![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimowe bobasy są pierwszej klasy (styczeń-luty 2010)
Gooha moze rzeczywiscie lepiej na finiszu w szpitalu - przynajmniej beda kontrolowac twoje cukry i pewnie cos dadza na ta bakterie
![]() Kancia masz racje,lepiej oszczedzaj spojenie.Juz lepsze cc,niz rozejscie spojenia.A moze duzo sexiku by pomoglo ?? Ale MPD jest wrodzone, a nie nabyte ![]() Addicted,Ula ![]() Zaslona kciukaski zeby sie zaczelo ![]() Agape wspolczuje ogromnie ![]() ![]() Bardotka wreszcie sie odezwalas !! Juz sie o Ciebie martwilam i mialam pisac eska ![]() ![]() Gosbaj Krzys jest przeuroczy !!! ![]() ![]() ![]() Wiadomosc od Celki : Pyta o Was ![]() ![]() Oczywiscie tez ja od nas pozdrowilam i napisalam,ze trzymamy za nie kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
BAN stały
|
A co to jest MPD i czym się objawia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Dziekuje w imieniu Krzysia za komplementy
![]() Strippi sliczna twoja ksiezniczka, a w opasce jak prawdziwa Princessa wyglada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Ojej! Nie wyrabiam. Wy już tu
![]() Fajny tytuł, gratuluję autorowi, bo nie pamietam kto to był ![]() Agape całusy dla Oli Strippi twoja córcia ma ładne niebieskie oczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
BAN stały
|
dziewczyny - jak wcześnie po cc można zacząć jakieś ćwiczenia?? Co prawda chodzę już na spacery i nawet w góry, ale strasznie korci mnie, żeby pojechać na narty (20km do Szczyrku!)!! Boję się coś uszkodzić w szwach wewnętrznych. Pytam, bo mimo że od cc minęło 6 tyg, to do lekarza jestem umówiona dopiero za 2 tyg.
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Kalka - trauma poporodowa minęłą? |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Aldii
z jednej strony dobrze być pod stałą kontrolą lekarską, ale z drugiej ja tam zeświruje, jak będę musiała siedzieć z tyd. albo dłużej. Dla mojego zdrowia psychicznego chyba wole cierpliwie poczekać w domu. Ingrid80 fajnie że możecie już się poprzytulać z mężusiem. Ja się zastanawiam ile trzeba czekać po porodzie SN. Bo pewnie tam na dole dłużej się dochodzi do siebie i pewnie szybko nie będzie dobrze ?
#97 |
Zakorzenienie
|
WITAJCIE !!! Nie wiem od czego zacząc więc zacznę od tego... Dziekuje za Wszystkie miłe słowa, GRATULACJE,SMSy..itp KOCHANE JESTEŚCIE!!!! JEstem mega szczęśliwa JESTEŚMY JUŻ W DOMKU OD KILKU GODZIŃ ![]() ![]() ![]() Miałam piękne przywitanie w domku jeszcze nie doszłam do siebie bo jestem mega wzruszona ![]() Bukiet kwiatów czekał na mnie , Balony z helem dla Julki rózowy dla Kuby z puchatkiem ![]() I prezencik od męża ![]() ![]() ![]() Naszyjnik od znanej biżuteryjki Izy Malczyk: Mąż zamówił na specjalne zamówienie NASZYJNIK O ZAZWIE : Motherhood (czyli MACIEŻYŃSTWO ![]() ![]() ![]() http://www.izamalczyk.com/pl/galeria-346-2295.html Mający dwie perelki symbilizujące mojego Kubusia i Julkę ![]() Ehhhhhhhhhhhhh Poryczałam się.... Dojdę do siebie ....to poczytam co u Was... ps. GRATULACJE DLA NOWYCH MAM ![]() I kciuki za oczekujące mamy ![]() Wpadnę potemmmmm ![]() ps. SUPER NAZWA NASZEGO WĄTKU!!! Jeszcze nie wiem czyj to pomysła ale BOMBA ![]() ps. Muszę się rozpakować... i odpocząć ale tak mnie do Was ciągnełoooooooo że szokkkkkk
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-18 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Pysiamn
witamy spowrotem. ![]() Fajnie że już jesteś. Pozazdrościć takie przywitania. Masz naprawdę cudownego męża. Nie chodzi mi tu o prezenty, ale jego ogólne zachowanie, jak bardzo dba o to żebyś poczuła się wyjątkowo. Należą mu się ![]()
#99 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pysia super, że jesteście już w domku ![]() ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-02-18 o 16:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Właśnie zrobiłam miejmy nadzieje że jedno z ostatnich zestawień.
Jest miejsce jeszcze na zdjęcie z 40 tyg. ... i tyle więcej nie robię ![]()
#101 |
Zakorzenienie
|
Witam Pysię z Julcią w domu
![]() Gratuluję i zazdroszczę naszyjnika od Izy M. Chciałam sobie na ślub zamówić, ale nie miała terminów wtedy... Biedna Ola od Agape, mam nadzieję, że szybko wyjdzie ze szpitala... Ja wpadłam tylko na chwilę i nawet nie czytałam za bardzo... Paulinka czuje się lepiej... Już więcej kupek nie robiła, ale brzuszek to ją jednak boli... Spała u mnie na rękach od rana do przed 16, a po karmieniu poszła do męża... Niestety nie możemy jej odłożyć, bo się co chwilę wybudza, popłacze trochę, puści bąka i zasypia, a jak jest w kołysce, to się całkiem po tym rozbudza i jest godzina usypiania... Idę kończyć obiad...
![]() |
#102 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() same slodziaki na tym wizazu ![]() Cytat:
![]() Witamy Pyske w domku ![]() ![]() _________________________ _________ dziewczyny przetestowalam sposob z termometrem, bo mala nie zrobila dzis jeszcze kupki, a normalnie powinny byc ze 3. i faktycznie dziala. chwile poczekalam, patrze a ta sadzi kupola ![]()
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Pysia
![]() ![]() Agape - trzymam ![]() bardotka - bardzo mi przykro... Byliśmy dzisiaj na pierwszym spacerku, ponad 1 godzinkę, wózek super sobie radził po tych zaspach bo ma duże koła, gorzej ze mną, wróciłam ugrzana ![]() ![]() Zebra kupiłam taką nianię jak Ty ![]() myślę jeszcze o tej chuście... ale muszę poczytać jaką wybrać bo ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- a z tymi termometrami to ostrożnie dziewczyny, tzn nie za często tak pomagajcie bo potem może być problem i dziecko nie będzie mogło bez pomocy kupki zrobić... |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję ![]() Cytat:
![]() Mój jest na to za ruchliwy nie odwarzyłabym mu sie tam wsadzić termometru Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pewnie pokarm zmienia Ci się i mały może wydziwiać. Cytat:
![]() Ale samo odchylanie głowy przy jedzeniu to przecież normalne, bo przy "instrukcji obsługi" karmienia cycem tak nawe pisze, że ma odchylić głowę i mojemu tak lepiej, bo się nie ksztusi. Normalnie tak nie robi tylko przy jedzonku, no i nie aż tak jak przy tym karmieniu na zdjęciu to wyjątek właśnie był jak sobie upatrzył tą pozycje... choć sama nie wiem czy to nie przez próbe dupci podniesienia tak wyszło. A no i o tym nie zachodzeniu dziecka od tyłu to słyszałam ogółem, że nie powinno się tego robić żeby nie musiał tam zaglądać właśnie. Tak, że bardzo dobrze, że poruszyłaś ten temat zawsze to się przyda... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wogóle mój jak pierwszy raz zeza mi pokazał to się wystraszyłam, że ma zeza a mnie w szpitalu uspokoili, że to może się zdarzać póki oczka uciekają ![]() O dużo coś tych dzieciaczków ma żółtaczke po porodzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Piotruś śpi mi na klacie, bo maruda był dzsiaj i spać nie chciał z anic w świeciea teraz mała żabka spi jak suseł u mamusi. Kocham go ![]() ![]() Brzoskwinia super!!! Naprawdę ułatwi Ci to życie ![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-18 o 16:56 |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
oo zebra tylko ja kupiłam u kogoś innego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() ciekawe jakie będzie miała ![]() bo nasze dzieci są cudowne ![]() to prawda ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
agapeo oby oleńka szybko do domku wróciła,bidulka
![]() pysiamn witamy mamusie i ![]() madzik też myślałam o termometrze ale ja sie boje i tak jak zebry piotruś moja sie tak rusza ze ja mam problem czasami zeby jej pieluszke załozyc a termometr? ![]() gosbaj synus ![]() ![]() o kurcze wy tu o przytulankach...a ja jakoś chyba nie moge dojść do siebie tam na dole,minął miesiac a ja nadl mam takie twarde tam gdzie szyte było ![]() byłam dziś u dr i dała mi jakieś leki zobaczymy czy pomoże,czy bede normalnie odwiedzac wc czy już do konca zycia.... ![]() ale sie uśmiałam dziś z tż,wyszłam do dr i nie było mnie jakieś pół godz a tu telefon ze zostawiłam Mała "zasrana" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
aldii no własnie nie jestem pewna z tym, ze to wrodzone. Wiem tyle, ze moi rehabilitanci własnie mowili, ze takie zachowania moga prowadzić do MPD ( dziecięce porażenie mózgowe) ze względu na utrwalanie złych nawyków mięsni, kośca a co za tym idzie połączeń nerwowych. Może mieli na mysli, ze jesli dziecko juz ma jakieś oznaki, nie wiem.
Adrian mi sie wyginał ale w bok mimo to terapeutka mi bardzo na to zwracała uwagę ![]() znalazłam takie coś z tego wynika, ze jednak takie układanie się dziecka może spowodować MPD i to chyba własnie mieli na myśli moi rehabilitanci. Cytat:
zebra tutaj chodzi o to jak dziecko lezy swobodnie i samo się tak wygina. Karmienie to co innego ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-02-18 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Przede wszystkim (nie) dziękujemy za kciuki dla Oli. Ja też mam nadzieje, że szybko ze szpitala wyjdziemy.
Ingrid, mogę nocowac z Olą na oddziale, ale oczywiście trzeba płacic - 27 zł na dobę, jeżeli matka karmi tylko sztucznym mlekiem lub dokarmia. Natomiast jeżeli karmi tylko naturalnie, to 27 zł na tydzień. Kamyku, najprawdopodobniej Ola zaraziła się ode mnie, bo ja też chora. A tak nawiasem, gdyby - od pewnego czasu Ola się śliniła i smialiśmy się w domu, że już jej wychodzą ząbki, a okazał się, że jest to objaw bólu gardła. I jeszczejedna sprawa - jak odpadnie Wam kikut to obserwujcie czy wciąga się pępek. Bo Oli odpadł 7 stycznia i do tej pory się nie wciągnął. Jak bylam w przychodni u pediatry lub w poradnii patologii noworodka to mówili, i że on się wciągnie, że mam uzbroic się w cierpliwosc. I co się okazało? Że Ola ma przepuklinę pępkową i muszę go zaklejac plastrem... Lekarze... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Taaaaaaak. Mogłabym jutro rodzić jeszcze raz
![]() ![]() A serio to faktycznie się zapomina, choć mogłoby być lżej, nie obraziłabym się! Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko tak na chwilę zobaczyć co napisałayście,bo weny do pisania to ja nie mam.
Głowa mnie boli,wszystko mnie już wkurza i nic mi się nie chce a na dodatek plecy mnie bolą i czasami brzuch. Jutro mam wizytę u położnej i już wiem,że nic sensownego mi nie powie,bo niby co???Że mam czekać i tyle.Nawet nie wiem po co do niej idę ![]()
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że będziemy już w poniedziałek... Mamy umówione rotawirusy, mam nadzieję, że do tego czasu Paulinka całkiem wydobrzeje... Zrobiła teraz drugą kupkę, zdecydowanie lepszą od tej nocnej... Ja czasami myślę, że to mnie przerasta... Że czegoś nie zauważę, nie dopilnuje i stanie jej się jakaś krzywda, na coś zachoruje... A to ślinienie to jak wygląda? Bo Paulina czasem puszcza bulki...
![]() |
#114 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() o tym termometrze tez dzis pomyslalam, ze jak za czesto bede jej tak pomagac, to oduczy sie robic sama, ale juz nie moglam patrzec na brak kupy, gdzie normalnie powinny byc ze 3-4 do tego czasu, wiec postanowilam sprobowac, no i poskutkowalo. jakas godzine pozniej srutnela sobie sama, wiec juz na pewno o wiele lepiej sie czuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Sensuel nie denerwuj sie kochana, juz niewiele zostalo
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2010-02-18 o 18:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze będę pytać o białą kropkę na policzku... Myślałam, że to potówka, ale to nie znika już od dwóch tygodni...
#116 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ten opis rozumiem inaczej- jako, że oni podejrzewali u Twojego synka, że to może być objaw a nie przyczyna. Musiałby chyba rzucać się jak płotka w bok żeby sobie coś uszkodzić... Ale powtarzam to ja to tak rozumiem a nie muszę mieć racji ![]() Cytat:
Wyczyściłam dywan ![]() W sobote odwiedzą nas dziewczyny z pracy ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
BAN stały
|
Pysiamn - witamy ! Pogratulować mężusia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
zebra opis to wkleiłam tylko zeby potwierdzic, ze może tez byc z róznych powodów
![]() generalnie to czasem jak rodzice nie wiedzą o takim wyginaniu, ze jest złe to jak dziecko się wygina kilka miesięcy i ciagle to utrwala to może dojsc własnie do takich uszkodzen. Najgorzej, ze się wszystkiego trzeba dowiadywac po fakcie ![]() ale nie będę juz zanudzac ![]() tak sobie myslę, czy Tomek też bedzie miał problem z asymetrią, z tego co widze to jest zawsze po prawej stronie i ułozenie w macicy ma ciagle takie samo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Kancia a to teraz rozumiem
![]() Nie zakładaj od razu tego, że musi mieć asymetrie. Jak się będzie układał na jednej stronie to będziesz go przekładała też na drugą i a nuż tego się uniknie ![]() ale zmęczona jestem ale ide wstawie jeszcze pranie, bo odkąd wrócilismy ze szpitala nie moge się "odprać" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Brzoskwinia, Zebra a jaka nianie dokladnie kupilyscie??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.