|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
To witaj w klubie ![]() ![]() Tylko cos go bolalo, chyba brzuszek i nie wiem dlaczego ![]() Moze powinnam mu jednak troche herbatki dawac? Taaaaaaa, to byla cisza przed burza ![]()
![]() |
#1952 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Zebra co do Bebilonu to możesz zamówić na stronie http://☠☠☠☠☠☠☠
i odebrać w aptece, z tego co patrzałam to w Chrzanowie są trzy z tej sieci, może któraś blisko Ciebie? A Bebilon jest tam tańszy http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/s0-Szukaj Ja w ten sposób dużo rzeczy kupuję, np. witamina D w kapsułkach jest tylko za 14 zł, a duży Bepanthen ( 100 g) za 30 zł z hakiem ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() Ty mnie nie strasz, ja nie chcę żadnych burz ![]()
![]() |
#1953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja własnie wczoraj zmieniłam Nan active na bebilon 1, bo ja już nie wiem co robić z jego rannymi problemami... Dziś ich nie było ale mały kupy jeszcze nie zrobił, Odstawiłam kropelki i obserwuje malucha, mleko mu smakuje... kiedyś rozmawiałam z znajomą pediatrą i mi powiedziała ze Nan nie ma probotyka i może to prowadzić do zaparć i zebym zmieniła i w końcu się zdecydowałam... Nan active w Real-u kosztuje 38.95zł ![]() a w realu bebilon 1 ale ten mały za 19 zł (kupiłam na próbe) Musze w końcu to napisać ... WASZE POCIECHY SĄ CUDOWNE - WSZYSTKIE !!!! Bromi zobacz Bebilon 1, proszek, 800 g Cena w ☠☠☠☠☠☠☠: 44.06pln a Mleko Nan Active 1, proszek, 900 g Cena w ☠☠☠☠☠☠☠: 42.61pln a ja w realu 38.95 Dziwne tak ceny skoczyły Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2010-02-12 o 08:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
No
![]() Bo Zebra pisała, że płaci 60 zł za 800 g. Czy coś pokićkałam? ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- No pewnie w Realu tańsze, ale jak ktoś ma daleko to takiego sklepu, to mu się nie opłaca jechać, bo więcej za benzynę zapłaci.
#1955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz tez cos marudny jest i nie wiem o co kaman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos laktacji to ja chyba ta herbatke powinnam pic jedna na dwa dni, bo jak pilam dwa dni pod rzad to czuje naplyw mleczka co pol godzinki ![]() Cytat:
My juz mamy wdrozony w zycie 4-godzinny rytm jedzenia w dzien a jak u was z tym dziewczynki?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to taki specjalny kurs dla babek po ciąży, takie ogólne ćwiczenia wzmacniające na całe ciało, ale zwłaszcza na część miednicy. A skoro płaci za to kasa chorych, to czemu nie skorzystać. Przynajmniej spotykam się też z ludźmi no umarłam ![]() ![]() Brombusia, Karenina, Kachula, ale straszycie z tym kolejnym skokiem ![]() Karenina, bardzo podoba mi się twój podpis. Jest taki prawdziwy ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-12 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale i tak melko jest drogie!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to zrobiłaś? Bo ja się za to miałam zabrać, ale moje dziecię jest głodne czasami i po 2,5 h i na razie tego nie widzę ![]() Cytat:
![]() Więc się tak na tym nie znam ![]()
![]() |
#1961 | |
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Dzieciaczki śliczne! ![]() No to skoro Wy macie nocki zarwane, to ja się muszę pochwalić,że Olka spała od 22:30 do ............. tadam : 7:00 ![]() ![]() ![]() chyba dziecko mi dorasta ![]() Cytat:
![]() przeczytałam wszytsko co napisałyście i z ta moją kurza pamięcią zapomniałam co chciałam napisać ![]() ![]() Madzia- mam nadzieję, że Grześ szybko wyzdrowieje!!! Ide dziś wieczorem z koleżankami na piwo ![]() ![]() tak piszecie o tych spłaszczonych główkach, że muszę się przypatrzeć czy u mojej gwiazdy wszystko ok z główką. ale to jak się obudzi, tym czasem borem lasem idę rozwiesić pranie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brombri i kareninko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściówka wzięła Filusia na spacer, a ja miałam położyć się spać, ale dostrzegłam piasek na podłodze i jakieś poprochy na dywanie, więc się biorę za sprzątanie ![]() Czasami wolałabym nie być aż taka porządnicka ![]()
![]() |
#1964 |
Rozeznanie
|
Ja już nie mam siły - jak tak dalej pójdzie to jeszcze depresji dostanę. Ciągle coś nie tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się tak ostatnio zastanawiałam, bo każde jego marudzenie zwalam na jakieś skoki rozwojowe, ale jakby on miał tyle skoków, to już by był taki rozwinięty, że mógłby do liceum iść ![]() Dobra Lachony, lecę wyżyć się na miotle ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-02-12 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Raczkowanie
|
Spójrzcie jak moje dziecko jest "szcześliwe" leżąc na brzuszku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Raczkowanie
|
Malinko a Twój Tomeczek, nie ma problemów z brzuszkiem i robieniem kupki??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Raczkowanie
|
a to inne fotki, też się pochwale
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1970 |
Zadomowienie
|
moniam85 minka super
![]() my kupujemy 800g bebilona 1 w polo markecie za 37 zl. zdarza sie tez w biedronie za ok 34, niestety u nas ostatnio maja tylko 2 i 3;/ wzielam sie za odkurzanie, to mi dziecko padło ![]()
#1971 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja...?
![]() ![]() ![]() Cytat:
No wlasnie jak tak usiadlam i pomyslalam, to moj maly juz od jakiegos czasu sam wydluzal sobie ten czas miedzy posilkami ![]() I jak potem doczytalam w Zaklinaczce to wlasnie miedzy 3 a 4 miesiacem przychodzi ten czas, kiedy maluszki zmieniaja sobie o ta godzinke harmonogram ![]() Wiec w naszym przypadku po prostu dostosowalam sie do rytmu synka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hehehe..."najlepszy" to jest ten "skok" miedzy 14 a 19 tygodniem...czyli teraz wlasnie...cokolwiek by sie dzialo to moge wszystko na skok zwalic... Tylko czy to jakies pocieszenie..? ![]() Ale znow musze powiedziec, ze u nas sie zgadza - juz pisalam, ze André sam z siebie przesypial cale noce od 20:30 do 8-9 rano od polowy grudnia az do mniej wiecej tego wlasnie skoku...wtedy zaczely sie budznia w nocy itp. wiec moze cos jest na rzeczy... ![]() Ojej.....bedzie lepiej.... ![]() ![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-02-12 o 10:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam ekspresowe sprzątanko i nawet ziemniaczki obrałam
![]() Cytat:
![]() A moje nie ![]() Nie wiem, może spróbuję powolutku ten czas wydłużać, zobaczymy ![]() Monia ![]() Co Ty gadasz, żeś gruba, jak z Ciebie ładna kobita jest ![]() A Dominiś słodki jak zawsze ![]()
![]() |
#1973 |
Zadomowienie
|
czeeeść
![]() Ehh nadrabiam i nadrabiam co tam naskrobałyście i wcale mi się nie podoba co piszą Brombi z Kareninką o tym spaniu... Moja Blanka dzis spała od 23 do 7, zjadła 180ml (!!! żarłok !!!) i od 8 do 11.30 znów spała.. ![]() ![]() ![]() Z kolkami chyba już lepiej, od wczoraj daję jej infacol, a w przyszłym tygodniu wujek z Niemiec przyśle mi sab-simplex, mam nadzieję, że wszelkie problemy się skończą. A i dwie kupki wczoraj były ![]() ![]() Brombi, a czemu nie zabierasz Filusia do marketów? Mój Blancik to uwielbia, zawsze jeździ w swoim foteliku włożonym do sklepowego wózka i obserwuje co się dzieje... A kiedys ją zabraliśmy do restauracji The Mexican, gdzie jest mnóóóóóóóóstwo takich świecących butelek na suficie, ale tak nisko zawieszonych... nie mogła wzroku oderwać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie, nawet do leżaczka za często go nie daję, a jak już to na krótko, bo mi się wydaje, że taka pozycja to za duże obciążenie dla jego plecków. To takie moje schizowanie ![]() A poza tym , gdzie dużo ludzi tam dużo zarazków, czyli kolejne schizowanie, żeby ktoś na Filusia nie nakasłał albo nie kichnął ![]()
![]() |
#1975 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Zadomowienie
|
Brombi, niezły z Ciebie schizol
![]() ![]() Boguś - ale ślicznotek z tego Twojego synka! Podobają mi sie takie polsko-hinduskie mieszkanki. Przypomniała mi się taka śmieszna historia... Byłam kiedyś u osiedlowej fryzjerki i opowiadała o związku swojej przyjaciólki z INDYJCZYKIEM ![]() ![]() W ogóle to wszystkie nasze pociechy są super... A dla każdej mamusi jej dzieciątko naj naj naj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez wolę nie chodzić po supermarketach z Olką mam takie same schizy ![]() ![]() ale czasem zdarza mi sie wejść i zrobić szybkie zakupy. A dzis mi sie nie chce iść na spacer,znow napadało duuuużo śniegu a mnie plecy bolą od pchania ego kloca po tych zaspach ![]() A czy w albumiku można te zdjęcia oglądać w jakiejś powiększonej wersji?? bo ja ślepa jestem i na tych małych ikonkach to mało widzę ;P Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-02-12 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Pietrusiu ale laseczka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() choc dzs zostawilam go z dzieciakami i pojechalam do reala ![]() dobrze piszesz. ja tez sie zdziwilam ze 60zl za 800gr. no ale to pepti Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dzis bylam na zakupach bo wiadomo. jak sama sie przejde po sklepie to kupie dokladnie to co chce, jak bez chlopcow to nie ma stresu ze mlody cos sciagnie z polki, ze chce wyjsc z koszyka. no jestem zadowolona. tz zostal z chlopcami. Tomek praktycznie caly czas spal a Adi bawil sie z psem. biedny Nippy...Załącznik 2863131
![]() |
#1979 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#1980 |
Rozeznanie
|
a ulewa?? moze warto byoby zagescic to mleko kleikiem??
Gdy pisałam, że wypluwa miałam na myśli wypluwanie butelki z buzi... Co do ulewania, to ulewała, ale zagęszczam mleko Nutritonem i już nie ulewa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.