![]() |
#2521 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
True Crime-bardzo dobry film, kryminal. Obejrzany przeze mnie dwokrotnie. Uwielbiam Clinta Eastwooda
![]()
#2522 |
Zakorzenienie
|
Wczorajszy seansik:
Nine: Liczyłam, że bedę tak samo dobrze się bawić oglądając ten film jak na Moulin Rouge tym bardziej, że bardzo lubię musicale, no i obsada jak najbardziej zachęciła i co? Zawiodłam się, nie był to tak przyjemny film jak Moulin czy inne musicale, dla mnie po prostu nudny, dziwny i główny bohater jak najbardziej irytujący, podobały mi się jedynie dwie wykonane piosenki przez Kate Hudson i Fergie i nic więcej ![]() dla mnie aż 2/10 za te dwie piosenki Avatar: Hmm muszę powiedzieć, że rozumiem zachwyty nad tym filmem, ale tylko wtedy jak ktoś był na nim w kinie i to najlepiej pewnie w 3D bo oglądając u siebie na komputerze czy w tv to jednak nie to samo, nie ma tej aury, tego zachwycania się tym wszystkim. Nie powiem sporo rzeczy ktore zostały w nim zawarte jeszcze nie spotkałam w innych filmach, pomysł był naprawdę dobry, realizacja niezla, ale jednak gdzieś tam można było zobaczyć naprawdę banalną historię o miłości, która jest pełna przeszkód, o walce "dobra ze złem" itp. Podobała mi się gra głównej aktorki, Zoe Saldany był naprawdę jedną z najlepszych elementów w tym filmie oprócz efektów specjalnych. No właśnie jeszcze o tych efektach no bo cóż film składał się głównie z nich i to zachwycało widza, uważam jednak, że były one aż nadbyt przerysowane, chociaż zapewne wlaśnie o taki efekt chodziło, jak dla mnie odrobinę za dużo tego wszystkiego i za kolorowo, oglądało się jak bajkę. Dla mnie 5/10 bo momentami nudziłam się, a momentami było naprawdę ok. Sherlock Holmes: Tak, tak, tak, opinia bardzo subiektywna z uwagi na to, że uwielbiam Roberta Downey'a Jr. Film jak najbardziej w moim klimacie ![]() Dla mnie 9/10 i napewno chętnie wrócę jeszcze do tego filmu . Edytowane przez marta6704 Czas edycji: 2010-02-28 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2524 |
Wtajemniczenie
|
Avatar - stwierdzam wszem i wobec, że jestem dzieckiem XXI wieku i taka grafika, jaką przedstawili w tym filmie po prostu mnie nie zachwyca i nie zwala z nóg, jak resztę świata
![]() ![]() Wywiad z wampirem - boskie, boskie, boskie! Jeden z najlepszych filmów, które widziałam, serio! Stroje, mowa, dekoracje, Brad Pitt ( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Zakorzenienie
|
Na pewno, być może – z typu lekki i przyjemny. Jeden z wielu. Nic nadzwyczajnego.
#2526 |
Zakorzenienie
|
Phone Booth - bardzo dziwny film, z zaskakujacym zakonczeniem, ale mi nie dał satysfakcji bo nie wiem po co, dlaczego i w jakim celu. Dobra rola Farella. 6/10
Silence of Lambs - dopiero teraz, chociaz ogladalam dalesze czesci, jakos tak wyszlo. Mistrzostwo ![]() Gran Torino - nie lubie bardzo Eastwooda. No ale w tym filmie grał wspaniale, poruszajaca historia i bardzo na czasie. Polecam. 9/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam, że nie podobało mi się jak Iza Miko gra - mam do tego prawo. I o co chodzi? widziałam ją tylko w tym filmie i oceniam tylko wg niego (zresztą to podkreśliłam) Zasadą tego wątku jest ocenianie filmu całościowo, czyli jak zasugerowałaś wyliczyłam średnią, a to co się złożyło na tą średnią to należy do recenzenta/oceniającego, czyli mnie :jezyk: i wg moich obliczeń tyle wychodzi Zdarzają się sytuacje, że daję dodatkowa punktację jeśli coś mi się podoba lub odwrotnie - nie podoba. Każdy ma swój sposób oceniania.
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie Edytowane przez moniska Czas edycji: 2010-02-28 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zakorzenienie
|
Wszyscy twoi święci - film autobiograficzny na podstawie książki, dramat o grupie nastolatków mieszkających w niebezpiecznej dzielnicy Nowego Jorku, gangach ulicznych, a przede wszystkim relacjach ojciec-syn. Robert Downey Jr. jest po prostu niesamowity. Mimo, że występuje w roli drugoplanowej, to wszystkie jego sceny to po prostu perełki. On nawet nie musi nic mówić, a wyraz jego oczu powie wszystko.
#2530 |
dream big
|
Błękitna głębia - wg mnie ciekawy, wart obejrzenia i na pewno za jakiś czas do niego wrócę.
Twarda sztuka - wg mnie dobry, Lindsay Lohan miło mnie zaskoczyła swoją grą aktorską.
who believe in the beauty of their dreams” Edytowane przez cherry pie Czas edycji: 2010-02-28 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2533 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie mów nigdy 5/10
polska komedia romantyczna, która mnie zaskoczyła; w zakresie tego gatunku w PL jest naprawdę dobra (8/10), nie ma poziomu Nigdy w życiu, ale nie pokazuje tylko super pięknych bogaczy totalnie oderwanych od rzeczywistości, którzy żyją w lukrowanym świecie, np. Tylko mnie kochaj, Dlaczego nie, itp. Dereszowska była ok, ogólnie całkiem miły odmóżdzacz, ale bez uczucia totalnej klapy i straty czasu (Miłość na zamówienie) ![]()
#2535 |
Raczkowanie
|
"Jay i Cichy Bob kontratakują" 2001- Niegrzeczna komedia ;D , ale zanim obejrzycie ten film przynajmniej przebrnijcie przez film sprzedawcy II, pierwszej cześci jakos nie mozna znaleźć w necie
![]() Year one 2009 rok- Rok pierwszy- niezla komedia, w roli glownej, dwoch neandertalensis i zakazane drzewko ;D. Super przygody, hm nie trzeba doglebnie znac biblii by zrozumiec watki ;D. Wszystko na jaja zrobione. 9/10 Klopoty z blondynka 2008- Bardzo mi sie podobał.... szkoda ze ogladalam go sama, bez chlopaka ![]()
![]() |
#2536 |
Zakorzenienie
|
Mea culpa, jak mogłam pomylić Jeffrey'a Deana Morgana z Robertem. Proszę o wybaczenie
![]() Dodaję zdjęcia obu ![]() ![]() Edytowane przez marta6704 Czas edycji: 2010-02-28 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Rozeznanie
|
Something new - przyjemna komedia romantyczna, troszkę przewidywalna od samego początku, opowiada o tym głównie jak dla miłości jesteśmy w stanie pokonać bariery które na początku wydają nam się nie do przeskoczenie, zaakceptowania.
#2539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj - Co się zdarzyło Baby Jane? z Bette Davis i Joan Crawford - REWELACJA! To film, który od dawna chciałam obejrzeć i nie zawiodłam się.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do Iron Mana, to będzie zarówno druga jak i trzecia część ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
The Blinde side - z Sandra Bullock ktora uwielbiam. W tym momencie stara sie o oskara za ten film. Naprawde poruszajaca historia, zabawna. Scenariusz filmu oparty jest na książce "The Blind Side: Evolution of the Game" Michaela Lewisa. Przedstawia prawdziwą historię Michaela Ohera, czarnoskórej gwiazdy futbolu amerykańskiego. Bohater w młodości był bezdomny. Pewnego dnia bogata rodzina otoczyła go opieką, co pozwoliło mu zrealizować marzenia o karierze... 9/10
Yes Man - komedia z Jim'em Carr'eyem. Smieszna historyjka, zabawne dialogi i Zooey Deschanel ktora bardzo lubie. 7/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Zakorzenienie
|
Byłam na To skomplikowane.
Film ma wady i zalety. ![]() Zaletą- są niewątpliwie aktorzy. Truizmem jest chwalenie Meryl Streep, która sobie radzi z rolą świetnie, jak to ona. Natomiast to co pokazuje Alec Baldwin ![]() ![]() Jego uroda nadgryziona jest już bardzo, bardzo zębem czasu- z błękitnookiego przystojniaka zmienił się w pączko- schaboszczaka. Ale... Jak on świetnie wygrywa swoją fizyczność, jaki ma do niej dystans. Tłusty, opuchnięty, włochaty i rozkoszny Alec błyszczy i kradnie dla siebie rzeczywiście każdą scenę,w której się pojawia. Ujął mnie też Steve Martin. Wieczny wesołek, tutaj jest przekonujący jako cichy, nieśmiały wielbiciel. Ujęło mnie samo podjecie tematu ludzi starszych, w końcu, w końcu. Wadą filmu- są niewątpliwie tony lukru, wylewajace się z ekranu ![]() Nie było ani pól zdania o tym, jak sobie radziła kobieta zostawiona z trójką niedużych dzieci z ich wychowaniem, wykształceniem i rozkręceniem dochodowego interesu równocześnie. Wszytko, ot tak, spadło jej z nieba. ![]() Trzecią wadą- było rozgadanie i nadmierne przegadanie scenariusza, oraz dłużąca się końcówka, niepotrzebnie dopowiadająca wszystkie kropki nad i. Trochę się pośmiałam, minimalnie zamyśliłam się na temat niemożności wejścia dwa razy do tej samej rzeki, miło spędziłam popołudnie... ale niewiele ponadto. Ogólnie- film można obejrzeć- ze względu na Aleca zwłaszcza, ale niekoniecznie.
Kot najgorszego sortu Edytowane przez Kota Czas edycji: 2010-02-28 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jak go oglądałam pomyślałam że chciałabym żeby mój ewentualny mąż był taki seksowny bez względu na wiek i misiowaty wygląd ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Przyczajenie
|
Witam!
Z chęcią przyłączę sie do wątku. Ostatnio mam sporo czasu i całą masę filmów w domu, więc bede informować na bieżącą co obejrzałam ![]() Dzisiejszy mój seans to: Apollo 13- naprawdę bardzo dobry film, dobra czołówka, szczególnie młody Tom Hanks i Kevin Bacon ![]() 2001: A Space Odyssey-dość dziwny film, jak na Kubrick'a przystało, ale dający do myslenia i własnej interpretacji, mi osobiscie się podobał. Śmieszne też było to jak ludzie w tamtych latach wyobrażali sobie technologie w 2001 roku, również 7/10. Ostatnio również oglądałam wszystkie części Obcego, może bez żadnej rewelacji, ale film oglądało się bardzo fajnie, nie nudziłam się na nim, średnia ocena na wszystkie 4 części to 6/10. ---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:15 ---------- Cytat:
Ja daje mu 8+/10 ![]() Edytowane przez P_A_U_L_I_N_A Czas edycji: 2010-03-01 o 02:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
American Beauty - 9/10
Fantastyczne kreacje bohaterów. Wszystkich bohaterów, bez wyjątku. W momencie, kiedy do Lestera przychodzi ten wojskowy i okazuje się, że jest gejem, po prostu wstrzymałam oddech. Kiedy film się kończy, okazuje się, że każda scena, każdy moment tego filmu, miał jakieś większe znaczenie, nie został pokazany bez powodu. Na pewno obejrzę drugi raz, żeby złożyć sobie wszystko w jedną, już całkowicie kompletną, całość. Jednak nie daję maksimum, bo... hmm... jakby to ująć. Twórcy jakby na siłę starali się "wsadzić" jak najwięcej głębi do tego filmu, przez co chwilami obraz stawał się przejaskrawiony. Ale ogólnie: fantastyczny.
#2548 |
Zakorzenienie
|
Fame - nuda, nuda, nuda. Film o wszystkich naraz, czyli tak naprawdę o nikim. Strata czasu. Nie polecam
![]()
#2549 |
Zakorzenienie
|
Pokuta z Keirą Knightley i James'em McAvoyem. Uwielbiam takie filmy. Może nie do końca było w nim wiadomo co i jak, ale miał niewątpliwy urok. 10/10
Przypadkowy mąż - z Umą Thurman, Colinem Firthem i Jeffreyem Deanem Morganem. Tego ostatniego pana wręcz nie cierpię z powodu roli w Chirurgach, ale komedyjka niewątpliwie zabawna. Zakończenie ma typowe, jak przystało na komedię romantyczną, jednak kilka sytuacji mnie naprawdę rozbawiło. Tak więc dam 8/10.
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2010-03-01 o 15:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.