![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimowe bobasy są pierwszej klasy (styczeń-luty 2010)
Madzik o taką:
http://allegro.pl/item915866755_phil...ia_scd480.html |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Ingrid ja kapie co drugi dzien.No chyba,ze sie obkupka po plecy,to codziennie
![]() Strippi ![]() Gooha rozumiem Cie.Mnie tez lekarz chcial polozyc do szpitala tydzien przed cc,bo istnialo ryzyko,ze w kazdej chwili moze sie zaczac porod sn i tez wyprosilamzeby jakos przelezec ten tydzien w domu ![]() Pysiu witaj ![]() ![]() ![]() Asiuulka mi tez mowili,ze po CC nie wolno cwiczyc przez pol roku ![]() Zebra ![]() MadzikUK jednak ta metoda dziala ![]() Kancia pamietam,ze sie uczylam,ze to wrodzone.Przeczytalam to co wkleilas i widac,ze jednak moze byc (pewnie w skrajnych przypadkach)nabyte.Czlowi ek sie jednak cale zycie czegos nowego dowiaduje.Thx za ten tekst ![]() Sensuel ![]() Kamyku jutro Ci napisze co to sa te biale kropki,teraz nie mam sie jak dostac do tych informacji zeby malej nie obudzic |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Nie moglam się zalogować
![]() Dziekuję za miłe przywitanie ![]() Co do męża macie rację jest WYJĄTKOWY ![]() Wiedział że od dawna marzyłam o czymś zrobiony przez Izę na zamówienie...ale zawsze brakowało kasy na taki wydatek... Kamyczku mąż mi zdradził, że zamówienie składał jeszcze przed wakacjami 2009 jak dowiedział się że jestem w ciąży tka więc naszyjnik robił się prawie tyle ile Jula siedziała w brzuchu( bo Iza nie miała czasu była w trakcie przeprowadzki...ale mąż nalegał i opowiedział jej trochę o mnie...trochę pocukrował i SIĘ UDAŁO ![]() ![]() JA tylko chciałam wrzucić fotkę...Juleczki...Szpitalna minka po karmieniu ![]() Obiecuję że wpadnę jutro i poczytam Was... Potem może opiszę co i jak ![]() ps. zapomniałam napisać że CYCE mnie boląaaaaaaaaaaa
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-19 o 06:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzidziolek super ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ************************* ****** A ja jestem taka wściekła, że aż się poryczałam. Mąż zabrał laptopa do informatyka, aby go wyczyścił i wogóle coś tam powgrywał. Miał mi nie skasować paru rzeczy i co.... i za przeproszeniem g... ![]() Wszystko pokasował, powgrywał jakieś programy, co jeszcze nie umiem się w nich posługiwać, normalnie tak mnie nerwy duszą od środka, że... Mój mąż z tego wszystkiego - bo czuje się winny, że tak wyszło - śpi już chyba od 21:00, nic nie mówił, tylko widziałam tą jego "japkę", że chciał dobrze, a wyszło ch... No mówię Wam, jestem taka wkur..., że normalnie jakbym mogła, to bym udusiła tego informatyka, gdyby podlazł mi teraz w ręce... ![]() ![]() Najgorsze jest to, że pokasowal mi rzeczy, których już nie odzyskam, bo miałam je tylko tutaj i nawet nie pamiętam, skąd to miałam ![]() Spróbuję Was doczytać, ale troszkę dzisiaj naprodukowałyście ![]() Jutro wybieram się zrobić sobie morfologię, mocz, no i mam nadzieję, że wkońcu zamówimy te meble ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze skurcze to były oszukańce
![]() ![]() ![]() Mój TŻ do mnie z tekstem: "To co, rodzisz czy nie? Określiłabyś się, bo ja się nastawić muszę ![]() ![]() Nie mam co pisać, bo Wy tu o kupkach, kolkach a ja zielona w tym ![]()
#126 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie wyjdzie Ci nic groźnego ![]() Mój gin, też powiedział, że jak w poniedziałek wszystko będzie Ok na KTG, to pójdę do domu, a jak coś wyjdzie nie tak, to zostanę na oddziale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No, ja też bym chciała, ale się boję ![]() A dzisiaj zaczynamy 39 tydz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Można wiedzieć czemu ten Maluszek zmarł ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ************************* ******** Ja planuję, aby mój mąż siedział z nami po porodzie jakieś 3 tyg ![]() Weźmie sobie 2 dni okolicznościowego, 2 tyg opiekuńczego na nas (po wyjściu ze szpitala), no i albo tydz tacierzyńskiego, albo urlopu (a tacierzyński zostawi na wakacje, bo w letnie miesiące może być ciężko z urlopem w tym czasie, który będziemy chcieli ![]() ![]() ![]() Śliczna fotka ![]() ![]() ************************* Czy mogłabyś podać jeszcze raz ten przepis na kurczaka w cieście francuskim ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zdjęcia super ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że jesteście już w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby córa szybko wyzdrowiała, no i mam nadzieję, że będę pamiętała, o tym ślinieniu i pępku jak urodzi się mój Maluszek ![]() No właśnie też jestem ciekawa ![]() ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zasłona, ja też bardzo nie mam co pisać, chyba że o swoich wizytach w WC ![]() Myślę, że zanim nam się urodzą Maluszki, to dziewczyny wejdą w taki rytm, że znowu będzie cięzko nadrobić strony ![]() ![]() ![]() ************************* ****** Spać mi się nie chce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-02-18 o 23:58 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Składniki (dla dwóch osób):
Na tak przygotowanym cieście położyć pierś kurczaka, na to podsmażone pieczarki, a na wierzch plasterek żółtego sera. inne przygotowane przeze mnie opcje to: pierś - plasterek szynki - plasterek sera oraz pierś - salami - plasterek sera. Po nałożeniu farszu należy zapleść ciasto. Paseczki przekładać na zmianę prawy, lewy, prawy, lewy, trochę jak sznurówki w bucie ![]() Gotowe zawiniątka włożyć na 15 minut do lodówki, a po wyjęciu posmarować z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 C i piec przez około 25 - 30 minut. Ciasto powinno zrobić się złociste i chrupiące. Wlasnie usypiam mojego dzidka po jedzonku i puszczam mu kolysanke wiec mam chwile zeby do was zajrzec. Synek zasypia mi na klacie, smialam sie ze ta kolysanka lula dwoj moich chlopcow, bo obok tz spi calkiem slodko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Kolejny dzień bliżej dla tej garstki Przyszłych Mamuś do spotkania z maluszkami, i następny dzień z dzieciaczkami dla Mamuś które swoje szczęścia mają przy sobie ![]() ![]() ![]() u Nas też 39 i 1 dzień (a już mogłabym urodzić) Jutro termin z usg - zobaczymy który się sprawdzi, usg czy bliżej terminu z @
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
hajo
![]() ![]() nastepny chyba w marcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Mój biorytm przypada na 23 lutego ![]() a dziś znowu boli jak na @ i to ciągły ból i taki porządny
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-02-19 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Pysiu minka Julki rozkoszna
![]() Kocurazab ![]() ![]() ![]() Spalam dzis az 2 h ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |||||||
Zadomowienie
|
hej słoneczka
![]() Zuza śpi , więc mam trochę czasu na wizazowanie , ale tylko troszkę bo muszę zabrać sie za sprzątanie zapomniałam napisać że mąż od dwóch dni w Belgii jest i jestem sama z Małą w domu ( ale pochwalę sie ze spokojnie wyrabiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przyznam sie że praktycznie od samego początku sama dawałam sobie rady ze wszystkim , nacięcie mam bardzo małe i prawie już zaleczone ( w każdym razie wogule nie boli) bądz nastawiona optymistycznie ... napewno sobie poradzisz ![]() ![]() Cytat:
![]() a dla męża wielkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ......................... .............. kochane mam pytanie położna zostawiła mi jeden szew ![]() ![]() nie boli ani nie ropieje ( szkoda ze sie nie rozpuścił) i teraz pytanie : czy mogę poczekać z nim jakieś 3 tygodnie do wizyty u gina czy mam zadzwonić do położnej że ma przyjechać i mi go wyciagnąć??????
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Dzien Dobry Mamusie!
odrobina wiosny dla Was z wczorajszego speceru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój chyba też to ma , ale narazie kikut nie odpadł.. Ta przepuklina pępkowa to ponoć fizjologia, czyli norma u noworodków. Cytat:
![]() A ja czekam dziś na chustę. Nikoduś chce cały czas na rękach zwłaszcza po jedzeniu, kiedy mu się wszystko cofa, nawet gdy zasypia, jak go położę to zaraz w płacz. Mam nadzieję, że to nie refluks... Zdam relację jak chusta się sprawdza ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- O rany ale to chyba nie świeżo zerwane.....
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
miałam ambitny plan,zeby troche Was nadrobić jak mały poszedł spać, ale już własnie wisi mi na cycu po 35 min. od zaśnięcia.
![]() ![]() zdążyłam obejrzeć zdjęcia gosbaj, strippi i pysia śliczne maluchy ![]() gooha duży brzusio tajgabajga dzięki za odrobinę wiosny |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() On jest informatykiem i wczoraj miał takiego klienta co przyniósł padnięty komputer, wogóle się nie włączał i klient poprosił o przeinstalowanie systemu. Później przychodzi i z pretensjami że wszystko z pulpitu mu skasowało. Nic wczesniej nie wspominał na ten temat. Zresztą jak sam chciał przeinstalować system to jednoznaczne ze skasowaniem wszystkiego z dysku C. No chyba że ktoś wspomni o jakiś danych to da się je przenieść choć komputer się nie włącza tylko to jest więcej pracy. Czasami jeszcze udaje się odzyskać dane więc może jeszcze nie wszystko stracone?? ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Gosbaj ![]() ![]() ale mi smaka narobiłaś na takiego kurczaczka Tajgabajga gdzie Ty taką wiosnę znalazłaś? Już nie mogę się doczekać jak zaczną te kwiatuszki rosnąć. U nas za oknem metrowe zaspy i wiosny jeszcze daleko nie widać ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Właśnie sprawdziłam mój biorytm, i mi wychodzi zero z 28 lutego/1 marzec ![]() ![]()
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuski
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#139 |
Zadomowienie
|
aaa.... nie pomyliłam
28 luty to prawie "-100%" a zero to 23 luty - też może być ![]()
#140 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj znowu u nas piękna pogoda więc liczę że spacerek się uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |||||||
Rozeznanie
|
Dobry z rana,
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wracaj szybko do zdrowia Pysiu, dobrze ze juz jestes w domku. Cytat:
![]() ![]() to co, czekasz do marca?? ![]() no to zaszalalas ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ide sie ogarnac, bo mala terrorystka w koncu zasnela ![]()
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
A mnie maluszek dał popalic od 5 rano do 10 nie spał
![]() ![]() ![]() Youyou super, że już w domku jesteście ![]() Ula dobrze, że dajesz sobie radę ![]() ![]() Kocurazab niania jak pisałam już- naprawde zdaje egzamin- warta swojej ceny ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-19 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Ula ja bym dzwonila do poloznej.A moze do gina zadzwon i zapytaj
Youyou fantastycznie ze juz jestescie w domku ![]() MadzikUK dzieki za instrukcje ![]() Zebciu pociesz sie mysla,ze ja spalam az 2 h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
madzikUk kolejny to dopiero 7/8 marzec
![]() ![]() youyou ![]() ![]() u mnie cisza ![]() ![]() dziś juz posprzatalam łazienkę i wyłozyłam vanish na wykładzinę w pokoju, pozniej poszoruje deko i wymyje okna balkonowe ![]() i zaś mysle co by tu jeszcze zrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wszystko opisze tylko dajcie mi chwilkę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#147 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wprawdzie mam wiosenny bukiet ale ten śnieg mnie dobija ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nasza też jeszcze żółta zanim zejdze to troszkę minie... ![]() Cytat:
![]() u mnie sie nie sprawdzilo ![]() Cytat:
![]() ********************* Musze troszke na raty... Bo sie jeszcze dobrze nie rozkreciłam...i pisze z Julka na reku... jak zasnie to napisze o porodzie i Kubusiu ![]() ![]() Ps. Dla dziewczyn 2 w 1 ![]() Kanciu za Ciebie też wielkie kciukaski...ja słyszałam że przysiady jeszcze pomagają ![]() ![]() ps. miałam dzis jechac na zdjecie szwow...ale ostatecznie lekarz powiedział ze w mym wypadku duza rana bo duze dziecko i brzuch...wiec lepiej nawet dzien pozniej... Boje sie tego ... Dziewczyny czy to trwa długo i czy boli??????
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Pysia ładna masz księzniczkę
![]() ja nic nawet nie poczulam a brzuch tez miałam duzy ![]() ![]() to jak odkurze proszek z wykładziny to sobie porobie przysiady ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-02-19 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Ja nic nie poczulam, myslalam ze polozna tam cos przemywa i dopiero sie zabiera do zdjecia a ona nagle mowi ze juz ![]() ![]() ![]() a Julcia sliczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() youyou super, że już jesteście w domku ![]() aldii ![]() kocurazab ![]() ![]() pysia piękny wisior, tż jak zwykle się postarał. A jak wspominasz szpital praski? Zasłona oj te oszukańce są wkurzające. Ja raz miałam tak, że nawet na wszelki wypadek wzięliśmy teściową na noc, żeby w razie czego została ze starszym synkiem w domu i ![]() kasiorekzeta i gooha no ciekawe, która będzie pierwsza madzik to chyba Ty pytałaś o to ile kosztuje dodatkowa opieka. Więc specjalnie sprawdziłam w necie i w tym szpitalu w którym ja rodziłam: - opieka lekarza przy porodzie 2600 zł - opieka położnej przy porodzie 1000 zł - opieka pielęgniarki/położnej do 12h po porodzie 300 zł A jeszcze załączę zdjęcie z dziś ze smokiem - po raz pierwszy tak długo go trzymał w buzi i nawet trochę się uspokoił (na rączkach przysypiał, a po odłożeniu do łóżeczka oczywiście awantura, wiec spróbowałam smoka). I jeszcze w łóżku starszego brata ![]() I kończę, bo już dobiega marudzenie z ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.