czy wiezycie w przyjazn miedzy kobieta a mezczyzna?? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 13:10   #61
aldi090
Raczkowanie

GG do aldi090
Dot.: czy wiezycie w przyjazn miedzy kobieta a mezczyzna??

Cytat:
Napisane przez futura Pokaż wiadomość
"gdybyś". no wlasnie. a gdybym sie w nim zakochala? tez bylby koniec przyjazni. uwazam, ze gdyby seks stał sie elementem naszej relacji, to nie mozna byłoby mowic o przyjazni... gdybysmy wzajemnie wydawali sie sobie atrakcyjni, pociagajacy - to nazwalabym to raczej romansem. tu upatruje roznicy
no to zatytułujmy wątek: "przyjaźń z TZ"
bo tak na prawdę dyskutować można długo tłumacząc sobie czy chodzi o przyjaźń między kobietą i mężczyzną gdy każde z nich pozostaje w związku z kimś innym czy jest to przyjaźń między kobietą i mężczyzną gdzie każde z nich jest stanu wolnego i poprzez tą przyjaźń zakochują się w sobie i wtedy jest aktualny temat pierwszy zagmatwałam chyba troszkę
Stary 2010-01-28, 13:11   #62
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole Pokaż wiadomość
akurat mam przyjaciela geja i nie powiedziałabym że ta strona seksualna jest całkiem wyłączona z użycia ze względu na inną orientację. to jednak i tak facet. w jakiejś dziwnie ustawionej sytuacji, w stylu alkohol, jakieś żale, może do czegoś dojść tak samo jak z przyjacielem hetero. ogólnie najmniejsze prawdopodobieństwo jest z przyjaciółką hetero, ale też zawsze jest.
biorąc pod uwagę że w każdej przyjaźni może dojść do jakiś seksualnych sytuacji najlepiej się nie przyjaźnić z nikim poza partnerem
Oj nie popadajmy już w skrajności Ja bez przyjaciółki bym sie jednak nie obyła Muszę mieć kogoś żeby ponarzekać na tego mojego małego Drania A kto zrozumie kobietę lepiej niż druga kobieta
nunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 13:15   #63
aldi090
Raczkowanie

GG do aldi090

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Oj nie popadajmy już w skrajności Ja bez przyjaciółki bym sie jednak nie obyła Muszę mieć kogoś żeby ponarzekać na tego mojego małego Drania A kto zrozumie kobietę lepiej niż druga kobieta
w temacie narzekania na faceta?
oczywiście, że druga kobieta
Stary 2010-01-28, 13:18   #64
patrycja22
Raczkowanie

to co mam zrobic w tej sytuacji?? jak namówic tż do zakolegowania sie z nim ja niechce wybierac miedzy przyjacielem a tż bo to zadne wyjscie nic chyba do niego nie dociera a moze poprostu mi nie ufa
patrycja22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 13:20   #65
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
skrajnością jest też twierdzenie że przyjaźń z facetem jest taka rzekomo "niebezpieczna" i niemożliwa bo "zawsze" może się przerodzić w coś o podłożu seksualnym.to nie reguła, a na dobrą sprawę wszystkie relacje mogą, nawet koleżeńskie, zwykłe znajomości takie na "cześć", nawet pomiędzy osobami tej samej płci, albo różnych orientacji.
więc jak ma się TŻ to najbezpiecnziej ograniczyć grono tylko do niego (notabene wiele dziewczyn tak robi)
Stary 2010-01-28, 13:21   #66
duhovka
Raczkowanie

Uważam, że jeśli przyjaźń to TYLKO i WYŁĄCZNIE taka. Damsko-damskie są dla mnie jedynie nielicznymi wyjątkami.
duhovka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 13:23   #67
aldi090
Raczkowanie

GG do aldi090

Cytat:
Napisane przez patrycja22 Pokaż wiadomość
to co mam zrobic w tej sytuacji?? jak namówic tż do zakolegowania sie z nim ja niechce wybierac miedzy przyjacielem a tż bo to zadne wyjscie nic chyba do niego nie dociera a moze poprostu mi nie ufa
a może spotkajcie się wszyscy w trójke na wspólnym wyjściu np do kina czy na pizzę??
Twój TZ sie przekona, że jest wszystko ok i że to tylko przyjaźń a przyjaciel zobaczy jak bardzo się kochacie i że nie może liczyć na nic więcej

Edytowane przez aldi090
Czas edycji: 2010-01-28 o 13:25
aldi090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 13:26   #68
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycja22 Pokaż wiadomość
Hmm... Ja nie wiem co Ci poradzić bo jak już mówiłam w przyjaźń takową nie wierzę.. I ja jestem w stanie Twojego tż zrozumieć, naprawde.. Może zostanę potępiona za to co teraz napiszę ale co jest dla Ciebie ważniejsze: miłość do tż czy "przyjaźń"? Obawiam się że będziesz musiała dokonać wyboru skoro, jak piszesz, facet jest nieugięty. A może spróbuj sama go zrozumieć, postaw się na jego miejscu, jak Ty byś się czuła gdyby on miał taką "Przyjaciółkę"? Nie chcę być złośliwa czy coś w tym stylu ale to jedyne co mogę Ci powiedzieć..
nunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 13:44   #69
patrycja22
Raczkowanie

a własnie o to chodzi ze on ma taka przyjaciółke. juz na poczatku wspominałam o tym
Stary 2010-01-28, 13:45   #70
futura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aldi090 Pokaż wiadomość
no to zatytułujmy wątek: "przyjaźń z TZ"
bo tak na prawdę dyskutować można długo tłumacząc sobie czy chodzi o przyjaźń między kobietą i mężczyzną gdy każde z nich pozostaje w związku z kimś innym czy jest to przyjaźń między kobietą i mężczyzną gdzie każde z nich jest stanu wolnego i poprzez tą przyjaźń zakochują się w sobie i wtedy jest aktualny temat pierwszy zagmatwałam chyba troszkę
coś w tym jest. w moim przypadku oboje mamy własnych partnerów. to z nimi chcemy budować przyszłość. nei ze sobą wzajemnie ale jeśli ktoś jest wolny, to wiadomo - od przyjaźni do miłości 1 krok!
Cytat:
skrajnością jest też twierdzenie że przyjaźń z facetem jest taka rzekomo "niebezpieczna" i niemożliwa bo "zawsze" może się przerodzić w coś o podłożu seksualnym.to nie reguła, a na dobrą sprawę wszystkie relacje mogą, nawet koleżeńskie, zwykłe znajomości takie na "cześć", nawet pomiędzy osobami tej samej płci, albo różnych orientacji.
więc jak ma się TŻ to najbezpiecnziej ograniczyć grono tylko do niego (notabene wiele dziewczyn tak robi)
zgadzam sie z pogrubionym
co wiecej - sama na poczatku zwiazku z tż zamknelam sie na innych. ale dlugo tego nie wytrzymalismy oboje
Cytat:
Napisane przez duhovka Pokaż wiadomość
Uważam, że jeśli przyjaźń to TYLKO i WYŁĄCZNIE taka. Damsko-damskie są dla mnie jedynie nielicznymi wyjątkami.
mam takie samo zdanie. mam zle doswiadczenia z przyjaciolkami. zazwyczaj i tak wyzej stawia sie faceta i milosc... w przyjazni damsko-damskiej bylo wiele zawiści, zazdrości, konkurencji. nie doświadczam tego w przyjaźni damsko-meskiej mi to odpowiada. oczywiście nie generalizuję, bo znam kilka przyjaciółek, ktore moga na sobie polegać, sa jak siostry. mnie niestety taki zaszczyt na dłuższą metę nigdy nie dosięgnął
futura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 13:55   #71
patrycja22
Raczkowanie

spotykalismy sie w trójke przy piwku 2 razy to tż nie usiedział na miejscu. a to do kompa poszedł a to przez tel pogadał(bo w domku siedzielismy) az mi głupio było niewiedziałam co robic ale ja zawsze z przyjacielem mamy do obgadania plotkowania itp a jak sie kochamy to on wie bo widzi nas zawsze razem tylko jak tż jest umówiony to mam siedziec gadac z jego przyjaciółmi tego odemnie oczekuje o czym ja mam z nimi gadac?? jak ja zaledwie raz ich widziałam??
Stary 2010-01-28, 13:59   #72
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:

mam takie samo zdanie. mam zle doswiadczenia z przyjaciolkami. zazwyczaj i tak wyzej stawia sie faceta i milosc... w przyjazni damsko-damskiej bylo wiele zawiści, zazdrości, konkurencji. nie doświadczam tego w przyjaźni damsko-meskiej mi to odpowiada. oczywiście nie generalizuję, bo znam kilka przyjaciółek, ktore moga na sobie polegać, sa jak siostry. mnie niestety taki zaszczyt na dłuższą metę nigdy nie dosięgnął
dokładnie. mam dużo koleżanek ale żadnej bym nie nazwała przyjaciółką bo zwyczajnie wiem, że nie mogę na nie liczyć, nawet jak jesteśmy blisko i wszystko sobie mówimy. kiedyś wierzyłam w taką przyjaźń z dziewczyną ale wiele razy się przejechałam. natomiast przyjaciele płci męskiej są inni, nawet jeśli z jakiegoś powodu taka przyjaźń wygaśnie to nigdy nie jest tak, że nie można na nich liczyć. zawsze powiedzą prawdę prosto z mostu, nie ma że boli, są szczerzy, mają inne spojrzenie na pewne sprawy, a jak opowiadasz o sobie to po prostu słuchają i pozwalają się wygadać a nie przerywają w stylu: "taaak? a nie uwierzysz co MNIE się przytrafiło. JA to costam cośtam"
Stary 2010-01-28, 14:35   #73
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez duhovka Pokaż wiadomość
Ja mam problem z przyjaźniami damsko-damskimi, albo sie okazuje ze to nie przyjazn, albo druga okazuje sie dwulicowa, albo po prostu cos sie dzieje nie tak. Przyjaciela - faceta mam od jakichś 6 lat. No i mój chłopak też jest moim przyjacielem, jak najbardziej.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 14:39   #74
futura
Raczkowanie

Cytat:
dokładnie. mam dużo koleżanek ale żadnej bym nie nazwała przyjaciółką bo zwyczajnie wiem, że nie mogę na nie liczyć, nawet jak jesteśmy blisko i wszystko sobie mówimy. kiedyś wierzyłam w taką przyjaźń z dziewczyną ale wiele razy się przejechałam. natomiast przyjaciele płci męskiej są inni, nawet jeśli z jakiegoś powodu taka przyjaźń wygaśnie to nigdy nie jest tak, że nie można na nich liczyć. zawsze powiedzą prawdę prosto z mostu, nie ma że boli, są szczerzy, mają inne spojrzenie na pewne sprawy, a jak opowiadasz o sobie to po prostu słuchają i pozwalają się wygadać a nie przerywają w stylu: "taaak? a nie uwierzysz co MNIE się przytrafiło. JA to costam cośtam"

do tego jeszcze zupełnie inne podejście do sprawy, spojrzenie z drugiej strony mój przyjaciel skutecznie wbił mi do głowy bardzo wiele rzeczy. nawet tż sie nie udało! bez krępacji powiedzą: "boczki ci wystają" co oczywiście początkowo mnie wkurzało, ale później zaczęłam doceniać. bo przyjaciółki albo kręciły nosem: "o, tyjesz". albo wręcz przeciwnie - milczały ciesząc się w duchu
wydaje mi się, że to co łączy w przyjaźni damsko-meskiej to brak wspólnych interesów. bo przecież nigdy nie zawalczymy o jednego faceta/kobietę nie musimy rywalizować. a rywalizacja często popycha do zdrady... tak to widzę.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Ja mam problem z przyjaźniami damsko-damskimi, albo sie okazuje ze to nie przyjazn, albo druga okazuje sie dwulicowa, albo po prostu cos sie dzieje nie tak. Przyjaciela - faceta mam od jakichś 6 lat. No i mój chłopak też jest moim przyjacielem, jak najbardziej.
przyjaźń z tż to też niezwykle ciekawy temat. mój tż jest mi najbliższym przyjacielem. poruszałam z nim takie tematy, że niektórym się to w głowie nie mieści. a mnie z kolei dziwi jak można się przed tż wstydzić. dla mnie on jest peirwszą osobą do któej zwracam się z problemem (choć oczywiście sa problemy którymi z nikim sie nie dziele). moze mam to szczescie, ze trafił mi sie wyrozumiały egzemplarz ktory nie reaguje krzykiem widzac mnie bez makijażu, tudziez w innej krępującej sytuacji...
Stary 2010-01-28, 14:56   #75
TmargoT
Zakorzenienie

nie wierzę w przyjaźń damsko męską.często jest podszyta pociągiem fizycznym.nawet jeśli nie ma tego na początku,to po czasie może się pojawić.
pisząc może odnoszę sie do jednej ze stron,ponieważ czasem druga strona nie wie o prawdziwych uczuciach "przyjaciela" i uważa go za super znawcę dusz.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
a czemu gejem?
żeby uzdrowić relację i od początku nie myślec o nim,jako kandydacie na mężczyznę roku.to samo w drugą stronę.
czułabym się pewnie wiedząc,że nie pociągają go kobiety i mogę mu powiedziec dosłownie wszystko.

miałam kiedyś przyjaciela TRANS.na początku mało wiedziałam o "nich" i z góry założyłam,że chce być kobietą i interesują go sexualnie mężczyźni.
jakim zdziwieniem okazało się,że on chce uprawiac ze mną sex,kiedy ja powiedziałam mu o tyyylu moich intymnych sprawach.na początku był super "przyjaciółką",ale po tym przestałam go tak odbierać i czar prysł.

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2010-01-28 o 14:58
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 15:26   #76
0nasty0
Wtajemniczenie

GG do 0nasty0

hm, ja osobiście w przyjaźń damsko-męską nie wierzę.
w większości przypadków, okazuję się, po jakimś czasie (np. latach) że albo jedna strona, albo druga wyznaje miłość.

lexie
Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy,
zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie.
0nasty0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 15:35   #77
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
przyjaźń z tż to też niezwykle ciekawy temat. mój tż jest mi najbliższym przyjacielem. poruszałam z nim takie tematy, że niektórym się to w głowie nie mieści. a mnie z kolei dziwi jak można się przed tż wstydzić. dla mnie on jest peirwszą osobą do któej zwracam się z problemem (choć oczywiście sa problemy którymi z nikim sie nie dziele). moze mam to szczescie, ze trafił mi sie wyrozumiały egzemplarz ktory nie reaguje krzykiem widzac mnie bez makijażu, tudziez w innej krępującej sytuacji...
No to mamy ciekawe egzemplarze

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2010-01-28, 15:44   #78
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:

hmmm,powiem tak.
pratner życiowy nie powinien wiedziec o wszystkim.
są sprawy,ktore mogą zawazyć na waszym życiu.
przykładowo:kłócisz się z matką.w tym momencie jest ci strasznie mutno i czujesz potrzebę wygadania się.mówisz o tym partnerówi i to co usłyszy zostaje w nim na dlugo.ma żal do twojej mamy,że powiedziała coś na ciebie.
po czasie obie z mamą się godzicie i zapominacie o knflikcie,jednak u twojego parntera ta sytuacja zostaje.
inna sprawa.twoi rodice nie znoszą twojego faceta,mają o coś do niego żal.dla ciebie to też jest smutna wiadomość o czym chciałabyś z kims pogadać.i co powiesz facetowi-SŁUCHAJ ,MOI RODZICE CIĘ NIE AKCEPTUJĄ?
myślisz,że on tylko cię wysłucha?
to tylko dwa przykłady z życia wzięte,a jest ich całkiem sporo.

owszem partner powinien wiedziec co cię boli,a co cieszy,jednak nie powinien wiedziec wszystkiego.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 15:52   #79
futura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
hmmm,powiem tak.
pratner życiowy nie powinien wiedziec o wszystkim.
są sprawy,ktore mogą zawazyć na waszym życiu.
przykładowo:kłócisz się z matką.w tym momencie jest ci strasznie mutno i czujesz potrzebę wygadania się.mówisz o tym partnerówi i to co usłyszy zostaje w nim na dlugo.ma żal do twojej mamy,że powiedziała coś na ciebie.
po czasie obie z mamą się godzicie i zapominacie o knflikcie,jednak u twojego parntera ta sytuacja zostaje.
inna sprawa.twoi rodice nie znoszą twojego faceta,mają o coś do niego żal.dla ciebie to też jest smutna wiadomość o czym chciałabyś z kims pogadać.i co powiesz facetowi-SŁUCHAJ ,MOI RODZICE CIĘ NIE AKCEPTUJĄ?
myślisz,że on tylko cię wysłucha?
to tylko dwa przykłady z życia wzięte,a jest ich całkiem sporo.

owszem partner powinien wiedziec co cię boli,a co cieszy,jednak nie powinien wiedziec wszystkiego.
absolutnie nie to miałam na myśli napisałam - są rzeczy które zachowuję tylko dla siebie. nie jestem otwarta skrzynia, w ktorej co w głowie to na języku. nie obarczam tż nie tylko rzeczami które mogą go dotknąć, ale też takimi które go nie dotyczą. np. problemy moich rodziców. tż i tak nie pomoże, nie musi wiedzieć.
chodziło mi raczej o takie sprawy intymne.. niektóre moje koleżanki uważają za wstydliwe powiedzenie partnerowi o miesiączce dla nas takie rzeczy (jak fizjologia) są zupełnie normalne. i to mnie cieszy.
Stary 2010-01-28, 16:03   #80
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
absolutnie nie to miałam na myśli napisałam - są rzeczy które zachowuję tylko dla siebie. nie jestem otwarta skrzynia, w ktorej co w głowie to na języku. nie obarczam tż nie tylko rzeczami które mogą go dotknąć, ale też takimi które go nie dotyczą. np. problemy moich rodziców. tż i tak nie pomoże, nie musi wiedzieć.
chodziło mi raczej o takie sprawy intymne.. niektóre moje koleżanki uważają za wstydliwe powiedzenie partnerowi o miesiączce dla nas takie rzeczy (jak fizjologia) są zupełnie normalne. i to mnie cieszy.
Jak ja mam okres to mój facet jest biedny, bo mu jecze, że mnie brzuch boli i zawsze wie o tym. Nie potrafię sobie wyobrazić, że on nie będzie wiedział. Wtedy byłoby jakoś tak dziwnie..

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-01-28, 16:09   #81
erina22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
Ja wierzę :p sama mam takiego przyjaciela. Nie ma między nami chemii bo... Bo według mnie jest obrzydliwy. Tzn odpycha mnie od niego seksualnie okropnie. Wolałabym trafić do łóżka z Marylą Rodowicz niż z nim. Po prostu jest dla mnie aseksualny Może dlatego sprawa się sprawdza, no bo bym nie mogła. Nie mogłabym i jest to dla mnie fu tak jakbym miała przespać czy całować się z bratem. Do tego z okropnym bratem który mnie wcaaaaaaaaaaale nie pociąga.

rapifen ja mam dokładnie tak samo
erina22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 17:35   #82
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
nie wierzę w przyjaźń damsko męską.często jest podszyta pociągiem fizycznym.nawet jeśli nie ma tego na początku,to po czasie może się pojawić.
pisząc może odnoszę sie do jednej ze stron,ponieważ czasem druga strona nie wie o prawdziwych uczuciach "przyjaciela" i uważa go za super znawcę dusz.
Ja nie wiem, czy wierzę w taką przyjaźń... wierzę, że przyjaźń damsko-męską można oswoić.

Kiedyś, dawno temu, mój przyjaciel wydawał mi się bardzo atrakcyjnym chłopakiem.

Potem poznałam go bliżej, jako kolegę. I zrozumiałam, że żadne związki nie wchodziłyby w grę - są pewne kwestie, które są nie do przeskoczenia.

Po jakimś czasie zakumplowaliśmy się, moje lubienie go przerodziło się w relacje braterskie.

Był jak starszy brat, na myśl o jakimkolwiek seksie robiłam brrr (chociaż pojawiały się głosy tłumu, że bardziej wyglądamy na parę - ja się z tym nie zgadzałam - moje intencje były czyste).

I kiedy pokłóciliśmy się z przytupem zrozumiałam, że on zachował się jak typowy zawiedziony facet, nie jak przyjaciel.

Kocham go, może na mnie liczyć o każdej porze dnia i nocy.

Jednak, czy jego intencje były i są czyste pozostaje to dla mnie tajemnicą.

Ostatnio uświadomiłam sobie, że: kiedyś tańczyliśmy prawie zawsze razem (zazwyczaj to on zabierał mnie na imprezy taneczne, mięliśmy nawet mału układ taneczny - nie znosił go ).
Na moim ślubie nie zatańczył ze mną ani razu. Nie dał się wyciągnąć.

Nigdy nie odwiedził mnie w moim nowym domu, chociaż widujemy się często, to na piwnie, to tu, to tam...

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 17:42   #83
marysienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zakochana19 Pokaż wiadomość
oczywiście, że wierzę! Dla mnie to jest całkiem naturalne, a wręcz potrzebne, aby mieć przyjaciela płci przeciwnej. On wtedy pomoże Ci patrzeć na świat tak jak mężczyźni.
Nie dziw się mu, że jest zazdrosny. To normalne. Ja tez mam przyjaciela, o którego mój TŻ jest zazdrosny. Ale nie dawaj mu powodów do zazdrości, a na pewno mu przejdzie. A jak nie przejdzie to po prostu powiedz mu, że "zaufanie to podstawa każdego związku. Ja Ci ufam, wiec ty odwdzięcz się tym samym." to zawsze pomaga.
całkowicie się zgadzam
Stary 2010-01-28, 17:49   #84
Not For Everybody
Raczkowanie

A ja nie wierzę w taką przyjażń coś o tym wiem ;p miałam mieć przyjaciela <no właśnie MIAŁAM> a mam wspaniałego mężczyznę, z którym jestem ponad 2 lata Oczywiście jestem bardzo szczęśliwa,że nie zostaliśmy tylko przyjaciółmi
Not For Everybody jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 18:40   #85
2018070520180950
Konto usunięte

tak.
Ja mam tylko przyjaciol facetow, nie zawiedli mnie nigdy, czego nie moge powiedziec o kobietach ;/
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 19:19   #86
marta0nt
Przyczajenie

hmm...a co myślicie o przyjaźni między byłymi partnerami? ;>
marta0nt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 19:30   #87
lady karen
Zadomowienie

Wierzę, w końcu TŻ jest moim przyjacielem

Ale w przyjaźń damsko-męską bez miłości nie wierzę, chyba że obydwie osoby są homoseksualne :P
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 19:35   #88
dance makabre
Wtajemniczenie

oczywiście że jest możliwa miałam i mam kilku przyjaciół, z którymi nigdy nie byłam i być nie chciałam.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 19:36   #89
maryanna3
Zakorzenienie

tak, wierzę ale rozumiem doskonale tą drugą stronę która jest zazdrosna o przyjaciela bo często ta przyjaźń w oczach innych wygląda prawie jak związek(częste widywanie się, rozmowy do późnej nocy) no i jak tu nie być zazdrosnym....
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 19:43   #90
2018070520180950
Konto usunięte

ja z bylymi nie chce miec nic do czynienia, z jednym jestem na czesc ale nie gadam z nim za bardzo :P
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości