|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
Byla zaledwie dwa razy i za drugiem razem mi sie wydalo bardzo dziwne, bo kazala mi sie w kilku rubrykach podpisac a potem sie kapnelam ze nad moimi podpisami byly puste rybryki. Czyli pewnie nie wpisala dat a kazala mi sie podpisac niby, ze byla![]() dzieki Cytat:
![]() Powiem szczerze, ze nie wiem czy sobie sama nie zawalilam bo corcie malo z tej piersi karmilam, bo ciagle mialam z nia problem i ostatnio lecial laktatro. A laktator do konca nigdy nie sciagal mi pokarmu jeny ale czuje ulge |
||
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
![]() ![]() Bry bry.... nie wyspalam sie....maly nie spal od 4 wiec ja tez nie... ![]() Tz wczoraj przyniosl mi wieeeelki bukiet kwiatkow w ramach przeprosin... Ale co z tego jak znow przyszedl kiedy maly juz spal...tym sposobem drugi dzien pod rzad jestem z malym calutki dzien sama, nie moglam nigdzie wyjsc i jeszcze André marudil jak szalony.... ![]() Co ja tam mialam jeszcze... aha... Domi ciesze sie, ze juz lepiej z cycusiem ![]() Brombi twoj Filus poprawil mi humor dzisiaj!
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-03-03 o 09:10 |
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat dla Mateuszka z okazji 4 miesięcy ![]() ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-03-03 o 09:11 |
|
|
|
#3634 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() a u mnie nic nowego, znów Olka spała od 22 do 7 Sto lat dla Matiego Kropka- ale lachon z Ciebie i Synuś oczywiście przystojniak!!Domi- dobrze ze juz lepiej z cycuchem wczoraj wieczorem wszystko nadrobiłam ale nie miałam siły odpisywac a dziś juz nic nie pamiętam ![]() dziś dzień woskowy, znów będę piękna i gładka ![]() AAaaa i powiedźcie mi plis, bo zaczynam sięjuz martwić, Olka jeszcze nie trzyma zabawek ani nie wyciąga do nich rączek (tylko namiętnie liże sobie rączki) a juz chyba powinna trzymac zabawki! mam się już martwić, czy dać jej jeszcze trochę czasu???
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-03-03 o 09:21 |
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rowniez dolaczam sie do zyczen dla MATIKA
Ela chyba nie masz sie co martwic, bo Ola ma jeszcze czas ![]() Chociaz ja musze moja pochwalic, bo moja juz wyciaga raczki i probuje zlapac, w dodatku ten smocio co jej wypadl wczoraj a ona sobie wepchala, no szok ![]() ale my czesto zmieniamy te zabawki w lezaczku, tak, ze moze Ela sprobuj zainteresowac Mala czyms innym, innymi zabawkami
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj maly namietnie wyciaga smoczka oglada go z kazdej strony i potem probuje go wsadzic z powrotem....no dobra, czasami wsadza go uchwytem do pysi, ale tak w 7 przypadkach na 10 udaje mu sie jak trzeba...a jaki zadowolony wtedy jest! ![]() Ela nic sie nie martw, kazde malenstwo rozwija sie w swoim tempie
|
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
Co do kiecek, to ja pomyślałam własnie o karmmieniu kupując
i znalazlam sobie taka , teraz tylko czekam na wiosne ![]() ale i tak juz fajnie ze sniegu nie ma i spacerki moga byc dluzsze i dalsze
|
|
#3638 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lubimy kwiatki oooj lubimy ! eeeh, ja tez siedze w domku sama z malutką... więc cos o tym wiem. Cytat:
![]() a Ty mamuśka troszkę więcej kolorowych myśli... a nie tylko czarne Cytat:
ale pewnie potrzebuje troszke wiecej czasu, rozwój każdego maluszka to indywidualna sprawa ![]() miłego dzionka! |
|||
|
|
|
#3639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Mateuszka, dużo zdrówka i pięknego uśmiechu każdego dnia
![]() Cytat:
Cytat:
Pogoda u mnie dosyć ładna, więc za niedługo na spacerek wychodzimy
|
|
#3640 |
|
Raczkowanie
|
Jestem, czytam Was codziennie tylko jakoś weny brak
![]() Adik jutro kończy 4 miesiące i bardzo uparcie zabiera się do siedzenia, tzn. na chwilę obecna dźwiga się sam z pozycji leżącej o kąt 60 st. O leżeniu na brzuchu nie ma mowy bo nigdy tego nie lubił a odkąd nauczył się cwaniaczek przewracać z brzucha na plecy to korzysta z tego tak często jak się da ![]() Jak się go nisi w pozycji na brzuchu tzw. samolocik to wtedy jest w porządku ale żeby leżeć to nie. Co do jedzonka to ładnie je co 4h i jada już deserki marchewkę i jabłko i zupkę marchewkową ale za to nie cierpi kaszek no chyba, że jabłkową, ryżową dosypaną do mleka w butli. A no i rośnie "jak głupi" obecnie mamy rozmiar ubrań 74 a i 80 wcale specjalnie wielkie nie są. Ciekawa jestem czy te jego gabaryty są skutkiem podanych mi w ciąży sterydów czy może po mamusi wzrost odziedziczył. Dodam jeszcze, że wszystkie wasze maluchy są śliczne i do schrupania ![]() W piątek chyba jedziemy z Adikiem do Katowic do okulisty bo oczko nie przestało ropieć mam nadzieję, że da się jeszcze coś zrobic poza przebijaniem kanalika łzowego ![]() Już próbowałam wszystkiego, masaże, rumianek, herbata, świetlik, krople od lekarza pediatry i za przeproszeniem ELA co do wyciągania rączek to się nie martw bo u naszych dzieciaków to się wszystko z dnia na dzień zmienia. Edytowane przez flowerspower Czas edycji: 2010-03-03 o 10:34 |
|
|
|
#3641 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kachula, gratki dla Mateuszka
Cytat:
). Możliwe też, że Olka jakąś inną zdolność rozwinie wcześniej niż inne dzieciaczki, kto wie? ![]() Cytat:
A sukeineczka ładna, chociaż jak dla mnie to trochę za krótka ![]() Cytat:
![]() Trzymam , żeby z oczkiem szybko się poprawiło
|
|
#3642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc mocno masuj i musisz ściągnąc ten pokarm najlepiej ściągnij go ręcznie nie laktatorem.
|
|
|
#3643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak wiec mamusia w ramach prezentu zafundowała synusiowi dzis szczepienie ale był ta dzielny ze nawet sie nie skrzywil i nie zaplakal wrecz usmiechal sie do pani pielegniarki ![]()
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Kachulko przekaz buziaki dla Mateuszka od nas
a ja tak sobie mysle jak jeszce niedawno o czopach pisalysmy i o tym ze sie baly dziewczyny ze nie rozpoznaja czy to juz ![]() Flowers ee ja Tomaszowi tez zaladam czasem body na 6-9 miesiecy i pasuje ale tak to nosimy 3-6ma z tym kanalikiem to faktycznie macie niedobrze.. bede trzymala kciuki
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-03-03 o 11:19 |
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3646 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja nieumie kupować dla siebie ciuchów na allegro a tyle rzeczy mi sie tam podoba. jestem troche nieproporcjonalna bo jestem troszke szeroka w ramionach i niemoge kupować tych rozmiarów uniwersalnych one na tych moich ramionach się tak jakoś unoszą te bluzki że ona sie dzwiga i jest taka upięta w tym miejscu że nieładnie to wygląda i od razu potem ciągle brzuch mi widać z pod bluzki i muszę wszystko mierzyć a zazwyczaj są uniwerslane rozmiarowki i cholera mnie bierze bo nieumie sobie nic kupic![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() a my po wczorajszym szczepieniu nocke przespaliśmy fajnie ![]() jak usnęła o godz 19.00 to potem prawie na śpiocha nakarmiłam o 00.00 następnie o 4.00 wypiła tylko troszke to o 5.00 wypiła znowu i spała znów do prawie 8.00 tak szczerze to ona je co 3 lub 4 godzinki mało zdarza się żeby chciała co 2-3godzinki a na siłę niechcę jej karmić ale jak dobija 4godzina to już jej wolę dać papu bo ona sie czasami nieupomina i niepłacze wcale
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja dzisiaj padne....taaaak marudzi to moje dziecko, ze juz nie wiem co robic...spac nie chce a zmeczony na maxa....
|
#3648 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale wiecie co troszkę mi tęskno do tego brzucholka wielkiego i jak ta moja Agusia się tam kręciła CHCĘ JESZCZE JEDNEGO BOBASKA tak za 2-3lata napewno ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
ja czasami jak już faktycznie też tak marudzi ta moja niunia i widze że jest zmęczona to się przełamie i usypiam ją na rączkach choć tego nielubię bo jak mi sie przyzwyczai to koniec a mój to by cochwile ją na rękach usypiał bo lubi wtedy tak na nią patrzeć i tulić ale ja niepozwalam i gonie go żeby mi ją odłożył do łózeczkaale czasami to ją tak uśpie i niedziwie się mojemu bo to piękne uczucie takiego bobaska usypiać na rękach
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie chodzi o usypianie...bo André sam zawsze ladnie zasypia (odpukac) tylko teraz sie wybudza po krotkim czasie spania....najlepiej byloby go wsadzic do wozka i na spacerek, ale cykam sie, bo wieje dzisiaj troche... Ale chyba jednak pojedziemy....
|
|
#3650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na spacerek też bym chciała iść ale coś tam dziś jakoś niefajnie i zimno podobno, ja jeszcze niewylazłam ale mój mówił tylko że jak wiatru niebedzie to się chyba przejdę pospacerowac koło 14 dopiero albo pojeździj wózkiem po domciu no ale lepiej byłoby na dworze
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-03-03 o 11:54 |
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, jeszcze tak zdesperowana nie jestem...
J e s z c z e ....
|
#3652 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a możecie mnie też dopisać do listy? bo mnie tam niema
![]() moja niunia urodziła się 31.12.2009r o godz 02.50 ważyła 3300
|
|
#3653 |
|
Wtajemniczenie
|
my wczoraj przed snem mielismy takie 2 godziny marydzenia
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brombri Filuś rozkoszny ![]() Buziaki dla Mateuszka od Malinów ![]() |
|
|
|
|
#3655 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Zaraz idem sie uczyć ale coś naskrobie jedna reką bo trzymam małego. Zebra ale wredni w tej przychodnu. Szkoda gadać Cytat:
Cytat:
Cytat:
A nagranie superoweCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Galeria superasna, Marcelina daj mi linka i hasło do tego albumu bo mi łobuzie nie przesłałaś OCZYWIŚCIE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MATIEGO ![]()
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-03-03 o 12:37 |
||||||
|
|
|
#3656 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie was nadrobilam
![]() Sto lat dla Mateuszka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A moze beda mu zabki szly skoro tak marudzi co??Ja tez sie cos tej nocy nie wyspalam jakos zle mi sie spalo A to Kamilka bawiaca sie na swojej macie, normalnie świata poza nia nie widzi
|
|
#3657 | |
|
Zadomowienie
|
Brombi ale Filus fajnie gada
moj ta nie gada nie wiem czemu nie umie tak tym jezorem mieszac.. tylku uuuuu robi ciagle ![]() Cytat:
![]() mielismy isc na spacer dzisiaj.. juz sie wyszykowalam wyprostowalam wlosy wymalowalam sie ubralam zaczelam ubierac mlodego a tu taaaaka sniezyca ze masakra;/ i dupa nie poszlam nigdzie mlody spi w lozeczku a chcialam isc do biblioteki kurde ale dupa moze jutro skocze![]() Buziki dla Matika z okazji 4 miesiaczkow!! ![]() ![]() luty nie mial 31 dni wiec moj brzdac obchodzil 4 miesiace 28 lutego
|
|
#3658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja też chyba kupię tylko nie wiem na którą się zdecydować...![]() Tyle radości za tak niewiele - super ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- A co myślicie o tym? ![]() http://www.allegro.pl/item941642878_...ewiosna_l.html |
||
|
|
|
#3659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dla wszystkich malutkich jubilatów ja też niewiem jak mam to liczyć bo moja Agusia jest z sylwestra czyli też by musiała 28lutego chyba obchodzić dwa miesiączki ??
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A plaszczyk super
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

niby, ze byla
A położna mogłaby się pofatygować, chociaż powiem Wam, że u mnie nie była ani razu ani przy pierwszym dziecku ani teraz
A podobno pieniądze mają za to płacone... Natomiast Pani, która przychodzi sprawdzać dzidziusia do Piotrusia przybyła jak skończył 5 miesięcy
a teraz na razie ani widu ani słychu

, żeby z oczkiem szybko się poprawiło

ale tak to nosimy 3-6m
A moze beda mu zabki szly skoro tak marudzi co??