![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Panny Młode Kielce - część V :DWitam Was w kolejnej części ![]() Życzę miłych pogaduszek ślubno - weselnych i owocnych przygotowań do NAJWAŻNIEJSZEGO DNIA W ŻYCIU ![]() ![]() ![]() Poprzednie części: Panny Młode Kielce - część I Panny Młode Kielce - część II Panny Młode Kielce - część III Panny Młode Kielce - część IV Kalendarz Panny Młode - Kielce <<< 2010 >>> ◊ LUTY ◊ 6.02 honolinka ![]() ◊ KWIECIEŃ ◊ 10.04 gosi5, lammpeczka 17.04 Anetka_L ![]() ![]() ![]() ◊ MAJ ◊ 1.05 elusia20 ![]() 15.05 marzenciaj, Grateful, eninka84 ![]() ![]() ![]() 22.05 Alice the Bride, grka, ona10101, fallsi, ewelkafly 29.05 Evundza, ewelinap5, kajcia82 ◊ CZERWIEC ◊ 5.06 palila, alamig, ika20031, calineczka984 12.06 PaulinaPatryk, kubusewa, annnaabrowska, eveewe 19.06 Castia, Ifcia513 26.06 sylwkowa, Nanuska, trooskava, efffelka, milam, olunia83, sujeeeczka, DamiankaKamilka ◊ LIPIEC ◊ 3.07 wiewi, kasiulka 80, czubOLEK, ewela03, klaudia1983 10.07 margaret82, carla3, jolekn, kasia2629 17.07 17072010, domika88, me333, Magda060184, m_majaa 24.07 tatarata, sjoanna, mikia20, aga_02021, kleome84, PikPock 31.07 madalenka8408, sunshine8408 ◊ SIERPIEŃ ◊ 7.08 madziareczka87, oliffka2, syrwia81, justys1358, justynao, pupsik 14.08 niunia_leyla, srubka87, mroweczka21, olga 23 21.08 Maxima86, Meana1, zorba88, Monia_MM, medioza 28.08 NATALUSIA14, Lidia06, flawless, martaj9, mysiaedysia, marciadela ◊ WRZESIEŃ ◊ 4.09 dzustine_ck, lejlla, Lowczyni, magolina, ul3nka, Anula_27 11.09 immka, Alouette123, empirka87 18.09 25.09 Anikaaa, Luna85 ◊ PAŹDZIERNIK ◊ 2.10 efson, madziastanczyk, if_81 9.10 agulack, Malina2010, monic84 16.10 monnagiovanna, agunia2417 23.10 beaciunia 30.10 ◊ LISTOPAD ◊ 6.11 13.11 20.11 27.11 ◊ GRUDZIEŃ ◊ 4.12 11.12 18.12 25.12 <<< 2011 >>> ◊ STYCZEŃ ◊ ◊ LUTY ◊ ◊ MARZEC ◊ ◊ KWIECIEŃ ◊ 30.04 kamila23106 ◊ MAJ ◊ 7.05 malgos_87, koniczynka85 21.05 Milenka_86, I_K 28.05 Aklime25, aaaneczkaaa ◊ CZERWIEC ◊ 4.06 rainbow123 11.06 chansons 18.06 ivona84, notatki85, Monia ck, olanaaa 25.06 kopikos, Kasia1429 ◊ LIPIEC ◊ 9.07 moniiikaaa89, elunka88 23.07 lllena, frogutka 30.07 kasiawisnia ◊ SIERPIEŃ ◊ 6.08 gosza_25 13.08 monini2507, pAuLiNkAaaa18, doris888 20.08 mikusia2009, daydreamer, sylwucha18, Sylvia1986, Trinette 27.08 lemon tree ◊ WRZESIEŃ ◊ 10.09 BLACKrose24, Gofisia ◊ PAŹDZIERNIK ◊ 8.10 aga_09 ◊ LISTOPAD ◊ ◊ GRUDZIEŃ ◊ <<< 2012 >>> ◊ SIERPIEŃ ◊ 18.08 agnes009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PORADY KOSMETYCZNE PRZED WIELKIM DNIEM (autorstwa Lowczyni) Tak jak obiecałam oto trochę porad jak zadbać o swoją skórę aby wyglądać rewelacyjnie na swoim ślubie ![]() Kiedy znacząc: najlepiej już teraz niezależnie kiedy macie ślub przestrzegając parę podstawowych zasad: nigdy nie idźcie spać w makijażu chociaż byście padał na ….. ![]() Problemy: jeśli ktoś ma jakiś problem np. trądzik, zmiany pigmentacyjne, przebarwienia, blizny po trądziku, zanieczyszczoną twarz, przesuszoną, z dużymi powiększonymi naczyniami, to niech pomyśli o tym już teraz. Ponieważ wiele zabiegów wykonuje się sezonowo(np. kwasy owocowe, zamykanie naczynek itd) , po nich nie od razu będzie efekt, a po niektórych wasza twarz będzie się dłużej goić. Niektóre zabiegi trzeba powtórzyć wielokrotnie. A więc będziecie potrzebowały czasu, więc lepiej nie obudzić się z ręką w nocniku ![]() Miesiąc przed Wielkim Dniem ![]() W domu: jeśli jeszcze do tej pory nie robiłyście tego regularnie teraz zaczynamy: Peeling do cer tłustych, półtłustych, z trądzikiem ale bez zmian ropnych - drobnoziarnisty do 2 razy w tygodniu; cera sucha, naczyniowa, z trądzikiem ale ropnym – enzymatyczny (używać go na mokrą skóre, lepiej działa) raz w tygodniu. Peeling robicie z szyja włącznie. Na ciało peeling gruboziarnisty, najlepszy solny lub cukrowy (piersi nie trzeć mocno) Pamiętajcie o plecach, po peelingu używajcie dobrych balsamów nawilżających (np. z kwasem hialuronowym, ceramidami) odżywczych. Nie zapominajcie o skórze dłoni, łokci, kolan, - chyba chcecie aby wasze ręce też ładnie wyglądały na sukience J Nie ma nic gorszego jak, piękna suknia, idealny makijaż, dłonie z pazurkami zadbane a łokcie pożal się boże (nie zapominajcie więc o tym) Po peeling wszystko lepiej się wchłania i głębiej, skóra się nie łuszczy, nie zanieczyszcza tak szybko, wyrównuje się koloryt skóry, lepiej oddycha, delikatnie spłycają się zmarszczki itd. Warto w tym samym dni kiedy robicie sobie peeling nałożyć na noc maseczkę, albo jakiś bardziej bogaty krem lub serum. Dłonie peeling na to dobry krem, bogaty w składzie. Jeśli macie bardzo wysuszone dłonie na noc możecie nałożyć duuużą warstwę kremu a i na to rękawiczki foliowe, albo torebki foliowe. Jak kremujecie dłonie, nałóżcie zawsze więcej i to co wam zostało wsmarujcie w łokcie – takie odruch. W pracy, albo w torebce warto mieć przy sobie małą tubkę kremu do rąk. Na skórki wokół paznokci nakładać odżywkę, regularnie odsuwać skórki patyczkiem babusowym Konsekwencja jest naszym sprzymierzeńcem ![]() W salonie: Można zrobić sobie oczyszczanie twarzy np. manualne, albo kawitacyjne, zabiegi z kwasami owocowymi które rozjaśnią przebarwienia, zabiegi nawilżające, odżywcze, mikrodermabrazji (jeśli np. ktoś ma blizny po trądziku) zależnie co potrzebujecie. Na dłonie, stopy można zrobić maskę parafinową. Tydzień przed: wszystko co do tej pory ale BEZWZGLĘDNY ZAKAZ ![]() Ostatni peeling wykonać w czwartek z maseczką. Dużo pić wody mineralnej. Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2010-05-15 o 15:24 Powód: korekta Kalendarza Panny Młode Kielce |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
Ja oczywiście też się melduję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry paple
![]() ![]() ![]() Ja się zbieram, żeby zadzwonić do pani z poradni ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A mnie nie ma już na liście
![]() Ale sobie nie pójdę ![]() Co do obrączek to trzeba uważać na tzw.białe złoto, to złoto rozjaśniane (przez jakieś tam stopy) i pokryte warstwą rodu, jak się rod zetrze to one już tak nie błyszczą, dlatego trzeba kupić dobrą jakościowo obrączkę, najlepiej w sklepie, gdzie potem pokrycie nową warstwą jest bezpłatne ![]() Ja jestem biżuteryjną minimalistką, mamy takie http://www.jubilerskorpion.pl/obracz...5%9Blubne.html Patrzę na cenę. Masakra zapłaciliśmy za nie 550 zł za parę w grudniu 08 (zanim złoto zdrożało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Melduje się w nowej części wątku
![]() ![]() ![]() Dziewczyny nie wiem czy jestem jakaś dziwna ale mi się ta piosenka Sen na pogodne dni nie podoba ![]() Margaret do poradni idziesz na stok? Ja dzwoniłam do pani Marii ale odebrała jakaś inna kobieta i kazała mi przyjść w 3 czwartek miesiąca o 17. Ale nie wiem gdzie mam nawet iść ![]() Scio ja tez takie chcę i też jestem zaskoczona ceną ![]() Wiewi śliczniutka ta Twoja sukienka. Edytowane przez Meana1 Czas edycji: 2010-02-11 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem ja mam dopiero dzwonić. A z tego co kiedyś dziewczyny tutaj tłumaczyły to spotkania odbywały się w starej kaplicy tylko nie pamiętam czy tam z tej strony gdzie jest kancelaria czy z tej drugiej co się wchodzi po schodach w tych małych salkach ![]() ![]() ![]() No straszne są teraz ceny złota ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2010-02-11 o 08:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja też się melduję w nowej części gadułki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() ![]()
#10 |
Rozeznanie
|
Również się melduje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny w tej poradni na Stoku są 2 panie. Pani Maria przyjmuje w pierwszy pt miesiaca a w trzeci czwartek miesiaca przymuje inna pani. Ja bylam u tej drugiej. Spotkanie odbywa sie w takiej salce do katechez. Wchodzi sie schodkami (nie od kancelarii). Jak bylam, to byly w sumie 3 pary (z nami). Cale spotkanie trwalo 30 min
![]() ![]() ![]() Nie wiem tylko, ile mam za to zaplacic... Ile macie zamiar placic za poradnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
jESTEM I JA..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
I ja też melduję się w nowej części
![]() ![]()
#15 |
Raczkowanie
|
I ja się melduję w kolejnej części.
Edytowane przez palila Czas edycji: 2010-02-11 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja też się melduje
![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/de4c32bff4.png http://s3.suwaczek.com/20100828290214.png http://www.suwaczek.pl/cache/c65dbd3061.png TEN DZIEŃ 28.08.2010 ![]() Edytowane przez Lidia06 Czas edycji: 2010-02-11 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja też się melduję w nowej części.
Dzwoniłam do Pani Ani Świebody pod ten numer z ulicy Kaczmarka i pani, która odebrała powiedziała że nikt tam taki nie pracuje i jak sprawdziłam na internecie to jest to tylko salon kosmetyczny. Natomiast pod drugim numerem z ulicy Wesołej włączała się automatyczna sekretarka. I nie wiem co mam teraz zrobić. Ponad to wybrałam sobie sukienkę chyba - jeszcze jak będę w Kielcach to zobaczę czy coś ją pobije. A sukienka to http://www.mysticbridal.pl/ kolekcja 2010 model Tijana. Czekam na opinie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Nanuska podoba mi się
![]()
#20 |
Raczkowanie
|
Ja tez jestem!
Dziewczyny rozkręcamy się z pisaniem jak nie-wiem co ![]() Nanuska suknia piękna!!!
http://suwaczki.slub-wesele.pl/200812264028.html http://suwaczki.slub-wesele.pl/200701281137.html http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110625310713.html Edytowane przez Kasia1429 Czas edycji: 2010-02-11 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
i ja się melduje
![]() Nanuska bardzo ładna ta suknia ![]() a jak Wam się podoba moja suknia? (zamówiona miesiąc temu....teraz tylko czekam jak ją w czerwcu mi uszyją ![]() dzisiaj chyba się wybiorę by pooglądać buty do ślubu? a mam takie pytanko jeszcze, czy któraś z Was wie kiedy zaczyna się kurs przedmałżeński w św. jadwidze? zaręczeni 23.01.2010 ten najważniejszy moment 03.07.2010 ![]() Edytowane przez ewela03 Czas edycji: 2010-02-11 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
I ja się witam z wszystkimi w nowej części naszego gadulstwa
![]() ![]() A ijak myslicie kiedy u kapucynów na warszawskiej rozpoczną kurs przedmałżeński? widziałam na ich stronce że niedawno się zakończył....
Zaręczyny na początku grudnia 2009 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez efson Czas edycji: 2010-02-11 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Nanuska bardzo ladna ta suknia
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczynki za opinie. ewela03 Twoja suknia też jest bardzo ładna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- wiewi takie male pyatniae tam gzdie sobie kupilas suknie to mozna je tez wypozyczac czy tylko kupic? |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pilnie się wszystkie meldują
![]() Nanuska śliczna Twoja suknia? Gdzie ją kupiłaś? Ewela Twoja też ładna, ale jak dla mnie dół zbyt "bogaty". |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny ja też się melduje chodź tylko na chwilę bo obecnie jestem na Słowacji i właśnie wróciłam z jazdy dopołudniowej na desce, super warunki
![]() Co do sukienek to wszystkie mi się bardzo podobają. Pozdrawiam i będę dopiero we wtorek. Justynko to włóż jeden gruby swetr i podkoszulkę to nie będzie tak dużo do zciągania ![]()
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-02-11 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=justynao;17114206]czesc dziewczynki
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- rzeczywiście paskudna dziś pogoda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Wow dawno mnie nie było i powiem Wam dziewczyny że faktycznie gaduły z Was straszne
![]() ![]() Beaciunia podobają mi się bardzo obrączki które pokazałaś.Możesz mi napisać gdzie je wypatrzyłaś i napisać na priv ich cenę?będę wdzięczna ![]() Aha i chciałam się zapytać Was ile trzeba mieć swojego złota żeby zrobić takie obrączki??bo zastanawiamy się nad tym z TŻ ale nie wiem czy starczy nam złota. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.