|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() ![]() a co do porodu to ja musze pogadac z moja gin bo ta moja kolezanka rodzila u niej 3 dzieci (tyle ze to cesarki) i ona dzwonila do gin ze jedzie rodzic i ta przyjezdzala do szpitala. a ona zawsze do porodu podobno zabiera swojego anestezjologa i polozna. tyle ze to kilka lat temu bylo i nie wiem jak to u niej teraz wyglada
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-03-17 o 16:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
ok lece dziewczyny na szkołę rodzenia bo Bajka będzie na mnie znowu czekać ( na ostatnie nasze spotkanie tez się spóźniłam). także papa i do napisania po!
![]()
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj, rozgosc sie i napisz cos o sobie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zadomowienie
|
a moim zdaniem mimo że się nie znam to właśnie najlepiej rozwiązać sadem pracy ( wygraną masz w kieszeni a oni będą musieli pokryć wszystkie koszta) i narobić firmie koło du...py bo to się w głowie nie mieści jacy ludzie potrafią być hamy po pierwsze kompletnie bezprawnie po 2 przeciez to zus po miesiącu by płacił więc bardzo by ich to nie szarpneło może myśleli że trafili na jakąś "ciemnote" co da sie wyrolowac dobrze że trafili na ciebie a ty im pokazesz !!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Raczkowanie
|
Mam na imię Roksana, jestem 20latką z Chorzowa. W brzuszku noszę 16tygodniowe maleństwo, termin mam na 27 sierpnia, więc jeszcze się zaliczam do Waszego wątku
![]() Widziałam, że mówiłyście tu już o zakupach wózków, łóżeczek i ubranek. Zatem ja tam praktycznie nic jeszcze nie mam, u mnie w rodzinie zabobon wczesnego kupowania jest tematem tabu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Rozeznanie
|
Aleeeeee mnie dzisiaj głowa boli
![]() Co do obecności mężczyzny przy porodzie to mój nie będzie i ja nawet nie chcę żeby był po co ma patrzeć jak się męczę. A poza tym pewnie by tam padł bo wrażliwy na takie widoki jest i musieli by się nim zająć ![]() Basiu koniecznie porozmawiaj z kadrową i jakby co to do sądu pracy pisz bo to śmierdząca sprawa. Farminko twój brzuszek rzeczywiście na 7 miesiąc nie wygląda ![]() A my zaczynamy dzisiaj 19 tydzień i mój M dzisiaj pierwszy raz poczuł dzidzię przykładając rękę bo wcześniej tylko ja czułam ruchy. Carmena witaj http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxdqk3b3v0l9aq.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i co do basienki- dziewczęta mają racje. pracodawca złamał prawo. zanim poinformowałam mojego pracodawcę przeleciałam kodeks pracy 10razy. I również proponuję sąd pracy...wygrana jak banku a jeszcze możesz się ubiegać o odszkodowanie (była zresztą ostatnio w telewizji podobna sytuacja ![]() niezawsze, Lilka___ kłaniam się również ![]()
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo ![]() Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-03-17 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- bassienka - współczuję ... świnie i tyle. Walcz o swoje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Kuźwa jutro bede gadac z kadrowa i zobaczymy co powie... szlag czlowieka moze trafic. Zastanawiam sie teraz tylko co mam zrobic jak pojde w przszla srode do lekarza, czy L4 ma mi wystawic, na co to L4, na firme czy jak...
cisnienie nadal mam wysokie, nerwy sie utrzymuja... nie lubie takich sytuacji... ja od ponad miesiaca jestem na zwolnieniu, wiec mi juz ZUS placi, wiec wiesz... ale oni powiedzieli ze zrobia kolo dupy i sie staraja... mysla,ze ja glupia jestem i nie wiem nic, nie orientuje sie... Najgorsze jest ot,ze ta kadrowa to ta o ktorej pisalam... co do konca ciazy pracowala, do ostatniego dnia, w czasie urlopu macierzynskiego przychodzila raz w tygodniu do pracy, brala robote do domu... a jak wrocila od razu po macierzynskim to jej obnizyli wyplate o ponad tysiac zlotych... myslalam wiec ze baba bedzie przyjemna i po mojej stronie... pewnie gdyby ianczej zareagowali na wiesc o mojej ciazy, nie bylabym na zwolnieniu tylko tam pracowala nadal... Dziekuje dziewczyny ze jestescie, ze wspieracie... szlag czlowieka trafia, serio! Musze zadzwonic do Sadu Pracy dowiedziec sie co teraz musze zrobic, jak to rozegrac... i ciekawa jestem jak z tym odszkodowaniem, bo ktos pisal ze moge sie ubiegac... Carmena witaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Jestem wyrąbana jak byk po corridzie. Dopiero sobie obiad gotuję ziemniaki, fasolka szparagowa i kwaśne mleko. A na deser kupiłam sobie napleonkę, bo mi sie należny po ciężkim dniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Raczkowanie
|
hd2005 helloł
![]() bassienkaw hmmm...jeśli tylko będę mogła to chętnie ![]() a tak btw. to mam pytanie...czy Wy też przed połówkowym bardzo bałyście się o swoje dzieciątka? zanim dowiedziałam się, że jestem to bardzo balowałam, poza tym ostatnie badanie usg miałam w 10tygodniu i to jeszcze zrobione 'na odwal się' ...dlatego też zmieniam ginekologa (bo z tamtym miałam cyrki-krzyczał po mnie że przyszłam po skierowanie na badania i wogole) i okropnie martwię się o maluszka, bo w sumie nic nie wiem. Ostatnim razem usłyszałam tylko 'ciąża prawidłowa' i nic poza tym, trwało to może 2-3 minuty.
#2266 |
Raczkowanie
|
bassienka Tak jak mowia dziewczyny ,walcz o swoje !Prawo jest po Twojej stronie. Ja tez mialam tutaj bardzo duzo przejsc z pracodawca ,a pozniej tutetejszym ZUS-em ,dopiero w tym tyg. wszystko sie wyjasnilo ,takze wiem doskonale jak to jest. Wiem ,ze takze w twoim przypadku wszystko zakonczy sie pomyslnie. Co do zwolnienia to wydaje mi sie ,ze nadal powinno byc wystawiane na twoja firme.
Wizaz uzaleznia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
Basiu tu jest link do tej rozmowy w tvn
http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,3...sci_detal.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny! ja za chwile lece do lekarza. glukoze dostalam juz na ostatniej wizycie i mam wypic godzine przed, wcale nie na czczo bo wizyte mam na 14. ciekawa jestem czemu niektorzy lekarze wymagaja na czczo a dla innych to obojetne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Koniecznie porozmawiaj z osobami, które się na tym znają i nie pozostaje Ci nic innego jak wytoczyć im "wojnę", jeśli tego chcieli to niech mają.Nie daj się zastraszyć i nie zostawiaj tego tak tylko dla świętego spokoju. Ja jedną taka wojnę wygrałam jak jeszcze mieszkałam w Katowicach i pracowałam w Siemianowicach Śląskich, zgłosiłam sprawę do PIP i dostałam co do grosika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie nie bylo Cie kilka dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zadomowienie
|
Już doczytałam, dopiero nadrabiam zaległości od południa
![]() Miło że jesteś z nami!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam czekam a ksiedza jak nie bylo tak ni ma ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Widzialyscie dzieci juz mamus marcowo-kwietniowych fajny tytul maja w ogole watku i maja na pierwszej stronie juz dzidzi urodzone sliczne. Fajnie aby u nas tez tak bylo tylko to pewnie juz musialaby prowadzi ktoras ktora nie urodzila, bo nie sadze aby Alguien juz z dzidzia na rekach miala czas na edytowanie zdjec. tu link https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=412300 Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-03-17 o 18:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zadomowienie
|
Ale maleńka się dziś rozszalała w brzuszku, cały dzień brzuch mi lata we wszystkie strony
![]() ![]() ![]() ![]() Jutro ma u mnie być 12 stopni ![]() Któraś wcześniej pytała o położną, ja nie płacę i nie załatwiam sobie położnej, koleżanka rodziła kilka miesięcy temu, płaciła położnej 250 zł - to był jej drugi poród i powiedziała mi że różnicy żadnej nie było, bo te które są na dyżurze w szpitalu i tak robią to samo co ta którą sobie sami opłacimy, nic innego nam nie zrobi. Ja Martynkę urodziłam bez "swojej" położnej i teraz też nie chce, uważam że te panie w szpitalu bardzo dobrze się mną zajęły, przecież codziennie odbieraja tyle porodów że wiedzą juz dobrze jak się nami zająć ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Jedyne co, to dziewczyny dowiedzcie się czy w szpitalach, w których rodzicie wymagają golenia miejsc intymnych do porodu bo z tego co wiem nie wszystkie szpitale wymagają. Ja jak rodziłam małą to w terminie byłam przygotowana, wygolona i w ogóle ale że małej się na świat nie spieszyło to po tych kilku dniach troszkę "zarosłam "i jak przyjęli mnie na oddział to goliła mnie taka pielęgniara, wredne babsko taką maszynką na żyletki i tak mnie zacięła, że aż krew mi poszła.Nic mi nie dało to jej: " oj przepraszam..."Teraz obiecałam sobie że już się nie dam zaskoczyć ![]() Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-03-17 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() carmena witamy. ja sie boje przed kazda wizyta, dopiero odkad czuje kopniaki jestem jakas spokojniejsza wiec nie martw sie nie jestes sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.