|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Agusia- Sisip śliczy
![]() zaraz oglądam co tam Gucia wkleiła za link Kropka- skoro Ty czujes ze cos nie tak z Adim to lepiej to sprawdzić. Nasza intuicja nie zawodzi, jak juz nie raz sie przekonałyśmy. To Tomuś będzie już wcinał danonki?? I współczuję problemów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To się nacierpisz kropeczko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Zadomowienie
|
Oj Ditu zapomnialam ze twoja sliczna cudowna Piekna Magdusia jest moja synowa
![]() ![]() ![]() ![]()
#4114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Zakorzenienie
|
no to mamy trójkątny problem, bo DiTu chciałaby Filipa na zięcia
![]() .......... Ale widzę, że kwestia już wyjaśniona ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-03-08 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Zadomowienie
|
oj ach te trojkaty
![]()
#4117 | ||
Zakorzenienie
|
Zdrada
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4118 |
Zadomowienie
|
a co tu za smiechy hihy;p musialam Ditu naslodzic tej mojej synowej zeby wybaczyla tesciowej
![]() ![]()
#4119 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
halluks http://pl.wikipedia.org/wiki/Paluch_ko%C5%9Blawy ostroga http://pl.wikipedia.org/wiki/Ostrogi_pi%C4%99towe Cytat:
![]() a Adusia wole sprawdzic. wole dmuchac na zimne i wjsc na przewrazliwiona matke niz zaniedbac ![]() Cytat:
ostroga mniej mi dokucza niz halluks. a reszta ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4120 |
Zadomowienie
|
no pewnie ze Sandrusia jest slodziutka!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a zreszta.. wszystkie te nasze dzieciaczki sa cudne ![]()
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi ![]() Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-03-08 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ma się rozumieć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
DiTu mam nadzieje, ze u mnei tez bedzie cudowne uzdrowienie
![]() ![]() Sandra jest sliczna ![]() e to ja nie moge byc gorsza, tez sie chwale moim cudaczkiem niemowlaczkiem ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-03-10 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Zakorzenienie
|
same piekne panie w ten dzien kobiet a i panowie przeslodcy
![]() udalo mi sie zarejestrowac do chirurga na 17go marca..
#4124 |
Wtajemniczenie
|
jejku te wasze dzieciaczki są słodkie, prześliczne zdjęcia i filmiki superowe mi sie też troszke udało nagrac ale znów mam problem odpalić na laptopie
![]()
![]() |
#4125 |
Raczkowanie
|
Kurcze, ale naskrobałyście przez te dni, nie wiem czy nadrobię, ale postaram się
![]() Widziałam tylko zdjątka wszystkich skarbów i są przesłodkie te Wasze dzieciaczki, normalnie tylko chrupać ![]() W piątek Alusia skończyła 4 miesiące i z tej okazji zaczęła nam się przewracać na boczek i kombinuje już jak tu na brzuszek zmienić pozycje ![]() ![]() Niestety dostała alergii skórnej na główce, nie wiadomo od czego, ale ja podejrzewam, że od szamponu. Szampon odstawiłam, a na te suche płaty dostaliśmy płyn, na szczęście zeszło, ale z tyłu głowy na łysince ala starła sobie takie dwa pryszczyki i zrobiły się ranki :/ Teraz ma plasterek założony, mocno sobie tam skórę pozdzierała, mam nadzieję, że niedługo się to zagoi. Ja po egzaminie na certyfikat, ogólnie nie było źle, ale na ustnym na początku trochę mnie stres zjadł i odpowiedziałam na pytanie, ale jakieś takie masło maślane mi wyszło ![]() ![]() ![]() Jutro jadę na przegląd do ortopedy i niestety czarno to widzę :/ Zobaczymy jak będzie, Jak nadrobię Was kochane to więcej napiszę ![]() Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet ![]() I tak ekstra Alusia i nawet ja na jednym ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Raczkowanie
|
ehh, zawsze opera pamiętała co mam zaznaczone do cytowania a dziś zastrajkowała
![]() niestety nie pamiętam co i komu chciałam napisać bo nadrabiam was cały dzień... dzieciaczki wszystkie śliczne ![]() kropko jeśli ta wstydliwa przypadłość dopadła cię po porodzie to może sama minąć, u mnie tak było ![]() czy wasze dzieciaczki maja jakieś preferencje odnośnie cmokania kciuka? bo moja niunia używa tylko lewego, czy to znaczy, że będzie leworęczna?
#4127 | ||
Zakorzenienie
|
Młody już zasypia, to matka ma relaks
![]() Marudził dzisiaj trochę i gmerał biedaczek w tej buzi, nawet się raz obudził z popołudniowej drzemki ze strasznym płaczem ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak będą starsi to może sobie "pogadają" na skype ![]() Po Mamusi, bo Tatuś to taki "suchy wafel" ![]() ![]() Cytat:
![]() A Twój Kubuś to ślicznotek i taki elegancki ![]() Stanowczo za rzadko go pokazujesz ![]() Właściwie to nie pamiętam, kiedy go pokazywałaś, chyba jak noworodkiem był.
![]() |
#4128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4129 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On naprawdę jest taki ładny jak dziewczynka ![]() ![]() On tak przez cały dzień dzisiaj robił ![]() Obojętnie, gdzie bym go nie kładła, cały czas próbował się podnieść. A jak go dałam na brzuszek, to się przekręcił na plecki i znowu ![]() Śliczności ![]() Piotruś to już mały kawaler, a Magdalenka w tej sukienusi po prostu przeurocza. Ach te oczęta ![]() Jak dla mnie, cała Mama ![]() Iwo cudny, te jego włoski ![]() Cytat:
![]() I lubi tę samą zabawę co Filuś" Mamusiu podaj mi rączkę, albo lepiej wsadzę sobie twój palec do buzi, possam troszkę, a fuj wcale mi nie smakował" ![]() Cytat:
![]() Danonki ![]() ![]() Współczuję problemów z nożką i z ...., mam nadzieję, że szybko się z tym uporasz ![]() Cytat:
![]() Na tym pierwszym zdjęciu, taka kul ![]() ![]() Alusia słodka jak zawsze, ale jakoś mi się wydaje, że się zmieniła od ostatniego razu jak ją widziałam ![]() Co do egzaminu, to na pewno poszło wszytko ok, Ty dajesz radę ze wszystkim ![]() A co u Kate ? Ciekawe jak jej poszedł egzamin i mam nadzieję, że wszytko w porządku po wizycie u ortopedy ![]() Tak myślałam ostatnio, Sexy już długo się nie pokazywała i Fruzia też nie ![]() ![]() No i gdzie się minnie podziewa?? Asioczka jak tam film? Ja chyba z tydzień go przeżywałam ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() Wydaje mi się, że oba, jutro będę zwracać uwagę ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- A, Konspi, co do rowerku to wychodzi jakieś 20 w porywach do 25 km. Ale czasami nawet w trzech ratach ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 |
Zakorzenienie
|
Brombi nie od 3 roku zycia
![]() moj Adus lubi serki rozne ale tez ze sakiem zje bialy twarozek ze smietanka jak mu ugniote i jogurty naturalne tez lubi Zatoka mam nadzieje ze samo przejdzie jak sie pojawilo choc watpie bo zamiast sie polepszac to jest gorzej i gorzej.. a co do ssana to maly siaze rowniez woli raczke lewa do dzioba wlozyc
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-03-08 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Zakorzenienie
|
Jak nie jak tak
![]() http://www.danonki.pl/index_mam3latk...JwMTE1MQ%3D%3D
#4132 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny piękne maluszki!!!! i mausie
![]() ![]() Mały śpi a wiecie co zrobił ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zakorzenienie
|
Brombi nie czytalam nawet tego wczesniej ale wiem ze jak Adus mial pol roku to juz nam pediatra pozwalala.
wiesz dalas mi teraz do myslenia.. bo twarogi mozna wprowadzac od 7 miesiaca a one przeciez sa fermentowane. no a danonek to przeciez twarozek.. ja raczej uwazalabym na zawartosc cukru ale widzisz sbie teraz poczytam...
#4134 | |
Zakorzenienie
|
Zebra, no to nieźle Cię Piotruś zrobił w konia
![]() A jego miny, to już w ogóle ![]() Kropciu, ja myślę, że będę dawać te misiowe jogurciki z nestle, bo one są po 6 miesiącu. Ale do tego to jeszcze długa droga ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() A Danonek to twarożek? Ja myślałam, że jogurt.Ale ja tego nigdy nie jadłam ![]()
![]() |
#4135 | ||||
Raczkowanie
|
Ale dzisiaj obrodziło pięknymi dzieckaczkami
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A wcale że bo nie - nie chcę rozwijać tematu, ale znacznie więcej pedofilów jest heteroseksualnych. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, a jutro moje małe ma pierwszą serię szczepionek ![]() 1) czy krem pomógł tym dzidziom które go "używały"? 2) w które miejsce dzidzie były kłute? 3) czy i jakie skutki uboczne dzidzie miały po szczepieniu? Bardzo się stresuję jutrem ![]()
![]() |
#4136 |
Zakorzenienie
|
o ja mam w domu 1 4pak misiowego jogurtu malinowego bo kupilam 2 jak byla moja siostra z coreczka 8 miesieczna wiec sobie czeka..
Brombi no danonek to serek ![]() a pediatrzy sa rozni i rozne maja opinie.. ja slucham swojego rozumu + staram sie czytac i sluchac opinii innych.. Bella ja nie mialam emli. maly byl szczepiony w udo i tez bralismy szczepionke skojarzona..
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-03-08 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Zakorzenienie
|
Zeberka a Ty juz chyba wklejalas te focie
![]() Bella nasza Polcia dobrze znisola szczepienie, zadnych skutkow, wiec byc moze Bartlomiej tez dobrze zniesie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
Domi tylko tamtą czarno białą
![]() a znalazłam jeszcze jedno fajne zdjęcie... nie moge z min Piotrusia... On je robi cały czas ![]() A ja chciałam zapytać o szczepionki. my mielismy już rotawirusy i skojarzoną i były w udo...a pneumokoki też w udo? Bo zastanawiam się nad tą maścią.... na próbe, bo mały się okropnie darł... |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Zakorzenienie
|
Mała gaduła dziękuje za wszystkie komplementy
![]() Bella, Sandra była szczepiona w pośladek i bez Emli, niestety płakała. A 2 dni po szczepieniu miała troszkę podwyższoną temperaturę. Zebra, Piotruś strzela miny pierwszorzędne ![]() A co do tych jogurtów, twarożków itp, czy już tak wcześnie można podawać produkty na krowim mleku?
#4140 |
Zakorzenienie
|
Guciu wiesz tak naprawde to wszystko sie bardzo szybko zmienia w tych normach podawania.. jak Adus byl maly to glutenu nie mozna bylo podawac do 10 miesiaca. teraz gluten przy karmieniu piersia wprowadza sie po 5 miesiacu a przy mieszance przy 6.
z mlekiem krowim to wlasnie podobno do roku nie ale jogurt czy twarog mozna wczesniej.. wez badz tu madrym czlowieku.. ja sie szczerze dziwie mojej pediatrze i nie do konca przetrzegam jej zalecen np jak Tomek mial 3 miesiace kazala wprowadzac owoce i soki.. soki Tomi pil ze smakiem ale owocem nie byl zachwycony.. jablko jako tako wiec przestalam podawac.. po 2 tyg dalam znow i wciaz mu sie srednio podobalo.. dopiero dzis zjadl naprawde fajnie pol sloika i zjadlby wiecej ale dam jutro. dzis pediatra powiedziala ze moge dawac danonki i zupy ale jestem do tego nastawiona sceptycznie.. zupe tak o ile maly bedzie chcial.. danonki.. hmm wole dac tak jak dawalam Adusiowi naturalny jogurt z jakims owocem bo przynajmniej jest bez cukru.. a wlasnie mamusie ktore karmicie piersia jak tam u was z tym glutenem bedzie?? ja sobie nie wyobrazam ze bede musial zaczac scagac pokarm aby tego glutenu dosypac..
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.