![]() |
#151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Kropka odważna jesteś z tym goleniem
![]() Ja bym się po pierwsze bała, że mnie malż zatnie (w tak delikatnych sprawach mam zaufanie tylko do siebie ![]() ![]() Dziewczyny, a myślicie, że można stosować chemiczne kremy do depilacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
Magdi555 - byłaś u tego endokrynologa? co Ci powiedział? daj znać
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam odrostów, bo nigdy nie golę się na zero. ![]() ![]() ______________ Spadam napisać miły list do komornika - wysłał mi zajęcie wynagrodzenia dla gościa, który nigdy u mnie nie pracował ![]() ![]() A potem do gina... Ciekawe czy nie zapomnę spytać o ten poród przedwczesny. ![]() ![]() Miłego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a z tych kompletów bodziakow zrezygnowalam, kupiłam pajacyki i jedno body na długi rękaw ![]() ![]() Cytat:
Ja się od samego początku depilowania golę kremami, bo jak ogole sie maszynką to pozniej tydzien chodzę okrakiem ![]() A chcialam zapytać o leżaczki dla dzieci ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-29 o 12:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16804185] przy Maksiu goliłam się sama przed lustrem. ![]() ![]() Też mam taki plan. Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za namiary na zaufanych sprzedawców ![]()
![]() |
#157 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli kupisz leżaczek do 18kg, to do około 3 lat, a nawet dłużej. (Maksiu -2,5latka -waży 14kg, a córeczka sąsiadki pewnie do tej wagi dobije dopiero mając 4/5lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16806827]Jeśli kupisz leżaczek do 9kg to dziecko będzie z niego korzystać około roku.
![]() Jeśli kupisz leżaczek do 18kg, to do około 3 lat, a nawet dłużej. (Maksiu -2,5latka -waży 14kg, a córeczka sąsiadki pewnie do tej wagi dobije dopiero mając 4/5lat ![]() Hmm.. i Maksiu siedział do roku w tym lezaczku ![]() Ja myślalam ze taki leżaczek jest gdzieś na góra 2 miechy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ale niektóre dzieciaczki dłużej korzystają z tego sprzętu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16806964]Maksiu najintensywniej korzystał z leżaczka do 5 miesiąca, potem większość czasu spędzał na podłodze, a w leżaczku był na czas karmienia. A jak miał 8 miesięcy, to leżaczek poszedł całkiem w odstawkę, Maksiu zaczął dreptać na własnych nóżkach i leżaczek już nie był atrakcyjny.
![]() ![]() Ale niektóre dzieciaczki dłużej korzystają z tego sprzętu.[/QUOTE] ahaa.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Konto usunięte
|
Fisher Price do 18kg- i jak się okazało niepotrzebna była tak duża ładowność.
![]() ![]() Teraz też taki kupię- bo przypuszczam, że Maksiu będzie też chciał siedzieć w takim leżaczku jak braciszek, więc musi być do 18kg. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
Velluto - po wizycie wszystko ok, tzn nie wszystko, ale moje nastawienie już lepsze. Lekarz endokrynolog naprawdę super. Wizyta trwała około 40minut i głównie na wyjaśnianiu mi wszystkiego. Generalnie chodzi o to, że na prawym płacie tarczycy mam małego guzka, który to zapewne jest powodem mojego podwyższonego TSH. Niestety mam tabletki hormonalne, czego bardzo nie chciałam, ale jest to mała dawka póki co - Euthyrox 25. Lekarz twierdzi, ze należy ja przyjąć, żeby dziecko się dobrze rozwijało - więc biorę. Martwię się tylko tym, abym nie zaczęła szybciej przybierać na wadze. Bo do tej pory już mam 9 kg na plusie - maskara ;( , a to dopiero 24tc Ale najwięcej to mi w brzuch i piersi poszło (choć tu i ówdzie też mam więcej
![]() mojego dziecka - odchudzać się będę później. Ponoć TSH jest odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie m.in. przemiany materii i przy niedoczynności (to co mam) ta przemiana jest spowolniona, także leki powinny ją teraz unormować, a co za tym idzie waga powinna mniej wzrastać, ale jak to będzie w praktyce to się okaże. Jeśli chodzi o tą zmianę na płacie to po porodzie muszę zrobić biopsję - choć lekarz twierdzi, ze zmiana jest znikoma i najprawdopodobniej niegroźna, ale lepiej mieć pewność ![]() ![]() Dzięki za troskę ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16807634]Fisher Price do 18kg- i jak się okazało niepotrzebna była tak duża ładowność.
![]() ![]() Teraz też taki kupię- bo przypuszczam, że Maksiu będzie też chciał siedzieć w takim leżaczku jak braciszek, więc musi być do 18kg. ![]() Oo to taki na jaki ja patrzyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki Cytat:
Nie było mnie może z tydzień a tu już nowa część wątku - szalejecie dziewczyny. Za 2 tygodnie zaczynam macierzyński - w końcu. Nie mogę już się doczekać. Po 9 godzinach w pracy, praktycznie cały czas na nogach, naprawdę padam na twarz. Co do wyprawki - ja na razie mam tylko ciiuszki, i to też nie wszystkie. Ostatnio trafiłam na wyprzedaż w Sainsbury. Poniżej nasze zdobycze. Natomiast nie mam jeszcze żadnych akcesoriów oprócz 4 paczek pieluch i chusteczek do pup. Ostatnio duże wyprzedaże u nas. A poza tym szukamy mieszkania - dziś jedziemy obejrzeć dwa. W poniedziałek kolejne usg. Właśnie zdałam sobie sprawę, że już pół roku noszę w sobie dwoje dodatkowych ludzi ![]() O kurka, tak się zaczytałam, że zapomniałam tabletek łyknąć, dopiero Magdii mi przypomniała :/ Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-01-29 o 13:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Konto usunięte
|
Magdi,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Rozeznanie
|
Dzięki. Też cały czas zyję w takim przekonaniu. Tym bardziej, że na USG połówkowym wszystko wskazywało na to, że jest ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Konto usunięte
|
sparkly, zakupy fajne,
![]() Jaka szkoda, że u nas takich super cen nie ma. A mieszkanko dla dwóch dodatkowych ludzi ![]() ![]() Trzymam kciuki za powodzenie w akcji zmiana mieszkania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj sie dzielnie kochana ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
Kropka, powodzenia u ginia
Magdi, trzymaj się ![]() Sparkly, fajne ciuszki i duży uroczy domek dla Twoich bobasków ![]() Dziewczyny, jaki kupujecie laktator? Ja dostałam od bratowej nieużywany elektryczny, ale jakiś nieznany - Tufi Gaia. Zastanawiam się jednak nad ręcznym TT. Macie swoje typy? |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja póki co nie planuję zakupu laktatora, a jeśli będzie mi potrzebny to kupię raczej elektryczny nieznanej firmy lub ręczny TT. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
Jak ja wam zazdroszczę tych zakupów...Przez kadrową z ekspracy nie mam chorobowego wypłaconego już 4 miesiąc więc zwyczajnie mnie nie stać ale załatwiłam już co trzeba i pod koniec lutego kasa za zaległe 5 x L4 spłynie na konto (i równie szybko wypłynie
![]()
#173 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuje laktator ręczny TT
![]() ![]() mialam kupić tylko tak aby był z BabyOno bo niewiadomo czy się przyda. a kosztuje 20zł. Ale jednak kupuje z TT ![]() ![]() Jeszcze 45 minut do końca aukcji. Niech mnie ktoś tylko w ostatniej minucie podbije ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-29 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16809420]z taką kasą to na hurtownie możesz uderzyć.
![]() ![]() Ba...mam zamiar przebierać, wybierać, marudzić i co tylko możliwe i cena nie będzie tu głównym wyznacznikiem- szaleć też nie zamierzam za mocno ale jeśli coś mi się trafi lepsze a tańsze to z chęcią skorzystam. A tymczasem tylko przeglądam, podglądam, rozeznanie czynię...
#176 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja Wam się tu trochę wtrące. Odnosnie laktatora, to kiedy mój synek leżał na patologii, to widziałam dziewczyny męczące się z ręcznymi, albo takimi elektrycznymi no name. Ja mialam Madele Mini Electric i nie miałam żadnego problemu.
Polecam kupienie porządnego laktarora, ale dopiero wtedy jak będziecie wiedziały, że go potrzebujecie. Wyślecie tż z karteczką i Wam kupi ![]() Wasza rozmowa przypomniałam mi, że muszę sprzedać swój ![]()
![]() |
#177 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
Doczytałam Was w końcu - uuuufff
![]() ![]() No i melduję się na cz. III ![]() Kropko - powodzenia u gina życzę i 3mam kciuki ![]() ![]() Podjęłyście temat golenia... Rzeczywiście też już ostatnio się zastanawiałam jak to będzie za tydzueń - dwa... bo już teraz jest mi ciężko i wspomagam się lusterkiem ;-) Osobiście też preferuję kremy, bo po maszynce zwykłej mam uczulenie i krosty... ![]() Ja w porównaniu do was jestem daleeeeeko w tyle jeśli chodzi o wyprawkę... Mam nadzieję, że ze wszystkim zdążę. Jedynie ubranka wyglądają ok... muszę dokupić zaledwie parę sztuk ![]() Od wczoraj mam jakiś kiepski nastrój... ![]() ![]() Idę potem do babci na babcine pyzy z truskawkami to może mi się nastrój poprawi... Dobrego dnia Ciężaróweczki
#179 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.Dzis okropnie się czuję!!!!!Boli mnie brzuch bardzo nisko i nie wiem czy mam się martwić.Jak stoje to boli,jak siedzę to boli,jak leżę w każdej pozycjii to też boli!!!!Mam wrazenie że jest to ucisk na jelita.Czuje parcie,ale nie mogę się załatwić?!!!!!Zaraz wyjdę z siebie
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16809626]w ostatniej sekundzie moga Cię przebić. ![]() Ja z zasady wygrywam aukcję składając ofertę na 3-5 sekund przed jej zakończeniem. ![]() wlasnie wiem.. ![]() Nawet jak teraz mnie ktoś przebije to nie bede licytowała od razu tylko przed samym zakończeniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.