Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-16, 21:37   #4651
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
mieszkanie w bloku jest straszne
A tam straszne
Jako typowy blokers czuję się urażona

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 21:38   #4652
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Kareninko mi sie tam ta spacerowka podoba tylko ze jest droga http://dino.sklep.pl/nowy/hauck-espr...is-p-4315.html

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 21:38   #4653
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny siadać i nic niegadać

robimy dżampreze

to ja wypijam za WASZE ZDROWIE I ZDROWIE WASZYCH ŚLICZNYCH DZIECIACZKÓW
Anka nie rob ochoty na cos procentowego bo mi az slinka cieknie,ogolnie nie przepadam za piwkiem ale bym sobie tak siorbneła takiego z sokiem

A ostatnio wyciagnelam piwko tz ktore kiedys wlozył do lodowki zeby sie schłodzilo i tak dlugo sie chłodziło ze az przeterminowało :hahaha :

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 21:42   #4654
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
tak naprawde to tz poszedl z psem wiec co mam robic?? sama sie nie bede ze soba przytulac..
Tak czulam cos, ze z tym "odechcianiem sie" to cos nie tegen....no nic, strata tz'ta...

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Anka nie rob ochoty na cos procentowego bo mi az slinka cieknie,ogolnie nie przepadam za piwkiem ale bym sobie tak siorbneła takiego z sokiem

A ostatnio wyciagnelam piwko tz ktore kiedys wlozył do lodowki zeby sie schłodzilo i tak dlugo sie chłodziło ze az przeterminowało :hahaha :

Cytat:
Kareninko mi sie tam ta spacerowka podoba tylko ze jest droga http://dino.sklep.pl/nowy/hauck-espr...is-p-4315.html

Oooooo....mi tez sie podoba...tylko te 8 kg....hmmm...ale fajny....

Ja wynalazlam cosik takiego poki co:

http://www.allegro.pl/item956209586_...sign_w_wa.html

http://www.allegro.pl/item947195769_...najtaniej.html

....co myslicie..?

...hmmm....znalazlam tego Esprita i na niemieckich opisach jest wszedzie napisane, ze on wazy 10 kg, a nie 8 jak na polskich...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-03-16 o 21:50
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 21:48   #4655
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Nawet fajne
W tym drugim bardziej odpowiada mi kolorystyka, tylko coś podejrzanie tani
Mnie się podoba Graco Mosaic , Ela ma taki, tylko że dość ciężki jak na tego typu spacerówkę.

Stary 2010-03-16, 21:53   #4656
kropka241
Zakorzenienie

Kareninko ale ten drugi to parasolka a parasolki nie chcialas.. ja mam tania parasolke coneco traffic i wytrzymala juz ponad rok ale raczej dla Tomka bedziemy musieli kupic nowa bo polskie chodnki sa zabojcze dla malych kolek

o Adus ma dokladnie taki http://www.allegro.pl/item949731576_...tis_folia.html

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2010-03-17 o 07:02
Stary 2010-03-16, 21:54   #4657
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Nawet fajne
W tym drugim bardziej odpowiada mi kolorystyka, tylko coś podejrzanie tani
.

Nie, one tak chodza
Ja w ogole to chcialam spacerowke Babydream i one sa po ok. 200 zl, ale nie ma na all...
Ale z tych dwoch mysle, ze chyba cos moglabym juz wybrac...

Nad Graco Mosaic tez mysle i nie jest taki ciezki, bo niektore sa 10 kg a niektore kolo 6-7 kg wiec ok Tylko cena znow do gory - kolo 140 Euro...

...dobra, ide mlodego nakarmic na spiocha i....przyznaje, ze nie wiem czy wroce...

Slodkich snow

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 21:55   #4658
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kareninko ale ten drugi to parasolka a parasolki nie chcialas.. ja mam tania parasolke coneco traffic i wytrzymala juz ponad rok ale raczej dla Tomka bedziemy musieli kupic nowa bo polskie chodnki sa zabojcze dla malych kolek
Właśnie
Parasolki nie chciała, a to chyba taka typowa parasolka.

Ja tak myślę, czy nie kupić takiej taniej, bo w sumie potrzebuję najbardziej na lato i na wczasy, na jesień i tak przesiedlibyśmy się z powrotem do marity

Stary 2010-03-17, 06:27   #4659
kropka241
Zakorzenienie

acha ja tylko chcialam powiedziec ze ogladalam parasolki 6kg i chwialo sie to na wszystkie strony wiec wole juz troche ciezsza ale wytrzymalsza..

Stary 2010-03-17, 06:31   #4660
asioczka
Zadomowienie

dzien dobry
mi sie dziecko wreszcie "naprawilo" i zamiast o 4, obudzila sie o 6:30 dalam flache, przebieranki, przytulanki, a teraz Majusia "jerba mate"(czyli szalenstwo na macie hehe).
kurcze, a gdzie jest Gucia?? bo mnie kusza te kiecki z allegro i nie wiem, czy sie zdecydowac

no i oczywiscie 100 lat 100 lat dla Kamilki!:roza :

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-03-17 o 06:34
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 07:08   #4661
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
A tam straszne
Jako typowy blokers czuję się urażona
brombusiu oj przepraszam nie chciałam cie urazić
może jakbym miała innych sąsiadów i troche większe mieszkanko to bym tak nienarzekała

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

no to nieźle schładzacie

my ogólnie to mało co pijemy coś procentowego, bardziej rzaźniemy piwko niż wódke, u mnie wódka może stać w lodówce bardzo bardzo długo to czasami wieczorem do filmu mój sie pyta czy zrobimy se po drinku a ja na to że wole piwko siorbnąć, no ale po czasie przyjdzie siostra albo znajomi to wkońcu sie to obali

za to mój tata to nawet drinka se robi do wanny, moczy sie w gorącej wodzie i drinka popija, ja już mu powiedziałam żeby tak niepopijał w tej wannie bo tam kiedy zostanie tyczeć i kto go bedzie wyciągał z tamtąd
a zdrugiej strony dziewczyny wyobrażacie sobie jak wygląda pomarszczony wacuś po długim siedzeniu w wodzie?
bo jak tak sie dłużej siedzi to widać jak palce sie marszczą to wacuś musi wyglądac dopiero nieźle

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

co do spacerówek ja mam z kompletu 3w1 z TAKO i narazie to niebede niec więcej kupować chyba że mnie zdenerwuje ta spacerówka to sie wtedy namyśle

lece sie szykować na zakupki

a moja mała dziś zrobiła pobudke o 5rano i znów niechciała spać tak jak co dzień dopiero teraz usnęła ale niewiem na jak długo znowu

puźniej sie odezwe papa
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 07:14   #4662
konspiracja
Zakorzenienie

Dzień Dobry,
ładnie się witam i lece nadrabiać.

czy ktoś słyszal jaka pogoda ma być na świeta? Nie wiem czy zamawiac płaszczyk na chrzest da malego...

Spóźnione zyczenia dla

Andre!!!!!!!! 5 m-cy? jak to leci
dla dziewczynek:
Tarasi - Nili

i córeczki Ditu
Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Konspi ten mój urlopik to taki naciągany.....byłam po prostu u rodziców prawie 2 tyg. Ale było naprawdę super codziennie spacerki po lesie, słoneczko a wieczorami wyjścia na lotki lub kręgle bo dzidki z niunią siedziały
To super taki odpoczynek- lotki i kegle - prawie jak za studenckich czasow, a nie matka dzieciom
Spacerkow zazdroszcze, to się dotleniłyście

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Konspi ja rowniez podaje Vigantol, ale 3 krople nam kazali
No i dobrze, kurcze a jak tak sie trzeslam jak mi dwie kropelki niechcący wpadły...ech. 3??? To może ja tez teraz będe 3 dawać...

Dziś przychodzi do mnie moja przyjaciołka, musze Was nadgonic, a potem trochę domik ogarnąć

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 07:58   #4663
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość

W załączniku mały Piotruś
Na pierwszym zdjęciu - 3,5 miesiąca
Na drugim - 9 miesięcy
Ja myslałam, że to Madzia
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Narobiłaś mi smaka a mam w lodówce jedno akurat i nie karmię
no i są też plusy niekarmienia

Cytat:
to otwieraj i siadaj bedziemy pić to piwko jakbyśmy były razem w lokalu
Cytat:

robimy dżampreze

co tu się wczoraj działo

Cytat:
ale juz niedługo bo wyprowadze sie do własnego domku
zazdraszczam

Cytat:
tak naprawde to tz poszedl z psem wiec co mam robic?? sama sie nie bede ze soba przytulac..
no niektórzy tak robia

Cześć Mamusie
nie siedzieć jeden wieczór na wizazu i potem pol ranka trzeba nadrabiać co naskrobałyście albo Wy poprostu macie taką wenę na pisanie jak mnie nie ma

Ja sie chciałam pochwalić, że mam znów normalną ilość mleczka
w nocy o 3.30 sie obudzilam bo myslalam, ze jedna cyca mi eksploduje i na moje szczescie obudzila sie tez corcia wiec ja nakarmilam. I o 7 wstalam i sciagnelam znow duzo mleczka, bo 175 ml i to nie wszytsko, bo cora sie juz zbudziła i plakac zaczela nakarmilam Malutka- zjadla 150 ml super!az mam lepszy humor
Bo ostatnio jak mialam ten kryzys to po nocy ( z malym karmieniem w nocy) sciagalam ledwie 130 ml

Jutro szczepienie chociaż na ostatnim bylo super. Placz podczas uklucia a potem jakby nigdy nic

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 08:02   #4664
konspiracja
Zakorzenienie

No to wczoraj niezla dżampa tu była

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
zwiększona dawka wit D jest zalecana jezeli np ciemiaczko zarasta wolniej, przedawkowanie nie jest takie łatwe... akurat w przypadku wit. D
duzo łatwiej i bardziej niebezpieczne jest przedawkowanie wit. K
no wlasnie z wit D to akurat niedobor jest grozniejszy...
ale czy KTOŚ JESZCZE MA VIGANTOL? ILE KROPLI PODAJECIE?
Chyba zostane przy tych dwoch zgodnei z ostatnim zaleceniem lekarza...

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
oby szybko się wygoiło - my mieliśmy ten problem po biedronkowej dadzie ale już teraz tylko pampers będzie - koniec eksperymentów - przynajmniej na jakiś czas.

iDziewczyny tą wit K to się podaje do końca 3 m-ca czy jak?
To ciekawe, pierwsze słysze zeby dada uczuliła, wlaśnie położna nam polecala, ze może nie takie miekkie, ale uczulić nigdy nie uczulą

Wit K do końca 3 m-ca, potem odtsawiamy, ja dawałam 4-5 dni dlużej, aż skończylismy opakowanie. Ale poniewaz wcześniej miał przerwy np w szpitalu to myśle że sie wyrownalo

Cytat:
a bylam dzis na fitness.. juz sie nie moge doczekac nastepnych cwiczen choc bylam mokra jak wychodzilam z sali to teraz mam tyle energii ze szok
Zawsze tak jest Kocham to uczucie. Drżyjcie Tż-ci

Cytat:
Kate co do kupek, to zazwyczaj takie musztardowe, jakby z grudkami, a jak miał te problemy to najgorsze co zrobił to były takie wodniste, jakby ze śluzem i gładkie, to znaczy w ogóle nie miały tych grudek. Jakby brązowa woda Ale takie ekstremalne zrobił tylko jednego dnia.

Teściówka mi dzisiaj zwróciła uwagę na dolne dziąsła, te prostokąciki co opisywałam kiedyś widać już też na zewnetrznej stronie, jakby ząbki już były całe w dziąsłach. Ciekawe ile jeszcze potrwa zanim ujrzą światło dzienne Bolą go jak je i wydziwia strasznie przy tym, piersi mam całe podrapane i poszczypane jak po ostrym seksie
Czasami jest wesoły, a potem nagle łapa do buzi i wrzeszczy

Brombi przypomnij mi - Ty coś jeszcze podawałaś na te begunki? czy sam dicoflor pomogl? U nas w niedziele bylo coś podejrzanego...

Cytat:
Piotruś urodził się z gęstymi, długimi, czarnymi jak smoła włoskami a teraz ma taki ciekawy kolor - jakiś taki jasny blond platynowy z fioletowym odcieniem- nie wiem jak to określić w każdym razie nie jest to typowy blond
Śliczny a tak z ciekawości kiedy mu się te włoski zmieniły?
Ja jestem ciekawa kiedy oczy się zmieniają... i jak to będzie wyglądało stopniowo...

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
dzien dobry
mi sie dziecko wreszcie "naprawilo" i zamiast o 4, obudzila sie o 6:30 dalam flache, przebieranki, przytulanki, a teraz Majusia "jerba mate"(czyli szalenstwo na macie hehe).
To moj Aniołeczek chyba jedyny, ktory nie je przez sen,, tylko ostatni posilek ok 20stej i nastepny 6 rano Dziś sie o 7 obudził...
Za to chyba muszę sie kiedys zmusic do uzycia laktatora i podac mu w końcu swoje mleko ale z butli, zeby wprawy z butelką nie stracił. Chociaz myśle że Staś tak jak Ola Eli, i z cyca i z butli...
Ale wczoraj mi strasznie ulewal,,, nie wiem od czego to zależy, czasami lepszy dzień i nic, a czasem strasznie...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2010-03-17, 08:11   #4665
domi7ks
Zakorzenienie

No ja zawsze po nocy odciagam i rano podana jest butelka. I nie ma zadnego problemu z ciagnieciem czy cyca czy butli. Ale zawsze jeden smoczek, bo przez inne Polcia nie potrafi tak ciągnąć. Musi miec taki, przez który mleko baaardzo ciężko leci
A tak to przez cały dzień leci piers

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-03-17 o 08:12
Stary 2010-03-17, 08:16   #4666
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
No ja zawsze po nocy odciagam i rano podana jest butelka. I nie ma zadnego problemu z ciagnieciem czy cyca czy butli. Ale zawsze jeden smoczek, bo przez inne Polcia nie potrafi tak ciągnąć. Musi miec taki, przez który mleko baaardzo ciężko leci
A tak to przez cały dzień leci piers
oj to ja rano nie mam na to czasu, bo jak sie Staś budzi to chce JUŻ
ale wieczorem... chyba musze się przemoc, chciaz aż sie wzdrygam, nie cierpię latatora....

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2010-03-17, 08:21   #4667
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
oj to ja rano nie mam na to czasu, bo jak sie Staś budzi to chce JUŻ
ale wieczorem... chyba musze się przemoc, chciaz aż sie wzdrygam, nie cierpię latatora....

Jak mi Polcia zaczeła przesypiać całe noce to zaczełąm odciagać albo wstając w nocy albo zaraz po przebudzeniu, jak jeszcze spała. Ale wcześniej jak sie zawsze budziła w nocy to nie odciagałam. Zresztą zauważyłam też, że jak karmie w nocy albo odciągam, to rano i w ciagu dnia tego mleko jest duzo więcej
Ja tam swój laktator polubiłam- fajny jest

U nas ogólnie w ciągu dnia to jedzenie jest ostatni nieregularne.Przedwczoraj karmiłam prawie 3h z małymi przerwami. A potem były 4 godziny nie jedzenia

A u nas z jedzenia raczek przechodzimy juz do konsumpcji zabawek

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-03-17 o 08:25
Stary 2010-03-17, 08:45   #4668
elalank
Zadomowienie

heloł

pisze jedna reka wiec przepraszam za błedy

asioczka- piękniasta ta Twoja zlotowlosa krolewna

Cytat:
my dzis bylismy sie szczepic. obylo sie bez placzu. tylko jedno skrzywienie i pisnal troszke..
Tomcio wazy 7,700kg czyli w tydzien przybylo mu 200g klusek moj

Adusia morfo i mocz idealne.. bladziutki przez ta dluuuga zime..
szczepienie bez płaczu! marzenie i oczywiście dla Tomcia i super ze wyniki dobre

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja tylko na chwilę...
Byliśmy z Bartusiem na szczepieniu - przytył 200 gramów przez tydzień, więc ok, kupki się poprawiły i na razie nie idziemy do alergologa.
dobrze ze Bartus przybrał na wadze! bidulek mały

Cytat:
a ja wam zapomnialam powiedziec ze dzis w przychodni byla nowa pielegniarka. Przyszla jak Tomek byl badany a Adus pokazywal mu grzechotki. zapytala sie jak sie maly nazywa wiec mowie ze Tomek a pielegniarka: a coreczka?? i pokazuje na Adusia.. ja oczy jak 5zl i mowie ze to przeciez chlopczyk
i wiecie mial czerwona bluze z zygzakiem mc queen spodnie od dresu i kalosze z piracka trupia czaszka

a bylam dzis na fitness.. juz sie nie moge doczekac nastepnych cwiczen choc bylam mokra jak wychodzilam z sali to teraz mam tyle energii ze szok
bo pewnie taki ładniusi jest

fajne uczucie co nie?
ja tak miałam po basenie, (niby w sobote o 8 15 czyli wcześnie) a energia potem na cały dzień, dlatego chyba sie zapisze na dodatkowy basen, tak ze pójde sobie sama popływać w tygodniu

Cytat:
kurde ale mam tylko jedno hihi szkoda że wszystkie tak jesteśmy porozsypywane po POLSCE i nietylko bo bysmy se zrobiły spotkanie i taki babski comber
byłoby fajowo

Cytat:

Teściówka mi dzisiaj zwróciła uwagę na dolne dziąsła, te prostokąciki co opisywałam kiedyś widać już też na zewnetrznej stronie, jakby ząbki już były całe w dziąsłach. Ciekawe ile jeszcze potrwa zanim ujrzą światło dzienne Bolą go jak je i wydziwia strasznie przy tym, piersi mam całe podrapane i poszczypane jak po ostrym seksie

Cytat:

W załączniku mały Piotruś
Na pierwszym zdjęciu - 3,5 miesiąca
Na drugim - 9 miesięcy

Emotka the best - ja też chcę na piwo z Wami
jaki ładniusi, faktycznie jak dziewczynka

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 09:01   #4669
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mi Polcia zaczeła przesypiać całe noce to zaczełąm odciagać albo wstając w nocy albo zaraz po przebudzeniu, jak jeszcze spała. Ale wcześniej jak sie zawsze budziła w nocy to nie odciagałam. Zresztą zauważyłam też, że jak karmie w nocy albo odciągam, to rano i w ciagu dnia tego mleko jest duzo więcej
Ja tam swój laktator polubiłam- fajny jest
ja juz od tygodnia sie zabieram i jakoś nie moge
A z karmieniem nocnym to prawda - bardziej pobudza laktacje i mleko jest tresciwsze niz w dzień...

A Asioczka... zapomniałam - mi też bardzo sie podoba Twoja krolewna, jokoś zawsze miałam szczególny sentyment do takich zlotowłosych

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 09:02   #4670
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sie chciałam pochwalić, że mam znów normalną ilość mleczka
No widzisz! kryzys zażegnany

my już po szczepieniu, nawet nie było tak źle ale łezki poleciały.
Mała waży 5370 czyli od ostatniej wizyty (6 tygodni temu) przybrała 1320
następne szczepienie pod koniec kwietnia.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 09:11   #4671
belladonna78
Raczkowanie

Kochane,
Dzięki za uściski dla Bartusia i wyrazy współczucia. Dziś jest już chyba ok, na razie śpi a rano miał bardzo dobry humor. Ale wieczorem wczoraj z pół godziny tak straszliwie płakał, że ja też płakałam. Nie był w stanie nawet piersi chwycić. TZ wział go na ręce i chodził z nim długo, w końcu się trochę uspokoił. Miał gorączkę, poniżej 38 ale i tak dałam mu czopek z paracetamolem - żeby go przestało bolec. I chyba pomogło, bo po pół godzinie w końcu zasnął. Ale ten płacz... koszmar
I duuużo gorzej, niż po samym szczepieniu! Jakbym była sama z nim, to pewnie bysmy tak siedzieli i płakali razem...

Kropcia - no śliczny synek, ale wg mnie od razu widać, że synek

Asioczka, jerba mate - dobre

Domi, a jaki masz laktator? Bo ja mam medeli ten najprostszy, w sumie nie planowałam odciągać regularnie, ale TZ uwielbia karmić a poza tym i tak dajemy mu laktoral w mleku moim rozpuszczony i wapno, więc ściągam - no i potem się pewnie przyda bardziej. Ten mój jest beznadziejny, namacham się nim strasznie i dwóch rąk do tego trzeba, bo to działa jak strzykawa - bez sensu. Tak więc zastanawiam się nad kupnem, moze nawet medeli elektrycznej (koło 200, podobno b. dobra). Ale u mnie ze ściaganiem jest kiepsko - jak mi się uda 60 to jest giczes, a przecież czuję że w piersiach jeszcze full mleka!! Nie wiem, o co biega

No moje dziecię na razie od gdzieś tygodnia konsumuje rączki, z takim zapamiętaniem, że ma mega wysuszone łapki

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 09:15   #4672
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz od tygodnia sie zabieram i jakoś nie moge
A z karmieniem nocnym to prawda - bardziej pobudza laktacje i mleko jest tresciwsze niz w dzień...
czyli jednak to nie są moje omylne wrażenia
A ja powiem szczerze, że lubie teraz odciagac mleczko, bo zawsze jestem ciekawa ile tym razem uda mi sie odciagnac, ile corcia z tego zje, itp
to liczenie ml niczym liczenie kalorii

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
No widzisz! kryzys zażegnany

my już po szczepieniu, nawet nie było tak źle ale łezki poleciały.
Mała waży 5370 czyli od ostatniej wizyty (6 tygodni temu) przybrała 1320
następne szczepienie pod koniec kwietnia.
O to super przybrała
my jutro idziemy na szczepionko, 6 tyg temu Polcia ważyła 4150g, więc teraz mam nadzieje, ze conajmniej 5200 bedzie ważyła zobaczymy...ale jestem baardzo ciekawa tej wagi szczepiliscie 5w1?

My sobie rotawirusy chyba podarujemy. Narazie ja z Pola bede siedziala w domu, nie planujemy w najblizszym czasie złobka...No mam nadzieje, ze nie robimy źle ale chyba nie każda z Was szczepi

Stary 2010-03-17, 09:19   #4673
elalank
Zadomowienie

zapomniałam napisać ze byłam wczoraj u gina na przeglądzie podwozia i mi powiedziała, że w ogóle nie widać ze rodziłam hurra, czyli to mit, ze po porodzie jest " rozklapiocha"

Cytat:

robimy dżampreze

dżampera mnie ominęła

no ale wczoraj powiedziałam TZowi zeby piwko otworzył i głębokiego łyczka się napiłam!

Cytat:
No wiesz, takie są prawa mieszkania w bloku, on tego nie robi w czasie ciszy nocnej ani w niedzielę, nie mam prawa się przyczepić.
Poza tym, my może też będziemy remontować w tym roku, a marzy mi się zburzenie jednej ściany to się zemszczę
Brombi u mnie codziennie bombardują wiertarkami,młotami, wyrzynarkami itp itd, a tu tyle mieszkań do zrobienia! niech to sie juz skończy

Cytat:
acha ja tylko chcialam powiedziec ze ogladalam parasolki 6kg i chwialo sie to na wszystkie strony wiec wole juz troche ciezsza ale wytrzymalsza..
coś w tym jest, też oglądałam takie lekkie wózki i one takie chybotliwe były miałam wrażenie, że zaraz mają się złamać

Cytat:
To moj Aniołeczek chyba jedyny, ktory nie je przez sen,, tylko ostatni posilek ok 20stej i nastepny 6 rano Dziś sie o 7 obudził...
Za to chyba muszę sie kiedys zmusic do uzycia laktatora i podac mu w końcu swoje mleko ale z butli, zeby wprawy z butelką nie stracił. Chociaz myśle że Staś tak jak Ola Eli, i z cyca i z butli...
Ale wczoraj mi strasznie ulewal,,, nie wiem od czego to zależy, czasami lepszy dzień i nic, a czasem strasznie...
to ja też jestem szczęściarą i Olka też je ok 20-21 a potem gdzieś o 6-7.
Oj ja tez juz się pożegnałam z laktatorem, nie chce mi się pompować nawet po nocy moje cycki są takie w miarę napełnione, nie bolą mnie ani nie przeciekają.
Konspi Olka tez raz ulewa, a raz wcale i też nie wiem od czego to zależy. Ale raczej sie tym nie martwię skoro ładnie na wadze przybiera

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 09:23   #4674
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Domi, a jaki masz laktator? Bo ja mam medeli ten najprostszy, w sumie nie planowałam odciągać regularnie, ale TZ uwielbia karmić a poza tym i tak dajemy mu laktoral w mleku moim rozpuszczony i wapno, więc ściągam - no i potem się pewnie przyda bardziej. Ten mój jest beznadziejny, namacham się nim strasznie i dwóch rąk do tego trzeba, bo to działa jak strzykawa - bez sensu. Tak więc zastanawiam się nad kupnem, moze nawet medeli elektrycznej (koło 200, podobno b. dobra). Ale u mnie ze ściaganiem jest kiepsko - jak mi się uda 60 to jest giczes, a przecież czuję że w piersiach jeszcze full mleka!! Nie wiem, o co biega

Ja mam ręczny Avent ISIS. I nie mogę na niego narzekac. Choc np. jak mialam ten kryzys ostatnio i udalo mi sie sciagnac 120 ml i nakarmilam POle, to po oproznieniu butelki jeszcze był płacz i musialam przystawiac do cyca. Choc laktatorem już nie moglam do konca sciagnac. Jednym słowem jak karmie piersia to cyce sie robia mieciutkie a jesli odciagam to czuje, ze jeszcze cos tam jest i pod żadnym kątem nie moge ustawić go tak, żeby sciagnac do końca. To jednak nie to samo co ssanie maleństwa
Ja zanimgo kupiłam, to czytałam opinie na necie i ten był bardzo polecany. Mimo, że ręczny to bardzo szybko sciagam mleko. W dodatku na poczatku zanim przyloze i nacisne to nie musze machac, bo samo leci przez jakis czas i sie pojemnik zapelnila, wiec elektryczny jest tutaj zbedny poza tym jak mi sie robily te gule na piersi to podczas ssania przez corcie bardzo bolalo, a laktatorem nie
Moze ten laktator medela jest jakis nie teges. A moze jestes za bardzo spieta? bo ja jak widze ze Mala juz placze a jeszcze chce odciagac to ni huhu nei chce leciec. Ona sie denerwuje, ja sie denerwuje. Najlepiej na luzie

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
zapomniałam napisać ze byłam wczoraj u gina na przeglądzie podwozia i mi powiedziała, że w ogóle nie widać ze rodziłam hurra, czyli to mit, ze po porodzie jest " rozklapiocha"

no to super chociaz ja szczerze mowiac tez nie widze roznicy
bardziej się martwie to moją "nadżerką" dołuje mnie to. I ze przez dwa miesiące lekarz nie kazał nic ten teges. Ciekawe... przyznam ze sie do tego nie dostsowalam, bo mnei w srodku nic nie bolia on podobno tak zawsze broni
zreszta za tydzien ide do innego gina (juz 3ego) a jak sie okaze ze ten mi powie jeszcze co innego to chyba spadam do Rzeszowa...niestety, tacy lekarze u mnie w miescie

Stary 2010-03-17, 09:46   #4675
brombusia
Zakorzenienie

Haj

Jak moje dziecię miało 2-3 miesiące to spało całą noc, do 7-8, a teraz
Dzisiaj pierwsza pobudka była o 0.30, dostał smoczek i potem obudził się o 4.30 Potem znowu koło 7 cycować chciał, ale spać to nie
Teraz też łajza jedna leży w łóżeczku i ani myśli zamknąć oczka, a matka by też chciała zalec w końcu w łóżku Wykończona jestem ostatnio jak zaraz po porodzie

I przez to rowerka w poniedziałek nie ruszyłam w ogóle a wczoraj ledwo 5 km przejechałam.
Konspi
możesz mnie jakoś zmobilizować ?
A i na te kupki oprócz dicofloru podawałam też smectę, ale od soboty nie dostał już, teraz tylko dicoflor ( mój pediatra kazał dawać 1/2 dziennie, a babka z pogotowia 2x dziennie, więc wypośrodkowałam i daję 1 raz dziennie całą kaspułkę )

Stary 2010-03-17, 09:50   #4676
82gosia
Raczkowanie

Witam
Mam do odsprzedania 3 op. kropli Sab Simplex. Nakupowałam tego dużo a maly wlasnie przestał mieć kolki.
Pozdrawiam Was serdecznie
82gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 10:07   #4677
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
brombusiu oj przepraszam nie chciałam cie urazić
może jakbym miała innych sąsiadów i troche większe mieszkanko to bym tak nienarzekała

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

no to nieźle schładzacie

my ogólnie to mało co pijemy coś procentowego, bardziej rzaźniemy piwko niż wódke, u mnie wódka może stać w lodówce bardzo bardzo długo to czasami wieczorem do filmu mój sie pyta czy zrobimy se po drinku a ja na to że wole piwko siorbnąć, no ale po czasie przyjdzie siostra albo znajomi to wkońcu sie to obali

za to mój tata to nawet drinka se robi do wanny, moczy sie w gorącej wodzie i drinka popija, ja już mu powiedziałam żeby tak niepopijał w tej wannie bo tam kiedy zostanie tyczeć i kto go bedzie wyciągał z tamtąd
a zdrugiej strony dziewczyny wyobrażacie sobie jak wygląda pomarszczony wacuś po długim siedzeniu w wodzie?
bo jak tak sie dłużej siedzi to widać jak palce sie marszczą to wacuś musi wyglądac dopiero nieźle

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

co do spacerówek ja mam z kompletu 3w1 z TAKO i narazie to niebede niec więcej kupować chyba że mnie zdenerwuje ta spacerówka to sie wtedy namyśle

lece sie szykować na zakupki

a moja mała dziś zrobiła pobudke o 5rano i znów niechciała spać tak jak co dzień dopiero teraz usnęła ale niewiem na jak długo znowu

puźniej sie odezwe papa
To tak jak u nas wodki w ogole w domu nie mam,piwo sie przeterminowalo,w barku mam kilka butelek czerwonego wina bo tz lubi i jak jezdzil po swiecie to sobie z kazdego kraju przywiozl ale i tak stoja i nawet ich nie otworzyl

A tak w ogole witam mamusie
U nas dzis piekna pogoda wiec szykujemy sie na spacer powoli,dzis mamy tatusia w domu wiec bedzie rodzinny spacer

Moj maly od wczoraj pcha tak łapki do buzi i przy tym az krzyczy i jezdzi po dziąsłach ,dolne dziąsełka troszke podpuchniete wiec kto woe moze niedługo pojawi sie dodatkowy lokator w buzi

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:49   #4678
kolanosia
Rozeznanie

hej kobitki!

znowu pisze jedna reka.....

Dzieki asioczka za linka, mi tez najbardziej podoba sie ta trzecia suienka i czekam na opinie guci. a twoja królewna ś liczna, troszke podobna do mojej a pierwsza fota piekna!

Kareninko wózki fajne....nie jestem pewna ale pierwszy dla mnie chyba lepszy....ale ja jeszcze tematu nie zgłebiłam i nie dobijaj mnie tymi tekstami o pobudce synka bo moja Lena jak zaczarowana od 2 tyg budzi sie o 4.20 a potem tylko oszukac sie do 5 daje i koniec spania

dziewczyny którym dziei pszesypiaja noce naprwade okrutnie zazdrosze! ja jestem naprawde skonana po takiej pobudce, dodam ze karmie przez sen oo 23.30 i nie wiem o co chodzi. Lena ma 14 tyg, było duzo lepiej a teraz....Brombi piszesz ze Fifi tez sie budzi ale daje sie oszukac smoczkiem tak? Jejku co robimy nie tak?

do tego mam nowy problem.....przed kazdym karmieniem mala wpada w szał na widok butelki...prezy sie, wygina, krzyczy. jak ja spionizuje lepiej, po tym znowu próbuje połozyc na reku i to samo. podobnie przy podawaniu herbatki. walcze z nia ok 30 min zanim sie uspokoi i zje. czy ktos mial taka sytuacje???

a moze juz powinnam ja na 4 h plan przestawic? ale mozna tak na samym mleku? jeszcze chciałam z tydzień byc tylko na mleku bez słoiczków, ale sama nie wiem co robic. kobitki pomózcie
Stary 2010-03-17, 11:57   #4679
domi7ks
Zakorzenienie

Kolanosiu u nas Polcia przesypiala cale nocy, a ostatnio sie to posypalo i jest pobudka raz w nocy obowiazkowo. Jakos pare dni temu jeszcze udalo sie, ze znow przespala a tak to oszukac sie nie da smoczkiem i trzeba ja wziac i karmic. W dodatku je godzine
Moze to jakis skok moja Malutka wczoraj skonczyla 12 tyg, wiec moze skos 12ego tyg?ni znaju
Ty mozesz w sumie juz probowac przestawic na 4h tryb karmienia. U tych cycatych jest chyba trudniej to wprowadzic

a gdzie fotki?
Moja cora polubila sie W KONCU z mata...bo przedtem sie nia nie inetersowala za bardzo...a teraz potrafi przelezec dwie godzinki, dzieki temu mam czas dla siebie i na nabijanie posotw na wizazu
Nawet spokojnie kapiel wzielam niedawno...musze sie zabrac jeszcze za obiad

Stary 2010-03-17, 12:10   #4680
gucia6
Zakorzenienie

hej mamuśki,
melduję się, że żyję, ale nawet was nie będę nadrabiać, bo od wczoraj ślęczę nad papierami, a w internecie szukam ewentualnych dostawców i hurtowni różnej maści i rodzaju, i do tego trochę się uczę, a w międzyczasie szukam pracy Więc wybaczcie mi moją nieobecność

I bym zapomniała
Andre, Oli, Kamilce, Magdusi i Nili życzę dużo zdrówka i słoneczka z okazji minięcia kolejnych miesięcy

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-03-17 o 12:14
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości