Ostatnio obejrzane filmy cz. III - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-21, 01:04   #2431
mapet_show
Raczkowanie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III

Cytat:
Napisane przez Czarna14 Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze do tego, że ostatnia scena to arcydziełooraz to, że uważam ten film za najlepszy w 2009 roku
dokładnie. Na mnie zrobiły jeszcze duże wrażenie sceny z kina. a konkretniej ujęcia kiedy pokazany jest sam ekran i twarz Shosany. Oglądałam w kinie , więc efekt był fantastyczny
mapet_show jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:19   #2432
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna14 Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze do tego, że ostatnia scena to arcydziełooraz to, że uważam ten film za najlepszy w 2009 roku
i tu sie rowniez zgadzam

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:46   #2433
mijjenka
Zakorzenienie

Marley i ja 8/10 za to że był tam labrador już jestem w stanie podnieść filmowi notę o 6 pkt mówiąc szczerze to popłakałam się na tym filmie...

To konto nie istnieje.
mijjenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 11:16   #2434
molka11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Nie wiem jak tego gniota mozna wysoko ocenic, pol biedy bezsensowna fabula, ale ten film ma moze z 2.5 smiesznego momentu...
mnie się podobały ślubne wojny

Kate Hudson widziałam ostatnio w NINE i chociaż było jej tam mało to zapada w pamięć piosenka wykonywana przez nią. Sam fabuła filmu jak glutek - ciągutek i przez to trochę nudnawa, ale fajne zdjęcia, tańce, muzyka. Jak ktoś lubi miusicale to jak najbardziej polecam.

Wczoraj byłam na AUTOR WIDMO. Fajny film, mało hollywoodzki, trochę mroczny, ale trzymający w napięciu i z konkretnym zakończeniem. Poza tym pokazano w nim przepiękny dom

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 12:06   #2435
kasiaen1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez molka11 Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam na AUTOR WIDMO. Fajny film, mało hollywoodzki, trochę mroczny, ale trzymający w napięciu i z konkretnym zakończeniem. Poza tym pokazano w nim przepiękny dom

ciągle się zastanawiam, czy wielkie halo na berlinale było spowodowane faktyczną jakością filmu, czy był to manifest solidarności z Polańskim. Mam nadzieję, że uda mi się wybrać w tym tygodniu, dzięki za recenzję
kasiaen1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 12:22   #2436
Dorotka...
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mijjenka Pokaż wiadomość
Marley i ja 8/10 za to że był tam labrador już jestem w stanie podnieść filmowi notę o 6 pkt mówiąc szczerze to popłakałam się na tym filmie...
Haha ja miałam tak samo, labrador i od razu nota w góre. Film jednak był trochę za długi. Również na końcu się popłakałam. Polecam jeszcze z filmów o psach Przygoda na Antarktydzie. Na tym filmie wyłam po prostu przez 1.5 h. Przepiękny

"people don't get what they deserve, they just get what they get".
Dorotka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 12:51   #2437
moniska
Zakorzenienie

GG do moniska

Segment 76 (2002)
Zdecydowanie nie. Pomijam aktorstwo, nie było dobre, ale pomijam. Bardzo nieudane nawiązanie do Młodych Wilków z 1995. Pomieszanie Jasia Fasoli, Charlie Chaplina, bajki animowanej, komedii sytuacyjnej i filmu obyczajowego w tym przypadku nie zdało egzaminu. Jak na jeden film to dla mnie zdecydowanie za dużo. Plus za muzykę - choć nie wszystkie przeróbki mnie osobiście się podobały. Nie polecam, strata czasu. 3/10

To,
jak ja widzę świat
i jak go opisuję,
niekoniecznie pokrywa się z tym,
jak go widzą inni

Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie

Edytowane przez moniska
Czas edycji: 2010-02-21 o 12:54
moniska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 14:24   #2438
Maggie_90
Wtajemniczenie

Nie mam pojęcia, CZYM się tak ludzie zachwycali Film przyjemny, chociaż zdecydowanie się dłużył, dla mnie to ta sama kategoria co Harry Potter czy LOTR, chociaż w przeciwieństwie do tych dwóch nie myślałam o nim po seansie, nie rozumiem tego fenomenu....
Efekty specjalne mi się podobały, ale fabuła nie porywa, zamiast się wzruszać, co na forach już czytałam, z moją mamą smiałyśmy się do rozpuku (ikariamy jako radio taxi, ten duży, czerwony to jumbo jet, a nasiona drzewa, uwaga, skojarzenie mojej mamy- CALINECZKI ;D)

A potem moi rodzice (obydwoje) na filmie zasnęli Daję 6,5/10, głównie za grafikę i efekty, świat Na'vi, no ale filmem roku to bym go na pewno nie nazwała.[COLOR="Silver"]

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606

Edytowane przez Maggie_90
Czas edycji: 2010-02-21 o 14:52
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 14:29   #2439
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez molka11 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez kasiaen1 Pokaż wiadomość
ciągle się zastanawiam, czy wielkie halo na berlinale było spowodowane faktyczną jakością filmu, czy był to manifest solidarności z Polańskim. Mam nadzieję, że uda mi się wybrać w tym tygodniu, dzięki za recenzję

wlasnie czytam ksiazke!!!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 15:54   #2440
donitka
Przyczajenie

Kołysanka

Z pewnością piękne kostiumy, muzyka, krajobrazy. Spodziewałam się, że będzie smiesznie.Było na samym końcu. Jednak coś w tym filmie jest, bo śmiejesz się dopiero po wyjściu z kina. Warto obejrzeć ale chyba szkoda kasy na kino.

Edytowane przez donitka
Czas edycji: 2010-02-21 o 15:59
donitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 16:02   #2441
katrinka187
Rozeznanie

Zdecydowanie polecam film "To skomplikowane"\
Świetna komedia, cale kino się śmiało a ja połkałam się ze śmiechu
gorąco polecam

To co było odeszło w cień,
To koniec, koniec, skończyło się...

66 (06.04.2010) 64,9--62 -------->> 55 kg (?)

katrinka187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 16:53   #2442
Lorien
Raczkowanie

Autor widmo- poszłam z ciekawości i mile się rozczarowałam. Myślałam, że to jeden z tych filmów, które są promowane na mega hity wszech czasów tylko dlatego, że znany reżyser zrobił ten film albo znany aktor w nim zagrał. Film mroczny, wciągający. Szkoda tylko, że niektóre wątki nie były pociągnięte do końca. Dam 7/10
Lorien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:42   #2443
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

jestem własnie po HRABINIE strasznieeee fajny

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:08   #2444
fiolka85
Wtajemniczenie

33 sceny z życia- ciężki film, ale warto go obejrzeć. W bardzo bezpośredni i szczegółowy sposób ukazuje dramat rodzin, na które spada przedwczesna śmierć kogoś bliskiego. Jak każdy jest samotny w swoim cierpieniu i przeżywa to inaczej. Jak taki stres wpływa na nasze zachowanie. Film skłania do refleksji, zostaje w głowie na dłużej 8.5/10

Up in the air- ciekawy pomysł na przedstawienie w sumie oczywistej oczywistości. Czyli film o tym, że nawet najwięksi zwolennicy nie angażowania się, unikania odpowiedzialności i bycia Singlami zmieniają zdanie w obliczu pewnych sytuacji życiowych...
Przekaz filmu jak dla mnie zbyt oczywisty, ale sam pomysł na jego przedstawienie ciekawy. Fajnie ukazano styl życia głównego bohatera 7/10

Do czech razy sztuka
- lubię czeskie komedie, ale ta mnie trochę rozczarowała. Nakręcona w typowym klimacie czyli obnażająca wszelkie ludzkie słabości i traktująca je z dużym pobłażaniem i przymrużeniem oka.
Zaczyna się zabawnie, ale później jakoś traci wątek. Cięgnie się dalej i już nic więcej z niej nie wynika. 6/10
fiolka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:10   #2445
mapet_show
Raczkowanie

Wszystko za życie- nie ukrywam , że sięgnałam z ciekawości bo znałam wcześniej ścieżke dźwiękową. Film jest fantastyczny!Po rozlicznych filmach odmożdżających zrobił na mnie tym większe wrażenie. Refleksyjny, wspaniałe krajobrazy i ta muzyka!Od razu mówię, że nie należy spodziewać się wartkiej akcji. Jeśli chodzi o klimat kojarzył mi się trochę z Wyspą-tą rosyjską oczywiście. Opowieść o poszukiwaniu prawdziwego życia, powrocie do natury i przede wszystkim zmaganiach człowieka. Oczarował mnie. 10/10

Swoją drogą może któraś z warszawianek wie gdzie go kupić? Sprawdzałam na razie w trafficu i empiku i niestety brak, a czuje że akurat ten film musze mieć zawsze pod ręką
mapet_show jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:51   #2446
caarolaaa
Zakorzenienie

Zmierzch - 8/10, Bella przeprowadza się do swojego ojca, do małego miasteczka Forks. Wkrótce dziewczyna zakochuje się w koledze z klasy, który skrywa mroczną tajmnicę. Film obejrzałam któryś już raz żeby przypomnieć sobie czy zgadza się z treścią ksiązki (przeczytałam ją jakiś tydzień temu). W porównaniu do ksiązki jest okrojony - wiadomo, kilka wydarzeń się nie zgadza. Mimo to wysoka ocena, jak najbardziej mój klimat, dobra gra Pattisona.

Fałszywa dwunastka - 8/10, historia zabawanej rodzinki - małżeństwa i ich 12-stki dzieci. Gdy przeprowadzają się do innego miasta, a rodzice otrzymują wymarzoną pracę ich życie wywraca się do góry nogami. Miła i przyjemna rodzinna komedia. Momentami prawie płakałam ze śmiechu, w szczególności gdy był pogrzeb Fasoli ( hip tu hop tam, lubił hip-hop )

Solista - 10/10, Steve Lopez, dziennikarz, postanawia napisać artykuł o pewnym bezdomnym. Nie jest to jednak zwykły bezdomny - Nathaniel jest wybitnie uzdolnionym skrzypkiem chorym na schizofrenię. Bez dwóch zdań genialny film ! To historia nie tylko o muzyce, miłości i bezdomnych ale tez o przyjaźni, takiej innej niż te wszystkie. Męczy mnie tylko jedno - dlaczego Jamie Foxx nie został nominowany do Oscara..

Monachium - 9/10, w 1972 roku dochodzi do tragedii podczas Letnich Igrzysk Olimpijskich w Monachium. Zamordowanych zostaje 11 izraelskich sportowców przez członków palestyńskiej organizacji Czarny Wrzesień. Avner, agent Mossadu, podejmuje się misji, której celem jest likwidacja osób odpowiedzialnych za zamach. Mimo, że film trwa 2,5h ani chwilę mnie nie nudził. Przez cały czas trzyma w napięciu, specyficzny klimat i świetna gra Erica Bana. Jeden z najlepszych filmów Spielberga.

Klopsiki i inne zjawiska pogodowe - 5/10, Flint jest wynalazcą, któremu zazwyczaj nic w życiu nie wychodzi. Jednak pewnego dnia konstruuje maszynę, która zamienia wodę w jedzenie spadające z nieba. Zazwyczaj bajki otrzymują ode mnie wysokie oceny, jednak nie tym razem. Momentami zastanawiałam się czy jej czasem nie wyłączyć, a niektóre teksty były głupkawe. Plus za dużo jedzenia i "drobnego" pana burmistrza

Edytowane przez caarolaaa
Czas edycji: 2010-02-21 o 21:54
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 07:32   #2447
Serendipity
Zakorzenienie

Zmierzch poraaażka. Fabuła tak nudna, że brak mi słów. Dla 15-latek może i byłby to fajny film z ich bożyszczem w roli głównej, ale ja się wynudziłam i po prostu zmarnowałam dwie godziny na gniota.
Stary 2010-02-22, 08:50   #2448
mijjenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Zmierzch poraaażka. Fabuła tak nudna, że brak mi słów. Dla 15-latek może i byłby to fajny film z ich bożyszczem w roli głównej, ale ja się wynudziłam i po prostu zmarnowałam dwie godziny na gniota.

Ja się pod tym podpisuję oglądałam 1 częśc,nie mam pojęcia ile ich jest,ale zasnęłam na tym i nie chce miec z tym nic do czynienia. Ps.Ten Patison czy jak mu tam,nie jest wcale ładny

Jestem na tak oczywiście z ulubionym aktorem(Jim Carrey)więc musi się podobać. Nie był jakiś mega śmieszny,ale niektóre nie scenki, a zdania były dobre 7/10

To konto nie istnieje.
mijjenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:45   #2449
Dorotka...
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Żeby było ciekawiej druga część jest jeszcze bardziej nudniejsza, zresztą pisałam o tym stronę wcześniej. Jak dla mnie masakra

Fantastic Mr. Fox: Polecam tę bajkę. Jest skierowana raczej do starszych odbiorców gdyż mnóstwo w niej dialogów i dzieci chyba może trochę nudzić. Mnie natomiast strasznie się spodobała 8/10

"people don't get what they deserve, they just get what they get".
Dorotka... jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 10:39   #2450
wesna
Wtajemniczenie

Refleksje przy okazji seansów walentynkowych (oceny dopasowane do konwencji filmu):

Randka w ciemno 5/10
Polskie komedie romantyczne mają swoich licznych fanów i wielbicieli. Jak dla nich, w/w komedia spełnia swoje zadanie: jest banalna, przerysowana nieco nielogiczna, ale całkiem dobrze się przy niej bawi i można wyłączyć myślenie. Takie filmy, też są przecież potrzebne . A już napewno na walentynki.

O dziwo! Nie zobaczycie tutaj ani Karolaka, ani Marty Żmudy-Trzebiatowskiej... a jedynie Dereszowską.

Walentynki 3/10
Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Jamie Foxx, Anne Hathaway, Julia Roberts, Ashton Kutcher. Tak, tak te wszystkie nazwiska w tym jednym wielkim gniocie. Miało wyjśc drugie Love Actually, ale chyba do końca nie wyszło (a nawet bardzo nie wyszło).

Istotnie, konwencja ta sama (kilka postaci, których losy łączą się w spójną całość właśnei w dniu walentynek), ale wątki są nudne, problemy postaci zbyt banalne, a zakończenie przewidywalne. Mam wrażenie że film był kręcony na szybko, z myślą: "i tak sale będą pełne w walentynki".

I wciąż ją kocham / Dear John 7/10
Film to melodramat o tym jak można w 2 tygodnie zapałać do siebie ogromną miłością, potem przez rok pisać sobie listy, tylko po to, żeby ostatecznie się rozstać i poślubić innego. Nudne i banalne? Ale takie właśnie są melodramaty. Nic na to nie poradzimy.

W swojej konwencji (walentynkowego, płaczliwego romansu) film jest całkiem niezły. Mnie zainteresował, ale koleżanka połowę przespała (ale ona jest nieromantyczna, więc same wiecie)
wesna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:19   #2451
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mijjenka Pokaż wiadomość
Ja się pod tym podpisuję oglądałam 1 częśc,nie mam pojęcia ile ich jest,ale zasnęłam na tym i nie chce miec z tym nic do czynienia. Ps.Ten Patison czy jak mu tam,nie jest wcale ładny
przyłączam się do opinii film nudny jak flaki, pattison według mnie brzydki i cały czas z kristen gra z rozdziawioną buzią, to ich jedyna mimika WOW jedyna scena która mi się podobała to jak biegł po drzewie, a w sumie bardzo lubię fantastyczne lub podobne im filmy ale nie aż takie gnioty

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:05   #2452
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiaen1 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że i ja znajdę czas w tym lub przyszłym tygodniu na film Polańskiego.
„Nurtuje” nas to samo pytanie, dlatego czekam z niecierpliwością na Twoją recenzję.
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:17   #2453
spiniaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
przyłączam się do opinii film nudny jak flaki, pattison według mnie brzydki i cały czas z kristen gra z rozdziawioną buzią, to ich jedyna mimika WOW jedyna scena która mi się podobała to jak biegł po drzewie, a w sumie bardzo lubię fantastyczne lub podobne im filmy ale nie aż takie gnioty
tez sie podpisuje nie wiem ksiazki polknelam w tydzien wszystkie cztery a film tragedia probowalam ostatnio obejrzec 2 czesc ale nie dotrwalam nawet do polowy zdecydowanie nie polecam
spiniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:13   #2454
girls1394
Raczkowanie

Diabeł ubiera się u Prady wolałam książke, ale film jest do strawienia.
Stary 2010-02-22, 14:17   #2455
dotka85
Zadomowienie

Lilja 4-ever- jeden z najbardziej przygnebiajacych filmow jakie mialam okazje zobaczyc. Az trudno uwierzyc, ze historia oparta jest na faktach. Tematyka trudna, ciezka, pokazana bez ckliwosci. Calosc naprawde poruszajaca, wywoluje uczucie beznadziejnej bezsilnosci. 10/10

Zhmurki- rosyjska czarna komedia na temat tworzacej sie mafii w nowych warunkach kapitalizmu i wolnego rynku po rozpadzie ZSRR. Rezyseria Bałabanowa, co da sie wyraznie odczuc, wiec bardzo mi sie podobal. Czuc Wschod 9/10

Wojna polsko-ruska- ksiazke czytalam, nawet kilka razy i nie moglam sie nadziwic jak ktos mogl sie podjac nakrecenia jej ekranizacji, bo z uwagi na jej dosc osobliwa forme wydawalo mi sie to niemozliwe. Jak sie okazalo niewiele sie pomylilam, bo film jest dosc bezsensowny, ale i tak jest lepiej niz sie spodziewalam. Szyc daje rade, z reszta aktorow tez nie jest tak zle. 5/10
dotka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 15:50   #2456
Olivka1990
Raczkowanie

"Grobowiec Świetlików" - dramat anime. Większość znanych mi osób jest sceptycznie nastawiona do tego gatunku (anime), ale to naprawdę ciekawe, nie rzadko wartościowe obrazy, polecam zwłaszcza te ze Studia Ghibli, a Hayao Miyazaki to absolutny mistrz tego gatunku, moim skromnym zdaniem.
Olivka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 17:45   #2457
wizazer
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

"Kołysanka" - nowa, całkiem miła komedia Machulskiego. O wampirach, osiedlających się na mazurach Bardzo fajny klimat!
wizazer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 21:28   #2458
kasiaen1
Zadomowienie

AUTOR WIDMO- nie poszłam na bardzo, bardzo ważne ćwiczenia, tak mnie interesował . efekt? jedne z lepszych dwóch godzin ostatnimi czasy w moim życiu. genialny, cudowny , zachwycający film, dopracowane w każdym szczególe cacko. Czuję się teraz jakbym miała opisać jakąś super kolację i nie wiem od czego zacząć.

Może od klimatu- deszczowy, szary, surowy, piękny dom nad oceanem, sztorm, puste motele. Pierwsza część filmu jest bardzo hmm..chinatownowska, czujemy lekko taki..angielski styl podchodzący pod allena, , końcówka nieco bardziej hollywoodzka, ale nie banalna. Wspaniałe zaskoczenia, zwroty akcji, genialna końcówka (ciężko pisać by nie zdradzić fabuły), świetna gra aktorska, świetnie dobrana obsada..reżyseria- best ever.

W bardzo lekkiej konwencji thrillera udało się stworzyc naprawdę przyzwoity film- nie ukrywam, nie jest to arcydzieło w ogólnie pojętym znaczeniu- nie ma jakiegoś głębokiego przekazu, ani nie pokazuje ważnych treści czy wartości. jednak oceniając na tle gatunku- jeden z lepszych ostatnich lat bez wątpienia, obowiązkowy do zobaczenia. Nie widzę wad, nie widzę złej gry, niepotrzebnych scen, niespójności. Idealnie.

Jako jedna która pukała się w głowę słysząc obrońców Polańskiego.., pożałowałam, naprawdę pożałowałam szczerze, że w najbliższym czasie nie mogę oczekiwac kolejnego takiego cacka.
kasiaen1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 22:31   #2459
DontSaySorry
Zakorzenienie

Mikołajek
oglądałam wczoraj z siostrą.
ośmiałyśmy się co nie miara
uroczy chłopcy ze zwariowanymi pomysłami +ten boski Ananiasz
co tu dużo mówić - polecam na poprawę humoru
8/10
Stary 2010-02-23, 00:20   #2460
bubelmart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
(...)
I wciąż ją kocham / Dear John 7/10
Film to melodramat o tym jak można w 2 tygodnie zapałać do siebie ogromną miłością, potem przez rok pisać sobie listy, tylko po to, żeby ostatecznie się rozstać i poślubić innego. (...)

dzięki, a chciałam ten film zobaczyć..
czy nie jest przypadkiem regułą, że szczegóły fabuły i/lub zakończenia piszemy szarą/białą czcionką? (nie, nie odpowiadaj, pytanie retoryczne.. eh..)

anyone who can touch you
- can hurt you or heal you
bubelmart jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości