![]() |
#1651 |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1654 |
Rozeznanie
|
Ifcia pięknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny
![]() Potrzebuję namiary do pani z poradni przy parafii Ducha świętego tylko nie do pani Marii tylko do tej drugiej ![]() My chodziliśmy w 2008 na kurs przedmałżeński do tej parafii i tam były dwa spotkania z panią z poradni i mieliśmy się zgłosić do niej na jeszcze jedno i poradnia zaliczona, ale że wtedy jeszcze nie byliśmy zaręczeni to stwierdziliśmy, że zdążymy. Tż miał zapisany numer, ale zgubił ![]() Zadzwoniłam dzisiaj do pani Marii i ona mówi, ze żadnych spotkań na naukach nie prowadziła ![]() ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Zadomowienie
|
Ifcia, pięknie wyglądaliście! Jeszcze raz gratuluję
![]()
#1657 |
Raczkowanie
|
Ifcia513 gratulacje!!!
#1658 |
Rozeznanie
|
Ifcia513 również gratuluję!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Rozeznanie
|
Ifcia 513 Gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Rozeznanie
|
Mam takie pytanko...dziewczyny wiecie może czy moze zakupic w sklepach sukinie z kolekcji lat wcześniejszych...moze glupie to pytanie;p,ale tak sie wlasnie zastanawiam...podoba mi sie suknienka z kolekcji 2008...biore slub w 2011 takze nieiwme czy to nie za późno...hmmm...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do wyboru swiadków - z punktu widzenia prawa kanonicznego - ma być osoba dorosła, spełna rozumu i nie ubezwłasnowolniona. Reszta jest kompletnie nie istotna, łącznie z wyznawaną wiarą, płcią i stanem cywilnym. ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Wydaje mi sie ze szal na ramiona to minimum. Kazda religia z bardzo dużym pietyzmem podchodzi do kwestii odpowiedniego ubioru w światyni - do meczetu, synagogii zwyczajnie nie wpuszaja wygągolonych osób i uwazam ze to jest bardzo zdrowe podejscie, wyraża szacunek i odrobinę skromności, w KK obowiązują te same zasady, niestety mało sie ich przestrzega w Polsce, na pewno to pilnuja tego tylko we włoskich bazylikach, w Polszy niestety chyba tylko na Jasnej Górze. Dla mnie jest to tylko wyraz naszej hipokryzji, niby sie modlę, niby szanuje, ale sie ubrac zapomniałam......... Na co dzień jak ktoś tylko lubi może sobie latać z głoym tyłkiem po ulicy ale nie w kościele - szczególnie jak jest osobą wierząca i nie hipokrytą.Byłam już na wielu w życiu ślubach i powiem szczerze wydekoldowana Panna Młoda najbardziej razi osoby, którzy nie ukrywaja publicznie, ze z waira i KK to im mocno nie podrodze..... - czy nie powinno to dać coś do myślenia "wierzącym"? Edytowane przez gosi5 Czas edycji: 2010-03-11 o 16:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Rozeznanie
|
gosi5 no niestety się z Tobą nie zgodzę. Nie każda panna młoda ma dekolt do pasa i suknie w formacie mini...ja biorę ślub w sierpniu i nie uważam za nic niestosownego jeśli nie miała bym bolerka. Ale każdy ma oczywiście prawo do własnego zdania...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Raczkowanie
|
"Wiem, ze oburzę wiele dziewczyn, ale uważam, że dla biorących ślub w kościele i samych uczestników mszy (kazdej nie tylko slubnej)przykrycie ciała powinno być oczywiste, naturalne i bez gadania - welon raczej niczego nie przykrywa, no moze troche plecy, ale ramiona , duży dekolt???? "
gosi5 ![]() ![]()
Edytowane przez marzenciaj Czas edycji: 2010-03-11 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-03-11 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Osobiście planuję mieć na sobie bolerko z małym rękawkiem a że to sierpień to myślę o jakimś cienkim materiale np. szyfon.
odliczanie ![]() Edytowane przez niunia_leyla Czas edycji: 2010-03-11 o 16:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie, ze kazdy ma prawo do własnego zdania - spróbuj jednak wejsć z nieprzykrytymi ramionami do Bazyliki w Watykanie....to dla mnie jest własnie hipokryzja katolików nie znamy zasad własnego kościoła.....i chociaz samej jest mi sie z niektórymi ciezko pogodzić, bo jak napisała Łowczyni "parę osób" kiedyś tam ustaliło że w kościele obowiązuje taki a nie inny" dodam od siebie ...pogląd...to jednak odpowiedni strój to nie jest tylko kwestią zasad ale przede wszystkim szacunku do miejsc świętych i do pewnych sytuacji, każdy ma jednak własną moralność, niech wg niej zyje, ja tylko wyraziłam własne zdanie - jak wszyscy tutaj. Na marginesie - szal z szyfonu czy tiulu jeszcze nikogo nie ogrzał ![]() Miałam sie ugryźć w język ale sie nie mogę powstrzymac przed stwierdzeniem, ze w naszym społeczeństwie wciaz większość bierze slub koscielny, choć chyba mniejszość wie po co im ten ślub w KK do szczęścia potrzebny, niezbędny..... Edytowane przez gosi5 Czas edycji: 2010-03-11 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Rozeznanie
|
przykład płynie z góry...niech najpierw księża zaczną się stosować do zasad...uważam poprostu że jeśli nie ma się dekoltu tylko zwykłą sukieneczkę nie ma się co na siłe stroić w bolerka czy szale jak się to komuś nie podoba
Edytowane przez gosza_25 Czas edycji: 2010-03-11 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba jestem za stara (może za późno biorę ślub, dobrze po 30) żeby akurat wymyślać bolerka, szale tylko dlatego że kogoś może to urazić. Nie mam zamiaru nikomu dogadzać, ja jak ktoś poczuje się zgorszony no cóż jego sprawa. Tak samo jak ja ubiorę się do kościoła. Ślub będzie dawał mi mój brat cioteczny i jak go znam to nieźle by się uśmiał z tych wszystkich wypowiedzi. Ja swoją wiarę przekładam na drugiego człowieka aby być mu jak najbardziej pomocna i tego będę się w życiu trzymać jak na razie dobrze mi z tym ![]()
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-03-11 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
za to nigdzie nie napisałam o przykrywaniu sie szalami na siłe, tylko o nie świecienu golizną, choc mam wrazanei ze dla kazdego to co innego znaczy..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Raczkowanie
|
a co wiek ma z tym wspólnego, bo jak dla mnie to juz najmniej istotna sprawa????? Wasze odpowiedzi są dla mnie tylko dowodem ze katolicy to hipokryci i mowie to otwarcie, mimo ze jestem właśnie katoliczką, praktykujaca na dodatek - wybieramy to co nam pasuje, a jak ktoś tam coś wytyka to jedyne argumenty to takie, ze inni, w tym ksieza robią gorzej........
|
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Rozeznanie
|
gosi przejdź może na inne forum i tam wysnuwaj swoje poglądy...bo robi się mało przyjemna ta rozmowa a Twoje wyciągane tu emocje kilkanaście pytajników itp są raczej bezcelowe
zmieniając już temat...tooooo honolinka miała nam wstawić zdjęcia ze ślubu i jakoś nam znów uciekła i w ogóle do nas nie zagląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
|
Gosi5 według ciebie na pewno jestem hipokrytką bo nie założę szala/bolerka do kościoła tylko olbrzymi, długi welon i będę miała odkryte ramiona. A na dodatek mieszkam z moim TZ przed ślubem- to straszne
![]() Poczytaj trochę historii (a właśnie wiek mój, doświadczenie życiowe i wielorakie wykształcenie się tutaj kłania) a zobaczysz kto jest hipokrytą. I że tak na prawdę aktualny Kościół jest całkowicie inny niż ten który stworzył Jezus. A wiarę powinna się przekładać na stosunek do drugiego człowieka a nie ilością zaliczonych modlitw (którę brzmią nieraz jak mantry) czy mszy.
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-03-11 o 17:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no chyba pierwsza, któa zrozumiała moja wypowiedz (bez urazy dla pozostałych ale chyba sie rozmijamy) - jak zwrócicie uwagę - czasem przy kosciołach sa znaki informacyjne - coś w typie nie wchodzić z psami ...nie pamietam dokładnie co tam jeszcze jest ale napewno przekreślona osoba w stroju zgoła plażowym, tzn krótkich spodenkach (przed kolano) i w koszulce na ramiączkach - nie chodzi o to zeby do koscioła w golfie.......Wchodzac do Watykanu bardzo dokładnie na to wyjasniono - długośc poza kolano, niezaduży dekolt (nie odkrywajacy za bardzo piersi) i przykryte ramiona, tzn zeby nie na ramiączkach , najlepiej jakis mini rekawek. W KK sa dość jasne zasady tylko że są dośc restrykcyjne to je negujemy zanim je poznamy - chyba czesto to wynika z tego ze wiara KK to dla nas bardziej tradycja, przyzwyczajenie narzucone przez rodzine (gdy na ochrzczono) a nie świadomy wybór i stad problem z przestrzeganiem zasad. Świadkowie Jehowy jeśli sie nie myle podejmują decyzje o przynaleznosci badz nie bedac dorosłym i stad inne podejscie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Honolinka wrzuciła 2 zdjęcia na krzyż i tyle, na pewno jeszcze coś tam chowa w zanadrzu trzeba ja tylko zmobilizować żeby pokazała. A i tak czuję że jak nastanie kwiecień i reszta miesięcy to się nie opędzimy od oglądania zdjęci i czytania relacji kolejnych Panien Młodych ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.