Wątek o sklepie Victoria's Secret - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2010-02-27, 09:21   #4111
Bejjka
Zakorzenienie

Dot.: Wątek o sklepie Victoria's Secret

Cytat:
Napisane przez sunkissed Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile płaciłyście w ostatnim zamówieniu za cło i jak te koszty rozkładają się na jedną osobę?
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
U mnie to wyszło prawie drugie tyle.

u mnie ponad 50%
za ciuchy zapłaciłam 342,3zł
za przesyłkę 49,26zł
za cło 121,90zł
łącznie za dwie rzeczy sweter i sukienkę 521,62zł
czyli dość drogo
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 09:38   #4112
anciaahk
kosmitka

Chyba przy większej ilości ubrań wychodzi rzeczywiście taniej, u mnie przy zamówieniu 2 rzeczy za 100 zł dodatkowe koszty to jakieś 70-80 zł. Przy bluzce za 60 zł wyjdzie ok. 40 zł.Tak czy inaczej prawie drugie tyle.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 11:05   #4113
darunia91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
u mnie ponad 50%
za ciuchy zapłaciłam 342,3zł
za przesyłkę 49,26zł
za cło 121,90zł
łącznie za dwie rzeczy sweter i sukienkę 521,62zł
czyli dość drogo
czyli jak ja zamówiłąm bikini za 200 zl to jeszcze mniej wiecej 100 zl bedemusiala dopłacic??????? lol
darunia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 11:13   #4114
arrachnee
Zakorzenienie

cła, vaty i inne to ok. 50% wartości rzeczy [mam za sobą 3 zamówienia]

PUSTAK BLOG
różne wersje lakierów essie
Rossmannowe -40% - zakupy 1 2

Cytat:
Napisane przez vadi
patyk jest uniwersalny

arrachnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 12:04   #4115
pumas
Zakorzenienie

Ja za rzeczy zaplacilam 160 ok. a za pozostale koszty 115. Wiec prawie drugie tyle. A zamowilam tylko 2 rzeczy... Nie jest to tania impreza
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 13:23   #4116
Maritka29
Przyczajenie

Dziewczyny jestem tu nowa. Bardzo chciałabym zamówić zamówić sweterek z tej angielskiej stronki. Ale w ogóle nie mam pojęcia jak to zrobić. Co z kosztami wysyłki. Nie ma tam żadnej informacji ile one mogą wynosić? A zamawiacie może coś grupowo? jak to się kształtuje? MÓj sweterk jest po przecenie za 15 $. Nie wiecie ile by to mogło z wysyłką kosztować??
Maritka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 13:25   #4117
darunia91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja za rzeczy zaplacilam 160 ok. a za pozostale koszty 115. Wiec prawie drugie tyle. A zamowilam tylko 2 rzeczy... Nie jest to tania impreza
masakra.... czyli im droższe rzeczy tym wiecej do zapłaty... szkoda ze nie mamy takiej osoby która by tam jeździła i było by o wiele taniej........

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 14:03   #4118
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
Napisane przez darunia91 Pokaż wiadomość
masakra.... czyli im droższe rzeczy tym wiecej do zapłaty... szkoda ze nie mamy takiej osoby która by tam jeździła i było by o wiele taniej........
Wtedy byłoby zbyt pięknie

Niestety amerykańskie sklepy to jest porażka z tymi dodatkowymi opłatami. Dlatego teoretycznie opłaca się kupować w sklepach z GB typu Asos, New Look- nie ma cła ani vatu (bo państwa z terenu UE nie nakładają opłat celnych), ale tam z kolei są takie ceny w funtach, że po przeliczeniu na złotówki ( a funt jest drogi) wychodzi tak samo cenowo jak ze Stanów z cłem.

Cytat:
No to akurat normalne- urząd celny cli wartość całej paczki, a my, organiztorki, przeliczamy to proporcjonalnie od wartości zamówienia każdej z Was. Gdybyśmy dzieliło po równo to wtedy osoba, która zamówiła za 10$ miałaby takie same opłaty jak osoba, która zamówiła za 200$- średnio sprawiedliwie?

Możecie dzisiaj już wklejać linki, jutro wieczorem podeślę dane do przelewu. Kolor zamówienia: różowy.
Stary 2010-02-27, 14:13   #4119
grizz
Rozeznanie

ja już wplaciłam kasa bedzie w poniedziałek
napisz mi prosze kolory rzeczy z jaszczurkowego zamówienia, czy spodnie są beżowe a 2 bluzki czarne ? bo nie wiem jakie kolory teraz zamówic
Stary 2010-02-27, 14:30   #4120
darunia91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Wtedy byłoby zbyt pięknie

Niestety amerykańskie sklepy to jest porażka z tymi dodatkowymi opłatami. Dlatego teoretycznie opłaca się kupować w sklepach z GB typu Asos, New Look- nie ma cła ani vatu (bo państwa z terenu UE nie nakładają opłat celnych), ale tam z kolei są takie ceny w funtach, że po przeliczeniu na złotówki ( a funt jest drogi) wychodzi tak samo cenowo jak ze Stanów z cłem.

No to akurat normalne- urząd celny cli wartość całej paczki, a my, organiztorki, przeliczamy to proporcjonalnie od wartości zamówienia każdej z Was. Gdybyśmy dzieliło po równo to wtedy osoba, która zamówiła za 10$ miałaby takie same opłaty jak osoba, która zamówiła za 200$- średnio sprawiedliwie?

Możecie dzisiaj już wklejać linki, jutro wieczorem podeślę dane do przelewu. Kolor zamówienia: różowy.
no pwnie ze sprawiedliwe! ale z Twojej strony bo jeśli chodzi o to całe cło i vat to to nie jest sprawiedliwe.... czemy inni mieszkając w stanach itd mogo miec te same rzeczy o wiele taniej... a my bedne mysimy płacic ogromne pieniadze za pare ciuszków.
szczerze mówiec wolałabym płacic wiecej za ubranie (tak jak pisałać o runtach) niż dawac zarobić panstwu czy tam komuc kto te pieniadze bierze za to.
wtedy wiem ze płące za to za co chce a nie ze moge cos kupic pod warunkiem ze uiszcze opłate za tą rzecz.

przerąbane.

ale masz racje Ćwirko, byłoby zbyt pięknie
Stary 2010-02-27, 14:39   #4121
agatasw1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
U mnie to wyszło prawie drugie tyle.
to uj każdego wychodzi prawie tyle
ale bez masełek z VS się nie obęde
gdzie są masełkakiedy dojdą?moja skóra usycha
agatasw1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 14:40   #4122
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
no pwnie ze sprawiedliwe! ale z Twojej strony bo jeśli chodzi o to całe cło i vat to to nie jest sprawiedliwe.... czemy inni mieszkając w stanach itd mogo miec te same rzeczy o wiele taniej... a my bedne mysimy płacic ogromne pieniadze za pare ciuszków.
szczerze mówiec wolałabym płacic wiecej za ubranie (tak jak pisałać o runtach) niż dawac zarobić panstwu czy tam komuc kto te pieniadze bierze za to.
wtedy wiem ze płące za to za co chce a nie ze moge cos kupic pod warunkiem ze uiszcze opłate za tą rzecz.

przerąbane.

ale masz racje Ćwirko, byłoby zbyt pięknie

Tu by się dłuższy wykład z ekonomii przydał, ale nie ode mnie, bo sama nie do końca rozumiem. Ogólnie chodzi o to, że gdybyśmy tak zaczęli bez konsekwencji (czyt. oplat celnych) masowo zamawiać z innych państw to nasza gospodarka by padła- głównie w USA wszystko jest taniej, od odzieży, przez samochody po elektronikę. U nas ceny tcyh samych rzeczy są droższe i państwo musi wyrównać sobie tą różnicę w cenie przez nakładanie różnego rodzaju opłat.

Fakt, że takie jest prawo celne i my musimy się do niego dostosować

Na pocieszenie dodam, że Amerykanie też nie mają tak ślicznie, bo u nich każde zamówienie ze sklepu internetowego wiąże się z płaceniem TAXu (amerykański podatek). Stawki są różne, zależnie od danego stanu, ale to też niemały procent każdego zamówienia (przykładowo 60$ za zamówienie ok. 250$ )
Stary 2010-02-27, 15:47   #4123
sunkissed
Raczkowanie

Z racji tego, że będzie to moje pierwsze zamówienie postanowiłam zamówić tylko jedną rzecz, aby zobaczyć czy te ubrania są faktycznie warte swojej ceny i czy są w ogóle dobre jakościowo...Wieczorem wkleję dokładny link, zdjęcie no i oczywiście podam jaki kolor rozmiar i ile kosztuje. Jeszcze tylko jedno pytanie. Zamawiam top za $42,50 czyli w przeliczeniu Ćwirki *2,95 = dokładnie 125,38zł. Ile mniej więcej będę musiała zapłacić za cło i przesyłkę?
sunkissed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 16:07   #4124
xxx3anahi3xxx
Zadomowienie

GG do xxx3anahi3xxx

Cytat:
Z racji tego, że będzie to moje pierwsze zamówienie postanowiłam zamówić tylko jedną rzecz, aby zobaczyć czy te ubrania są faktycznie warte swojej ceny i czy są w ogóle dobre jakościowo...Wieczorem wkleję dokładny link, zdjęcie no i oczywiście podam jaki kolor rozmiar i ile kosztuje. Jeszcze tylko jedno pytanie. Zamawiam top za $42,50 czyli w przeliczeniu Ćwirki *2,95 = dokładnie 125,38zł. Ile mniej więcej będę musiała zapłacić za cło i przesyłkę?
Myśle , że zmieścisz sie 220zł chodz pewna nie jestem
2015- Tunezja
2016 - Tunezja
2017 - Tunezja maj i październik! czekaaaaaam
xxx3anahi3xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 16:41   #4125
mourie
Zakorzenienie

Zastanawiam się, czy kupując jedną niewielką rzecz pt. bluzeczka czy kostium kąpielowy nie jest taniej zamówić sobie tę rzecz indywidualnie?
(pod warunkiem, że ciuch nie jest tańszy od kosztów samej przesyłki, ani nie jest spory czy ciężki)

Jak ja indywidualnie zamawiałam sobie rzeczy z VC (kostiumy) płaciłam jedynie za przesyłkę ok. 28$
Nigdy nie naliczyli mi cła, vatu też nie zauważyłam?

Może to nie są małe koszta na jedną osobę, ale jeśli kostium kosztował 250zł, a przesyłka koło 80zł to i tak miałam to taniej niż jak wychodzi w zamówieniu grupowym?
Z resztą jak kupowałam dwa kostiumy (dla mnie i koleżanki) to też nie naliczyli nam vatu ani cła, więc za przesyłkę wyszło nam po 40zł na łebka. hmmm
Tylko te paczki bez potwierdzenia odbioru...

(nawiasem mówiąc zauważyłam, że w moim urzędzie celnym nie clą przesyłek ważących poniżej 0,25 kg, a kupuje ze Stanów dość sporo ciuchów i kosmetyków)

Edytowane przez mourie
Czas edycji: 2010-02-27 o 17:04
mourie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 16:58   #4126
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
Napisane przez mourie Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, czy kupując jedną niewielką rzecz pt. bluzeczka czy kostium kąpielowy nie jest taniej zamówić sobie tę rzecz indywidualnie?
(pod warunkiem, że rzecz nie jest tańsza od kosztów samej przesyłki, ani nie jest spora czy ciężka)

Jak ja indywidualnie zamawiałam sobie rzeczy z VC (kostiumy) płaciłam jedynie za przesyłkę ok. 28$

Może to nie są małe koszta na jedną osobę, ale jeśli kostium kosztował 250zł, a przesyłka koło 80zł to i tak miałam to taniej niż jak wychodzi w zamówieniu grupowym?
Z resztą jak kupowałam dwa kostiumy (dla mnie i koleżanki) to też nie naliczyli nam vatu ani cła, więc za przesyłkę wyszło nam po 40zł na łebka. hmmm
Cła i vatu nie nalicząją do wartości 150 euro, więc do ok. 170$ (z przesyłką). Bardziej się opłaca, wiadomo

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez grizz Pokaż wiadomość
ja już wplaciłam kasa bedzie w poniedziałek
napisz mi prosze kolory rzeczy z jaszczurkowego zamówienia, czy spodnie są beżowe a 2 bluzki czarne ? bo nie wiem jakie kolory teraz zamówic
Tak, beżowe i czarne
Stary 2010-02-27, 17:11   #4127
darunia91
Raczkowanie

Cytat:
Tu by się dłuższy wykład z ekonomii przydał, ale nie ode mnie, bo sama nie do końca rozumiem. Ogólnie chodzi o to, że gdybyśmy tak zaczęli bez konsekwencji (czyt. oplat celnych) masowo zamawiać z innych państw to nasza gospodarka by padła- głównie w USA wszystko jest taniej, od odzieży, przez samochody po elektronikę. U nas ceny tcyh samych rzeczy są droższe i państwo musi wyrównać sobie tą różnicę w cenie przez nakładanie różnego rodzaju opłat.

Fakt, że takie jest prawo celne i my musimy się do niego dostosować

Na pocieszenie dodam, że Amerykanie też nie mają tak ślicznie, bo u nich każde zamówienie ze sklepu internetowego wiąże się z płaceniem TAXu (amerykański podatek). Stawki są różne, zależnie od danego stanu, ale to też niemały procent każdego zamówienia (przykładowo 60$ za zamówienie ok. 250$ )
pewnie... na to zebysmy płacili zawsze znajdą sie jakiej przepisy ;p prawde mówiąc chodze do szkoły o profilu ekonomicznym ;p
Stary 2010-02-27, 17:16   #4128
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
pewnie... na to zebysmy płacili zawsze znajdą sie jakiej przepisy ;p prawde mówiąc chodze do szkoły o profilu ekonomicznym ;p
O, no to Ty nam powinnaś tłumaczyć

Lecę dziewczyny pobalować, więc wszelkie sprawy już jutro
Stary 2010-02-27, 17:57   #4129
grizz
Rozeznanie

Cytat:
Tak, beżowe i czarne

Cytat:
połamania obcasów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 18:12   #4130
darunia91
Raczkowanie

Cytat:
O, no to Ty nam powinnaś tłumaczyć

to że wiem o co chodzi nie znaczy ze sie z tym zgadzam i uważam ze to słuszne

pozdrawiam
Stary 2010-02-27, 18:40   #4131
astromeriaa
Raczkowanie

moje zamowienie ;
romper, kolor jaki bedzie, na razie jest tylko citron,L ( jakby bylo M to proszę, co chwile sprawdzam ale tu każda minuta się liczy, obym nie żałowała, że za duży) , cena 12,99$

http://www2.victoriassecret.com/comm...nbr=3690&atp=a

majtki, M, dotie blue, 1 para; 3,99$
http://www2.victoriassecret.com/comm...e=M&rfnbr=3762

top, heather grey, M, cena 5,99$,http://www2.victoriassecret.com/comm...e=M&rfnbr=3677

jeszcze spodenki, kolor jaki bedzie, M, cena 8.99$
http://www2.victoriassecret.com/comm...e=M&rfnbr=3677
nie mogę dodać zdjęcia, tzn nie moge w ogole pobrac z sieci.

Edytowane przez astromeriaa
Czas edycji: 2010-03-12 o 09:47
astromeriaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 19:11   #4132
sunkissed
Raczkowanie

Jeśli coś jest w brakach, kiedy ponownie będzie dostępny???
A i jeśli np. chciałoby się złożyć zamówienie to trzeba mieć kartę kredytową?

Edytowane przez sunkissed
Czas edycji: 2010-02-27 o 19:27
Stary 2010-02-27, 19:51   #4133
xxx3anahi3xxx
Zadomowienie

GG do xxx3anahi3xxx

Moja lista zamówienia

1. http://www2.victoriassecret.com/comm...=11&rfnbr=3688
size : 11 kolor: yellow dot cena :6,99

Edytowałam zamówienie , Ćwirko , jutro wpłacę pieniązki na zamówienie
2015- Tunezja
2016 - Tunezja
2017 - Tunezja maj i październik! czekaaaaaam

Edytowane przez xxx3anahi3xxx
Czas edycji: 2010-03-03 o 18:18
xxx3anahi3xxx jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 19:58   #4134
sunkissed
Raczkowanie

Tak długo czekałam na zamówienie! Błagałam by Ćwirka znów je zorganizowała, a teraz moje rzeczy są w brakach!!!
Stary 2010-02-27, 20:11   #4135
shared
Przyczajenie

Cytat:
Cła i vatu nie nalicząją do wartości 150 euro, więc do ok. 170$ (z przesyłką). Bardziej się opłaca, wiadomo
Paczki o wartości do 150 euro są zwolnione tylko z cła. Z vat sprawa wygląda tak:

Cytat:
Art. 51.

1. Zwalnia się od podatku import towarów umieszczonych w przesyłkach wysyłanych z terytorium państwa trzeciego bezpośrednio do odbiorcy przebywającego na terytorium kraju, pod warunkiem że łączna wartość towarów w przesyłce nie przekracza kwoty wyrażonej w złotych odpowiadającej równowartości 22 euro.

2. Zwolnienia od podatku, o którym mowa w ust. 1, nie stosuje się do:
1) napojów alkoholowych;
2) tytoniu i wyrobów tytoniowych;
3) perfum i wód toaletowych.

3. Zwolnienia od podatku, o którym mowa w ust. 1, nie stosuje się do towarów importowanych w drodze zamówienia wysyłkowego.

Czyli według ustawy o podatku od towarów i usług przy zamówieniach wysyłkowych podatek VAT jest naliczany zawsze. Jednak mourie pisze...

Cytat:
Napisane przez mourie Pokaż wiadomość

Mourie jesteś pewna, że nie naliczyli Ci VATu? Jeśli tak to dużo bardziej opłaca złożyć zamówienie w 2 osoby na równowartość nie przekraczającą 150 euro, wtedy jedynym kosztem jest przesyłka dzielona na 2 osoby...
shared jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 20:37   #4136
sunkissed
Raczkowanie

Mam świetny pomysł!...Może zrobimy tak, że któraś z organizatorek będzie robić częstsze zamówienia ale do 150$ i tym samym nie zapłacimy cła??? Co myślicie i Ty Ćwirko, co Ty na to??? A i mój top jest dostępny, więc dorzucam się do zamówienia

Z tego co widzę jak narazie zamawiają:

astronomeria - łącznie $34,97
xxx3anahi3xxx- łącznie $23,98
sunkissed (JA) - łącznie $42,50

zamówienie jest jak na razie na $101,45 Proponuję aby dobić do 150$ , czyli dana osoba może sobie jeszcze zamówić za $48,55.

Co Wy na to??? W ten sposób oszczędzimy pieniądze na kolejne ciuszki a będziemy je mogły zamawiać częściej! Czekam na odp. Mua!

Edytowane przez sunkissed
Czas edycji: 2010-02-27 o 21:25
Stary 2010-02-27, 21:09   #4137
shared
Przyczajenie

Cytat:
I czy trzeba mieć kartę kredytową?
Niestety tak.

Cytat:
We accept the following credit cards at VictoriasSecret.com
  • Victoria's Secret AngelSM Credit Card
  • American Express
  • Discover Network
  • JCB
  • MasterCard
  • VISA
Cytat:
A jak długo czeka się przeważnie na dostępność danego towaru?
Przyłączam się do pytania
shared jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 21:09   #4138
anwe1
Raczkowanie

Zaczynam się też uzależniać Poproszę:

1.Koszulka rozmiar: M, kolor: purple stripe, cena: $29,00 jest
http://www2.victoriassecret.com/comm...ZZZ&rfnbr=5623

2. Bluzka rozmiar: M, kolor: spring moss lub chocolade, cena: $19,50 jest
http://www2.victoriassecret.com/comm...VIL&rfnbr=6670

3. Bluza rozmiar: L, kolor: navy, cena: $24,50 jest,ale czerwona
http://www2.victoriassecret.com/comm...ZZZ&rfnbr=5441

4. Topy 2/$40, rozmiar: M jest
kolor: black
http://www2.victoriassecret.com/comm...BRA&rfnbr=7147

kolor: tropical turquoise jest
http://www2.victoriassecret.com/comm...BRA&rfnbr=7147

Edytowane przez Ćwirka
Czas edycji: 2010-05-25 o 17:44
anwe1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 21:27   #4139
Rayne
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam świetny pomysł!...Może zrobimy tak, że któraś z organizatorek będzie robić częstsze zamówienia ale do 150$ i tym samym nie zapłacimy cła??? Co myślicie i Ty Ćwirko, co Ty na to??? A i mój top jest dostępny, więc dorzucam się do zamówienia

Z tego co widzę jak narazie zamawiają:

astronomeria - łącznie $34,97
xxx3anahi3xxx- łącznie $23,98
sunkissed (JA) - łącznie $42,50

zamówienie jest jak na razie na $101,45 Proponuję aby dobić do 150$ , czyli dana osoba może sobie jeszcze zamówić za $48,55.

Co Wy na to??? W ten sposób oszczędzimy pieniądze na kolejne ciuszki a będziemy je mogły zamawiać częściej! Czekam na odp. Mua!
Tak, i Ćwirka będzie robić zamówienia 3 razy w tygodniu Opanuj się troszeczkę. To decyzja organizatorki, za ile i co ile chce robić zamówienie
Stary 2010-02-27, 21:34   #4140
sunkissed
Raczkowanie

Wiem, właśnie dlatego to pytanie było skierowane głównie do Ćwirki. Możemy przecież zamawiać np. raz na 2 tygodnie a nie od razu 3 razy w tygodniu...

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości