|
Notka |
|
Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek o sklepie Victoria's Secret
Cytat:
u mnie ponad 50% ![]() za ciuchy zapłaciłam 342,3zł za przesyłkę 49,26zł za cło 121,90zł łącznie za dwie rzeczy sweter i sukienkę 521,62zł czyli dość drogo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
kosmitka
|
Chyba przy większej ilości ubrań wychodzi rzeczywiście taniej, u mnie przy zamówieniu 2 rzeczy za 100 zł dodatkowe koszty to jakieś 70-80 zł. Przy bluzce za 60 zł wyjdzie ok. 40 zł.Tak czy inaczej prawie drugie tyle.
![]() |
#4113 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | |
Zakorzenienie
|
cła, vaty i inne to ok. 50% wartości rzeczy [mam za sobą 3 zamówienia]
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Zakorzenienie
|
Ja za rzeczy zaplacilam 160 ok. a za pozostale koszty 115. Wiec prawie drugie tyle. A zamowilam tylko 2 rzeczy... Nie jest to tania impreza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny jestem tu nowa. Bardzo chciałabym zamówić zamówić sweterek z tej angielskiej stronki. Ale w ogóle nie mam pojęcia jak to zrobić. Co z kosztami wysyłki. Nie ma tam żadnej informacji ile one mogą wynosić? A zamawiacie może coś grupowo? jak to się kształtuje? MÓj sweterk jest po przecenie za 15 $. Nie wiecie ile by to mogło z wysyłką kosztować??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Raczkowanie
|
masakra.... czyli im droższe rzeczy tym wiecej do zapłaty... szkoda ze nie mamy takiej osoby która by tam jeździła i było by o wiele taniej........
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4118 | ||
ćwir ćwir
|
Cytat:
![]() Niestety amerykańskie sklepy to jest porażka z tymi dodatkowymi opłatami. Dlatego teoretycznie opłaca się kupować w sklepach z GB typu Asos, New Look- nie ma cła ani vatu (bo państwa z terenu UE nie nakładają opłat celnych), ale tam z kolei są takie ceny w funtach, że po przeliczeniu na złotówki ( a funt jest drogi) wychodzi tak samo cenowo jak ze Stanów z cłem. Cytat:
Możecie dzisiaj już wklejać linki, jutro wieczorem podeślę dane do przelewu. Kolor zamówienia: różowy.
![]() |
#4119 |
Rozeznanie
|
ja już wplaciłam
![]() ![]() napisz mi prosze kolory rzeczy z jaszczurkowego zamówienia, czy spodnie są beżowe a 2 bluzki czarne ? ![]() ![]()
#4120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() szczerze mówiec wolałabym płacic wiecej za ubranie (tak jak pisałać o runtach) niż dawac zarobić panstwu czy tam komuc kto te pieniadze bierze za to. wtedy wiem ze płące za to za co chce a nie ze moge cos kupic pod warunkiem ze uiszcze opłate za tą rzecz. przerąbane. ale masz racje Ćwirko, byłoby zbyt pięknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4122 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
Tu by się dłuższy wykład z ekonomii przydał, ale nie ode mnie, bo sama nie do końca rozumiem. Ogólnie chodzi o to, że gdybyśmy tak zaczęli bez konsekwencji (czyt. oplat celnych) masowo zamawiać z innych państw to nasza gospodarka by padła- głównie w USA wszystko jest taniej, od odzieży, przez samochody po elektronikę. U nas ceny tcyh samych rzeczy są droższe i państwo musi wyrównać sobie tą różnicę w cenie przez nakładanie różnego rodzaju opłat. Fakt, że takie jest prawo celne i my musimy się do niego dostosować ![]() Na pocieszenie dodam, że Amerykanie też nie mają tak ślicznie, bo u nich każde zamówienie ze sklepu internetowego wiąże się z płaceniem TAXu (amerykański podatek). Stawki są różne, zależnie od danego stanu, ale to też niemały procent każdego zamówienia (przykładowo 60$ za zamówienie ok. 250$ )
![]() |
#4123 |
Raczkowanie
|
Z racji tego, że będzie to moje pierwsze zamówienie postanowiłam zamówić tylko jedną rzecz, aby zobaczyć czy te ubrania są faktycznie warte swojej ceny i czy są w ogóle dobre jakościowo...Wieczorem wkleję dokładny link, zdjęcie no i oczywiście podam jaki kolor rozmiar i ile kosztuje. Jeszcze tylko jedno pytanie. Zamawiam top za $42,50 czyli w przeliczeniu Ćwirki *2,95 = dokładnie 125,38zł. Ile mniej więcej będę musiała zapłacić za cło i przesyłkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się, czy kupując jedną niewielką rzecz pt. bluzeczka czy kostium kąpielowy nie jest taniej zamówić sobie tę rzecz indywidualnie?
(pod warunkiem, że ciuch nie jest tańszy od kosztów samej przesyłki, ani nie jest spory czy ciężki) Jak ja indywidualnie zamawiałam sobie rzeczy z VC (kostiumy) płaciłam jedynie za przesyłkę ok. 28$ Nigdy nie naliczyli mi cła, vatu też nie zauważyłam? Może to nie są małe koszta na jedną osobę, ale jeśli kostium kosztował 250zł, a przesyłka koło 80zł to i tak miałam to taniej niż jak wychodzi w zamówieniu grupowym? Z resztą jak kupowałam dwa kostiumy (dla mnie i koleżanki) to też nie naliczyli nam vatu ani cła, więc za przesyłkę wyszło nam po 40zł na łebka. hmmm Tylko te paczki bez potwierdzenia odbioru... (nawiasem mówiąc zauważyłam, że w moim urzędzie celnym nie clą przesyłek ważących poniżej 0,25 kg, a kupuje ze Stanów dość sporo ciuchów i kosmetyków) Edytowane przez mourie Czas edycji: 2010-02-27 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 | ||
ćwir ćwir
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
![]() Lecę dziewczyny pobalować, więc wszelkie sprawy już jutro ![]()
![]() |
#4129 |
Rozeznanie
|
![]() połamania obcasów ![]() ![]()
#4130 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Raczkowanie
|
moje zamowienie ;
romper, kolor jaki bedzie, na razie jest tylko citron,L ( jakby bylo M to proszę, co chwile sprawdzam ale tu każda minuta się liczy, obym nie żałowała, że za duży) , cena 12,99$ http://www2.victoriassecret.com/comm...nbr=3690&atp=a majtki, M, dotie blue, 1 para; 3,99$ http://www2.victoriassecret.com/comm...e=M&rfnbr=3762 top, heather grey, M, cena 5,99$,http://www2.victoriassecret.com/comm...e=M&rfnbr=3677 jeszcze spodenki, kolor jaki bedzie, M, cena 8.99$ http://www2.victoriassecret.com/comm...e=M&rfnbr=3677 nie mogę dodać zdjęcia, tzn nie moge w ogole pobrac z sieci. Edytowane przez astromeriaa Czas edycji: 2010-03-12 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Raczkowanie
|
Jeśli coś jest w brakach, kiedy ponownie będzie dostępny???
A i jeśli np. chciałoby się złożyć zamówienie to trzeba mieć kartę kredytową? Edytowane przez sunkissed Czas edycji: 2010-02-27 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zadomowienie
|
Moja lista zamówienia
1. http://www2.victoriassecret.com/comm...=11&rfnbr=3688 size : 11 kolor: yellow dot cena :6,99 Edytowałam zamówienie , Ćwirko , jutro wpłacę pieniązki na zamówienie
2012- Egipt ![]() 2013 - Tunezja zima i lato ![]() 2014- Egipt ![]() 2015- Tunezja ![]() 2016 - Tunezja ![]() 2017 - Tunezja ![]() ![]() ![]() Edytowane przez xxx3anahi3xxx Czas edycji: 2010-03-03 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Raczkowanie
|
Tak długo czekałam na zamówienie! Błagałam by Ćwirka znów je zorganizowała, a teraz moje rzeczy są w brakach!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli według ustawy o podatku od towarów i usług przy zamówieniach wysyłkowych podatek VAT jest naliczany zawsze. Jednak mourie pisze... Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Raczkowanie
|
Mam świetny pomysł!...Może zrobimy tak, że któraś z organizatorek będzie robić częstsze zamówienia ale do 150$ i tym samym nie zapłacimy cła??? Co myślicie i Ty Ćwirko, co Ty na to??? A i mój top jest dostępny, więc dorzucam się do zamówienia
![]() Z tego co widzę jak narazie zamawiają: astronomeria - łącznie $34,97 xxx3anahi3xxx- łącznie $23,98 sunkissed (JA) - łącznie $42,50 zamówienie jest jak na razie na $101,45 Proponuję aby dobić do 150$ , czyli dana osoba może sobie jeszcze zamówić za $48,55. Co Wy na to??? W ten sposób oszczędzimy pieniądze na kolejne ciuszki a będziemy je mogły zamawiać częściej! Czekam na odp. Mua! Edytowane przez sunkissed Czas edycji: 2010-02-27 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Przyczajenie
|
Niestety tak.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Raczkowanie
|
Zaczynam się też uzależniać
![]() 1.Koszulka rozmiar: M, kolor: purple stripe, cena: $29,00 jest http://www2.victoriassecret.com/comm...ZZZ&rfnbr=5623 2. Bluzka rozmiar: M, kolor: spring moss lub chocolade, cena: $19,50 jest http://www2.victoriassecret.com/comm...VIL&rfnbr=6670 3. Bluza rozmiar: L, kolor: navy, cena: $24,50 jest,ale czerwona http://www2.victoriassecret.com/comm...ZZZ&rfnbr=5441 4. Topy 2/$40, rozmiar: M jest kolor: black http://www2.victoriassecret.com/comm...BRA&rfnbr=7147 kolor: tropical turquoise jest http://www2.victoriassecret.com/comm...BRA&rfnbr=7147 Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2010-05-25 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4140 |
Raczkowanie
|
Wiem, właśnie dlatego to pytanie było skierowane głównie do Ćwirki. Możemy przecież zamawiać np. raz na 2 tygodnie a nie od razu 3 razy w tygodniu...
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.