|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
nigdy niepłakała bo tak szczerze to ona mało płacze nawet o jedzenie sie nieupomina jak już kiedyś pisałam a teraz to jak mam jej dać mleko to zaczyna sie płacz ale to tak chwilke łapnie smoka znów płacz i jakby sie chciała wyrwać żeby niepić mleczka wierci sie spina buzią ucieka ale wkoncu łapnie i pije ja już sie zastanawiałam czy w buźce ją co nieboli normalnie niewiem, i tak robi od kilku dni, prawie za każdym razem, w nocy jak karmie na śpiocha to nie, a skonczyła 11tydzień jak dobrze to policzyłam
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() W każdym razie Kolanosiu, Aniu, my mieliśmy z Sandrą podobny problem parę tygodni temu. Mała też się wyrywała, prężyła i czasem nawet krztusiła kiedy dostawała zarówno butelkę jak i pierś. Wtedy był wielki ryk, ale też nie karmiłam na siłę, tylko brałam ją do pionu, trochę pochodziłam, dałam smoczka, czasem też położyłam w leżaczku, żeby się uspokoiła i jakieś 15-20 minut później jadła już bez problemów. Ale nie wiem w czym był problem, bo jak na razie żadnyh widoczych objawów ząbkowania ani pleśniawek nie ma
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
Za wczesnie sie pochwalilam, ze sie naprawila. zazwyczaj rano miala drzemke 2 godziny mniej wiecej od 9-11, a potem szalenstwo i znowu drzemka od 13- 14.30. a dzisiaj jak poszla spac o 9 to sie obudzila o 10 i do tej pory nie spi. jak ją odkladam to sie drze w nieboglosy. TZ ją wzial i sie bawia, mala sie cieszy ;]. nie wiem co bedzie potem, przewaznie jak nie pospala to byla okropnie marudna... a teraz zadowolona. a jerba mate dlatego, ze szaleje na tej macie, jakby sobie dopalacza zapodała ![]() ale tu wczoraj byla impreza! ![]() i jeszcze niby przeze mnie Aniulka sobie pociapala klawiature![]() i jak przeczytalam o tym wacku w wannie, to sobie pomyslalam, ze cos Cie Aniu dlugo ta faza trzyma )) ![]() ![]() Guciu napisz prosze czy warto sobie kiecke kupic od tego sprzedawcy: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=14638090
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-03-17 o 13:42 |
|
|
|
#4684 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A sama już jakiś czas temu się przestawiła na jedzenie co 4 h Cytat:
jak sobie pomyślę, ze za 1,5 miesiąca wracam do pracy to
|
|||
|
|
|
#4685 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() za szczepienieCytat:
![]() Cytat:
u nas też tak było po 2 szczepionce (5w1). 1,5 h takiego przeraźliwego płaczu niestety mieliśmy tylko czopki Viburcol, to było coś strasznego Po 3 szczepionce jak tylko wieczorem zrobiła się bardziej marudna niż zwykle to odrazu daliśmy czopek przeciwbólowy po którym smacznie sobie spała Ja mam laktator elektryczny medeli i jak dla mnie jest on ok. ![]() Cytat:
co prawda nie jest to regułą ale dlaczego tak czasmi robi to tego nie wiem Dziewczyny a podajecie może BioGaię albo Dicoflor ale tylko profilaktycznie? Konsultowałyście to z lekarzem?
|
|
#4686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Boziu Domi ale ci zazdroszczę! Ja musze siedzieć z niunia non stop i gadać, coś pokazywać bo inaczej krzyk! Może to jeszcze pod skok podciagnać? nie wiem.....a fotki dzis wstawię ale jak TŻ wróci bo kupiliśmy new komputer i jakoś na tym (laptop) jeszcze nie bardzo wiem jak sie poruszać.....guła ze mnie.....ale cierpliwości kochana cierpliwości.....
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Łączę się w bólu
|
#4690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja zamiast redsa to lubie gingersa ![]() i niewiem co mam myśleć bo mojej niuni podaje te żelazo ferrum lek i zawsze miała taką twardszą kupke i podawałam jej herbatke z kopru włoskiego i przyzwyczaiłam sie do tych kupek bo dość sobie ją tak raz dziennie zrobiła i w miare było git ale od wczoraj robi taką juz rzadką tą kupkę a zmieniłam herbatke z powrotem na rumiankową i czy to może byc przez tą herbatkę? a moze ona sie juz przyzwyczaiła do tego zelaza i ta kupka sie uregulowała juz co? normalnie niewiem bo dziś juz dwa razy zrobiła kupke jak nigdy i nadodatek rzadką
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Kolanosiu pytałaś o te 4 godzinne przerwy między karmieniami?
Może Lenka już powoli się przestawia i dlatego wydziwia przy butelce? Możesz spróbować stopniowo wydłużać te przerwy o kilkanaście minut i zobaczysz czy będzie lepiej czy gorzej
|
#4692 |
|
Wtajemniczenie
|
ZATOKA my tez mamy te czopki wiburcol i dwa razy tylko na razie użyliśmy ale jak byliśmy na szczepieniu to lekarka kazała w razie draki kupic panadol dla dzieci w syropku i jakby mała była faktycznie bardzo płaczliwa w tym dniu szczepienia ale tylko w tym dniu to podać jej ten panadol ale to jest od 3miesiaca a mała miała dopiero 2miesiące wiec ja też tego nierozumie podają coś co jest dla dzieci starszych ale i tak niepodalam bo mala niemarudziła za bardzo
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo u nas to lezy sobie ladnie, ale to nie jest tak, ze przez ten czas nawet nie reaguje. Bo czasem za placze, musze podac jej smoczek i to kilka razy, bo akurat niesczesliwie wy(pluwa)ada albo zmieniac jej te zabawki wiszace, bo jak daje cos nowego, to zazwyczaj sie zaczyna interesowac. Inaczej sie nudza![]() Teraz lezy za mna z goła pupka, bo jej wietrze ![]() Moja za to dlugo je ostatnio i baardzo nieregularnie:PLecha ![]() Ja sobie przygotowalam rzeczy na obiadek i o 15 nastawiam. Odgapilam od jednej Wizazanki. Az glupio bo ciagle podczytuje ich watek. Juz jeden przepis tez raz odgapilam
|
|
|
|
|
#4694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-03-17 o 14:48 |
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
haj Mamuśki,
ale impressa wczoraj była. I jeszcza Aniulki rozmyślenia nad wackiem byliśmy wczoraj na usg bioderek i wszystko gites majonez i spotkałam koleżankę ze szkoły rodzenia - ale ma córcie do siebie podobną |
|
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() a tu niektóre z Was oczywiście jak ćwiczycie jeszcze
|
|
#4698 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
łiiiiii tam, po to jest forum żeby podczytywać ja dziś pomidorókę gotuję, bo nie chce mi sie stać przy garach ![]() wiecie co mój TZ wczoraj powiedział??????????????? ??? chamek jeden! bo teraz chodzi na szkolenia w każdy poniedziałek i wtorek i stwierdził, że tak lubi te szkolenia, bo tam obiad dają ![]()
|
|
|
|
|
#4699 |
|
Rozeznanie
|
Ale ze mnie ślepok....wejścia na karte nie mogłam znaleźć ale się jakoś udało
![]() A oto fotki:
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
<><><><><><><><> Mamuśki jeszcze 10 str i nowa częśc
|
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niunia śliczna i Mamusia niezła lasencja aniulka fajne te "pamperki" ![]() simatica- e tam, nasze dzieci sa po prostu dobrze wykarmione nie ma co odchudzać,zaczną pełzać to wszystko ładnie zleci .
|
|
|
|
|
#4702 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zabawki staram się zmieniać....a może ona tak się teraz ciężko przyzwyczaja do domu. W końcu byliśmy u dziadków prawie 2 tyg, więcej ludzi do bawienia, więcej pomysłów a teraz ciągle ta sama matka do tegonie wyspana i zmęczona i może dziecko narzeka ![]() Cytat:
Ha ha ha padam A co do powrotu do pracy to na wakacje też mi się szykuje a opiekunkijak nie miałam tak dalej nie mam i nawet namiarów brak....nie chce myśleć co to będzie ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Już TŻ przebąkuje, że ma zastrzeżenia do mojej wierności ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
Dzięki Guciu może te problemy to tak jak u was chwilowa fanaberia! Cytat:
Co ja bym bez Was zrobiła I przyłączam się do słów uznania dla Guci! Dla mnie guciu jesteś wielka!
|
|
#4703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to znaczy camek ? Cytat:
I rodzice też całkiem, całkiem Co Wy takich przystojnych TŻtów macie? ![]() Na NK Ravenne zdjecie dała i jej małż też przystojniak Tylko mój taki brzydal ![]() Ale kocham go i tak
|
|
#4704 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kolanosia niedawno mi sie snilas (tzn nawet nie wiem jak wygladzasz, ale co tam). to bylo cos takiego, ze nie bylo cie na wizazu i sie zastanawialam w tym snie gdzie jestes. pojechalam do szpitala (nie wiem po co) a Ty wychodzilas z bliznietami ![]() ![]() ale glupi sen nie? Cytat:
a kupkami sie nie przejmuj. moze rzeczywiscie sie organizm przyzwyczail. zobaczysz jak beda wygladaly nastepne Cytat:
a Ola jak zacznie smigac i "froterowac" podlogi, to sama schudnie ![]() Cytat:
szkoda, ze Perłę sie rzadko spotyka w sklepach, cos browary lubelskie nie przejmuja sie dystrybucja.hehe TZci sa dobrzy patrza tylko gdzie by tu cos podjesc;]Cytat:
![]() a Kolanosiu, moja starsza, a zjada maks. 130-140 ml. a powinna 160ml teoretycznie. jak byla mlodsza to zamiast 120ml zjadala 90-100ml, a i tak ladnie przybiera. moja byla malutka jak sie urodzila- tylko 2600g a w wieku 6 tygodni juz wazyla 4100g.
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-03-17 o 15:31 |
|||||
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi a pokaz ten przepis moze tez skorzystam bo juz nie wiem co mam wymyslac na obiady Domi a jak sie rozwiazala sprawa z tz i jego wypadkiem w pracy?
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj ten przepis: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1380 a z wypadkiem wszystko okej dogadal sie, ze niby nie zrobil tego w pracy, zeby uratowac tylek swoim szefom, moze jakas premie dostanie, oby
|
|
|
|
|
#4707 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja nie widziałam Twojego TZa, daj fotkę to ocenię a mój TZ to nie wiem czy przystojny jest, bo jak dałam fotkę z basenu to pisałyście o małej Foczce, a o Foce to żadna nie napisała, że przystojna ![]() Cytat:
tylko jak bym teraz wypiła taką to pewnie miałabym dym ![]() a o piwie perła to nie słyszałam.. |
||
|
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
oo a ja o Fortunie nic a nic nie slyszalam
ale z tego co widze na ich stronce, to nie ma dystrybucji u nas w wojewodztwie. a Perla z lubelszczyzny, wiec do Was tez pewnie nie przywożą.a jak bylam u siostry w bydgoszczy to pilam kujawiaka to to dopiero bylo paskudne ;] i dziwnie smierdzialo
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-03-17 o 15:47 |
|
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() E tam, nie ma co oceniać Jakbym go na forum pokazała, to by mi ![]() Co do Foki, to zdaje się Twój TŻ chyba jakoś schowany był w wodzie i nie widziałam dokładnie
|
|
#4710 | |||
|
Raczkowanie
|
A my dajemy vigantol po 2 kropelki. Dajemy więcej bo Ala miała większe ciemiączko, teraz już ładnie się zarasta.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super ![]() Cytat:
A mój tylko czasem tak ładnie wyjdzie ![]() My po szczepieniu, było dobrze, Ala tylko troszkę płakała, a szczepionkę na rota ładnie wciągnęła. Żadnych objawów nie ma, tylko w nocy strasznie się wierciła i przebudzała, ale nie wiem czy to ząbki czy szczepionka, zobaczymy dzisiaj. Nasza córa waży 6970 gram i ma 65 cm ![]() Niestety musimy jechać do neurologa z jej główką, bo asymetria zmniejszyła się bardzo, ale jeszcze delikatnie prawa strona jest troszkę do przodu wysunięta. Jedziemy w czwartek w przyszłym tygodniu, zobaczymy co nam pani doktor powie. A ja wreszcie zaczęłam zdawać testy z prawka
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

i jeszcze niby przeze mnie Aniulka sobie pociapala klawiature

chociaz ja szczerze mowiac tez nie widze roznicy
a on podobno tak zawsze broni

za szczepienie
u nas też tak było po 2 szczepionce (5w1). 1,5 h takiego przeraźliwego płaczu niestety mieliśmy tylko czopki Viburcol, to było coś strasznego
Po 3 szczepionce jak tylko wieczorem zrobiła się bardziej marudna niż zwykle to odrazu daliśmy czopek przeciwbólowy po którym smacznie sobie spała
co prawda nie jest to regułą ale dlaczego tak czasmi robi to tego nie wiem