|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
Cytat:
|
|
#3992 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cześć dziewczynki
Ciężko was nadrobić ![]() lazurowa jak Ty jesteś pasztet to ja dziewica , chyba paszteta nie widziałaś. Fajną masz figurkę.Wszystkie macie fajne brzuszki i gratuluję dziewczynek i chłopców, już nie pamiętam komu, ale fajnie, że już wiecie. hd ładne te pokoiki, tylko na nasze małe mieszkania to się raczej nie spiszą, przynajmniej w moim przypadku. Mam 2 pokoje, ale nie wielkie. Mnie mój w sobotę wyciągnął na balety bo dawno nigdzie nie byliśmy, w końcu zobaczyłam jak ludzie wyglądają hehe. Ślązaczki udanego spotkania!!! |
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Własnie wrociłam z tej glukozy.Siedziałam tam dwie godziny jednak bo glukozy mialam 75g.Wzielam sobie ksiazke wiec sie nie nudzilam.Jak bedziecie na to szly to wezcie ze soba wode do picia.Ja nie wzielam i troche mnie suszylo.A wode mozna pic. A teraz lece nadrabiać co wczoraj napisalyscie.....nie było mnie cały dzień w domu .Wczoraj byliśmy na golonce potem u rodzeństwa TŻ jednych i drugich i tak wieczorem dopiero do domu zjechaliśmy. |
|
|
|
#3994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brałaś cytrynkę do niej? ponoć można.. |
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ja juz bylam na zakupach ogarnelam mieszkanie i ide pomagac mezowi przy obiedzie. robimy nalesniki z pikantnym farszem. strasznie duzo roboty przy nich ale za to efekt pyyyycha ![]() no i jak po spotkaniu? sa jakies nadzieje? |
|
|
|
#3996 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3997 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dziewczyny tylko z tym kiwi nie łudźcie się że po 1 będzie efekt, ja jadłam codziennie. |
|
|
|
|
#3998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o aerobik to ja bym bardzo chętnie chodziła, ale u mnie w mieście nie ma takiego specjalnego dla kobiet w ciąży. Jeśli Ty masz taką możliwość to z niej korzystaj. Oczywiście jak nie ma przeciwwskazań. Cytat:
Znalazłam na allegro łóżeczko z szufladą, bez materaca za 205 złotych. To chyba dobra cena. |
||
|
|
|
#3999 |
|
BAN stały
|
ja łóżeczko mam białe, ale trzeba odmalować.
a wózek to tuż przed porodem, myślę że w lipcu jakoś. |
|
|
|
#4000 |
|
Rozeznanie
|
a to moj brzuszek - 16 tydz 3 dz wg usg na plusie ok 6kg.
Dziewczyny Wasze brzuszki sa piekne. Co do ruchow to codziennie nasluchuje, ale jeszcze nic nie slychac ani nie czuc.
|
#4001 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szkoda, że to jeszcze torche na te ziemniaczki przyjdzie poczekać ![]() a jedno dziennie wystarczy? |
|
|
|
|
#4002 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4003 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4004 |
|
BAN stały
|
ja dzisiaj 17tc i 3 d
|
|
|
|
#4005 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wg OM mam termin na 13 sierpnia.
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie tak jem. Ziemniaki gotuje na parze, posypuje koperkiem i do tego kefirek. Pychotka. Czasem robię mizerię i jajko sadzone.
|
|
|
|
#4007 | |
|
Rozeznanie
|
no to od dziś zaczynam
![]() ponoć w ciązy można na zaparcia syrop Lactulosum - ale wolalabym naturalnie zadzialac zanim po leki siegne... panicznie boje sie hemoroidów a do tego niestety takie ustawiczne zaparcia mogą prowadzić ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- wszystkie idziemy podobnie ![]() ja mam termin wg OM na 11 sierpnia Cytat:
![]() używasz parowaru? za mną chodzi pomysł, żebyby kupić - ale najpierw chyba pożyczę od siostry żeby sprobować czy takie jedzenie będzie mi smakowało ponoć warzywa i ryby wychodzą z niego rewelacyjne! |
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4009 |
|
Zadomowienie
|
alutka - ale masz fajnego bańdziorka czyt. brzunio
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anuszka to TY znalazłaś jeszcze lepszą cenę
|
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny...
wstałam niedawno, zjadłam śniadanie i ... uświadomiłam sobie, że zostało mi niecałe 13 dni panieństwa! ![]() Strasznie mnie to jakoś przygniotło, ze nawet z łóżka mi się nie chce wyłazić. Halo, mężatki... czy Wy też miałyście takiego stresa i obawy czy dobrze robicie, czy to ten, czy na pewno i w ogóle? Czy tylko ja panikuje? :P
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że mi dzisiaj łeb urwie ta wichura jak wracałam z laboratorium
żabka gratulacje ładne imiona. pilotka śliczny mały brzusiu i nie widać tych dodatkowych kilosów roztrzepaniec ja czuje tuz pod pepkiem i pepek ostatnio jakby mi ...spłyciał troche i tak jakby ciagnie mnie czasem kolo pepka ![]() mi wg usg wychodzi 11 lipca a wg kopniaków kilka dni wczesniej a zwykłe ruchy czułam jeszcze wczesniej wiec wg zwykłych to z trzy tyg wczesniej ![]() jusdan ja tez miałam 5+ i to w 17tc a teraz zobaczymy ![]() siala ze zdjęć wogóle nie widać ze tyle ważysz chyba masz ubite ciałko a ja waze 60 ale ze mnie taka galareta ![]() hd ja podobnie jak ty z łóżeczkiem w sypialni.Z tym , że już w sypialni mam kącik biurkowy odgrodzony właśnie tym regałek z ikei ,wiec jest troche ciasno ale miejsce na łóżeczko jest akurat miedzy regałem a naszym łóżkiem. Damy rade.Mieszkamy w blokach, ale z Twoim talentem i weną twórczą napewno ładnie urządzisz kącik dla dziecka ![]() karolcia jaki postęp ...no pięknie się zaokrąglasz ![]() lilka z ta dziewica mnie rozłożyłaś pilotka No właśnie moj juz mi dał skierowanie jestem w 21 tc ale wiedział o tym i pytał czy juz dawac nie wiedzialam ze to ma znaczenie i wzielam ale jakby bylo za wczesnie to pewnie by mi tego skierowania nie dawal wie co robi chyba ale z tego co sie orientuje zalecane jest w 24- 28 tc. Tak dostalam od niego karteczke na ktorej bylo napisane 75g glukozy na czczo po 120 min + cytryna. Zgage miałam po tym jak nic.I pierwsze klka minut mnie muliło.Dlatego dobrze wziasc ze soba wode. alutka no piekny brzusiu
|
|
|
|
#4013 | |
|
BAN stały
|
Nie dobrze mi, zjadlam czekoladę... fuuuuuu
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Pokaż sukienkę, obrączki bo nie widziałam
|
|
|
|
|
#4014 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item939282165_loze..._lolek_ss.html ja też nie wiem o co chodzi z czuciem macicy... ja nic nie czuje... karolcia228 brzusio rośnie ja też bylam na przegladzie u dentysty bo mi nawet gin w karcie ciąży wpisał że jest taka konieczność już 2 ząbki zrobione, jeszcze 2 zostałynapisalam maila do szkoły rodzenia na inflanckiej z prosba o info kiedy zaczna sie nastepne zajecia... czekam na odp. Cytat:
|
||
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz to owszem wysadza mnie na wszystkie strony ![]() Kiedyś obejrzałam stare zdjęcia jak uważałam się za tłuściocha i stwierdziłam, że musiałam mieć nie po kolei w głowie bo wcale tego nie było widać. Mam nadzieję, że zrzucę kilosy po ciąży
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4016 |
|
BAN stały
|
ola gdzie rodzisz, w Wawie? Ja tak
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obrączki mam odebrać w czwartek a sukienkę mierzę dziś pierwszy raz. Jak już będę miec to się pokażę
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra to i ja wrzucam brzuchol:
1. 18tc i 4dni 2 i 3. z dzisiaj 20tc 6dni Dzisiejsze zdjęcie robione z zoomem wiec moze sie wydawac ze brzuch urósł bardziej niz rzeczywiscie
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-01 o 11:28 |
|
|
|
#4019 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4020 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a my wczoraj jednak pojechalismy na te urodziny do siostrzenicy no i przy okazji kupilismy podloge do salonu wrocilismy wieczorem poczytalam was troszke ale juz nie mialam sily odpisywac i tak przed godzina 1 juz spalam jak nigdy ja tez nie wiem czy kupowac ta posciel tzn napewno mi sie do kolyski przyda ale napewno zaopatrze sie tez w ciekie kocyki bo latem mysle ze sie przydadza jaki mialam sen... ze bylam na porodowce ze wszystkie kobiety urodzily a bylo nas z 10 na sali tylko ja nie a to byl czas ciazy jak teraz ale juz niby moglam normalnie rodzic no i szykowali nam sniadanie po dwie parowki i bulke a obok na talerzu dla kazdej lezalo przygotowane jej dziecko i pozniej uczyli wszystkie karmic.... a pozniej mi sie snilo ze bylo bardzo zimne lato i ja przezywalam ze swoich letnich ubran nie moge nosic
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

, chyba paszteta nie widziałaś. Fajną masz figurkę.

szkoda, że to jeszcze torche na te ziemniaczki przyjdzie poczekać