Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-26, 11:00   #3631
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

belunia, dzidzia mnie bolał w 6tc brzuch jak na okres tydzień wcześniej lekarz stwierdził ciąże.Mówiłam koleżance, że mnie tak boli i niecałe dwie godziny później krwawiłam.Na szczęście wszystko dobrze się skończyło.Poleżalam miesiąc kosmówka się przykleiła a krwiaki które ją odklejały wchłoneły się.Nie chciałam tego pisać bo każdy przypadek jest inny i owszem dobrze dmuchać na zimne ale nie ma co porównywać objawów i wynajdywać u siebie bo każdy przypadek inny
.....
Porozmawiajmy lepiej o .... jedzeniu

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-02-26 o 11:02
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 11:06   #3632
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja mam listę, robiliśmy kilka dni temu- ale bez kosmetyków i ciuszków.
Taka wstępna. Jeszcze nie wszystko zdecydowaliśmy, ale mogę się podzielić. No i sztuk też jeszcze nie pisaliśmy.
łóżeczko cerata materacyk pościel poszewki śpiworek 2 koce wanienka termometr do wody termometr ręczniki szczotka do włosów gruszka do nosa obcinaczki gąbka szlafrok wózek pieluchy tetrowe pieluchy flanelowe laktator wkladki laktacyjne butelki szczotka do butelek smoczki lancuszek do smoczka podgrzewacz termoopakowanie lampka
dziękuję nie brałam pod uwagę "lancuszka do smoczka" - zawsze można coś dopisać

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
ja duphaston biore do tej pory a jestem w 22 tygodniu, ale jak teraz w poniedziałek moj doktorek stwierdzi ze wszystko jest tak jak powinno to odstawiam.
dziewczyny nie chcialam tutaj robic smutnej atmosfery, bo tamta moja historia to temat na inny wątek. to forum jest radosne i nie ma potrzeby zaczynac smutnych tematów, przepraszam ważne, że teraz jest wszystko ok, i nawet dzisiejsze bóle powoli przechodzą
Ten wątek jest po to aby rozmawiać o wszystkim również o takich sprawach
Ważne, że mamy z kim porozmawiać na wszystkie dręczące nas tematy: ciążowe, uczuciowe czy zakupowe

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 11:09   #3633
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
belunia, dzidzia mnie bolał w 6tc brzuch jak na okres tydzień wcześniej lekarz stwierdził ciąże.Mówiłam koleżance, że mnie tak boli i niecałe dwie godziny później krwawiłam.Na szczęście wszystko dobrze się skończyło.Poleżalam miesiąc kosmówka się przykleiła a krwiaki które ją odklejały wchłoneły się.Nie chciałam tego pisać bo każdy przypadek jest inny i owszem dobrze dmuchać na zimne ale nie ma co porównywać objawów i wynajdywać u siebie bo każdy przypadek inny
.....
Porozmawiajmy lepiej o .... jedzeniu
Ja w tej ciąży plamiłam po stosunkach.
Brzuch bolał od początku, ale wsłuchałam się w niego i był troszeczkę różny od miesiączkowego.

Jedzenie powiadasz?
Ja dzisiaj bez obiadu, bo znowu jedziemy do Bydgoszczy.

Ale chodzi za mną masełko makrelowe...

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
dziękuję nie brałam pod uwagę "lancuszka do smoczka" - zawsze można coś dopisać
Nie chciałam tego, bo nie lubię łańcuszków. Przeciążają ciałko dzidzi.
Ale do wózka jak znalazł...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 11:10   #3634
belunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Ja w tej ciąży plamiłam po stosunkach.
Brzuch bolał od początku, ale wsłuchałam się w niego i był troszeczkę różny od miesiączkowego.

Jedzenie powiadasz?
Ja dzisiaj bez obiadu, bo znowu jedziemy do Bydgoszczy.

Ale chodzi za mną masełko makrelowe...
Ja też sie próbuje w niego wsłuchać i im dłuzej sie zastanawiam jaki to ból, tym głupsza jestem. wazne ze po nospie przechodzi.
ja to w ogóle na żadne stosunki nie mam ochoty od początku chyba sie boję, taka blokada psychiczna

ooo, i nawet nie wiem kiedy nauczyłam się cytować

Edytowane przez belunia1985
Czas edycji: 2010-02-26 o 11:13
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 11:14   #3635
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też sie próbuje w niego wsłuchać i im dłuzej sie zastanawiam jaki to ból, tym głupsza jestem. wazne ze po nospie przechodzi.
ja to w ogóle na żadne stosunki nie mam ochoty od początku chyba sie boję, taka blokada psychiczna
A ja mam ochotę(ponad 3 miesiace w celibacie ) ale nie mam zielonego światła bo ostatnio zapomniałam spytać gina
W dodatku nie wiedzieć skąd co jakiś czas nawiedzają mnie sny erotyczne paranoja normalnie.
Ale pewnie jak dostanę "zgodę" to będę mega spięta i TŻ pewnie nie lepiej...wiec zobaczymy jak to będzie...nie takie ludzie mają problemy

dzidzia a to masełko makrelowe to sama robisz ?

Idę gotować zupinkę a wy mi tu nie szaleć

Czas edycji: 2010-02-26 o 11:17
Stary 2010-02-26, 11:14   #3636
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Też się bałam, ale od kilku dni chodzę jak nakręcona.
Spróbowaliśmy w 13 tygodniu i nic się nie stało.
Do tego kilka dni później usg było rewelacyjne, więc teraz zaczynamy się sobą od nowa cieszyć... A smakuje zupełnie inaczej .

Papeteria, ja też mam takie sny .
Ale wcale mi to nie przeszkadza .

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-02-26 o 11:15
Stary 2010-02-26, 11:18   #3637
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Też się bałam, ale od kilku dni chodzę jak nakręcona.
Spróbowaliśmy w 13 tygodniu i nic się nie stało.
Do tego kilka dni później usg było rewelacyjne, więc teraz zaczynamy się sobą od nowa cieszyć... A smakuje zupełnie inaczej .

Papeteria, ja też mam takie sny .
Ale wcale mi to nie przeszkadza .
A mnie te sny dobijają bo za każdym razem moje ciało reaguje(wtedy sie budzę cała spięta i brzuch boli) i mnie to mega wk..... W całym moim życiu miałam może z dwa takie sny a teraz przez sama ciaze juz kilka razy

Czas edycji: 2010-02-26 o 11:23
Stary 2010-02-26, 11:28   #3638
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie te sny dobijają bo za każdym razem moje ciało reaguje(wtedy sie budzę cała spięta i brzuch boli) i mnie to mega wk..... W całym moim życiu miałam może z dwa takie sny a teraz przez sama ciaze juz kilka razy
We mnie wzbudza podniecenie.
I wtedy to boli mnie w środku pochwy- czuję, jak krew napiera na ścianki i wszystko twardnieje. Ale za chwilę się rozluźnia i jest fajnie .
Twój organizm domaga się po prostu rozluźnienia.
Orgazm by się przydał

. Witaj Kochanie

Stary 2010-02-26, 11:29   #3639
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
bedzie chlopiec. pelne 21 tygodni czyli dzisiaj zaczelismy 22
jaki ładny...

vette już widać ale malutki jeszcze

ja dzisiaj mało będę na wizażu... ciągnie mnie trochę, wczoraj na siłę odkręcałam butelkę z pepsi...

skoczę tylko po magnez i może leginsy sobie kupię... i zamierzam leżeć...
jutro uczelnia...

Żle spałam, TŻ gadał przez sen, wiercił się... ech....

miłego dnia wszystkim...

prosze o głosy
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 11:33   #3640
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Jak przez ścianę to w dwóch osobnych pokojach
A wogóle to lepiej się czujesz?
Ja też nie mam pomysłu i robie pomidorową TŻ za 2 h do pracy idzie wiec szybki obiad.Zrobiłabym jajo sadzone z mizeria i ziemniaczkami, ale nie mam ziemniaków... ale mizerii sobie dziś nie odpuszczę
Mamy taką ścianke działową, przez która wszystko słychać i tak gadamy. Narazie osobno śpimy, żebym bakteri nie roznosiła na niego.
Czuję sie troszkę lepiej, ale nadal mnie kaszle. Dziekuję za troskę
Stary 2010-02-26, 11:39   #3641
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
No i wrocilam. Dzidzi zdrowe, wszystkie narzady wporzadku, pepowina trojnaczyniowa, bicie serduszka miarowe ok 148/min, wiek ciazy 2 dni roznicy tylko od om., serduszko czterojamowe, waga ok 340g, lozysko na scianie przedniej czytalam, ze mniej ruchy sie czuje wtedy na szczescie poza ryzykiem przodowania i jest w 0 stopniiu w/g Granumma. No i dzidzia lezy poprzecznie mam nadzieje, ze sie obruci jeszcze bo tak to cesarka na bank.
Dzidzi zlosliwe pokazac sie nie chcialo i znow nozki mialo skrzyzowane!!!!!!
Gin powiedzial tylko cos takiego, ze jak nie widac sisiola to dziewczynka moze byc no ale bulki tez nie bylo widac wiec i chlopiec moze byc. Nie pozostaje mi nic innego jak czekac do 8 marca.

Na pocieszenie kupilam dzidzi body, choc za kare nie powinnam moze ;P
To dobrze że na wizycie wszystko w porządku, najważniejsze że dzidziuś zdrowy i wszystko w normie.Szkoda troszkę że płci nie udało się zobaczyć ale nic straconego bo jak piszesz niedługo będzie okazja znów podejrzeć Słyszałam że dziewczynki są takie nieśmiałe i nie chcą pokazywać co maja między nóżkami

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
12 stron!!!! powariowalyscie??
alguien sliczna masz coreczke
aniaa22 widze ze mamy takie same terminy bo mi tez wychodzi z usg na 4 lipca czyli sa 4 dni roznicy.
witam nowa mamusie! rozgosc sie
cos ostatnio non stop bym jadla pomarancze a normalnie mam uczulenie na cytrusy i po 2 pomaranczach mam wysypke a tu nic mi sie nie dzieje. jestem w szoku.
kupilam dzisiaj laktator elektroniczny avent, oczywiscie moj mezus musial zobaczyc jak to naprawde dziala i powiem ze wcale to przyjemne nie bylo nie wiem czy tylko ja mam takie wrazliwe piersi czy pozniej to minie? czy ktoras z mamus ktora ma juz dziecko uzywala pompy?
jak wy sie chwalicie brzuszkami to ja nie bede gorsza tylko sie nie przestraszcie bo juz niezle wyskoczyl. tak dla wiadomosci - bedzie chlopiec. pelne 21 tygodni czyli dzisiaj zaczelismy 22
Ale masz ładny duży brzusio, słodziachny!!!
A co do laktatora to używałam bardzo dużo przy pierwszym dzieciątku, przez pierwsze dwa miesiące to w ogóle się z nim nie rozstawałam, szczerze mówiąc kiedy piersi są nabrzmiałe od mleka i jest jego nawał to są jeszcze bardziej wrażliwe i strasznie bolą przy delikatnym nawet dotyku i twarde jak kamień- ja bynajmniej tak miałam, więc jak mój M pomagał mi ściągać pokarm to łzy same mi leciały.Na szczęście nie każdy ma problemy z piersiami i niektórym nawet nie potrzeba laktatora.

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-02-26 o 12:04
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 11:41   #3642
aniaa22
Zakorzenienie

wrzucam moje ostatnie zakupy z allegro. spodnie sa bardzo wygodne sukienka tez tylko jakos grubo w niej wygladam

sa od tego sprzedawcy
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=6685756
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 11:42   #3643
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Najwazniejsze, ze wszystko ok.

nie ukryjesz! sliczny

Ja juz prawie 3 kg wiecej. Pedze z waga jak szalona
Zamykam fotka pierwszy trymestr. Ciezko powiedziec jaki ma ksztalt ten moj brzuch, ja mam wrazenie ze zaczyna sie rozlewac...pileczki tam raczej nie widze
Kochana kiedy ty w końcu porządnie spuchniesz?? Na razie laska z ciebie jakbyś w ogóle w ciąży nie była
Stary 2010-02-26, 11:44   #3644
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
wrzucam moje ostatnie zakupy z allegro. spodnie sa bardzo wygodne sukienka tez tylko jakos grubo w niej wygladam

sa od tego sprzedawcy
Bardzo fajne te spodnie. Zamierzam takie kupić na wiosnę do adidasków żeby się wygodnie chodziło.

Tunika/sukienka też ładna. Jak wcześniej dawałaś link to właśnie sobie pomyślałam, że może pogrubiać.
Stary 2010-02-26, 11:48   #3645
Zuziunia
BAN stały

fajne spodnie...

posprzątam po sniadaniu i spadam po ten magnez....
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 11:50   #3646
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Thumbs down Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:

sa od tego sprzedawcy
O fajne spodnie, zamówię sobie. Mam już jedne tez kupione na allegro i sa rewelacyjne, bardzo wygodne.
A jaki TY masz rozmiar?
Stary 2010-02-26, 11:53   #3647
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
I udało się. W końcu to NASZE dziecko.
ja jak powiem "moj synek" to maz sie budzi i mowi ze nie jest tylko moj ale nasz

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Odebralam wyniki tez i krew mi wyszla, ze wszystko w normie, ale mozem to sie przerazilam mam bardzo wysoki poziom bakterii i od kilku dni mnie kluje pecherz, wiec raczej na pewno mam zapalenie, zobaczymy co mi jutro gin powie na 13 40 ide do niego. Chyba niektore braly cos na te bakterie urosept czy antybiotyki?
urosept to nie jest antybiotyk ja go mam bo tez cos mialam z pecherzem z tego co kojarze to mozna go kupic bez recepty
super ze dzidzia zdrowa ale chyba chce byc dla was niespodzianka

aniaa fajne te ciuszki spodnie mi sie podobaja ale jestem ciekawa jak dalej beda sie sprawdzaly bo ja kupilam jedne dresy na allegro i pozniej sie zrobily brzydkie choc na poczatku wygladaly dobrze
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 12:03   #3648
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ja jak powiem "moj synek" to maz sie budzi i mowi ze nie jest tylko moj ale nasz
Mój ma to samo.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-02-26, 12:05   #3649
papeteria
Zakorzenienie

marta dobrze, że już troche lepiej
ania ty grubo prosze cie no chyba ,ze w jednym miejscu brzuszek ładnie widac ładnie go podkreśla ta tunika
sukienka u mnie odpada bo by mi na cycki pewnie się nie zmiesciły
Ty masz taki ładny dekold a mój teraz w kropki i wogóle to bym z checia tylko w golfach chodziła.
Kiecka to chyba uniwersalna tak? a spodnie jaki rozmiar taki co zawsze nosisz czy wieksze?Fajna bawełna te spodnie?

Stary 2010-02-26, 12:14   #3650
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:

sa od tego sprzedawcy
A zakupy widze ładne

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Ja dziś kiepsko spałam bo wieczorkiem pokłóciłam się ze swoim M i poszłam spać do małej, gniotłyśmy się nieźle na fotelu jednoosobowym, dopiero rano jak M wyszedł do pracy to przeniosłyśmy się na duże łóżko.Na dodatek nie mogłam zasnąć bo zawsze tak mam jak się zdenerwuję na M albo jak ze sobą nie gadamy, oboje to przeżywamy, słyszałam tylko że wołał mnie w nocy 2 razy ale udawałam że nie słyszę.No i jak zwykle poszło o pierdołę bo nam raczej nie zdarza się kłocić o poważne rzeczy- ja uparłam się ze odkręce kaloryfer bo jest mi zimno a on powiedział że nie....i powód się znalazł więc powiedziałam że nich sobie sam śpi w zimnym pokoju.Zastanawiam się dziś od rana czy to ja jakaś nadpobudliwa ostatnio nie jestem bo na wszystko wybucham nerwowo
Stary 2010-02-26, 12:17   #3651
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
A zakupy widze ładne

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Ja dziś kiepsko spałam bo wieczorkiem pokłóciłam się ze swoim M i poszłam spać do małej, gniotłyśmy się nieźle na fotelu jednoosobowym, dopiero rano jak M wyszedł do pracy to przeniosłyśmy się na duże łóżko.Na dodatek nie mogłam zasnąć bo zawsze tak mam jak się zdenerwuję na M albo jak ze sobą nie gadamy, oboje to przeżywamy, słyszałam tylko że wołał mnie w nocy 2 razy ale udawałam że nie słyszę.No i jak zwykle poszło o pierdołę bo nam raczej nie zdarza się kłocić o poważne rzeczy- ja uparłam się ze odkręce kaloryfer bo jest mi zimno a on powiedział że nie....i powód się znalazł więc powiedziałam że nich sobie sam śpi w zimnym pokoju.Zastanawiam się dziś od rana czy to ja jakaś nadpobudliwa ostatnio nie jestem bo na wszystko wybucham nerwowo
Jusdan ciążowe hormony pewno robią swoje, ale nie trzeba przecież być w ciąży żeby się popsztykać o pierdołę.Czasem trzeba oczyścić atmosfere.Równowaga musi być
A pewnie mąż zrobił mały sabotaż bo on chciał być twoim kaloryferkiem i chciał cię ogrzać

Stary 2010-02-26, 12:18   #3652
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
cos ostatnio non stop bym jadla pomarancze a normalnie mam uczulenie na cytrusy i po 2 pomaranczach mam wysypke a tu nic mi sie nie dzieje. jestem w szoku.
kupilam dzisiaj laktator elektroniczny avent, oczywiscie moj mezus musial zobaczyc jak to naprawde dziala i powiem ze wcale to przyjemne nie bylo nie wiem czy tylko ja mam takie wrazliwe piersi czy pozniej to minie? czy ktoras z mamus ktora ma juz dziecko uzywala pompy?
jak wy sie chwalicie brzuszkami to ja nie bede gorsza tylko sie nie przestraszcie bo juz niezle wyskoczyl. tak dla wiadomosci - bedzie chlopiec. pelne 21 tygodni czyli dzisiaj zaczelismy 22
ciesze ze nie tylko ja mam problem z\ obżeraniem sie pomaranczami

laktator mi sie bardzo przydal ale mialam nawal pokarmu izaplenie a sciaganie w miare nie bolalo, chyba mam zahartowane brodawki bo uwielbiam od zawsze jak tz je piesci :P
[QUOTE=hd2005;17462705]
Cytat:
właśnie robię listę potrzebnych rzeczy. Uff....
Może ktoś ma już coś gotowego albo kojarzycie czy było na wątku?
w google jak wpiszesz wyprawka to ci powyskakuje sporo, ja mialam taka dluga liste ale nie mam mojego laptopa

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

Nie mam pomysłu na obiad. Macie jakies propozycję?
ja mialam miec ciasto cebulowe ale zrobilam tylko nalesnikow wczoraj bo nie mialam juz sil a dzis nie mam kuchni

matko i znow deszcz....co ja mam z mlodym do 17 robic??on mnie wykancza bo mnie ta pododa dobija a on ma tyle sily...a pozatym jak siedze z nim na podlodze i sie bawimy to przez te brzuszysko źle nie sie oddycha
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 12:27   #3653
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
A zakupy widze ładne

Ja też z moim M się często dochodzimy o kaloryfer on woli jak jest chłodno w pokoju a ja jestem zmarzluchem, ale poszliśmy na kompromis w związku z tym, że mamy mały pokoik i łózko jest przy kaloryferze to ja spię od strony kaloryfera a on ze skraja. Ja z moim M się pokłóciłam w środę tak bardzo bo powiedziałam mu że coś mi się dzieje z autem a on na to że ja wiecznie coś wymyśle a w związku z tym że mój M jest z zawodu mechanikiem to nigdy czasu nie ma żeby porobić przy swoich autach no bo wiadomo, że przy swoim robi się za darmo i jeszcze trzeba na części wydać wieć woli robić czyjeś i mieć z tego kasę. Ale najlepsze a może najgorsze z tego wszystkiego jest to że miałam rację bo w środę wieczorem się z nim pokłóciłam a w czwartek mi się samochód zepsuł. Więc to nie są chyba nasze chimery tylko my poprostu mamy rację. A jeśli chodzi o zimno czy ciepło to też nam mają ustępować no bo woiadomo że teraz przeziębienia nie są nam wskazane.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 12:33   #3654
hd2005
Zakorzenienie

Zrobiłam listę potrzebnych rzeczy.
Podzieliłam na kategorie: karmienie, spanie, kąpiel i higiena, transport itd.
Wpisałam przykładowe ceny, zaznaczyłam rzeczy, które mamy, które dostaliśmy i ile jeszcze musimy wydać.
Dłuuuuga ta lista.

Teraz czuję się lepiej Mam wszystko poukładane, wiem co mnie czeka, czego mam szukać itd.
Hura!

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 13:11   #3655
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
O fajne spodnie, zamówię sobie. Mam już jedne tez kupione na allegro i sa rewelacyjne, bardzo wygodne.
A jaki TY masz rozmiar?
Cytat:
marta dobrze, że już troche lepiej
ania ty grubo prosze cie no chyba ,ze w jednym miejscu brzuszek ładnie widac ładnie go podkreśla ta tunika
sukienka u mnie odpada bo by mi na cycki pewnie się nie zmiesciły
Ty masz taki ładny dekold a mój teraz w kropki i wogóle to bym z checia tylko w golfach chodziła.
Kiecka to chyba uniwersalna tak? a spodnie jaki rozmiar taki co zawsze nosisz czy wieksze?Fajna bawełna te spodnie?
kiecka uniwersalna a spodnie mam rozmiar M i sa takie na styk zreszta jak widac ze opiete. a material taki dziwny troche 80 % bawelna 15 poliester i 5 cos tam elastyczne i sa z chin

ja dzis tylko z doskoku z wami bo wielkie sprzatanie. a zaraz jedziemy po swiadka na dworzec
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 13:22   #3656
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam listę potrzebnych rzeczy.
Podzieliłam na kategorie: karmienie, spanie, kąpiel i higiena, transport itd.
Wpisałam przykładowe ceny, zaznaczyłam rzeczy, które mamy, które dostaliśmy i ile jeszcze musimy wydać.
Dłuuuuga ta lista.

Teraz czuję się lepiej Mam wszystko poukładane, wiem co mnie czeka, czego mam szukać itd.
Hura!
tez musze sie zabrac do tej listy poprzednia ciaza to mialam juz ja chyba w 6tc zrobiona za to jak dowiedzialam sie ze obumarla to z taka zloscia to wszystko wyrzucalam do smieci... a tym razem chyba poprostu nie chcialam zapeszac no ale czas najwyzszy bo juz konczymy 21tc

a ja obiadek mam juz gotowy w domku posprzatane a teraz siedze i wcinam loda truskawkowo waniliowego i ukladam faktury
Stary 2010-02-26, 13:26   #3657
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

A ja właśnie piję sobie kawkę.
Obliczyłam już dzisiaj (ja- ta która nienawidzi papierków i cyferek) ile podatku mam do zwrotu. Nie jest tego dużo ale zawsze coś.
No i jeszcze wstawiłam zmywarkę
Stary 2010-02-26, 13:35   #3658
anoxa
Zakorzenienie

ja sie nie moge doczekac az bede miala zmywarke bo sa dwie czynnosci w domu ktorych nie znosze zmywanie naczyn... i wyrzucanie smieci

a wczoraj bylam bylam w szoku bo moj tz nie dosc ze od tak sobie sam z siebie zmyl naczynia poodkurzal to jeszcze zrobil sam sobie kolacje
Stary 2010-02-26, 13:39   #3659
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ja sie nie moge doczekac az bede miala zmywarke bo sa dwie czynnosci w domu ktorych nie znosze zmywanie naczyn... i wyrzucanie smieci

a wczoraj bylam bylam w szoku bo moj tz nie dosc ze od tak sobie sam z siebie zmyl naczynia poodkurzal to jeszcze zrobil sam sobie kolacje
Zmywarka to duże ułatwienie. Jednak niektóre rzeczy i tak trzeba myć ręcznie.
Jak przygotowuję posiłki to dużo używam plastikowych misek a ich już się nie umyje w zmywarce.
No i np. jak masz dużo talerzy do mycia i jakieś duże garnki to w mojej to się nie mieści. Więc albo włączam dwa razy albo ręcznie myję garnki.
Stary 2010-02-26, 13:55   #3660
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Zmywarka to duże ułatwienie. Jednak niektóre rzeczy i tak trzeba myć ręcznie.
Jak przygotowuję posiłki to dużo używam plastikowych misek a ich już się nie umyje w zmywarce.
No i np. jak masz dużo talerzy do mycia i jakieś duże garnki to w mojej to się nie mieści. Więc albo włączam dwa razy albo ręcznie myję garnki.

dlaczego nie myjesz plastikowych misek w zmywarce? ja swoje wszystkie myje bo tez lubie w nich cos tam zamieszac
potwierdzam to co mowisz o wielkosci - my mamy 45 cm szeroka i niestety max jeden garnek mi wchodzi do umycia + talerze i miseczki
ale i tak nie oddalabym jej za nic
jak mawia moja mama, ktora na 50te urodziny kupila sobie w prezencie zmywarke: "zmywarka to najlepszy przyjaciel kobiety"
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości