Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-01, 18:49   #3451
azzis
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

BubiGirl czyżby to już? Niestety ja nie pomogę, bo nie wiem czy te skurcze to już te właściwe..? Ja bym jechała jakby były regularne co 5 min.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 18:56   #3452
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Zaslona nigdy nie sądziłam, że to powiem, ale ja też bym chciała żeby to już było to........ narazie podchodzę do tego "spokojnie" .....bo nie chcę jechać na IP i wrócić zaraz do domu narazie te bolesne były dopiero ze sztuk 5 więc jeszcze poczekam i Wam pomarudzę.....

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Azzis bądź tu mądrym czy to są reguralne czy nie.....te mega giganty narazie są chyba co 7 minut...ale ja sie boję, że one znikną, więc poczekam jeszcze trochę, jeśli cały czas będę je miała to chyba ruszę dupsko.....ale to co to tak z nienacka może nadejśc.....ani wody mi nie odpłynęły, ani nic....więc tak się zastanawiam.....no nie chcę być jedną z tych " szczęściar" które mają skurcze co 5 minut a jak przyjada do szpitala to juz skurczy nie mają
Stary 2010-02-01, 19:01   #3453
addicted to wizaz
Zadomowienie

Ja na chwilę, póki mały śpi, bo za chwilę idę usypiać starszego

Kamyku - ja też jeszcze nie bardzo rozpoznaję ten język niemowląt
fleurdelacour nie wiem czy pisałaś to na serio, ale mnie rozbawiłaś z tymi rodzajami płaczu u Liwi
kamyil nie słyszałam o tym bobomiganiu
brzoskwinia ja nie mam nawilżacza, na razie w ruch idą ręczniki, a jeśli kupię to raczej taki zwykły
filka i Ula śliczne te wasze kobitki
Ula fajnie, że nie narzekasz na poród, bo ostatnio jakoś opowiadania dziewczyn nie były optymistyczne
kocurazab ja sprzątam sama, ale może celka i Kamyk podpowiedzą ile brały kobietki za sprzątanie. O widzę, że celka już napisała
olivia aż szkoda słów, akurat wam było "potrzeba" takich atrakcji
BubiGirl ciekawe czy to już? Na wszelki wypadek trzymam kciuki
gosbaj dla tego szpitala. A w tej klinice z tego co piszesz powinno być lepiej
O i widzę, że Sensuel się odnalazła

A ja spadam. Miałam usypiać starszego, ale na razie młodszy się przebudził, beknął i zdecydowanie czegoś szuka
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 19:04   #3454
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
gosbaj - w Feminie zaplacisz tylko 700 zl za porod??? Przeciez cc to koszt rzedu kilku tys. (a przynajmniej 2tys)... Gdybym mogla tam rodzic, to bym sie ani chwili nie wahala...

aha - zabieram sie za pakowanie torby....
też jesteś z Lubina?

Cytat:
Napisane przez kamyil Pokaż wiadomość
Bubi, Strippi - ja to już byłam pewna że dziś będą jakieś smski od was z radosną nowiną, no ale może jeszcze nic straconego (Bubi żeby skurcze byly te wlasciwe a nie straszaki - może weź kąpiel i zobacz czy się nasilają czy miną?)
może bubi się uda dziś
Stary 2010-02-01, 19:09   #3455
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
gosbaj - w Feminie zaplacisz tylko 700 zl za porod??? Przeciez cc to koszt rzedu kilku tys. (a przynajmniej 2tys)... Gdybym mogla tam rodzic, to bym sie ani chwili nie wahala...
No wlasnie ja tez sie zdiwilam. Za porod sie nie placi. Generalnie tam sie nie mowi oficjalnie o CC na zyczenie. Wszystko jest ze wskazan. A jak jest ze wskazan to czy to SN czy to CC to jest na NFZ. A placi sie tylko za sam pobyt na sali. Dokladnie to jest tak: 700zl za sale 3 os, 1000 za 2 os i 1500 za jednoosobowa. Wiec mysle ze nie jest tak zle

Ja tez slyszalam duzo dobrego o Feminie, duzo moich kolezanek tam rodzilo, ale jakos caly czas nie wierzylam ze w zwyklym szpitalu u nas moze byc tak zle.....

Strippi wiec widze ze tez mialas "przyjemnosc goscic na Bema". Jesli chodzi o porody rodzinne to sa, jak najbardziej. Tylko maz musi miec swoje klapki i kupic od nich fartuch za 10zl. I to sa wszystkie koszta. Nic wiecej.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 19:19   #3456
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
http://biorytm.deili.info/index.php?d=06&m=06&r=1981
a ja sprawdziłam tutaj i mi wyszło 0 na jutro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! akurat jak mam termin!!!!!!!

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Pysiu a mi wyszło z tego Onetu że dzisiaj mam 0...hmmmmm......:rolleyes :
A mnie wyszlo,ze 22 lutego czyli 1 dzien przed terminem OM .Ale z tego co widzialam to ktos mial 2 razy 0 w miesicu
Z synkiem mi nie wyszlo wcale.

Edytowane przez Sensuel
Czas edycji: 2010-02-01 o 21:36
Sensuel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 19:20   #3457
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
też jesteś z Lubina?

może bubi się uda dziś
nie, jestem z Wroclawia. Ale moj tz jest z Lubina, wiec Lubin jest mi znany. O tej klinice tez slyszalam, bo to jedyna prywatna na Dolnym Slasku.

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
No wlasnie ja tez sie zdiwilam. Za porod sie nie placi. Generalnie tam sie nie mowi oficjalnie o CC na zyczenie. Wszystko jest ze wskazan. A jak jest ze wskazan to czy to SN czy to CC to jest na NFZ. A placi sie tylko za sam pobyt na sali. Dokladnie to jest tak: 700zl za sale 3 os, 1000 za 2 os i 1500 za jednoosobowa. Wiec mysle ze nie jest tak zle

Ja tez slyszalam duzo dobrego o Feminie, duzo moich kolezanek tam rodzilo, ale jakos caly czas nie wierzylam ze w zwyklym szpitalu u nas moze byc tak zle.....
.
Nie mialam pojecia, ze to tak wyglada... Myslalam, ze tak sie jedzie i wszystko na zyczenie. Patrzysz na cennik i mowisz, prosze cc Ciekawe czy robia problem z cc, czy nie. A co Ci ten lekarz powiedzial? Kwalifikujesz sie do cc? Beda kazac Ci czekac?
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 19:28   #3458
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

dziewczyny odeszły mi wody!!!!!!!!!!!!!
czekam na TŻ i jedziemy....nier wiem czy sie smiać czy co

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

trzymajcie kciuki przydadzą się!!!!!!!!!!!!!
Stary 2010-02-01, 19:28   #3459
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość

Dobre pytanie

sama sie zastanawiam haha

Cytat:

Strippi wiec widze ze tez mialas "przyjemnosc goscic na Bema". Jesli chodzi o porody rodzinne to sa, jak najbardziej. Tylko maz musi miec swoje klapki i kupic od nich fartuch za 10zl. I to sa wszystkie koszta. Nic wiecej.
Boję się właśnie szpitala i tego pobytu tam niż porodu. Naprawdę !
O to dobrze wiedzieć.
Ja się zastanawiam jak to jest z tą kopertą tam...dam jakiejś położnej, a ona skończy dyżur i pójdzie do domu...zostawi mnie?
Stary 2010-02-01, 19:32   #3460
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Zeberko ja Ci napiszę tak. Martwiłam się tym samym przy Idusi. Byłam nawet w poradni laktacyjnej. To Laktacja Ci się normuje i już nie bęziesz miała nabrzmiałych piersi tylko zwykłe. Pokarm będzie wypływał przy karmieniu i będą się wtedy napełniać. Pij dużo i przystawiaj, bo to mozę być kryzys laktacyjny( musi się więcej mleka doprodukować, bo mały potrzebuje wiecej mleka- lekarstwo to przystawianie do piersi). Jeśli podasz mieszanke to jednocześnie nie pobudzasz piersi do produkcji mleka i moze Ci się nawet zmiejszyć ilość przez podanie mieszanki. Poza tym dzieci maja skoki wzrostowe kiedy potrzebują więcej i piersi tak z dobę potrzebują czasu żeby się dostosować do potrzeb. Mam nadzieję, że Ci to pomoże w jakis sposób.
niestety nie mogę przystawiać mam sprawdzić czy to nie żóltaczka od pokarmuod wczoraj w nocy już nie miał cyca... troche odciagam, albo wyciskam...ale mam dość, ciągle robią się grudki i bolą
Mały był na nutramigenie dobe ale wymiękam jak on tego pić nie chce niech moja pediatra sama to pije:\ bo dzwoniłam do lekarza w prokocimiu i powiedział, ze to neiporozumienie, że nutramigen jest dla alergicnych dzieci, że to dietetyczne itd. i mam małemu dawać bebilon1. Zjadł po kąpanku całe 100ml i to ze smakiem ale cena masakra.... ale jak mus to mus najwyżej jak podrośnie przestawie go na coś tańszego jak nie wyrobimy finansowo na bebilonie. Zapytam tą moja lekarke od 7 boleści czy mogę małego dostawiać z powrotem czy nie... a jak jej mówiłam jaki ma poarm wodnisty to ona, że może mi się wydajea ja tłukę, że po karmieniu sprawdzałam celowo jaki jest i, że nadal była woda a nie mleko.

Tak więc w poniedziałek Prokocim jeszcze, z jutrzejszymi wynikami badań pojadę i zobaczymy co on powie na to:\ znaczy się doktorek...

Malinka, Ula dzidziusie śliczne

Kamyil ale masz brzusio łohohoho

Bubi trzymam mocno kciuki

a tu zdjęcia ze spacerku niedzielnego...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 19:33   #3461
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
A mnie wyszlo,ze 22 lutego czyli 1 dzien przed terminem .Ale z tego co widzialam to ktos mial 2 razy 0 w miesicu
Z synkiem mi nie wyszlo wcale.
mi nie wyszło... bo niby dziś miałam wg biorytmu ( już jestem po terminie i tak )

Cytat:
nie, jestem z Wroclawia. Ale moj tz jest z Lubina, wiec Lubin jest mi znany. O tej klinice tez slyszalam, bo to jedyna prywatna na Dolnym Slasku.
aaa to stąd

Cytat:

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

je je je DD
ale super
3mamy mocno kciuki !!!

a pisałaś, że nie było wcześniej oznak
widzisz jak szybko naszły

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 19:33   #3462
azzis
Zakorzenienie

Cytat:

O kurka wodna
Trzymam oczywiście mocno kciuki!!!
POWODZENIA!!!

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 19:34   #3463
pysiamn
Zakorzenienie

Bubi to
będzie nowa mamaaaa lalalalalalalala

No i za pozostałe skurczybyki mam oczekujacych i nie mogących siędoczekać

Może teraz kolejka się rozruszaaaaaa

JA TEŻ JUŻ CHCĘ !
Wymysliłam że może jutroooooooo ????

Zebciu Piotruś w kapturku No i jaka piękna mama z syniem
Widać szczeście i miłość na twarzy

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-02-01 o 19:37
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 19:38   #3464
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

zebra - 1 zdjęcie mega
Stary 2010-02-01, 19:39   #3465
brzoskwinia82
Zadomowienie

Bubi powodzenia na porodówce i oby szybko poszło i bez bólu

Gosbaj no to faktycznie cię bez sensu przetrzymali, a ja myślałam że dzisiaj się już rozpakujesz.

zebra, ale fajnie, spacerek, ja już się nie mogę doczekać, ale sama nie wiem kiedy zacząć werandować małego. W sobotę skończył dwa tygodnie, tak myślałam poczekać jeszcze ten tydzień i od poniedziałku zacząć werandowanie jak będzie w miarę pogoda.

Mały zrobił w końcu kupkę, potem drugą i widzę że wyraźnie mu ulżyło... mam nadzieję, że nie będzie go w nocy męczyć.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 19:50   #3466
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:

Nie mialam pojecia, ze to tak wyglada... Myslalam, ze tak sie jedzie i wszystko na zyczenie. Patrzysz na cennik i mowisz, prosze cc Ciekawe czy robia problem z cc, czy nie. A co Ci ten lekarz powiedzial? Kwalifikujesz sie do cc? Beda kazac Ci czekac?
O to milo ze tz z Lubina

No jesli chodzi o femine to mialam pierwszy raz z nia doczynienia i jestem tez zaskoczona. Lekarz co prawda mnie dzis nei badal ale z tego co ja mu powiedzialam to sie kwalifikuje na cc i on powiedzial ze nie ma sensu czekac bo i tak jest juz po terminie tym bardziej jezeli tam na dole nic sie nie dzieje. Mam byc tak ok 7:30 rano i na czczo wiec moze juz jutro.....

Bubi trzymamy kciuki piesek mial jednak racje ze tak na ciebie reagowal
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 19:54   #3467
filka2
Zadomowienie

bubi no i już nie ma wątpliwości ze to były skurcze porodowepowodzenia żeby było lekko

zebcia ty bidulko,ile ty sie wyjeżdzisz z tym piotrusiem.tak szkoda z tym pokarmem,miejmy nadzieje ze uda sie jeszcze karmić małego.jest taki słodziak.zazdroszcze spacerków,ja juz sie nie moge doczekać jak wyjdziemy razem z tatusiem na spacer.
mysle ze piotrus by sie spodobał bardzo mojej córci
zauważyłam ze moja Mała bardzo lubi spać z kimś,bo sama w łożeczku nigdy tyle nie przesypia co z nami,spi juz tż chyba 2godz

Edytowane przez filka2
Czas edycji: 2010-02-01 o 19:56
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 19:59   #3468
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Bubi - dajesz mi nadzieję, że może ja jutro, lub pojutrze urodzę bo Twój termin był dzień przede mną
Stary 2010-02-01, 20:31   #3469
xmila
Raczkowanie

Bubi - no to

Gosbaj - powodzenia jutro

Zebra - wyglądasz ślicznie, Piotruś słodziutki, ale chyba będzie z niego łobuziak, ma takie zawadiackie spojrzenie

Ja też już chcę mojego Frania

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 20:44   #3470
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Gosbaj - również 3mam kciuki za jutro

Xmila - ja swoją Julkę też
Stary 2010-02-01, 20:59   #3471
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Padam na twarz...

Super, że rozgryzłam płacz na zmęczenie, ale co z tego jak mała jest tak zmęczona, że nie może zasnąć...

Dzisiaj mamy niezłą jazdę... A brzuszek ma miękki, więc nic jej nie boli, temperatury nie ma, kataru jednak nie ma...

Tak się drze, że się robi cała purpurowa i aż oddech traci...

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Chce tylko jeść i jeść...
Stary 2010-02-01, 21:00   #3472
kamyil
Raczkowanie

Bubi no to się doczekała
Strippi - no to może faktycznie Ty jutro
gosbaj - i za Ciebie też zaciskam paluszki
zeberko - minki Piotrusia sa po prostu niemożliwe!!
a brzuszek rośnie - zminił się jego kształt - był wcześniej bardziej rozlany a teraz jakby z boczków przesunęło się do przodu (tak przynajmniej twierdzą moja mama i przyjaciółka ja to widzę jak się zmienia co chwilę bo dzidzia się wierci i co chwilę zmienia ułożenie z lewa na prawo)
malinka, Ula - piękności

a o tym bobomiganiu usłyszałam kiedyś albo w DDTVN albo na TVN Style w którymś programie dla mam
tu widze jest dość fajna stronka na ten temat: http://www.migowy.pl/
i jeszcze kilka in. linków: http://sign2baby.1oo.pl/
http://www.sign2me.com/index.php
http://www.rodzice.pl/niemowle/rozwo...alenstwem.html
kamyil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 21:22   #3473
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
czesc dziewczyny, melduje ze jestem nadal w dwupaku a najgorsze jest to ze odeslali mnie do domu. Jestem zla na nich, zalapalam takiego dola w tym szpitalu i juz wiem ze tam na pewno nei wroce. Trzymali mnie tam od piatku i nikt sie mna nie interesowal a dzisiaj rano powiedzieli ze jak mnie zbadaja i wszystko dalej bedzie bez zmian to moge isc do domu. Debile jedne. Nie wiem po co tam wogole poszlam
Ale na pewno nie bede czekac na cud i jutro rano zglaszam sie do prywatnej kliniki. Juz dzisiaj gadalam z ordynatorem i sie umowilam, i on powiedzial ze jest zrozumiale to ze moj lekarz mnie skierowal, nie wie tylko czemu w szpitalu to zignorowali.Bardzo rzeczowy lekarz i troszke mnie podniosl na duchu. Mam sie stawic o 7 rano na czczo i bedziemy dzialac. Koszt nie jest az taki straszny, a w szpitalu widzialam ze oni tylko czekaja na jakas kopertke bo tak to nikt po ludzku czlowieka nie traktuje.

No to sie wyzalilam, teraz ide was nadrabiac
Oj Kochana, współczuję Ci bardzo Konowały jedne
W d... mają wszystkich i wszystko, jakby za darmo pracowali
Ale może już jutro będziesz miała swojego Dzidziolka trzymam za Was kciuki!

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
ja place 7,5 zl za godzine.
Dzięki za odpowiedź
A z jakiego jesteś miasta, bo nie pamiętam

Edytowane przez kocurazab
Czas edycji: 2010-02-01 o 21:11
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 21:27   #3474
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ja nie podpowiem z panią do sprzątania, bp u mnie mama zasponsorowała...

Jak teraz mały potwór nie zaśnie, to dostanie butlę z tego co mam zamrożone... Może to jakiś skok rozwojowy??? Już mnie cycki bolą...
Stary 2010-02-01, 21:30   #3475
zebra666
Zakorzenienie

Brzoskwinia, Strippi, Pysia, Xmila, Filka, Kamyil

Kamyil on ciągle tekie robi i naprawdę nie można się napatrzeć... i tymi rączkami tak się bawi

Filka, Brzoskwinia już niedługo wyjdziecie na spacerek a werandować 2 tygodniowego też można... i nie musi byc pięknie na polku, tylko bez przesady wiadomo...

Xmila to będzie łamacz kobiecych serc

Filka a córcia Piotrusiowi a zasypiania się mała nauczy. Piotruś nie chciał sam zasnąć za nic w świecie do niedawna ... ale teraz widze jak zmęczony jest to kładę do łóżeczka i sam zasypia... ale musi być zmęczony.

Kamyk może tzw. skok? że chce zjeść więcej i piersi się muszą nastawić na to.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 21:32   #3476
kasiorekzeta
Rozeznanie

Bubi za szybki i mało bolesny poród A ja po wizycie. Wszystko zamknięte, na poród jeszcze się nie zanosi, miałam zrobiony posiew , a następna wizyta za 2 tyg
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 21:43   #3477
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
kocurazab ja sprzątam sama, ale może celka i Kamyk podpowiedzą ile brały kobietki za sprzątanie. O widzę, że celka już napisała
No ja u siebie też sprzątam sama, albo robi to mąż, dlatego nie mam pojęcia ale dzięki za odpowiedź

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Juz wiem z skąd pochodzisz
Stary 2010-02-01, 21:45   #3478
Zaslona
Raczkowanie

Bubi Trzymam kciuki!! A jednak dobrze mówiłam, że piesek czuje, że to już I z tym biorytmem by się sprawdzało I wreszcie poruszysz listę )

Ja szukałam i z jednego mi wyszło, że biorytm 0 będę miała z 3 na 4 lutego A na innych dwóch wyszło, że 15 lutego Ta data mi się bardziej podoba

zebra ten Twój Synuś robi boskie minki A jak Ty ładnie wyglądasz Naprawdę

-----------------
Ja dzisiaj rano się budzę i myślę sobie co ja mam taką rękę mokrą? Czyżbym się obśliniła? Patrzę na piżamę a tam taka gigantyczna plama na cycku Leżałam na boku i widocznie tak sobie ucisnęłam pierś, że produkcja mleczna ruszyła

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 21:46   #3479
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:

A nie wierzyłaś mi wczoraj, że córcia tańczy i śpiewa w brzuszku "To ostatnia niedziela..."

Trzymam mocno kciuki! Powodzenia!
Stary 2010-02-01, 21:48   #3480
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Witajcie kochane!

W koncu znalazlam chwilke, zeby do Was zagladnac! Nie mam nawet szans na nadrobienie tylu stron! Ale widzialam, ze pojawily sie nowe mamusie i jakie piekne dzidziusie klask i:

A ja wlasnie odciagnelam mleczko dla mojego glodomorka! W szpitalu jeszcze go przystawialam, ale jest z niego straszny nerwusek i nie potrafil na spokojnie ssac. A jak juz sie udalo go uspokoic to tak zasysal, ze uffff! Wiec stwierdzilam, ze zaczne odciagac. Mialam reczny TT, ale strasznie ocieral mi brodawki. Teraz zaluje, ze od razu nie kupilismy elektrycznego, ale czlowiek madry po... No ale zakupilismy elektryczny i jest o niebo lepiej. Chociaz zastanawiam sie nad przejsciem na butle. Cos pokarm mam bardziej wodnisty niz wczesniej. Tak w zasadzie wyglada jak zabielona woda.
A maly Szymus, jak tylko sie budzi to jest placz w nieboglosy, jak od razu nie dostanie papu. Czesto je strasznie nerwowo, wiec jest uspokajanie, troszke zje i znowu uspokajanie i tak w kolko. Malo spi, usypianie trwa czasami dluzej niz spanie. Chociaz czasami ma lepsze dni Mam nadzieje, ze sie to wkrotce ustabilizuje, po padam!
Moja mama jest teraz u mnie, wiec przynajmniej nie jestem caly dzíen sama z malym i mam pomoc A jeszcze jestem oslabiona po tym zapaleniu piersi, zreszta biore jeszcze antybiotyk...
Widzialam, ze zastanawialyscie sie kto napisal smska, a to wlasnie ja Ze szpitala wyszlismy w piatek, chcieli chyba, zebym zostala do soboty,ale polepszylo sie po tej serii kroplowek, ktore dostalam i na szczescie szpital opuscilismy juz w piatek

Wydaje mi sie, ze porod byl juz tak dawno, a to w zasadzie dopiero 3 tygodnie. Z kazdym dniem widac, jak maly rosnie Wielka radosc patrzec, jak taki maly smerfik rosnie i zaczyna pomalu reagowac

Postaram czesciej do Was zagladac i wstawic nowe zdjecka Szymusia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości