Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-01, 12:51   #331
kardashi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16876845]to możesz się w tysiaku nie zmieścić, bo u mnie to takie tylko duperele zostały,a z większych rzeczy to leżaczek- mam zamiar upolować używany za 100zł. A te większe sprzęty- łóżeczko, przewijak, wanienka, wózek, fotelik- już wszystko mam.

Właśnie- dziś po powrocie do domu powinien na mnie wózek czekać...ale się niecierpliwię, jestem ciekawa czy będzie tak fajny w realu jak na fotce. [/QUOTE]

Jak bedzie czekał na Ciebie to zdaj relacje, z przejażdżki po pokojach wózeczkiem )

Aż zrobię listę co jeszcze i ile..
Wanienka- ok 40zł
jakiś grubszy kocyk - 40-50zł
jeszcze jakiś cienki się przyda - 20-30zł
lampka - 15 zł
przewijak - 50zł
karuzela - 100zł
leżaczek - ok 150zł
fotelik - 400zł
kosmetyki - z 50zł
podgrzewacz - 100zł
Jeszcze jeden komplet pościeli - 60zł
Duperelki kosmetyczne typu szczotka, cążki itp - z 50zł?!
Rzeczy dla mnie do porodu ( koszule, podkłady itp) ze 100zł

no i wiadomo lista ubranek nigdy się nie kończy

i nie wiem co jeszcze??

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-02-01 o 12:54
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:55   #332
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Niedługo zbieramy się na usg, może dziecko nam się dziś ujawni Mnie to już się po nocach śni to usg, to że nie wiemy dalej jaka płeć, że coś jest nie tak...
No to za ujawnienie.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Jeszcze bardziej mnie dziwi zachowanie ludzi którzy mają zwierze kilka lat i go oddają bo chcą mieć dziecko i pies czy kot im w tym przeszkadza Moja znajoma oddawała psa bo nie mogła zajść w ciążę i obwiniała za to PSA.
Może się zaraziła od tych nawiedzonych, którzy twierdzą, że bliski kontakt z kotem, zwłaszcza spanie z nim powoduje bezpłodność u kobity.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Brawo fajne wiesci

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:59   #333
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
No to za ujawnienie.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Może się zaraziła od tych nawiedzonych, którzy twierdzą, że bliski kontakt z kotem, zwłaszcza spanie z nim powoduje bezpłodność u kobity.

aa.. bezpłodność?! no proszę, nie wiedziałam..
jak byłam mała spałam z 7 lat z kotem no i co..

Stary 2010-02-01, 13:03   #334
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Kropka jak się czujesz ?

Miira ja przy kupnie leżaczka brałam pod uwagę czas, na jaki posłuży synkowi i dlatego wybrałam ten http://www.allegro.pl/item900388773_...9_naklejk.html - zresztą kolejny nasz wątkowy hit
A dobrze, dziękuję.
Świadomość, że tam na dole wszystko gra, też poprawia sytuację.

Ja nad tym leżaczkiem już dumam od paru miesięcy. I chyba jednak przy nim zostanę, bo ciągle słyszę tylko zachwyty.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16876639]tak sobie podliczyłam , czego mi jeszcze brakuje z mojej listy wyprawkowej, ile jeszcze muszę wydać przed porodem, wychodzi na to że jeszcze około 400zł plus pampersy. Czyli całkiem spoko, .. to znaczy , że mogę jeszcze troszkę na Allegro przepuścić. [/QUOTE]
O proszę... a ja niby tyle mam, a do wydania jeszcze 1300-1400zł.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
aa.. bezpłodność?! no proszę, nie wiedziałam..
jak byłam mała spałam z 7 lat z kotem no i co..
Ja śpię z dwoma od 5 lat.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 13:07   #335
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
to maało.. Ja jeszcze z tysiaka pewnie wydam. Bo i fotelik, i wanienka, przewijak i te wszystkie duperele. i dla mnie do porodu.. kupuje i kupuje a w miejscu stoje.

Mam pytanko do mamuś ktore chodza do szkoły rodzenia Czy Wasze wymagają jakis zaświadczeń od gina
Bo u mnie musze mieć jakies zaświadczenie od ginekologa.. Ale nie wiem jakie. że co, że w ciązy jestem?!
To chodzi o zaświadczenie że wolno ci wykonywać ćwiczenia przygotowujące do porodu pamiętaj że szkoła rodzenia to nie tylko teoria, to też taka lekka gimnastyka.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 13:10   #336
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
To chodzi o zaświadczenie że wolno ci wykonywać ćwiczenia przygotowujące do porodu pamiętaj że szkoła rodzenia to nie tylko teoria, to też taka lekka gimnastyka.
Ahaaa... dzięki
Wiem, że nie tylko teoria i własnie dlatego idę trochę sie rozruszam
Ale mi te babki nie powiedziały o jakie zaświadczenia im chodzi i dlatego się zdziwiłam. Nie przyszło mi do głowy że może chodzić o pozwolenie na wykonywanie ćwiczeń

Stary 2010-02-01, 13:16   #337
asia193
Raczkowanie

Bydgoszczanka

Śliczny brzusio, gratuluje
asia193 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 13:27   #338
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia193 Pokaż wiadomość
Bydgoszczanka

hey,
nie wiem, czy przeoczyłaś... prosiłam o pełne dane do listy na pierwszej stronie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 13:50   #339
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
za ujawnienie płci.
oj coś z cytowaniem nie wyszło to kasiaaX jeszcze nie zna płci i dziś 21 tydzień zaczyna U mnie to już koniec 26 tygodnia i moje mieszkanko wynajął synuś
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Teraz my, zaczynamy dzisiaj 26 tc
Ale fajna piłeczka
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16875957]
Tym bardziej, że Saba jest bardzo fajnym pieskiem, i lubi dzieci- Maksiu też ją uwielbia, gania za nią po podwórku, bawi się jej zabawkami, itd. A jak Maksiu wyrżnie orła na podwórku, to Saba się na nim kładzie i odpoczywa. [/QUOTE]

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:05   #340
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
J
A łóżeczka widziałam ładne w M1 na targówku w 'świat dziecka' Ale pewnie i gdzie indziej są te sklepy

No własnie gdziee ?
Świat dziecka jest też na Towarowej w centrum handlowym Jupiter ale pooootwornie tam drogo. I przy centrum meblowym Agata (przy okęciu) ale ceny pewnie takie same
Byliśmy (przy okazji strzyżenia psa w okolicy) w świecie dziecka na Targówku oglądać wózek i tylko mam większy mętlik w głowie.

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
byłam też znow w Ikea tym razem po stolik i krzesełka z mammuta dla bratanicy.Upatrzoną mam komode, ale nie kupiliśmy jeszcze bo czeka nas przeprowadzka do innego pokoju i wtedy bedzie wiadomo jaki rozmiar itd.czekam juz tydzien na łóżeczko zamówione na all i zaczynam sie niecierpliwić
My właśnie w sobote w ikei chcieliśmy zobaczyć przewijak do naszej komody (leksvik) ale tłum był tak olbrzymi że szybko się ulotniliśmy...

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16872848]ale fajne.

poniżej moje weekendowe zakupy allegrowe.
1. kurtka dla Maksia.
reszta dla dzidka. [/QUOTE]
Lea śliczna kurtka taka "w moim stylu"
Cytat:
Mi też jest ciężko to zrozumieć. Dla mnie mój pies jest jak czlonek rodziny, nie jak PIES. I tez bym nie poddała sie tak szybko. A wiadomo, może to nie konkretnie na na zwierze bylo uczulone a po prostu się nazbierało róznych rzeczy wywołujących alergię.

Jeszcze bardziej mnie dziwi zachowanie ludzi którzy mają zwierze kilka lat i go oddają bo chcą mieć dziecko i pies czy kot im w tym przeszkadza Moja znajoma oddawała psa bo nie mogła zajść w ciążę i obwiniała za to PSA.

Piękna suczka
Ja nie mogę wogole wchodzić do schroniska. Bo bym wzięła albo wszystkie ( co jest niemożliwością) albo wyleciałabym z rykiem i przeżywała kilka tygodni jak mają tam strasznie. Kiedyś byłam z babcią po pieska dla niej. Okropieństwo. Szłam między tymi klatkami i plakałam.
Nie rozumiem też ludzi którzy wyrzucają swoje zwierzęta poprostu na ulicę. Nie mogę patrzeć na te zwierzaczki które stoją pod sklepami w -15 stopniowy mróz
Dla mnie takie coś powinno być karane!
Kilka już zabrałam do Tża na wieś i tam sobie mieszkają
Ja też tak mam w schroniskach. Od razu chce mi się płakać i wszystkie bym je przygarnęła...
Koło moich rodziców sąsiad ma owczarka niemieckiego. Jego rodzina od niego (sąsiada) uciekła a on sam znalazł sobie jakąś nowa kobietę i w starym domu bywa od święta. A biedny pies zostął sam! Ma budę ale chyba zamkniętą bo do niej nie wchodzi. Przy -20 stopniach leży na śniegu Moi rodzice i sąsiedzi go dokarmiają bo już dawno byśmy widzieli trupka za ogrodzeniem... Tak mi go szkoda... a to naprawdę piękny pies.
Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
............ kilka dni nie zagladalam, a tu prosze..III cz i tak pedzicie, ze hej...nie wiem czy dzisiaj nadrobie czytanie... WITAM NA CZESCI III

Dzisiaj zaczal sie 25 t.c., a od 20 tyg mala szaleje na calego, to czkawka, to boksiaki , to jakies kopanie, a najbardziej po tym jak mój mezulek do nij mówi....
co chodzi o mnie, to czuje sie swietnie i oby tak do konca

W tym tygodniu mam badania laboratoryjne 8krew, mocz).., a 17 wizyte u ginekologa...i znowu zobacze te moja slicznosc na monitorku

Juz wam wspominalam wczesniej, ze moja tesciowa podjela sie przygotowan/szycia reczników, poscieli, wyprawki szpitalnej .... jest cudowna, wszystko konsultuje ze mna i na próbe przywiozla mi wczoraj jeden juz gotowy reczniczek, który uszyla, ...bardzo mi sie podoba, przywiozla tez materialy na posciel abym obejrzala i sa cudowne...musze przyznac , ze kobieta ma wspanialy gust.

Oprócz tego tesciowie mi zaproponowali kupno wózka lub lózeczka z komoda ..., a wiec skoro juz mam wybrane, wybiore sie z nimi po zakup wózka pod koniec tygodnia.

Moja mam natomiast kupi mi lózeczko z komoda

Ja natomiast kupilam w sobote sweterek, bluzeczke z Ralph Lauren i skarpetki na super ofertach 70%... Oto one oraz reczniczek uszyty przez babcie:

Malhalczar taka teściowa to skarb!

Cytat:

Mówisz o szpitalu na Kraśnickich ?
Opcja taka jest, ale z tego co słyszałam to mało takich porodów jest tam, wolą jednak gdy kobieta rodzi na łóżku porodowym

Miira ja przy kupnie leżaczka brałam pod uwagę czas, na jaki posłuży synkowi i dlatego wybrałam ten http://www.allegro.pl/item900388773_...9_naklejk.html - zresztą kolejny nasz wątkowy hit
Ja się bardzo zastanawiałam nad tym leżaczkiem. Widziałam go w smyku i bardzo mi się podobał. Ale zdecydowaliśmy się na opcję niebujaną - bardziej stabilną, bo będziemy musieli go stawiać w miejscach niedostępnych dla naszego cocker spaniela

Miss.hot a słyszałaś coś jak rodzi się na Staszica? Bo ja zapewne tam wyląduje...
Stary 2010-02-01, 14:10   #341
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Świat dziecka jest też na Towarowej w centrum handlowym Jupiter ale pooootwornie tam drogo. I przy centrum meblowym Agata (przy okęciu) ale ceny pewnie takie same
Byliśmy (przy okazji strzyżenia psa w okolicy) w świecie dziecka na Targówku oglądać wózek i tylko mam większy mętlik w głowie.

My właśnie w sobote w ikei chcieliśmy zobaczyć przewijak do naszej komody (leksvik) ale tłum był tak olbrzymi że szybko się ulotniliśmy...

Ja też tak mam w schroniskach. Od razu chce mi się płakać i wszystkie bym je przygarnęła...
Koło moich rodziców sąsiad ma owczarka niemieckiego. Jego rodzina od niego (sąsiada) uciekła a on sam znalazł sobie jakąś nowa kobietę i w starym domu bywa od święta. A biedny pies zostął sam! Ma budę ale chyba zamkniętą bo do niej nie wchodzi. Przy -20 stopniach leży na śniegu Moi rodzice i sąsiedzi go dokarmiają bo już dawno byśmy widzieli trupka za ogrodzeniem... Tak mi go szkoda... a to naprawdę piękny pies.

Malhalczar taka teściowa to skarb!

Ja się bardzo zastanawiałam nad tym leżaczkiem. Widziałam go w smyku i bardzo mi się podobał. Ale zdecydowaliśmy się na opcję niebujaną - bardziej stabilną, bo będziemy musieli go stawiać w miejscach niedostępnych dla naszego cocker spaniela

Miss.hot a słyszałaś coś jak rodzi się na Staszica? Bo ja zapewne tam wyląduje...

Moja bratowa urodzila 7 stycznia córeczke na Satszica, a moja siostra bedzie tam rodzic pod koniec listopada juz 3 dziecko...obydwie zadowolone

...a tesciowa to prawdziwy skarb...

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-02-01 o 14:30
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 14:12   #342
Konto usunięte

Cytat:

-Może Maksiu Ci kiedyś pożyczy.

- nie można zadzwonić do jakiejś organizacji czy coś? Moi dziadkowie mieli taką sytuację, że ich sąsiad- stary kawaler pijaczyna, sprawił sobie psa, a potem o niego nie dbał w ogóle. Dopóki było lato, to oki, piesek biegał po podwórku, a moi dziadkowie go dokarmiali, ale jak przyszła ostra zima, a pies został bez budy czy innego schronienia, to moi dziadkowie gdzieś zadzwonili i pieska zabrali temu sąsiadowi.

- Ten leżaczek fisher ma blokowane bujanie. rozkłada się takie nóżki, i leżaczek stoi stabilnie jak krzesełko.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:26   #343
kardashi
Zakorzenienie

Jak u mnie pod klatka siedział ze 2 tyg pies w te straszne mrozy to dzwoniliśmy do straży miejskiej, powiedzieli że to nie ich interes, do schroniska powiedzieli że trzeba zgłosić do straży miejskiej i tak w kółko. Piesek lata na innym osiedlu, dalej nikt nic nie zrobił

Stary 2010-02-01, 14:27   #344
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

Z tego co słyszałam to jest ok, ale coś mi się obiło o uszy, że na wiosnę ma być tam remont I zamykają porodówkę
Zaraz może znajdę artykuł, bo czytałam o tym gdzieś

O mam http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...BLIN/613927523

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2010-02-01 o 14:30
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:34   #345
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Z tego co słyszałam to jest ok, ale coś mi się obiło o uszy, że na wiosnę ma być tam remont I zamykają porodówkę
Zaraz może znajdę artykuł, bo czytałam o tym gdzieś

O mam http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...BLIN/613927523
na watku lubelskich przyszlych mam napisala jedna z dziewczyn , ze tam dzwonila i dopieero ma byc remont w lipcu..

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-02-02 o 08:09
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:41   #346
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
witajcie mamuski
zdaje szybko relacje z wczorajszej wizyty bedzie synus nikodem i napewno jest tylko jedno maly wyglada na 2 tyg starsze czyli tak bylo od samego poczatku wazy 888gramdata od dawna jest na 14 maja ale ginka powiedziala zeby spodziewac sie koncem kwietnia mozna bo jest duze na moje puchniecia i dretwienia kazala brac magnez i stwierdzila ze moze byc za goraco w domu i od tego moga byc puchniecia i dretwienia zobaczymy pozdrawiamz zdjatka moze na tyg dodam jak bede miec chwilke

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----

Gratuluję synka

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:46   #347
asia193
Raczkowanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16877968]hey,
nie wiem, czy przeoczyłaś... prosiłam o pełne dane do listy na pierwszej stronie. [/QUOTE]

Cześć, już zauważyłam, że mnie wpisałaś Wielkie dzięki. Czy jeszcze inne informacje potrzebujesz? Jeśli tak to daj znać.
asia193 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 14:53   #348
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Dziewczyny widzę,ze rozmawiałyście o pieskach i kotkach.My mamy suczkę owczarka niemieckiego długowłosego.Piesek jest na dworzu.Mąż zbudował jej duża,ocieploną budę ale ona tam wchodzi w nocy na parę godzin,żeby sie przespać.Resztę czasu spędza na sniegu lub na betonie.Śmiejemy się,ze jest morsem.Mam nadzieję,ze będzie dobrze reagować na dzidzie.....ale napewno jej nie oddam bo nie mam gdzie Trzeba będzie pilnować dziecka i przyzwyczaić pieska do nowej sytuacjii .

W końcu się doczekałam
Stary 2010-02-01, 14:53   #349
Konto usunięte

Cytat:
Cześć, już zauważyłam, że mnie wpisałaś Wielkie dzięki. Czy jeszcze inne informacje potrzebujesz? Jeśli tak to daj znać.
ale sie zamotałam.
oczywiście, Ty już jesteś na liście. Miałam napisać do drugiej mamuśki, która się odezwała wczoraj.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 14:56   #350
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Dziewczyny ja też chce kupować na ALLEGRO,ale nie wiem jak utworzyć konto
buuuu pomóżcie

W końcu się doczekałam
Stary 2010-02-01, 15:05   #351
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też chce kupować na ALLEGRO,ale nie wiem jak utworzyć konto
buuuu pomóżcie
otwórz www.allegro.pl i kliknij na górze strony na "Rejstracja", a potem to już Cię system poprowadzi. uzupełnisz różne tabelki, wymyślisz sobie nazwę użytkownika i hasło, i to tyle.- tak jak rejestracja na forum.
Stary 2010-02-01, 15:10   #352
Silpe
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16872848]ale fajne.

poniżej moje weekendowe zakupy allegrowe.
1. kurtka dla Maksia.
reszta dla dzidka. [/QUOTE]
Fajowe ciuszki a body supermena - wymiata

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16876575]omg! 250 euro!
dla mnie kosmos, ale ładny jest.

ten leżaczek to prawdziwy hit, od 3 lat na Allegro sprzedaje się w ilościach hurtowych.
Ja też miałam go dla Maksia, i teraz dla drugiego dzidka też mam zamiar taki właśnie kupić. [/QUOTE]

Ciekawy ten lezaczek , nie widzialam go jeszcze , tez chce kupic dla malego mialam nawet troche inny typ ale ten wyglada calkiem , calkiem i tyle pochlebnych opini ze moze sie skusze w sumie jest jeszcze czas .

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Super!!!!

Moje bratowe tez sie pytaly mnie jak przygotowania i co mam i co mi brakuje..., bo chca kupic rzeczy przydatne wiec sie zgodzilam i kupia takie jak butelki, nawilzacz powietrza, podgrzewacz, itd, itp.
No tylko pozazdroscic Moja tesciowa ( w sumie spoko babka) ale jak sie zapyta raz na ruski miesiac co u mnie to jest super
Bratowych nie mam ( jeszcze) a 2 szwagierki pewnie sie modla zebym to ja sie nie zapytala czy cos by mialy dla mnie , a mialy by sporo bo dzieciaczki male .... Wiec kupuje wszystko sama , pomalu , na spokojnie i jestem holernie dumna , ze dajemy z mezem rade pogodzic te wszystkie wydatki na zycie , dziecko i byt na dwa domy ( polska i niemcy )
Zreszta juz sie nie moge doczekac wiosny az wreszcie zakoncze swoje sprawy w niemczech i na stale juz zjade do kraju do niemiec to najwyzej na zakupy bede wpadac w okresie promocji .

W sobote bylismy ogladac meble dla dzidka w nowym centrum mebl. ale nie bylo w czym wybierac , zreszta ja mam co tydzien inny pomysl odnosnie mebli i co innego mi sie podoba
Tak samo zreszta jesli chodzi o akcesoria dla malego - miala byc firma Avent , bo konkretna i solidna a nie lubie byle czego i kazdej zeczy z innej firmy , wiec mialam sie skupic tylko na jednej marce i w sumie dobrze ze jeszcze nic z tych zeczy nie kupilam bo u nas od srody w takim jednym centrum dla dzieci , spora promocja na produkty NUKa - ktore tez bralam pod uwage no i co tu duzo pisac kolosalna roznica w cenie mnie przekonala bedzie NUK
Np , taki podgrzewacz ktory w polsce jest dopiero nowoscia , (z tego co wyczytalam ) - kosztuje od 120zl do 160 zl - tu bedzie za 19,98 euro - no i jak tu nie kupic
http://wszystkodladziecka.com.pl/nuk...id-p-1650.html
Jest jeszcze zestaw startowyNuk ( nie znalazlam na polskich stronkach ) identyczny jak z Aventa ale za 17,98euro -Avent ponad 30 eu.
Wiec Avent -Aventem ale euro na drzewach nie rosnie i bedzie NUK

A i jeszcze na koniec pochwale sie wreszcie moim prawie 21-tygodniowym brzucholkiem

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2010-02-01 o 15:19
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:10   #353
ellai
Raczkowanie

Znowu mnóstwo naskrobałyście
A ja znów tylko na chwilke, bo od dwóch dni nie moge wysiedzieć w jednej pozycji...plecy mi cierpną i cos mnie w boku boli...
Tak sobie myślałam co to może być i myślę, że to przez moje akrobacje sobotnie na dworze - jak sie dwa razy poślizgnelam... Nie wywróciłam sie, ale taki nagły ruch sprawił, że chyba sobie naciągnęłam jakis mięsień i teraz boli... tak mysle ze to to. Zobacze jak będzie... ale mam nadzieje,że przejdzie...

Witam nowe Mamusie na forum i pozdrawiam wszystkie forumowe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 15:14   #354
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
A i jeszcze na koniec pochwale sie wreszcie moim prawie 21-tygodniowym brzucholkiem
fajny bębenek.

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość
A ja znów tylko na chwilke, bo od dwóch dni nie moge wysiedzieć w jednej pozycji...plecy mi cierpną i cos mnie w boku boli...
Tak sobie myślałam co to może być i myślę, że to przez moje akrobacje sobotnie na dworze - jak sie dwa razy poślizgnelam... Nie wywróciłam sie, ale taki nagły ruch sprawił, że chyba sobie naciągnęłam jakis mięsień i teraz boli... tak mysle ze to to. Zobacze jak będzie... ale mam nadzieje,że przejdzie...
możliwe, że coś sobie naderwałaś.
więc odpoczywaj.
Stary 2010-02-01, 15:17   #355
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Miramejku, dzieki za super info odnosnie wozka Wlasnie takich informacji bylo mi trzeba
Pojedziemy do sklepu i popatrzymy na wozki. Moze wlasnie Emmaljunga mnie przekona
dzieki
Bardzo proszę , cieszę się, że mogłam pomóc

Kochane majówki i czerwcówki , życzę Wam dużo zdrówka i niech Wasze dzieciaczki pięknie i spokojnie sobie rosną w brzuszkach , wszystkiego dobrego

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:48   #356
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Bydgoszczanka

[QUOTE=yolanda9;16878600

Ale fajna piłeczka

[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

Śliczny, okazały

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kochane majówki i czerwcówki , życzę Wam dużo zdrówka i niech Wasze dzieciaczki pięknie i spokojnie sobie rosną w brzuszkach , wszystkiego dobrego
Dziękujemy
Dla Was również dużo zdrówka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 16:22   #357
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Dziewczyny ale macie śliczne brzuszki

Dziś się dowiedziałam, że idziemy na wesele na początku maja... zakładam, że będę wyglądać wtedy jak młoda orka więc zupełnie nie mam pomysłu w co się ubiorę

Właśnie zapukał do mnie pan kurier i przyniósł mi wieeeeeeeeeeelką pakę ciuszków z allegro Jestem baaardzo zadowolona, bo wyglądają zupełnie jak nowe. A część ma nawet metki Chyba mogę stwierdzić, że ciuchową wyprawkę mam już skompletowaną .
między innymi takie ciuszki jak na zdj.

Edytowane przez Miira
Czas edycji: 2010-02-01 o 16:27
Miira jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 16:24   #358
lucja26_wroc
Raczkowanie

Cytat:
W takich sprawach najlepiej dzwonić do Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami i jednocześnie do Straży Miejskiej/Policji. Ponieważ pies ma właściciela(znajduje się na posesji) niezbędne jest zawiadomienie odpowiednich służb w celu spisania notatki. Nr telefonu do TOZ-u w twoim województwie znajdziesz na stronie http://www.toz.pl/
Mam nadzieję, że ty lub ktos z Twojego otoczenia w końcu zgłosicie ta sprawę. Niestety zazwyczaj jest tak,że nikt nie chce zadzwonić bo to nie ich sprawa i nie będą sie wtracać. Bardzo fajnie,że ktoś dokarmia tego psa,ale należy pamietac, że oprócz jedzenia psu potrzebny jest też ruch i miłosć człowieka.
lucja26_wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 16:29   #359
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez lucja26_wroc Pokaż wiadomość
W takich sprawach najlepiej dzwonić do Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami i jednocześnie do Straży Miejskiej/Policji. Ponieważ pies ma właściciela(znajduje się na posesji) niezbędne jest zawiadomienie odpowiednich służb w celu spisania notatki. Nr telefonu do TOZ-u w twoim województwie znajdziesz na stronie http://www.toz.pl/
Mam nadzieję, że ty lub ktos z Twojego otoczenia w końcu zgłosicie ta sprawę. Niestety zazwyczaj jest tak,że nikt nie chce zadzwonić bo to nie ich sprawa i nie będą sie wtracać. Bardzo fajnie,że ktoś dokarmia tego psa,ale należy pamietac, że oprócz jedzenia psu potrzebny jest też ruch i miłosć człowieka.
Dzięki za info dobrze wiedzieć co powinniśmy zrobić w tej sytuacji.
Stary 2010-02-01, 16:33   #360
xxNiuniaxx
Raczkowanie

Dziewczyny, dzis uderzyłam się w sam środek brzuszka z całej siły o kant krzesła dosłownie wbiło mi się...(
Bolało chwile, mam nadzieję że nic małej nie jest;(
xxNiuniaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości