Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-24, 09:43   #3391
kashha
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Dzień dobry!!

Na mnie dziś też czeka prasowanie... No cóż kiedyś trzeba... Zaczynam już dobrze czuć ruchy Maluszka... to daje strasznie dużo radości i energii... Po za tym robi mu się trochę ciasno u mnie w brzuchu bo wczoraj miałam taką małą górkę z prawej strony i tak się zastanawiałam czy to głowa czy pupa ale ogólne wrażenie niesamowite...
Pierwszy raz mi się to dziś zdarzyło... obudziłam się strasznie opuchnięta na twarzy i tylko na twarzy, dłonie ani stopy nie są spuchnięte... ciekawe dlaczego tak??

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:46   #3392
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja weszlam po zarcie dla kota ale sie opanowalam i nie wzielam

no teraz zaplacilam tylko 50 pln, w piatek zaplace setke, ale fakt, zoacze niunke drugi raz i moze lepiej sie ulozy bo poki co kiepskie ujecia byly. widzielismy pysiaka, usteczka, uszko, nosek, oczka, łapki ah cuuuudo ale fotki mam kiepskiej jakosci bo nie skanowane niestety....
na jednej fotce nóżka a na fotce 3d widac łapke jak akurat zgieła paluszki, nosek, uszko, usteczka i oczko, chociaz zrobil zdjecie kiedy mala sie poruszyla i wyszlo jak wyszlo z jakas czarna plama na glowie.
To malo a 2 razy frajda

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Hihi jaka stópka
Na pewno następne usg będzie lepsze i nacykasz fotek

A ja zamieszczam kolejną partyjkę ślubowych zdjęć.. dla tych co się domagały
Przepieknie wygladalas i ta suknia sliczna

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

niezawsze
Wiem, ze samolot na najbezpieczniejszy srodek lokomocji, ale to tak podswiadomie teraz cos sie dzieje w mojej glowie. Jeszcze zawrocili ich do gate'u, bo jakis maintenance problem...no ale nic, jeszcze 2,5-3h i powinien ladowac z tymi opoznieniami wszystkimi...
Przez wczorajsze Twoje obawy ja mialam koszmary w nocy, ze wrocilam do pracy a bylam w ciazy i nie dosc, ze przed lotem sobie zapalilam fajka to jeszcze ucieklam z samolotu i zostawilam kolege samego w locie do Wiednia bo przypomnialo mi sie, ze mam dzidzie w brzuchu i sie balam o nia a pozniej mnie zwolnili dyscyplinarnie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
a właśnie alguien jak możesz to też dopisz u mnie płeć: dziewczynka - Magdalena Paulina [2-imienna będzie]
Oszzzzzzzzzzzzzzz Ty. Moje imie Magdalena dla malej ;P

Cytat:
właśnie przeglądałam naszą listę i rzuciły mi się dane muminek88 - u nas też termin na 4.08... i jakby okazał się chłopcem miał mieć na imię Michał Łukasz - odwrotna kolejność imion niż u muminek88... ale następny będzie u nas chłopczyk... ale to za koło 9-12 lat
[planujemy 6-8 lat różnicy między dziećmi, jak Magdalenka podrośnie zamierzamy adoptować 3-4-letnie dziecko przeciwnej płci ]... więc Michałek na pewno się pojawi ]

lekko rozbawił i zaskoczył mnie ten zbieg okoliczności - imiona dla dzieci...
Szalona, bedziecie wybierac 3-4 letnie dziecko na podstawie imienia?

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18099382]
Pochwalę Wam się nowym strojem dla mojej Myszki.Trochę nie wyraźne,bo telefonem robione.[/QUOTE]
Sliczne, dzis na pewno odwiedze smyka!

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość

dziewczyny czy wy też macie takie suchoty z rana? czasami jak wstaję to mam wrażenie jakbym ostro popiła dzień wcześniej
CZesto mam tak jakbym na kacu byla, wypila z 8 piw i wypalila dwie ramki szlugow :/

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:50   #3393
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!

Na mnie dziś też czeka prasowanie... No cóż kiedyś trzeba... Zaczynam już dobrze czuć ruchy Maluszka... to daje strasznie dużo radości i energii... Po za tym robi mu się trochę ciasno u mnie w brzuchu bo wczoraj miałam taką małą górkę z prawej strony i tak się zastanawiałam czy to głowa czy pupa ale ogólne wrażenie niesamowite...
Pierwszy raz mi się to dziś zdarzyło... obudziłam się strasznie opuchnięta na twarzy i tylko na twarzy, dłonie ani stopy nie są spuchnięte... ciekawe dlaczego tak??
Ja też już czuję mocne ruchy, nawet jak przyłożę ręke i to jest niesamowite uczucie Dziwne z tą opuchlizną, może powinnaś zadzwonić do lekarza??
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:53   #3394
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!!

a może to węzły chłonne? to daje wrażenie opuchniętej twarzy? przechodziłaś już kiedyś świnkę? ja rok temu zachorowałam na świnkę (śmieszne bo zazwyczaj to dzieci dopada a nie dorosłych) i miałam właśnie calutką twarz opuchniętą ...
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:54   #3395
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
moja kuzynka tez tak chodzila i to zanim bylo widac brzuszek... hmm ja chyb zawsze tak chodzilam... pozatym ja kuleje na jedna noge wiec to tez inaczej widac

a co do wielkosci ubranek pokaz gazete tam gdzie jest rubryka typu 'witaj na swiecie' i sa zdjecia noworodkow z danymi - dlugosc i waga...
to sie zdziwia ze taie duze te dzieciaczki [hormony wzrostu w jedzeniu przetworzonym robia swoje]

ja wlasnie wrocilam z USG... a wczesniej od lekarza - konsutacja na patologii ciazy... okazalo sie ze szyjka jest w miare ok - 28mm [alert zaczyna sie od 25mm] ale za to jest miekka i datego przepisal mi luteine.

i najwazniejsze... to dziewczynka (stwierdzil ze widzial w badaniu dopochwowym narzady rozrodcze, przy okazji mierzenia szyjki)... ten z prywatnego usg nie byl w stanie potwierdzic plci z badania brzusznego bo stwierdzil ze dziecko poskladalo sie jak scyzoryk i malo bylo widac... raczki i nozki praktycznie razem... nawwet serduszka nie mogl obejrzec bo mala rekami zaslaniala, wiec tylko udalo zbadac sie akcje serduszka - 140 uderzen na minute

zresztą wkrotce wrzuce filmik na YouTube z badania brzusznego to same bedziecie mogly zobaczyc - ja w jej ulozeniu sie pobubilam - gdzie co ma
Gratuluję dziewczynki !!! Dobrze że byłaś na tej konsultacji, teraz możesz być spokojniejsza, najgorsze to nie wiedzieć co i jak kiedy lekarze w koło mówią coś w " swoim języku" albo dobijają jakimiś domysłami, wtedy to już strach sam się potęguje.Dbaj o siebie i dużo odpoczywaj!!!
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:54   #3396
Zuziunia
BAN stały

U mnie górka w prawym boku okazało się pupą
czasami jak maleństwo szaleje to cały brzuch się rusza...
a jak miało czkawkę to dopiero śmieszne uczucie....
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 09:56   #3397
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja znow glodna jestem Na szczescie paelle szybko wrzucilam na patelnie i zaraz bede jesc.

I zdjecia kompleciku dla mlodej.
Bardzo słodkie, takie naprawdę dziewczęce

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 09:57   #3398
papeteria
Zakorzenienie

carmena mnie to już w nocy suszy i dzięki
ja jeszcze nic dla dziecka nie kupiłam
nie cierpie prasowac firanek a jak musiałam leżeć na początku to kupiłam makarony żeby tż nie musiał prasować (taka wymówka na zakup nowych firan )
anuszka ja chyba 2o pare złotych ale nie pamiętam
kasha też mam czasami takie górki
ponoc w ciazy opuchlizna moze sie zdarzyc ja to caly czas sie cala spuchnieta czuje i nie wiem czy to opuchlizna czy kg
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:01   #3399
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
anuszka ja chyba 2o pare złotych ale nie pamiętam
To nie tak źle Kurde, wypiłam tymbark wisnia-jablko i mam zgage
Stary 2010-03-24, 10:01   #3400
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja juz po moja córka nadal jest córka, na szczescie nic tam miedzy nozkami jej nie wyroslo ogolnie jest zdrowa jak rybka, wazy 414 g ile ma cm niestety nie wiem bo lekarz zakrecony jak paczka dropsow, tak nagrywal mi filmik ze w koncu sie nie nagral musze isc jeszcze raz w piatek. ogolnie dzidzia miesci sie w normach, tylko na 4d tak sie zgiela ze kolanka miala przy buzi hehe i slabo bylo widac... mam nadzieje ze w piatek bedzie lepiej

niezawsze komplecik z reala? widzialam dzisiaj i zastanawialam sie czy kupic hehe
Pozazdrościć, dwa razy w tygodniu swoje maleństwo widzieć...Też tak chcę
Najważniejsze że maleńka zdrowa!!!!...no i że nic jej nie wyrosło
Stary 2010-03-24, 10:02   #3401
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
jakbyście tak już zliczyli, to ile wydałyście już na rzeczy dla dzieciaczków?
Hmm Juz ok 3 tys. wydalismy i jeszcze brakuje mi fotelika samochodowego, laktatora, smoczkow, kosmetykow i pojemnika na zuzyte pieluchy.

Maciuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 10:05   #3402
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

ja stwierdziłam, że nie chcę jednak wiedzieć jaka płec. Przy porodzie się okaże na 100%. Znam juz tyle przypadków, ze chłopcy okazali się dziewczynkami, a dziewczynki chłopakami, ze masakra! Moja bratowa cały czas miała mieć chłopca, przed porodem na usg też był chłopiec, a z brzucha wyszła dziewczynka, jajka wsiorbało

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Hmm Juz ok 3 tys. wydalismy i jeszcze brakuje mi fotelika samochodowego, laktatora, smoczkow, kosmetykow i pojemnika na zuzyte pieluchy.
pojemnik na zużyte pieluchy?
Stary 2010-03-24, 10:06   #3403
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Hihi jaka stópka
Na pewno następne usg będzie lepsze i nacykasz fotek

A ja zamieszczam kolejną partyjkę ślubowych zdjęć.. dla tych co się domagały
No masz szczęście że wrzuciłaś fotki ślubne
Tylko kochana więcej uśmiechu na tych zdjątkach powinno być!!!
Taka żywiołowa i wesoła kobitka z ciebie a taka poważna na własnym ślubie
Stary 2010-03-24, 10:06   #3404
kashha
Zadomowienie

Świnkę przechodziłam więc to raczej nie to...
Sama nie wiem, trochę wczoraj sprzątałam w szafach więc jakieś przemęczenie mogło się pojawić, ale czytałam, że po nocy powinno ustąpić... Mam umówioną wizytę u lekarza na piątek, zrobie sobie przy okazji badanie moczu, bo na ostatnim wyszedł mi podwyższony poziom białka... więc pierwsze o czym pomyślałam to zatrucie ciążowe, ale mam nadzieję, że to nie to... napewno nie to

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:10   #3405
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Sama nie wiem, trochę wczoraj sprzątałam w szafach więc jakieś przemęczenie mogło się pojawić, ale czytałam, że po nocy powinno ustąpić... Mam umówioną wizytę u lekarza na piątek, zrobie sobie przy okazji badanie moczu, bo na ostatnim wyszedł mi podwyższony poziom białka... więc pierwsze o czym pomyślałam to zatrucie ciążowe, ale mam nadzieję, że to nie to... napewno nie to
No, ale lepiej nie lekceważyć i się upewnić, że to nie to

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Dobra idę sprzątać ;(
Stary 2010-03-24, 10:11   #3406
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18099382]Mnie się strasznie włosy na brzuchu puściły. TŻ się śmieje,że normalnie mały okrągły orangutanek się robie.
Pochwalę Wam się nowym strojem dla mojej Myszki.Trochę nie wyraźne,bo telefonem robione.[/QUOTE]
śliczna sukienusia, kurczę jak tak oglądam te wasze zakupy to coraz bardziej chce mi się samej kupować a w moim przypadku nie bardzo ma to sens bo mam mnóstwo ubranek po córci więc myślę że dla drugiej córci nie będę jużą chyba nic dokupywać, tym bardziej że dostałam jeszcze dodatkowo od znajomej ciuszki po córce.Ogólnie starczy tych szmatek chyba dla 4 dzieciaczków
Stary 2010-03-24, 10:16   #3407
kociamborek
Raczkowanie

Dzien dobry!
Przyszlam sie przywitac i zmykam na spacerek bo jest taka cudna pogoda ze az zal siedziec w domku

Marta śliczny brzuszek i ciuszki a ten napis o mamusi to juz w ogole
honolinka przesłodka sukieneczka!
Siala Bala pikne fotki i Panna Mloda na nich!
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:16   #3408
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

pojemnik na zużyte pieluchy?
No tak aby nie smierdzialo w domku, nie bedziemy co chwila latac do smietnika z jedna pielucha http://allegro.pl/item961034648_kosz...iene_plus.html

Maciuś
Stary 2010-03-24, 10:17   #3409
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Wróciłam z pracy, ale jestem zadowolona, że mi tak szybko poszło. Już zjadłam pączka i wypiłam soczek. Piore firanki, bo słonko tak świeci, że żal ich nie wywalić za okno do suszenia. Cudowna pogoda, az chce się zyc!!!!
O 13 ide do lekarza po skierowanie na badania a na 14 do fryzjera.

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość

Dobrze wiedziec. A co to za pozycja kolankowo-łokciowa?

Chyba klęczysz i opierasz sie na kolanach. Tak ja robię, ale na 100 % nie wiem czy jest to prawidłowe ułożenie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Witajcie!
słońce, słońce, słońce!!!
aż chce się żyć

Hura! przespałam całą noc

jak to delikatnie określił

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

uuuuu to muszę teraz malować tańcząc

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Właśnie rano zauważyłam, że Cie nie ma o tak dziwnej porze jak 5 i od razu pomyślałam, że udało Ci się wyspać

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość

Carmena mnie codziennie rano tak suszy jakbym na mega kacu była a w ogóle w nocy to 3 razy conajmniej wstaję siusiu... najlepsze jest to że nie wiem skąd te siusie się biorą w tym pęcherzu bo juz tak mnie to wkurza że 1,5 h przed snam już nic nie piję
Tez mnie rano suszy a w nocy sikam jak najęta.
Kolejną rada z M jak mama:" Przy sikaniu, pochyl sie do przodu, wtedy lepiej opróżnisz pęcherz". Muszę to przetestować.

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
No to wreszcie pochwaliłaś się tym swoim brzuszkiem Ładniutki i zgrabniutki a nie tak jak mój , choć jesteśmy terminem blisko siebie
Oj nie mów, ja tutaj żadnego, brzydkiego brzuszka nie widziałam
Stary 2010-03-24, 10:17   #3410
aniaa22
Zakorzenienie

witajcie
jak dobrze juz byc w domu maluch lot zniosl chyba w miare dobrze i wszystko na szczescie ok.
Londyn jest piekny i na pewno tam wrocimy

ktoras z was pytala o wydatki... az sie boje liczyc. mysle ze co najmniej 4000 wydalismy a mamy tylko wozek fotelik i ciuszki (tyle ze ciuszki mamy na 1,5 roku juz wiec potem bedzie mniej wydatkow)
zaraz wrzuce fotki a tu jeszcze wrzucam magnesy na auto ktore wlasnie przyszly
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 10:19   #3411
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Przyszlam sie przywitac i zmykam na spacerek bo jest taka cudna pogoda ze az zal siedziec w domku

Marta śliczny brzuszek i ciuszki a ten napis o mamusi to juz w ogole
honolinka przesłodka sukieneczka!
Siala Bala pikne fotki i Panna Mloda na nich!
Dziękuje Te napisy są czasem strasznie słodkie i rozczulające.
Stary 2010-03-24, 10:19   #3412
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Tylko się nie nakręcaj jakimiś zatruciami pokarmowymi
Ja z Martyną jak byłam w ciąży to spuchłam na twarzy i ogólnie do końca ciąży wyglądałam jak chomik
Niczym sie nie martw, a jak opuchlizna nie minie to na wizycie powiedz swojemu lekarzowi, na pewno cię uspokoi
Stary 2010-03-24, 10:21   #3413
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
witajcie
jak dobrze juz byc w domu maluch lot zniosl chyba w miare dobrze i wszystko na szczescie ok.

ktoras z was pytala o wydatki... az sie boje liczyc. mysle ze co najmniej 4000 wydalismy a mamy tylko wozek fotelik i ciuszki (tyle ze ciuszki mamy na 1,5 roku juz wiec potem bedzie mniej wydatkow)
Zdjecia, zdjecia!!!!!!!!!!
Ja od roku juz jezdzilam z baby on board bo tz mi kupil twierdzac, ze przeciez ja jestem duze dziecko

Maciuś
Stary 2010-03-24, 10:23   #3414
itakasia
Zakorzenienie

witam
jaki piekny dzien dzisiaj
dzieci zaprowadzone, zakupy zrobione, obiad gotowy, odkurzone, podlogi pomyte, tylko jeszcze pranie rozwiesze jak sie skonczy prac. wiec chwila relaksu teraz
carmena
kiepsko z ta zoltaczka, mam nadzieje, ze trafisz na fajnego lekarza i cie dobrze pokieruje, czytalam na necie ze w przypadku tego badania zdarzaja sie pomylki, bedziesz powtarzac?
siala
powtorze, slicznie wygladacie
kassha
ja bym koniecznie skonsultowala sie z lekarzem, a jakie masz cisnienie?
Stary 2010-03-24, 10:24   #3415
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

Tez mnie rano suszy a w nocy sikam jak najęta.
Kolejną rada z M jak mama:" Przy sikaniu, pochyl sie do przodu, wtedy lepiej opróżnisz pęcherz". Muszę to przetestować.

Oj nie mów, ja tutaj żadnego, brzydkiego brzuszka nie widziałam
....bo nie wklejam fotek chyba tylko dwie na początku wklejałam
A co do tego sikania to w pierwszej ciąży lekarka tak mi poradziła żeby właśnie się pochylać więc teraz też tak ciągle robię ale i tak zdarza mi się że za 5 min znów siku mi się chce , jak tylko mała przyciśnie na pęcherz, chyba juz do końca ciąży nie uda mi się do końca wysiusiać
Stary 2010-03-24, 10:25   #3416
aniaa22
Zakorzenienie

pierwsza porcja ubranka z roznych firm a reczniczek z myjką i pacynka z Primark
Stary 2010-03-24, 10:29   #3417
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
witajcie

Extra te magnesy!!!Nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest....no to teraz kierowcy strzeżcie się bo ciężarna za kółkiem a wiadomo że ciężarne są nieprzewidywalne
Sama ostatnio zauważyłam że jakoś bardziej nerwowo jeżdżę i wszyscy mnie wkurzają

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
pierwsza porcja ubranka z roznych firm a reczniczek z myjką i pacynka z Primark
Łaaaał no to nieźle sie obkupiłaś, a raczej swoje maleństwo Pacynka wyrąbiasta
Stary 2010-03-24, 10:30   #3418
niezawsze
Zakorzenienie

sliczne szczegolnie koszulka Timerlanda i sliniak reeboka!

Maciuś
Stary 2010-03-24, 10:31   #3419
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
....bo nie wklejam fotek chyba tylko dwie na początku wklejałam
A co do tego sikania to w pierwszej ciąży lekarka tak mi poradziła żeby właśnie się pochylać więc teraz też tak ciągle robię ale i tak zdarza mi się że za 5 min znów siku mi się chce , jak tylko mała przyciśnie na pęcherz, chyba juz do końca ciąży nie uda mi się do końca wysiusiać
To pozwól, że my się obiektywnie o Twoim brzuszku wypowiemy
Ja robię błąd pijąc najwięcej wieczorem. Ale jakoś wtedy mam na wode ochote. No i w efekcie wstaje3-4 razy w nocy.
Stary 2010-03-24, 10:33   #3420
aniaa22
Zakorzenienie

kurde nie chca sie fotki dodawac

tutaj ubranka z NEXTa
cdn
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości