|
|
#61 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czy wiezycie w przyjazn miedzy kobieta a mezczyzna??
Cytat:
bo tak na prawdę dyskutować można długo tłumacząc sobie czy chodzi o przyjaźń między kobietą i mężczyzną gdy każde z nich pozostaje w związku z kimś innym czy jest to przyjaźń między kobietą i mężczyzną gdzie każde z nich jest stanu wolnego i poprzez tą przyjaźń zakochują się w sobie i wtedy jest aktualny temat pierwszy zagmatwałam chyba troszkę
|
|
|
#62 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bez przyjaciółki bym sie jednak nie obyła Muszę mieć kogoś żeby ponarzekać na tego mojego małego Drania A kto zrozumie kobietę lepiej niż druga kobieta
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiście, że druga kobieta
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
to co mam zrobic w tej sytuacji?? jak namówic tż do zakolegowania sie z nim
ja niechce wybierac miedzy przyjacielem a tż
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jak ma się TŻ to najbezpiecnziej ograniczyć grono tylko do niego (notabene wiele dziewczyn tak robi)
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Uważam, że jeśli przyjaźń to TYLKO i WYŁĄCZNIE taka. Damsko-damskie są dla mnie jedynie nielicznymi wyjątkami.
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Twój TZ sie przekona, że jest wszystko ok i że to tylko przyjaźń a przyjaciel zobaczy jak bardzo się kochacie i że nie może liczyć na nic więcej
Prawdziwe szczęście daje jedynie marzenie o przyszłym szczęściu... Edytowane przez aldi090 Czas edycji: 2010-01-28 o 13:25 |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm... Ja nie wiem co Ci poradzić bo jak już mówiłam w przyjaźń takową nie wierzę.. I ja jestem w stanie Twojego tż zrozumieć, naprawde.. Może zostanę potępiona za to co teraz napiszę ale co jest dla Ciebie ważniejsze: miłość do tż czy "przyjaźń"? Obawiam się że będziesz musiała dokonać wyboru skoro, jak piszesz, facet jest nieugięty. A może spróbuj sama go zrozumieć, postaw się na jego miejscu, jak Ty byś się czuła gdyby on miał taką "Przyjaciółkę"? Nie chcę być złośliwa czy coś w tym stylu ale to jedyne co mogę Ci powiedzieć..
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
a własnie o to chodzi ze on ma taka przyjaciółke. juz na poczatku wspominałam o tym
|
|
|
|
|
#70 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jeśli ktoś jest wolny, to wiadomo - od przyjaźni do miłości 1 krok!![]() Cytat:
co wiecej - sama na poczatku zwiazku z tż zamknelam sie na innych. ale dlugo tego nie wytrzymalismy oboje ![]() Cytat:
mi to odpowiada. oczywiście nie generalizuję, bo znam kilka przyjaciółek, ktore moga na sobie polegać, sa jak siostry. mnie niestety taki zaszczyt na dłuższą metę nigdy nie dosięgnął
|
|||
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
spotykalismy sie w trójke przy piwku 2 razy to tż nie usiedział na miejscu. a to do kompa poszedł a to przez tel pogadał(bo w domku siedzielismy) az mi głupio było niewiedziałam co robic
ale ja zawsze z przyjacielem mamy do obgadania plotkowania itp a jak sie kochamy to on wie bo widzi nas zawsze razem tylko jak tż jest umówiony to mam siedziec gadac z jego przyjaciółmi tego odemnie oczekuje o czym ja mam z nimi gadac?? jak ja zaledwie raz ich widziałam??
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam problem z przyjaźniami damsko-damskimi, albo sie okazuje ze to nie przyjazn, albo druga okazuje sie dwulicowa, albo po prostu cos sie dzieje nie tak. Przyjaciela - faceta mam od jakichś 6 lat. No i mój chłopak też jest moim przyjacielem, jak najbardziej.
|
|
|
|
#74 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do tego jeszcze zupełnie inne podejście do sprawy, spojrzenie z drugiej strony mój przyjaciel skutecznie wbił mi do głowy bardzo wiele rzeczy. nawet tż sie nie udało! bez krępacji powiedzą: "boczki ci wystają" co oczywiście początkowo mnie wkurzało, ale później zaczęłam doceniać. bo przyjaciółki albo kręciły nosem: "o, tyjesz". albo wręcz przeciwnie - milczały ciesząc się w duchu wydaje mi się, że to co łączy w przyjaźni damsko-meskiej to brak wspólnych interesów. bo przecież nigdy nie zawalczymy o jednego faceta/kobietę nie musimy rywalizować. a rywalizacja często popycha do zdrady... tak to widzę.---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
ktory nie reaguje krzykiem widzac mnie bez makijażu, tudziez w innej krępującej sytuacji...
|
||
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
nie wierzę w przyjaźń damsko męską.często jest podszyta pociągiem fizycznym.nawet jeśli nie ma tego na początku,to po czasie może się pojawić.
pisząc może odnoszę sie do jednej ze stron,ponieważ czasem druga strona nie wie o prawdziwych uczuciach "przyjaciela" i uważa go za super znawcę dusz. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- żeby uzdrowić relację i od początku nie myślec o nim,jako kandydacie na mężczyznę roku. to samo w drugą stronę.czułabym się pewnie wiedząc,że nie pociągają go kobiety i mogę mu powiedziec dosłownie wszystko. miałam kiedyś przyjaciela TRANS.na początku mało wiedziałam o "nich" i z góry założyłam,że chce być kobietą i interesują go sexualnie mężczyźni. jakim zdziwieniem okazało się,że on chce uprawiac ze mną sex,kiedy ja powiedziałam mu o tyyylu moich intymnych sprawach.na początku był super "przyjaciółką",ale po tym przestałam go tak odbierać i czar prysł. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-01-28 o 14:58 |
|
|
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
hm, ja osobiście w przyjaźń damsko-męską nie wierzę.
w większości przypadków, okazuję się, po jakimś czasie (np. latach) że albo jedna strona, albo druga wyznaje miłość.
|
|
#77 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pratner życiowy nie powinien wiedziec o wszystkim. są sprawy,ktore mogą zawazyć na waszym życiu. przykładowo:kłócisz się z matką.w tym momencie jest ci strasznie mutno i czujesz potrzebę wygadania się.mówisz o tym partnerówi i to co usłyszy zostaje w nim na dlugo.ma żal do twojej mamy,że powiedziała coś na ciebie. po czasie obie z mamą się godzicie i zapominacie o knflikcie,jednak u twojego parntera ta sytuacja zostaje. inna sprawa.twoi rodice nie znoszą twojego faceta,mają o coś do niego żal.dla ciebie to też jest smutna wiadomość o czym chciałabyś z kims pogadać.i co powiesz facetowi-SŁUCHAJ ,MOI RODZICE CIĘ NIE AKCEPTUJĄ? myślisz,że on tylko cię wysłucha? to tylko dwa przykłady z życia wzięte,a jest ich całkiem sporo. owszem partner powinien wiedziec co cię boli,a co cieszy,jednak nie powinien wiedziec wszystkiego. |
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chodziło mi raczej o takie sprawy intymne.. niektóre moje koleżanki uważają za wstydliwe powiedzenie partnerowi o miesiączce dla nas takie rzeczy (jak fizjologia) są zupełnie normalne. i to mnie cieszy.
|
|
|
|
|
|
#80 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zawsze wie o tym. Nie potrafię sobie wyobrazić, że on nie będzie wiedział. Wtedy byłoby jakoś tak dziwnie..
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rapifen ja mam dokładnie tak samo
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś, dawno temu, mój przyjaciel wydawał mi się bardzo atrakcyjnym chłopakiem. Potem poznałam go bliżej, jako kolegę. I zrozumiałam, że żadne związki nie wchodziłyby w grę - są pewne kwestie, które są nie do przeskoczenia. Po jakimś czasie zakumplowaliśmy się, moje lubienie go przerodziło się w relacje braterskie. Był jak starszy brat, na myśl o jakimkolwiek seksie robiłam brrr (chociaż pojawiały się głosy tłumu, że bardziej wyglądamy na parę - ja się z tym nie zgadzałam - moje intencje były czyste).I kiedy pokłóciliśmy się z przytupem zrozumiałam, że on zachował się jak typowy zawiedziony facet, nie jak przyjaciel. Kocham go, może na mnie liczyć o każdej porze dnia i nocy. Jednak, czy jego intencje były i są czyste pozostaje to dla mnie tajemnicą. Ostatnio uświadomiłam sobie, że: kiedyś tańczyliśmy prawie zawsze razem (zazwyczaj to on zabierał mnie na imprezy taneczne, mięliśmy nawet mału układ taneczny - nie znosił go ).Na moim ślubie nie zatańczył ze mną ani razu. Nie dał się wyciągnąć. Nigdy nie odwiedził mnie w moim nowym domu, chociaż widujemy się często, to na piwnie, to tu, to tam...
|
|
|
#83 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie wierzę w taką przyjażń
coś o tym wiem ;p miałam mieć przyjaciela <no właśnie MIAŁAM> a mam wspaniałego mężczyznę, z którym jestem ponad 2 lata Oczywiście jestem bardzo szczęśliwa,że nie zostaliśmy tylko przyjaciółmi
|
|
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
tak.
Ja mam tylko przyjaciol facetow, nie zawiedli mnie nigdy, czego nie moge powiedziec o kobietach ;/ |
|
|
|
|
#86 |
|
Przyczajenie
|
hmm...a co myślicie o przyjaźni między byłymi partnerami? ;>
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Wierzę, w końcu TŻ jest moim przyjacielem
![]() Ale w przyjaźń damsko-męską bez miłości nie wierzę, chyba że obydwie osoby są homoseksualne :P |
|
|
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
oczywiście że jest możliwa
miałam i mam kilku przyjaciół, z którymi nigdy nie byłam i być nie chciałam.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
tak, wierzę
ale rozumiem doskonale tą drugą stronę która jest zazdrosna o przyjaciela bo często ta przyjaźń w oczach innych wygląda prawie jak związek(częste widywanie się, rozmowy do późnej nocy) no i jak tu nie być zazdrosnym....
|
|
|
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
ja z bylymi nie chce miec nic do czynienia, z jednym jestem na czesc ale nie gadam z nim za bardzo :P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

zagmatwałam chyba troszkę

Muszę mieć kogoś żeby ponarzekać na tego mojego małego Drania

to samo w drugą stronę.