|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
#3842 |
Rozeznanie
|
kocurazab zapomniałam pogratulować 37 tygodni, to teraz
![]() ![]()
![]() |
#3843 |
Zakorzenienie
|
czyżbym była dziś pierwsza?
![]() Ja już nie śpię od 5, obudziłam się i nie mogłam zasnąć, czekałam na powrót TZ bo miał dziś nockę, aż w końcu zadzwonił ok 7 że ma problem bo mu pod knajpą przebili wszystkie opony w samochodzie ![]() Załamka... zadzwoniliśmy po AC i czeka na hol żeby podjechać na wulkanizacje 24h. Ech jak nie urok to sra...a
#3844 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na odchowalni znalazlam wiadomosc od ZEBERKI wiec ja wklejam
Sms od Zeberki "Wyniki badań przedwczorajszych wymagały natychmiastowej hospitalizacji więc od wczoraj jesteśmy w Prokocimiu. Uryczałam się jak bóbr a się okazało że im wyniki wyszły zupełnie inne - morfologia w porzadku, bilirubina jakoś ponad 6, usg główki, brzuszka, rtg ok, mocz też. Po prostu to nie nasze wyniki, musiały pomylić te pindy w przychodni! Te wyniki mogą świadczyć o białaczce i jacys rodzice myslą że jest ok a dziecko w niebezpieczenstwie! Ja już załamanie przeszłam nerwowe nie moglam jesc i spac. Jutro dla pewnosci powtorzą małemu badania a wtedy juz do domku jak dalej bedzie ok." |
![]() ![]() |
![]() |
#3845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze biedna zeberka, ale miała przejścia ![]() ![]() ![]() ***** A ja -skoro już nie śpię- to siedzę w necie i znalazłam ciekawy artykuł, nie wiem czy wiedziałyście o ostatnich zmianach w becikowym: http://biznes.onet.pl/becikowe--eksp...8,1,news-detal
![]() |
#3846 |
Zakorzenienie
|
Asiuulka dzieki za wieści od Zebci...
![]() Zebcia ...o rabyyyyyy ....szokujące ...ale najważniejsze że wyniki u Was teraz i to w szpitalu wyszly OK ... Trzymam kciuki by ponowne badania potwierdziły to ![]() ehhhhhhh jak w dzisiejszych czasach mozna pomylić wyniki badań ![]() ![]()
#3847 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O Matko jak można pomylić wyniki ![]() ![]() ![]() Zeberko trzymaj się Kochana, najważniejsze, że wyniki Piotrusia wyszły ok ![]() ![]() Ale biedny tamten dzieciaczek i jego rodzice, którego wyniki to były ![]() ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-02-05 o 07:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3848 |
Rozeznanie
|
zeberka jestem w szoku!!! najważniejsze, że skończyło się dobrze dla Piotrusia.. ale tego drugiego dzieciaczka naprawdę szkoda, bo jeśli to była pomyłka to on jak najszybciej powinien trafić do szpitala, a tak wszyscy myślą, że jest u niego w wszystko w porządku!! aż strach pomyśleć co może się stać!!
youyou, biedny ten twój tż.. pewnie zmęczony po pracy chciał jak najszybciej do domku a tu taki pech! o i widzę, że o seksiku temat powraca ![]() ![]() ![]() a dziś po raz pierwszy się wyspałam ![]() adaś zaliczył wczoraj swój pierwszy spacer. niestety nie ja mu w nim towarzyszyłam tylko tż. ja w tym czasie oddawałam się przyjemnościom kosmetycznym ![]()
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2010-02-05 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() eudaimonia ![]() zeberko biedna ile musialas przejsc, teraz trzymam kciuki za Was ![]() ![]() A u nas dzis znow pogoda nie nastraja pozytywnie,ja juz od kilku dni czekam na lepsza aure -chcemy wyjsc na spacer. Moze sie uda. Milego dnia mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pysiamn - czyli jutro rodzisz tak? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na info z ktg Cytat:
A co do pieluch, to u nas niestety w dalszym ciągu przeciekają. Jeszcze mam na wykończeniu opakowanie najmniejszych pampersów i potem będzie następny rozmiar. słodziutki, tylko z datą to jakaś pomyłka youyou, Agape ![]() Cytat:
![]() ![]() Ciekawe czy szybko namierzą to drugie dziecko ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3852 | ||||
Zakorzenienie
|
Mhhhhhhh ciekawie zabrzmiałooooo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko dorwać ttych złodziejaszków ![]() Cytat:
![]() Chyba poprosze by Brzoskwinka wpisala mnie już na listę rozpakowanych z datą 6.02.2010 .... ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-05 o 08:38 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
Zakorzenienie
|
Ingus slodziak
![]() Asiuulka dzieki za wyszperanie wiesci od Zeberki ![]() Zebciu cale szczescie,ze to nie byly wyniki Piotrusia...wspolczuje stresu i nerwow,ale najwazniejsze,ze wszystko dobrze sie skonczylo ![]() Ta przychodnia powinna teraz powtorzyc wszystkie wyniki z ostatniego czasu !!! Biedni ci rodzice zyjacy w blogiej nieswiadomosci i myslacy, ze z ich dzieciatkiem jest wszystko ok ![]() ![]() ![]() Youyou tez o tym wczoraj czytalam i jak dla mnie to bzdura !! Nie powinni zmieniac tych przepisow.Pytalam kilku ginow na ten temat i sie okazalo, ku mojemu olbrzymiemu zdziwieniu, ze jest gro kobiet, ktore na pierwsza wizyte ida w po 30,28, 20 tc !!!!!! Eudaimonia my tez dzisiejsza nocke zaliczamy do udanych ![]() Agape wspolczuje straty Pysiamn ty juz po polnocy wybierz sie na porodowke i powiedz, ze masz rezerwacje na ten termin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam co przytrafiło się Zeberce...
Normalnie to jakaś paranoja... Osobom, które pomyliły wyniki należałoby się solidne ![]()
#3855 |
Zadomowienie
|
Nawet nie zwróciłam uwagi że data jakaś taka dziwna na fotce. Teraz ma miesiac i 11 dni a na fotce może coś kolo 3 tygodni.
Dzień dobry wszystkim mamuśka ![]()
#3856 |
Raczkowanie
|
dzień dobry!
po pierwsze szok od rana - biedna Zeberka i biedny Piotruś ![]() najważniejsze że wyniki w szpitalu dobre i oby powtórne to potwierdziły, pisałam do Zeberki smsa i jeśli wszystko będzie dobrze to o 12 mają wychodzić, pisze że od środy nie spała! także ![]() youyou, Agapee - współczuję przygód samochodowych!jakie to wszystko jest do ![]() a tych wandali i złodziei to ![]() ![]() w ogóle ten nasz wątek to jakiś taki pechowy jeśli chodzi o samochody!! ![]() a tak to już ![]() ![]() a potem ja ![]() nie mogę uwierzyć że do terminu zostało mi już tylko 10 dni ![]() ciekawe kiedy zacznę się stresować ![]() aaa - co do wypytywania czy już to powiem Wam że mnie częściej pytają czy się boję, ale mówię że nie i temat się kończy ![]() a chcieli by chyba mnie popocieszać że nie ma się czego bać i że dam rade a tu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3857 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ************************* ************* Ja dzisiaj jestem totalnie nie w sosie.Pół nocy nie przespanej bo miałam skurcze co 10 min przez 2h,ALE nie narastały.Jak o 2 w nocy weszłam do wanny to po 30 min mi minęło i mogłam iść spać.Teraz zamiast odsypiać noc to siedzę z Oskarkiem w domu bo kazali go zabrać z przedszkola,bo zrobił 2 razy rzadką kupę. Dziwne jest to,że w domu nc mu nie jest i kupy są wporządku.Tylko w przedszklu robi inne ![]() ![]() No nic....lecę ciasto robić.Do usłyszonka ![]()
![]() |
#3858 |
Zadomowienie
|
uffff... Zuzia wreszcie zasneła ( oczywiście na rękach
![]() zaraz biorę się za sprzątanie i prasowanie ![]() chyba naciągłam sobie ranę , bo strasznie mnie boli ![]() witam nowe mamusie ![]() Zeberko to straszne co musiałaś przejść , ale najważniejsze że wyniki okazały się błędem . trzymam kciuki żeby następne wyniki badań Piotrusia wyszły prawidłowe ![]() Zuzia mi ślicznie noce przesypia . budzi się o 5 rano a pózniej już nie śpi do dodzinki 10-11 ( i to z trudem zasypia) według moich obliczeń powinna spać do 12.00 ![]() wszystkie dzieciaczki są śliczne ![]() ![]() ![]() zmykam ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Rozeznanie
|
witam
![]() najpierw gratulacje dla nowo rozpakowanych mamuś ![]() ![]() ja byłam wczoraj u lekarza, dziś na pobraniu krwi ciekawe jakie mi wyniki wyjdą.. ale to się dowiem w poniedziałek (może bo nie wiem czy będzie miał kto zostać z małą żebym mogła iść odebrać) w ogóle wracałam z przychodni i już na klatce spotkałam się z właścicielką tego całego budynku i zaczęła mi gadać, że moja mama to się tak mądruje, że u nas z sufitem wszystko w porządku że ona już nie bierze odpowiedzialności za to jak nam się coś zawali na głowę i żebym się zastanowiła bo mam małe dziecko (nie wiem czy to jakaś aluzja żebyśmy same sobie szukały mieszkania i wyprowadzały?) i że niby mama nie chciała wpuścić do mieszkania ekspertów budowlanych żeby zobaczyli czy faktycznie jest ok a przecież byli w środę i oglądali i to z właścicielką! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a Julka dzisiaj kończy 3 tygodnie ![]() jakoś jak nie jestem w ciąży to te tygodnie lecą o wiele szybciej ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3860 |
Zakorzenienie
|
APEL
Dziewczyny ...blagam ![]() Ma trudne chwile.... Nie będe pisała wszystkiego bo nie wiem czy by sobie życzyła (więc jak wróci i bedzie chciała to sama opisze) ..."Ja napiszę tylko że ....od wczoraj z tętnem małej nie najlepiej...dziś wywoływali poród wprowadzajć cewnik z balonikiem....ponoć bardzo bolesneeeeeeee ..odeszły jej wody ale skurczy nadal nie ma " ... Jest psychicznie i fizycznie wyczerpana.... Bardotko trzymaj się czekamy na Ciebie i malutką ![]() _________________ Nie rozumiem dlaczego dziady nie mogą jej zrobić CC tylko tak ją męczą ![]() Sprawdziłam po SMS-ach ona jest od 28 stycznia w szpitalu ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-05 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! ![]() ----------- A ja jadę z mamą do jej znajomej, bo mnie ciągnie a nie ma jak jechać ![]()
![]() |
#3862 |
Zadomowienie
|
witam
to jakas paranoja,bardotka lezy w szpitalu ,dziecko ma slabe tetno a oni....no nic tylko ![]() ![]() a z zeberka i piotrusiem to brak słów,tak mi jej szkoda ze tyle niepotrzebnie sie strachu najadła. jak mozna takie pomylki robic ![]() olivia wspólczuje sytuacji z tym mieszkaniem.teraz akurat jak macie malenstwo w domu. Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-02-05 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Zadomowienie
|
Pisze jedna ręką... Puściliśmy mame do miasta
![]() Oczywiscie 3mamy kciuki za bardotke i zeberke z piotrusiem
#3864 |
Zakorzenienie
|
Sensuel ja sie dzis w miare wyspalam, to wysylam troche mocy
![]() Bardotka trzymaj sie kochana.Moooocno kciukaski zacisniete za Ciebie i malenstwo ![]() ![]() ![]() ![]() Pysiamn dzieki za wiesci.No tez mnie dziwi ze dziady nie zrobia jej cc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3865 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to kciuki za Bardotkę ![]() Co do tego balonika to czytałam na necie właśnie,że to dość bolesne jest ![]() Ciasto już w piecyku,więc zaraz na zakupy trzeba będzie śmigać.
![]() |
#3866 |
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilkę bo zaraz jade na KTG.
szał mnie zaraz wezmie ![]() ![]() ![]() ![]() zebra dobrze, ze wszystko ok ![]() ![]() sensuel ja miałam podobna nocke ale skurcze mi się szybciej uspokoily ![]() ![]() ![]() od rana jak zwykle cisza ![]() pozneij więcej napisze bo musze sie zrobic na ludzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Raczkowanie
|
Bardotko
![]() jeszcze tylko momencik i będziesz miała swoją kruszynkę i ona Ci wszystko wynagrodzi!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3868 | |
Zakorzenienie
|
Hej, hej...
Wróciliśmy od pediatry, jesteśmy po szczepieniu 6w1, a za dwa tygodnie jedziemy na rotawirusy. Chyba ta pani mi się bardziej podoba niż ta z zamkniętej przychodni... Jeszcze zobaczymy czy będziemy wracać do tamtej jak ponownie otworzą czy nie... Cytat:
Dobrze, że się wszystko dobrze skończyło u Piotrusia, ale co z tym biedactwem, którego rodzice nie wiedzą, że jest tak źle... Trzymamy kciuki... Czemu oni jej tej cesarki nie zrobią, przecież tu chodzi o maleństwo...
![]() |
#3869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bardotko jesteśmy z Tobą i mocno trzymamy kciuki za Ciebie i Maleństwo ![]()
![]() |
#3870 |
Przyczajenie
|
Witam, na początek zszokowały mnie wieści o pomylonych badaniach dzieciątka Zebry - aż nie chce sie wierzyć!
Jestem po KTG, wszystko ok, lekarka stwierdziła że daje mi do 3-4 dni na rozpakowanie ![]() Na KTG czekałam obok sali porodowej - krzyki jak z masakry piłą mechaniczną. Dziewczyna lekko nie miała, a mi to to się słabo robiło za każdym razem jak przychodził jej skurcz! Pocieszam się tym że ludzie mają różne progi odczuwania bólu i mam nadzieję żę jestem z tych wytrzymałych ![]() Trzymam kciuki za nasze łatwe i szybkie porody! ![]() A i Zasłona - jestem z okolic Krakowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.