|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
26 tydzień
Okres marudzenia moze zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przyklad to, ze dziecko zle spi i wydaje sie miec koszmary senne, jest nieśmiale w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, zeby zmieniac mu pieluche czy ubranie. Dużo sie teraz dzieje – dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki. Zauważa fizyczną odleglość pomiedzy przedmiotami i pomiedzy ludzmi. Pierwszą rzeczą, która dziecko zauwaza i na co reaguje jest odleglość pomiedzy nim samym a rodzicami. Świadomość, że mama i tata niebezpiecznie zwieksza ta odleglość a w dodatku samemu niemozna miec na to wpływu moga byc dla dziecka przerazajace. Bardzo absorbujaca i interesujaca jest obecnie obserwacja położenia róznych rzeczy wobec siebie – rzeczy moga byc w sobie wzajemnie, na sobie, pod soba itd. Dziecko zaczyna zauważać jak wpływać na rozwój wypadków, co robic żeby sie cos dzialo. Wyłącznik swiatla jest super dla tego rodzaju eksperymentów! Dziecko zaczyna zauwazac, ze niektóre rzeczy/sytuacje sa ze soba zwiazane. Np ze klucz przekrecony w dziurce w drzwiach wejsciowych oznacza, ze tata jest w domu! Dziecko zaczyna rozumiec, gdy cos jest ”nie tak” np gdy ludzie zderza sie ze soba – to moze byc zabawne – ale i przerazajace. Fizycznie dziecko zaczyna lepiej koordynowac swoje ruchy, raczkowanie idzie mu coraz lepiej. Bardzo wazne jest, by pamietac, ze dla kazdego dziecka swiat relacji bedzie innym – wlasnym- przezyciem – calkowicie opartym na tych umiejetnosciach, które dziecko zdobylo w poprzednich skokach rozwojowych. Nowe umiejetności: - Siada samo - Chwyta male przedmioty za pomoca palca wskazujacego i kciuka - Umie uderzac dwoma przedmiotami o siebie trzymajac je w oby dłoniach - Wyjmuje zabawki ze skrzynki i wklada je do skrzynki - Przenosi wzrok z jednego obrazka na drugi w ksiazce z obrazkami - Obserwuje ruchy osoby, która sie dziwnie zachowuje - Patrzy uwaznie na szczególy np na metke przyszyta do misia - Nasladuje machanie raczka na pozegnanie - Protestuje, gdy mama czy tata wychodzi 36 tydzień Okolo 36-40 tygodnia Twoje dziecko zaczyna zauwazac i rozumiec, ze swiat mozna podzielic na grupy. Dziecko zauwaza, ze rzeczy moga miec cechy wspólne np moga brzmiec lub pachniec podobnie. Niektózy badacze uwazaja, ze w tym wieku zaczyna rozwijac sie inteligencja. Kiedy dziecko zaczyna dzielic swiat wedlug kategorii jego sposób myslenia zaczyna być podobny do myslenia doroslych. Dlatego zaczynamy lepiej rozumiec wlasne dzieci poniewaz myślą w podobny sposób do naszego. Nowe umiejetnosci: - Pokazuje, ze rozpoznaje ksztalty - Pokazuje, ze uwaza, iz cos jest zabawne – za pomoca - gestów czy odglosów - Pociesza/przytula swoje zabawki - Robi miny do wlasnego odbicia w lustrze - Po raz pierwszy jest zazdrosne gdy mama lub tata przytula inne dziecko - Bierze inicjatywe do zabawy 46 tydzień W 46 tygodniu ( 44-48 ) dziecko zaczyna znajdowac i tworzyc sekwencje za pomoca swoich zmyslów. W poprzednim skoku dziecko czesto rozbieralo przedmioty na czesci po to, by je zbadac – obecnie zacznie je w tym celu skladac – na przyklad budowac wieze z klocków zamiast rozbierac zbudowaną wieze. Twoje dziecko zaczyna laczyc zdarzenia – np zebranie swoich ubranek z podlogi i wlozenie ich do kosza na brudna bielizne. Zauwazysz, ze dziecko zaczyna rozumiec, ze niektóre zdarzenia zazwyczaj nastepuja po sobie i ze wie, jakie nastepne zdarzenie nastapi po poprzednim. Nowe umiejetności: - Wskazuje na i chce byś nazywal rzeczy - Mówi ”nie” gdy nie chce czegoś zrobić - Umie udawać głosy zwierząt - Mówi ”mmm” gdy chce jescze jeść - Wie, co pasuje do siebie i może włożyc okrągły klocek do okrągłej dziury - Patrzy na lampę i wyciąga do niej rece, gdy naciskasz na włącznik - Próbuje rysowac na papierze - Próbuje uczyc sie chodzic pchajac np chodzik czy krzeslo - Znajduje coś do wspinania jesli chce się do czegoś dostać - Schodzi tyłem z kanapy czy schodów - Próbuje celować gdy rzuca pilka - Wyraźnie daje do zrozumienia, ze chce się z Tobą bawić i wyraźnie sie z Tobą bawi - Szuka przedmiotu, który ukryłaś - Ukrywa przedmiot samo, czeka i śmieje sie gdy go znajdziesz - Uzywa szczoteczki do zebów - Daje Ci posmakować, to, co samo je.
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ściskam Was wszystkie i Mamusie rozpakowane i te jeszcze nie Czasu mi ostatnio brakuje na wizaz, niestety... Czytałam tylko wybiórczo: Zeberko oby wszystko było dobrze - musi byc czasem żółtaczka jest od pokarmu, trzeba po prostu to wykluczyć i będzie wiadomo Ściskam Cię cieplutko!Język niemowląt - czytam ciągle i jakoś nauczyć się nie potrafię... Bartuś ostatnio mega pręży się w nocy, niespokojnie śpi, macha rączkami i nóżkami, płacze troszkę.... a ja nie rozumiem, o co mu chodzi... dziś tak było poł nocy, cały ranek - nareszcie teraz (mam nadzieję) zasnął.. Czy któryś z Waszych Maluszków ma takie mega naprężenie ciałka? Byliśmy u ortopedy i wszystko jest OK, ale musimy iść do neurologa - ma słabe mięśnie przywodziciele w bioderkach i musimy go zbadac neurologicznie - czy krtóraś z Was była z maluszkiem mu neurologa? Jak wygląda badanie? Po opisie badania okulistycznego - mamy w następnym tygodniu, wolę wiedzieć co jak wygląda.... |
|
|
|
#3513 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to niezłe miałaś przeboje dzisiejszej nocy ![]() za 38 tydzCo do światła, to u nas całą niedzielę nie było w żyrandolach - mamy jedne puszki do żyrandoli, drugie do gniazdek. Zrobiliśmy tak teraz jak remontujemy. No i całe szczęście, bo wogóle byśmy zostali bez prądu, a co za tym idzie bez ogrzewania, bo piec chodzi, jak jest prąd, inaczej woda nie przelewa się w kaloryferach i jest zimno. (Napisałam to tak, jak ja rozumię, bo nie wiem, jak to się fachowo mówi )A co się okazało, że poszedł tylko bezpiecznik, którego nie mieliśmy w zapasie i trzeba było w poniedziałek kupić. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() W tej chwili jest u nas ten chłopak, co wczoraj robił sufit i kładzie coś na te płyty - chyba gips, nie znam się ![]() Mąż pojechał po parapet. Jak wróci, to raczej nie ruszy ścian, bo musi przygotować miejsce na opał, chcemy dzisiaj kupić, bo dowieźli - w ubiegłym tygodniu nie mieli a wieczorkiem do pracy. No chyba, że się szybko uwinie, to może coś tam porobi, bo w sumie z dużo nie zostało roboty przy tych ścianach. Jak to przeschnie, to można będzie już malować i kłaqść panele ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Cieszę się, że jesteś zadowolona z obsługi, no i myślę, że już dzisiaj spotkasz się ze swoim Maleństwem - o ile tak można powiedzieć o 4,5 kg klocuszku ![]() *********************** Ciekawe ile mój - do dzisiaj nieznanej płci - Glutek waży ![]() W czwartek mam wizytę i mamy go wtedy ważyć, mierzyć i wogóle na pewno dam znać co i jak |
|||
|
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam skurcze, ale wytrzymywalne, a do naszego szpitala nie zamierzam jechać dopóki się nie rozkręci na dobre.
|
|
|
#3515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aby to było już to, a poród by był szybki i w miarę bezbolesny
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Kamyczku, Lila ...fajnie że znajdujecie chociaż chwilkę by wpaść ![]() Zebciu, Addicted...Was to już podziwiam ...bo Wy też znajdujecie czas is iły by nie tylko odwiedzić i pokomentować dac porady itp ![]() Cytat:
za rozwiązanie obojętnie czy SN czy CC...ważne byś ty i maleństo było zdrowe Czekamy na wieści ![]() Stripii oby to bylo TO ![]() _________________________ ______ Ja dziś długo nie siedziałam mimo ze bylam na IP ... KTG ok ! cisnienie też ! reszta bez zmian.... I tak jak nic się nie zmieni i nic niepokojącego dziać się nie będzie to dopiero w dzień terminu mam się stawić na IP czyli w niedzielę 7 lutego.... ![]() _________________________ __________ Ja się Gosbaj produkuje ....a właśnie SMS-a dostaam : MAMY NOWĄ MAMUSIĘ GOSBAJ URODZIŁA SYNKA ! Krzyś urodził się 11:05 4370g 58cm i 10 punktów. miala CC ....po 2 h pod kroplówką nic się nie działo...czuje siedobrze. pozniej napiszę resztę..." Gosiu GRATULUJEMY!!!!!!!!!!!!!!
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-02 o 12:40 |
|
|
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wielkie gratulacje dla nowej, dzielnej Mamusi![]()
|
|
|
#3519 |
|
Raczkowanie
|
Zeberko ja też pierwsze słyszę o tym żeby cokolwiek złego było od mleka matki
Wydaje mi się to dziwne co Ci powiedziała lekarka.Pewnie na Twoim miejscu też bym chciała sprawdzić, żeby wszystko dobrze zrobić dla dziecka. Jednak może skonsultuj się jeszcze z innym pediatrą. Ja to nawet zastanawiałam się czy nie zadzwonić do mojej lekarki i spytać tak z ciekawości. A tak w ogóle to na mój chłopski rozum, nie lekarski, to uważam, że mleko matki jest raczej lekiem na taką żółtaczkę niż sztuczne. Na zachodzie (przez jakiś czas mieszkałam w USA) jest podejście, że wszystko co naturalne to najlepsze. No nie wiem. Tak chciałam napisać. Ty się trzymaj. Nie martw się. Wszytko będzie dobrze. Piotruś będzie zdrowy a Ty będziesz mogła go karmić Bubi Ciekawe czemu nie dajesz znać?Gosbaj super, dobrze, że tam poszłaś Kamyku dzięki za ten tekst. Ciekawy. Moja córcia ma cały czas ten skok, bo ciągle chce być na rękach. Wieczorami to tak od 20 do 1 w nocy nie może zasnąć i wyje od czasu do czasu. Do 22 ja ją trzymam potem mąż. Jak się ją położy do kołyski to jakby normalnie sie czegoś bała tak płacze Smoka Maja nie chce dalej ![]() Tak w ogóle to Wam się wyżalę. Mój mąż jeszcze w październiku wiedząc, że będzie drugie dziecko zdecydował, że chce robić studia podyplomowe. Ja mu mówiłam, że będzie mi cieżko z dwójką, żeby poczekał rok. Siedzę z nimi jak on chodzi do pracy. No masakra jest. Teraz śpią np. i to jedyna chwila w ciagu dnia jak mam dla siebie Aha no i on zdecydował sie na te studia, bo jego mama mu powiedziła, że nam pomoże i będzie przyjeżdżać. Teraz ona nie ma czasu. Ja z tym zostałam sama. Jestem taka na niego wściekła. Zrobiłam mu rano awanturę z mega bluzgami. Bo mówiłam, że tak będzie. No szlag mnie trafiaTo się wyżaliłam Strippi może to jednak to. Oby
|
|
|
|
#3520 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie dziękuję
Cytat:
Jejjejejejejeje gratulacje wielkie ! Cytat:
teraz strasznie mi niedobrze :/
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJE !!!! ![]() |
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli jednak te konowały ze szpitala mieli rację, że synek waży 4300 ![]() Ale teraz to już nieważne, ważne że Maluszek jest już na świecie Pysia za wizytęA 7 lutego urodziła się moja Mama fajna data
|
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wszystkie dzieci są fanami smoków...może za niedługo upodoba sobie jakąś przytulankę ...jak Kubuś ...
On do dziś się z nią nie rozstaje Z nią zasypia ...z nią się uspakaja ...coś jakby "calując" ją ![]() Cytat:
Mógl poczekać ![]() No ale teraz to trudo ...dacie radę Ty kochanie się nie denerwuj tylko jasno MU deklaruj jakie są twoje oczekiwania i że niestety MUSI NIM SPROSTAĆ...skoro się na to zdecydował ... Nerwy nic nie pomogą.... Trzymaj się _____________________ Aaaaaa vhyba już oficjalnie mogę się pochwalic że ZOSTAŁAM SKAMISTRZEM STYCZNIA Dziekuje kochane za wszystkie cieple slowa ...i komentarze .... WIELKI BUZIAK DLA WAS podsłam adres i będę czekała na nagrodę
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
Gosbaj GRATULACJE!!!!!!!!!!
W końcu coś ruszyło może teraz się posypią mamusie
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
gospaj gratulacje
![]() no to czekamy na fotke krzysiadobra to moze teraz moja kolej termin drugi wypada jutro
|
|
|
|
#3526 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
na 14:30 jadę do swojego lekarza, zobaczymy co powie.
trzymajcie
|
|
#3528 |
|
Raczkowanie
|
Gosbaj - gratulacje
![]() Strippi powodzenia ![]() Pysia gratuluję - Mistrzu no i za badania... ja na ktg jadę jutro...Ciekawe co u Bubi...
|
|
|
|
#3529 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam na chwilę, żeby sprawdzić, czy mamy nową mamusię
No i gosbaj GRATULACJE Skoro taki duży chłopak, to dobrze, że było cc |
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki kochane
A ja pozarlam ANANASA i czekam ![]() hihihi _________________________ _ Idę pazurka bezbarwnym lakierwm przelecieć ![]() Buziaki Stripi za wizytę ![]() xmila za jutrzejsze kTG ![]() Aaaaaa gdzie reszta mamusiek ??????
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
gosbaj serdeczne gratulacje i czekamy na zdjęcia Krzysia
pysiamn gratuluję tytułu Smakmistrza
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Gosbaj
![]() youyou ja psikam sobie i Adikowi Nivea Baby, małemu też bede tym psikać. dziś dotarł nawilżacz własnie go właczylismy, mam nadzieje, ze stan wilgotności się poprawi bo juz wariuje Asiulka gratki za kolejny tydzien ![]() gratki też za wizyty udane i te co się odbędą ![]() Pysia cos sie Pysiolinka nie spieszy ![]() stripi, bubi, elcia ![]() kamyku własnie miałam wklejac tą rozpiskę musze powiedziec, ze przy Adrianie mi się sprawdzało |
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Bubi - odezwij się do nas !!!
ja lecę do lekarza baj kochane
|
|
#3534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aldii to widać to u ciebie nie znaik tylko kryzys, maleństwo musi więcej ssać żeby pobudzić laktacje, bo ma widać większe potrzeby... u mnie ten pokarm jest jak woda- białawy, przeźroczysty troche... I mały nawet tego nie chce - chwile ssie a potem jest ryk... bo to w sumie jak picie a chce się też jeść...
Olivia z kilogramów nie zostało wsumie nic- może 1 ![]() Pysiu no znajduje czas i na wizaz ale w domu mam nieposprzątane No i gratuluję nagrody ![]() Cytat:
Cytat:
U nas dzisiaj ścieli orzecha i będzie opału sporo...wczoraj śliwe ... kombinujemy..Ale ekstra bez tych chaszczy tak od razu więcej światła na ogrodzie ![]() A grzejniki bez zmian... ten jeden co rozwaliło, reszty nie, bo kombinowali grzali je czyms itd, a teraz że cieplej to chwilowo nie szkodzi im nic...Ale remontu nie skończymy chyba nigdy... stanął na amen.... Cytat:
Gosbaj gratuluję No pobraliśmy dzisiaj te badania i nawet chyba dziś wyniki będą więc trzymajcie kciuki!!! Mega mam stresa... Ale mega wkurzona jestem:\ u mnie mieliśmy pobrać w przychodni, bo dzwoniłam i pytałam czy pobierają noworodką i wymieniłam, że na próby wątrobowe, bilirubine i morfologię.... powiedzieli że tak i co? Przychodze i jaja, że oni tylko na morfologie pobierają z paluszka. i molestowały go jak ie wiem:\ ścisnęły anjpierw jedną rączke pasem i oglądały żyły i przepychanki- Ty się wkłuj, nie ty bo mnie się ręce trzęsą wymiękłam przy drugiej rączce i tekście, że może mu ścięgno przbić. Aż mu rączki siniały tak się z tym kokosiły...Nie wytrzymałam, zabrałam go i wyszłam i pojechałąm do innej przychodni gdzie wszystko odbyło się bez problemu- mały płakał ale nie jakoś wybitnie- lepiej zniósł te badania niż w szpitalu ostatnie 2 tyg temu.Wściekła jestem, ze tak się umordowął przez nie na 2 razy... pediatre mam do d.... tutaj i pielęgniarki też.. a do miasta daleko jakbym przeniosła kartoteke to problemy by były jakby mały się rozchorował:\ tu mam 2 kroki... nie wiem co zrobić A piersi zamiast lepiej to gorzej- jeszcze mniej leci nawet tego wodnistego mimo odciągania, picia, jedzenia... Raczej to na zanik wygląda niż kryzys ![]() Nawet dostawiłam małego do cyca po lekarzu- owszem powisiał popił i ryk i tak w kółko... dałam flache i 60ml wchłonął i zasnął... Dzisiejszy sacerek i mój kochany SSaczek |
|||
|
|
|
#3535 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje!!! ![]() ![]() Cytat:
Bardzo dobrze że chce się rozwijać ale Tobie też powinien pomagać... musicie wypracować jakiś kompromisCytat:
Cytat:
i w końcu nie kupiłam... myślałam że coś innego kupię i teraz nie wiem co
|
|
#3536 |
|
Raczkowanie
|
gosbaj
gratuluję!!no i zdróweczka dla Krzysia, niech się ładnie chowa ![]() pysiu - gratulacje! dziewczyny z tym mlekiem matki jest tak że nie tyle co jest szkodliwe dla dziecka, ale chodzi m.in. o strukture bialek i hormonów w mleku, które mogą powodować zbyt intensywny rozpad czerwonych krwinek a co za tym idzie żółtaczkę u takiego malucha lekarka poradziła zeberce odstawić na 1-2 dni od piersi właśnie po to żeby stwierdzić czy to nie jest przyczyna (ja przynajmniej tak rozumiem tą decyzję) ciekawe jak tam Bubi? no i madzikUK? bo elcia i strippi widze że wciąż z nami w 2pacu ![]() za mamuski w kolejceaha - któraś pisała o macierzyńskim, Sweet_Jelly chyba - nie musisz jeszcze brać urlopu macierzyńskiego, gdyby ginekolog nie chciał przedłużyć Ci zwolnienia idź do lekarza ogólnego - powinnaś dostać bez problemu L4 (tylko dopilnuj żeby wpisali Ci kod B który oznacza że L4 jest 100% płatne z tytułu ciąży), szkoda wykorzystywać choćby jeden dzień urlopu macierzyńskiego nim maluszek przyjdzie na świat ----------------------------------------------------------------------------------- tak patrzę na listę i się zastanawiam gdzie bardotka?kacha79?kwiat kalafiora? Edytowane przez kamyil Czas edycji: 2010-02-02 o 14:18 |
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
youyou przy Adiku miałam Marimer ale teraz nie będę specjalnie dokupywac
ewentualnie po kropelce soli fizjologicznej pokapię przez miesiąc ale raczej nie
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zuzia śpi już godzinkę , mam nadzieję że jeszcze troszkę pośpi bo mam jeszcze małe prasowanko ![]() ogólnie to wam powiem że na początku nie jest łątwo wszystko ogarnąć - dziecko , dom i mąż no i jeszcze troszkę czasu dla siebie ale jakoś daję radę trzymam bardzo mocno kciuki za oczekujace mamuśki widzę że coraz więcej ma już dzieciaczki u siebie na rękach dziś będę pierwszy raz sama kąpała Małą i powiem wam że mam pietra niesamowitego ![]() może macie jakieś wskazówki jak to zrobić bez lęku idę zrobić sobie herbatkę ![]() aaaaaaaaaaa jeszcze ma dziś położna środowiskowa przyjechać nas zobaczyć to podobno standard
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#3540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sorry za takie pytania ale już zgłupiałam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

czasem żółtaczka jest od pokarmu, trzeba po prostu to wykluczyć i będzie wiadomo 
, ja bym sie powstydzila takiej roboty no bo jak mozna robccos na od*******? ze tak napisze
i ja w nocy wstaje ohoho bardzo czesto siku no i tu tez i juz wstaje z kibelka a tu co?? woda sie nie chce splukac i slysze tesciowa ze woda zamarzla w rurach i tak sie dzieje i ze to si samo napelni i sie spluka

za 38 tydz

Wydaje mi się to dziwne co Ci powiedziała lekarka.
Aha no i on zdecydował sie na te studia, bo jego mama mu powiedziła, że nam pomoże i będzie przyjeżdżać. Teraz ona nie ma czasu. Ja z tym zostałam sama. Jestem taka na niego wściekła. Zrobiłam mu rano awanturę z mega bluzgami. Bo mówiłam, że tak będzie. No szlag mnie trafia
no i 
wymiękłam przy drugiej rączce i tekście, że może mu ścięgno przbić. Aż mu rączki siniały tak się z tym kokosiły...Nie wytrzymałam, zabrałam go i wyszłam i pojechałąm do innej przychodni gdzie wszystko odbyło się bez problemu- mały płakał ale nie jakoś wybitnie- lepiej zniósł te badania niż w szpitalu ostatnie 2 tyg temu.