Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-12, 08:19   #1951
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Heloł
Ja dzisiaj wyglądam tak
Filuś mnie obudził w nocy chyba 4 razy, a nad ranem koło 4 dawałam mu smoczka z 5 razy, za każdym razem wracałam do łóżka i zasypiałam momentalnie, a on płakał za chwilkę i znowu mnie budził, w końcu wzięłam go na cycka, a potem odłożyłam do łóżeczka i on chyba znowu nie spał Skopał całą kołderkę, mimo że ja zakładam za materac i podobno o 6 chichotał do Tatusia i był gotowy do zabawy
Jak go wzięłam na karmienie o 7.30 to pojadł kilka minut, a potem śpiewał i co chwilę robił dwa łyki i znowu śpiewał
Piszę serio, że śpiewał bo to robi inaczej niż jak "gada", tak głośniej "aaaa" i jeszcze rezonuje sobie rączką w buzi, więc wychodzi nawet jakaś melodia

Tym naszym dzieciom rzeczywiście popuściły jakieś sprężynki w tyłkach
A tacy byli grzeczni

To witaj w klubie Moj budzil sie wiecej niz Twoj...
Tylko cos go bolalo, chyba brzuszek i nie wiem dlaczego
Moze powinnam mu jednak troche herbatki dawac?

Taaaaaaa, to byla cisza przed burza

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:25   #1952
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Zebra co do Bebilonu to możesz zamówić na stronie http://☠☠☠☠☠☠☠
i odebrać w aptece, z tego co patrzałam to w Chrzanowie są trzy z tej sieci, może któraś blisko Ciebie?
A Bebilon jest tam tańszy
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/s0-Szukaj

Ja w ten sposób dużo rzeczy kupuję, np. witamina D w kapsułkach jest tylko za 14 zł, a duży Bepanthen ( 100 g) za 30 zł z hakiem

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Mojego nic nie bolało, ale taki wygłodniały rzucił się na cycucha, nie wiem o co chodzi, bo w dzień je dużo, a ja mam tak napędzoną laktację, że znowu zaczęłam przeciekać
Ty mnie nie strasz, ja nie chcę żadnych burz

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:30   #1953
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Tylko boje się problemów z kupą, czytałam, że po Bebiku różnie dzieci mają... Myślałam o Nanie... nie wiem tym activ czy coś co reklamują... Pociągne chyba ten Bebilon jeszcze póki mały nie dojdzie do siebie z tym wszystkim...
a moja pediatra to tak mi pomogła, że powiedziała, że jakie chce mogę wziąść... to tyle z pomocy:P

Ja własnie wczoraj zmieniłam Nan active na bebilon 1, bo ja już nie wiem co robić z jego rannymi problemami... Dziś ich nie było ale mały kupy jeszcze nie zrobił, Odstawiłam kropelki i obserwuje malucha, mleko mu smakuje...
kiedyś rozmawiałam z znajomą pediatrą i mi powiedziała ze Nan nie ma probotyka i może to prowadzić do zaparć i zebym zmieniła i w końcu się zdecydowałam...
Nan active w Real-u kosztuje 38.95zł
a w realu bebilon 1 ale ten mały za 19 zł (kupiłam na próbe)

Musze w końcu to napisać ... WASZE POCIECHY SĄ CUDOWNE - WSZYSTKIE !!!!

Bromi zobacz
Bebilon 1, proszek, 800 g

Cena w ☠☠☠☠☠☠☠:
44.06pln

a
Mleko Nan Active 1, proszek, 900 g

Cena w ☠☠☠☠☠☠☠:
42.61pln a ja w realu 38.95

Dziwne tak ceny skoczyły

Edytowane przez moniam85
Czas edycji: 2010-02-12 o 08:38
moniam85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:40   #1954
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość

Bromi zobacz

Cena w ☠☠☠☠☠☠☠:
44.06pln
No
Bo Zebra pisała, że płaci 60 zł za 800 g.
Czy coś pokićkałam?

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:

Cena w ☠☠☠☠☠☠☠:

Dziwne tak ceny skoczyły
No pewnie w Realu tańsze, ale jak ktoś ma daleko to takiego sklepu, to mu się nie opłaca jechać, bo więcej za benzynę zapłaci.

Stary 2010-02-12, 08:43   #1955
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Witam w klubie nieprzespanych nocek,moj maly dzis poprostu oszalal w nocy,musialam az mu podac mieszanke bo przy cyckach szalal i darl sie w nieboglosy,poza tym budzil sie co 2,5-3 h i tyle posp[alismy
Teraz tez cos marudny jest i nie wiem o co kamannakar miony,sucho ma,nosek nie zapchany wiec co??

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 09:00   #1956
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
I jeszcze podpatrzone gdzie indziej:

Pewien facet, przez kilka lat miał kochankę, Włoszkę. Pewnej nocy
...
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 09:16   #1957
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Mojego nic nie bolało, ale taki wygłodniały rzucił się na cycucha, nie wiem o co chodzi, bo w dzień je dużo, a ja mam tak napędzoną laktację, że znowu zaczęłam przeciekać
Ty mnie nie strasz, ja nie chcę żadnych burz
Hehehe...ja tez nie chce...ale widze co sie dzieje...

A propos laktacji to ja chyba ta herbatke powinnam pic jedna na dwa dni, bo jak pilam dwa dni pod rzad to czuje naplyw mleczka co pol godzinki

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Witam w klubie nieprzespanych nocek,moj maly dzis poprostu oszalal w nocy,musialam az mu podac mieszanke bo przy cyckach szalal i darl sie w nieboglosy,poza tym budzil sie co 2,5-3 h i tyle posp[alismy
Teraz tez cos marudny jest i nie wiem o co kamannakar miony,sucho ma,nosek nie zapchany wiec co??
Skok..?

My juz mamy wdrozony w zycie 4-godzinny rytm jedzenia w dzien a jak u was z tym dziewczynki?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 09:21   #1958
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Gucia, ja pisalam ze u nas też jest gorzej niz było
Staś robi mi awanturę po krotkiej chwili na brzuszku, ze w ogóle osmieliłm się go tak połozyć, (chociaz dzisiaj jak posluchalam Tarasi i zamiast na macie poszliśmy na przewijak - bylo ciut lepiej)
On mi w ogole zamiast podnosic glówke to zaczal tuptać tymi nóżkami i próbuje sie po tej macie przesuwać , jakby raczkowac czy co A że się nie udaje to zaraz jest syrena...
u nas dokładnie to samo. Jakby Sandra była w stanie podnieść pupę, to już by podłogi froterowała

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
gucia, a na jaką ty gimnastykę chodzisz z malutką ?
to taki specjalny kurs dla babek po ciąży, takie ogólne ćwiczenia wzmacniające na całe ciało, ale zwłaszcza na część miednicy. A skoro płaci za to kasa chorych, to czemu nie skorzystać. Przynajmniej spotykam się też z ludźmi

Cytat:

Pewien facet, przez kilka lat miał kochankę, Włoszkę.
no umarłam

Brombusia, Karenina, Kachula, ale straszycie z tym kolejnym skokiem U nas póki co spokój i cisza i już sama nie wiem, czy Sandra miała skok 12 tygodnia wcześniej, czy dopiero to przyjdzie

Karenina, bardzo podoba mi się twój podpis. Jest taki prawdziwy

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-02-12 o 09:23
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 09:32   #1959
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
No
Czy coś pokićkałam?

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

No pewnie w Realu tańsze, ale jak ktoś ma daleko to takiego sklepu, to mu się nie opłaca jechać, bo więcej za benzynę zapłaci.
No fakt, ale w każdym markecie kupisz w podobnej cenie bo to bez promocji jest cena, a u mnie w sklepie samoobsługowym na osiedlu jest za ok 45 zł a to drogi sklep...
Ale i tak melko jest drogie!!!!
Stary 2010-02-12, 09:50   #1960
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

My juz mamy wdrozony w zycie 4-godzinny rytm jedzenia w dzien a jak u was z tym dziewczynki?
Tak szybko?
Jak to zrobiłaś?
Bo ja się za to miałam zabrać, ale moje dziecię jest głodne czasami i po 2,5 h i na razie tego nie widzę

Cytat:
No fakt, ale w każdym markecie kupisz w podobnej cenie bo to bez promocji jest cena, a u mnie w sklepie samoobsługowym na osiedlu jest za ok 45 zł a to drogi sklep...
Ale i tak melko jest drogie!!!!
Wiesz, ja tylko 3 razy kupowałam mleko i to te najmniejsze, a dokarmiałam kilka razy i potem i tak musiałam wyrzucać bo upłynęły 4 tygodnie
Więc się tak na tym nie znam

Stary 2010-02-12, 10:15   #1961
elalank
Zadomowienie

Heloł

Dzieciaczki śliczne!

No to skoro Wy macie nocki zarwane, to ja się muszę pochwalić,że Olka spała od 22:30 do ............. tadam : 7:00 i to już chyba tak z 4 noc
chyba dziecko mi dorasta

Cytat:

"Spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti. Trzy porcje z
kulkami mięsnymi, dwie bez. Wyślij więcej sosu!"
umarłam

przeczytałam wszytsko co napisałyście i z ta moją kurza pamięcią zapomniałam co chciałam napisać a nie chciało mi się wielocytować i takie są skutki..

Madzia- mam nadzieję, że Grześ szybko wyzdrowieje!!!

Ide dziś wieczorem z koleżankami na piwo wypije sobie szklankę z sokiem malinowym!!!!!! już nie mogę się doczekać

tak piszecie o tych spłaszczonych główkach, że muszę się przypatrzeć czy u mojej gwiazdy wszystko ok z główką. ale to jak się obudzi, tym czasem borem lasem idę rozwiesić pranie

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 10:25   #1962
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Ja własnie wczoraj zmieniłam Nan active na bebilon 1, bo ja już nie wiem co robić z jego rannymi problemami... Dziś ich nie było ale mały kupy jeszcze nie zrobił, Odstawiłam kropelki i obserwuje malucha, mleko mu smakuje...
kiedyś rozmawiałam z znajomą pediatrą i mi powiedziała ze Nan nie ma probotyka i może to prowadzić do zaparć i zebym zmieniła i w końcu się zdecydowałam...
Nan active w Real-u kosztuje 38.95zł
a w realu bebilon 1 ale ten mały za 19 zł (kupiłam na próbe)

Musze w końcu to napisać ... WASZE POCIECHY SĄ CUDOWNE - WSZYSTKIE !!!!

Bromi zobacz

Cena w ☠☠☠☠☠☠☠:
44.06pln

a

Cena w ☠☠☠☠☠☠☠:

Dziwne tak ceny skoczyły
ja od poczatku kupuje nan active i za ta duza puszke 900g place 39zl- teraz starcza mi na tydzien

Brombri i kareninko ja co prawda mam noc przespana ale przez dzien maly Kubica daje popalic- tzn najwieksze problemu mam z jedzeniem bo albo Tomek gryzie sobie smoczka i smieje sie do mnie albo płacze i jemy na raty...Mysle ze to przez dziasełka...albo to faktycznie jakis skok w koncu jestesmy o jeden dzien przed Filusiem
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 10:25   #1963
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

No to skoro Wy macie nocki zarwane, to ja się muszę pochwalić,że Olka spała od 22:30 do ............. tadam : 7:00 i to już chyba tak z 4 noc
chyba dziecko mi dorasta
Ty się tak nie ciesz, bo mój też tak sypiał jeszcze 2,3 tygodnie temu

Teściówka wzięła Filusia na spacer, a ja miałam położyć się spać, ale dostrzegłam piasek na podłodze i jakieś poprochy na dywanie, więc się biorę za sprzątanie
Czasami wolałabym nie być aż taka porządnicka

Stary 2010-02-12, 10:27   #1964
suonko2
Rozeznanie

Ja już nie mam siły - jak tak dalej pójdzie to jeszcze depresji dostanę. Ciągle coś nie tak . Moja mała obraziła się na jedzenie. Za nic nie chce jeść.. Zjada 40-80ml (max) co 4 godz. Jak jej dam więcej - wypluwa, jak daje częściej - wypluwa. Dziś pół nocy przez to przepłakałam. Już nie wiem co mam zrobić, jak ją przekonać do jedzenia... W środę byłyśmy u pediatry i niby wszystko ok a tu takie kwiatki...
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 10:29   #1965
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Brombri i kareninko ja co prawda mam noc przespana ale przez dzien maly Kubica daje popalic- tzn najwieksze problemu mam z jedzeniem bo albo Tomek gryzie sobie smoczka i smieje sie do mnie albo płacze i jemy na raty...Mysle ze to przez dziasełka...albo to faktycznie jakis skok w koncu jestesmy o jeden dzien przed Filusiem

Ja się tak ostatnio zastanawiałam, bo każde jego marudzenie zwalam na jakieś skoki rozwojowe, ale jakby on miał tyle skoków, to już by był taki rozwinięty, że mógłby do liceum iść
Dobra Lachony, lecę wyżyć się na miotle

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-02-12 o 10:31
Stary 2010-02-12, 10:34   #1966
malina81
Zadomowienie

Cytat:

Ja się tak ostatnio zastanawiałam, bo każde jego marudzenie zwalam na jakieś skoki rozwojowe, ale jakby on miał tyle skoków, to już by był taki rozwinięty, że mógłby to liceum iść
Brombri i inne mamuśki które od czsu do czasu narzekają- powiem szczerze ze my to nie powinnysmy narzekac - co tam kilka gorszych nocek- ja przy Kubie to niewiedziałam co to sen w nocy
Stary 2010-02-12, 10:34   #1967
moniam85
Raczkowanie

Spójrzcie jak moje dziecko jest "szcześliwe" leżąc na brzuszku
Stary 2010-02-12, 10:41   #1968
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
ja od poczatku kupuje nan active i za ta duza puszke 900g place 39zl- teraz starcza mi na tydzien
Malinko a Twój Tomeczek, nie ma problemów z brzuszkiem i robieniem kupki??
Stary 2010-02-12, 10:46   #1969
moniam85
Raczkowanie

a to inne fotki, też się pochwale
Stary 2010-02-12, 10:49   #1970
asioczka
Zadomowienie

moniam85 minka super ))
my kupujemy 800g bebilona 1 w polo markecie za 37 zl. zdarza sie tez w biedronie za ok 34, niestety u nas ostatnio maja tylko 2 i 3;/
wzielam sie za odkurzanie, to mi dziecko padło musze polatac na mopie i obiad przygotowac, bo Tz pojechal po moich rodzicow do szpitala.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 10:50   #1971
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Brombusia, Karenina, Kachula, ale straszycie z tym kolejnym skokiem
Ja...?

Cytat:

Karenina, bardzo podoba mi się twój podpis. Jest taki prawdziwy

Cytat:
Tak szybko?
Jak to zrobiłaś?
Bo ja się za to miałam zabrać, ale moje dziecię jest głodne czasami i po 2,5 h i na razie tego nie widzę

No wlasnie jak tak usiadlam i pomyslalam, to moj maly juz od jakiegos czasu sam wydluzal sobie ten czas miedzy posilkami
I jak potem doczytalam w Zaklinaczce to wlasnie miedzy 3 a 4 miesiacem przychodzi ten czas, kiedy maluszki zmieniaja sobie o ta godzinke harmonogram Jedza rzadziej, ale wiecej naraz. I u nas dokladnie tak bylo.
Wiec w naszym przypadku po prostu dostosowalam sie do rytmu synka

Cytat:

Cytat:
Teściówka wzięła Filusia na spacer, a ja miałam położyć się spać, ale dostrzegłam piasek na podłodze i jakieś poprochy na dywanie, więc się biorę za sprzątanie
Czasami wolałabym nie być aż taka porządnicka
Siostro

Cytat:

Ja się tak ostatnio zastanawiałam, bo każde jego marudzenie zwalam na jakieś skoki rozwojowe, ale jakby on miał tyle skoków, to już by był taki rozwinięty, że mógłby do liceum iść

Hehehe..."najlepszy" to jest ten "skok" miedzy 14 a 19 tygodniem...czyli teraz wlasnie...cokolwiek by sie dzialo to moge wszystko na skok zwalic...
Tylko czy to jakies pocieszenie..?

Ale znow musze powiedziec, ze u nas sie zgadza - juz pisalam, ze André sam z siebie przesypial cale noce od 20:30 do 8-9 rano od polowy grudnia az do mniej wiecej tego wlasnie skoku...wtedy zaczely sie budznia w nocy itp. wiec moze cos jest na rzeczy...

Cytat:
Spójrzcie jak moje dziecko jest "szcześliwe" leżąc na brzuszku
Ojej.....bedzie lepiej.... Zdjecie spioszka cudne

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-02-12 o 10:51
Stary 2010-02-12, 11:16   #1972
brombusia
Zakorzenienie

Zrobiłam ekspresowe sprzątanko i nawet ziemniaczki obrałam

Cytat:

No wlasnie jak tak usiadlam i pomyslalam, to moj maly juz od jakiegos czasu sam wydluzal sobie ten czas miedzy posilkami
I jak potem doczytalam w Zaklinaczce to wlasnie miedzy 3 a 4 miesiacem przychodzi ten czas, kiedy maluszki zmieniaja sobie o ta godzinke harmonogram Jedza rzadziej, ale wiecej naraz. I u nas dokladnie tak bylo.
Wiec w naszym przypadku po prostu dostosowalam sie do rytmu synka
Twoje dziecko to Aniołek
A moje nie
Nie wiem, może spróbuję powolutku ten czas wydłużać, zobaczymy

Monia
Co Ty gadasz, żeś gruba, jak z Ciebie ładna kobita jest
A Dominiś słodki jak zawsze

Stary 2010-02-12, 11:17   #1973
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

czeeeść
Ehh nadrabiam i nadrabiam co tam naskrobałyście i wcale mi się nie podoba co piszą Brombi z Kareninką o tym spaniu... Moja Blanka dzis spała od 23 do 7, zjadła 180ml (!!! żarłok !!!) i od 8 do 11.30 znów spała.. Jestem tak wyspana jak nigdy. A pomyśleć,że przed porodem i w ogóle kiedyś umiałam spać po 12-14 godzin dziennie.. Ehhh to były czasy
Z kolkami chyba już lepiej, od wczoraj daję jej infacol, a w przyszłym tygodniu wujek z Niemiec przyśle mi sab-simplex, mam nadzieję, że wszelkie problemy się skończą.
A i dwie kupki wczoraj były Jedna oczywiście taka,że Blanka miała ją nawet w uszach (poważnie...) Masakra, ledwo sobie z tym sama poradziłam, musiałam ją całą wykąpać, przewijak cały myć i siebie na końcu też... Ale i tak byłam szczęśliwa,że wreszcie kupka była
Brombi, a czemu nie zabierasz Filusia do marketów? Mój Blancik to uwielbia, zawsze jeździ w swoim foteliku włożonym do sklepowego wózka i obserwuje co się dzieje... A kiedys ją zabraliśmy do restauracji The Mexican, gdzie jest mnóóóóóóóóstwo takich świecących butelek na suficie, ale tak nisko zawieszonych... nie mogła wzroku oderwać I w ogóle wszędzie ją zabieramy ze sobą, niech poznaje świat dziewczyna! Uciekam myć włosy póki śpi.. wrócę niedługo
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 11:22   #1974
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość

Brombi, a czemu nie zabierasz Filusia do marketów? Mój Blancik to uwielbia, zawsze jeździ w swoim foteliku włożonym do sklepowego wózka i obserwuje co się dzieje... A kiedys ją zabraliśmy do restauracji The Mexican, gdzie jest mnóóóóóóóóstwo takich świecących butelek na suficie, ale tak nisko zawieszonych... nie mogła wzroku oderwać I w ogóle wszędzie ją zabieramy ze sobą, niech poznaje świat dziewczyna! Uciekam myć włosy póki śpi.. wrócę niedługo
Jakoś wolę na spacerek zabrać niż do marketu, poza tym wydaje mi się, że ten fotelik to taki średnio wygodny i Filuś ma w nim nieco nieszczęśliwą minę
Generalnie, nawet do leżaczka za często go nie daję, a jak już to na krótko, bo mi się wydaje, że taka pozycja to za duże obciążenie dla jego plecków. To takie moje schizowanie
A poza tym , gdzie dużo ludzi tam dużo zarazków, czyli kolejne schizowanie, żeby ktoś na Filusia nie nakasłał albo nie kichnął

Stary 2010-02-12, 11:30   #1975
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Malinko a Twój Tomeczek, nie ma problemów z brzuszkiem i robieniem kupki??
zdjęcia śliczności

A Tomek kupę robi raz dziennie - nie ma żadnych zaparć.
Stary 2010-02-12, 11:52   #1976
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Brombi, niezły z Ciebie schizol a tak w ogóle to możesz zmienić mój wiek na liście... od miesiąca mam już 22 i oficjalnie jestem starą dupą

Boguś - ale ślicznotek z tego Twojego synka! Podobają mi sie takie polsko-hinduskie mieszkanki. Przypomniała mi się taka śmieszna historia... Byłam kiedyś u osiedlowej fryzjerki i opowiadała o związku swojej przyjaciólki z INDYJCZYKIEM Twierdziła,że w Indiach są zarówno Hindusi jak i Indyjczycy....

W ogóle to wszystkie nasze pociechy są super... A dla każdej mamusi jej dzieciątko naj naj naj
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 11:52   #1977
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Ty się tak nie ciesz, bo mój też tak sypiał jeszcze 2,3 tygodnie temu
e, zazdrościsz

ja tez wolę nie chodzić po supermarketach z Olką mam takie same schizy i dodatkowo,ze ja przegrzeję
ale czasem zdarza mi sie wejść i zrobić szybkie zakupy. A dzis mi sie nie chce iść na spacer,znow napadało duuuużo śniegu a mnie plecy bolą od pchania ego kloca po tych zaspach

A czy w albumiku można te zdjęcia oglądać w jakiejś powiększonej wersji?? bo ja ślepa jestem i na tych małych ikonkach to mało widzę ;P

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2010-02-12 o 11:58
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 12:04   #1978
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Pietrusiu ale laseczka

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Taak cebion jest pyszny zawsze to powtarzmy Nili kiedy jej go dajemy a ona tak śmiesznie mlaska
Podobna do mnie? wszyscy w koło mówią, że cały tatuś
a ja też tam w niej widzę siebie
ja nie widzialam twojego tz ale do Ciebie napewno jest podobna. a opasek poszukaj w h&m

Cytat:
ogolnie powinnam byc dzisiaj totalnie padnieta, bo moje dziecie budzilo sie w nocy chyba z 7 razy , ale tz dzisiaj wraca z Indii wiec oczy na zapalki i...
bedzie sie dzialo

Cytat:
Jakoś nie mam przekonania do targania dziecka po centrum handlowym, jeszcze za mały żeby to była dla niego atrakcja, jak w niedzielę byliśmy po rowerek, to miałam wyrzuty sumienia, mimo że to trwało raptem 30 minut. Ale ja mam z kim go zostawić, więc mam wybór.
zazdroszcze. ja tam jestem w 99% zdana na pamiec tz
choc dzs zostawilam go z dzieciakami i pojechalam do reala

Cytat:
No
Czy coś pokićkałam?
dobrze piszesz. ja tez sie zdziwilam ze 60zl za 800gr. no ale to pepti

Cytat:
u nas dokładnie to samo. Jakby Sandra była w stanie podnieść pupę, to już by podłogi froterowała

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Ide dziś wieczorem z koleżankami na piwo wypije sobie szklankę z sokiem malinowym!!!!!! już nie mogę się doczekać
baw sie dobrze nalezy ci sie

Cytat:
na tydzien?? wiesz jak mojej siostry Lenka przeszla na 2 wtedy zaczela zjadac mniejsze porcje i na dluzej starcza im teraz mieszanka

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Ja już nie mam siły - jak tak dalej pójdzie to jeszcze depresji dostanę. Ciągle coś nie tak . Moja mała obraziła się na jedzenie. Za nic nie chce jeść.. Zjada 40-80ml (max) co 4 godz. Jak jej dam więcej - wypluwa, jak daje częściej - wypluwa. Dziś pół nocy przez to przepłakałam. Już nie wiem co mam zrobić, jak ją przekonać do jedzenia... W środę byłyśmy u pediatry i niby wszystko ok a tu takie kwiatki...
a ulewa?? moze warto byoby zagescic to mleko kleikiem??

Cytat:
Brombri i inne mamuśki które od czsu do czasu narzekają- powiem szczerze ze my to nie powinnysmy narzekac - co tam kilka gorszych nocek- ja przy Kubie to niewiedziałam co to sen w nocy
kolejne co nas laczy Malinko Adus przez pierwsze pol roku budzil sie co pol godziny

Cytat:
A poza tym , gdzie dużo ludzi tam dużo zarazków, czyli kolejne schizowanie, żeby ktoś na Filusia nie nakasłał albo nie kichnął
tez nie lubie jak Tomek jest zbyt dlugo w foteliku a o marketach o tej porze roku to nawet nie mysle. glupia zabralam chlopakow na kulki do ikei w ubiegla niedziele i teraz mam za swoje. jakies paskudztwo nas dopadlo. idiotka doslownie

a dzis bylam na zakupach bo wiadomo. jak sama sie przejde po sklepie to kupie dokladnie to co chce, jak bez chlopcow to nie ma stresu ze mlody cos sciagnie z polki, ze chce wyjsc z koszyka. no jestem zadowolona.
tz zostal z chlopcami. Tomek praktycznie caly czas spal a Adi bawil sie z psem. biedny Nippy...Załącznik 2863131

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 12:16   #1979
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Zaharia powiadasz..?
[/SIZE][/FONT]
sorki oczywiście miałam na myśli Ciebie, ale jestem gapa! szok

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 12:25   #1980
suonko2
Rozeznanie

a ulewa?? moze warto byoby zagescic to mleko kleikiem??

Gdy pisałam, że wypluwa miałam na myśli wypluwanie butelki z buzi... Co do ulewania, to ulewała, ale zagęszczam mleko Nutritonem i już nie ulewa...
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości