|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
odnosnie tego ze niedlugo konczy nam sie watek tak mi sie zrymowalo
"MAMUSIE MARCOWO KWIETNIOWE DO ROZPAKOWANIA W PEŁNI GOTOWE" lub "MAMUSIE MARCOWO KWIETNIOWE DO PRZYJĘCIA DZIDZIULKÓW GOTOWE" ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- SUPER ZAKUPKI ja wlasnie skonczylam nidawno ukladac ciuszki malego i kurcze musialam jedna szafke tezetowych rzeczy wywalic, jak wroci od szwagra bedzie musial cos z tymi rzeczami zrobic:P
|
|
#4502 |
|
BAN stały
|
My z TZ na poczatku rozmawialismy o ilosci....to stwierdzil ze chcialby druzyne pilkarska...ale jak sie dowiedzielismy ze bedzie corcia to jakos przestal raptem o tym mowic....:P
ale rozmawiajac z nim na powaznie, doszlismy do wniosku ze moze za jakies 4-5 lat... w mojej rodzinie dzieci rodza sie zazwyczaj co 5 lat nie wiem czy to przypadek czy tak sobie wyliczaja i tak chyba nie jest zle,nie za duzo i nie za malo...wiec pozyjemy zobaczymy, czas pokaze
|
|
|
|
#4503 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bardzo mi się podoba ![]() ![]() Cytat:
Ale nie bój nic po ciąży będziesz tak zabiegana, że szybciutko wrócisz do formy, zobaczysz ! głowa do góry!Darusiaaa mnie też się wydaje, że będziemy miały bardzo mało czasu po narodzinach bejbików na to, żeby myśleć jak to było w ciąży, a jak już znajdzie się wolna chwila to pewnie będziemy chciały ją poświęcić Tżtom albo naszym maleństwom ![]() Chociaż sama jestem pewna, że za kopniakami po jakimś czasie będę tęsknić... to takie niesamowite uczucie.
|
|
#4504 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A coś tu kiedyś dziewczyny pisały że się na to magnez bierze ![]() Witam w klubie. A Coli nie tknę, smakuje mi jak jakiś środek do mebli ![]() Cytat:
Ale widać że ogólnie jesteś szczupła więc szybko wrócisz do formy ![]() Ja byłam pewna, że przytyje ze 30 kg a jak do tej pory z 7kg i to większość w brzuch poszło więc nie jest tak źle. A przy moim wzroście każdy kg widać. Bluzy to już noszę Tża (mimo że aż tak dużego brzucha nie mam) bo wygodniej Za to spodnie te same co i przed ciążą (tzn poza domem bo w domku to dresy).Cytat:
To podziwiam. Nie znoszę zapachu kawy ani smaku, nie zjem nic kawowego. W sumie za herbatą też nie przepadam, tylko w czasie choroby. Cytat:
Ale faktycznie trudne nie było, wystarczyło się pomylić o 2 dni w liczeniu
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wiosne na spacerek tak smao zie ubierzemy tylko my mamy pluszowe tez rozowe ale z zielonymi wstawkami i ja mam rozowe butki do niego a niunia zielone nike i czapunie zielona taka mserfetke nike
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znalazlam aparat;-) i zaraz zrobioe zdjecia naszej ciuszkowej kolekcji i sie pochwale, niestety jeszcze mamy nosidelko kombinezon i niektore grubsze rzeczy na wieszaczku bo sa wilgotne
|
|
#4507 |
|
BAN stały
|
Na Cole tez nie mam patrzenia..ughhhh ten zapach, smak.... jedynie moja naj naj przyjaciolka Pepsi.... dlatego zrezygnowalam z kawy, dla swietego spokoju, zeby nikt mi jej nie odebral ..nawet TZ i teraz chocbym bardzo chciala to moge jedynie o kawie pomarzyc,chyba ze skocze do sasiadow ale poki co w tak strasznej desperacji nie jestem
ahh te kompromisy....dziewczynki a wy jeszcze pracujecie? czy zwolnienie? mi jest tak ciezko zostawic prace ze dalej sie mecze, jak wracam do domu padam na twarz..ale jakos sobie nie wyobrazam siedzenia w domu codziennie i czekania na porod, za duzo mysli+strach bo panicznie sie boje... dookola wszyscy znajomi beda w pracy, do sklepow daleko....nie wiem, naprawde nie wiem.....ale z drugiej strony chce tez przestac, nie chce narazac ani siebie ani jej.... krotko mowiac bledne kolo, chce i nie chce...ajj |
|
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() natalala rany jakbym dwie inne osoby oglądała-tak się zmieniłaś ale mi też cera od początku ciąży zaczeła szwankowac-nie wiedziałam jeszcze,że to ciąża,a tu pojawił się pryszczyk i tam i teraz walcze z przebarwieniami,ale z marnym skutkiem niestety;/gratuluję Ci,że dodanie fotek wyszło ![]() ja pracowałam do 3 miecha,a teraz siedze w domku
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-01-30 o 20:43 |
|
|
|
|
#4509 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na skurcze łydek łykam magnez
MadCat a od kawy Cię odrzuca z racji ciąży czy ogólnie nigdy nie przepadałaś?? Natalala ciuszki bajka !! Dla dziewczynek to są taaaaaaaaakie cuda że szok ![]() Ja na zwolnieniu jestem drugi miesiąc.
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-01-30 o 20:43 |
|
|
|
#4510 |
|
BAN stały
|
Drcron, dresiki sa przeslodkie
)) tez planowalam ubrac siebie i mala tak samo na jakis spacerek...tymbardziej ze dresiki sa od 3 miesiaca, czyli w sam raz na spacerki juz sie nie moge doczekac ![]() Jak upoluje jeszcze w podobnym stylu czarne adidasa to tez biore, zeby core jak mamusie ubrac.....ze mnie jest przeokrutna dresiara :P chyba jestem za duzy wygodnis :P
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
nie wierze noooo aparat mi padl:P
|
|
#4512 |
|
BAN stały
|
anakazar, nawet nie masz pojecia jakie to dziecinne proste.....teraz az mi wstyd, ze tego nie wiedzialam wczesniej hehe
sprobuj sama a sie przekonasz mnie na sama mysl smiech ogarnia
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
wstawiam zdjecie z wczorajszej imprezy tylko moj malz wyszedl nie kozystnie i prosil bym go zamazala
musialam to zrobic
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh tak was czytam i czytam i nie bardzo mam siłę pisać
jakoś tak normalnie padłam....byłam w kielcach, kupiłam w 5-10-15 fajne spodnie pomarańczowe z kolekcji "rakieta" już mam jedne ogrodniczki i bluzę, a w tesco kupiłam kubek niekapek z TT od 6 m-ca fajny i jeszcze takie misiowe kapciuszki, których mi kasjer nie nabił i mam je za darmo Najadłam się w Macu, teraz wykąpałam i leżę i czytam was i piszę jedną ręką....ehh ale jestem zmęczona... i jeszcze się dziś wystraszyłam ze mi wody odchodzą, bo cała wkładka mokra, ale mam nadzieję, że to tylko przez pessar
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
moj chrzesny jak szedl na wigilie mial zalozona bordowa koszule, czarny krawat i spodnie czarne od garniaka i jego syn tak samo, wygladali bosko
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Natala ja tez mam mase dresow w sumie to 6 par i jeszcze kilka osobnych spodni uwielbiam wiosna i jesienia chodzic w dresach maz sie ze mnie smieje ze wygladam jak z wioski bo jak pada deszcz to ja zakladam kalosze takie kolorowe i do tego dresy
a mi szwagier przywoizl truskawki mniamiiiiiiiiiii nie ma nic pyszniejszego mialam zrobic koktajl ale palaszuje takie na wpol zmrozone pychotka :P
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi przybyło 6 kg,ale dopiero teraz ruszył mi brzuch-mąż codziennie jak wraca to robi oczy i mówi jak mi brzuszek urósł i w ogóle wszyscy widzą-ja sama również.W sumie nie wiem gdzie mi te kg poszły,bo dalej się mieszcze w dzinsy z przed ciąży. Dziewczyny czy wam też jakoś tak dziwnie piersi ciemnieją?moje wyglądają jakbym opalala je w solarium-codzień to mają więcej brąz-może tak mają te z ciemniejszą karnacją drcron ale ślicznotka z Ciebie i tak zgrabnie z brzuszkiem wyglądasz
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-01-30 o 21:01 |
|
|
|
|
#4518 |
|
Rozeznanie
|
Oj życzę Ci żebyś nie zmieniła zdania. Ja też planowałam, że miedzy moimi dziećmi bedzie co najwyżej 2 lata różnicy. Ale szybko zmieniłam zdanie. Kuba był super niemowlakiem, zupełnie nie płaczliwym, wysypiałam sie przy nim i w ogóle, ale mimo wszystko czym był starszy i samodzielniejszy było mi wygodniej i nie byłam gotowa na kolejne dziecko. Na "dojrzenie do drugiego" poświeciłam 5 lat i teraz wiem że jestem na to gotowa i pełna energii.. Tak miałam dość juz siedzenia w domu, chciało mi sie wrócić do pracy i do ludzi
|
|
|
|
#4519 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez lubie jak dzieci sa ubrane jak kopie rodzicow
hihihiDrcronik, jakis Ty ladny wyszedl
|
|
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a macie kupione te wkladi ktore sprawdzaja czy to wody odchodza czy to tylko sluzik ??
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie, ten powrot do ludzi i pracy jest wazny, dlatego my chcemy miec druga dzidzie oboje przed tym jak skonczymy 30 ja mam teraz 23 a malz 24
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- nie i nie bede kupowala
|
|
#4522 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I w ogóle widać że poza okrąglutkim brzuszkiem to dalej laska z Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Baldachim też całkiem nieźle Ale może by zrobić tak jak na aukcjach niektórych jest. Że jest kawałek tylko u góry takiego normalnego materiału, a reszta moskitiera? Wtedy miałabyś funkcjonalny baldachim a z materiału który by Ci został mogłabyś zrobić - idąc przykładem innych - przyborniczek Hmm?
|
|||
|
|
|
#4523 |
|
BAN stały
|
Dziewczynki, nie wstawiajcie zdjec bo ja w depresje popadne :/
super wygladasz, i taka szczuplutka i brzusio zgrabniusi....ajjj zazdrosc razy MILION! A ja zajrzalam na Allegro bo szukam rozka dla niuni i przy okazji zajrzalam na ciuszki i musze powiedziec ze jestem w szoku!!! SKAD TE CENY!!!!!!! nawet hurtowo..... przeokrutnie drogie, wspolczuje Wam naprawde...domyslam sie jaki to wydatek...ja za nowe ubranka place w porownaniu do Was grosze, a ceny butelek TT to chyba z kosmosu.....szok szok szok szok szok szok szok!!!!! |
|
|
|
#4524 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może pójdę popatrzę W sumie mam jeszcze sporo do kupienia Może akurat coś fajnego w łapki wpadnie ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
No ślicznie! Wyglądasz ślicznie! A brzuszek pierwsza klasa! |
|||
|
|
|
#4525 |
|
BAN stały
|
Leci wlasnie w tv na discovery health dokument o dziewczynce ktora urodzila sie 'syrena'...nozki zrosniete :/ tragedia
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje az sie zarumienilam
ale to jedyne zdjecie z ostatniego czasu gdzie wyszlam kozystnie hehe moze dlatego ze to nie maz robil
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie wkurzylam na ten aparat, czesc rzeczy wam w takim razie pokaze:P, skarpetusie, czapeczki, kombinezonik, kurteczke:P i pare innych
|
|
#4528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to juz koncówka aktualnie 59, przed ciaza 53 mysle ze do 62 gora dobije wiecej raczej nie.A co do piersi... hmmm... brodawki mi sciemniały i otoczki sie takie brazowe zrobily, do tego wyszlo mi mase zył i mam takie ... hmmm jakby grudeczki drobniutkie, po pare na brodawce, wczesniej tego nie mialam.. to chyba jakies gruczoły... nie wiem... ma ktoras tez tak?
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
drcron faktycznie super wyszlas, ja chyba nawet nie mam zadnego zdjecia tam miedzy bogiem a prawda;/
|
|
#4530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brzuszek własnie teraz faluje ojj mała urzadza sobie chyba potancówke wyglada to jak scena z filmu obcy ;DNaTaLaLa leci jeszcze ten program??
Emilka jest już z nami Edytowane przez asienka240 Czas edycji: 2010-01-30 o 21:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

nie wiem czy to przypadek czy tak sobie wyliczaja 

Witam w klubie. 
Za to spodnie te same co i przed ciążą (tzn poza domem bo w domku to dresy).

Może akurat coś fajnego w łapki wpadnie