|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
można zakraplac nosek, chodzi tylko o nawilżenie a pozniej jak zuzyjesz tą sól fizjologiczną to kupisz sobie spray
jest wygodniejszy. Ja Adrianowi psikałam dość długo nie było problemu z kozauchami, katarami itp Teraz rytualnie każe sobie psikac przed spaniem ale widzę, ze nosek ma zakozuchowany przez to powietrze ![]() co prawda my jutro zaczynamiy 38 tc ale zmieniłam sobie avka i podpis juz dzis tak mnie naszło na zmiany musze sobie sprawić ananaska zaszłam w ciąze wcześniej jak 24 mce od poprzedniej cesarki poprzednia cc była z powodów ze strony organizmu matki a u mnie własnie tak było. Takze w next wtorek jadę na pogadankę, niech mi zmierzą tą bliznę i się określą jak mam rodzić. Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-02-02 o 14:36 |
|
|
|
#3542 | |||||
|
Zadomowienie
|
Jak dobrze z powrotem w domku
![]() Widze że wiekszość mamuś zajętych bo jakoś tempo wolniejsze. Przynajmniej można Was nadrobić ![]() Gosbaj gratulacje ![]() ale duży dzieciaczek. Cytat:
tylko szkoda że takie drogie ![]() Cytat:
Jak byłam w szpitalu miałam robione takie pomiary miednicy chyba. Troszkę mnie pielęgniarka przestraszyła że wąska jestem, a w/g usg mój dzieciaczek jest dosyć duży jeśli chodzi o rozmiary. Miałyście takie pomiary robione? Cytat:
Pewnie to chwile potrwa zanim się wróci do normy z przed ciąży, jeżeli wogóle. Trzeba szukać plusów przynajmniej jest okazja żeby nowe ciuszki pokupować ![]() Cytat:
![]() Już niedługo zobaczysz maleństwo ![]() Cytat:
zazdroszczę talentu kulinarnego ![]() ------------------------------------- Coś mam wrażenie że po odstawieniu leków coś zaczyna się dziać tam w środku. Brzuszek co chwile boli jak na @ Ciekawe czy coś tam sie skraca. Umówiłam sie z lekarzem za 1,5 tyg. na wizyte, ale widząc moje skurcze skomentował że jak zacznie się wcześniej to najlepiej przyjechac w piątek jak on mam dyżur, żebym wcześniej nawet nie próbowała rodzić ![]() Troche sie napatrzyłam w szpitalu na przeterminowane mamusie i bardzo bym chciała żeby wzięło mnie wcześniej. W szpitalu czekając na poród chyba naprawdę można zwariować. Trzeba chyba za niedługo zacząć męża molestować
|
|
#3543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie pisałam wcześniej, że Kacha79 się jakiś czas nie pokazuje, ale Kwiat Kalafiora też zniknęła. Dziewczynki rodzicie Jak tak to trzymam mocno kciuki ![]() Dajcie znać co się dzieje ....
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
kasiorekzeta ale masz fajową piłkę w avatarku
![]() gooha zazdroszczę akcji bo u mnie jest cisza i pewnie bede łązic tak do marca |
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki
kamyil o Bardotce to przeciez pisałam że od kilku dni jest w szpitalu z gigantycznym ciśnieniem .... Pewnie jeszcze lekarze z nim walczą ... Kancia....no to ciekawe co Ci ordynator powie ...odnośnie SN i CC ??? Ale ja sie przyznam że CC się boję ....jeszcze dziś na IP wparowała młoda dziewczyna ...włąsnie po CC...która miala mega ból brzucha na dole ... A cesarka 1 rok i 8mies temu....ponoć po CC distala guza ...wycieli jej ...i był Ok ...a teraz on się odnowił ;/ i znowu przyjechała ...bedać na KETONALU brrrrrrr Lekarka to nawet jakoś nazwała ale nie zapamietałam ![]() Ponoć to wyjatkowe sytuacje ale jak widać siezdarzają ![]() Brrrrrrrrrrrr ..... ps. Zmieniłas Avek i Cię nie poznałam _____________________ Idę robić obiadekkkkkk
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-02 o 14:51 |
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia gratuluje !!!
![]() a jaka jest nagroda ?Zebciu u mnie z tym kolorem to tez roznie. Ale wiem,ze moj zarlok tez sie nie najada i tez potrafie sciagnac np. 50 z obu piersi.A mala wiszac na cycu 3 h powinna go przeciez wystarczajaco pobudzic.Kciukasy za wyniki Ssaczek sliczny Ja mam Sterimar Baby Bardotka hop hop gdzie jestes ????? Dziewczyny jak wyglada kolka Odkrylam,ze moja mala sie wkurza, bo tylko pierdy wali,a nie moze sie wykupkac. Czy to mam uznac za kolke, czy za co ? ale mam durne pytania Teraz doczytalam, ze Pysia pisala o Bardotce.Tak to jest jak nie nadrobilam tych ponad 50 str. echhhh Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-02-02 o 14:56 |
|
|
|
#3547 |
|
Raczkowanie
|
Gosbaj serdecznie gratuluję!!!!!!!!!!!!:roz a:
![]() klaski :Pysia, You dzięki Jestem strasznie zła. Nie żeby mi nie pomagał, ale wiedział, że tak będzie i mimo to się zdecydował chociaż mu mówiłam żeby się wstrzymał rok. Zeberko no to przykro mi z tym wszystkim lekarzami i mlekiem. Będzie dobrze Madziulka, Ula fajnie, że jesteście z nami Pysiu a my w sobotę idziemy balować na urodzinach u mojej przyjaciółki. Może tym razem ja na imprezie a Ty na porodówce
|
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia może to jakieś zbliznowacenie.
Ja się w sumie boję sn przez tą moją niewydolną szyjke bo jak ona ma się nie skrócić i będę się meczyc kilkanaście h i znów mi zrobią cc to chyba wolę od razu cc tym bardziej, ze jak pisałam podawanie oksytocyny i innych leków na skurcze może zle wpłynąc na bliznę i traaach a wywołać nie zabardzo jest czym |
|
|
|
#3549 | |||
|
Zakorzenienie
|
NAGRODA ma być TAKA :
http://smaczny.wizaz.pl/smakmistrz_styczen_10.php Śmialam się do męża że IDEALNA dla mamy karmiącej i chcącej zgubić kg Cytat:
Pisałazm przecie że BArdotka w szpitalu z gigantycznym ciśnieniem... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja chcialam dziś ![]() Kancia no własnie nie wiem .... lekarka i ta kobieta nazwały to guzem ??? Lekarz dwa razy powiedziała endozemia/ endometrioza ???czy cuś kurcze specjalnie pamiętałam jak wyszłam bo w necie z ciekawości chciałam sprawdzić ??? ale jak dojechałam do domu to zapomniałam ZNALAZŁAM : Tak to ENDOMETRIOZA (rodzaj zrostu po bliznie) http://www.endometrioza.sos.pl/compo...limitstart,12/ Goha3 Witamy mamusię
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-02 o 15:06 |
|||
|
|
|
#3550 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i za 38tc![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na bazie do samochodu mi bardzo zależało bo mieszkamy teraz poza Wawą i samochód to nasz podstawowy środek transportu, dużo będziemy jeździć a z bazą to tylko klik-klik i fotelik zamocowany. Do tego to wydatek na dłuugi czas bo baza pasuje też do większych fotelików. Cytat:
Ja też jestem dość wąska w biodrach i nawet nie chcę o tym myśleć że mały się nie zmieści
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zauważyłam że na karcie ze szpitala mam wpisany już III stopień dojrzałości łożyska. Trochę poczytałam na necie i się zastanawim czy to nie za wcześnie??
kiedy powinien pojawić się ten III stopień??
|
#3552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe czy jej unormowali to ciśnienie![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Gooha ja trzeci stopień miałam już na usg dwa tygodnie temu w 36tc, też się tym przeraziłam na początek, ale wyczytałam że jak przepływy są ok to nei ma się co stresować, więc na razie nie myślę o tym..
|
|
#3553 |
|
Zadomowienie
|
Pysia
![]() Gosbaj gratulacje!!!! |
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
youyou no dla pierworodnego mozna sie wykosztowac bo pozniej przy drugim to juz nie za bardzo
![]() pysia no ale pewnie ta laska miała endometriozę i przed porodem i dlatego miała cc. Paskudna przypadłosc ![]() gooha to się ciesz, ze masz III szybciej wypadnie po porodzie przeciez Ty zaczynasz juz 38 tc dzidzia jest donoszona i duza nie ma czym się martwić ![]() ed: na dole w pasku większośc rozpakowanych mamuś czyta
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-02-02 o 15:10 |
|
|
|
#3555 |
|
Raczkowanie
|
Pysiu no i gratuluję nagrody
Nie wiem co prawda za bardzo o co chodzi, ale gratuluję!!
|
|
|
|
#3556 |
|
Rozeznanie
|
Ale dzisiaj szalejecie z postami. Zaraz spróbuję Was nadrobić.
Widziałam tylko nową mamusię. Gratuluję serdecznie i dużo zdrówka życzę, dobrze, że trafiłaś do tej kliniki. Pysiu cos ta Twoja Pysiolinka nas nie słucha. Jula proszę ładnie szykować się do wyjścia... A ja się pochwalę, że mojej Milence dzisiaj odpadł pępek Zmykam nadrabiać.
|
#3557 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie martwcie się tym łożyskiem. Dzień przed porodem miałam usg, na którym wyszło łożysko II stopień i urodziłam na drugi dzień całe łożysko i nie miałam łyżeczkowania. Przy pierwszym zresztą też nie.
|
|
|
|
#3558 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja się pochwale że mężuś zamówił mi wypaśną sokowirówkę. Mieliśmy zamówić ekspres do kawy, a tu mi zrobił niespodzianke i po zakupie powiedział że on nie bedzie pił sam kawy przez najbliższy czas jak ja nie będę mogła. Za to z soczkami dotrzyma mi towarzystwa ![]() Zwłaszcza że teraz na diecie jakieś soczki warzywne i naturalne i bez cukru są u mnie mile widziane już mam dość gorzkich herbat i wody.Cytat:
Z jednej strony jak ciągle słysze że wcześniej mogę urodzić to się cieszę, ale z drugiej jak sobie wyobrażę że to jakieś 1-2 tyg. to zaczyna mnie to przerażać
|
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To dobrze, że więcej się nie popsuło tych grzejników. Oby już nie było takich mrozów. Aczkolwiek - nie wiem, nie słyszałam osobiście - nadają na dzisiaj śnieżyce... Ale czy to się sprawdzi... Mieliśmy kupić miał do palenia, do końca tygodnia, ale skoro ma być taka pogoda, to szkoda kasy na zakup śniegu... Bo jakby nakładali, to wszystko razem, a tak przywieźli nową dostawę, więc jest tylko trochę mokry - wiadomo droga, ale byłby gorzej. Mąż właśnie pojechał kupić 2 tony i 1000 zł nie ma... No, ale i tak musimy kupić i tak, a jak Maluszek się urodzi to wtedy nie będziemy musieli o tym myśleć. ************* Z tą przychodnią to faktycznie masz nieciekawie... Jacyś niedouczeni ludzie tam pracują, czy jak... Zdjęcia jak zwykle czadowe ************** A ja jestem dzisiaj od rana do d.... Jakoś źle się czuję i sama nie wiem co mi jest. A to mi słabo, a to niedobrze, a to mnie wszystko wkurza, a to spać, a to do kibelka.... Niech już się kończy ten dzień ![]() Chociaż z drugiej strony niech się nie kończy, bo sufit mam już wygipsowany, parapet założony, jak mąż wróci porobi trochę ściany i może pojutrze, jak przeschnie będzie można malować
|
|
|
|
|
#3560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mi się wydawało że to jakiś 38 tyd. w/g jakiś kalkulatorów tez cos koło tego. Za to według lekarzy w szpitalu to 36 tyd. ![]() Nie wiem dlaczego tak. jakoś to inaczej przeliczają. W/g @ wpisywali mi termin porodu na 1 marzec. W/g usg od początku było uznawane że ciąża jest trochę starsza. Zresztą nieważne, i tak dziecko sobie samo wybierze odpowiedni moment
|
|
#3561 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Sprawdzają mi tylko czy przepływy w normie.Pysia - nagroda ekstra przyda się wkrótceKancia zmieniłaś awatarek i przez dłuższą chwilę zastanawiałam się któż nowy się pojawił
|
|
|
|
|
#3562 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku też był problem z chodzeniem spać, łaziliśmy czasem do 2 czy 4 nad ranem, a teraz już o 23 śpi sobie w łóżeczku i to nawet sama sobie tam ładnie zasypia... Ale dzisiaj zmarzłam na spacerze... łydydydy... Leciałam do domu prawie biegiem...
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
gratki za pępek
|
#3565 |
|
Rozeznanie
|
Nasza Milenka zasypia po kąpieli pomiędzy 19 i 20. W nocy budzi się 2 lub 3 razy na karmienie, kupkę i śpi dalej.
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga mamy nową mamusię, oto wieści od Bubi
:"Dziś o 13:47 urodziła się przez CC moja córcia Jagna. 53cm i 2640g, dostała 10 punktów. Poród lepiej nie wspominać, opisze jak wrócimy do domku. Jestem mega padnięta ale mój mały krasnal jest taki piękny i nie marudzący że zapomniałam o wszystkim buziaki!"Gratulujemy!! ![]() P.S. Aż się boję tego opisu...
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu nagroda rewelacyjna
![]() Bubi GRATULUJE !!!!! ![]() Chociaz jedna kruszynka mniejsza od mojej ![]() Malutka dostala Infacol, troche cyca i zasnela Ciekawe na jak dlugo i czy sie wykupka teraz ![]() Mamuski Wy chyba tez zaczelyscie podawac Infacol, jak Wasze malenstwa nie mialy jeszcze skonczonego m-ca ?? Bo on niby od 1-go m-ca, a mojej malej leci dopiero 3 tydz. |
|
|
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje BUBI!!!!!!
A na świeżo to wiadomo że strasznie się wspomina poród ale potem się zapomina ten ból, inaczej chyba każda by miała po jednym dziecku Kurdę a nam jeszcze pępek nie odpadł, a to już 2 i pół tygodnia... dobrze że ta położna jeszcze w czwartek przychodzi to może coś poradzi. |
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie apropos wózka - czy prałyście go? tzn tę tapicerkę itd? czytałam ze powinnam ale nie wiem czy to ma sens
|
#3570 | |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Bubi i jej kruszynki
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.

jest wygodniejszy. Ja Adrianowi psikałam dość długo nie było problemu z kozauchami, katarami itp 
tak mnie naszło na zmiany

gratulacje 

musze nabyc jakies "przejsciowe"

klaski :

tym bardziej, ze jak pisałam podawanie oksytocyny i innych leków na skurcze może zle wpłynąc na bliznę i traaach