WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-01-28, 16:25   #391
monic840628
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Poka¿ wiadomo¶æ
ja dzisiaj dopiero startuje z drug± edycj± wcierki vodka onion
sama pisa³a¶ raz na tydzieñ

Mo¿e nie w temacie, ale Monia powiedz, bo jak sama mówisz jeste¶ fryzjerk±, czy rodzaj szczotki ma wp³yw jakich¶ na w³osy? Jakiej najlepiej u¿ywaæ?
(tzn do w³osów suchych, sianowatych, wypadaj±cych)
Co do szczotki to ja wlosy rozczesujê delikatnie grzebieniem, po odzywce z pantina nie mam problemu z rozczesaniem, potem podkrecam je troche na szczotce z naturalnego wlosia, kupilam j± juz chyba z 10 lat temu i dalej jej uzywam, w pracy mam normalne szczotki do modelowania ze sztucznego wlosia i tez sa ok, trzeba tylko umiec sie nimi poslugiwac, nie szarpac wlosow i dobrze je nawijac przy modelowaniu aby sie nie popl±taly. Pozdrawiam
monic840628 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-28, 17:51   #392
tyneczka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 036
GG do tyneczka

Dosta³am siê do lekarza i wyniki wskazuj± na to, ¿e problem z w³osami le¿y z zewn±trz, bo wszystko mam w normie, ¿elaza sporo, krew bardzo dobra. Czyli czekaj± mnie teraz wizyty u dermatologa... Ca³kiem to mo¿liwe, gdy¿ nie powiem ¿ebym nie mia³a ³upie¿u... Stosujê ca³y czas Neril (dopiero 3 tyg) i mo¿e on mi co¶ pomo¿e... bo szczerze mówi±c ostatnio ju¿ nie zapycham ca³ej wanny w³osami. Nadal leci ich o 3/4 za du¿o, ale mam wra¿enie, ¿e jakby mniej. Niestety t³umaczê sobie to tym, ¿e ju¿ nie ma mi co wypadaæ, a nie ¿e jest lepiej
I teraz mam dylemat - czy farbowaæ sobie w³osy szamponem koloryzuj±cym na 24mycia, czy daæ sobie spókój. Ale tak mnie korci ¿eby zrobiæ to na studniówkê, która ju¿ w sobotê...

tyneczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-28, 18:30   #393
strzyga30
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 145

Mnie po narkozie w³osy lecia³y ale to jest do opanowania;p polecam inneov, kerium, radical i expert w³osy takie tabsy i ograniczyæ stres;p
ob nie wzmaga wypadania, tylko brak ¿elaza , tarczyca...tak uwa¿am ale ekspertem nie jestem pozdrawiam
strzyga30 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-28, 19:04   #394
Katelicious
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 203

Cytat:
Napisane przez strzyga30 Poka¿ wiadomo¶æ
Mnie po narkozie w³osy lecia³y ale to jest do opanowania;p polecam inneov, kerium, radical i expert w³osy takie tabsy i ograniczyæ stres;p
ob nie wzmaga wypadania, tylko brak ¿elaza , tarczyca...tak uwa¿am ale ekspertem nie jestem pozdrawiam
a mo¿liwe ze operacjê mia³am w listopadzie a w³osy zaczê³y mi wypadaæ jako¶ w po³owie grudnia? czy wypadanie nastêpuje do razu po narkozie?

mój najwiêkszy cel na wakacje : wy¶mienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany!

walczê z tr±dzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracylin±

Katelicious jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:08   #395
angela447
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 623

Te¿ mam problem z moimi nieszczêsnymi w³osami na pocz±tku wypada³y mi sporadycznie a teraz tragedia.. wystarczy ,¿e lekko je przeczeszê i grzebyk w³osów a gdy myjê g³owê ca³a wanna w³osów mog³abym nawet powiedzieæ,¿e uzbiera³a by siê gar¶æ.Wcze¶niej mia³am gêste i b³yszcz±ce teraz wygl±daj± jakby by³y ci±gle t³uste a cieniutkie takie ;( By³am u dermatologa pani zada³a mi 3 pytania:
- czy mia³am ostatnio du¿e stresy w stylu matura itp (odp nie)
-czy przechodzi³am jaki¶ zabieg lub operacje (nie)
-czy nie by³am w ostatnim czasie chora( chodzi tu o co¶ wiêkszego ni¿ katar i bol gard³a tak¿e nie)
No i przepisa³a mi ma¶æ do wklepywnia w skórê g³owy i jakie¶ tabletki z aloesem ,ktore rozpuszcza siê i pije.Problem w tym ,¿e tabletki kosztuj± 40 z³ a ma¶æ 90 z³ w sumie 130 z³ ... jak dla mnie to dosyæ du¿o tym bardziej,¿e nie zrobi³a mi ¿adnych badañ nawet nie wiem czy te leki mog± mi pomóc ;/ nie znacie mo¿e dziewczyny jaki¶ tañszych odpowiedników w stylu wcierki itp .S³ysza³am o waxie u¿ywa³a¶ która¶ z was?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post44006397

Grudzieñ
angela447 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:33   #396
Katelicious
Zadomowienie

angela447 najpierw zrób badania , potem jakie¶ mocne leki etc.
a z tych tañszych kosmetykow/lekow to polecany jest wax, ampu³ki radical, lotion i szampon seboradin niger, szampon pharmaceris do wypadaj±cych - poszukaj na KWC.
Ja mam chyba trilion mo¿liwo¶ci dlaczego mi wypadaj± mi w³osy (mo¿e przez operacje, os³abienie organizmu, przet³uszczaj±ce siê w³osy, niedobor witamin, przez to ¿e gorszy okres po prostu mam - w³osy podobno wypadaj± najwiêcej w okres jesienno-zimowy, mo¿e przez to ¿e nie nosze czapki ?)...
Za jakie¶ 2 tygodnie idê zrobic sobie badania:
morfologie
poziom ¿elaza
TSH
tesotsteron.
Trzymam kciuki ¿eby pomog³o

mój najwiêkszy cel na wakacje : wy¶mienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany!

Stary 2010-01-28, 20:39   #397
eveline_26
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 131

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Poka¿ wiadomo¶æ
Basiu, poprawa po podciêciu o 5 cm. w³osów to albo czary- mary albo efekt placebo
Dziewczyny, jeszcze raz powtarzam, ¿e czê¶æ w³osów, która jest w fazie umierania wypada do ok. 3, 4 miesiêcy. Dlatego efekty kuracji s± widoczne po tym czasie. W Twoim przypadku, Basiu, widzê du¿y zwi±zek z za¿ywaniem leku na chor± tarczycê, która powodowa³a utratê w³osów. Cieszê siê, ¿e przynios³o to efekty.
Zgadzam siê!

Pozdrawiam!
eveline_26 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-29, 10:43   #398
rafka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 103

a co by¶cie poleci³y mê¿czy¼nie na wypadaj±ce w³osy?

Mój m±¿ jaki¶ czas temu zacz±³ ³ysieæ, tzn. zaczê³y mu wypadaæ w³osy na zakolach i na czubku g³owy. Niby to normalne u mê¿czyzn, ale on dok³adnie wczoraj skoñczy³ 24lata, wiêc jako¶ mega wcze¶nie.
W koñcu kupili¶my mu ze 2-3 tygodnie temu ¿el hamuj±cy wypadanie w³osów firmy "Dermena". Prawie codziennie gdy m±¿ umyje w³osy ja mu ten ¿el wmasowujê w skórê g³owy. Dodatkowo m±¿ od 5 dni myje g³owê szamponem "Vichy" na wypadaj±ce w³osy.
Wiem, ¿e to za wcze¶nie na jak±¶ poprawê i ¿e w tak krótkim czasie nie da rady zaobserwowaæ ¿e w³osów jest wiêcej, ale m±¿ twierdzi, ze ich od tego ¿elu i szamponu ubywa! ¿e mu w³a¶nie bardziej wypadaj±.
Wiem, ¿e np w przypadku Nisim Fast (stosowa³am kiedy¶ na szybszy porost) na pocz±tku skóra siê oczyszcza i usuwa w³osy, które by w najbli¿szym czasie wypad³y, wiêc mo¿e w przypadku preparatów na "nie wypadanie" jest podobnie. Nie wiem, osobi¶cie nigdy nie mia³am z tym problemów.
Chcia³abym mê¿owi pomóc. Pomy¶la³am ¿e mo¿e do dermatologa go wy¶lê, ale on jak s³yszy lekarz (obojêtnie jaki) to broni siê rêkoma i nogami.
Przypuszczam, ¿e s± te¿ domowe sposoby na szybszy porost, tylko czy facet bêdzie chcia³ np pic pokrzywê.

proszê, napiszcie co Waszym zdaniem powinnam zrobiæ. Gdzie siê udaæ, co z domowych sposobów zaproponowaæ mê¿owi. Czy Wam te¿ na pocz±tku kuracji przeciw wypadaniu w³osów najpierw wypad³y te w³osy "s³abe" aby mog³y urosn±æ mocniejsze?
-> ok 20 kwietnia 2010 urodzê synka!

Edytowane przez rafka
Czas edycji: 2010-01-29 o 10:45
rafka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-29, 10:57   #399
angela447
Zakorzenienie

Katelicious mo¿liwe ,¿e to od nienoszenia czapki ale je¶li nosisz kaptur to ca ró¿nica zreszt± podczas lata ja te¿ nie chodzê w czapce a podbnie¿ s³oñce nie sprzyja w³osom bo je wysusza i niszczy ale w lato zawsze mam b³yszcz±c i zdrowe ..badania mia³am robione
morfologie
poziom ¿elaza
anemi nie mam
tarczycy te¿
wszystkie badania wysz³y w normie..

Rafka powinna¶ udaæ siê najpierw do dermatologa i zrobiæ potrzebne badania je¶li on nic nie poradzi to polecam endokrynologa mo¿e to hormony..?

Grudzieñ

Edytowane przez angela447
Czas edycji: 2010-01-29 o 10:59
Stary 2010-01-29, 11:18   #400
rafka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 103

czyli jednak si³± do lekarza-dermatologa i nie s³uchaæ sprzeciwu?

Nie wiem czy to horomony - mo¿na to jako¶ u mê¿czyzny sprawdziæ? Wys³aæ go na pobranie krwi do laboratorium? I jak takie badania hormonalne dla me¿czyzn siê nazywa? (i czy drogie jest?)
-> ok 20 kwietnia 2010 urodzê synka!

rafka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-29, 12:39   #401
strzyga30
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 145

kto¶ pyta³ o narkozê, tak mog± szybko wypa¶æ po zabiegu bo pewnie przed tem sie stresowa³a¶........albo masz bardzo s³aby organizm , nie martw siê przestan± wypadaæ wszystko jest do opanowania
strzyga30 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 13:18   #402
nikita1213
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 223

Cytat:
Napisane przez rafka Poka¿ wiadomo¶æ

Mój m±¿ jaki¶ czas temu zacz±³ ³ysieæ, tzn. zaczê³y mu wypadaæ w³osy na zakolach i na czubku g³owy. Niby to normalne u mê¿czyzn, ale on dok³adnie wczoraj skoñczy³ 24lata, wiêc jako¶ mega wcze¶nie.
W koñcu kupili¶my mu ze 2-3 tygodnie temu ¿el hamuj±cy wypadanie w³osów firmy "Dermena". Prawie codziennie gdy m±¿ umyje w³osy ja mu ten ¿el wmasowujê w skórê g³owy. Dodatkowo m±¿ od 5 dni myje g³owê szamponem "Vichy" na wypadaj±ce w³osy.
Wiem, ¿e to za wcze¶nie na jak±¶ poprawê i ¿e w tak krótkim czasie nie da rady zaobserwowaæ ¿e w³osów jest wiêcej, ale m±¿ twierdzi, ze ich od tego ¿elu i szamponu ubywa! ¿e mu w³a¶nie bardziej wypadaj±.
Wiem, ¿e np w przypadku Nisim Fast (stosowa³am kiedy¶ na szybszy porost) na pocz±tku skóra siê oczyszcza i usuwa w³osy, które by w najbli¿szym czasie wypad³y, wiêc mo¿e w przypadku preparatów na "nie wypadanie" jest podobnie. Nie wiem, osobi¶cie nigdy nie mia³am z tym problemów.
Chcia³abym mê¿owi pomóc. Pomy¶la³am ¿e mo¿e do dermatologa go wy¶lê, ale on jak s³yszy lekarz (obojêtnie jaki) to broni siê rêkoma i nogami.
Przypuszczam, ¿e s± te¿ domowe sposoby na szybszy porost, tylko czy facet bêdzie chcia³ np pic pokrzywê.

proszê, napiszcie co Waszym zdaniem powinnam zrobiæ. Gdzie siê udaæ, co z domowych sposobów zaproponowaæ mê¿owi. Czy Wam te¿ na pocz±tku kuracji przeciw wypadaniu w³osów najpierw wypad³y te w³osy "s³abe" aby mog³y urosn±æ mocniejsze?
Ja bym mê¿a zaci±gnê³a jednak do dermatologa, choæby i si³± (albo ma³ym szanta¿ykiem ), no chyba, ¿e ³ysienie mu nie przeszkadza ( bo s± i tacy, co im bardzo do twarzy z ca³kowicie ³ys± g³ow± i nawet z premedytacj± gol± siê na ³yso, no ale to odbiegaj±c od tematu ).
Je¿eli Twojego mê¿a dotknê³o ³ysienie androgenowe (bo to chyba najczêstsza forma ³ysienia u mê¿czyzn), to nie jestem pewna czy zwyk³e picie pokrzywy tutaj pomo¿e. Z tego co wiem, to u mê¿czyzn podczas leczenia ³ysienia mo¿na stosowaæ doustnie Finasteryd, a jako wcierki preparaty zawieraj±ce Minoksidil. Najlepiej jednak, ¿eby wypowiedzia³ siê dermatolog, w koñcu taka wizyta ani nie boli ani nie jest krêpuj±ca .
Ja swego czasu zu¿ywa³am ogromne ilo¶ci Dermeny-i szamponu i od¿ywki i momentami te¿ mia³am po nich wra¿enie, ¿e w³osy szybciej wypadaj± (ale jednocze¶nie odrasta³y).

Cytat:
Napisane przez angela447 Poka¿ wiadomo¶æ
No i przepisa³a mi ma¶æ do wklepywnia w skórê g³owy i jakie¶ tabletki z aloesem ,ktore rozpuszcza siê i pije.Problem w tym ,¿e tabletki kosztuj± 40 z³ a ma¶æ 90 z³ w sumie 130 z³ ... jak dla mnie to dosyæ du¿o tym bardziej,¿e nie zrobi³a mi ¿adnych badañ nawet nie wiem czy te leki mog± mi pomóc ;/ nie znacie mo¿e dziewczyny jaki¶ tañszych odpowiedników w stylu wcierki itp .S³ysza³am o waxie u¿ywa³a¶ która¶ z was?
Kiedy¶ u¿ywa³am Waxu, ale nie pomóg³ mi wogóle. Na domiar z³ego obci±¿a³ moje i tak cienkie w³osiêta .
Co do wcierek, to nie wiem jaki jest sk³ad tej ma¶ci, któr± dosta³a¶ od lekarza, ale mogê Ci podaæ co mi przepisa³a moja dermatolog na moje przerzedzone w³osy:

Ac. Salicyli 1,0
Pilocarpini
Mentholi
Thymoli 0,2
T-rae Chinae
T-rae capsicini 5,0
Spir.Vini 60% ad 100,0
Koszt tego p³ynu to 5 z³, wiêc cena bardzo przyzwoita .
nikita1213 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-29, 13:30   #403
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strzyga30 Poka¿ wiadomo¶æ
kto¶ pyta³ o narkozê, tak mog± szybko wypa¶æ po zabiegu bo pewnie przed tem sie stresowa³a¶........albo masz bardzo s³aby organizm , nie martw siê przestan± wypadaæ wszystko jest do opanowania
no to dobrze, ¿e da sie to opanowaæ (o ile to jest przyczyn±) .
tylko czy w³osy po takiej narkozie, stresie itd. nie 'powinny' wypadaæ od razu? bo mi zaczê³y w po³owie grudnia a operacje mia³am w po³owie listopada.

Stary 2010-01-29, 13:42   #404
anka9133
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 70

Pewnie juz ktos to napisal, ale ja tez napisze a co
Polecam zrobic badanie krwi, mozliwe ze tracicie wlosy w wyniku anemii. Ja mêczylam sie 3 lata z wypadajacymi wlosami - bylam nawet u derma. a przypadkiem zrobione badanie krwi wskazalo anemie - przyczyna wypadania wlosów

Edytowane przez anka9133
Czas edycji: 2010-01-29 o 13:51 Powód: ?
anka9133 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-29, 17:47   #405
agaaga111
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 100

Cytat:
czyli jednak si³± do lekarza-dermatologa i nie s³uchaæ sprzeciwu?

Nie wiem czy to horomony - mo¿na to jako¶ u mê¿czyzny sprawdziæ? Wys³aæ go na pobranie krwi do laboratorium? I jak takie badania hormonalne dla me¿czyzn siê nazywa? (i czy drogie jest?)
U mê¿czyzn zbyt wysoki testosteron powoduje ³ysienie. Objawami tego mo¿e jeszcze byæ zwiêkszona ochota na seks, pobudliwo¶æ, a czasami agresja.
agaaga111 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:06   #406
angela447
Zakorzenienie

Zakupi³am dzi¶ ampu³ki Biostymina ,które za¿ywa siê doustnie z tym ,¿e nie mam pojêcia jak je rozrzediæ.Tu nie ma ¿adnego otwarcia ani nic mam je po prostu rozt³uc i zmieszaæ z wod±?( bo tak mówi³a mi dermatolog ,¿e miesza siê z wod±) ale w jakiej ilo¶ci ,czyta³am ulotkê pare razy i nie ma w niej jak stosoawæ piszê tylko ,¿ê dzieci powy¿ej 5 roku ¿ycia pó³ ampu³ki dziennie ,doro¶li 1.

Grudzieñ
Stary 2010-01-30, 16:00   #407
mastiff
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 272

A ja od poniedzia³ku wracam do antybiotyków. Wygl±da na to, ¿e to one mi najbardziej pomagaj±. By³am w czwartek u mojej dermy, mimo, ¿e serce mnie bardzo bola³o jak musia³am jej zap³aciæ za wizytê, a pó¼niej jeszcze wizyta w aptece. Dramat! Nie uwa¿am, ¿e jest ona super extra znawc± tematu. Zapyta³am j± o t± wcierkê cebula + alkohol, nie wypowiedzia³a siê, nie s³ysza³a o czym¶ takim...ale o wierzbownicy te¿ nie s³ysza³a. No i teraz zonk. Wierzbownicê piæ nadal bêdê , bo czyta³am, ¿e faktycznie zmniejsza ³ojotok.. natomiast co do cebuli... ponoæ alkohol pobudza do produkcji ³oju Ale co mi siê bardzo spodoba³o, chyba by³a u niej firma farmaceutyczna (mniejsza o nazwê), bo sugerowa³a mi zakup szamponu tej¿e firmy za ...6oz³ Przy czym zaznaczy³am jej, ¿e chyba znalaz³am szampon który dobrze robi mojej g³owie a jest za 1/3 ceny tego przez ni± sugerowanego. A ju¿ my¶la³am, ¿e znalaz³am szczerego lekarza

Edytowane przez mastiff
Czas edycji: 2010-01-31 o 16:16
mastiff jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-30, 16:26   #408
Flossy15
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 645

Kupilam ten szampoin, moze mi pomoze z tym lupiezem. Mastiff a Ty tê wierzbownicê pijesz czy za¿ywasz w postaci tabletek, bo zastanawiam siê nad jej kupnem. A i czy pij±c napar (tudzie¿ bior±c tabletki) z wierzbownicy mogê jednocze¶nie za¿ywaæ cynk?
Flossy15 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-30, 17:26   #409
mastiff
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 272

Cytat:
Napisane przez Flossy15 Poka¿ wiadomo¶æ
Kupilam ten szampoin, moze mi pomoze z tym lupiezem. Mastiff a Ty tê wierzbownicê pijesz czy za¿ywasz w postaci tabletek, bo zastanawiam siê nad jej kupnem. A i czy pij±c napar (tudzie¿ bior±c tabletki) z wierzbownicy mogê jednocze¶nie za¿ywaæ cynk?
Pijê, pijê, bo ja jestem bardzo anty na tabletki, wiêc wybra³am "herbatkê".
mastiff jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 12:45   #410
mijaaaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 124
Exclamation PROCERIN -³ysienie. POMOCY!

Witam Was. Piszê w imieniu brata, który ma problem z pocz±tkowym wypadaniem w³osów oraz pó¼niejszym ³ysieniem. Szuka³ w internecie o skutecznych lekach/tabletkach/piankach/szamponach i natrafi³ na procerin. Jest dostêpny na allegro :
http://www.allegro.pl/item898291525_..._oryginal.html

Czy kto¶ to stosowa³ ?
Czy to pomog³o itd ?
Proszê o pomoc, pozdrawiam
mijaaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-31, 13:00   #411
'Estelle'
The Pink Power Mo³derajtor

Wiadomo¶ci: 10 745
Dot.: PROCERIN -³ysienie. POMOCY!

Cytat:
Napisane przez mijaaaa Poka¿ wiadomo¶æ
Witam Was. Piszê w imieniu brata, który ma problem z pocz±tkowym wypadaniem w³osów oraz pó¼niejszym ³ysieniem. Szuka³ w internecie o skutecznych lekach/tabletkach/piankach/szamponach i natrafi³ na procerin. Jest dostêpny na allegro :
http://www.allegro.pl/item898291525_..._oryginal.html

Czy kto¶ to stosowa³ ?
Czy to pomog³o itd ?
Proszê o pomoc, pozdrawiam
Raczej trudno bêdzie tu uzyskaæ odpowied¼, bo niewielu mê¿czyzn tu siê udziela, a procerin, z tego co mi wiadomo, to preparat na ³ysienie androgenowe, na które cierpi niewielki odsetek kobiet.

Podejrzewam, ¿e bardziej miarodajnym ¼ród³em by³oby forum ³ysienie.info

'Estelle' jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-02-02, 10:01   #412
Voirrey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 219

Witam i proszê radê

Od jakiego¶ czasu wypadaj± mi mocniej w³osy - zas³uga ok. dwuletniego prostowania i du¿ych dawek stresu. Od listopada jednak nie u¿ywam ju¿ prostownicy, ³yka³am przez miesi±c Merz Spezial, od dwóch za¶ Revalid. Nawil¿am waxem, koñcówki olejem kokosowym; stosujê Seboradin oraz psikad³o z keratyn± i wit B5. Dodam, ¿e zawsze mia³am cienkie i krótkie w³osy - jak wszyscy w mojej rodzinie. Obecnie podros³y i zaczê³y siê krêciæ.

Dzisiaj wspomnia³am mojej dermatolog o problemie i poleci³a mi Loxon 2%, przy czym nie zleci³a ¿adnych badañ. Nie mam ¿adnych prze¶witów itp. I w³a¶nie zastanawiam siê czy nie powinnam siê wstrzymaæ z u¿yciem Loxonu? Czy powalczyæ jeszcze ampu³kami Seboradinu lub Radicalu, zanim siêgnê po ten lek?
Voirrey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-02-02, 10:14   #413
Cosmaaaaaaa
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 2 912

Cytat:
Napisane przez Voirrey Poka¿ wiadomo¶æ
Witam i proszê radê

Od jakiego¶ czasu wypadaj± mi mocniej w³osy - zas³uga ok. dwuletniego prostowania i du¿ych dawek stresu. Od listopada jednak nie u¿ywam ju¿ prostownicy, ³yka³am przez miesi±c Merz Spezial, od dwóch za¶ Revalid. Nawil¿am waxem, koñcówki olejem kokosowym; stosujê Seboradin oraz psikad³o z keratyn± i wit B5. Dodam, ¿e zawsze mia³am cienkie i krótkie w³osy - jak wszyscy w mojej rodzinie. Obecnie podros³y i zaczê³y siê krêciæ.

Dzisiaj wspomnia³am mojej dermatolog o problemie i poleci³a mi Loxon 2%, przy czym nie zleci³a ¿adnych badañ. Nie mam ¿adnych prze¶witów itp. I w³a¶nie zastanawiam siê czy nie powinnam siê wstrzymaæ z u¿yciem Loxonu? Czy powalczyæ jeszcze ampu³kami Seboradinu lub Radicalu, zanim siêgnê po ten lek?
Loxon??
Ja mam spore przeswity a boje sie uzyc tego!! Na Twoim miejscu nie ryzykowalabym, bo nie masz wielkiego problemu z wlosami, a Loxon moze sytuacje tylko pogorszyc!! Na Twoi miejscu po prostu stosowalabym jakies odzywki regenerujace badz ampulki p/wypadaniu i bedzie ok.
Cosmaaaaaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-02-02, 10:24   #414
pszczola2000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 833

hehehe krêcenie jest po prostownicy na bank....
ja obecnie jestem w fazie wcierki z cebuli i alko, oraz stosowania Neril tonik.
póki co zadowolona z obydwu.
i to i to ¶mierdzi

Go w³oski Go!

(70cm)

Po ENCANTO mo¿na myæ w³osy ju¿ po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-02-02, 10:48   #415
Cosmaaaaaaa
BAN sta³y

Cytat:
i to i to ¶mierdzi
Zastanawiam sie czy nie sprobowac vodki onion... ale boje sie ze przesuszy mi skore i wlosy....

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
i to i to ¶mierdzi
Widze, ze uzywalas/asz Nisim .... Masz juz jakies zdanie na jego temat?
Stary 2010-02-02, 12:01   #416
ginza
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 91

Cytat:

Mój partner to stosowa³ http://instytutkerastase.blogspot.co...niu-wosow.html (poleci³a mi to dla niego stylistka) Z tego co siê orientuje to chwali³ sobie, poza tym u¿ywa³ równie¿ ampu³ek Kerastase, które wciera³ w skórê g³owy.
Stary 2010-02-02, 12:13   #417
aga24zuzia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 971

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Poka¿ wiadomo¶æ
Loxon??
Ja mam spore przeswity a boje sie uzyc tego!! Na Twoim miejscu nie ryzykowalabym, bo nie masz wielkiego problemu z wlosami, a Loxon moze sytuacje tylko pogorszyc!! Na Twoi miejscu po prostu stosowalabym jakies odzywki regenerujace badz ampulki p/wypadaniu i bedzie ok.
dlaczego sie boisz u¿ywaæ loxonu???
pyta³am o niego dermatologa i on powiedzia³ ze on poprawia ukrwienie skóry g³owy i na takiej zasadzie dzia³a...
pomó¿ mi.
aga24zuzia jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 12:30   #418
Cosmaaaaaaa
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez aga24zuzia Poka¿ wiadomo¶æ
dlaczego sie boisz u¿ywaæ loxonu???
pyta³am o niego dermatologa i on powiedzia³ ze on poprawia ukrwienie skóry g³owy i na takiej zasadzie dzia³a...
Bo stosuje sie go w przypadku lysienia hormonalnego....

Dzia³anie:
Preparat pobudza porost w³osów w ³ysieniu typu mêskiego u mê¿czyzn i u kobiet. W ³ysieniu androgenowym korzystnie wp³ywa na mieszki w³osowe. Wg producenta efekt leczniczy wystêpuje u 55-80% leczonych: pocz±tek zahamowania wypadania w³osów po oko³o 2 miesi±cach, porost pojawia siê po 4 miesi±cach a maksymalny efekt - po oko³o 12 miesi±cach systematycznego stosowania preparatu. Uwa¿a siê, ¿e poprawa ow³osienia zwi±zana jest ze zwiêkszeniem przep³ywu krwi przez skórê. Wyniki leczenia s± w znacznym stopniu uzale¿nione od systematycznego stosowania preparatu.

Wskazania:
Leczenie ³ysienia androgenowego u mê¿czyzn i kobiet.

Czy zrobila Ci Twoja dermatolog badania hormonalne i stwierdzila ze potrzebujesz Loxonu?
Bo w przypadku niehormonalnego wypadania wlosow Loxon pogorszy tylko sytuacje.
Z reszta poczytaj sobie o nim, napewno sa tu watki na ten temat ...
Stary 2010-02-02, 13:19   #419
Klaudiczka997
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 535

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Poka¿ wiadomo¶æ
Bo stosuje sie go w przypadku lysienia hormonalnego....

Dzia³anie:
Preparat pobudza porost w³osów w ³ysieniu typu mêskiego u mê¿czyzn i u kobiet. W ³ysieniu androgenowym korzystnie wp³ywa na mieszki w³osowe. Wg producenta efekt leczniczy wystêpuje u 55-80% leczonych: pocz±tek zahamowania wypadania w³osów po oko³o 2 miesi±cach, porost pojawia siê po 4 miesi±cach a maksymalny efekt - po oko³o 12 miesi±cach systematycznego stosowania preparatu. Uwa¿a siê, ¿e poprawa ow³osienia zwi±zana jest ze zwiêkszeniem przep³ywu krwi przez skórê. Wyniki leczenia s± w znacznym stopniu uzale¿nione od systematycznego stosowania preparatu.

Wskazania:
Leczenie ³ysienia androgenowego u mê¿czyzn i kobiet.

Czy zrobila Ci Twoja dermatolog badania hormonalne i stwierdzila ze potrzebujesz Loxonu?
Bo w przypadku niehormonalnego wypadania wlosow Loxon pogorszy tylko sytuacje.
Z reszta poczytaj sobie o nim, napewno sa tu watki na ten temat ...
Dok³adnie tak...dobrze ¿e starasz sie dziewczynie otworzyæ oczy...a wiêkszo¶æ dermatologó to sie nadaj± na szczaw....!!!!
Mi równie¿ pewna Pani odrazu przepisa³a Kerium z la roche....zero jakichkolwiek badañ i jeszcze z ³aski obejza³a skóre g³owy!!!
To tak samo jakby ginekolog nawet nie ogl±djac Cie przepisa³ pierwsze lepsze globu³ki....na zapalenie.

Upragniona: 75-80cm.

Posiadam na wymianê:
zestaw khadi szampon i odzywke
wax zagraniczny
odzywke fitomed i aussie,
tigi melko i miód,
i zestaw doliva z oliwa z oliwek
Cece-med maska

Gdyby kogo¶ co¶ interesowa³o to chetnie sie zamienie

Edytowane przez Klaudiczka997
Czas edycji: 2010-02-02 o 13:22
Klaudiczka997 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-02-02, 14:36   #420
Cosmaaaaaaa
BAN sta³y

Ale Kerium nie jest lekiem na recepte ... a Loxon tak, dlatego powinno sie najpierw zbadac dokladnie, a dopiero potem przepisywac te badziewie...Mogla Ci polecic Kerium a nie przepisac

Ja swoja droga je stosowalam i bylam zadowolona wlasciwie tylko strasznie przesuszalo mi wlosy.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.