![]() |
#391 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Wtajemniczenie
|
Dosta³am siê do lekarza i wyniki wskazuj± na to, ¿e problem z w³osami le¿y z zewn±trz, bo wszystko mam w normie, ¿elaza sporo, krew bardzo dobra. Czyli czekaj± mnie teraz wizyty u dermatologa...
![]() ![]() I teraz mam dylemat - czy farbowaæ sobie w³osy szamponem koloryzuj±cym na 24mycia, czy daæ sobie spókój. Ale tak mnie korci ¿eby zrobiæ to na studniówkê, która ju¿ w sobotê...
#393 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 145
|
Mnie po narkozie w³osy lecia³y ale to jest do opanowania;p polecam inneov, kerium, radical i expert w³osy takie tabsy i ograniczyæ stres;p
ob nie wzmaga wypadania, tylko brak ¿elaza , tarczyca...tak uwa¿am ale ekspertem nie jestem pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 203
|
Cytat:
![]()
najlepsze wakacje w moim ¿yciu ! Turcja 08.07 - 22.07 ![]() mój najwiêkszy cel na wakacje : wy¶mienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! ![]() walczê z tr±dzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracylin± ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 623
|
Te¿ mam problem z moimi nieszczêsnymi w³osami na pocz±tku wypada³y mi sporadycznie a teraz tragedia.. wystarczy ,¿e lekko je przeczeszê i grzebyk w³osów a gdy myjê g³owê ca³a wanna w³osów mog³abym nawet powiedzieæ,¿e uzbiera³a by siê gar¶æ.Wcze¶niej mia³am gêste i b³yszcz±ce teraz wygl±daj± jakby by³y ci±gle t³uste a cieniutkie takie ;( By³am u dermatologa pani zada³a mi 3 pytania:
- czy mia³am ostatnio du¿e stresy w stylu matura itp (odp nie) -czy przechodzi³am jaki¶ zabieg lub operacje (nie) -czy nie by³am w ostatnim czasie chora( chodzi tu o co¶ wiêkszego ni¿ katar i bol gard³a ![]() No i przepisa³a mi ma¶æ do wklepywnia w skórê g³owy i jakie¶ tabletki z aloesem ,ktore rozpuszcza siê i pije.Problem w tym ,¿e tabletki kosztuj± 40 z³ a ma¶æ 90 z³ w sumie 130 z³ ... jak dla mnie to dosyæ du¿o tym bardziej,¿e nie zrobi³a mi ¿adnych badañ nawet nie wiem czy te leki mog± mi pomóc ;/ nie znacie mo¿e dziewczyny jaki¶ tañszych odpowiedników w stylu wcierki itp .S³ysza³am o waxie u¿ywa³a¶ która¶ z was?
A ile wdechów do wziêcia i do oddania A ile s³ów do padniêcia i do powstania A ile zw±tpieñ do przeczekania, do wytrzymania A ile spojrzeñ do ogarniêcia i wys³ania Wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post44006397 Grudzieñ |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zadomowienie
|
angela447 najpierw zrób badania
![]() a z tych tañszych kosmetykow/lekow to polecany jest wax, ampu³ki radical, lotion i szampon seboradin niger, szampon pharmaceris do wypadaj±cych - poszukaj na KWC. Ja mam chyba trilion mo¿liwo¶ci dlaczego mi wypadaj± mi w³osy (mo¿e przez operacje, os³abienie organizmu, przet³uszczaj±ce siê w³osy, niedobor witamin, przez to ¿e gorszy okres po prostu mam - w³osy podobno wypadaj± najwiêcej w okres jesienno-zimowy, mo¿e przez to ¿e nie nosze czapki ![]() Za jakie¶ 2 tygodnie idê zrobic sobie badania: morfologie poziom ¿elaza TSH tesotsteron. Trzymam kciuki ¿eby pomog³o ![]()
najlepsze wakacje w moim ¿yciu ! Turcja 08.07 - 22.07 ![]() mój najwiêkszy cel na wakacje : wy¶mienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! ![]() walczê z tr±dzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracylin± ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 131
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 103
|
a co by¶cie poleci³y mê¿czy¼nie na wypadaj±ce w³osy?
Mój m±¿ jaki¶ czas temu zacz±³ ³ysieæ, tzn. zaczê³y mu wypadaæ w³osy na zakolach i na czubku g³owy. Niby to normalne u mê¿czyzn, ale on dok³adnie wczoraj skoñczy³ 24lata, wiêc jako¶ mega wcze¶nie. W koñcu kupili¶my mu ze 2-3 tygodnie temu ¿el hamuj±cy wypadanie w³osów firmy "Dermena". Prawie codziennie gdy m±¿ umyje w³osy ja mu ten ¿el wmasowujê w skórê g³owy. Dodatkowo m±¿ od 5 dni myje g³owê szamponem "Vichy" na wypadaj±ce w³osy. Wiem, ¿e to za wcze¶nie na jak±¶ poprawê i ¿e w tak krótkim czasie nie da rady zaobserwowaæ ¿e w³osów jest wiêcej, ale m±¿ twierdzi, ze ich od tego ¿elu i szamponu ubywa! ¿e mu w³a¶nie bardziej wypadaj±. Wiem, ¿e np w przypadku Nisim Fast (stosowa³am kiedy¶ na szybszy porost) na pocz±tku skóra siê oczyszcza i usuwa w³osy, które by w najbli¿szym czasie wypad³y, wiêc mo¿e w przypadku preparatów na "nie wypadanie" jest podobnie. Nie wiem, osobi¶cie nigdy nie mia³am z tym problemów. Chcia³abym mê¿owi pomóc. Pomy¶la³am ¿e mo¿e do dermatologa go wy¶lê, ale on jak s³yszy lekarz (obojêtnie jaki) to broni siê rêkoma i nogami. Przypuszczam, ¿e s± te¿ domowe sposoby na szybszy porost, tylko czy facet bêdzie chcia³ np pic pokrzywê. proszê, napiszcie co Waszym zdaniem powinnam zrobiæ. Gdzie siê udaæ, co z domowych sposobów zaproponowaæ mê¿owi. Czy Wam te¿ na pocz±tku kuracji przeciw wypadaniu w³osów najpierw wypad³y te w³osy "s³abe" aby mog³y urosn±æ mocniejsze?
-> od 9 stycznia 2009 NIE PALÊ! ![]() -> od 18 sierpnia 2009 wiem, ¿e bêdê mam± ![]() -> 28 listopada 2009 Wysz³am za m±¿! ![]() -> ok 20 kwietnia 2010 urodzê synka! ![]() Edytowane przez rafka Czas edycji: 2010-01-29 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Katelicious mo¿liwe ,¿e to od nienoszenia czapki ale je¶li nosisz kaptur to ca ró¿nica zreszt± podczas lata ja te¿ nie chodzê w czapce a podbnie¿ s³oñce nie sprzyja w³osom bo je wysusza i niszczy ale w lato zawsze mam b³yszcz±c i zdrowe ..badania mia³am robione
morfologie poziom ¿elaza anemi nie mam tarczycy te¿ wszystkie badania wysz³y w normie.. Rafka powinna¶ udaæ siê najpierw do dermatologa i zrobiæ potrzebne badania je¶li on nic nie poradzi to polecam endokrynologa mo¿e to hormony..?
A ile wdechów do wziêcia i do oddania A ile s³ów do padniêcia i do powstania A ile zw±tpieñ do przeczekania, do wytrzymania A ile spojrzeñ do ogarniêcia i wys³ania Wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post44006397 Grudzieñ Edytowane przez angela447 Czas edycji: 2010-01-29 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 103
|
czyli jednak si³± do lekarza-dermatologa i nie s³uchaæ sprzeciwu?
Nie wiem czy to horomony - mo¿na to jako¶ u mê¿czyzny sprawdziæ? Wys³aæ go na pobranie krwi do laboratorium? I jak takie badania hormonalne dla me¿czyzn siê nazywa? (i czy drogie jest?)
#401 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 145
|
kto¶ pyta³ o narkozê, tak mog± szybko wypa¶æ po zabiegu bo pewnie przed tem sie stresowa³a¶........albo masz bardzo s³aby organizm , nie martw siê przestan± wypadaæ wszystko jest do opanowania
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 223
|
Cytat:
![]() ![]() Je¿eli Twojego mê¿a dotknê³o ³ysienie androgenowe (bo to chyba najczêstsza forma ³ysienia u mê¿czyzn), to nie jestem pewna czy zwyk³e picie pokrzywy tutaj pomo¿e. Z tego co wiem, to u mê¿czyzn podczas leczenia ³ysienia mo¿na stosowaæ doustnie Finasteryd, a jako wcierki preparaty zawieraj±ce Minoksidil. Najlepiej jednak, ¿eby wypowiedzia³ siê dermatolog, w koñcu taka wizyta ani nie boli ani nie jest krêpuj±ca ![]() Ja swego czasu zu¿ywa³am ogromne ilo¶ci Dermeny-i szamponu i od¿ywki i momentami te¿ mia³am po nich wra¿enie, ¿e w³osy szybciej wypadaj± (ale jednocze¶nie odrasta³y). Cytat:
![]() Co do wcierek, to nie wiem jaki jest sk³ad tej ma¶ci, któr± dosta³a¶ od lekarza, ale mogê Ci podaæ co mi przepisa³a moja dermatolog na moje przerzedzone w³osy: Ac. Salicyli 1,0 Pilocarpini Mentholi Thymoli 0,2 T-rae Chinae T-rae capsicini 5,0 Spir.Vini 60% ad 100,0 Koszt tego p³ynu to 5 z³, wiêc cena bardzo przyzwoita ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko czy w³osy po takiej narkozie, stresie itd. nie 'powinny' wypadaæ od razu? bo mi zaczê³y w po³owie grudnia a operacje mia³am w po³owie listopada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 70
|
Pewnie juz ktos to napisal, ale ja tez napisze a co
![]() Polecam zrobic badanie krwi, mozliwe ze tracicie wlosy w wyniku anemii. Ja mêczylam sie 3 lata z wypadajacymi wlosami - bylam nawet u derma. a przypadkiem zrobione badanie krwi wskazalo anemie - przyczyna wypadania wlosów Edytowane przez anka9133 Czas edycji: 2010-01-29 o 13:51 Powód: ? |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 100
|
U mê¿czyzn zbyt wysoki testosteron powoduje ³ysienie. Objawami tego mo¿e jeszcze byæ zwiêkszona ochota na seks, pobudliwo¶æ, a czasami agresja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Zakupi³am dzi¶ ampu³ki Biostymina ,które za¿ywa siê doustnie z tym ,¿e nie mam pojêcia jak je rozrzediæ.Tu nie ma ¿adnego otwarcia ani nic mam je po prostu rozt³uc i zmieszaæ z wod±?( bo tak mówi³a mi dermatolog ,¿e miesza siê z wod±) ale w jakiej ilo¶ci ,czyta³am ulotkê pare razy i nie ma w niej jak stosoawæ piszê tylko ,¿ê dzieci powy¿ej 5 roku ¿ycia pó³ ampu³ki dziennie ,doro¶li 1.
A ile wdechów do wziêcia i do oddania A ile s³ów do padniêcia i do powstania A ile zw±tpieñ do przeczekania, do wytrzymania A ile spojrzeñ do ogarniêcia i wys³ania Wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post44006397 Grudzieñ |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 272
|
A ja od poniedzia³ku wracam do antybiotyków. Wygl±da na to, ¿e to one mi najbardziej pomagaj±. By³am w czwartek u mojej dermy, mimo, ¿e serce mnie bardzo bola³o jak musia³am jej zap³aciæ za wizytê, a pó¼niej jeszcze wizyta w aptece. Dramat! Nie uwa¿am, ¿e jest ona super extra znawc± tematu. Zapyta³am j± o t± wcierkê cebula + alkohol, nie wypowiedzia³a siê, nie s³ysza³a o czym¶ takim...ale o wierzbownicy te¿ nie s³ysza³a. No i teraz zonk. Wierzbownicê piæ nadal bêdê , bo czyta³am, ¿e faktycznie zmniejsza ³ojotok.. natomiast co do cebuli... ponoæ alkohol pobudza do produkcji ³oju
![]() ![]() ![]() Edytowane przez mastiff Czas edycji: 2010-01-31 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
Kupilam ten szampoin, moze mi pomoze z tym lupiezem. Mastiff a Ty tê wierzbownicê pijesz czy za¿ywasz w postaci tabletek, bo zastanawiam siê nad jej kupnem. A i czy pij±c napar (tudzie¿ bior±c tabletki) z wierzbownicy mogê jednocze¶nie za¿ywaæ cynk?
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 272
|
Pijê, pijê, bo ja jestem bardzo anty na tabletki, wiêc wybra³am "herbatkê".
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
![]()
Witam Was. Piszê w imieniu brata, który ma problem z pocz±tkowym wypadaniem w³osów oraz pó¼niejszym ³ysieniem. Szuka³ w internecie o skutecznych lekach/tabletkach/piankach/szamponach i natrafi³ na procerin. Jest dostêpny na allegro :
http://www.allegro.pl/item898291525_..._oryginal.html Czy kto¶ to stosowa³ ? Czy to pomog³o itd ? Proszê o pomoc, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
The Pink Power Mo³derajtor
Wiadomo¶ci: 10 745
|
Dot.: PROCERIN -³ysienie. POMOCY!
Cytat:
Podejrzewam, ¿e bardziej miarodajnym ¼ród³em by³oby forum ³ysienie.info
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 219
|
Witam i proszê radê
![]() Od jakiego¶ czasu wypadaj± mi mocniej w³osy - zas³uga ok. dwuletniego prostowania i du¿ych dawek stresu. Od listopada jednak nie u¿ywam ju¿ prostownicy, ³yka³am przez miesi±c Merz Spezial, od dwóch za¶ Revalid. Nawil¿am waxem, koñcówki olejem kokosowym; stosujê Seboradin oraz psikad³o z keratyn± i wit B5. Dodam, ¿e zawsze mia³am cienkie i krótkie w³osy - jak wszyscy w mojej rodzinie. Obecnie podros³y i zaczê³y siê krêciæ. Dzisiaj wspomnia³am mojej dermatolog o problemie i poleci³a mi Loxon 2%, przy czym nie zleci³a ¿adnych badañ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 912
|
Cytat:
Ja mam spore przeswity a boje sie uzyc tego!! Na Twoim miejscu nie ryzykowalabym, bo nie masz wielkiego problemu z wlosami, a Loxon moze sytuacje tylko pogorszyc!! Na Twoi miejscu po prostu stosowalabym jakies odzywki regenerujace badz ampulki p/wypadaniu i bedzie ok. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#414 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 833
|
hehehe krêcenie jest po prostownicy na bank....
![]() ja obecnie jestem w fazie wcierki z cebuli i alko, oraz stosowania Neril tonik. póki co zadowolona z obydwu. i to i to ¶mierdzi ![]()
#415 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Widze, ze uzywalas/asz Nisim .... Masz juz jakies zdanie na jego temat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 91
|
Cytat:
![]() |
#417 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 971
|
Cytat:
pyta³am o niego dermatologa i on powiedzia³ ze on poprawia ukrwienie skóry g³owy i na takiej zasadzie dzia³a...
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
Dzia³anie: Preparat pobudza porost w³osów w ³ysieniu typu mêskiego u mê¿czyzn i u kobiet. W ³ysieniu androgenowym korzystnie wp³ywa na mieszki w³osowe. Wg producenta efekt leczniczy wystêpuje u 55-80% leczonych: pocz±tek zahamowania wypadania w³osów po oko³o 2 miesi±cach, porost pojawia siê po 4 miesi±cach a maksymalny efekt - po oko³o 12 miesi±cach systematycznego stosowania preparatu. Uwa¿a siê, ¿e poprawa ow³osienia zwi±zana jest ze zwiêkszeniem przep³ywu krwi przez skórê. Wyniki leczenia s± w znacznym stopniu uzale¿nione od systematycznego stosowania preparatu. Wskazania: Leczenie ³ysienia androgenowego u mê¿czyzn i kobiet. Czy zrobila Ci Twoja dermatolog badania hormonalne i stwierdzila ze potrzebujesz Loxonu? Bo w przypadku niehormonalnego wypadania wlosow Loxon pogorszy tylko sytuacje. Z reszta poczytaj sobie o nim, napewno sa tu watki na ten temat ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 535
|
Cytat:
![]() Mi równie¿ pewna Pani odrazu przepisa³a Kerium z la roche....zero jakichkolwiek badañ i jeszcze z ³aski obejza³a skóre g³owy!!! To tak samo jakby ginekolog nawet nie ogl±djac Cie przepisa³ pierwsze lepsze globu³ki....na zapalenie.
D³ugo¶æ w³osów obecnie: 65-67cm ![]() Upragniona: 75-80cm. ![]() Posiadam na wymianê: zestaw khadi szampon i odzywke wax zagraniczny odzywke fitomed i aussie, tigi melko i miód, i zestaw doliva z oliwa z oliwek Cece-med maska Gdyby kogo¶ co¶ interesowa³o to chetnie sie zamienie Edytowane przez Klaudiczka997 Czas edycji: 2010-02-02 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
BAN sta³y
|
Ale Kerium nie jest lekiem na recepte ... a Loxon tak, dlatego powinno sie najpierw zbadac dokladnie, a dopiero potem przepisywac te badziewie...Mogla Ci polecic Kerium a nie przepisac
![]() Ja swoja droga je stosowalam i bylam zadowolona wlasciwie tylko strasznie przesuszalo mi wlosy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.