![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
Witajcie dziewuchy,
mam wrażenie ze z dnia na dzień coraz bardziej mnie mdli. Dziś byłam w stanie zjesc tylko sucha kromke i troche winogron. W pierwszej ciazy tak nie miałam... Co do ekscytacji to my tez teraz sie tak nie wkscytujemy jak za pierwszym razem. Pragniemy tego dziecka i planowaliśmy bardzo to dzidzi.Rodzeństwo dla Wiktorka musi być. ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Co do wózeczka to chyba najlepsze w europie sa irmy INGLESINA(moim zdaniem i nie tylko) Prowadza się jedna ręką ![]()
#722 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez agas Czas edycji: 2010-03-27 o 14:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny skoro tak was mdli, to czy probowalyscie imbiru? On na prawde dziala cuda!
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Jedyny plus tych mdłosci to to że waga spada(jesli ktoraś ma nadbagarz) ![]() pytanie do tych które juz przeszły ciążę- ile przybrałyście na wadze ja jakoś11-13kg ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Ja tez tak mam. Najgorsze sa wlasnie posilki wiem ze musze ale na nic na swiecie nie mam ochoty ![]() ![]() agas -Czytałam ,że prędzej nasze organizmy(cera,włosy,kośc i)zmarnieją niż fasolce czegoś zabraknie bo na szczescie te mdłości trwają ok 3 mies
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
Czesc wszystkim
![]() Ursull mi obojętne czy bedzie chłopak czy dziewczynka ![]() ![]() Z tymi mdłościami to masakra dziś od rana mnie trzymają... Imbir piłam w herbatce jak choroba mnie wzieła ale spróbuje go na te mdłości mam nadzieje ze mi przejdą wkońcu bo normalnie nie da sie tak na dłuższą mete marudna jestem przez te mdlenia heh ![]() Pozdrawiam i zycze miłego weekendu ![]()
#726 |
Raczkowanie
|
Skróćcie moje cierpienia i dobijcie mnie teraz :/ Widze, że nie tylko ja walcze z mdłosciami, straszne to jest, u mnie 3 dnień, ale non stop, rano najbardziej, pije herbatke z imbirem, rano przed wstaniem wypilam, i chyba na mnie nie działa :/ Trzeba przeboleć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]()
#728 |
Przyczajenie
|
Listopadówka ;-)
Witam, jestem nowa, też będę listopadową mamusią, dokładnie 12.11.2010 z wyliczeń USG. Jestetm dokładnie w 7 tygodniu ciąży ;-) i podobnie jak was męczą mnie mdłości, a właściwie coś dziwnego, jestem ciągle głodna, jem na siłę, bo nie mam apetytu. Jak mogę się dopisać do listopadówek? Czy to któraś z was dopisuje nas? ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
nowe mamy musza podac swoje imie, wiek i termin porodu,a bela14 dopisze na liste
![]() i gdzie ona sie podziewa? ![]() Ja tez mam mdlosci,ale wmuszam jedzenie bo jak tylko wychodze o glodzie z domu robi mi sie slabo ![]() Rano zwykle jem mleko z platkami albo jakas kanapke. Pozniej dlugo nie jem nic, jakis obiad (dzisiaj kubek barszczu i 4 paszteciki male), kolacja (kubek barszczu i 3 paszteciki) i pomarancza. Monotonnie, ale jak juz mam na cos ochote to ciesze sie,ze w ogole jem ![]() Przyjechala siostra i powiedziala,ze po brzuchu juz troszeczke widac ,a najbardziej po piersiach... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
też mnie czeka jazda autem na koniec kwietnia.Na razie jest w miarę, choc lekkie mdłości rano mam.Obym nie haftowała poźniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zaraz padę trupem. Przed chwilą zobaczyłam dwie kreski
![]() Napiszę więcej, jak ochłonę. |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękne uczucie co nie? ![]() Dziewczyny a po ile pociech planujecie mieć? Ja bym chciała 3 ![]() Edytowane przez kotek81 Czas edycji: 2010-03-28 o 14:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a po ile pociech planujecie mieć?
Ja bym chciała 3 ![]() Planujemy 2. jedno juz jest i drugie w drodze...Jestem z rodziny wielodzietnej i nie chce powielac sytuacji z domu...
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym nigdy tyle nie zaplanowala ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
BAN stały
|
hej kobitki....
![]() gratuluje nowym Mamusia.... ![]() ja niestety znow musze sie wypisac z tego forum bo stracilam swoja upragniona fasoleczke ![]() ![]() Czuje sie juz lepiej chodz nadal....maskrycznie psychicznie... ![]() ![]() ![]() ![]() trzymajcie sie buzka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem jakos tez w 7 tygodniu. Porod mam tak na szybko ustalony na 14 listopada. W sumie nie planowalam tej ciazy i z poczatku.. nie cieszylam sie (dowiedzialam sie tydzien temu). Przez ostatni tydzien mialam taka depresje.. szok. W sumie to mialam dziwna wpadke, bo uzylismy gumki i globulki dopochwowej i to jeszcze kochalismy sie zaraz po okresie. Jestem w mega szoku, ale jakos mowie sobie ze moze i lepiej ze teraz mam.. szybko odchowam dziecko (mam 25 lat) no i bede chodzic z brzuszkiem latem, wiec nie bede tez tyle w domu siedziec jak to zimą.. przez zime troche sie dziecko "odchowa" i na wiosne juz mozna jezdzic wozeczkiem ![]() Dalej miewam jeszcze takie dziwne mysli ze moze nie powinnam miec, no i w ogole nie czuje tego ze bede mama :/ ![]() No i mimo tego ze to dopiero poczatek ciazy to nie moge ustac w pracy 10h (praca stojaca) a lekarz nie daje mi zwolnienia. Aha mialam jeszcze napisac, ze mam miesniaka obok malenstwa, a lekarz stwierdzil ze to cud ze zaszlam w ciaze przy moich hormonach i powiedzial ze malenstwo to jedyne lekarstwo na moje dotyczasowe bolączki miesieczne..
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weronisia, jakie" niestety"? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No już nie ma szans, wyjazd zaplanowany, wyjeżdzamy za 3 dni. Dzisiaj już jakby lepiej, to znaczy mdliło mnie z rana, ale teraz jest nawet ok, koleżanki mama jest połozną i spytałam jej co jest dobre na mdłości, poleciła mi gryźć sobie migdały, co zrobiłam, pierwsze co jak sie obudziłam pogryzłam pare i pózniej też garstke, mam nadzieje, że dzięki temu mi lepiej, wezmę worek na drogę i jakoś dam rade :P jagda22 jaka strata ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Wtajemniczenie
|
jagda22 - Przykro mi bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
witajcie! Jakis problem z wizażem czy tylko u mnie? Pisze żeby sprawdzić
Już wiem jaka to zmiana- wg mnie beznadziejnie się teraz czyta... Edytowane przez Beata_Batumi Czas edycji: 2010-03-29 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj mam kiepksi dzien i poziom mojego wkur******* osiągnął apogeum , a co za tym idzie lepiej nie podchodzić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ![]() Jagda22 strasznie mi przykro Witam nowe mamusie ![]() Irsin to ja lepiej nie podchodzę
http://www.suwaczki.com/tickers/2nn33e3ksyt7x3nm.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070825290413.png wiolkaslonko@gmail.com aniołek 28.06.2009[*] Edytowane przez wiolkaslonko Czas edycji: 2010-03-29 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrze na nia i szlag mnie trafia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jagda22 bardzo mi przykro ![]() A ja dziś panikuję ponownie ![]() W czwartek uprosiłam mojego gina na wizytę, mimo że miałam umówioną na dziś. Przyjął mnie i było wszystko OK. Jedynie mam stan zapalny i grzyba, na które zapisał mi dwa rodzaje glpobulek. Prócz tego dalej biorę Luteinę 2x dziennie. Przeczytałam ulotkę tych globulek i tam pisze wyraźnie, że nie wolno brać w I trymestrze ciąży. Zadzwoniłam do niego. Kazal mu okazać więcej zaufania. Powiedział, że tak rozległe zapalenie (dziwne, że nic nie czułam ![]() Więc wzięłam. Mam to brać 6 dni. Wzięłam już 3. Dziś rano zaczęłam plamić. Boli mnie krzyż i brzuch, ale zastanawiam się czy to nie z nerwów, bo bardzo się boję. Już dzwoniłam do gina czy dalej mam brać te leki, czy to od tego. Powiedział, że na pewno nie plamię od globulek ![]() Jeju, jak ja się boję!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
No ja z globulkami miałam podobnie.
Na ostatniej wizycie gin przepisał mi globulki, bo jakiś tam stan zapalny itp. Kupiłam, no i czytam ulotkę, a tam jak wół, że w ciąży nie wolno. Zgłupiałam totalnie. Na szczęście moja ciotka uspokoiła mnie, bo ona przez dwie ciąże brała te globulki i wszystko było okej. Wychodzi na to, że strasznie straszą w ulotkach ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Olik, to też powiedział mój gin. Wyjaśnił mi, że niektóre firmy farmaceutyczne nie mają doświadczenia z ciężarnymi w tym trymestrze i nie chcą brać odpowiedzialności gdyby się coś stało. Więc piszą, że nie wolno.
Lekarz powiedział mi jednak, że zapalenie może być bardziej niebezpieczne niż te globulki, więc mam je brać. Zobaczymy co dziś wyjdzie na badaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.