![]() |
#2401 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Musicie mieszkać za granicą, że mogłyście już obejrzeć nostalgię anioła, bo czytam i czytam a tu :"data premiery: 2010-03-12 (Polska) , 2009-11-24 (Świat) "
|
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Zadomowienie
|
Listopad był już dawno, a internet mają wszyscy.
#2403 |
Rozeznanie
|
Wiem wiem, ale dziewczyna mówiła, że w kinie oglądała, dlatego się zdziwiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Zadomowienie
|
Pod avatarem masz napisane gdzie mieszka Opiumalfa, a tam premiera była w styczniu.
#2405 |
Przyczajenie
|
Ghost Dog- gangsterski film z Forestem Whitakerem w roli głównej. Cała fabuła kręci się wokół zleceń wykonywanych przez tytułowego Ghost Doga. Postępujący zgodnie z kodeksem samurajskim główny bohater, zabija kolejne osoby, do czasu aż jego zleceniodawcy wydaja wyrok również na niego. W rzeczywistości film z Japonią i samurajami nie ma nic wspólnego, a nie ukrywam, ze właśnie to ciągnęło mnie do neigo najbardziej. Nic specjalnego. 4/10
Jak zyć- polska produkcja, muszę przyznac że wyróżniająca się na tle innych. Kuba, główny bohater, staje przed nowym wyzwaniem- zostanie ojcem. Przez cały film obserwujemy jego poszukiwanie własnego 'ja' i dorastanie do roli taty. Film dobry, ale nie zdecydowanie nie do pośmiania sie. 6/10 Biegnij, Lola, biegnij- chyba jestem za głupia na takie ambitne filmy ![]() Dziennik nimfomanki- pomysł ciekawy, z realizacją gorzej. Obsada też rewelacyjna nie jest. Coś mi w tym filmie nie pasowało, chociaz przyznac muszę, że ani przez chwile się nie nudziłam. 5/10 Ciekawy przypadek Benjamina Buttona- dobry, wciągający, ze świetną obsadą. No i charakteryzacja... zobaczyc Brada Pitta jako młodzieńca z rozwianą fryzurą na motorze - bezcenne ![]() Kobiety pragną bardziej- obejrzałam za namową wizażanek i nie żałuję. Prawdziwy do szpiku kości. Zawiły, pokręcony, ale jednocześnie jasno wyjaśniający mechanizmy myslenia u kobiet i mężczyzn. Jeden z lepszych ostatnio przeze mnie obejrzanych. 9/10 Ostatnia Mimzy- bajeczka dla dzieci z założenia, w praktyce film troszkę zbyt mroczny jak dla maluchów. 6/10 Niespełnione pragnienia- trzymajcie się od tego z daleka, dobra rada. Bliżej temu do erotyku niż do komedii romantycznej. W tym filmie wszystko jest nie tak, począwszy od scenariusza przez aktorstwo po bezsensowne zakończenie. 1/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Rozeznanie
|
2012: Jeśli oglądałabym go w kinie pewnie bardziej by mi się podobał. Efekty bardzo fajne, ale fabularnie średnio. Główni bohaterowie (rodzina z dziećmi) nieśmiertelni tak, że aż to raziło
![]() ![]()
![]() |
#2407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Rozeznanie
|
Jak stracić chłopaka w 10 dni, Skeleton Key, My best friend girl no i ostatno Nine. Te filmy z nią według mnie można zobaczyć. You, Me and Dupree już średnio. A Fool's Gold widziałam może 30 min musiałam przerwać i jakoś zapomniałam wrócić do niego.
![]() |
#2411 |
Zadomowienie
|
Zobacz sobie Almost Famous. To zupełnie co innego, a Hudson dostała za ten film Złoty Glob i nominację do Oscara.
#2412 |
Zadomowienie
|
Motyl i skafander- ciekawa historia o bylym naczelnym francuskiego Elle, ktory po udarze zostal calkowicie sparalizowany z wyjatkiem jednego oka. Tym okiem "wymrugal" swoja ksiazke. Sam film nastrojowy, senny i monotonny. Zmeczyl mnie- 6/10.
Prawo zemsty- coz, ja zupelnie nie podzielam wszystkich zachwytow tymze filmem. Calosc to zlepek pomyslow zaczerpnietych z innych produkcji- Zyczenie smierci, Prison Break, Pila, Zielona Mila, nawet Batman ![]() Tylko razem- Szwecja, polowa lat 70. Bohaterowie filmu to hipisi, ktorzy zyja w komunie, uprawiaja wolna milosc i jezdza starym busem pomalowanym w pstrokate kwiatki. Oprocz tego borykaja sie z zupelnie przyziemnymi problemami, takimi samymi jakie dotykaja innych ludzi. Historia daje do myslenia, a jednoczesnie jest opowiedziana w lekki sposob- 7/10. Edytowane przez dotka85 Czas edycji: 2010-02-19 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na motylu byłam dokładnie cztery razy w kinie. Genialny film 100/10 ![]() Przeważnie w filmach o śmierci i chorobach, bohaterowie przechodzą katharsis, ich nastawienie niebezpiecznie sięga pocztu z litanii do wszystkich świętych , natomiast tu jest inaczej- zostaje w nim humor, ironia, zachowane jest całe "człowieczeństwo" z wszelkimi wadami i to pozwala nam skupić się na refleksji, a nie litości wobec ułomnego człowieka . W filmie wali po sercu przede wszystkim siła zestawienia scen jego monologów , myśli, często męskich, seksualnych, trochę zboczonych, jego śmiechu, z obrazem z zewnątrz- sparaliżowanym , niemal martwym ciałem, ciszą, gdzie aż ciężko uwierzyć, że coś się dzieje w środku. Według mnie , jeden z lepszych filmów ostatnich lat, właśnie za tą siłę przekazu bez wpadania w ckliwe historyjki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu się zgodzę, ale jestem w stanie jakoś przełknąć to wobec całokształtu filmu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2417 |
Rozeznanie
|
Właśnie skończyłam oglądać do obiadu Księżniczkę i żabę
![]() ![]()
![]() |
#2418 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Zakorzenienie
|
Ślubne wojny - jesli nie oczekujemy komedii ( a która komedia romantyczna jest smieszna? ) to mozna fajnie spędzić czas na filmie, ciekawie pokazana przyjaźń, mi się podobał. Dla mnie gniotem jest np, Kac Vegas ( żenujący) 7/10
Bękarty wojny - dobry początek a potem nuda nuda nuda i kicz. Mam nadzieję że nie dostanie Oskara ![]() Legion - co to jest???? Jako fanka s-fi dawno nie widziałam takiej miałkiej fabuły ( od czasów Bękartów ) Pominąwszy efekty specjalne nic ciekawego 1/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2420 |
Raczkowanie
|
Stargate-(1994 rok)- Super film, klasyka ;D co prawda trwal 2 godzinki, ale dosc szybko mi zleciał czas
![]() Kasiezniczka i żaba-(2010) Zgadzam sie z Dorotka..., super bajka ;D 10/10 Alvin i wiewiórki 2 (2010rok)- przewidywalny jest miejscami, nie spodziewalam sie niczego rewelacyjnego, nie obejrzalabym go ponownie ![]() Obcy na poddaszu-(2009rok) Nie wiem, czy wczesniej pisalam cos ta temat tego filmu, jesli tak, warto przypomniec, ze film jest smieszny, tylko tyle moge napisac, nie wnosi niczego nowego w tematyke obcych itp. Zapowiedź-(2009 rok)- Calkiem niezle kino, nie tylko jest wyscig z czasem, ale ciekawie przedstawiona wizja, poczatku i konca swiata, tak bym to ujeła ^^".
#2421 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Rozeznanie
|
Avatar: właśnie wróciłam z imaxu. Hmmm, efekty mnie powaliły, szczególnie te widoki nad przepaścią. Co do fabuły to też nie była najgorsza, ale dla mnie film zdecydowanie za długi. Gdyby trwał chociaż 40 min mniej. Głowny bohater bardzo mi się podobał
![]() Wczoraj obejrzałam Twilight New Moon. Oceniam film o jedną ocene niżej niż część pierwszą czyli 2/10. Kompletnie nie rozumiem fenomenu tego filmu. Książki nie krytykuje bo nie czytałam, ale wiem też, że nie przeczytam. Fanki Pattinsona chyba czuły niedosyt bo aktora jest naprawdę mało w tej części. Głowna bohaterka kompletnie nie potrafi grać. Te krzyki jej w nocy ![]()
![]() |
#2425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale kazdy ma swoj gust ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Raczkowanie
|
Maraton filmowy:
Wyspa skarbow-2002 rok- Niezly film, fajne fekty ![]() Odlot- Przesliczna animacja 10/10 ^^ Klopsiki i inne zjawiska pogodowe- Na poczatku nudnawe potem sie rozkreca. Kilka smiesznych momentow, ogolnie fajna produkcja. 8/10 Zombieland- Wkoncu obejrzałam, genialny no ;D ja chce podobne filmy i koniecznie o zombi ![]()
#2427 |
Zakorzenienie
|
Parnassus 6/10
w sumie ciężko mi było ten film ocenić, bo nie jest powalający ale też nie tragiczny, ale Avatarowi dałam 7 a ten jest jednak gorszy; gra aktorska na plus, szczególnie Depp i Farrell, gorzej Law i Ledger, Lily Cole jak na modelkę ok; w sumie film jest bez fabuły a przynajmniej bez takiej typowej fabuły, jest "inny" i dlatego warto zobaczyć ale nie powala na kolana; czasami miałam problem w którym świecie są bohaterowie i co się dokładnie dzieje ![]()
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2010-02-20 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
Wciąż ją kocham- hmmm, trudno mi coś powiedziec, podobał mi się. Poszłam ze względu na to, kto grał główne role. Ciekawy temat filmu- nie ma żadnej biednej dziewczyny i bogatego chłopaka z miasta, chcoiaz i tak lekki zarys tego jest. Melodramat, pod koniec lekki wyciskacz łez- obserwujac innych. Dla mnie końcówka troszke przydługawa, ale mogłabym oglądnąc jeszcze raz
![]()
#2429 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() |
#2430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się z każdym słowem oprócz możliwości zakochania się i czekania ![]() Mechaniczne po prostu są tego typu filmu + większość komedii romantycznych, przewidywalne, schematyczne, ile można..a właśnie czasem obejrzałabym coś romantycznego, płaczliwego, ale świeżego i nowego.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.