|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
belunia, dzidzia mnie bolał w 6tc brzuch jak na okres tydzień wcześniej lekarz stwierdził ciąże.Mówiłam koleżance, że mnie tak boli i niecałe dwie godziny później krwawiłam.Na szczęście wszystko dobrze się skończyło.Poleżalam miesiąc kosmówka się przykleiła a krwiaki które ją odklejały wchłoneły się.Nie chciałam tego pisać bo każdy przypadek jest inny i owszem dobrze dmuchać na zimne ale nie ma co porównywać objawów i wynajdywać u siebie bo każdy przypadek inny
..... Porozmawiajmy lepiej o .... jedzeniu
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-02-26 o 11:02 |
|
|
|
#3632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
nie brałam pod uwagę "lancuszka do smoczka" - zawsze można coś dopisać ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
również o takich sprawachWażne, że mamy z kim porozmawiać na wszystkie dręczące nas tematy: ciążowe, uczuciowe czy zakupowe
|
||
|
|
|
#3633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuch bolał od początku, ale wsłuchałam się w niego i był troszeczkę różny od miesiączkowego. Jedzenie powiadasz? Ja dzisiaj bez obiadu, bo znowu jedziemy do Bydgoszczy. Ale chodzi za mną masełko makrelowe... ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Ale do wózka jak znalazł...
|
|
#3634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja to w ogóle na żadne stosunki nie mam ochoty od początku chyba sie boję, taka blokada psychiczna![]() ooo, i nawet nie wiem kiedy nauczyłam się cytować
Edytowane przez belunia1985 Czas edycji: 2010-02-26 o 11:13 |
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale nie mam zielonego światła bo ostatnio zapomniałam spytać gina W dodatku nie wiedzieć skąd co jakiś czas nawiedzają mnie sny erotyczne paranoja normalnie.Ale pewnie jak dostanę "zgodę" to będę mega spięta i TŻ pewnie nie lepiej...wiec zobaczymy jak to będzie...nie takie ludzie mają problemy ![]() dzidzia a to masełko makrelowe to sama robisz ? Idę gotować zupinkę a wy mi tu nie szaleć
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-02-26 o 11:17 |
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbowaliśmy w 13 tygodniu i nic się nie stało. Do tego kilka dni później usg było rewelacyjne, więc teraz zaczynamy się sobą od nowa cieszyć... A smakuje zupełnie inaczej .Papeteria, ja też mam takie sny .Ale wcale mi to nie przeszkadza .
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-02-26 o 11:15 |
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-02-26 o 11:23 |
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wtedy to boli mnie w środku pochwy- czuję, jak krew napiera na ścianki i wszystko twardnieje. Ale za chwilę się rozluźnia i jest fajnie .Twój organizm domaga się po prostu rozluźnienia. Orgazm by się przydał
|
|
#3639 |
|
BAN stały
|
jaki ładny...
vette już widać ale malutki jeszcze ja dzisiaj mało będę na wizażu... ciągnie mnie trochę, wczoraj na siłę odkręcałam butelkę z pepsi... skoczę tylko po magnez i może leginsy sobie kupię... i zamierzam leżeć... jutro uczelnia... Żle spałam, TŻ gadał przez sen, wiercił się... ech.... miłego dnia wszystkim... prosze o głosy
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuję sie troszkę lepiej, ale nadal mnie kaszle. Dziekuję za troskę |
|
|
|
|
#3641 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słyszałam że dziewczynki są takie nieśmiałe i nie chcą pokazywać co maja między nóżkami ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
A co do laktatora to używałam bardzo dużo przy pierwszym dzieciątku, przez pierwsze dwa miesiące to w ogóle się z nim nie rozstawałam, szczerze mówiąc kiedy piersi są nabrzmiałe od mleka i jest jego nawał to są jeszcze bardziej wrażliwe i strasznie bolą przy delikatnym nawet dotyku i twarde jak kamień- ja bynajmniej tak miałam, więc jak mój M pomagał mi ściągać pokarm to łzy same mi leciały.Na szczęście nie każdy ma problemy z piersiami i niektórym nawet nie potrzeba laktatora. Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-02-26 o 12:04 |
||
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucam moje ostatnie zakupy z allegro. spodnie sa bardzo wygodne sukienka tez tylko jakos grubo w niej wygladam
sa od tego sprzedawcy http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=6685756 |
|
|
|
#3643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na razie laska z ciebie jakbyś w ogóle w ciąży nie była
|
|
|
|
|
#3644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tunika/sukienka też ładna. Jak wcześniej dawałaś link to właśnie sobie pomyślałam, że może pogrubiać.
|
|
#3645 |
|
BAN stały
|
fajne spodnie...
posprzątam po sniadaniu i spadam po ten magnez.... |
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki TY masz rozmiar? |
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
ja jak powiem "moj synek" to maz sie budzi i mowi ze nie jest tylko moj ale nasz ![]() Cytat:
super ze dzidzia zdrowa ale chyba chce byc dla was niespodzianka ![]() aniaa fajne te ciuszki spodnie mi sie podobaja ale jestem ciekawa jak dalej beda sie sprawdzaly bo ja kupilam jedne dresy na allegro i pozniej sie zrobily brzydkie choc na poczatku wygladaly dobrze
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
marta dobrze, że już troche lepiej
ania ty grubo prosze cie no chyba ,ze w jednym miejscu brzuszek ładnie widac sukienka u mnie odpada bo by mi na cycki pewnie się nie zmiesciły ![]() Ty masz taki ładny dekold a mój teraz w kropki i wogóle to bym z checia tylko w golfach chodziła. Kiecka to chyba uniwersalna tak? a spodnie jaki rozmiar taki co zawsze nosisz czy wieksze?Fajna bawełna te spodnie? |
|
|
|
#3650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Ja dziś kiepsko spałam bo wieczorkiem pokłóciłam się ze swoim M i poszłam spać do małej, gniotłyśmy się nieźle na fotelu jednoosobowym, dopiero rano jak M wyszedł do pracy to przeniosłyśmy się na duże łóżko.Na dodatek nie mogłam zasnąć bo zawsze tak mam jak się zdenerwuję na M albo jak ze sobą nie gadamy, oboje to przeżywamy, słyszałam tylko że wołał mnie w nocy 2 razy ale udawałam że nie słyszę.No i jak zwykle poszło o pierdołę bo nam raczej nie zdarza się kłocić o poważne rzeczy- ja uparłam się ze odkręce kaloryfer bo jest mi zimno a on powiedział że nie....i powód się znalazł więc powiedziałam że nich sobie sam śpi w zimnym pokoju.Zastanawiam się dziś od rana czy to ja jakaś nadpobudliwa ostatnio nie jestem bo na wszystko wybucham nerwowo
|
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pewnie mąż zrobił mały sabotaż bo on chciał być twoim kaloryferkiem i chciał cię ogrzać
|
|
|
|
|
#3652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
laktator mi sie bardzo przydal ale mialam nawal pokarmu izaplenie a sciaganie w miare nie bolalo, chyba mam zahartowane brodawki bo uwielbiam od zawsze jak tz je piesci :P [QUOTE=hd2005;17462705] Cytat:
![]() ja mialam miec ciasto cebulowe ale zrobilam tylko nalesnikow wczoraj bo nie mialam juz sil a dzis nie mam kuchni matko i znow deszcz....co ja mam z mlodym do 17 robic??on mnie wykancza bo mnie ta pododa dobija a on ma tyle sily...a pozatym jak siedze z nim na podlodze i sie bawimy to przez te brzuszysko źle nie sie oddycha
|
||
|
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam listę potrzebnych rzeczy.
Podzieliłam na kategorie: karmienie, spanie, kąpiel i higiena, transport itd. Wpisałam przykładowe ceny, zaznaczyłam rzeczy, które mamy, które dostaliśmy i ile jeszcze musimy wydać. Dłuuuuga ta lista. Teraz czuję się lepiej Mam wszystko poukładane, wiem co mnie czeka, czego mam szukać itd.Hura! |
|
|
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja dzis tylko z doskoku z wami bo wielkie sprzatanie. a zaraz jedziemy po swiadka na dworzec
|
||
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale czas najwyzszy bo juz konczymy 21tc ![]() a ja obiadek mam juz gotowy w domku posprzatane a teraz siedze i wcinam loda truskawkowo waniliowego i ukladam faktury
|
|
#3657 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie piję sobie kawkę.
Obliczyłam już dzisiaj (ja- ta która nienawidzi papierków i cyferek) ile podatku mam do zwrotu. Nie jest tego dużo ale zawsze coś. No i jeszcze wstawiłam zmywarkę
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie nie moge doczekac az bede miala zmywarke bo sa dwie czynnosci w domu ktorych nie znosze zmywanie naczyn... i wyrzucanie smieci
![]() a wczoraj bylam bylam w szoku bo moj tz nie dosc ze od tak sobie sam z siebie zmyl naczynia poodkurzal to jeszcze zrobil sam sobie kolacje
|
#3659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak przygotowuję posiłki to dużo używam plastikowych misek a ich już się nie umyje w zmywarce. No i np. jak masz dużo talerzy do mycia i jakieś duże garnki to w mojej to się nie mieści. Więc albo włączam dwa razy albo ręcznie myję garnki.
|
|
#3660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlaczego nie myjesz plastikowych misek w zmywarce? ja swoje wszystkie myje bo tez lubie w nich cos tam zamieszac ![]() potwierdzam to co mowisz o wielkosci - my mamy 45 cm szeroka i niestety max jeden garnek mi wchodzi do umycia + talerze i miseczki ale i tak nie oddalabym jej za nic ![]() jak mawia moja mama, ktora na 50te urodziny kupila sobie w prezencie zmywarke: "zmywarka to najlepszy przyjaciel kobiety" |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

nie brałam pod uwagę "lancuszka do smoczka" - zawsze można coś dopisać
paranoja normalnie.
.

czytalam, ze mniej ruchy sie czuje wtedy na szczescie poza ryzykiem przodowania i jest w 0 stopniiu w/g Granumma. No i dzidzia lezy poprzecznie mam nadzieje, ze sie obruci jeszcze bo tak to cesarka na bank.
12 stron!!!! powariowalyscie??

nie ukryjesz! sliczny