|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Mam hamletowski dylemat:
"Zakładać czy nie zakładać" ![]()
#4952 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Rozeznanie
|
pietrusia dane moje: Magda, podkarpacie, l.27 (jeszcze heheh
![]() O udało się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to jest "jerba mate"?? ![]() Ja zakladam teraz malemu na spacerki spodnie i do tego kurteczke ![]() Zatoka Zosia sliczna!! Maly elfik w tym rozowym! ![]() Wiecie co, mam troche dosc tego obracanie sie André....bo obroci sie na brzuch lezy lezy i potem steka, ze mam na pomoc leciec.....i tak co chwile.... ![]()
![]() |
#4955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropciu ja tez dostalam taka paczuszke,podejrzewam ze oni maja gdzies w bazie kiedy dziecko konczy 4 mce i wtedy wysylaja bo moja sis dostala tydzien po skonczeniu przez mala 4miesiaca i ja tak samo Zatoka Zosienka przecudowna
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No Asioczka wczoraj zapodała takim tekstem, że niby na macie, taki przypływ energii, no wiesz ![]() A mój ostatnio wywija tymi pałąkami że hej, dzisiaj to nogi założył na górę i wszystko się uginało ![]()
![]() |
#4958 | |
Zadomowienie
|
zakładać,zakładać
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja bym chciała zeby Olka już się zaczęła przewracać. Ale jak robie jej treningi to jest lekko zdziwiona o co chodzi ![]() AAAAAAAAAAAAa Brombi obiecałaś zdjęcie jak nosić prawidłowo malucha!!! Ja czekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
Brombi ja tez mam ta ksiazaczke hipp do 31.03 i tez zamierzam jakies zapasy zrobic bo pomimo ze zamierzam gotowac to przeciez nie zawsze bedziemy w domu jesc.
przy Adusiu z hippa nic nie dostalam ale z nestle cos bylo.. dziewczyny jak tam postepy we wklejaniu fotek do albumiku?? ![]() Kareninko dobrze ze juz lepiej. wysoka mialas temp.
#4960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobra wkleję, żebyś miała jasny pogląd na to Załącznik 2961235 Zwróć uwagę, najlepiej sprawdź w lustrze, żeby kręgosłup dziecka był prosto, tzn. nie przechylony w żadną stroną, na tym zdjęciu widzę, że jednak całkiem prosto nie był, poza tym, nóżki można podciągnąć troszkę bardziej do góry. Załącznik 2961236 MA być wygięty do przodu, żeby plecki układały się w C i sam trzymać główkę, jak się zmęczy to odkładamy. Chodzi o to, żeby dziecko samo starało się utrzymywać prosto, takie utrwalanie nawyku dobrej postawy ![]() Niestety Filuś się nie męczy, a mnie od takiego noszenia bardzo ręka boli, bo cały jego ciężar spoczywa na ręce, jak go opierałam sobie na klatce piersiowej to mogłam nosić i nosić, a tak to góra 10 minut, wycieczka krajoznawcza po mieszkaniu i finito ![]() Najlepiej go nosi Teściówka, ale ona dopiero wpadnie w przyszłym tygodniu, więc nie mam jak jej zdjęcia zrobić ![]()
![]() |
#4962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4963 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie, że wkleiłaś fotki, zawsze to lepiej niż sobie wyobrażać pozycję z opisu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | ||
Raczkowanie
|
Wszystkim ślicznie dziękuję za komplementa
![]() ![]() suonko2 ale fajniusia Lenka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas w niedzielę będą chrzciny a w domu bałagan ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, tylko pamiętajcie, że ze mnie żaden zawitkowski i mogę robić błędy
![]() Tak i jak na body za 7 zł to całkiem fajne jest ![]()
#4966 |
Zakorzenienie
|
A ja tak z innej beczki
![]() ![]() Sypialnia: Załącznik 2961298 Salon: Załącznik 2961299
#4967 | |
Wtajemniczenie
|
tak myslałam. Sa bardzo fajnie wykonane i nie takie cieniutkie no i maja zatrzaski przy szyi - same zalety
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie lubię body na zakładki, bo Filuś lubi się ciągnąć za ubranko na brzuchu i potem takie porozciągane są przy szyi ![]() Pietrusiu ślicznie ![]() Ależ ja Ci zazdraszczam ![]()
![]() |
#4969 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj szaleja te nasze dzieciaki... ![]() Mama przywiozla mi te zamowione zabawki i miedzy innymi ta wielka mate TIny Love - 100x150 cm....akurat na niej mlody moze sie obracac na wszystkie strony... ![]() A najgorsze jest to, ze na przewijaku tez co chwila tylko myk i juz na brzuchu lezy mega zadowolony...nie mam jak pieluchy zalozyc.... ![]() No ja nie mam jeszcze rajtek wiec zakladam malemu skarpeki - takie sexy do kolanek... ![]() No mialam....troche majaczylam chyba... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4970 |
Raczkowanie
|
zatoka, suonko - sliczne królewny
![]() brombi - rozumiem,ze dziecie można tak trzymać,jak pewnie trzyma główkę? a tu zdjęcie wątkowe Barta ukochanego mojego 1 ręką piszę więc na razie tylko dzień dobry! ale pogoda ![]() a i dane Bartusia: 14.01.2010, SN, 59cm,3900
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez belladonna78 Czas edycji: 2010-03-19 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i tak brykamy jak te owce bledne między dwoma watkami... ![]() Cytat:
![]() jeszcze 5 poźniej i bedzie ok, ja Ci zaliczę ![]() Cytat:
No i z ta ręka od dolu to ja tez nie daje rady ![]() czyli przerzuconego pzrez ramię mam już w ogole nei nosic? My tez mamy i jest super! W tym tygodniu tez coś Tż kupił ![]() To miłego dnia i dokonczcie ten watek, zebym nie musiala latac miedzy jednym a drugim, tylko od razu na nowy! ![]() I z tym klubem i watkiem to mi się nie podoba, bo tez tak bedziemy krązyc co? gdzie? kto i kiedy? napisał.... Moze podpytac mamusie wrzesniowe, jak one rozwiązały sparwę fotek w swoim klubie? Spadam, bo u nas normalnie proby mikrofonu jakieś ![]() ![]()
![]() |
#4972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twój Bartuś to jeszcze za młody na taki sposób noszenia ![]() Zdjęcie śliczne ![]() Już się oporządziłam, zupa zrobiona, teraz czekam na wrzaskuna, żeby się zbudził i śmigamy na spacerek ![]() Mój TŻ wczoraj ukuł teorię, że on po tej marchewce miał taki przypływ energii ![]()
![]() |
#4973 |
Zadomowienie
|
Melduje ze moje dziecie tez sie psuje..
cala noc stekal plakal przez sen i w ogole majaczyl cos.. w dzien tak samo caly czas steka wierci sie placze i zaraz znowu steka placze matko... i pcha wszystko do buzi.. moze to zabki?? ![]() a z nowych umiejetnosci.. FiFik nauczyl sie przewracac z plecow na brzuch ![]() ![]() ![]() Pisac pisac wiecej bo ja chce juz na nowy watek;p Dzisiar wraca tzz ![]()
#4974 |
Zakorzenienie
|
Haj mamuśki
![]() Wklejam zdjęcie wyginania Pauliny... Wygina się tak od wczoraj... Jak już tak do końca się odegnie, to zaczyna wrzeszczeć... Robi tak tylko jak jest sama, jak się ją zagada to wraca do normalnej pozycji... Nie wiem co myśleć... We wtorek idziemy na szczepienie, to się dopytam... Brzuszek mam miękki, więc jej nie boli... Myślałam, że może się chce na brzuszek odwrócić, ale jak ją obracam, to wrzeszczy, zresztą zawsze na brzuchu wrzeszczy... Miała któraś z was taką sytuację? Edit: A tak to jest wesoła, uśmiecha się tu do mnie...
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2010-03-19 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
Sliczny jest Bartus!
![]() Cytat:
![]() A co do Klubu itp. to powiem tak - nawet nie wiemy ile tak naprawde osob nas podczytuje, bo wystarczy, ze ktos jest niewidzialny i nie ma go w pasku na dole... A calkowite przeniesienie sie do klubu jak to zrobily mamusie wrzesniowe troche uwazam za niefajne dlatego, ze ja sama beda w ciazy i teraz tez podczytuje inne watki mamusiowe - i znajduje duzo cennych rad i spostrzezen na przyszlosc ![]() A jak sie zamkniemy tak calkiem to troche to egoistyczne mi sie wydaje...nie wiem sama... Moze byc Klub na jakies tematy, ktorych naprawde nie chcemy poruszac tutaj, ale zeby sie nie poplatalo... ![]()
![]() |
#4976 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ostatnio w jakims poradniku przeczytałam że z tym karmieniem na spiocha to nie do końca dobrze robiłam i przestałam. Podobno dziecko jak śpi nie zawsze "dobrze" ułoży jężyyczek do ssania, a ty wpychając mu butelkę czy sutka jeszcze ten języczek popychasz co powoduje odruch wymiotny. także podobno lepiej jest przebudzić dzidziolka do karmienia, albo poczekać aż samo zgłodnieje i się obudzi. ... ja przestałam karmić na śpiocha. Cytat:
![]() aaaaaa Wrzaskun - dobre! ![]() Cytat:
![]() ![]() mamy już 3 wizażowe Lenki ![]() u mnie pojawia się inf o przerwie technicznej, bu. ale powklejam, powklejam... ale te nasze dzieciaczki pięne! najpięniejsze na całym wizażu! brombi, dzieki za zdjecia ![]() ja w sumie tak intuicyjnie nosiłam Lenke ![]() włąsnie pomyłam 2 okna jeszcze mi troszke zostało, ale wraz ze wzrostem temperatury wzrazta u mnie poziom energii ![]() mała uraczyła mnie dorodnym kupalem, a u nas kupa trzy etapowa etap pierwszy przepowadacz - najcześciej w trakcie karmienia etap drugi - łooomatkooo - narobiony w nową pieluchę po przewinięciu przepowiadacza etap trzeci - kropka nad i - tzw. kleks na zakończenie - oczywiście w nową pieluchę dzień taki jak dziś nazywa się "dniem wielkiej kupy" i jest on charakterystyczny dla gatunku Lenka Jagoda... ![]() musiałam się z wami tym podzielić! ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
mi się skojarzyło to z opisem tego czegoś mięśniowego... ale może tak lubi ? podpytaj lekarza. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | ||
Rozeznanie
|
Bardzo dziękujemy za komplementy
![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez suonko2 Czas edycji: 2010-03-19 o 10:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będziemy chciały ![]() Co do stękania, to mój też wczoraj tak robił i nawet troszkę zakwilił przez sen, może to ząbki rzeczywiście, bo ślini się już niemożliwie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przecież nie możemy się całkiem zamknąć, często ktoś wchodzi na forum szukając jakiejś porady, ja też czasami wyłpuję u Mamuś starszych dzieciaczków jakieś fajne rzeczy. Od tego jest forum i w dodatku publiczne, a w klubie pisałybyśmy jakby jakaś miała bardziej osobiste wynurzenia, żeby nie czytały tego osoby obce ![]()
![]() |
#4979 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4980 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiem, że się powtarzam, ale proszę przemyśl zakup chodzika - to naprawdę mu dobrze nie zrobi. Dziecko ma się rozwijać we własnym tempie, a takie włożone do chodzika nadmiernie obciąża kręgosłup i bioderka, które nie są na to gotowe. Nie mówiąc o tym, że podobno b. dużo urazów dzieci jest które używają chodzika, bo np. wpadają na meble z dużą prędkością ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.