|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
A tam straszne
![]() Jako typowy blokers czuję się urażona ![]()
#4652 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Kareninko mi sie tam ta spacerowka podoba tylko ze jest droga http://dino.sklep.pl/nowy/hauck-espr...is-p-4315.html
#4653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ostatnio wyciagnelam piwko tz ktore kiedys wlozył do lodowki zeby sie schłodzilo i tak dlugo sie chłodziło ze az przeterminowało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oooooo....mi tez sie podoba...tylko te 8 kg....hmmm...ale fajny.... ![]() Ja wynalazlam cosik takiego poki co: http://www.allegro.pl/item956209586_...sign_w_wa.html http://www.allegro.pl/item947195769_...najtaniej.html ....co myslicie..? ...hmmm....znalazlam tego Esprita i na niemieckich opisach jest wszedzie napisane, ze on wazy 10 kg, a nie 8 jak na polskich... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-03-16 o 21:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tym drugim bardziej odpowiada mi kolorystyka, tylko coś podejrzanie tani ![]() Mnie się podoba Graco Mosaic , Ela ma taki, tylko że dość ciężki jak na tego typu spacerówkę.
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
Kareninko ale ten drugi to parasolka a parasolki nie chcialas.. ja mam tania parasolke coneco traffic i wytrzymala juz ponad rok ale raczej dla Tomka bedziemy musieli kupic nowa bo polskie chodnki sa zabojcze dla malych kolek
![]() o Adus ma dokladnie taki http://www.allegro.pl/item949731576_...tis_folia.html
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-03-17 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, one tak chodza ![]() Ja w ogole to chcialam spacerowke Babydream i one sa po ok. 200 zl, ale nie ma na all... ![]() Ale z tych dwoch mysle, ze chyba cos moglabym juz wybrac... ![]() Nad Graco Mosaic tez mysle i nie jest taki ciezki, bo niektore sa 10 kg a niektore kolo 6-7 kg wiec ok ![]() ![]() ...dobra, ide mlodego nakarmic na spiocha i....przyznaje, ze nie wiem czy wroce... ![]() Slodkich snow ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Parasolki nie chciała, a to chyba taka typowa parasolka. Ja tak myślę, czy nie kupić takiej taniej, bo w sumie potrzebuję najbardziej na lato i na wczasy, na jesień i tak przesiedlibyśmy się z powrotem do marity ![]()
![]() |
#4659 |
Zakorzenienie
|
acha ja tylko chcialam powiedziec ze ogladalam parasolki 6kg i chwialo sie to na wszystkie strony wiec wole juz troche ciezsza ale wytrzymalsza..
#4660 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() mi sie dziecko wreszcie "naprawilo" i zamiast o 4, obudzila sie o 6:30 ![]() kurcze, a gdzie jest Gucia?? ![]() ![]() no i oczywiscie 100 lat 100 lat dla Kamilki! ![]() ![]() ![]() ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-03-17 o 06:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Wtajemniczenie
|
brombusiu oj przepraszam nie chciałam cie urazić
![]() ![]() ![]() może jakbym miała innych sąsiadów i troche większe mieszkanko to bym tak nienarzekała ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() my ogólnie to mało co pijemy coś procentowego, bardziej rzaźniemy piwko niż wódke, u mnie wódka może stać w lodówce bardzo bardzo długo to czasami wieczorem do filmu mój sie pyta czy zrobimy se po drinku a ja na to że wole piwko siorbnąć, no ale po czasie przyjdzie siostra albo znajomi to wkońcu sie to obali za to mój tata to nawet drinka se robi do wanny, moczy sie w gorącej wodzie i drinka popija, ja już mu powiedziałam żeby tak niepopijał w tej wannie bo tam kiedy zostanie tyczeć i kto go bedzie wyciągał z tamtąd ![]() a zdrugiej strony dziewczyny wyobrażacie sobie jak wygląda pomarszczony wacuś po długim siedzeniu w wodzie? ![]() ![]() bo jak tak sie dłużej siedzi to widać jak palce sie marszczą to wacuś musi wyglądac dopiero nieźle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- co do spacerówek ja mam z kompletu 3w1 z TAKO i narazie to niebede niec więcej kupować chyba że mnie zdenerwuje ta spacerówka to sie wtedy namyśle lece sie szykować na zakupki ![]() ![]() a moja mała dziś zrobiła pobudke o 5rano i znów niechciała spać tak jak co dzień dopiero teraz usnęła ale niewiem na jak długo znowu puźniej sie odezwe papa
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry,
ładnie się witam i lece nadrabiać. czy ktoś słyszal jaka pogoda ma być na świeta? Nie wiem czy zamawiac płaszczyk na chrzest da malego... Spóźnione zyczenia dla Andre!!!!!!!! 5 m-cy? jak to leci ![]() ![]() ![]() dla dziewczynek: Tarasi - Nili ![]() ![]() ![]() i córeczki Ditu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Spacerkow zazdroszcze, to się dotleniłyście ![]() No i dobrze, kurcze a jak tak sie trzeslam jak mi dwie kropelki niechcący wpadły... ![]() Dziś przychodzi do mnie moja przyjaciołka, musze Was nadgonic, a potem trochę domik ogarnąć ![]()
![]() |
#4663 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i są też plusy niekarmienia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zazdraszczam ![]() Cytat:
![]() Cześć Mamusie ![]() nie siedzieć jeden wieczór na wizazu i potem pol ranka trzeba nadrabiać co naskrobałyście ![]() ![]() Ja sie chciałam pochwalić, że mam znów normalną ilość mleczka ![]() w nocy o 3.30 sie obudzilam bo myslalam, ze jedna cyca mi eksploduje i na moje szczescie obudzila sie tez corcia wiec ja nakarmilam. I o 7 wstalam i sciagnelam znow duzo mleczka, bo 175 ml i to nie wszytsko, bo cora sie juz zbudziła i plakac zaczela ![]() ![]() ![]() Bo ostatnio jak mialam ten kryzys to po nocy ( z malym karmieniem w nocy) sciagalam ledwie 130 ml ![]() Jutro szczepienie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | ||||||
Zakorzenienie
|
No to wczoraj niezla dżampa tu była
![]() Cytat:
ale czy KTOŚ JESZCZE MA VIGANTOL? ILE KROPLI PODAJECIE? Chyba zostane przy tych dwoch zgodnei z ostatnim zaleceniem lekarza... Cytat:
![]() Wit K do końca 3 m-ca, potem odtsawiamy, ja dawałam 4-5 dni dlużej, aż skończylismy opakowanie. Ale poniewaz wcześniej miał przerwy np w szpitalu to myśle że sie wyrownalo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brombi przypomnij mi - Ty coś jeszcze podawałaś na te begunki? czy sam dicoflor pomogl? U nas w niedziele bylo coś podejrzanego... Cytat:
![]() Ja jestem ciekawa kiedy oczy się zmieniają... i jak to będzie wyglądało stopniowo... ![]() Cytat:
![]() ![]() Za to chyba muszę sie kiedys zmusic do uzycia laktatora i podac mu w końcu swoje mleko ale z butli, zeby wprawy z butelką nie stracił. Chociaz myśle że Staś tak jak Ola Eli, i z cyca i z butli... ![]() Ale wczoraj mi strasznie ulewal,,, nie wiem od czego to zależy, czasami lepszy dzień i nic, a czasem strasznie...
![]() |
#4665 |
Zakorzenienie
|
No ja zawsze po nocy odciagam i rano podana jest butelka. I nie ma zadnego problemu z ciagnieciem czy cyca czy butli. Ale zawsze jeden smoczek, bo przez inne Polcia nie potrafi tak ciągnąć. Musi miec taki, przez który mleko baaardzo ciężko leci
![]() A tak to przez cały dzień leci piers ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-03-17 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wieczorem... chyba musze się przemoc, chciaz aż sie wzdrygam, nie cierpię latatora.... ![]()
![]() |
#4667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi Polcia zaczeła przesypiać całe noce to zaczełąm odciagać albo wstając w nocy albo zaraz po przebudzeniu, jak jeszcze spała. Ale wcześniej jak sie zawsze budziła w nocy to nie odciagałam. Zresztą zauważyłam też, że jak karmie w nocy albo odciągam, to rano i w ciagu dnia tego mleko jest duzo więcej ![]() Ja tam swój laktator polubiłam- fajny jest ![]() U nas ogólnie w ciągu dnia to jedzenie jest ostatni nieregularne.Przedwczoraj karmiłam prawie 3h z małymi przerwami. A potem były 4 godziny nie jedzenia ![]() ![]() A u nas z jedzenia raczek przechodzimy juz do konsumpcji zabawek ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-03-17 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | ||||||
Zadomowienie
|
heloł
![]() pisze jedna reka wiec przepraszam za błedy asioczka- piękniasta ta Twoja zlotowlosa krolewna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajne uczucie co nie? ![]() ja tak miałam po basenie, (niby w sobote o 8 15 czyli wcześnie) a energia potem na cały dzień, dlatego chyba sie zapisze na dodatkowy basen, tak ze pójde sobie sama popływać w tygodniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z karmieniem nocnym to prawda - bardziej pobudza laktacje ![]() A Asioczka... zapomniałam - mi też bardzo sie podoba Twoja krolewna, jokoś zawsze miałam szczególny sentyment do takich zlotowłosych ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 |
Wtajemniczenie
|
No widzisz!
![]() ![]() my już po szczepieniu, nawet nie było tak źle ale łezki poleciały. Mała waży 5370 czyli od ostatniej wizyty (6 tygodni temu) przybrała 1320 ![]() następne szczepienie pod koniec kwietnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Raczkowanie
|
Kochane,
Dzięki za uściski dla Bartusia i wyrazy współczucia ![]() ![]() I duuużo gorzej, niż po samym szczepieniu! Jakbym była sama z nim, to pewnie bysmy tak siedzieli i płakali razem... Kropcia - no śliczny synek, ale wg mnie od razu widać, że synek ![]() Asioczka, jerba mate - dobre ![]() Domi, a jaki masz laktator? Bo ja mam medeli ten najprostszy, w sumie nie planowałam odciągać regularnie, ale TZ uwielbia karmić a poza tym i tak dajemy mu laktoral w mleku moim rozpuszczony i wapno, więc ściągam - no i potem się pewnie przyda bardziej. Ten mój jest beznadziejny, namacham się nim strasznie i dwóch rąk do tego trzeba, bo to działa jak strzykawa - bez sensu. Tak więc zastanawiam się nad kupnem, moze nawet medeli elektrycznej (koło 200, podobno b. dobra). Ale u mnie ze ściaganiem jest kiepsko - jak mi się uda 60 to jest giczes, a przecież czuję że w piersiach jeszcze full mleka!! Nie wiem, o co biega ![]() No moje dziecię na razie od gdzieś tygodnia konsumuje rączki, z takim zapamiętaniem, że ma mega wysuszone łapki ![]()
#4672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja powiem szczerze, że lubie teraz odciagac mleczko, bo zawsze jestem ciekawa ile tym razem uda mi sie odciagnac, ile corcia z tego zje, itp ![]() to liczenie ml niczym liczenie kalorii ![]() Cytat:
![]() my jutro idziemy na szczepionko, 6 tyg temu Polcia ważyła 4150g, więc teraz mam nadzieje, ze conajmniej 5200 bedzie ważyła ![]() ![]() My sobie rotawirusy chyba podarujemy. Narazie ja z Pola bede siedziala w domu, nie planujemy w najblizszym czasie złobka...No mam nadzieje, ze nie robimy źle ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | ||||
Zadomowienie
|
zapomniałam napisać ze byłam wczoraj u gina na przeglądzie podwozia i mi powiedziała, że w ogóle nie widać ze rodziłam
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no ale wczoraj powiedziałam TZowi zeby piwko otworzył i głębokiego łyczka się napiłam! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oj ja tez juz się pożegnałam z laktatorem, nie chce mi się pompować ![]() Konspi Olka tez raz ulewa, a raz wcale i też nie wiem od czego to zależy. Ale raczej sie tym nie martwię skoro ładnie na wadze przybiera ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ręczny Avent ISIS. I nie mogę na niego narzekac. Choc np. jak mialam ten kryzys ostatnio i udalo mi sie sciagnac 120 ml i nakarmilam POle, to po oproznieniu butelki jeszcze był płacz i musialam przystawiac do cyca. Choc laktatorem już nie moglam do konca sciagnac. Jednym słowem jak karmie piersia to cyce sie robia mieciutkie a jesli odciagam to czuje, ze jeszcze cos tam jest i pod żadnym kątem nie moge ustawić go tak, żeby sciagnac do końca. To jednak nie to samo co ssanie maleństwa ![]() Ja zanimgo kupiłam, to czytałam opinie na necie i ten był bardzo polecany. Mimo, że ręczny to bardzo szybko sciagam mleko. W dodatku na poczatku zanim przyloze i nacisne to nie musze machac, bo samo leci przez jakis czas i sie pojemnik zapelnila, wiec elektryczny jest tutaj zbedny ![]() ![]() Moze ten laktator medela jest jakis nie teges. A moze jestes za bardzo spieta? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
no to super ![]() ![]() bardziej się martwie to moją "nadżerką" dołuje mnie to. I ze przez dwa miesiące lekarz nie kazał nic ten teges. Ciekawe... przyznam ze sie do tego nie dostsowalam, bo mnei w srodku nic nie boli ![]() ![]() zreszta za tydzien ide do innego gina (juz 3ego) a jak sie okaze ze ten mi powie jeszcze co innego to chyba spadam do Rzeszowa...niestety, tacy lekarze u mnie w miescie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Jak moje dziecię miało 2-3 miesiące to spało całą noc, do 7-8, a teraz ![]() Dzisiaj pierwsza pobudka była o 0.30, dostał smoczek i potem obudził się o 4.30 ![]() ![]() Teraz też łajza jedna leży w łóżeczku i ani myśli zamknąć oczka, a matka by też chciała zalec w końcu w łóżku ![]() ![]() I przez to rowerka w poniedziałek nie ruszyłam w ogóle a wczoraj ledwo 5 km przejechałam. Konspi możesz mnie jakoś zmobilizować ? ![]() A i na te kupki oprócz dicofloru podawałam też smectę, ale od soboty nie dostał już, teraz tylko dicoflor ( mój pediatra kazał dawać 1/2 dziennie, a babka z pogotowia 2x dziennie, więc wypośrodkowałam i daję 1 raz dziennie całą kaspułkę ![]()
#4676 |
Raczkowanie
|
Witam
Mam do odsprzedania 3 op. kropli Sab Simplex. Nakupowałam tego dużo a maly wlasnie przestał mieć kolki. Pozdrawiam Was serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak w ogole witam mamusie U nas dzis piekna pogoda wiec szykujemy sie na spacer powoli,dzis mamy tatusia w domu wiec bedzie rodzinny spacer Moj maly od wczoraj pcha tak łapki do buzi i przy tym az krzyczy i jezdzi po dziąsłach ,dolne dziąsełka troszke podpuchniete wiec kto woe moze niedługo pojawi sie dodatkowy lokator w buzi ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4678 |
Rozeznanie
|
hej kobitki!
znowu pisze jedna reka..... Dzieki asioczka za linka, mi tez najbardziej podoba sie ta trzecia suienka i czekam na opinie guci. a twoja królewna ś liczna, troszke podobna do mojej ![]() Kareninko wózki fajne....nie jestem pewna ale pierwszy dla mnie chyba lepszy....ale ja jeszcze tematu nie zgłebiłam i nie dobijaj mnie tymi tekstami o pobudce synka bo moja Lena jak zaczarowana od 2 tyg budzi sie o 4.20 a potem tylko oszukac sie do 5 daje i koniec spania ![]() dziewczyny którym dziei pszesypiaja noce naprwade okrutnie zazdrosze! ja jestem naprawde skonana po takiej pobudce, dodam ze karmie przez sen oo 23.30 i nie wiem o co chodzi. Lena ma 14 tyg, było duzo lepiej a teraz....Brombi piszesz ze Fifi tez sie budzi ale daje sie oszukac smoczkiem tak? Jejku co robimy nie tak? do tego mam nowy problem.....przed kazdym karmieniem mala wpada w szał na widok butelki...prezy sie, wygina, krzyczy. jak ja spionizuje lepiej, po tym znowu próbuje połozyc na reku i to samo. podobnie przy podawaniu herbatki. walcze z nia ok 30 min zanim sie uspokoi i zje. czy ktos mial taka sytuacje??? a moze juz powinnam ja na 4 h plan przestawic? ale mozna tak na samym mleku? jeszcze chciałam z tydzień byc tylko na mleku bez słoiczków, ale sama nie wiem co robic. kobitki pomózcie ![]()
#4679 |
Zakorzenienie
|
Kolanosiu u nas Polcia przesypiala cale nocy, a ostatnio sie to posypalo i jest pobudka raz w nocy obowiazkowo. Jakos pare dni temu jeszcze udalo sie, ze znow przespala a tak to oszukac sie nie da smoczkiem i trzeba ja wziac i karmic. W dodatku je godzine
![]() Moze to jakis skok ![]() ![]() Ty mozesz w sumie juz probowac przestawic na 4h tryb karmienia. U tych cycatych jest chyba trudniej to wprowadzic ![]() a gdzie fotki? ![]() Moja cora polubila sie W KONCU z mata...bo przedtem sie nia nie inetersowala za bardzo...a teraz potrafi przelezec dwie godzinki, dzieki temu mam czas dla siebie i na nabijanie posotw na wizazu ![]() Nawet spokojnie kapiel wzielam niedawno...musze sie zabrac jeszcze za obiad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki,
melduję się, że żyję, ale nawet was nie będę nadrabiać, bo od wczoraj ślęczę nad papierami, a w internecie szukam ewentualnych dostawców i hurtowni różnej maści i rodzaju, i do tego trochę się uczę, a w międzyczasie szukam pracy ![]() ![]() I bym zapomniała Andre, Oli, Kamilce, Magdusi i Nili życzę dużo zdrówka i słoneczka z okazji minięcia kolejnych miesięcy ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-03-17 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.