|
|
#151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Kropka odważna jesteś z tym goleniem
![]() Ja bym się po pierwsze bała, że mnie malż zatnie (w tak delikatnych sprawach mam zaufanie tylko do siebie ), po drugie trochę by mi głupio było, jakby wpatrywał się w te moje odrosty - choć oczywiście w trakcie 8 lat związku pewnie nie raz dojrzał Dziewczyny, a myślicie, że można stosować chemiczne kremy do depilacji To sporo chemii, ale skoro nadaje się do okolic bikini...Mnie już szlag trafia z tymi maszynkami, a kremem nigdy nic nie podrażnię, skóra jest gładka bez krostek.
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Magdi555 - byłaś u tego endokrynologa? co Ci powiedział? daj znać
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam odrostów, bo nigdy nie golę się na zero. Mam mniej lub bardziej krótkie włosy. Rosną z natury, tak jak na nogach i pod pachami, i mówiąc szczerze fika mi co on sobie o tym myśli - reklamacje to tam do góry, ja sobie tego nie wymyśliłam. ______________ Spadam napisać miły list do komornika - wysłał mi zajęcie wynagrodzenia dla gościa, który nigdy u mnie nie pracował - komornicy to jednak debile są... A potem do gina... Ciekawe czy nie zapomnę spytać o ten poród przedwczesny. I jeszcze mi się przypomniało wczoraj, że chyba powinnam spytać czy potrzebuję zaśw. o zaburzeniach rytmu serca do porodu... O czymś zapomnę na bank. ![]() Miłego... |
|
|
|
|
#154 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogole gdyby nie wizaż to wogole ciemna masa bym byla ![]() a z tych kompletów bodziakow zrezygnowalam, kupiłam pajacyki i jedno body na długi rękaw nie chciałam sie już narażać Tzowi, zwlaszcze ze za 3 godz tez konczy się aukcja z gondolą i musze za szkołę dziś zapłacić. Wiec na dziś starczy wydatków ![]() Cytat:
Ja się od samego początku depilowania golę kremami, bo jak ogole sie maszynką to pozniej tydzien chodzę okrakiem ![]() A chcialam zapytać o leżaczki dla dzieci Keidyś pytałam od ilu takie maleństwo może tam siedzieć. A teraz bym chciała wiedziec do kiedy bo jak np miech to kupię używkę
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-29 o 13:54 |
||
|
|
|
#156 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ciekawe czy jest na to terapia ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16804185] przy Maksiu goliłam się sama przed lustrem. a jak już na końcówce byłam, to używałam kremu do golenia, Też mam taki plan. Cytat:
ani nie używasz codziennie.Dzięki dziewczyny za namiary na zaufanych sprzedawców
|
|
#157 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli kupisz leżaczek do 18kg, to do około 3 lat, a nawet dłużej. (Maksiu -2,5latka -waży 14kg, a córeczka sąsiadki pewnie do tej wagi dobije dopiero mając 4/5lat ).
|
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16806827]Jeśli kupisz leżaczek do 9kg to dziecko będzie z niego korzystać około roku.
Jeśli kupisz leżaczek do 18kg, to do około 3 lat, a nawet dłużej. (Maksiu -2,5latka -waży 14kg, a córeczka sąsiadki pewnie do tej wagi dobije dopiero mając 4/5lat ).[/QUOTE]Hmm.. i Maksiu siedział do roku w tym lezaczku ? Ja myślalam ze taki leżaczek jest gdzieś na góra 2 miechy
|
|
|
|
#159 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A na czas karmienia mieliśmy takie wysokie krzesełko- łamane, że można go przerobić na takie, co ma stolik z przodu- wtedy dzidek mógł "aktywnie uczestniczyć w jedzeniu"- badać konsystencję potraw, itp. ![]() Ale niektóre dzieciaczki dłużej korzystają z tego sprzętu. |
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16806964]Maksiu najintensywniej korzystał z leżaczka do 5 miesiąca, potem większość czasu spędzał na podłodze, a w leżaczku był na czas karmienia. A jak miał 8 miesięcy, to leżaczek poszedł całkiem w odstawkę, Maksiu zaczął dreptać na własnych nóżkach i leżaczek już nie był atrakcyjny.
A na czas karmienia mieliśmy takie wysokie krzesełko- łamane, że można go przerobić na takie, co ma stolik z przodu- wtedy dzidek mógł "aktywnie uczestniczyć w jedzeniu"- badać konsystencję potraw, itp. ![]() Ale niektóre dzieciaczki dłużej korzystają z tego sprzętu.[/QUOTE] ahaa.. A jaki mialaś dla Maksia lezaczek?
|
|
|
|
#161 |
|
Konto usunięte
|
Fisher Price do 18kg- i jak się okazało niepotrzebna była tak duża ładowność.
Ale on mi się podobał z wielu względów- i ładowność, i kolorki fajne, i bujaczek, i wibracje. Teraz też taki kupię- bo przypuszczam, że Maksiu będzie też chciał siedzieć w takim leżaczku jak braciszek, więc musi być do 18kg. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 |
|
Rozeznanie
|
Velluto - po wizycie wszystko ok, tzn nie wszystko, ale moje nastawienie już lepsze. Lekarz endokrynolog naprawdę super. Wizyta trwała około 40minut i głównie na wyjaśnianiu mi wszystkiego. Generalnie chodzi o to, że na prawym płacie tarczycy mam małego guzka, który to zapewne jest powodem mojego podwyższonego TSH. Niestety mam tabletki hormonalne, czego bardzo nie chciałam, ale jest to mała dawka póki co - Euthyrox 25. Lekarz twierdzi, ze należy ja przyjąć, żeby dziecko się dobrze rozwijało - więc biorę. Martwię się tylko tym, abym nie zaczęła szybciej przybierać na wadze. Bo do tej pory już mam 9 kg na plusie - maskara ;( , a to dopiero 24tc Ale najwięcej to mi w brzuch i piersi poszło (choć tu i ówdzie też mam więcej
) No nic najważniejsze to zdrowiemojego dziecka - odchudzać się będę później. Ponoć TSH jest odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie m.in. przemiany materii i przy niedoczynności (to co mam) ta przemiana jest spowolniona, także leki powinny ją teraz unormować, a co za tym idzie waga powinna mniej wzrastać, ale jak to będzie w praktyce to się okaże. Jeśli chodzi o tą zmianę na płacie to po porodzie muszę zrobić biopsję - choć lekarz twierdzi, ze zmiana jest znikoma i najprawdopodobniej niegroźna, ale lepiej mieć pewność w marcu kolejna wizyta z wynikami badań - zobaczymy czy TSH spadnie. Mam jeszcze skierowanie na badania przeciwciał komplet. Teraz się tylko modle, aby z dzieckiem było wszystko ok. Mam nadzieję, że zareagowaliśmy na czas ![]() Dzięki za troskę - jak możesz napisz jakie Ty leki bierzesz.Pozdrawiam wszystkie mamusie
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16807634]Fisher Price do 18kg- i jak się okazało niepotrzebna była tak duża ładowność.
Ale on mi się podobał z wielu względów- i ładowność, i kolorki fajne, i bujaczek, i wibracje. Teraz też taki kupię- bo przypuszczam, że Maksiu będzie też chciał siedzieć w takim leżaczku jak braciszek, więc musi być do 18kg. Oo to taki na jaki ja patrzyłam
|
|
|
|
#164 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki Cytat:
Nie było mnie może z tydzień a tu już nowa część wątku - szalejecie dziewczyny. Za 2 tygodnie zaczynam macierzyński - w końcu. Nie mogę już się doczekać. Po 9 godzinach w pracy, praktycznie cały czas na nogach, naprawdę padam na twarz. Co do wyprawki - ja na razie mam tylko ciiuszki, i to też nie wszystkie. Ostatnio trafiłam na wyprzedaż w Sainsbury. Poniżej nasze zdobycze. Natomiast nie mam jeszcze żadnych akcesoriów oprócz 4 paczek pieluch i chusteczek do pup. Ostatnio duże wyprzedaże u nas. A poza tym szukamy mieszkania - dziś jedziemy obejrzeć dwa. W poniedziałek kolejne usg. Właśnie zdałam sobie sprawę, że już pół roku noszę w sobie dwoje dodatkowych ludzi 26 tydzień. Poniżej mój 26-cio tygodniowy brzucholekO kurka, tak się zaczytałam, że zapomniałam tabletek łyknąć, dopiero Magdii mi przypomniała :/ Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-01-29 o 14:58 |
||
|
|
|
#165 |
|
Konto usunięte
|
Magdi,
|
|
|
|
#166 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki. Też cały czas zyję w takim przekonaniu. Tym bardziej, że na USG połówkowym wszystko wskazywało na to, że jest ok
A leki mają pomóc
|
|
|
|
#167 |
|
Konto usunięte
|
sparkly, zakupy fajne,
a ceny powalające. Śpiworek- 3,3Ł, 3-pak body 1,3Ł... normalnie darmocha. Jaka szkoda, że u nas takich super cen nie ma. A mieszkanko dla dwóch dodatkowych ludzi okazałe. ![]() Trzymam kciuki za powodzenie w akcji zmiana mieszkania. |
|
|
|
#168 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj sie dzielnie kochana Cytat:
A brzuszek....fajny, jest co nosic przed soba
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
Kropka, powodzenia u ginia
Magdi, trzymaj się Sparkly, fajne ciuszki i duży uroczy domek dla Twoich bobasków Dziewczyny, jaki kupujecie laktator? Ja dostałam od bratowej nieużywany elektryczny, ale jakiś nieznany - Tufi Gaia. Zastanawiam się jednak nad ręcznym TT. Macie swoje typy? |
|
|
|
#170 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja póki co nie planuję zakupu laktatora, a jeśli będzie mi potrzebny to kupię raczej elektryczny nieznanej firmy lub ręczny TT.
|
|
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
Jak ja wam zazdroszczę tych zakupów...Przez kadrową z ekspracy nie mam chorobowego wypłaconego już 4 miesiąc więc zwyczajnie mnie nie stać ale załatwiłam już co trzeba i pod koniec lutego kasa za zaległe 5 x L4 spłynie na konto (i równie szybko wypłynie
) . Wtedy i ja sobie poszaleję...skorzystam wtedy z waszych linków, porad, podpowiedzi...
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuje laktator ręczny TT
mialam kupić tylko tak aby był z BabyOno bo niewiadomo czy się przyda. a kosztuje 20zł. Ale jednak kupuje z TT ![]() Jeszcze 45 minut do końca aukcji. Niech mnie ktoś tylko w ostatniej minucie podbije
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-29 o 15:45 |
|
|
|
#174 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo zakupy będą iście hurtowe.
|
|
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16809420]z taką kasą to na hurtownie możesz uderzyć.
bo zakupy będą iście hurtowe. [/QUOTE]Ba...mam zamiar przebierać, wybierać, marudzić i co tylko możliwe i cena nie będzie tu głównym wyznacznikiem- szaleć też nie zamierzam za mocno ale jeśli coś mi się trafi lepsze a tańsze to z chęcią skorzystam. A tymczasem tylko przeglądam, podglądam, rozeznanie czynię...
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja Wam się tu trochę wtrące. Odnosnie laktatora, to kiedy mój synek leżał na patologii, to widziałam dziewczyny męczące się z ręcznymi, albo takimi elektrycznymi no name. Ja mialam Madele Mini Electric i nie miałam żadnego problemu.
Polecam kupienie porządnego laktarora, ale dopiero wtedy jak będziecie wiedziały, że go potrzebujecie. Wyślecie tż z karteczką i Wam kupi Mi laktator przydał się tylko w szpitalu i gdyby nie pobyt małego na patologii to w ogóle bym go nie potrzebowała. Wasza rozmowa przypomniałam mi, że muszę sprzedać swój
|
|
#177 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
Doczytałam Was w końcu - uuuufff
![]() ![]() No i melduję się na cz. III ![]() Kropko - powodzenia u gina życzę i 3mam kciuki ![]() ![]() Podjęłyście temat golenia... Rzeczywiście też już ostatnio się zastanawiałam jak to będzie za tydzueń - dwa... bo już teraz jest mi ciężko i wspomagam się lusterkiem ;-) Osobiście też preferuję kremy, bo po maszynce zwykłej mam uczulenie i krosty... A Z kremów jedyny który nie uczula to Veet...Ja w porównaniu do was jestem daleeeeeko w tyle jeśli chodzi o wyprawkę... Mam nadzieję, że ze wszystkim zdążę. Jedynie ubranka wyglądają ok... muszę dokupić zaledwie parę sztuk ![]() Od wczoraj mam jakiś kiepski nastrój... Wczoraj musiałam oczywiście sobie trochę popłakać... a Dziś też jakoś smętnie - tym bardziej że męż w pracy dużo siedzi a ja ciągle sama No i ta pogoda.... wyszłąm dziś na chwilę i żałowałam po chwili, bo tak niesamowicie ślisko przez tą chlapę, że nawet żółwiowe tempo nie wiele daje... prawie bym się wywróciła, ale na szczęście złapałąm równowagę...Idę potem do babci na babcine pyzy z truskawkami to może mi się nastrój poprawi... Dobrego dnia Ciężaróweczki
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.Dzis okropnie się czuję!!!!!Boli mnie brzuch bardzo nisko i nie wiem czy mam się martwić.Jak stoje to boli,jak siedzę to boli,jak leżę w każdej pozycjii to też boli!!!!Mam wrazenie że jest to ucisk na jelita.Czuje parcie,ale nie mogę się załatwić?!!!!!Zaraz wyjdę z siebie
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i te 200zł przeznaczyć na coś innego ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16809626]w ostatniej sekundzie moga Cię przebić. ![]() Ja z zasady wygrywam aukcję składając ofertę na 3-5 sekund przed jej zakończeniem. wlasnie wiem.. Nawet jak teraz mnie ktoś przebije to nie bede licytowała od razu tylko przed samym zakończeniem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

), po drugie trochę by mi głupio było, jakby wpatrywał się w te moje odrosty - choć oczywiście w trakcie 8 lat związku pewnie nie raz dojrzał
To sporo chemii, ale skoro nadaje się do okolic bikini...Mnie już szlag trafia z tymi maszynkami, a kremem nigdy nic nie podrażnię, skóra jest gładka bez krostek.

wogole gdyby nie wizaż to wogole ciemna masa bym byla 
?
) No nic najważniejsze to 

A Z kremów jedyny który nie uczula to Veet...