Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-16, 20:21   #2071
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Dziś miałam fatalny poranek - byłam rano w przychodni wykonać ten nieszczęsny test obciążenia glukozą 75g. Pierwsze pobranie na czczo - super, niczym ukłucie komara. Po sprawdzeniu glukozy babka dała mi tę glukozę - ja uwielbiam słodki smak, ale to co to było to nie mogłam uwierzyć, taka masakra Cytrynki nie pozwoliły dodać...Kolejne pobranie miałam mieć za godzinę - przez cały ten czas ruszyć się stamtąd nie mogłam a odbijała mi się ta glukoza niemiłosiernie, mdliło jak diabli. Drugie pobranie - katorga. Pobierała inna babka - w podeszłym wieku, z trzęsącymi się rękami, ledwo dowidząca. Nie mogła się wkłuć dobrze, krew nie chciała lecieć a ja czułam jak robi mi się ciemno przed oczami, zimno i jestem bliska zemdlenia. Resztką sił poprosiłam o możliwość położenia się na łóżku i po kilku minutach leżenia doszłam do siebie. No i kolejna godzina czekania była przede mną a mnie mdliło coraz bardziej. Potem przyjechał mąż, tuż przed 3 pobraniem. I dziewczyny ja już wiedziałam, że nie wytrzymam - na szczęście miałam pod ręką woreczek foliowy i 3 min. przed ostatnim pobraniem puściłam takiego pawia jak nigdy w życiu
Mam nadzieję, ze to nie wpłynie na ten ostatni wynik - w końcu to było parę minut przed pobraniem, więc co miało sie już do krwi dostać to sie raczej dostało
Współczuje atrakcji. Ja miałam obciążenie glukozą 50 i też myślałam że nie wytrzymam, 75 pewnie bym nie wytrzymała.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 20:32   #2072
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
To i ja się pochawalę My w 22. tygodniu (zdjęcia z dzisiaj).
Byliśmy też u lekarza, wszystko ok, serduszko mocno puka-ale trudno je było znaleźć, widocznie mała jest bardzo ruchliwa (co w zasadzie czuję, bo jak już kopie to z każdej strony)
śliczny,malutki brzusio

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 20:34   #2073
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na USG i tym razem dzidzia była odwrócona przodem do nas więc wszystko było widać. No i najważniejsze będzie DZIEWCZYNKA (wszyscy przepowiadali chłopca) widać było pięknie więc raczej 100%. Nawet mam zdjęcie, niestety małż aparat zabrał i nie mogę pokazać. Po długich dyskusjach stwierdziliśmy że Liliana w połączeniu z nazwiskiem będzie za długo. Podobała jeszcze mi się Dagmara ale to nie dość że długie to jeszcze ciężko zdrobnić. Więc będzie Agatka - poproszę o zmianę na liście.
gratki na dziewczynkę, zaraz zmienię na liscie.

Cytat:
Byliśmy też u lekarza, wszystko ok, serduszko mocno puka-ale trudno je było znaleźć, widocznie mała jest bardzo ruchliwa (co w zasadzie czuję, bo jak już kopie to z każdej strony)
a gdzie uśmiech na twarzy? fajny brzusio- jeszcze malusi.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 20:40   #2074
hanjah
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17238427]

a gdzie uśmiech na twarzy? fajny brzusio- jeszcze malusi. [/QUOTE]

Ja z uśmiechem mam problem Długo nosiłam aparat i ciągle nie mogę się przyzwyczaić do tego, że w końcu mogę się bezkarnie uśmiechać

Wysłałam te zdjęcia rodzicom, a potem rozmawiałam z babcią przez tel i pierwszy raz usłyszałam, że wcale nie jestem taka gruba A ja się czuję jak wieloryb... a to dopiero półmetek...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 20:45   #2075
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Pochwalę się. Poszłam do sąsiadki coś zanieść,a ona mówi, że coś dla mnie ma. Różowy sweterek dla małej Zrobiła dla swojej wnuczki, ale jest na nią za mały.
gratuluję zdobyczy.Śliczny sweterek

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 21:26   #2076
ona1981
Zakorzenienie

Cześć mamusie Dawno się nie odzywałam.Jestem już po usg połowkowym, dzidzia rozwija się dobrze. Znam już płeć- chłopak na 100%. Lea jesli możesz to zmień na liście. Jeśli chodzi o imię to na tą chwilę będzie Szymon, ale może jeszcze się zmienić jak mąż się rozmysli Robiłam usg 4d, ale niestety nic z tego nie wyszło bo mały zasłaniał twarz ręką i niewiele zobaczyłam. Poprzedni synek pięknie pozował, dokładnie widać było buźkę i nawet fotkę jajeczek w 4d miałam
Stary 2010-02-17, 07:16   #2077
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
już wiadomo, że to na pewno nie akumulator. w serwisie powiedzieli, że padł czujnik jakiegoś wału. zamówili części i do czwartku powinien być gotowy. jeszcze raz przeprosili, przyznali, że auto zastępcze się słusznie należy

i małe sprostowanie: z tabsów jem feminatal n. poza tym nic innego mi nie kazał brać, a gdyby coś mi się działo takiego, jak ten ból podbrzusza w sobotę, to mam brać nospę.
A to.... wał jeden
A ja feminatal odstawiłam, żelaza bodajże nie miał. Inne jem, nie pamiętam nazwy, stoi pudełko naprzeciwko mnie ale nazwy nie widać, a okrutnie nie chce mi się wstawać

Cytat:

Pochwalę się. Poszłam do sąsiadki coś zanieść,a ona mówi, że coś dla mnie ma. Różowy sweterek dla małej Zrobiła dla swojej wnuczki, ale jest na nią za mały.
Dała mi jeszcze gazetki ze wzorami na druty dla dzieci, bo wspomniałam jej, że chcę coś zrobić i zaczerpnąć u niej lekcji, bo nie wszystkie schematy rozumiem

Zrobiłam fotkę z jednej z gazetek - kocyk robiony na drutach. Mnie się podoba. Chyba spróbuję Dla chętnych przekażę schemat.
Śliczny swterek, kocyk również, ale nie potrafię robić wielokolorowych schematów. Ale rób, rób, bo warto

Cytat:
ależ ja się nie gniewam

wygrałam właśnie nówka 7-miopak bodziaków mothercare za 10,50 ale dziwnym trafem nie przyszedł jeszcze do mnie mail z potwierdzeniem wygranej, ani nie mam tych bodziaków w "kupionych". hmm... dziwne...

ps. no i przyszedł. z poślizgiem, ale jest

ps2. za to koleś od pieca dziś też nie dał znaku. widać żyje w innej strefie czasowej... ciekawe, kiedy u niego wypada poniedziałek wieczorem...
No to ci się trafiło faktycznie super z aukcją A koleś dziwny, kasy nie odebrać... może zachlał pałę

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie Dawno się nie odzywałam.Jestem już po usg połowkowym, dzidzia rozwija się dobrze. Znam już płeć- chłopak na 100%. Lea jesli możesz to zmień na liście. Jeśli chodzi o imię to na tą chwilę będzie Szymon, ale może jeszcze się zmienić jak mąż się rozmysli Robiłam usg 4d, ale niestety nic z tego nie wyszło bo mały zasłaniał twarz ręką i niewiele zobaczyłam. Poprzedni synek pięknie pozował, dokładnie widać było buźkę i nawet fotkę jajeczek w 4d miałam
Gratuluję synka

Ja w trakcie śniadania, zaraz z małżem się zabieram - on do pracy, i ja NIESTETY, MIMO FERII, TEŻ szefowa stwierdziła, że arkusze ocen mam uzupełnić - rychło w czas, NIGDY na semestr tego nie robimy. Błeeee.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-17, 07:34   #2078
margo80
Zakorzenienie

dzień stomatologiczny czas zacząć
idę na 11. a Wy?
zrobiłam sobie samodzielnie przegląd i znalazłam jakaś małą dziurkę, więc coś mi na pewno będzie dziś robić. ciekawe tylko, co jeszcze znajdzie.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 07:45   #2079
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Araczki : hahaha: mówiłam o miseczkach w biustonoszu
a i tak se wyobraziłam hahaha jak se mleko do miseczki doje : hahaha: masakra zamknijcie mnie gdzies

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17230054]tak mi się przypomniało:

Wczoraj poszłam z Maksiem do sklepu spożywczego, wziął sobie bułkę i wcinał.
W drodze powrotnej jeszcze jadł, ale tylko środek bułki wydłubywał, więc mu mówię, że ma mocne ząbki, to ma całą bułeczkę gryźć, a nie tylko środek, a on mi na to:
-"Mamusiu , Maksiu nie lubi skorupki".
[/QUOTE]

Genialny tem Twoj maly

Cytat:
Byłam dzisiaj na USG i tym razem dzidzia była odwrócona przodem do nas więc wszystko było widać. No i najważniejsze będzie DZIEWCZYNKA (wszyscy przepowiadali chłopca) widać było pięknie więc raczej 100%. Nawet mam zdjęcie, niestety małż aparat zabrał i nie mogę pokazać. Po długich dyskusjach stwierdziliśmy że Liliana w połączeniu z nazwiskiem będzie za długo. Podobała jeszcze mi się Dagmara ale to nie dość że długie to jeszcze ciężko zdrobnić. Więc będzie Agatka - poproszę o zmianę na liście.
.
Gratulacje Agatki

Cytat:
Ladny brzuszek, malenki

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Dziś miałam fatalny poranek - byłam rano w przychodni wykonać ten nieszczęsny test obciążenia glukozą 75g. Pierwsze pobranie na czczo - super, niczym ukłucie komara. Po sprawdzeniu glukozy babka dała mi tę glukozę - ja uwielbiam słodki smak, ale to co to było to nie mogłam uwierzyć, taka masakra Cytrynki nie pozwoliły dodać...Kolejne pobranie miałam mieć za godzinę - przez cały ten czas ruszyć się stamtąd nie mogłam a odbijała mi się ta glukoza niemiłosiernie, mdliło jak diabli. Drugie pobranie - katorga. Pobierała inna babka - w podeszłym wieku, z trzęsącymi się rękami, ledwo dowidząca. Nie mogła się wkłuć dobrze, krew nie chciała lecieć a ja czułam jak robi mi się ciemno przed oczami, zimno i jestem bliska zemdlenia. Resztką sił poprosiłam o możliwość położenia się na łóżku i po kilku minutach leżenia doszłam do siebie. No i kolejna godzina czekania była przede mną a mnie mdliło coraz bardziej. Potem przyjechał mąż, tuż przed 3 pobraniem. I dziewczyny ja już wiedziałam, że nie wytrzymam - na szczęście miałam pod ręką woreczek foliowy i 3 min. przed ostatnim pobraniem puściłam takiego pawia jak nigdy w życiu
Mam nadzieję, ze to nie wpłynie na ten ostatni wynik - w końcu to było parę minut przed pobraniem, więc co miało sie już do krwi dostać to sie raczej dostało
Kees, bidulko, wspolczuje.
A powiedzialas babce przed ostatnim pobraniem o pawowaniu?
Nie znam sie na tam ale na logike, nie powinno to wplynac na wynik jesli bylo tuz przed kolejnym pobieraniem.

Cytat:

Dała mi jeszcze gazetki ze wzorami na druty dla dzieci, bo wspomniałam jej, że chcę coś zrobić i zaczerpnąć u niej lekcji, bo nie wszystkie schematy rozumiem

Zrobiłam fotkę z jednej z gazetek - kocyk robiony na drutach. Mnie się podoba. Chyba spróbuję Dla chętnych przekażę schemat.
sliczny sweterek
Kocyk wspanialy wiec jesli zrobisz to bede pod wrazeniem

Cytat:
Witaj Gratulacje chlopczyka

Babeczki, za Wasze dzisiejsze wizyty stomatologiczne

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 08:28   #2080
kropka75
Zakorzenienie

Dziń dybry...

Cytat:
dzień stomatologiczny czas zacząć
idę na 11. a Wy?
zrobiłam sobie samodzielnie przegląd i znalazłam jakaś małą dziurkę, więc coś mi na pewno będzie dziś robić. ciekawe tylko, co jeszcze znajdzie.
Do kogo chodzisz, że tak z ciekawości spytam?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 08:59   #2081
margo80
Zakorzenienie

nikt specjalny. w bo-dencie się leczę, na fińskich.
opinie ma takie sobie, ale ponieważ udało mi się tam przełamać swoją dentystyczną fobię, to na razie nie szukam niczego innego.

Ewcia
Przemek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-17, 09:12   #2082
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
nikt specjalny. w bo-dencie się leczę, na fińskich.
opinie ma takie sobie, ale ponieważ udało mi się tam przełamać swoją dentystyczną fobię, to na razie nie szukam niczego innego.
Tzn. do żadnego konkretnego stomatologa, po prostu tam do przychodni?

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Cześć mamusie Dawno się nie odzywałam.Jestem już po usg połowkowym, dzidzia rozwija się dobrze. Znam już płeć- chłopak na 100%.
Gratuluję.

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Krótka jest co? Ja nie chciałabym takiej "kusej"...
90cm ma, to nie taka krótka.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17225853]ja jestem niska- 156 cm, to mi prawie do kolan sięga. [/QUOTE]
Prawie? Jak tak na oko mierzę to nawet mnie do kolan wychodzi. Chyba że teraz inaczej trzeba liczyć, bo na brzuszku się podnosi...

Stary 2010-02-17, 09:20   #2083
kropka75
Zakorzenienie

A ja kupiłam u tego pana piżamkę... taką o:

Stary 2010-02-17, 09:21   #2084
ona1981
Zakorzenienie

Ja też mam tą koszulkę i przy wzroście 160cm sięga mi kolan. Mam rozmiar m. Ja osobiscie najbardziej lubie te koszulki rozpinane. Te z kopertowe u mnie odpadają, za wielki mam biust. Te z wycięciami na piersi już zupełnie porażka dla mnie, przy każdym ruchu cycki wychodzą bokami

kropeczko śliczna piżama! Napisz mi jakie ona ma te guziczki, zwykłe czy takie zatrzaski??

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-02-17 o 09:22
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 09:22   #2085
margo80
Zakorzenienie

do konkretnego - taka stara wiedźma mnie leczy
w poczekalni słysze czasem narzekania na nią, ale muszę przyznać, że u mnie sobie poradziła

Ewcia
Przemek
Stary 2010-02-17, 09:28   #2086
ona1981
Zakorzenienie

Dziewczyny współczuje wam tego dentysty. Ja jak byłam w ciąży z Michalem to pod koniec 8 miesiąca miałam wyrywanko, tak mnie ząb rozbolał, że nie było wyjścia. W gabinecie obchodzono się jak z jajkiem, jakoś przeżyłam Trzymam kciuki za wizytę
Stary 2010-02-17, 09:32   #2087
cate_
Zadomowienie

Witam
Jeden dzień mnie nie było i tyle do nadrabiania
Ciuszki i zabaweczki jak zwykle super
Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

Wstawie fotke mojego gabarytu niedzielnego. Dzisiaj moj dwudziestydziewiaty tydzien i drugi dzien ciazy
Śliczna mamusia
Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Zaczynamy dziś 28 tydzień
Tadamm..
Następny śliczny brzuś
Cytat:
Napisane przez pearl4 Pokaż wiadomość
Byliśmy u lekarza i generalnie jest ok: szyjka sie nie skraca, nie otwiera i mało tego nawet sie zwiększyła od ostatniej wizyty o 1 cm Lezenie pomogło. Nadal brac magnez a nospe tylko doraznie. Posłuchałam sobie serca dziecka.
Lezymy dalej bo wszelkie hasanie po domu powoduje twardnienie brzucha. Dobrze ze mam opieke zapewnioną i pomoc kuchenną w postaci odwiedzajacej mamy bo takto
Mam skierowanie na glukoze 75g ale pobranie krwi standardowo przed wypiciem i 2 godz po wiec troche inaczej niz miały co niektore z Was
Super, że wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
teraz my się pokarzemy nieśmiało.....
Śliczny brzuszek
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1722482 7]

w ogóle zastanawiałyście się już jak będą wyglądać wasze maleństwa? w kogo się wdadzą? bo mnie czasem nachodzą takie myśli... po kim odziedziczy kolor włosów, posturę, a nawet charakterek ?[/QUOTE]
Moja koleżanka całą ciążę zastanawiała się po kim dziecko będzie miało włoski, po tatusiu ciemne czy po mamusi blond Urodziło się bez włosków
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 09:39   #2088
ona1981
Zakorzenienie

Mój pierwszy syn wdał się w babcie wizualnie. Charakterek też nie wiem po kim bo my raczej spokojni Ciekawe jak będzie z drugim
Stary 2010-02-17, 09:51   #2089
ellai
Raczkowanie

Hej Mamusie

Nie było mnie długo bo miałam problemy... Ostatnio 5 dni w szpitalu spędziłam Na szczęście z Dzidzią wszystko dobrze i z ciążą ogólnie bez zakłóceń, tylko nerka mi siadła... Ten ból pleców z prawej strony, który miałam i przez który też nie siedziałam przy komputerze okazało się, że przez prawą nerkę. Nigdy nie miałam problemów z nerkami, a teraz na badanaich okazało się, że powiększają mi się miedniczki i zatrzymuje się tam płyn, no i stąd ból. Na szczęście wszystkie wyniki moczu mam dobre. W szpitalu bralam rozkurczowe czopki i pomogło, ale nadal zagraża mi, że założą taką rurkę do nerki (drenaż wewnętrzny), jeśli cały czas będzie bardzo boleć. Teraz znowu trochę pobolewa, ale mam nadzieję, że się bez tego obejdzie... Czopków (scopolan) też narazie nie chcę brać, bo muszę sprawdzic jak będzie bez nich. Aha... a jaki powód tego powiększania meidniczek to też nie wiadomo narazie - nie wykryli piasku czy kamienia, a dokłądne badania można porobic dopiero po ciąży. Spotkałyście się kiedy z czymś takim? Dajcie znać.
Pozdrowionka dla was

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-17, 10:05   #2090
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam tą koszulkę i przy wzroście 160cm sięga mi kolan. Mam rozmiar m. Ja osobiscie najbardziej lubie te koszulki rozpinane. Te z kopertowe u mnie odpadają, za wielki mam biust. Te z wycięciami na piersi już zupełnie porażka dla mnie, przy każdym ruchu cycki wychodzą bokami

kropeczko śliczna piżama! Napisz mi jakie ona ma te guziczki, zwykłe czy takie zatrzaski??
Ja mam 164cm i też kalkulowałam na siebie M i mi wyszło właśnie, że do kolan.

Mnie też kopertówki tak średnio, biust z nich lubi wyłazić, gdy są za mało założone.

Napiszę jak przyjdzie, bo jeszcze w drodze. Ale wydaje mi się, że to guziki zwykłe.

Cytat:
do konkretnego - taka stara wiedźma mnie leczy

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1722482 7]
w ogóle zastanawiałyście się już jak będą wyglądać wasze maleństwa? w kogo się wdadzą? bo mnie czasem nachodzą takie myśli... po kim odziedziczy kolor włosów, posturę, a nawet charakterek ?[/QUOTE]
My często sobie na ten temat gaworzymy.

Włosy i cera u naszego małego jest oczywista, bo my oboje ciemnowłosi i z oliwkową karnacją. I biedny będzie miał znamion barwnikowych pewnie w cholerę, też po nas obojgu.
Wzrost i nos mam nadzieję po tatusiu.

A charakterek... po kim nie będzie, będzie diabełek.
Z dalszej rodziny to najlepiej jakby wdał się w moich albo męża dziadków, bo po mojej mamie to by była sierota życiowa, a po moim ojcu uparta maruda. Ostatnio moja matka straszyła mojego męża żeby uważał, że jeszcze wda się małe w jego mamę... mąż chwilę przemyślał, zębami zazgrzytał i stwierdził, że w sumie może być - przynajmniej da sobie radę w życiu.

Debaty na ten temat mamy mocno wesołe zwykle.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

Nie było mnie długo bo miałam problemy... Ostatnio 5 dni w szpitalu spędziłam Na szczęście z Dzidzią wszystko dobrze i z ciążą ogólnie bez zakłóceń, tylko nerka mi siadła...
Dobrze, że z kruszynkiem wszystko w porządku.
żeby tak nie bolało i żebyś wytrzymała do końca ciąży bez silnych leków i drenażu.
Niepotrzebne takie atrakcje teraz... ech...

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-02-17 o 10:03
Stary 2010-02-17, 10:34   #2091
Dilayla
Zadomowienie

Witam was
Mam pytanko czy kupowałyście dla maluszków jakieś akcesoria z firmy Canpol Babies?Ja wczoraj znalazłam mały sklepik właśnie z tą firmą i tak się zastanawiam,bo ceny były dość przystępne...macie jakieś swoje opinie?
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 11:31   #2092
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Ufff przebrnęłam przez posty
Ja dziś byłam na gluzkozie, miałam iść w piątek ale nie bardzo się czułam na siłach, a wczoraj jak zajechałam i zobaczyłam tłum ludzi to zrezygnowałam. Miałam obciążenie 75 i po 2 godz ponowne badanie. Ochyda jak nie wiem co ale pani mi mądrze poradziła, żeby na jednym wdechu wypić bo inaczej będzie ciężko. No i tak zrobiłam, ale chyba mam dość cukru na tydzień Najgorsze że myślałam że przyjde po dwóch godz a to tam trzeba siedzieć bo jakby coś się działo to miałam jej mówić, jakby mi było słabo, chciało się spać, niedobrze i takie tam. Ale wszystko ok. M dotrzymywal mi towarzystwa tak że jakoś zleciało grunt że to już za mną

A chciałam się pochwalić. Wczoraj zaczęliśmy 29tydz ciąży

GRATULUJE !!!!!!!

Cytat:
Nareszcie nadgoniłam wasze posty. Jutro znowu będę mieć zaległości bo jadę do siostrzeńców.
Wszystkie siostry (razem cztery) stwierdziły że zaczynają szaleć z ciuszkami, tak więc chyba już nic nie będę kupować tylko powiem co mi trzeba. Zwłaszcza że jedna ma mały ciuchland dziecięcy.
Idę wypoczywać bo jutro muszę mieć siły dla dzieciaków.
heheh no to szykuje ci sie piękna wyprawka jak sie siorki zmobilizuja to cie obkupią GRatuluje dziewczynki :)

Cytat:
hihih widocznie jej sie nudzi to bryka u mamusi w brzuszku dobrze ze wszystko jest ok
no no super mama

[QUOTE=kees26;17235605]Ja mam takie twardnienie-skurcze już od dawna. Biorę Aspargin - powinnam 3xdziennie, ale kurcze zapominam i zazwyczaj kończy się na jednej O ile to są takie krótkie skurcze to nie ma powodu do paniki.

chyba nie w koncu prawie całe 2 godz siedziałas ciekawa jestem dlaczego zabroniły ci tych paru kropel cytryny ?? teraz juz masz to za sobą

Cytat:
ależ ja się nie gniewam

wygrałam właśnie nówka 7-miopak bodziaków mothercare za 10,50 ale dziwnym trafem nie przyszedł jeszcze do mnie mail z potwierdzeniem wygranej, ani nie mam tych bodziaków w "kupionych". hmm... dziwne...

ps. no i przyszedł. z poślizgiem, ale jest

ps2. za to koleś od pieca dziś też nie dał znaku. widać żyje w innej strefie czasowej... ciekawe, kiedy u niego wypada poniedziałek wieczorem...

Gratulacje ja am nigdy nie wygrywam ech taki to juz mój pech

hihi no no rzeczywiscie faet od pieca jakis zakrecony moze zakochany albo z walentynek jeszcze nie wrócił

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:

ciesze sie ze wsio ok i gratuluje chłopaka

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A ja kupiłam u tego pana piżamkę... taką o:

superasta

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

Nie było mnie długo bo miałam problemy... Ostatnio 5 dni w szpitalu spędziłam Na szczęście z Dzidzią wszystko dobrze i z ciążą ogólnie bez zakłóceń, tylko nerka mi siadła... Ten ból pleców z prawej strony, który miałam i przez który też nie siedziałam przy komputerze okazało się, że przez prawą nerkę. Nigdy nie miałam problemów z nerkami, a teraz na badanaich okazało się, że powiększają mi się miedniczki i zatrzymuje się tam płyn, no i stąd ból. Na szczęście wszystkie wyniki moczu mam dobre. W szpitalu bralam rozkurczowe czopki i pomogło, ale nadal zagraża mi, że założą taką rurkę do nerki (drenaż wewnętrzny), jeśli cały czas będzie bardzo boleć. Teraz znowu trochę pobolewa, ale mam nadzieję, że się bez tego obejdzie... Czopków (scopolan) też narazie nie chcę brać, bo muszę sprawdzic jak będzie bez nich. Aha... a jaki powód tego powiększania meidniczek to też nie wiadomo narazie - nie wykryli piasku czy kamienia, a dokłądne badania można porobic dopiero po ciąży. Spotkałyście się kiedy z czymś takim? Dajcie znać.
Pozdrowionka dla was
biedulka mam nadzieje ze szybko to minie
powiem ci tak moja sasiadka ma czesto zapalenie miedniczek lekarz twierdzi ze to ja boli i dlatego tak ma bo za mało pije tylko wiesz u ciebie moze byc inna przyczyna wiem ze to tez robi sie przez długotrwałe bakteryjne zapalenie dróg moczowych moze byc 100 innych rzeczy które to powoduje nawazniejsze ze wiedza co to i beda mieli cie pod kontrola

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Witam was
Mam pytanko czy kupowałyście dla maluszków jakieś akcesoria z firmy Canpol Babies?Ja wczoraj znalazłam mały sklepik właśnie z tą firmą i tak się zastanawiam,bo ceny były dość przystępne...macie jakieś swoje opinie?

Macałam miałam w rece pare produktów wiec zdecydowałam sie na butelke lovi z tej firmy niedawno na chrziny kupiłam mate edukacyjna jest super mam tez ochote na inne rzeczy tej firmy ale najpierw musze je pomacać

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 11:34   #2093
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Gratulacje ja am nigdy nie wygrywam ech taki to juz mój pech

hihi no no rzeczywiscie faet od pieca jakis zakrecony moze zakochany albo z walentynek jeszcze nie wrócił
raczej kompletny burak. totalny brak profesjonalizmu i kultury osobistej..
dziwię się, że żyje z takich robót, bo jak widać niezbyt mu zależy na czymkolwiek...

donoszę, że moja wizyta przebiegła bezboleśnie. to, co wzięłam za dziurkę, to na razie jakaś mała plamka i mam przyjść jeszcze raz w 8 mc, żeby to sprawdzić.
tylko kazała mi płukać usta rumiankiem lub szałwią, żeby o dziąsła bardziej zadbać.
płuczecie? co lepsze?

Ewcia
Przemek
Stary 2010-02-17, 11:40   #2094
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Emerald ale sie usmialam. Ale uwierz mi na slowo- duzy biust to nic wspanialego. Ja normalnie przed ciaza mialam miseczke e, teraz sie smieje , ze po porodzie i karmieniu piersia bede miala do ziemi i bede je sobie owijała wokół szyi bo nie zdobede stanika wtakim monstrualnym rozmiarze

...
i tak źle i tak nie dobrze
jeszcze w szkole miałam okrutne kompleksy - dopóki tż mnie nie wyleczył
w dodatku całe życie mi wszystkie mądre powtarzały że jak zajdę w ciążę, to mi urosną... no, jak na razie jestem do przodu o tyle, że moja miseczka a zrobiła się ociupinkę za ciasna. ale do ładnego, pełnego b to mi jeszcze daleko . i chyba pora się z tym pogodzić...
Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
...
Moja koleżanka całą ciążę zastanawiała się po kim dziecko będzie miało włoski, po tatusiu ciemne czy po mamusi blond Urodziło się bez włosków
ale potem obrosło w jakąś szczecinkę?
Cytat:
...
A charakterek... po kim nie będzie, będzie diabełek.
Z dalszej rodziny to najlepiej jakby wdał się w moich albo męża dziadków, bo po mojej mamie to by była sierota życiowa, a po moim ojcu uparta maruda. Ostatnio moja matka straszyła mojego męża żeby uważał, że jeszcze wda się małe w jego mamę... mąż chwilę przemyślał, zębami zazgrzytał i stwierdził, że w sumie może być - przynajmniej da sobie radę w życiu.

Debaty na ten temat mamy mocno wesołe zwykle.
...
nasze niech się lepiej w rodziców nie wdaje... wzorców niech w ogóle szuka poza rodziną ja jestem piekielnica, choleryczka, złośnica, upierdliwiec i w ogóle . a mojego mężusia momentami trzeba dosłownie na kopach pogonić żeby coś zrobił, o coś zadbał, a nie tylko rozmyślał i bujał w obłokach. albo niech sobie małe charakterek wypośrodkuje, będzie oki
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 12:06   #2095
gosiak0512
Zakorzenienie

bry..
net mi się wali i nie mogę się dobić do was no ale wreszcie się udało.. idę poczytam co naskrobałyście..
dziś mi się nudziło i przewertowałam ubranka czy gdzieś dziurki nie ma.. no i fotki zrobiłam tych ciekawszych kolorowszych.. bo mam pełno ubranek białych z małym obrazkiem kolorowym to nie pstrykałam...

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 12:11   #2096
margo80
Zakorzenienie

ellai - dbaj o siebie i trzymam kciuki, żeby było dobrze

gosiu - fajna wyprawka, królik ze śpiworka wymiata

przed chwilą zadzwonili z pracy, że mam źle wypisane L4, bo brakuje liczby dni...
ile mam czasu na poprawkę? bo gin dopiero w piątek będzie...

Ewcia
Przemek
Stary 2010-02-17, 12:18   #2097
gosiak0512
Zakorzenienie

margo chyba 7 dni.. u mnie mówili że jak nie dostarczę zwolnienia 7 dni od wystawienia to płacą 80% a nie 100 ale jakoś w to nie wierzę.. najlepiej pewnie jak najszybciej..

Stary 2010-02-17, 12:31   #2098
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
przed chwilą zadzwonili z pracy, że mam źle wypisane L4, bo brakuje liczby dni...
ile mam czasu na poprawkę? bo gin dopiero w piątek będzie...
Masz 7 dni na dostarczenie. Nie licząc dnia otrzymania. Potem faktycznie następuje obniżenie świadczenia - o 25%.

Temat poprawki jest do uzgodnienia z pracodawcą. Dostarczyć dostarczyłaś. Wiedzą, że masz L4.
Ale jak zechcą to się tych 7 dni przyczepią i w tym przypadku.

Stary 2010-02-17, 12:36   #2099
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Masz 7 dni na dostarczenie. Nie licząc dnia otrzymania. Potem faktycznie następuje obniżenie świadczenia - o 25%.

Temat poprawki jest do uzgodnienia z pracodawcą. Dostarczyć dostarczyłaś. Wiedzą, że masz L4.
Ale jak zechcą to się tych 7 dni przyczepią i w tym przypadku.
dzięki. tak czy siak to L4 ciągłe, więc wiedzą, że jest i chyba nie są zbyt czepialscy. czyli piątek będzie ok.

Ewcia
Przemek
Stary 2010-02-17, 12:38   #2100
gosiak0512
Zakorzenienie

aa czyli jednak.. ja myślają że gadają tak żeby przyśpieszyć.. dobrze wiedzieć..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości