|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
![]() |
#2072 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2073 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17238427]
a gdzie uśmiech na twarzy? ![]() ![]() Ja z uśmiechem mam problem ![]() ![]() Wysłałam te zdjęcia rodzicom, a potem rozmawiałam z babcią przez tel i pierwszy raz usłyszałam, że wcale nie jestem taka gruba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2076 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
![]() ![]() ![]()
#2077 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A ja feminatal odstawiłam, żelaza bodajże nie miał. Inne jem, nie pamiętam nazwy, stoi pudełko naprzeciwko mnie ale nazwy nie widać, a okrutnie nie chce mi się wstawać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja w trakcie śniadania, zaraz z małżem się zabieram - on do pracy, i ja NIESTETY, MIMO FERII, TEŻ ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Zakorzenienie
|
dzień stomatologiczny czas zacząć
![]() idę na 11. a Wy? zrobiłam sobie samodzielnie przegląd i znalazłam jakaś małą dziurkę, więc coś mi na pewno będzie dziś robić. ciekawe tylko, co jeszcze znajdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17230054]tak mi się przypomniało: ![]() Wczoraj poszłam z Maksiem do sklepu spożywczego, wziął sobie bułkę i wcinał. W drodze powrotnej jeszcze jadł, ale tylko środek bułki wydłubywał, więc mu mówię, że ma mocne ząbki, to ma całą bułeczkę gryźć, a nie tylko środek, a on mi na to: -"Mamusiu , Maksiu nie lubi skorupki". ![]() Genialny tem Twoj maly ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A powiedzialas babce przed ostatnim pobraniem o pawowaniu? Nie znam sie na tam ale na logike, nie powinno to wplynac na wynik jesli bylo tuz przed kolejnym pobieraniem. Cytat:
![]() Kocyk wspanialy wiec jesli zrobisz to bede pod wrazeniem ![]() Cytat:
![]() ![]() Babeczki, za Wasze dzisiejsze wizyty stomatologiczne ![]()
![]() |
#2080 |
Zakorzenienie
|
Dziń dybry...
![]() Do kogo chodzisz, że tak z ciekawości spytam? |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Zakorzenienie
|
nikt specjalny. w bo-dencie się leczę, na fińskich.
opinie ma takie sobie, ale ponieważ udało mi się tam przełamać swoją dentystyczną fobię, to na razie nie szukam niczego innego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2082 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() 90cm ma, to nie taka krótka. ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17225853]ja jestem niska- 156 cm, to mi prawie do kolan sięga. ![]() Prawie? Jak tak na oko mierzę to nawet mnie do kolan wychodzi. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam u tego pana piżamkę... taką o:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam tą koszulkę i przy wzroście 160cm sięga mi kolan. Mam rozmiar m. Ja osobiscie najbardziej lubie te koszulki rozpinane. Te z kopertowe u mnie odpadają, za wielki mam biust. Te z wycięciami na piersi już zupełnie porażka dla mnie, przy każdym ruchu cycki wychodzą bokami
![]() kropeczko śliczna piżama! Napisz mi jakie ona ma te guziczki, zwykłe czy takie zatrzaski??
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-02-17 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zakorzenienie
|
do konkretnego - taka stara wiedźma mnie leczy
![]() w poczekalni słysze czasem narzekania na nią, ale muszę przyznać, że u mnie sobie poradziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny współczuje wam tego dentysty. Ja jak byłam w ciąży z Michalem to pod koniec 8 miesiąca miałam wyrywanko, tak mnie ząb rozbolał, że nie było wyjścia. W gabinecie obchodzono się jak z jajkiem, jakoś przeżyłam
![]() ![]()
#2087 | ||
Zadomowienie
|
Witam
![]() Jeden dzień mnie nie było i tyle do nadrabiania ![]() Ciuszki i zabaweczki jak zwykle super ![]() Cytat:
![]() Następny śliczny brzuś ![]() Cytat:
![]() Śliczny brzuszek ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1722482 7] w ogóle zastanawiałyście się już jak będą wyglądać wasze maleństwa? w kogo się wdadzą? bo mnie czasem nachodzą takie myśli... po kim odziedziczy kolor włosów, posturę, a nawet charakterek ![]() Moja koleżanka całą ciążę zastanawiała się po kim dziecko będzie miało włoski, po tatusiu ciemne czy po mamusi blond ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Zakorzenienie
|
Mój pierwszy syn wdał się w babcie wizualnie. Charakterek też nie wiem po kim bo my raczej spokojni
![]() ![]()
#2089 |
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
![]() Nie było mnie długo bo miałam problemy... Ostatnio 5 dni w szpitalu spędziłam ![]() ![]() ![]() Pozdrowionka dla was ![]()
#2090 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też kopertówki tak średnio, biust z nich lubi wyłazić, gdy są za mało założone. Napiszę jak przyjdzie, bo jeszcze w drodze. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1722482 7] w ogóle zastanawiałyście się już jak będą wyglądać wasze maleństwa? w kogo się wdadzą? bo mnie czasem nachodzą takie myśli... po kim odziedziczy kolor włosów, posturę, a nawet charakterek ![]() My często sobie na ten temat gaworzymy. ![]() Włosy i cera u naszego małego jest oczywista, bo my oboje ciemnowłosi i z oliwkową karnacją. ![]() ![]() Wzrost i nos mam nadzieję po tatusiu. ![]() A charakterek... po kim nie będzie, będzie diabełek. ![]() Z dalszej rodziny to najlepiej jakby wdał się w moich albo męża dziadków, bo po mojej mamie to by była sierota życiowa, a po moim ojcu uparta maruda. ![]() ![]() Debaty na ten temat mamy mocno wesołe zwykle. ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() Niepotrzebne takie atrakcje teraz... ech... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-02-17 o 10:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Zadomowienie
|
Witam was
![]() Mam pytanko czy kupowałyście dla maluszków jakieś akcesoria z firmy Canpol Babies?Ja wczoraj znalazłam mały sklepik właśnie z tą firmą i tak się zastanawiam,bo ceny były dość przystępne...macie jakieś swoje opinie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
no no super mama ![]() ![]() ![]() [QUOTE=kees26;17235605]Ja mam takie twardnienie-skurcze już od dawna. Biorę Aspargin - powinnam 3xdziennie, ale kurcze zapominam i zazwyczaj kończy się na jednej ![]() Dziś miałam fatalny poranek - byłam rano w przychodni wykonać ten nieszczęsny test obciążenia glukozą 75g. Pierwsze pobranie na czczo - super, niczym ukłucie komara. Po sprawdzeniu glukozy babka dała mi tę glukozę - ja uwielbiam słodki smak, ale to co to było to nie mogłam uwierzyć, taka masakra ![]() ![]() Mam nadzieję, ze to nie wpłynie na ten ostatni wynik - w końcu to było parę minut przed pobraniem, więc co miało sie już do krwi dostać to sie raczej dostało ![]() chyba nie w koncu prawie całe 2 godz siedziałas ciekawa jestem dlaczego zabroniły ci tych paru kropel cytryny ?? teraz juz masz to za sobą Cytat:
Gratulacje ![]() hihi no no rzeczywiscie faet od pieca jakis zakrecony moze zakochany albo z walentynek jeszcze nie wrócił ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- superasta ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() powiem ci tak moja sasiadka ma czesto zapalenie miedniczek lekarz twierdzi ze to ja boli i dlatego tak ma bo za mało pije tylko wiesz u ciebie moze byc inna przyczyna wiem ze to tez robi sie przez długotrwałe bakteryjne zapalenie dróg moczowych moze byc 100 innych rzeczy które to powoduje nawazniejsze ze wiedza co to i beda mieli cie pod kontrola ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Macałam miałam w rece pare produktów wiec zdecydowałam sie na butelke lovi z tej firmy niedawno na chrziny kupiłam mate edukacyjna jest super mam tez ochote na inne rzeczy tej firmy ale najpierw musze je pomacać ![]()
![]() |
#2093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwię się, że żyje z takich robót, bo jak widać niezbyt mu zależy na czymkolwiek... donoszę, że moja wizyta przebiegła bezboleśnie. to, co wzięłam za dziurkę, to na razie jakaś mała plamka i mam przyjść jeszcze raz w 8 mc, żeby to sprawdzić. tylko kazała mi płukać usta rumiankiem lub szałwią, żeby o dziąsła bardziej zadbać. płuczecie? co lepsze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jeszcze w szkole miałam okrutne kompleksy - dopóki tż mnie nie wyleczył ![]() w dodatku całe życie mi wszystkie mądre powtarzały że jak zajdę w ciążę, to mi urosną... no, jak na razie jestem do przodu o tyle, że moja miseczka a zrobiła się ociupinkę za ciasna. ale do ładnego, pełnego b to mi jeszcze daleko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Zakorzenienie
|
bry..
net mi się wali i nie mogę się dobić do was ![]() ![]() dziś mi się nudziło i przewertowałam ubranka czy gdzieś dziurki nie ma.. no i fotki zrobiłam tych ciekawszych kolorowszych.. bo mam pełno ubranek białych z małym obrazkiem kolorowym to nie pstrykałam... ![]()
#2096 |
Zakorzenienie
|
ellai - dbaj o siebie i trzymam kciuki, żeby było dobrze
gosiu - fajna wyprawka, królik ze śpiworka wymiata ![]() przed chwilą zadzwonili z pracy, że mam źle wypisane L4, bo brakuje liczby dni... ile mam czasu na poprawkę? bo gin dopiero w piątek będzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Zakorzenienie
|
margo chyba 7 dni.. u mnie mówili że jak nie dostarczę zwolnienia 7 dni od wystawienia to płacą 80% a nie 100 ale jakoś w to nie wierzę.. najlepiej pewnie jak najszybciej..
#2098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Temat poprawki jest do uzgodnienia z pracodawcą. Dostarczyć dostarczyłaś. Wiedzą, że masz L4. Ale jak zechcą to się tych 7 dni przyczepią i w tym przypadku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
aa czyli jednak.. ja myślają że gadają tak żeby przyśpieszyć.. dobrze wiedzieć..
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.