Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-01, 10:07   #301
kasiaaX
Rozeznanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Niedługo zbieramy się na usg, może dziecko nam się dziś ujawni Mnie to już się po nocach śni to usg, to że nie wiemy dalej jaka płeć, że coś jest nie tak...
Ano własnie, mam dokładnie tak samo, chyba do popołudnia(wieczora) umre z nerwów...Daj znać koniecznie kto tam mieszka, to może dziś sie obie dowiemy
Stary 2010-02-01, 10:08   #302
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Niestety pewnie nie jest... Niedawno znajomym urodziło się dziecko i dwa tyg. później odwozili koty do schroniska, bo mały dostał mega alergii. A żadne z rodziców uczulone nie było.

Choć ja i tak się tu doszukuję innego podłoża. Ale mnie jest ciężko zrozumieć, że ludzie mają zwierzęta, które kochają i tak łatwo jest im się ich potem pozbyć... Nie poddałabym się tak szybko.

Mi też jest ciężko to zrozumieć. Dla mnie mój pies jest jak czlonek rodziny, nie jak PIES. I tez bym nie poddała sie tak szybko. A wiadomo, może to nie konkretnie na na zwierze bylo uczulone a po prostu się nazbierało róznych rzeczy wywołujących alergię.

Jeszcze bardziej mnie dziwi zachowanie ludzi którzy mają zwierze kilka lat i go oddają bo chcą mieć dziecko i pies czy kot im w tym przeszkadza Moja znajoma oddawała psa bo nie mogła zajść w ciążę i obwiniała za to PSA.

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
Mnie też dziwi, jak można tak łatwo pozbyć się zwierzaka. Mówię z doświadczenia. My przygarnęliśmy 5 lat temu suczkę. Była skrajnie wyczerpana i wychudzona, wstyd mi było z nią wychodzić na spacery, gdyż wzbudzała powszechne zainteresowanie. Gdy doprowadziliśmy ją do porządku, to moje dziecko zaczęło chorować. W ciągu 4 miesięcy miał 4 razy zapalenie oskrzeli. Pediatra kazał natychmiast oddać psa do schroniska. My rozdarci, bo przecież pies już był "członkiem rodziny", a z drugiej strony dziecko, dla którego chce się jak najlepiej. Na szczęście trafiliśmy na rewelacyjną panią pulmonolog. Zrobiła małemu wszystkie badania. Okazało się, że ma astmę, ale IgE w kierunku sierści psa podniesione tylko nieznacznie, praktycznie w granicach normy. Poza tym stwierdziła, że odseparowując psa i wszelkie inne alergeny nie dajemy małemu szans na samodzielne pokonanie alergii. Posłuchaliśmy. Epizod z zapalenie oskrzeli pojawił się jeszcze dwa razy, a od tamtego czasu mój syn w ogóle nie choruje. Mimo, że czasem udawało mu się przemycić psa na noc do swojego łóżka
Trochę się rozpisałam, ale dla mnie oddanie psa, czy kota do schroniska to ostateczność.
A na zdjęciach nasza ślicznotka
Piękna suczka
Ja nie mogę wogole wchodzić do schroniska. Bo bym wzięła albo wszystkie ( co jest niemożliwością) albo wyleciałabym z rykiem i przeżywała kilka tygodni jak mają tam strasznie. Kiedyś byłam z babcią po pieska dla niej. Okropieństwo. Szłam między tymi klatkami i plakałam.
Nie rozumiem też ludzi którzy wyrzucają swoje zwierzęta poprostu na ulicę. Nie mogę patrzeć na te zwierzaczki które stoją pod sklepami w -15 stopniowy mróz
Dla mnie takie coś powinno być karane!
Kilka już zabrałam do Tża na wieś i tam sobie mieszkają

Cytat:
Niedługo zbieramy się na usg, może dziecko nam się dziś ujawni Mnie to już się po nocach śni to usg, to że nie wiemy dalej jaka płeć, że coś jest nie tak...
to trzymamy kciuki

A moja Blanka od 3 dni tak mi się wierci na dole, non stop, obraca sie, fikołki robi, czuje jej rączki albo nózki, bo długie i cienkie

A wczoraj zaliczyłam tą straszną filozofię i historię wychowania. Teraz egzamin z biomedyki i pedagogiki a ja nawet nie mam żadnych 'galowych' ubrań co bym sie w nie zmieściła

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-02-01 o 10:18
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 10:28   #303
araczki
Zadomowienie

Miramejku, dzieki za super info odnosnie wozka Wlasnie takich informacji bylo mi trzeba
Pojedziemy do sklepu i popatrzymy na wozki. Moze wlasnie Emmaljunga mnie przekona
dzieki

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki - wizyta super. Dzidek spokojny, rośnie, ma już 800g, długie nogi i stopy. Szyjka od ostatniej wizyty bez zmian, nadal długa i zamknięta.
Pogadaliśmy o terminie porodu, gin ma nadzieję, że się uda. Pogadaliśmy o CC, jak to teraz wygląda, o badaniach jakie jeszcze będę robić i o okolicznych szpitalach w temacie porodu. Coś już tam wiem.
Brawo fajne wiesci

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Araczki na zajęciach było fajnie tylko 2h to troszkę za długo jak dla mnie. Był wykład o pielęgnacji noworodka, dużo gratisów dostałam
Polecam
Ja sie dowiedzialam, ze tutaj spotykamy sie tylko 2 razy na czyms co nazywa sie szkola rodzenia i jest prawie ze obowiazkowa.

Cytat:
Napisane przez roksanula Pokaż wiadomość
Mogę do Was dołączyć?
Mam termin na 6 maja.
Cytat:
Napisane przez massowa Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie )

jestem tu nowa termin mam na 19.05.2010 ) a imie dla naszego maluszka to Natalka lub Mateusz )
Witajcie babeczki

Cytat:
Mnie też dziwi, jak można tak łatwo pozbyć się zwierzaka. Mówię z doświadczenia. My przygarnęliśmy 5 lat temu suczkę. Była skrajnie wyczerpana i wychudzona, wstyd mi było z nią wychodzić na spacery, gdyż wzbudzała powszechne zainteresowanie. Gdy doprowadziliśmy ją do porządku, to moje dziecko zaczęło chorować. W ciągu 4 miesięcy miał 4 razy zapalenie oskrzeli. Pediatra kazał natychmiast oddać psa do schroniska. My rozdarci, bo przecież pies już był "członkiem rodziny", a z drugiej strony dziecko, dla którego chce się jak najlepiej. Na szczęście trafiliśmy na rewelacyjną panią pulmonolog. Zrobiła małemu wszystkie badania. Okazało się, że ma astmę, ale IgE w kierunku sierści psa podniesione tylko nieznacznie, praktycznie w granicach normy. Poza tym stwierdziła, że odseparowując psa i wszelkie inne alergeny nie dajemy małemu szans na samodzielne pokonanie alergii. Posłuchaliśmy. Epizod z zapalenie oskrzeli pojawił się jeszcze dwa razy, a od tamtego czasu mój syn w ogóle nie choruje. Mimo, że czasem udawało mu się przemycić psa na noc do swojego łóżka
Trochę się rozpisałam, ale dla mnie oddanie psa, czy kota do schroniska to ostateczność.
Sliczny piesek. taki szczesliwy na zdjeciach. Historia jego na szczescie tez sie dobrze skonczyla. Fajnie, ze psunia trafila na takich madrych ludzi

Nie potrafie wyobrazic sobie, ze oddaje zwierze albo wyrzucam bo jest problemem. Nie rozumien i nigdy nie zrozumiem takich ludzi.

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Padam na twarz całą noc nie spałąm, no może miałam kilka półgodzinnych przerw na drzemkę, raz że mnie brzusio bolał, a dwa i to podstawowe dzidzia szalał/a po brzusiu jak bym czegooś na pobudzenie się najadła. Normalnie już sama nie wiem czy mnie brzuch bolał nie od tych kopniaków czasem, bo tylko brzuchem na wszystkie stony trzęsło. A może mi mandarynki zaszkodziły bo się na noc najadłam. Bo robić wczoraj nic nie robiłam wręcz właśnie leżałam, bo przeziębienie mnie dopadło i chciałam wyleżeć.
Tak że spylam leżeć, może się trochę drzemknę.
Miałam dziś plan skoczyć do IKEI i po allegro pobuszować, no ale w tej sytuacji odpada.
Wspolczuje i rozumiem. Ja tez nie spalam dzisiaj. Prubowalam pol lezac sie przekimac ale to zadne spanie. Mnie bolal brzuch po lewej stronie. Bardzo. Pozniej mnie mdlilo i spania nie bylo.
W piatek lekarz (hehe pierwszy raz) to mu opowiem te rewelacje.

Cytat:

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16872848]ale fajne.

poniżej moje weekendowe zakupy allegrowe.
1. kurtka dla Maksia.
reszta dla dzidka. [/QUOTE]

jak zawsze superasne

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 11:11   #304
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Witam z domku dzisiaj pierwszy dzień L4...dziwnie jakoś

coś z wątku mamuś wrześniowo-październikowych http://www.babycenter.com/2_inside-p...rth_3658872.bc fajne filmiki

Dziń Dobry

super ten link normalnie az mi sie słodko zrobiło i chce juz Moją Amelkę Tulić w ramionach :lo ve:

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:

jestem tu nowa termin mam na 19.05.2010 ) a imie dla naszego maluszka to Natalka lub Mateusz )

Wtam Witam

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Cytat:
Napisane przez lucja26_wroc Pokaż wiadomość
Cieszę się, że sa jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
My też wzięliśmy kilka lat temu suczke z likwidowanego "prywatnego schroniska", w którym połowa psów była do natychmiastowego uśpienia (były skrajnie wyczerpane bez sierści). Nasza suczka na szczęscie była w dość dobrym stanie i udało się ją uratować.
Nie wyobrażam sobie żebyśmy teraz po tych kilku latach mieli ją oddać do schroniska. Uważam,że w sytuacji kiedy dziecko okazuje się być alergikiem jest tysiac sposobów na rozwiazanie sytuacji, a schronisko to wyjście dla ludzi bez sumienia.

moja psina to tez znajda była w szfce na korytarzu tuz obok targowiska i zdechła by tam pewno tzn sie udusiła tato nie chciał sie zgodzic na psa ale nas była wiekszosc i zastrajkowaliśmy pchełka do dzis nie lubi mojego taty znaczy wyjdzie z nim na dwór itp ale jak tylko podniesie głos na któres z nas to potrafi go za nogawke chwycic i pociagnąc : hahaha: ale jak mój tato smazy rybki lub je karpia to pierwsza mu nad uchem piska zeby sie podzielił
mojemu tż to wchodzi rano do łozka i czeka az sie obudzi zeby wyszedł z nia na podwórko ogólnie psina jest kochana tylko ze oprócz mojego tz wszyscy z nia musza wychodzić na smyczy bo nas sie nie słucha a mojego tż to nie odstepuje na krok i do tego biega na około domu nie zwazajac na koty za to na laser ma jobla ,

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamuski, ja dziś pierwszy dzień w pracy po 2 tygoniach chorobowego..oj ciężko sie wstawało..no i cięzko sie zebrać do pracy.tyle wszystkiego że nie wiadomo od czego zaczać ale spotkała mnie z rana miła niepsodzianka bo czekał na mnie przy biurku nowy fotel.bardzo wygodny ze specjalna regulowana poduszeczka na kregoslup.czasem dobrze tak zastraszyć pracodawce fotelik wygodny ale mimo wsyzstko musze sobie czesto robic przerwy..zeby nie wrocily bóle.
wczoraj ogladałam na onecie tajemnice okrągłego brzuszka z małżem ,obydwoje sie wzruszyliśmy
miłego dnia!
ps. ja studniówke swoja też przeoczylam..była w sobote..a ja tu nie zaglądałam bo byłam na uczelni-zdałam egzamin na piąteczke
byłam też znow w Ikea tym razem po stolik i krzesełka z mammuta dla bratanicy.Upatrzoną mam komode, ale nie kupiliśmy jeszcze bo czeka nas przeprowadzka do innego pokoju i wtedy bedzie wiadomo jaki rozmiar itd.czekam juz tydzien na łóżeczko zamówione na all i zaczynam sie niecierpliwić

gratulacje

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 11:11   #305
kardashi
Zakorzenienie

Moja psina też za Tżem tak lata ogólnie woli facetów Jak mój tata jest to tylko z nim. nikogo innego nie widzi tylko za nim chodzi, z nim śpi, z nim wyjdzie na dwór. Jak Tż jest to znów za nim, z nim się bawi, leży z nim. A jak nie ma ani taty ani Tża to do mnie właśnie mi śpi na kolanach

Stary 2010-02-01, 11:27   #306
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Widze,ze przy weekendzie spokój na wątku.
Muszę sie pochwalić,że wygrałam aukcje angelcera za 25 funtów.Nie jest to najnowszy model ale ważne,ze działa.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16859308]

A potem w autobusie przeprawa z pijakiem, który się na mnie pchał, an zwróconą uwagę zwyzywał mnie, groził, a kierowca (poproszony o interwencję, w końcu ma to w regulaminie) olał mnie. Wyszłam i ryczałam dobre pół godziny.[/QUOTE]

Nie ma co sobie pijakami głowy zaprzątać i się denerwować.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

ale oczywiście chciałam wyciągnąć na wierzch wszystkie papiery związane z piecem, które mamy i zauważyłam, że gdzieś zapodziałam kartkę, na której facet się nam podpisał, że wziął zaliczkę... no i ryczeć mi się chce, bo przetrząsnęłam wszystkie miejsca, które przyszły mi do głowy, ale po niej ani śladu...
Znajdzie się, jak nie będzie potrzebna

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
bedzie synus nikodem i napewno jest tylko jedno maly wyglada na 2 tyg starsze czyli tak bylo od samego poczatku wazy 888gramdata od dawna jest na 14 maja ale ginka powiedziala zeby spodziewac sie koncem kwietnia mozna bo jest duze na moje puchniecia i dretwienia kazala brac magnez i stwierdzila ze moze byc za goraco w domu i od tego moga byc puchniecia i dretwienia zobaczymy pozdrawiamz zdjatka moze na tyg dodam jak bede miec chwilke
Gratuluję

Cytat:

Witaj

Cytat:
Śliczna Słodko wygląda na podusi

[QUOTE=kumkura;16848657]Hej

Czy myslalyscie o porodzie w wodzie? QUOTE]

Myślałam, podobno w moim można, muszę się dowiedzieć dokładnie.

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Dzis zaczynamy 21 tydzień, a ja jeszcze nie wiem kto mieszka w brzuszku Dziś wizyta, może sie dowiem w końcu, bo juz wszyscy pytają...i mało jest takich mamus jak widze co na tym etapie nie znaja płci ...ech, miłego dzionka kochane
za ujawnienie płci.

Cytat:
Trzymam . Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Piękna suczka
Ja nie mogę wogole wchodzić do schroniska. Bo bym wzięła albo wszystkie ( co jest niemożliwością) albo wyleciałabym z rykiem i przeżywała kilka tygodni jak mają tam strasznie.

A wczoraj zaliczyłam tą straszną filozofię i historię wychowania. Teraz egzamin z biomedyki i pedagogiki a ja nawet nie mam żadnych 'galowych' ubrań co bym sie w nie zmieściła
Ja też nie mogłabym wchodzić do schroniska. Nie mogę patrzeć jak zwierzęta cierpią.

Gratuluję zdanych egzaminów i trzymam za następne.

Witajcie laseczki

Wczoraj byli u nas teściowie na obiedzie. Zachwalali jedzonko ...ale faktycznie, mnie też baaaardzo smakowało ( skromna jestem niesłychanie )
Zauważyłam, że brzusio w ciągu paru dni mocno mnie się powiększył. Mała siedzi na dole i słabo ją czuję. Za to rano wyciąga się w okolicy pępka

Dzisiaj zamawiam towar na all ( u sprzedawcy, którego podała kropka ) Jeszcze wybieram co nam potrzeba

Teraz my, zaczynamy dzisiaj 26 tc

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 11:30   #307
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
gratki.
zgrabny ten Twój brzuszek.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 11:45   #308
marhalczar
Zadomowienie

............ kilka dni nie zagladalam, a tu prosze..III cz i tak pedzicie, ze hej...nie wiem czy dzisiaj nadrobie czytanie... WITAM NA CZESCI III

Dzisiaj zaczal sie 25 t.c., a od 20 tyg mala szaleje na calego, to czkawka, to boksiaki , to jakies kopanie, a najbardziej po tym jak mój mezulek do nij mówi....
co chodzi o mnie, to czuje sie swietnie i oby tak do konca

W tym tygodniu mam badania laboratoryjne 8krew, mocz).., a 17 wizyte u ginekologa...i znowu zobacze te moja slicznosc na monitorku

Juz wam wspominalam wczesniej, ze moja tesciowa podjela sie przygotowan/szycia reczników, poscieli, wyprawki szpitalnej .... jest cudowna, wszystko konsultuje ze mna i na próbe przywiozla mi wczoraj jeden juz gotowy reczniczek, który uszyla, ...bardzo mi sie podoba, przywiozla tez materialy na posciel abym obejrzala i sa cudowne...musze przyznac , ze kobieta ma wspanialy gust.

Oprócz tego tesciowie mi zaproponowali kupno wózka lub lózeczka z komoda ..., a wiec skoro juz mam wybrane, wybiore sie z nimi po zakup wózka pod koniec tygodnia.

Moja mam natomiast kupi mi lózeczko z komoda

Ja natomiast kupilam w sobote sweterek, bluzeczke z Ralph Lauren i skarpetki na super ofertach 70%... Oto one oraz reczniczek uszyty przez babcie:

Stary 2010-02-01, 11:51   #309
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Moja psina też za Tżem tak lata ogólnie woli facetów Jak mój tata jest to tylko z nim. nikogo innego nie widzi tylko za nim chodzi, z nim śpi, z nim wyjdzie na dwór. Jak Tż jest to znów za nim, z nim się bawi, leży z nim. A jak nie ma ani taty ani Tża to do mnie właśnie mi śpi na kolanach
Moja psinka też jest przygarnięta tyle że właśnie ze schroniska. Podobno znaleziono ją na polach, w opłakanym stanie. Miała wtedy ok 2 lata teraz ma 4. Z uwagi na to że to pies długowłosy jestem przygotowana na problemy, zwłaszcza jak dziecko zacznie raczkować. Do tego sunia jest strasznie zazdrosna. Ale oddanie jej to ostateczność, a już do schroniska nigdy. Co najwyżej pojedzie do rodziców, tam ma gdzie się wybiegać i my tam często bywamy. Zresztą lubi tam przebywać. Słucha się przede wszystkim mnie, TŻ-ta ostatecznie.

Na TVN style leci program o dzieciach teraz o wózkach mówią.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 11:56   #310
kardashi
Zakorzenienie

Śliczny sweterek i bluzeczka! a ręczniczek wygląda na taki mięciutki

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Moja psinka też jest przygarnięta tyle że właśnie ze schroniska. Podobno znaleziono ją na polach, w opłakanym stanie. Miała wtedy ok 2 lata teraz ma 4. Z uwagi na to że to pies długowłosy jestem przygotowana na problemy, zwłaszcza jak dziecko zacznie raczkować. Do tego sunia jest strasznie zazdrosna. Ale oddanie jej to ostateczność, a już do schroniska nigdy. Co najwyżej pojedzie do rodziców, tam ma gdzie się wybiegać i my tam często bywamy. Zresztą lubi tam przebywać. Słucha się przede wszystkim mnie, TŻ-ta ostatecznie.

Na TVN style leci program o dzieciach teraz o wózkach mówią.
Moja też jest strasznie zazdrosna. Ale jedynie swoją zazdrość pokazuje poprzez nasikanie np na dywan Narazie bedzie u rodziców a ja bede ja zabierała do siebie 2 razy w tyg by się przyzwyczaiła do dzidzi. Zresztą ja zamierzam być bardzo często u rodziców. Chce ją stopniowo przyzwyczaić do nowego członka rodziny a ze skonczy niedługo rok to mam nadzieje ze szybko sie przyzwyczai.

Akurat w końcówce przełączyłam, ale już to oglądałam

Stary 2010-02-01, 11:58   #311
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Laseczki ;D szukam fajnego leżaczka dla Niunia ;D i strasznie spodobał mi się ten
Planujecie kupić leżaczki dla swoich pociech?

Witaj Miira...o malo co nie przegapilam, ze bedziesz miala synusia GRATULUJE!

Ja tez przybieram sie do kupienia lezaczka, bo to wygoda, mozna zabrac dzidzie ze soba w kazde miejsce aby bylo blisko jak równiez na basen czy do ogrodu i bedzie super sie czulo. Zastanawialam sie nad lezaczkiem z tej samej firmy co mini lózeczko i krzeslo do stolu http://www.babyhome.es/en/products.php lub z Jane http://www.mundobebes.net/Producto/1...us-de-Jane-J09

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-02-01 o 12:12
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:02   #312
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny sweterek i bluzeczka! a ręczniczek wygląda na taki mięciutki

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Moja też jest strasznie zazdrosna. Ale jedynie swoją zazdrość pokazuje poprzez nasikanie np na dywan Narazie bedzie u rodziców a ja bede ja zabierała do siebie 2 razy w tyg by się przyzwyczaiła do dzidzi. Zresztą ja zamierzam być bardzo często u rodziców. Chce ją stopniowo przyzwyczaić do nowego członka rodziny a ze skonczy niedługo rok to mam nadzieje ze szybko sie przyzwyczai.

Akurat w końcówce przełączyłam, ale już to oglądałam
dzieki! Ubranka sa na 6 miesiecy, tak na jesien/zima
A co chodzi o reczniczek to masz racje, tesciowa kupila ten material taki delikatny i miekki, zna sie na rzeczy, a ja ma z glowy zakup....
Stary 2010-02-01, 12:03   #313
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Sliczny brzuszek i fajny kolor portaskow

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
............ kilka dni nie zagladalam, a tu prosze..III cz i tak pedzicie, ze hej...nie wiem czy dzisiaj nadrobie czytanie... WITAM NA CZESCI III

Dzisiaj zaczal sie 25 t.c., a od 20 tyg mala szaleje na calego, to czkawka, to boksiaki , to jakies kopanie, a najbardziej po tym jak mój mezulek do nij mówi....
co chodzi o mnie, to czuje sie swietnie i oby tak do konca

W tym tygodniu mam badania laboratoryjne 8krew, mocz).., a 17 wizyte u ginekologa...i znowu zobacze te moja slicznosc na monitorku

Juz wam wspominalam wczesniej, ze moja tesciowa podjela sie przygotowan/szycia reczników, poscieli, wyprawki szpitalnej .... jest cudowna, wszystko konsultuje ze mna i na próbe przywiozla mi wczoraj jeden juz gotowy reczniczek, który uszyla, ...bardzo mi sie podoba, przywiozla tez materialy na posciel abym obejrzala i sa cudowne...musze przyznac , ze kobieta ma wspanialy gust.

Oprócz tego tesciowie mi zaproponowali kupno wózka lub lózeczka z komoda ..., a wiec skoro juz mam wybrane, wybiore sie z nimi po zakup wózka pod koniec tygodnia.

Ja natomiast kupilam w sobote sweterek, bluzeczke z Ralph Lauren i skarpetki na super ofertach 70%... Oto one oraz reczniczek uszyty przez babcie:

jak zwykle sliczne ciuszki
I fajna masz tesciowa

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:04   #314
Konto usunięte

Cytat:
fajne nabytki. ceny pewnie też "powalające" skoro minus 70%.
Ręcznik też wygląda milutko- taki delikatny.

Co się naszej psiny tyczy- owczarek niemiecki- nie wyobrażam sobie, żebym miała ją komuś oddać, w żadnym razie do schroniska.
Tym bardziej, że Saba jest bardzo fajnym pieskiem, i lubi dzieci- Maksiu też ją uwielbia, gania za nią po podwórku, bawi się jej zabawkami, itd. A jak Maksiu wyrżnie orła na podwórku, to Saba się na nim kładzie i odpoczywa.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:06   #315
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

jak zwykle sliczne ciuszki
I fajna masz tesciowa

Dzieki, a tesciowa to jak moja druga mama, nie moge narzekac i zawsze liczy sie z moja opinia

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16875957]fajne nabytki. ceny pewnie też "powalające" skoro minus 70%.

Co się naszej psiny tyczy- owczarek niemiecki- nie wyobrażam sobie, żebym miała ją komuś oddać, w żadnym razie do schroniska.
Tym bardziej, że Saba jest bardzo fajnym pieskiem, i lubi dzieci- Maksiu też ją uwielbia, gania za nią po podwórku, bawi się jej zabawkami, itd. A jak Maksiu wyrżnie orła na podwórku, to Saba się na nim kładzie i odpoczywa. [/QUOTE]

masz racje, ceny super, sweterek-6 €, bluzeczka 10€ i skarpetki 3 €, a jak beda gotowe pozostale rzeczy , które szyje tesciowa to tez sie pochwale

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-02-01 o 12:12
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:07   #316
Konto usunięte

Cytat:
Ja tez ptzybieram sie do kupienia lezaczka, bo to wygoda, mozna zabrac dzidzie ze soba w kazde miejsce aby bylo blisko jak równiez na basen czy do ogrodu i bedzie super sie czulo. Zastanawialam sie nad lezaczkiem z tej samej firmy co mini lózeczko i krzeslo do stolu http://www.babyhome.es/en/products.php lub z Jane http://www.mundobebes.net/Producto/1...us-de-Jane-J09
ten na pierwszej fotce jest bardzo fajny. i wygląda solidnie.
Ile kosztuje?
Stary 2010-02-01, 12:08   #317
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Witaj Miira...o malo co nie przegapilam, ze bedziesz miala synusia GRATULUJE!

Ja tez ptzybieram sie do kupienia lezaczka, bo to wygoda, mozna zabrac dzidzie ze soba w kazde miejsce aby bylo blisko jak równiez na basen czy do ogrodu i bedzie super sie czulo. Zastanawialam sie nad lezaczkiem z tej samej firmy co mini lózeczko i krzeslo do stolu http://www.babyhome.es/en/products.php lub z Jane http://www.mundobebes.net/Producto/1...us-de-Jane-J09
A ja się wczoraj dowiedziałam że leżaczek też dostanę w prezencie.
Stary 2010-02-01, 12:09   #318
kardashi
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16875957]fajne nabytki. ceny pewnie też "powalające" skoro minus 70%.

Tym bardziej, że Saba jest bardzo fajnym pieskiem, i lubi dzieci- Maksiu też ją uwielbia, gania za nią po podwórku, bawi się jej zabawkami, itd. A jak Maksiu wyrżnie orła na podwórku, to Saba się na nim kładzie i odpoczywa. [/QUOTE]

haha
Własnie zależy jaka rasa też niektóre psy są stworzone dla dzieci, nie ktore nei bardzo. Nie wiem jak moja jamniczka.. Ale poprzednia nie była zbytnio zainteresowana małym człowieczkiem. Ta znów jest bardzo zainteresowana łóżeczkiem i zapachem małego dziecka i jest do wszystkich nastawiona przyjaźnie, cieszy sie na widok obcego na ulicy. i boje się ze z małym dzieckiem bedzie chciała sie bawić a dziecko bedzie wystraszone i bedzie plakało. no i jeszcze mnie martwi ta zazdrość

Stary 2010-02-01, 12:11   #319
marhalczar
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16876028]ten na pierwszej fotce jest bardzo fajny. i wygląda solidnie.
Ile kosztuje?[/QUOTE]

Sa solidne ale i drogie... http://www.todopapas.com/tienda/baby-home-m-84.html?sort=3d&page=1 ale uzywane i w idealnym stanie mozna kupic o 1/3 taniej...

My je najprawdopodobniej kupimy, bo skoro reszte sprzetu dostaniemy od dziadków bedziemy mogli sobie pozwolic na taki zakup, mimo wszystko bede szukac ofert na internecie i moze uda mi sie znalez troszke tansze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 12:13   #320
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Tak sobie wpadłam do Was poczytać troszkę (póki synek śpi)

Kropka jak się czujesz ?

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
PRODUCENT:ROAN
MODEL:MARITA
Jest to wózek trójfunkcyjny w cenie 1388zł
Znalazłam go na CENEO
Też się kiedyś zastanawiałam na tym wózkiem - dosyć mocno nawet, ale jak poszłam do sklepu i porównałam taki z innym, które miał skrętne przednie koła, od razu zrezygnowałam z Roana
Kupiłam w końcu Tako Jumper X i jestem bardzo zadowolona - zresztą kilka dziewczyn z naszego wątku wrześniowo-październikowego też

Cytat:
Ja myślałam, u nas w lublinie jest jeden szpital przystosowany do takiego porodu, z tym że nie każdej kobiecie w wodzie rodzić jest lepiej. Moja siorka tylko weszła do wanny i od razu chciała wychodzić bo ją tak zaczęło boleć. A też myślała że to rozwiązanie będzie lepsze.
Mówisz o szpitalu na Kraśnickich ?
Opcja taka jest, ale z tego co słyszałam to mało takich porodów jest tam, wolą jednak gdy kobieta rodzi na łóżku porodowym

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Laseczki ;D szukam fajnego leżaczka dla Niunia ;D i strasznie spodobał mi się ten
Planujecie kupić leżaczki dla swoich pociech?
Miira ja przy kupnie leżaczka brałam pod uwagę czas, na jaki posłuży synkowi i dlatego wybrałam ten http://www.allegro.pl/item900388773_...9_naklejk.html - zresztą kolejny nasz wątkowy hit

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:18   #321
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
haha
Własnie zależy jaka rasa też niektóre psy są stworzone dla dzieci, nie ktore nei bardzo. Nie wiem jak moja jamniczka.. Ale poprzednia nie była zbytnio zainteresowana małym człowieczkiem. Ta znów jest bardzo zainteresowana łóżeczkiem i zapachem małego dziecka i jest do wszystkich nastawiona przyjaźnie, cieszy sie na widok obcego na ulicy. i boje się ze z małym dzieckiem bedzie chciała sie bawić a dziecko bedzie wystraszone i bedzie plakało. no i jeszcze mnie martwi ta zazdrość
mam znajomego który zajmuje się tresurą i psią psychologią. zapewnił mnie że pies powinien od razu wyczuć jak ważny jest dla rodziny dzidziuś z tym że trzeba go do tego przygotować, przynieść wcześniej jego zapach do domu dać psu do obwąchania i nie zabraniać całkowicie zbliżania się do dziecka poprostu na początku pilnować żeby nie poczuł się całkiem odsunięty.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Mówisz o szpitalu na Kraśnickich ?
Opcja taka jest, ale z tego co słyszałam to mało takich porodów jest tam, wolą jednak gdy kobieta rodzi na łóżku porodowym

Tak właśnie kraśnickie miałam na myśli. Jakoś mnie to nie dziwi czasem przygotowania trwają tyle że rodząca nie zdąży nawet wejść do wanny.
A ty gdzie rodziłaś?
Stary 2010-02-01, 12:18   #322
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
mam znajomego który zajmuje się tresurą i psią psychologią. zapewnił mnie że pies powinien od razu wyczuć jak ważny jest dla rodziny dzidziuś z tym że trzeba go do tego przygotować, przynieść wcześniej jego zapach do domu dać psu do obwąchania i nie zabraniać całkowicie zbliżania się do dziecka poprostu na początku pilnować żeby nie poczuł się całkiem odsunięty.
Własnie nie chce odsuwać psa od dziecka. Kiedyś oglądałam jakiś program o psach i było własnie o przystosowaniu psa do nowego członka rodziny. I zapamietalam by pozwolić psiakowi zapoznac się z dzieckiem, pozwolić mu go obwąchać. i nie pozwolić do takiej sytuacji ze pies poszedł w odstawkę teraz jest tylko i wyłącznie dziecko a pies leży gdzies w kącie, sam sobie.. Tylko pokazac że dziecko jest wazniejsze, ale pies tez jest ważny i dalej kochany.

Stary 2010-02-01, 12:19   #323
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:
Tak sobie wpadłam do Was poczytać troszkę (póki synek śpi)

Miira ja przy kupnie leżaczka brałam pod uwagę czas, na jaki posłuży synkowi i dlatego wybrałam ten http://www.allegro.pl/item900388773_...9_naklejk.html - zresztą kolejny nasz wątkowy hit
Fajnie, że dzielisz sie opiniami, to może jszcze powiesz od którego miesiąca kładłas swojego synka na tym leżaczku? bo rzeczywiście może posłuzyc na dłużej ale chyba od chwili gdy dziecko ma juz sztywny kręgosłup? Bo on nie ma wkłakni dla noworodka...
Stary 2010-02-01, 12:28   #324
Konto usunięte

Cytat:
Sa solidne ale i drogie... http://www.todopapas.com/tienda/baby-home-m-84.html?sort=3d&page=1 ale uzywane i w idealnym stanie mozna kupic o 1/3 taniej...
omg! 250 euro!
dla mnie kosmos, ale ładny jest.

Cytat:
ten leżaczek to prawdziwy hit, od 3 lat na Allegro sprzedaje się w ilościach hurtowych.
Ja też miałam go dla Maksia, i teraz dla drugiego dzidka też mam zamiar taki właśnie kupić.
Stary 2010-02-01, 12:30   #325
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
.

Dzisiaj zaczal sie 25 t.c.,

Gratuluję kolejnego tygodnia
Teściowa - skarb
Śliczne ciuszki.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dziękuję za brzuszek
Portaski, to pidżama

lea, dzięki za brzuszek

Nasz pies uwielbia dzieci. Pewnie najczęściej będzie leżał przy łóżeczku i pilnował. Zazdrosny jest tylko o inne psy, jak je głaszczę.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:31   #326
Konto usunięte

tak sobie podliczyłam , czego mi jeszcze brakuje z mojej listy wyprawkowej, ile jeszcze muszę wydać przed porodem, wychodzi na to że jeszcze około 400zł plus pampersy. Czyli całkiem spoko, .. to znaczy , że mogę jeszcze troszkę na Allegro przepuścić.
Stary 2010-02-01, 12:33   #327
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Tak właśnie kraśnickie miałam na myśli. Jakoś mnie to nie dziwi czasem przygotowania trwają tyle że rodząca nie zdąży nawet wejść do wanny.
A ty gdzie rodziłaś?
Na Jaczewskiego

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Fajnie, że dzielisz sie opiniami, to może jszcze powiesz od którego miesiąca kładłas swojego synka na tym leżaczku? bo rzeczywiście może posłuzyc na dłużej ale chyba od chwili gdy dziecko ma juz sztywny kręgosłup? Bo on nie ma wkłakni dla noworodka...
Dokładnie jak miał 2 m-ce to kupiłam i od razu kładłam
Grześ go uwielbia

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 12:33   #328
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
A ja się wczoraj dowiedziałam że leżaczek też dostanę w prezencie.
Super!!!!

Moje bratowe tez sie pytaly mnie jak przygotowania i co mam i co mi brakuje..., bo chca kupic rzeczy przydatne wiec sie zgodzilam i kupia takie jak butelki, nawilzacz powietrza, podgrzewacz, itd, itp.

Stary 2010-02-01, 12:35   #329
kardashi
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16876639]tak sobie podliczyłam , czego mi jeszcze brakuje z mojej listy wyprawkowej, ile jeszcze muszę wydać przed porodem, wychodzi na to że jeszcze około 400zł plus pampersy. Czyli całkiem spoko, .. to znaczy , że mogę jeszcze troszkę na Allegro przepuścić. [/QUOTE]

to maało.. Ja jeszcze z tysiaka pewnie wydam. Bo i fotelik, i wanienka, przewijak i te wszystkie duperele. i dla mnie do porodu.. kupuje i kupuje a w miejscu stoje.

Mam pytanko do mamuś ktore chodza do szkoły rodzenia Czy Wasze wymagają jakis zaświadczeń od gina
Bo u mnie musze mieć jakies zaświadczenie od ginekologa.. Ale nie wiem jakie. że co, że w ciązy jestem?!

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-02-01 o 12:40
Stary 2010-02-01, 12:41   #330
Konto usunięte

Cytat:
to maało.. Ja jeszcze z tysiaka pewnie wydam. Bo i fotelik, i wanienka, przewijak i te wszystkie duperele. i dla mnie do porodu.. kupuje i kupuje a w miejscu stoje.
to możesz się w tysiaku nie zmieścić, bo u mnie to takie tylko duperele zostały,a z większych rzeczy to leżaczek- mam zamiar upolować używany za 100zł. A te większe sprzęty- łóżeczko, przewijak, wanienka, wózek, fotelik- już wszystko mam.

Właśnie- dziś po powrocie do domu powinien na mnie wózek czekać...ale się niecierpliwię, jestem ciekawa czy będzie tak fajny w realu jak na fotce.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości