz nalezy sie mimo, że korzystałam juz z tej formy aktywizacji? i oprócz tego pracowąłma rok na umowę o pracę, jestem zarejestrwoana jako osoba bezrobotna juz dłuzszy czas i przyznam że chętnie poszłąbym znów na staz (byłam 8 miesięcy). Pani w UP mi powiedziała, ze abolutnie mi sie nie należy poniewaz już byłam i teraz sama już nie wiem..
Może opisz po kolei kiedy ( daty ) byłaś na stażu, a kiedy bezrobotna. Ja nabrałam praw do stażu z racji tego, że jestem bezrobotna ponad 12 miesięcy. Nigdy ze stażu nie korzystałam. Myślałam o pracach interwencyjnych, ale wolałam złożyć wniosek o dofinansowanie studiów. Teraz mam zakminę: dość realne jest to dofinansowanie studiów ( koleżanka dostała właśnie), ale staż kusi, bo gdybym wkręciła się w swoją nową branżę, związaną ze studiami, to bym uczyła się warsztatu, nawiązała kontakty i miała szanse na fajną pracę dyplomową.
Dagunia! Jesteś gdzieś tu? Nasz ekspercie!
Czy można korzystać z kilku instrumentów wsparcia? Stażu i dofinansowania? W ustawie o promocji zatrudnienia nic nie ma na ten temat, że nie wolno łączyć, ale jak to wygląda w praktyce? Help!
Stary 2010-01-27, 16:20   #2153
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jik Pokaż wiadomość

Osobom długotrwale bezrobotnym (co najmniej rok) przysługuje staż.

Wydaje mi się, że pisałam o tym w okolicach września.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 18:10   #2154
zanetaha
Przyczajenie

Hej kobietki.
Ja też nadal bez. Spadłam juz poniżej norm i wysłałam cv nawet do sklepów, zookarin, ccc i innych takich. Zaraz będzie 2 msc bez pracy. Jedyny plus taki, że ostatnie dni się nie nudziłam. Przyszła szwagierka dała mi robotę - zajęłam się sprzedażą jej ciuszków dziecięcych na allegro. Moje Kochanie też dało swoje gry, więc bawiłam się w robienie zdjęć, wystawianie aukcji i czas leciał nie tylko na 100 razach sprawdzaniu ogłoszeń.
Bez kitu, mam chyba już manię - w ciągu jednego dnia odwiedzam portale z ogłoszeniami ze 50 razy. a cv chyba trafiają w próżnię..
Jutro jadę zarejestrować się do Urzędu Pracy, choć nie wierzę, że to coś da.
Ani nianiowania, ani sprzedawania, ani biurowania, nic. Null, zero. MASAKRA.
Zyję tylko weekendami, kiedy to nie sprawdzam ogłoszeń wogole bo siedzę z moim Kochaniem.
Eh.. nie wiem już co robić dalej ze sobą..

Pozdrawiam.
zanetaha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 18:13   #2155
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaha Pokaż wiadomość
Hej kobietki.
Ja też nadal bez. Spadłam juz poniżej norm i wysłałam cv nawet do sklepów, zookarin, ccc i innych takich. Zaraz będzie 2 msc bez pracy. Jedyny plus taki, że ostatnie dni się nie nudziłam. Przyszła szwagierka dała mi robotę - zajęłam się sprzedażą jej ciuszków dziecięcych na allegro. Moje Kochanie też dało swoje gry, więc bawiłam się w robienie zdjęć, wystawianie aukcji i czas leciał nie tylko na 100 razach sprawdzaniu ogłoszeń.
Bez kitu, mam chyba już manię - w ciągu jednego dnia odwiedzam portale z ogłoszeniami ze 50 razy. a cv chyba trafiają w próżnię..
Jutro jadę zarejestrować się do Urzędu Pracy, choć nie wierzę, że to coś da.
Ani nianiowania, ani sprzedawania, ani biurowania, nic. Null, zero. MASAKRA.
Zyję tylko weekendami, kiedy to nie sprawdzam ogłoszeń wogole bo siedzę z moim Kochaniem.
Eh.. nie wiem już co robić dalej ze sobą..

Pozdrawiam.
Z tą praca w szpitalu gdzie pracuje Twoja mama jednak nie wyszło?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 18:56   #2156
gorzka prawda
Zadomowienie

Ja też szukam już czegokolwiek nie bacząc, że coś jest poniżej moich kwalifikacji (o ambicjach nie wspominając). A jak trafia się jakieś ciekawe ogłoszenie to jestem cała podekscytowana.
Dzisiaj wysłałam CV na stanowisko młodszego specjalisty ds. obsługi klienta. W odpowiedzi dostałam maila (automatyczna odpowiedź) z instrukcją przygotowania się do rozmowy (9 punktów). Pierwszy raz z czymś takim się spotykam. Nic odkrywczego tam nie ma, ale może jakoś łatwiej będzie się przygotować do tej rozmowy - pod warunkiem, że mnie na nią zaproszą.

gorzka prawda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 19:06   #2157
Ilena
Zakorzenienie

Nie mogę z tą babą wrrrr pisze do niej maile czy już ustaliła co z moją wypłatą a ona jakby mnie ignoruje :/ jak do piątku nie dostane odpowiedzi to kogoś wezmę ze sobą i tam pojadę bo telefony to odbiera i mówi że musi po przeliczać ile mi się należy :/ ale ile można czekać
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 19:37   #2158
Jik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Osobom długotrwale bezrobotnym (co najmniej rok) przysługuje staż.

Wydaje mi się, że pisałam o tym w okolicach września.
Tak, Hosenka, tylko co to znaczy "długotrwale bezrobotny"? W ustawie nie jest określone od którego momentu jesteś "długotrwale bezrobotny", więc myślałam, że to skrajne przypadki...A urzędniczka, gdy już nabyłam tych praw długotrwale bezrobotnego nie poinformowała mnie, że w zasadzie mogłabym się starać o staż, choć pytałam wtedy i o dofinansowanie studiów, i o prace interwencyjne. Nawet pytałam co mi się bardziej opłaca...
Stary 2010-01-27, 19:40   #2159
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę z tą babą wrrrr pisze do niej maile czy już ustaliła co z moją wypłatą a ona jakby mnie ignoruje :/ jak do piątku nie dostane odpowiedzi to kogoś wezmę ze sobą i tam pojadę bo telefony to odbiera i mówi że musi po przeliczać ile mi się należy :/ ale ile można czekać

Postrasz ją albo sądem pracy albo kontrolą skarbową albo PIP-em, powinno pomóc. A pieniądze w końcu się Tobie należą, nie siedziałaś tam za darmo

Mark Twain
Stary 2010-01-27, 21:09   #2160
pumas
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja chyba naprawde zwariowalam !!

Kopnijcie mnie, albo cos, bo ja sama ze soba juz wytrzymac nie moge !!

Przez ostatnie lata ciagle bardzo ciezko pracowalam. Nigdy nie mialam ani miesiaca przerwy w moim zyciu zawodowym pomimo mlodego wieku.

Teraz niedawno stanelam na rozdrozu: Zarabiac dobre pieniadze i sie meczyc, czy zmienic prace na cos gorszego, ale miec swiety spokoj.

Wybralam to drugie.

Zanim zwolnilam sie z mojej obecnej jeszcze firmy, znalazlam w 3 dni inna prace - rownie dobrze platna, troche gorsze pieniadze niz te, ktore w mojej firmie mialam, ale inne stanowisko. Bardziej spokojne, bardziej stabilne. Bez szarpaniny. Dzisiaj podpisalam umowe.

I w zwiazku z tym wyje!!!! Moja rodzina nie moze zrozumiec, dlaczego.

Przykro mi zostawiac to wszystko, co budowalam przez ten czas bycia w firmie. Zostawiac dla innej branzy, dla obcych ludzi. Jestem strasznie rozbita.

Powinnam sie cieszyc, ze mam takie szczecie, ze od razu z pracy do pracy przeskakuje i to nie na byle jakie stanowiska, a ja placze jak jakas nastolatka.

Ale trudno mi przejsc do porzadku dziennego nad zmiana pracy. Wlasnie pisze maile do moich kontrahentow. I sama nie wiem, co mam im napisac...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości