![]() |
#2431 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
Marley i ja 8/10 za to że był tam labrador już jestem w stanie podnieść filmowi notę o 6 pkt
![]()
#2434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kate Hudson widziałam ostatnio w NINE i chociaż było jej tam mało to zapada w pamięć piosenka wykonywana przez nią. Sam fabuła filmu jak glutek - ciągutek i przez to trochę nudnawa, ale fajne zdjęcia, tańce, muzyka. Jak ktoś lubi miusicale to jak najbardziej polecam. Wczoraj byłam na AUTOR WIDMO. Fajny film, mało hollywoodzki, trochę mroczny, ale trzymający w napięciu i z konkretnym zakończeniem. Poza tym pokazano w nim przepiękny dom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ciągle się zastanawiam, czy wielkie halo na berlinale było spowodowane faktyczną jakością filmu, czy był to manifest solidarności z Polańskim. Mam nadzieję, że uda mi się wybrać w tym tygodniu, dzięki za recenzję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
Segment 76 (2002)
Zdecydowanie nie. Pomijam aktorstwo, nie było dobre, ale pomijam. Bardzo nieudane nawiązanie do Młodych Wilków z 1995. Pomieszanie Jasia Fasoli, Charlie Chaplina, bajki animowanej, komedii sytuacyjnej i filmu obyczajowego w tym przypadku nie zdało egzaminu. Jak na jeden film to dla mnie zdecydowanie za dużo. Plus za muzykę - choć nie wszystkie przeróbki mnie osobiście się podobały. Nie polecam, strata czasu. 3/10
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie Edytowane przez moniska Czas edycji: 2010-02-21 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia, CZYM się tak ludzie zachwycali ![]() Efekty specjalne mi się podobały, ale fabuła nie porywa, zamiast się wzruszać, co na forach już czytałam, z moją mamą smiałyśmy się do rozpuku ![]() A potem moi rodzice (obydwoje) na filmie zasnęli ![]()
Edytowane przez Maggie_90 Czas edycji: 2010-02-21 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wlasnie czytam ksiazke!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Przyczajenie
|
Kołysanka
![]() Edytowane przez donitka Czas edycji: 2010-02-21 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Rozeznanie
|
Zdecydowanie polecam film "To skomplikowane"\
Świetna komedia, cale kino się śmiało a ja połkałam się ze śmiechu ![]() gorąco polecam ![]()
![]() |
#2442 |
Raczkowanie
|
Autor widmo- poszłam z ciekawości i mile się rozczarowałam. Myślałam, że to jeden z tych filmów, które są promowane na mega hity wszech czasów tylko dlatego, że znany reżyser zrobił ten film albo znany aktor w nim zagrał. Film mroczny, wciągający. Szkoda tylko, że niektóre wątki nie były pociągnięte do końca. Dam 7/10
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
jestem własnie po HRABINIE strasznieeee fajny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Wtajemniczenie
|
33 sceny z życia- ciężki film, ale warto go obejrzeć. W bardzo bezpośredni i szczegółowy sposób ukazuje dramat rodzin, na które spada przedwczesna śmierć kogoś bliskiego. Jak każdy jest samotny w swoim cierpieniu i przeżywa to inaczej. Jak taki stres wpływa na nasze zachowanie. Film skłania do refleksji, zostaje w głowie na dłużej 8.5/10
Up in the air- ciekawy pomysł na przedstawienie w sumie oczywistej oczywistości. Czyli film o tym, że nawet najwięksi zwolennicy nie angażowania się, unikania odpowiedzialności i bycia Singlami zmieniają zdanie w obliczu pewnych sytuacji życiowych... Przekaz filmu jak dla mnie zbyt oczywisty, ale sam pomysł na jego przedstawienie ciekawy. Fajnie ukazano styl życia głównego bohatera 7/10 Do czech razy sztuka- lubię czeskie komedie, ale ta mnie trochę rozczarowała. Nakręcona w typowym klimacie czyli obnażająca wszelkie ludzkie słabości i traktująca je z dużym pobłażaniem i przymrużeniem oka. Zaczyna się zabawnie, ale później jakoś traci wątek. Cięgnie się dalej i już nic więcej z niej nie wynika. 6/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Raczkowanie
|
Wszystko za życie- nie ukrywam , że sięgnałam z ciekawości bo znałam wcześniej ścieżke dźwiękową. Film jest fantastyczny!Po rozlicznych filmach odmożdżających zrobił na mnie tym większe wrażenie. Refleksyjny, wspaniałe krajobrazy i ta muzyka!Od razu mówię, że nie należy spodziewać się wartkiej akcji. Jeśli chodzi o klimat kojarzył mi się trochę z Wyspą-tą rosyjską oczywiście. Opowieść o poszukiwaniu prawdziwego życia, powrocie do natury i przede wszystkim zmaganiach człowieka. Oczarował mnie. 10/10
Swoją drogą może któraś z warszawianek wie gdzie go kupić? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
Zmierzch - 8/10, Bella przeprowadza się do swojego ojca, do małego miasteczka Forks. Wkrótce dziewczyna zakochuje się w koledze z klasy, który skrywa mroczną tajmnicę. Film obejrzałam któryś już raz żeby przypomnieć sobie czy zgadza się z treścią ksiązki (przeczytałam ją jakiś tydzień temu). W porównaniu do ksiązki jest okrojony - wiadomo, kilka wydarzeń się nie zgadza. Mimo to wysoka ocena, jak najbardziej mój klimat, dobra gra Pattisona.
Fałszywa dwunastka - 8/10, historia zabawanej rodzinki - małżeństwa i ich 12-stki dzieci. Gdy przeprowadzają się do innego miasta, a rodzice otrzymują wymarzoną pracę ich życie wywraca się do góry nogami. Miła i przyjemna rodzinna komedia. Momentami prawie płakałam ze śmiechu, w szczególności gdy był pogrzeb Fasoli ( hip tu hop tam, lubił hip-hop ![]() Solista - 10/10, Steve Lopez, dziennikarz, postanawia napisać artykuł o pewnym bezdomnym. Nie jest to jednak zwykły bezdomny - Nathaniel jest wybitnie uzdolnionym skrzypkiem chorym na schizofrenię. Bez dwóch zdań genialny film ! To historia nie tylko o muzyce, miłości i bezdomnych ale tez o przyjaźni, takiej innej niż te wszystkie. Męczy mnie tylko jedno - dlaczego Jamie Foxx nie został nominowany do Oscara.. Monachium - 9/10, w 1972 roku dochodzi do tragedii podczas Letnich Igrzysk Olimpijskich w Monachium. Zamordowanych zostaje 11 izraelskich sportowców przez członków palestyńskiej organizacji Czarny Wrzesień. Avner, agent Mossadu, podejmuje się misji, której celem jest likwidacja osób odpowiedzialnych za zamach. Mimo, że film trwa 2,5h ani chwilę mnie nie nudził. Przez cały czas trzyma w napięciu, specyficzny klimat i świetna gra Erica Bana. Jeden z najlepszych filmów Spielberga. Klopsiki i inne zjawiska pogodowe - 5/10, Flint jest wynalazcą, któremu zazwyczaj nic w życiu nie wychodzi. Jednak pewnego dnia konstruuje maszynę, która zamienia wodę w jedzenie spadające z nieba. Zazwyczaj bajki otrzymują ode mnie wysokie oceny, jednak nie tym razem. Momentami zastanawiałam się czy jej czasem nie wyłączyć, a niektóre teksty były głupkawe. Plus za dużo jedzenia i "drobnego" pana burmistrza ![]()
Edytowane przez caarolaaa Czas edycji: 2010-02-21 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
Zmierzch poraaażka. Fabuła tak nudna, że brak mi słów. Dla 15-latek może i byłby to fajny film z ich bożyszczem w roli głównej, ale ja się wynudziłam i po prostu zmarnowałam dwie godziny na gniota.
#2448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się pod tym podpisuję ![]() ![]() Jestem na tak oczywiście z ulubionym aktorem(Jim Carrey)więc musi się podobać. ![]() ![]()
![]() |
#2449 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fantastic Mr. Fox: Polecam tę bajkę. Jest skierowana raczej do starszych odbiorców gdyż mnóstwo w niej dialogów i dzieci chyba może trochę nudzić. Mnie natomiast strasznie się spodobała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Wtajemniczenie
|
Refleksje przy okazji seansów walentynkowych (oceny dopasowane do konwencji filmu):
Randka w ciemno 5/10 Polskie komedie romantyczne mają swoich licznych fanów i wielbicieli. Jak dla nich, w/w komedia spełnia swoje zadanie: jest banalna, przerysowana nieco nielogiczna, ale całkiem dobrze się przy niej bawi i można wyłączyć myślenie. Takie filmy, też są przecież potrzebne ![]() O dziwo! Nie zobaczycie tutaj ani Karolaka, ani Marty Żmudy-Trzebiatowskiej... a jedynie Dereszowską. Walentynki 3/10 Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Jamie Foxx, Anne Hathaway, Julia Roberts, Ashton Kutcher. Tak, tak te wszystkie nazwiska w tym jednym wielkim gniocie. Miało wyjśc drugie Love Actually, ale chyba do końca nie wyszło (a nawet bardzo nie wyszło). Istotnie, konwencja ta sama (kilka postaci, których losy łączą się w spójną całość właśnei w dniu walentynek), ale wątki są nudne, problemy postaci zbyt banalne, a zakończenie przewidywalne. Mam wrażenie że film był kręcony na szybko, z myślą: "i tak sale będą pełne w walentynki". I wciąż ją kocham / Dear John 7/10 Film to melodramat o tym jak można w 2 tygodnie zapałać do siebie ogromną miłością, potem przez rok pisać sobie listy, tylko po to, żeby ostatecznie się rozstać i poślubić innego. Nudne i banalne? Ale takie właśnie są melodramaty. Nic na to nie poradzimy. W swojej konwencji (walentynkowego, płaczliwego romansu) film jest całkiem niezły. Mnie zainteresował, ale koleżanka połowę przespała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2452 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
„Nurtuje” nas to samo pytanie, dlatego czekam z niecierpliwością na Twoją recenzję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Raczkowanie
|
Diabeł ubiera się u Prady wolałam książke, ale film jest do strawienia.
#2455 |
Zadomowienie
|
Lilja 4-ever- jeden z najbardziej przygnebiajacych filmow jakie mialam okazje zobaczyc. Az trudno uwierzyc, ze historia oparta jest na faktach. Tematyka trudna, ciezka, pokazana bez ckliwosci. Calosc naprawde poruszajaca, wywoluje uczucie beznadziejnej bezsilnosci. 10/10
Zhmurki- rosyjska czarna komedia na temat tworzacej sie mafii w nowych warunkach kapitalizmu i wolnego rynku po rozpadzie ZSRR. Rezyseria Bałabanowa, co da sie wyraznie odczuc, wiec bardzo mi sie podobal. Czuc Wschod ![]() Wojna polsko-ruska- ksiazke czytalam, nawet kilka razy i nie moglam sie nadziwic jak ktos mogl sie podjac nakrecenia jej ekranizacji, bo z uwagi na jej dosc osobliwa forme wydawalo mi sie to niemozliwe. Jak sie okazalo niewiele sie pomylilam, bo film jest dosc bezsensowny, ale i tak jest lepiej niz sie spodziewalam. Szyc daje rade, z reszta aktorow tez nie jest tak zle. 5/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Raczkowanie
|
"Grobowiec Świetlików" - dramat anime. Większość znanych mi osób jest sceptycznie nastawiona do tego gatunku (anime), ale to naprawdę ciekawe, nie rzadko wartościowe obrazy, polecam zwłaszcza te ze Studia Ghibli, a Hayao Miyazaki to absolutny mistrz tego gatunku, moim skromnym zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
"Kołysanka" - nowa, całkiem miła komedia Machulskiego. O wampirach, osiedlających się na mazurach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Zadomowienie
|
AUTOR WIDMO- nie poszłam na bardzo, bardzo ważne ćwiczenia, tak mnie interesował . efekt? jedne z lepszych dwóch godzin ostatnimi czasy w moim życiu. genialny, cudowny , zachwycający film, dopracowane w każdym szczególe cacko. Czuję się teraz jakbym miała opisać jakąś super kolację i nie wiem od czego zacząć.
Może od klimatu- deszczowy, szary, surowy, piękny dom nad oceanem, sztorm, puste motele. Pierwsza część filmu jest bardzo hmm..chinatownowska ![]() W bardzo lekkiej konwencji thrillera udało się stworzyc naprawdę przyzwoity film- nie ukrywam, nie jest to arcydzieło w ogólnie pojętym znaczeniu- nie ma jakiegoś głębokiego przekazu, ani nie pokazuje ważnych treści czy wartości. jednak oceniając na tle gatunku- jeden z lepszych ostatnich lat bez wątpienia, obowiązkowy do zobaczenia. Nie widzę wad, nie widzę złej gry, niepotrzebnych scen, niespójności. Idealnie. Jako jedna która pukała się w głowę słysząc obrońców Polańskiego.., pożałowałam, naprawdę pożałowałam szczerze, że w najbliższym czasie nie mogę oczekiwac kolejnego takiego cacka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
Mikołajek
oglądałam wczoraj z siostrą. ośmiałyśmy się co nie miara ![]() uroczy chłopcy ze zwariowanymi pomysłami +ten boski Ananiasz ![]() co tu dużo mówić - polecam na poprawę humoru ![]() 8/10
![]() |
#2460 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki, a chciałam ten film zobaczyć.. ![]() czy nie jest przypadkiem regułą, że szczegóły fabuły i/lub zakończenia piszemy szarą/białą czcionką? (nie, nie odpowiadaj, pytanie retoryczne.. eh..) ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.