|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
|
#3842 |
|
Rozeznanie
|
kocurazab zapomniałam pogratulować 37 tygodni, to teraz
za 37 t 1 d ciąży. I jak po wizycie u lekarza ![]()
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
czyżbym była dziś pierwsza?
![]() Ja już nie śpię od 5, obudziłam się i nie mogłam zasnąć, czekałam na powrót TZ bo miał dziś nockę, aż w końcu zadzwonił ok 7 że ma problem bo mu pod knajpą przebili wszystkie opony w samochodzie Załamka... zadzwoniliśmy po AC i czeka na hol żeby podjechać na wulkanizacje 24h. Ech jak nie urok to sra...a
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na odchowalni znalazlam wiadomosc od ZEBERKI wiec ja wklejam
Sms od Zeberki "Wyniki badań przedwczorajszych wymagały natychmiastowej hospitalizacji więc od wczoraj jesteśmy w Prokocimiu. Uryczałam się jak bóbr a się okazało że im wyniki wyszły zupełnie inne - morfologia w porzadku, bilirubina jakoś ponad 6, usg główki, brzuszka, rtg ok, mocz też. Po prostu to nie nasze wyniki, musiały pomylić te pindy w przychodni! Te wyniki mogą świadczyć o białaczce i jacys rodzice myslą że jest ok a dziecko w niebezpieczenstwie! Ja już załamanie przeszłam nerwowe nie moglam jesc i spac. Jutro dla pewnosci powtorzą małemu badania a wtedy juz do domku jak dalej bedzie ok." |
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze biedna zeberka, ale miała przejścia wyobrażam sobie co przeszła Miejmy nadzieję że powtórka wyników potwierdzi dobre wieści, oby szybko wrócili do domku ![]() ***** A ja -skoro już nie śpię- to siedzę w necie i znalazłam ciekawy artykuł, nie wiem czy wiedziałyście o ostatnich zmianach w becikowym: http://biznes.onet.pl/becikowe--eksp...8,1,news-detal
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuulka dzieki za wieści od Zebci...
Zebcia ...o rabyyyyyy ....szokujące ...ale najważniejsze że wyniki u Was teraz i to w szpitalu wyszly OK ... Trzymam kciuki by ponowne badania potwierdziły to ![]() ehhhhhhh jak w dzisiejszych czasach mozna pomylić wyniki badań
|
#3847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O Matko jak można pomylić wyniki jak można być tak nieodpowiedzialnym i innej Mamie tyle stresu zafundować Tyle cierpienia psychicznego bo wyniki się pomyliły Zeberko trzymaj się Kochana, najważniejsze, że wyniki Piotrusia wyszły ok za potwierdzenie dobrych wynikówAle biedny tamten dzieciaczek i jego rodzice, którego wyniki to były , aż łezka się w oku kręci ile to stresu i przeżyć, emocji, rozpaczy
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-02-05 o 08:31 |
|
|
|
|
#3848 |
|
Rozeznanie
|
zeberka jestem w szoku!!! najważniejsze, że skończyło się dobrze dla Piotrusia.. ale tego drugiego dzieciaczka naprawdę szkoda, bo jeśli to była pomyłka to on jak najszybciej powinien trafić do szpitala, a tak wszyscy myślą, że jest u niego w wszystko w porządku!! aż strach pomyśleć co może się stać!!
youyou, biedny ten twój tż.. pewnie zmęczony po pracy chciał jak najszybciej do domku a tu taki pech! o i widzę, że o seksiku temat powraca to ja się muszę przyznać, że aż tak spragniona nie jestem, bo u mnie przez całą ciąże było dobrze a i teraz w połogu może bez szaleństw ale jakoś mimo zakazu dajemy radę i też sobie radzimy. seksik nie jedno ma imię![]() a dziś po raz pierwszy się wyspałam adaś zaliczył wczoraj swój pierwszy spacer. niestety nie ja mu w nim towarzyszyłam tylko tż. ja w tym czasie oddawałam się przyjemnościom kosmetycznym
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2010-02-05 o 08:57 |
|
|
|
#3849 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() eudaimonia za pierwszy spacer!ja juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogla sie wybrac z synkiem.zeberko biedna ile musialas przejsc, teraz trzymam kciuki za Was A u nas dzis znow pogoda nie nastraja pozytywnie,ja juz od kilku dni czekam na lepsza aure -chcemy wyjsc na spacer. Moze sie uda. Milego dnia mamusie
|
|
|
|
#3850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pysiamn - czyli jutro rodzisz tak?
|
|
|
|
|
#3851 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jak minął nawał nie ma problemu, więc już niedługo się doczekasz. Czekamy na info z ktg Cytat:
A co do pieluch, to u nas niestety w dalszym ciągu przeciekają. Jeszcze mam na wykończeniu opakowanie najmniejszych pampersów i potem będzie następny rozmiar. słodziutki, tylko z datą to jakaś pomyłka youyou, Agape Cytat:
Zebciu trzymaj się dzielnie, bo najgorsze chyba już za wamiCiekawe czy szybko namierzą to drugie dziecko
|
|||
|
|
|
#3852 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mhhhhhhh ciekawie zabrzmiałooooo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko dorwać ttych złodziejaszków Cytat:
Chyba poprosze by Brzoskwinka wpisala mnie już na listę rozpakowanych z datą 6.02.2010 ....
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-05 o 09:38 |
||||
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Ingus slodziak
Asiuulka dzieki za wyszperanie wiesci od Zeberki Zebciu cale szczescie,ze to nie byly wyniki Piotrusia...wspolczuje stresu i nerwow,ale najwazniejsze,ze wszystko dobrze sie skonczylo Ta przychodnia powinna teraz powtorzyc wszystkie wyniki z ostatniego czasu !!! Biedni ci rodzice zyjacy w blogiej nieswiadomosci i myslacy, ze z ich dzieciatkiem jest wszystko ok Mam nadzieje, ze zglosisz ta pomylke do odpowiednich sluzb i znajda to malenstwo, ktorego rzeczywiscie to byly wyniki....Youyou tez o tym wczoraj czytalam i jak dla mnie to bzdura !! Nie powinni zmieniac tych przepisow.Pytalam kilku ginow na ten temat i sie okazalo, ku mojemu olbrzymiemu zdziwieniu, ze jest gro kobiet, ktore na pierwsza wizyte ida w po 30,28, 20 tc !!!!!! Eudaimonia my tez dzisiejsza nocke zaliczamy do udanych Jak to cudownie prawie sie wyspac...Agape wspolczuje straty Pysiamn ty juz po polnocy wybierz sie na porodowke i powiedz, ze masz rezerwacje na ten termin |
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam co przytrafiło się Zeberce...
Normalnie to jakaś paranoja... Osobom, które pomyliły wyniki należałoby się solidne Trzymam kciuki, żeby potwierdziły się dobre wyniki.
|
#3855 |
|
Zadomowienie
|
Nawet nie zwróciłam uwagi że data jakaś taka dziwna na fotce. Teraz ma miesiac i 11 dni a na fotce może coś kolo 3 tygodni.
Dzień dobry wszystkim mamuśka
|
#3856 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry!
po pierwsze szok od rana - biedna Zeberka i biedny Piotruś ![]() najważniejsze że wyniki w szpitalu dobre i oby powtórne to potwierdziły, pisałam do Zeberki smsa i jeśli wszystko będzie dobrze to o 12 mają wychodzić, pisze że od środy nie spała! także ![]() youyou, Agapee - współczuję przygód samochodowych!jakie to wszystko jest do a tych wandali i złodziei to a najgorsze że pewnie sprawców nie da się ustalić ![]() w ogóle ten nasz wątek to jakiś taki pechowy jeśli chodzi o samochody!! za bardotkę i elcię, a ostatnia styczniowa mama z listy jest mi nieznana i w ogóle jej nie widuję... a tak to już za lutówki - Pysia, castilia na porodówkę marsz a i xamila niech się szykujea potem ja ![]() nie mogę uwierzyć że do terminu zostało mi już tylko 10 dni ciekawe kiedy zacznę się stresować ![]() aaa - co do wypytywania czy już to powiem Wam że mnie częściej pytają czy się boję, ale mówię że nie i temat się kończy ![]() a chcieli by chyba mnie popocieszać że nie ma się czego bać i że dam rade a tu |
|
|
|
#3857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.No ja rozumiem,że mylenie się to rzecz ludzka ale kurczę w takiej sprawie .Napewno powiedziałabym co miałabym do powiedzenia osobie co odpowiedzialnej za pomyłkę.Współczuję tylko tym rodzicom co otrzymali wyniki Piotrusia,a mają chore dziecko .************************* ************* Ja dzisiaj jestem totalnie nie w sosie.Pół nocy nie przespanej bo miałam skurcze co 10 min przez 2h,ALE nie narastały.Jak o 2 w nocy weszłam do wanny to po 30 min mi minęło i mogłam iść spać.Teraz zamiast odsypiać noc to siedzę z Oskarkiem w domu bo kazali go zabrać z przedszkola,bo zrobił 2 razy rzadką kupę. Dziwne jest to,że w domu nc mu nie jest i kupy są wporządku.Tylko w przedszklu robi inne .Nic go nie boli,wszystko je,pije i jest wesoły.A im zrobi n rzadko to każą zabierać.No to zamiast bwić się z dziećmi to siedzi w domu.A ja na jutro miałam full roboty zaplanowanej bo TŻ ma urodziny i małą imprezkę robimy No nic....lecę ciasto robić.Do usłyszonka
|
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
uffff... Zuzia wreszcie zasneła ( oczywiście na rękach
) zaraz biorę się za sprzątanie i prasowanie ![]() chyba naciągłam sobie ranę , bo strasznie mnie boli witam nowe mamusie Zeberko to straszne co musiałaś przejść , ale najważniejsze że wyniki okazały się błędem . trzymam kciuki żeby następne wyniki badań Piotrusia wyszły prawidłowe Zuzia mi ślicznie noce przesypia . budzi się o 5 rano a pózniej już nie śpi do dodzinki 10-11 ( i to z trudem zasypia) według moich obliczeń powinna spać do 12.00 ![]() wszystkie dzieciaczki są śliczne zmykam
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3859 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() najpierw gratulacje dla nowo rozpakowanych mamuś ![]() ja byłam wczoraj u lekarza, dziś na pobraniu krwi ciekawe jakie mi wyniki wyjdą.. ale to się dowiem w poniedziałek (może bo nie wiem czy będzie miał kto zostać z małą żebym mogła iść odebrać) w ogóle wracałam z przychodni i już na klatce spotkałam się z właścicielką tego całego budynku i zaczęła mi gadać, że moja mama to się tak mądruje, że u nas z sufitem wszystko w porządku że ona już nie bierze odpowiedzialności za to jak nam się coś zawali na głowę i żebym się zastanowiła bo mam małe dziecko (nie wiem czy to jakaś aluzja żebyśmy same sobie szukały mieszkania i wyprowadzały?) i że niby mama nie chciała wpuścić do mieszkania ekspertów budowlanych żeby zobaczyli czy faktycznie jest ok a przecież byli w środę i oglądali i to z właścicielką! poza tym mówi, że przecież trząs nam się żyrandol, owszem ale to od tego, że jak jeszcze sąsiedzi robli nad nami remont to ktoś spadł z drabiny bo polecieliśmy się zapytać skąd ten huk. Ale do niej oczywiście nie dociera a Julka dzisiaj kończy 3 tygodnie jakoś jak nie jestem w ciąży to te tygodnie lecą o wiele szybciej
|
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
APEL
Dziewczyny ...blagam Ma trudne chwile.... Nie będe pisała wszystkiego bo nie wiem czy by sobie życzyła (więc jak wróci i bedzie chciała to sama opisze) ..."Ja napiszę tylko że ....od wczoraj z tętnem małej nie najlepiej...dziś wywoływali poród wprowadzajć cewnik z balonikiem....ponoć bardzo bolesneeeeeeee ..odeszły jej wody ale skurczy nadal nie ma " ... Jest psychicznie i fizycznie wyczerpana.... Bardotko trzymaj się czekamy na Ciebie i malutką _________________ Nie rozumiem dlaczego dziady nie mogą jej zrobić CC tylko tak ją męczą ![]() Sprawdziłam po SMS-ach ona jest od 28 stycznia w szpitalu
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-05 o 11:36 |
|
|
|
#3861 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym tam psychicznie nie wytrzymała przecież Co to się dzieje w tych szpitalach Aż strach iść rodzić Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! ----------- A ja jadę z mamą do jej znajomej, bo mnie ciągnie a nie ma jak jechać
|
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
witam
to jakas paranoja,bardotka lezy w szpitalu ,dziecko ma slabe tetno a oni....no nic tylko ![]() ,juz dawno powinna miec cca z zeberka i piotrusiem to brak słów,tak mi jej szkoda ze tyle niepotrzebnie sie strachu najadła. jak mozna takie pomylki robic ,biedne tamto dzieckoolivia wspólczuje sytuacji z tym mieszkaniem.teraz akurat jak macie malenstwo w domu. Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-02-05 o 12:06 |
|
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
Pisze jedna ręką... Puściliśmy mame do miasta
od 30 min jezdze wozkiem po domu zeby mały troche pospał bo ostatnio ciezko z tym.... Oczywiscie 3mamy kciuki za bardotke i zeberke z piotrusiem
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel ja sie dzis w miare wyspalam, to wysylam troche mocy
Bardotka trzymaj sie kochana.Moooocno kciukaski zacisniete za Ciebie i malenstwo ![]() ![]() : kciuki:![]() Pysiamn dzieki za wiesci.No tez mnie dziwi ze dziady nie zrobia jej cc Co za chory kraj !!
|
|
|
|
#3865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to kciuki za Bardotkę .Co do tego balonika to czytałam na necie właśnie,że to dość bolesne jest .Ciasto już w piecyku,więc zaraz na zakupy trzeba będzie śmigać.
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilkę bo zaraz jade na KTG.
szał mnie zaraz wezmie biedna Bardotka przeciez to zwykłe zaniedbanie lekarzy jak tak mozna. Ona pewnie jest juz skrajnie wyczerpana z deprecha taką, ze szok ale mi strasznie przykro ![]() zebra dobrze, ze wszystko ok szkoda tylko tego drugiego maluszka ![]() sensuel ja miałam podobna nocke ale skurcze mi się szybciej uspokoily od rana jak zwykle cisza ![]() pozneij więcej napisze bo musze sie zrobic na ludzi
|
|
|
|
#3867 |
|
Raczkowanie
|
Bardotko
![]() jeszcze tylko momencik i będziesz miała swoją kruszynkę i ona Ci wszystko wynagrodzi!! |
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej...
Wróciliśmy od pediatry, jesteśmy po szczepieniu 6w1, a za dwa tygodnie jedziemy na rotawirusy. Chyba ta pani mi się bardziej podoba niż ta z zamkniętej przychodni... Jeszcze zobaczymy czy będziemy wracać do tamtej jak ponownie otworzą czy nie... Cytat:
Dobrze, że się wszystko dobrze skończyło u Piotrusia, ale co z tym biedactwem, którego rodzice nie wiedzą, że jest tak źle... Trzymamy kciuki... Czemu oni jej tej cesarki nie zrobią, przecież tu chodzi o maleństwo...
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bardotko jesteśmy z Tobą i mocno trzymamy kciuki za Ciebie i Maleństwo
|
|
#3870 |
|
Przyczajenie
|
Witam, na początek zszokowały mnie wieści o pomylonych badaniach dzieciątka Zebry - aż nie chce sie wierzyć!
Jestem po KTG, wszystko ok, lekarka stwierdziła że daje mi do 3-4 dni na rozpakowanie Ciekawe czy się sprawdzi. Szyjka skrócona, rozwarcie na palec. Na KTG czekałam obok sali porodowej - krzyki jak z masakry piłą mechaniczną. Dziewczyna lekko nie miała, a mi to to się słabo robiło za każdym razem jak przychodził jej skurcz! Pocieszam się tym że ludzie mają różne progi odczuwania bólu i mam nadzieję żę jestem z tych wytrzymałych Trzymam kciuki za nasze łatwe i szybkie porody! ![]() A i Zasłona - jestem z okolic Krakowa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

za 37 t 1 d ciąży. I jak po wizycie u lekarza 

wyobrażam sobie co przeszła
Miejmy nadzieję że powtórka wyników potwierdzi dobre wieści, oby szybko wrócili do domku 
Tyle cierpienia psychicznego bo wyniki się pomyliły
, aż łezka się w oku kręci ile to stresu i przeżyć, emocji, rozpaczy

to ja się muszę przyznać, że aż tak spragniona nie jestem, bo u mnie przez całą ciąże było dobrze
Teraz jak minął nawał nie ma problemu, więc już niedługo się doczekasz.

.No ja rozumiem,że mylenie się to rzecz ludzka ale kurczę w takiej sprawie 
szkoda tylko tego drugiego maluszka