Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-01, 09:57   #3991
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Kochane co do pierwszych ruchów, nie chodzi o te konkretne, tylko o te pierwsze pierwsze... ja w pierwszej ciąży nie byłam pewna, i sobie zapisywałam co i jak... i potem jak sie powtarzało, byłam pewna, że to to... i sobie doliczylam 20 tygodni i wyszło idealnie... mimo ze miesiac przed terminem z OM
Karola ale brzuszek... spory

A w Silesii dzisiaj spotkanie,ale się cieszę!
Tak, tak dzisiaj spotkanie. A ja jakaś nie w sosie. Mam nadzieję, że mi się humor poprawi do 16tej.

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki ale u nie dzisiaj ładne słoneczko tylko ten wiatr bardzo wieje,
karolcia jaki ładny brzusio!!! Byłam wczoraj z koleżanką i jej dzidzi na spacerku na Kazimierzu - zagłębiarki powinny znać to miejsce i tak było pełno ludzi z małymi dziećmi i powiem wam że naoglądałam się sie tyle wózków że mam teraz mętlik w głowie napewno chce taki żeby można było foteli samochodowy zaadoptować do wózka znajoma mówi że to duży plus bo ona tak ma tylko musi zakładać adaptery i to jest ten minus bez adapterów jest dużo łatwiej. Widziałam np. ja rodzice wyciągając dzidzię z fotelika do wózka bdziło się i potem było bardzo marudne i po spacerze więc to jest duży plus żeby ten fotelik pasował do wózka.
Ja też byłam wczoraj na spacerze. W Parku Kultury z eXem. Było mnóstwo ludzi. A z wózeczkami po prostu zatrzęsienie. Wielu z nich miało właśnie wpięty fotelik zamiast gondoli. Niektóre wyglądały śmiesznie ale to na pewno wygoda dla rodziców.
Stary 2010-03-01, 10:09   #3992
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cześć dziewczynki
Ciężko was nadrobić
lazurowa jak Ty jesteś pasztet to ja dziewica, chyba paszteta nie widziałaś. Fajną masz figurkę.
Wszystkie macie fajne brzuszki i gratuluję dziewczynek i chłopców, już nie pamiętam komu, ale fajnie, że już wiecie.
hd ładne te pokoiki, tylko na nasze małe mieszkania to się raczej nie spiszą, przynajmniej w moim przypadku. Mam 2 pokoje, ale nie wielkie.
Mnie mój w sobotę wyciągnął na balety bo dawno nigdzie nie byliśmy, w końcu zobaczyłam jak ludzie wyglądają hehe.
Ślązaczki udanego spotkania!!!
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 10:13   #3993
papeteria
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
Własnie wrociłam z tej glukozy.Siedziałam tam dwie godziny jednak bo glukozy mialam 75g.Wzielam sobie ksiazke wiec sie nie nudzilam.Jak bedziecie na to szly to wezcie ze soba wode do picia.Ja nie wzielam i troche mnie suszylo.A wode mozna pic.
A teraz lece nadrabiać co wczoraj napisalyscie.....nie było mnie cały dzień w domu .Wczoraj byliśmy na golonce potem u rodzeństwa TŻ jednych i drugich i tak wieczorem dopiero do domu zjechaliśmy.

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 10:15   #3994
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Własnie wrociłam z tej glukozy.Siedziałam tam dwie godziny jednak bo glukozy mialam 75g.Wzielam sobie ksiazke wiec sie nie nudzilam.Jak bedziecie na to szly to wezcie ze soba wode do picia.Ja nie wzielam i troche mnie suszylo.A wode mozna pic.
A teraz lece nadrabiać co wczoraj napisalyscie.....nie było mnie cały dzień w domu .Wczoraj byliśmy na golonce potem u rodzeństwa TŻ jednych i drugich i tak wieczorem dopiero do domu zjechaliśmy.
papeteria a w ktorym tygodniu robi się tę glukozę? wiem, że jakoś pod koniec ciązy na pewno tez..
brałaś cytrynkę do niej? ponoć można..
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 10:39   #3995
aniaa22
Zakorzenienie

dzien dobry

ja juz bylam na zakupach ogarnelam mieszkanie i ide pomagac mezowi przy obiedzie. robimy nalesniki z pikantnym farszem. strasznie duzo roboty przy nich ale za to efekt pyyyycha

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Ja też byłam wczoraj na spacerze. W Parku Kultury z eXem. Było mnóstwo ludzi. A z wózeczkami po prostu zatrzęsienie. Wielu z nich miało właśnie wpięty fotelik zamiast gondoli. Niektóre wyglądały śmiesznie ale to na pewno wygoda dla rodziców.
no i jak po spotkaniu? sa jakies nadzieje?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 10:47   #3996
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no i jak po spotkaniu? sa jakies nadzieje?
Aniu.. myślę, że nie.
Stary 2010-03-01, 10:48   #3997
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
dzien dobry

ja juz bylam na zakupach ogarnelam mieszkanie i ide pomagac mezowi przy obiedzie. robimy nalesniki z pikantnym farszem. strasznie duzo roboty przy nich ale za to efekt pyyyycha
podaj przepis

dziewczyny tylko z tym kiwi nie łudźcie się że po 1 będzie efekt, ja jadłam codziennie.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 10:54   #3998
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
czesc chwile mnie nie bylo i juz tyyyle nadrabiania
na poczatek zdjecia mojego brzuszka - bo wreszcie doprosilam sie meza o uwiecznienie - pierwsza fotka miesiac przed, druga 12 tydzien i trzecia z dzisiaj - 16/17 tydzien
jak na razie 7,5 kilo na plus wszystko to wina nieszczesnych zaparc

dziewczyny, czy ktoras z Was myslala o aerobicu dla kobiet w ciazy??
tak sobie pomyslalam, ze moze wiecej ruchu byloby ratunkiem na moje zaparcia, skoro wszystkie domowe sposoby dzialaja tak sobie (siemie lniane, warzywa, otreby, activia..)
JA tez miałam zaparcia. MI troszkę pomogło picie kefirów i kwaśnego mleka. Jabłka, suszone śliwki też sa dobre. Ogólnie lekko strawne jedzenie. Ale zaparcia to chyba typowa przypadłość ciężarnych, więc trzeba to przetrwać.
Jeśli chodzi o aerobik to ja bym bardzo chętnie chodziła, ale u mnie w mieście nie ma takiego specjalnego dla kobiet w ciąży. Jeśli Ty masz taką możliwość to z niej korzystaj. Oczywiście jak nie ma przeciwwskazań.

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

Właśnie, z tym mlekiem to jakaś paranoja!
Kiedyś (przed ciążą) czytałam bardzo ciekawy artykuł o tym, że mleko jest najbardziej przereklamowanym produktem na świecie. Ogólnie chodziło o to, że nie jest to niezbędny produkt w diecie człowieka.

W przypadku ciąży myślę, że jest wskazany umiar. Nie jestem za całkowitym odstawieniem mleka ale nie zamierzam pić 4 szklanek dziennie Co kilka dni wypijam szklanke kakao, kilka łyżek do kawy inki i to cały mój kontakt z mlekiem

Nawet w art. cytowanym przez papeterie napisano:
"Podobnie nieprawdziwa jest opinia, że na samo pojawienie się mleka, a także na jego obfitość duży wpływ ma picie mleka krowiego, zwłaszcza w postaci bawarki, czyli zmieszanego pół na pół z czarną herbatą. Nic bardziej błędnego. Nadmiar mleka może okazać się wręcz szkodliwy – coraz więcej dzieci rodzi się z wrodzoną nietolerancją białka mleka krowiego."
Co do mleka to ja też czytałam, że krowie wcale nie jest takie zdrowe. Dużo lepsze sa różnego rodzaju przetwory jak jogurty, kefiry, maślanki. JA piję czasem kakao, ale staram się codziennie zjeść czy wypić jakieś przetwory. Nie ma co ze zwykłym mlekiem przesadzać.

Znalazłam na allegro łóżeczko z szufladą, bez materaca za 205 złotych. To chyba dobra cena.
Stary 2010-03-01, 10:55   #3999
Zuziunia
BAN stały

ja łóżeczko mam białe, ale trzeba odmalować.
a wózek to tuż przed porodem, myślę że w lipcu jakoś.
Stary 2010-03-01, 10:59   #4000
alutka78
Rozeznanie

a to moj brzuszek - 16 tydz 3 dz wg usg na plusie ok 6kg.
Dziewczyny Wasze brzuszki sa piekne. Co do ruchow to codziennie nasluchuje, ale jeszcze nic nie slychac ani nie czuc.
Stary 2010-03-01, 10:59   #4001
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
JA tez miałam zaparcia. MI troszkę pomogło picie kefirów i kwaśnego mleka. Jabłka, suszone śliwki też sa dobre. Ogólnie lekko strawne jedzenie. Ale zaparcia to chyba typowa przypadłość ciężarnych, więc trzeba to przetrwać.

Znalazłam na allegro łóżeczko z szufladą, bez materaca za 205 złotych. To chyba dobra cena.
qurcze ale mi smaka na kefir zrobiłyście... kefirek i młode ziemniaczki z koperkiem szkoda, że to jeszcze torche na te ziemniaczki przyjdzie poczekać

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
podaj przepis

dziewczyny tylko z tym kiwi nie łudźcie się że po 1 będzie efekt, ja jadłam codziennie.
a jedno dziennie wystarczy?
Stary 2010-03-01, 10:59   #4002
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
a jedno dziennie wystarczy?
pewnie
Stary 2010-03-01, 11:00   #4003
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
a to moj brzuszek - 16 tydz 3 dz wg usg na plusie ok 6kg.
Dziewczyny Wasze brzuszki sa piekne. Co do ruchow to codziennie nasluchuje, ale jeszcze nic nie slychac ani nie czuc.
ale fajny brzucho
widze, że bedziemy podobnie rodzić, bo ja mam 16 tydzien i 6 dzien
Stary 2010-03-01, 11:02   #4004
Zuziunia
BAN stały

ja dzisiaj 17tc i 3 d
Stary 2010-03-01, 11:04   #4005
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
ale fajny brzucho
widze, że bedziemy podobnie rodzić, bo ja mam 16 tydzien i 6 dzien

Wg OM mam termin na 13 sierpnia.
Stary 2010-03-01, 11:05   #4006
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
qurcze ale mi smaka na kefir zrobiłyście... kefirek i młode ziemniaczki z koperkiem szkoda, że to jeszcze torche na te ziemniaczki przyjdzie poczekać
A ja właśnie tak jem. Ziemniaki gotuje na parze, posypuje koperkiem i do tego kefirek. Pychotka. Czasem robię mizerię i jajko sadzone.
Stary 2010-03-01, 11:10   #4007
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
pewnie
no to od dziś zaczynam
ponoć w ciązy można na zaparcia syrop Lactulosum - ale wolalabym naturalnie zadzialac zanim po leki siegne...
panicznie boje sie hemoroidów a do tego niestety takie ustawiczne zaparcia mogą prowadzić

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
ja dzisiaj 17tc i 3 d
Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Wg OM mam termin na 13 sierpnia.
wszystkie idziemy podobnie
ja mam termin wg OM na 11 sierpnia

Cytat:
A ja właśnie tak jem. Ziemniaki gotuje na parze, posypuje koperkiem i do tego kefirek. Pychotka. Czasem robię mizerię i jajko sadzone.
mmm.. ale dobry obiad
używasz parowaru? za mną chodzi pomysł, żebyby kupić - ale najpierw chyba pożyczę od siostry żeby sprobować czy takie jedzenie będzie mi smakowało
ponoć warzywa i ryby wychodzą z niego rewelacyjne!
Stary 2010-03-01, 11:15   #4008
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Dobra Ale ja znalazłam z szufladą i z materacem za 229
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 11:17   #4009
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

alutka - ale masz fajnego bańdziorka czyt. brzunio

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 11:17   #4010
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:

mmm.. ale dobry obiad
używasz parowaru? za mną chodzi pomysł, żebyby kupić - ale najpierw chyba pożyczę od siostry żeby sprobować czy takie jedzenie będzie mi smakowało
ponoć warzywa i ryby wychodzą z niego rewelacyjne!
JA mam taki specjalny garnek. Duży gar, na to kładzie się metalowe sitko i przykrywa normalna przykrywką. Uwierz mi ziemniaki, mrożonki zupełnie inaczej smakują. Muszę sobie kupić jeszcze specjalne worki do gotowania na parze. Wtedy wsadzasz sobie do nich mięso czy rybe i warzywa, to sie dusi we własnym sosie. Samo zdrowie!

anuszka to TY znalazłaś jeszcze lepszą cenę
Stary 2010-03-01, 11:18   #4011
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny...
wstałam niedawno, zjadłam śniadanie i ... uświadomiłam sobie, że zostało mi niecałe 13 dni panieństwa!
Strasznie mnie to jakoś przygniotło, ze nawet z łóżka mi się nie chce wyłazić.

Halo, mężatki... czy Wy też miałyście takiego stresa i obawy czy dobrze robicie, czy to ten, czy na pewno i w ogóle?
Czy tylko ja panikuje? :P

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 11:18   #4012
papeteria
Zakorzenienie

Myślałam, że mi dzisiaj łeb urwie ta wichura jak wracałam z laboratorium
żabka
gratulacje
ładne imiona.
pilotka śliczny mały brzusiu i nie widać tych dodatkowych kilosów
roztrzepaniec ja czuje tuz pod pepkiem i pepek ostatnio jakby mi ...spłyciał troche i tak jakby ciagnie mnie czasem kolo pepka
mi wg usg wychodzi 11 lipca a wg kopniaków kilka dni wczesniej a zwykłe ruchy czułam jeszcze wczesniej wiec wg zwykłych to z trzy tyg wczesniej
jusdan ja tez miałam 5+ i to w 17tc a teraz zobaczymy
siala ze zdjęć wogóle nie widać ze tyle ważysz chyba masz ubite ciałko a ja waze 60 ale ze mnie taka galareta
hd ja podobnie jak ty z łóżeczkiem w sypialni.Z tym , że już w sypialni mam kącik biurkowy odgrodzony właśnie tym regałek z ikei ,wiec jest troche ciasno ale miejsce na łóżeczko jest akurat miedzy regałem a naszym łóżkiem.
Damy rade.Mieszkamy w blokach, ale z Twoim talentem i weną twórczą napewno ładnie urządzisz kącik dla dziecka
karolcia jaki postęp ...no pięknie się zaokrąglasz
lilka z ta dziewica mnie rozłożyłaś
pilotka No właśnie moj juz mi dał skierowanie jestem w 21 tc ale wiedział o tym i pytał czy juz dawac nie wiedzialam ze to ma znaczenie i wzielam ale jakby bylo za wczesnie to pewnie by mi tego skierowania nie dawal wie co robi chyba ale z tego co sie orientuje zalecane jest w 24- 28 tc.
Tak dostalam od niego karteczke na ktorej bylo napisane 75g glukozy na czczo po 120 min + cytryna.
Zgage miałam po tym jak nic.I pierwsze klka minut mnie muliło.Dlatego dobrze wziasc ze soba wode.
alutka no piekny brzusiu

Stary 2010-03-01, 11:21   #4013
Zuziunia
BAN stały

Nie dobrze mi, zjadlam czekoladę... fuuuuuu

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny...
wstałam niedawno, zjadłam śniadanie i ... uświadomiłam sobie, że zostało mi niecałe 13 dni panieństwa!
Strasznie mnie to jakoś przygniotło, ze nawet z łóżka mi się nie chce wyłazić.

Halo, mężatki... czy Wy też miałyście takiego stresa i obawy czy dobrze robicie, czy to ten, czy na pewno i w ogóle?
Czy tylko ja panikuje? :P
Siala ja 10 kwietnia nakładam obrączkę i no mam takie myśli czy dobrze robię, tym bardziej ze raz mi już nie wyszło.

Pokaż sukienkę, obrączki bo nie widziałam
Stary 2010-03-01, 11:23   #4014
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Z Klupsia. To zależy co się uzna za drogie.Te co my upatrzyliśmy mają kosztować między 300 a 400zł,ale wszystko zależy od koloru.Gdyby brać zwykłe sosnowe to są tańsze niż to 300zł.Takie zwykłe proste bez zdobień są też tańsze.Te co mi się podobają to te:
http://www.allegro.pl/item897165451_...g.html#gallery

http://www.allegro.pl/item926682054_...mat_g_p_k.html

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Też właśnie się zastanawiałam nad tym... Ale mam nadzieję,że chodzi o kopniaki,bo wtedy oznaczałoby to,że się rozpakuję 2 tygodnie przed terminem,a jeśli chodzi o bąbelki to się chyba na maj załapię
ładne te łóżeczka mi sie podoba to
http://allegro.pl/item939282165_loze..._lolek_ss.html

ja też nie wiem o co chodzi z czuciem macicy... ja nic nie czuje...

karolcia228 brzusio rośnie ja też bylam na przegladzie u dentysty bo mi nawet gin w karcie ciąży wpisał że jest taka konieczność już 2 ząbki zrobione, jeszcze 2 zostały

napisalam maila do szkoły rodzenia na inflanckiej z prosba o info kiedy zaczna sie nastepne zajecia... czekam na odp.

Cytat:
Napisane przez marta_d1
no to mi narobilyscie smaka...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 11:24   #4015
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
siala ze zdjęć wogóle nie widać ze tyle ważysz chyba masz ubite ciałko a ja waze 60 ale ze mnie taka galareta
Oh dziękuję Ci, moi znajomi zawsze twierdzili, że nie byłam gruba, nieco zbita owszem ale nie gruba, cóż ja zawsze się upierałam że jestem babon
Teraz to owszem wysadza mnie na wszystkie strony

Kiedyś obejrzałam stare zdjęcia jak uważałam się za tłuściocha i stwierdziłam, że musiałam mieć nie po kolei w głowie bo wcale tego nie było widać.

Mam nadzieję, że zrzucę kilosy po ciąży

Stary 2010-03-01, 11:25   #4016
Zuziunia
BAN stały

ola gdzie rodzisz, w Wawie? Ja tak
Stary 2010-03-01, 11:26   #4017
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dobrze mi, zjadlam czekoladę... fuuuuuu

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Siala ja 10 kwietnia nakładam obrączkę i no mam takie myśli czy dobrze robię, tym bardziej ze raz mi już nie wyszło.

Pokaż sukienkę, obrączki bo nie widziałam
Jeszcze nie mam
Obrączki mam odebrać w czwartek a sukienkę mierzę dziś pierwszy raz.
Jak już będę miec to się pokażę

Stary 2010-03-01, 11:26   #4018
papeteria
Zakorzenienie

Dobra to i ja wrzucam brzuchol:
1. 18tc i 4dni
2 i 3. z dzisiaj 20tc 6dni

Dzisiejsze zdjęcie robione z zoomem wiec moze sie wydawac ze brzuch urósł bardziej niz rzeczywiscie

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-03-01 o 11:28
Stary 2010-03-01, 11:27   #4019
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Jeszcze nie mam
Obrączki mam odebrać w czwartek a sukienkę mierzę dziś pierwszy raz.
Jak już będę miec to się pokażę
my jeszcze obrączek nie zamówiliśmy, a kieckę będę szukać w połowie marca
Stary 2010-03-01, 11:27   #4020
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez myszka426 Pokaż wiadomość
Właściwie to racja , mam jeszcze trochę czasu więc mogę pomyśleć . Chociaż widziałem kilka razy jak matki trzymały takie maluchy w fotelikach samochodowych nie tylko w czasie podrózy i w czasie zakupów, ale prowadzały takie wózki calymi dniami , i o to mi chodziło. Bo faktycznie jak dziecko zaśnie to jest to wygoda, ale trzymanie dziecka w takich wózkach caly czas to lekka przesada. Na allegro widzialam kilka modeli wózków wielofunkcyjnych razem z fotelikami .
no ja mysle podobnie jak aniaa to poprostu czasem daje troche komfortu no i nie trzeba budzic maluszka gdy zasnal np w czasie jazdy poza tym gdy mieszkalam w irlandii to tam nie bylo czegos takiego jak wozki glebokie maluszki wszystkie byly wozone w nosidelkach mocowanych na spacerowce

Cytat:
a ja zajzalam na watek majowo-czerwcowy i juz maja pierwsze kruszynki 24 lutego w 32 tc urodzily sie zdrowe blizniaki
ja bylam w szoku jak zajzalam na watek marcowo kwietniowy i tam pierwsza dzidzia urodzila sie w polowie grudnia i wazyla z tego co kojarze 920gram

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

jakie łóżeczka planujecie kupić? bo ja wcześniej myślałam o turystycznym ale teraz jednak wole drewniane.. już mi się takie jedno podoba na allegro... ale jeszcze troche czasu mamy
ja napewno kupie lozeczko drewniane teraz na poczatek mam kolyske juz kupilismy te turystyczne srednio mi sie podobaja

Cytat:
papeteria a w ktorym tygodniu robi się tę glukozę? wiem, że jakoś pod koniec ciązy na pewno tez..
brałaś cytrynkę do niej? ponoć można..
mi ostatnio ginka mowila ze miedzy 24 a 28tc i ze nastepnym razem zrobimy ale jak widac chyba nie koniecznie

a my wczoraj jednak pojechalismy na te urodziny do siostrzenicy no i przy okazji kupilismy podloge do salonu wrocilismy wieczorem poczytalam was troszke ale juz nie mialam sily odpisywac i tak przed godzina 1 juz spalam jak nigdy

ja tez nie wiem czy kupowac ta posciel tzn napewno mi sie do kolyski przyda ale napewno zaopatrze sie tez w ciekie kocyki bo latem mysle ze sie przydadza

jaki mialam sen... ze bylam na porodowce ze wszystkie kobiety urodzily a bylo nas z 10 na sali tylko ja nie a to byl czas ciazy jak teraz ale juz niby moglam normalnie rodzic no i szykowali nam sniadanie po dwie parowki i bulke a obok na talerzu dla kazdej lezalo przygotowane jej dziecko i pozniej uczyli wszystkie karmic....

a pozniej mi sie snilo ze bylo bardzo zimne lato i ja przezywalam ze swoich letnich ubran nie moge nosic
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości