|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przy okazji wklejam fotki z wczorajszego usg, lekarka az sie dziwila ze mala taka ruchliwa i mowila "co ona robi!" jak wkladala sobie noge na glowe i mowila ze jest szalona ![]()
![]() |
#4052 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() ![]() ![]() kashha gratulacje wiem jak to jest jak usłyszłąam że też upragnionego syna mam to mi łezki poleciały aż ![]() ![]() zjadłam naleśniki a teraz bym zjadła taką mocno wysmażoną kiełbaske z grila hmmmmmm zatłuke waaaas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Zakorzenienie
|
kasandra no po prostu cudne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Wtajemniczenie
|
kasandra82 słodziaczek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wzajemnie!!! Cytat:
![]() |
#4056 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
oj ruchliwe będą nasze dzieciaczki ![]() ja jestem ciekawa czy moje będzie spało na usg jak ostatnio u tego lekarza czy zacznie buszować i namęczy się aby dokładnie pomierzyć ![]() hehe właśnie harcuje w brzuszku ![]() ----------------- Co sądzicie o kolorowej sukience na cywilny? Fioletowo- różowo- kremowa... taka wesoła... dekolt w szpic, odcinana pod biustem, do kolan, a właściwie delikatnie za.... w sumie to taka jakby trochę letnia, bo taki letni wzór, niby kwiaty i zastanawiam się czy nie za mało elegancka ![]() ![]() ![]() edit: jednak stwierdziłam oglądając zdj że za mało elegancka.... Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2010-03-26 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Rozeznanie
|
kasha gratuluję syna
![]() kasandra super fotki Siala jak mogłaś z tą kiełbachą, teraz mam ślinotok ![]() A ja najadłam się winogrona i teraz biegam co chwilę siku. A tak w ogóle to ja się chyba z tego forum wypiszę, bo tu same lachony są ![]() ![]() Ja idę na usg połówkowe we wtorek już nie mogę się doczekać |
![]() ![]() |
![]() |
#4058 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zuziunia zjedz cos slodkiego tuz przed usg, to dzidzia pownna byc ruchliwa ![]() Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-03-26 o 15:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie dostałam telefon od szwagra , że mały ma 3400 i długi na 56cm , siostra TŻ miała cesarke oboje czuja sie good. To teraz tylko ja zostałam...żona od brata TŻ rodziła dwa miesiace temu a w niedziele chrzciny TŻ chrzestnym bedzie. Dobra lece Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-26 o 15:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zadomowienie
|
papeteria to gratulacje dla szwagra! dzidzia w sam raz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
Bylam dzis u gina i wyniki odebralam, pozniej latalam po sklepach i spacer a teraz znikam na zebranie wspolnoty.
Gin powiedzial, ze mam wszystko idealnie tzn. szyjka, ph i macica juz za pepek siega ponad 2 palce ![]() ![]() aaaaaaaaa i wiecie co nie przytylam 4kg :/ przytylam 6kg od poczatku ciaazy, ale gin sie ucieszyl i powiedzial, ze w koncu zaczelam tyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |||
Zadomowienie
|
Musze sie Wam pochwalic, mam tesciowa aniola
![]() ![]() ![]() a tak w ogole to tez chce juz usg! chyba sie nie doczekam do 19 kwietnia i pojde prywatnie zaraz po swietach ....bylam ostatni raz w 12 tygodniu, a teraz 19 tc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A w biuscie zawsze mialam 89,skromniutko choc nie az tak zle... teraz wiem ze zyje ![]() Cytat:
![]() Mam jedno pytanie, czy czujecie juz skurcze Braxtona-Hicksa? wlasnie zaczelam o tym czytac i chyba juz wiem czemu mi gin nospe przepisal ![]() o ile czestotliwosc w ciagu dnia nie przekracza 6 to wszystko w normie, u mnie ostatnio chyba bywalo czesciej ;/ ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Bardzo sie ciesze, ze wszystko oki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4065 |
Raczkowanie
|
Poruszalyscie temat zwiazkow na odleglosc.. ja jestem dzieckiem ,ktore przez pierwsze lata swojego zycia ,widzialo tate kilka razy do roku.. Dla mnie tata byl wtedy wielkim autorytetem .. W sumie to nie pamietam jak go nie bylo.. Pamietam jak przyjezdzal i poswiecal mi czas ,jak jezdzilismy wszyscy razem na wakacje ,jak robil zdjecia ,przywozil wielka torbe z masa cukierkow i wypasionych zabawek,pamietam jak uczyl mnie jezykow obcych ,wszystkie dzieciaki na podworku spiewaly ze mna piosenki, ktorych mnie nauczyl
![]() ![]() Przez pierwsze 2 lata ja z M. zylismy w zwiazku na odleglosc.. ale nie zapomne do konca zycia tych krotkich szalonych i spontanicznych chwil ,ktore przezywalismy wtedy razem.. Jechalismy w gory albo nad morze ,patrzylismy tylko na siebie ,nie bylo problemow ,wyrzutow ,klotni ,tylko szczescie i milosc. Pamietam jak odbieralam mojego M. z lotniska i razem plakalismy ,jak nie moglismy sie nigdy soba nacieszyc. Mimo ,ze to byl trudny okres w moim zyciu jak M. byl daleko ..nie zamienilabym tamtych chwil kiedy wracal na nic na swiecie. Nie chcialabym zebyscie w tym ,ze nie ma waszych mezczyzn przy was widzialy samo nieszczescie ,rozpacz itp. Korzystajcie z tego ,ze spedzacie razem chwile kiedy wracaja i dajcie sobie spokoj z klotniami czy obrazaniem. Naladujcie akumulatorki na czas kiedy ich nie bedzie i cieszcie sie ,ze macie wpanialych facetow ,ktorzy pracuja od switu do nocy na wasze lepsze zycie razem. Nie skupiajcie sie na tym co zle.
![]() |
#4066 |
Zadomowienie
|
nt. skurczy bh https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Raczkowanie
|
Dopiero teraz zobaczylam ,ze tak duzo naskrobalam.
![]() kashha az mi sie przypomniala jaka szczesliwa bylam po USG ![]() niezawsze super ,ze takie dobre wyniki po tej wizycie vette a w ktorej czesci brzucha tak mniej wiecej te skorcze Braxtona sie odczuwa? Bo ja ostatnio czulam takie skurcze nad ranem i strasznie sie nimi zaniepokoilam.
![]() |
#4068 |
Zadomowienie
|
zabka zobacz na ten artykul co wczesniej wrzucilam,
ja mam w dole brzucha ... a twardnienie ponizej pepka a odbiegajac od tematu, poruszyla mnie Twoja opowiesc baaardzo bliska memu sercu choc z innym zakonczeniem ![]() Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-03-26 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie słyszałam wcześniej o tych skurczach. Czasem mam tak, że brzuch nagle mi twardnieje i nie jest to przyjemne. Ale przechodzi nawet bez nospy. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do tych skurczy Braxtona ,to chyba to. Mam takie skurcze nad ranem przechodzace od samej gory brzucha do dolu. Musze jeszcze spytac we wtorek o te skurcze polozna.
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Zadomowienie
|
romantyczka i smiga na duzych pojemnosciach?
sama czy jako pasazerka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Raczkowanie
|
Zawsze jako pasazerka niestety ,w tamym roku mialam robic prawko na moto ,ale .. przestraszylam sie i odpuscilam. Troche km z M. zrobilismy w tamtym roku
![]()
![]() |
#4073 |
Zakorzenienie
|
kashha
super wiesci, gratuluje synusia ![]() niezawsze wspaniale ze wszystko super na wizycie ![]() zabka piekne slowa ![]() vette fajnie masz z tesciowa ![]() Lilka bez przesady, ja tez mam trojke z przodu i czuje sie mlodo ![]() papetria bardzo fajnie ze dzidzia i mama czuja sie dobrze, gratulacje ![]() ja czuje B-H od jakiegos czasu
#4074 |
Zakorzenienie
|
Ooo wybaczcie ale to nie ja zaczęłam z tym ogniskiem, więc zażalenia i wycieczki do kogoś innego
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Raczkowanie
|
kasandra82 w takim razie rzeczywiście szalona
![]() ![]() Zuziunia ja jestem wzrokowcem więc musiałabym ją widzieć i wtedy bym mogła stwierdzic czy jest elegancka czy nie ![]() ![]() Alguien w takim razie ja bym tam nie mogłą mieszkac bo mam bardzo słabą wolę jeśli chodzi o jedzenie ![]() ![]() żabka19 aż mnie chwyciło za serce jak to czytałam ![]() a ja sobie zjadłam kuraka z rożna ![]() ![]() EDIT: Ahaaaa bo bym zapomniała! jak wy tak już o tych skurczach i twardnieniu, to kiedy się u Was to zaczęło bo mój brzuchol jeszcze taki miękkawy. Muszę się przygotowac na to psychicznie ![]()
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo ![]() Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-03-26 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
U nas bardziej sprawy przyziemne biora gore jak przyjezdza. No chyba ze noce. Ale duzo spontana to tam tez nie ma. Chyba ze pierwsza noc,ale musialby przyjechac predzej niz 3 w nocybo wtedy jestem nie przytomna i nici z spontana.. Kurcze ale wiesz wyjazd gdzies, tylko my to by bylo fajnie. Miec tylko siebie, o sobie myslec, soba sie cieszyc. W domu niestety juz tak nie idzie. ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- JA mam juz dobrych pare dni, moze juz to tydzien czy dwa? Ze od popoludnia (wczesnego) do nocy tez od pepka w dół mam twardy brzuch. Gniecie mnie uciska, i nic nie pomaga.. Dzis wiecej lezalam ale tez zadna roznica.. Wizyta dopiero ok 14 kwietnia.. Ehh nie wiem sama.. bo jezeli bylyby to przepowiadajace to przeciez bylyby co jakis czas i trzymaly przez iles czasu, a ja mam caly czas tak od popoludnia do nocy.. ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Ja ostatnio kupilam na szafka.pl spodniczke jeansowa. Normalnie na nówke wygląda. Za 20zl + 8 przesylka. I nawet sie w nia mieszcze jeszcze! Heh fajna tak do kolana/przed. Prosta. Jak zrobie zdj to sie pochwale ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Rozeznanie
|
Jeżeli chodzi o skurcze to ja miewam czasem i to przeważnie rano. Brzuch bardzo nisko na chwilę twardnieje i po kilkunastu sekundach samo przechodzi. Wiem, że niektóre z was biorą chyba na to Nospę, ja póki co nic nie biorę, ale na wtorkowej wizycie powiem o tym mojej lekarce i zobaczymy co ona na to.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do słodkiego to mi gin przed polowkowym powiedzial zeby zjesc cos slodkiego pol godziny przed usg to maly powinien byc spokojny i dac sie pomierzyc i co..i dopiero szalal ![]() niezawsze super, że wszystko ok vette ja nie wiem jak takie skurcze sie odczuwa ale chyba nie...czasem mam takie kłucie w pochwie ale rzadko art czytalam, czasem mnie taka kolka łapie w brzuchu ale nie wiem czy to to itakasia dzięki ![]() idealne ja kupilam spodniczke za 20,- i odebralam osobiscie u mnie w miescie i wyglada jak nowka a na all za 64 taka sama nowa mam ja na sobie tam gdzie brzuch wklejalam, ale tez linki wczesniej podawalam a co do brzucha tez mam twardy czasem ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a powiedz mi czy wy adoptujac tego synka chcecie mu zmienic imie w wieku 3 lat?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
matko niedojrze szpital z malym to jeszcze cos tam zalapalam...maly mial podejrzenie zapalenia pluc ale okazalo sie ze to tylko ząb i na strachu i troszke bolu sie obeszlo...ale ja sie pochorowalam i mam cos z zoladkiem,od nocy wymiotuje i mam biegunke,nawet lyczka wody nie umiem sobie zrobic i nie mam juz sil...Kurcze nie wiem czemu ten maly taki chorowity,8 msc dawalam m piers i co?? Wielkie jako...czy ja jestem taką złą mamą?Sama juz nie wiem co mam myslec, jeste wykonczona tym wszystkim, boli mnie brzuch i piecze caly przelyk :/ |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.