|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
Cytat:
a jak sama w nocy zostaje jak tesc idzie na impreze a maz w pracy to ja zasze naszego cielaka wpuszczam do nas d sypialni i wyciagam mnustwo kielbasy z lodowki i on lezy w drzwiach a ja go dokarmiam lezac na lozku jak tesc wraca to go zamyka znow w jego pokoju i swiatla sie pala w calym domu ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- przecudne zdjecia najbardziej podoba mi sie ta z raczka na buzce ![]() AniaP ja bym sie nie odwazyla pozyczyc ostatnio sasiadka we mnie wcisnela dwa rozki po swojej wnuczce na co ja sie bronilam mowiac ze co jak zniszcze jak poplamie jak dziecie zwymiotuje i ze w praniu tez sie niszcza to kazala mi sie nie martwic ale ja i tak kazalam mamci mojej poszyc pokrowce na te rozki ze gdybym je uzyla wrazie czego by sie nie zniszczyly ja wole czegos nie miec a nie pozyczac bo zawsze sie boje ze zepsuje pobrudze albo cos sie stanie z tym ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- przecudne zdjecia najbardziej podoba mi sie ta z raczka na buzce ![]() AniaP ja bym sie nie odwazyla pozyczyc ostatnio sasiadka we mnie wcisnela dwa rozki po swojej wnuczce na co ja sie bronilam mowiac ze co jak zniszcze jak poplamie jak dziecie zwymiotuje i ze w praniu tez sie niszcza to kazala mi sie nie martwic ale ja i tak kazalam mamci mojej poszyc pokrowce na te rozki ze gdybym je uzyla wrazie czego by sie nie zniszczyly ja wole czegos nie miec a nie pozyczac bo zawsze sie boje ze zepsuje pobrudze albo cos sie stanie z tym ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- fajne to lozeczko ![]() a ja dzisiaj zrobilam malzowi mojemu niespodzianke kilka dni temu zamowilam mu na allegro komplet do gry w pilke < koszulka spodenki i getry > i dzisiaj przyszlo ale mial mine hehe akurat bedzie mial na turniej halowki a najzabawniejsze bo z tylu kazalam napisac jego ksywke z numerem
|
|
#4472 |
|
BAN stały
|
Hehe to moze pobawie sie w akcje pt przed i po...bedziecie mialy sie z czego posmiac na wieczor
I niech ktos mi teraz powie ze cora nie ma wplywu na cere itp itd... bede polemizowala ;P
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy narazie w sypialni nad lozeczkiem powieszony obraz Jezusa milosiernego a w pokoiku chce powiesic cos takiego
http://www.allegro.pl/item901565244_...t.html#gallery co myslicie o takiej macie ?? http://www.allegro.pl/item897415571_...a.html#gallery ja mam dwie ale takie bez palaka z zabawkami a ten kwiatek mnie sie podoba
|
#4474 |
|
BAN stały
|
Zdjecia z usg robione okolo miesiaca temu...o sorry, jutro dokladnie bedzie miesiac
wierzcie mi, jest mnie duuuuzo wiecej :/
|
|
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- drcron ja chyba tez bym nie pozyczyla kolyski
|
|
|
#4476 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=ania p;16837716]
Sudokremu nie wolno używac na codzień bo ma za dużo cynku w sobie to jest krem leczniczy a nie do stosowania profilaktycznego Pudru nawet nie miałam ale jak ktoś chce testowac to można mąke ziemniaczna użyć , lepsza niż puder. Pierwsze słyszę o takim czymś. Ja używałam codziennie i nic Kubie nie było, bratowo to samo i teraz drugiej córci też smaruje za każdym razem po zmianie pieluszki i pupcia jak ta lala. Ale z tego co paiętam jak przychodziła połozna to ona mi go polecała Ja sie bedę tego trzymała, bo juz mam sprawdzone, Edytowane przez izaizula Czas edycji: 2010-01-30 o 19:31 |
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- aaale sie najadlam ;p
|
|
|
#4479 |
|
Rozeznanie
|
AniaP to jest informacja od producenta tego kremu:
Opis producenta: Sudocrem jest antyseptycznym kremem dla dzieci i dorosłych z problemami skórnymi. Preparat jest szczególnie zalecany do pielęgnacji skóry niemowląt jako krem chroniący przed pieluszkowym zapaleniem skóry. Wskazany jest również w profilaktyce i łagodzeniu skutków zapalenia skóry w przebiegu nietrzymania moczu oraz odleżyn. Dzięki pięciu aktywnym składnikom wykazuje wielopłaszczyznowe działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, kojące i ochronne. Sudocrem jest kremem hipoalergicznym, nie wywołuje podrażnień, dlatego może być stosowany u niemowląt oraz przez osoby dorosłe posiadające delikatną, skłonną do podrażnień skórę. Jest dostępny w wygodnych w użyciu, trwałych opakowaniach. Sudocrem posiada pozytywną opinię
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. Zalecane środki ostrożności Nie należy dopuszczać do kontaktu preparatu z oczami i błonami śluzowymi. Produkt przeznaczony jest tylko do użytku zewnętrznego. Sposób użycia Preparat powinno się stosować na umytą i osuszoną skórę. Cienką warstwą kremu należy pokryć narażone miejsce i powtarzać czynność w miarę potrzeby. Regularne stosowanie, nawet po ustąpieniu dolegliwości, zapewnia skuteczną profilaktykę. Przedawkowanie i działania niepożądane Zbyt grubo naniesiona warstwa preparatu pozostawia na skórze białawy osad, dlatego zaleca się pokrywanie skóry bardzo cienką warstwą produktu. |
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj wypralam pozostale rzeczy dla niuni wypralam jeszcze raz pokrowiec z lezaczka bo wciaz czulam zapach poprzedniego wlasciciela ale wczesniejw ymoczylam go zwyklym proszku i potem pralam z dodatkowym plukaniem X 2 mam nadzieje ze teraz nie bedzie juz czuc bo nie mozna go wyprasowac bo jest z dzwnego materialu i rozki od sasiadki popralam i te ze sklepu tez i przescieradla i pokrowce jeszcze tylko paka od siostry mi zostala ale ona juz drugi tydzien do mnie idzie
i dojsc ne moze ale Pani na poczcie uprzedzala ze bedzie szla do 3 tygodni bo to zwykla paka poszlo wszytsko bo taniej
|
#4481 |
|
BAN stały
|
Bardzo... wiem...dlatego najchetniej pozakrywalabym wsystkie lustra w domu....ale pocieszam sie ze to ostatnie tygodnie, takze wytrzymam....
![]() Ogolnie na poczatku ciazy mialam straszne problemy z cera, wlosami, paznokciami....teraz powolutku w zolwim tempie zauwazam poprawe...zobaczymy co bedzie dalej.... Nie macie pojecia jak ja za soba tesknie.... ajjj |
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
co do lezaczka "babcia" obiecala nam kupic
juz nawet wybralysmy![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
Dzidziulka nosisz !!!! To jest ten skarb ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- ja we wtorek wrzucam posciel wszystkie ochraniacze i tak dalej
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka kazda z nas sie zmienia w ciazy ja sie zmienilam do tego stopnia ze jak poszlam do mojej znajomej do sklepu to ona do mnie mowi slucham pania
a ja ze to ja i dopiero mnie poznala a czasem czuje sie jak wieloryb zwlaszcza jak ubieram koszulke za koszulka i wszystkie mnie cisna w brzuszek
|
#4484 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak urodzisz znow bedziesz wygladac jak na pierwszym zdjeciu czyli bardzo ladnie...Cytat:
mnie najbardziej podobaja sie maty fischer price np rainforest ( Asiulek chyba taka dostala) albo maty tiny love. Chociaz dziecku to pewnie bez roznicy czy wyglada lepiej czy gorzej, tylko zeby byla kolorowa,wydawala rozne dzwieki i zeby bylo za co lapac. Estetyka juz jest dla nas-dla doroslych ![]() a ja wlasnie zrobilam sobie kisiel ananasowy i do tego herbatke kupilam nowa (mam bzika na punkcie herbatek,kawy nie lubie) o smaku grzanca, jako ze lubie grzane winko, ale niestety w ciazy niet! nie bede alkoholizowala dziecka
Edytowane przez JoannM Czas edycji: 2010-01-30 o 19:49 |
||
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
mi wszyscy mowia ze z buzi sie w ogole nie zmienilan, tyle ze kolor wlosow inny bo swoj a nie farbowane, za to jak wielorybki to chyba wszystkie sie czujemy, najgorsze jest jak jest jakas impreza i NIE MA SIE W CO UBRAC!!;/
Ja przytylam juz 17 kg a jeszcze 2 miesiace. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- drcron mnie osoboscie ta mata nie urzekła
|
|
#4486 |
|
BAN stały
|
Dzieki dziewczynki, kochane jestescie ;*
a zalowac nie zaluje tylko teskni mi sie troszke....ale mysle ze depresji z tego nie bedzie....jedynie pozniej po wszystkim wieksza motywacja do 'powrotu' a zrobie wszystko, zeby 'bylo jak dawniej'...takie uroki bycia jak head&shoulders 2in1 ![]() Mam tez dwie znajome, na podobnym etapie jak my (terminy kwiecien-maj) obydwie spodziewaja sie chlopcow...i powiem Wam ze wygladaja super,tak jakos promiennie! moge nawet powiedziec ze jeszcze lepiej niz przed ciaza.... moze naprawde cos w tym jest..... |
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie maja dziewczyny porównanie bo jest nas w grupie w szkole 6 w ciazy( bylo 7,eh...) i tez twierdza ze widac ktora z nas bedzie miala chopczyka a ktora dziewczynke
kazda z nas ten stan inaczej przechodzi ja wiem ze bede tesknic za tymi kopniakami albo nie bee miala czasu tesknic;D chce kacperkaaaaa, moja mama juz wszystkim opowiada jak to sie doczekac juz nie moze...
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie jaka slodka karuzela
http://www.allegro.pl/item902235362_...e.html#gallery
|
#4489 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!! Poszłyśmy we śnie razem na kontrole i u Ciebie się zaczęło hehehehhe Śmieszny ten sen A z tą wagą to ja na serio uwierzyć nie mogę!! Gdzie tam 92 kg ![]() Cytat:
!! Wystarczy dziecku sypnąć troszkę i śladu nie ma![]() Co do kawy to ja też piję codziennie Ja herbaty wcale nie pijam a jak już to zieloną
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj sobie zakupki zrobilam, dresiki, koszulke, stanik do karmienia jeden, mama mnie namowila:P, kupilam tez kocyk malemu do wozeczka
i polspiochy:P
|
|
#4491 |
|
BAN stały
|
Darusiaaa ja obstawiam ze jednak nie bedziesz miala czasu tesknic... pewnie jak my wszystkie hehe..ale naprawde bedzie dziwnie bez tego codziennego porzadnego KOPA na dzien dobry, na dobranoc....no ale zawsze mozna zrobic sobie 'powtorke z rozrywki'...chyba wszystkie wiemy ze to nie trudne ale calkiem przyjemne hehe
|
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w bliskiej rodzinie mamy 3 maluszki i ich mamy tez uzywaja sudocremu i sa zadowolone i mowia ze sprawdza sie idealnie.
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia ja tez bym juz chciala nasza niunie miec przy sobie z tej drugiej strony brzuszka ale wiem ze dla niej najbezpieczniej jest jeszcze w srodku posiedziec
|
#4494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
ja sie ciesze ze jeszcze zakupow nie robilam to mam sie czym zając;-)
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
moja tesciowa uzywala sudocremu na odlezyny i jej pomagal ale tez uzywala go sporadycznie ja popytam sie poloznych w poniedzialek czy mozna codziennie po kazdej kapieli albo po zmianie pieluszki czy tylko jak sie jzu to pojawi ??
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
a ja we wtorek jak pojde na pierwsze zajecia sr
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz zakupki zrobilam ale zawsze znajdzie sie cos do kupienia
![]() teraz poluje na spiworek do fotelika ale taki ze jak sie go rozepnie zeby zamienial sie w kocyk a ile bierzecie koszul do szpitala ?? dwie mi wystarcza ?? ja bym chciala 2 dzidziulka w ciagu roku gora dwoch zeby nie bylo duzej przerwy ale tylko Bozia tam u gory wie czy nam sie uda czy nie
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
ja spiworek mialam przy foteliku a taki rozpinany wlasnie ktory da sie w kocyk zamienic w lumpku kupilam
![]() nie dla mnie 2 lata to troszke za szybko tak mysle ze 4 juz tak
|
|
#4499 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aha no i figura tez zostawia wiele do zyczenia, tak jak niektorym po prostu wyrasta pileczka tak mnie strasznie denerwuje moj gruby tylek podczas ciazy,ale pocieszam sie ze to stan przejsciowy![]() Cytat:
Cytat:
drcron to zalezy czy na porod Ci cos daja czy nie, bo jesli nie to chyba na porod ja bym wziela taka koszulke dluzsza co ja potem mozna wyrzucic, a tak poza tym to mam dwie koszule z rozpieciem do karmienia, w razie gdybym jedna poplamila, bo to z roznych rzeczy bedzie lecialo
Edytowane przez JoannM Czas edycji: 2010-01-30 o 20:17 |
|||
|
|
|
#4500 |
|
BAN stały
|
Ja wczoraj bylam na (mam nadzieje) ostatnich zakupkach ciuszkowych...brakowalo mi bodziakow itp...ale jak zwykle dokupilam czapeczki,skarpetki,spios zki....nie bede miala gdzie tego wszystkiego poukladac(oczywiscie w roznych rozmiarach)...doszlam do wniosku ze ona ma juz wiecej ciuszkow niz ja
![]() Nie pytajcie o komplecik z Panda...meski wybor- nie mialam nic do gadania hahhaa I nie moglam oprzec sie dresikom Pumy....tymbardziej ze sama mam identyczne |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

jak tesc wraca to go zamyka znow w jego pokoju i swiatla sie pala w calym domu 

hahaha ale by było!!!!