![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
chętnie bym się wyprowdziła i często mam ochotę spakować walizę i spie******dolić z tego domu wariatów ale wiem, że to by był koniec mojego małżeństwa a kocham męża tylko on jest strasznie pod wpływem swoich rodziców i liczę że może się wreszcie opamięta. Poczekam jeszcze jak zamieszkamy w swojej części domu i jeśli nic się nie zmieni to będzie koniec.
Mój mąż nie chciał mieszkać w bloku- że się dusi, nudzi, on musi mieć przestrzeć itp itd no i że ma firmę ogrodniczą i prowadzi ją tam na wichurze, tam ma wszystkie sprzętu i narzędzia i drogo będzie codziennie mu dojeżdzać...Poza tym byłam bez pracy i bez pieniędzy więc myslałam, że nie będzie tak źle. Mieszkam tam od grudnia i juz mam dosyć- mąż woli siedzieć z rodzicami niż ze mną, sami jesteśmy tylko w łózku (po 5 min zasypia), zero czułości - bo gdzie i kiedy? Zero intymności... ciągle we czwórkę. Tragedia. Nie wiem ile jeszcze to wytrzymam, a chcę tylko mieć męża tylko dla siebie. Normalni ludzie widza się z rodzicami raz na mniej więcej 2 tyg a my? Albo jak mieszkaja razem to spędzają czas po pracy tylko ze sobą a nie tak jak my. Szkoda że nie spimy wszyscy razem i nie seksujemy się grupowo! Aż życzę im śmierci! Ale tego prędko nie doczekam. Nie służy mi to i mojej dzidzi... kocham męża i wiem, że on też mnie kocha i wszystko było by (i jeszcze niedawno było) inaczej gdybyśmy mieszkali sami... A tak to jest pod wpływem szczególnie ojca i dupa! My nawet nie mamy kiedy ze soba porozmawiać... Płakać mi się chce! Edytowane przez Beata_Batumi Czas edycji: 2010-03-26 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Raczkowanie
|
Ursull-nasz Wiktorek ma 1.5roczku...zatem jak dzidzi sie pojawi to juz 2 skonczy. Planuję oduczyć go do tego czasu caukowiie od pieluch. Od 8 miesiada zycia robił na nocnik a jak na nogi poszedł to się w szafie zaszywa
![]()
#693 | |
Raczkowanie
|
dzwoniłam do ginki, ide do niej w poniedziałek.powiedziała, że takie plamienia mogą się zdarzać,ale kazała mi odpuścić sobie pracę na kilka tygodni i grzecznie leżeć w łóżeczku,powiedziała, że trzeba dmuchać na zimne.dostałam dodatkowo luteinę 2 x dziennie.tak więc będę na zwolnieniu miesiąc na pewno,a może do końca 12 tygodnia. nie wiem.po prostu postanowiłam słuchać się ginki. i tyle.
też mam załamkę bo w pracy się dowiedzą że jestem w ciąży a to dopiero 5 tydzień.ale nie ma wyjścia.boję się że coś nie wyjdzie i będą potem gadać ale co mam zrobić doradźcie. ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
współczuje Ci to tak jakbyś wcale nie miała męża gdyż on cały czas z rodzicami siedzi to jest problem tzw.nie przerwanej pępowiny. za wszelką cenę musisz mieszkać osobno i tyle jezeli nie teraz to za jakiś czas |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
Szarlot dobrze, że masz zamiar słuchać ginki
![]() A pracą się nie przejmuj. Najważniejsze jest zdrowie fasolki. |
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze - słuchać lekarza i jak najszybciej uciekać na L4 ![]() Po drugie - nawet nie dopuszczać do siebie myśli, że coś może być nie tak, bo MUSI być dobrze ![]() Po trzecie - olać wszystkich, niech sobie myślą co chcą, gadają itp - teraz najważniejszy jest maluszek ![]() Zjadłam talerz rosołu i głodna jestem - zaraz idę po kolejny ![]() Kurde w takim tempie to ja chyba z tonę przytyję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Raczkowanie
|
Weronisia, jak tam mdłości nie wrociły? Mnie niestety nadal trzyma,ale nie jest tragicznie
#698 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
Chcecie poznać płeć dziecka? Ja sprawdzałam i z córką się sprawdziło i wychodzi,że teraz też będzie dziewczynka.
oto link: http://www.jolmys.webpark.pl/ Beata bumi współczuję sytuacji i jedyne co mogę doradzić,to uciekajcie z tamtąd jak najszybciej się da ![]() natka właśnie zaczęłam się rozglądać za podwójnymi wózkami,bo Milusia za mala będzie na chodzenia tylko na nóżkach.Myślałam o chuście lub nosidełku dla maluszka,ale to zima będzie. Mam dwa wózki,a jednak muszę kupić kolejny ![]() szarlot nie przejmuj się ludźmi i słuchaj lekarza. Będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sprawdź w necie na kalkulatorze możliwą datę zapłodnienia,no chyba,że @ miałaś nieregularne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Witam nowe mamusie i gratuluje II krech ![]() Ale sie rozrosło u nas ![]() Mi mdłości jeszcze nie przeszły niestety....:/ i męczą mnie w godzinach wieczornych ale tak bardzo ze szkoda gadac heh ale dam rade heh ![]() ![]() Za tydzien wizyta u lekarza...1.04 pryma aprilis heh mam nadzieje ze dzidzia mi sie zrobi jakiegos kawału i sie nie schowa... ![]() ![]() ![]()
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też była planowana i to nawet bardzo - 10 miesięcy się staraliśmy ale ja nie mierzyłam tempki nie chodziłam na monitoringi ani nic w tym stylu. Chociaż w ostatnim cyklu kochaliśmy się zaledwie parę razy - jak bym sobie zapisywała to pewnie bym wiedział kiedy ![]() Ja mam nadzieję, że będzie chłopak, ale wezmę co dadzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o wózki to podoba mi sie bardzo o taki:
http://www.retrostyl.pl/component/vi...nowy-irys.html albo taki: http://www.tomi.pl/szczegoly/8304/ro...a_516_warszawa Może niekoniecznie czarny ale taki typ wózka bo te trójkołowe kojarzą sie mi i mężowi ze stojakiem na ubrania na takich 3 nóżkach heh ![]() ![]()
#705 |
Zakorzenienie
|
Ishka cześć jeszcze się nie znamy
![]() ![]() kotek81 my staraliśmy się trzy miesiące i wyliczyłam sobie,kiedy mam dni płodne. 7-go powalczyliśmy i chciałam poprawić 8-go,tak na wszelki,lae TŻ wypił z kumplem i poszedł spać. Ale byłam na niego wściekła ![]() ![]() ![]() Tż chce chłopaka,a ja po cichu drugą córkę,ale wybredna nie jestem i też wezmę co dadzą ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
ursull - no to wiesz na takiej zasadzie to my też zawsze trafialismy w dni płodne - według moich obliczeń no i śluzu. No ale niestety dość długo się nie udawało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zadomowienie
|
Miło mi poznać Cie Ursull
![]() Jednak kobieca intuicja to dobry wynalazek Bozi ![]() Ostatnio właśnie widziałam taki wózek u nas na osiedlu fajne nawet sa a pozatym pewnie bardzo przydatne jak ma sie malutka dzidzie i troche starsza ![]() ![]() ![]() Pare dni temu mąż przyznał sie ze marzy mu sie syn mowil ze chcialby zeby starszy brat sie opiekowal mlodsza siostrą heh ale zobaczymy co z tego bedzie bo według tej stronki pare postów wcześniej to wychodzi mi ze bedzie córcia heh ![]() ![]()
#708 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
koniec mazgajenia, dziecko najważniejsze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym bądź razie na pewno jest inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Raczkowanie
|
dziewczyny czy bóle krzyża to jakiś niepokojący objaw w 5 tygodniu ciąży
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem nie,mnie też krzyż pobolewa,ale pytanie jak silny jest twoj ból?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Szarlot bóle w krzyżu są normalne, od ok. 8 tc, ale czy od 5 tc to dokładnie nie wiem.
Ból spowodowany jest przez powiększanie się macicy i ucisk jaki powoduje. Jednak w 5 tc zarodek ma zaledwie 5 mm, więc trudno tu mówić o ucisku i rozrastaniu się macicy. Jednak mnie bolał krzyż zanim dowiedziałam się o ciąży i to był tak specyficzny ból, że uznałam go za objaw ciąży. Bolało mnie jeszcze w 5 tc, potem przeszło. Teraz pojawia się co jakiś czas okropny ból gdy długo siedzę, albo długo chodzę. Postaraj się nie być ciągle w jednej pozycji czyli ciągle siedzieć, czy leżeć, albo za dużo chodzić. We wszystkim trzeba mieć umiar ![]() A według chińskiego kalendarza płci zgadzały mi się moje obecne dzieci, już dawno temu to sprawdzałam. Teraz jest mi obojętne, bo mam już dziewczynkę i chłopca. Więc co będzie, to będzie. Ale z tego kalendarza wychodzi, że chłopak i raczej tak będzie, bo odrzuciło mnie od słodkiego, a wzięło na kwaśne i owoce ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-03-26 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zadomowienie
|
Według tego chińskiego kalendarza będę mieć córeczkę! W sumie to tak myślałam bo zawsze z wróżby obrączek nam wychodziły 4 dziewczynki i chłopczyk na końcu wiec bym się zdziwiła gdyby był pierwszy syn. sama mam 2 młodsze siostry i nawet za bardzo bym nie wiedziała jak się bawić z chłopaczkiem.
Poza tym dobrze, teściowie rano wyjechali na kilka godz wiec mam spokój, zjedliśmy sami śniadanko a teraz się szykuje na wyjazd (w interesach męża ale zawsze, może potem gdzieś wpadniemy) i trochę ogarniam nasz pokój. Niestety ta piękna pogoda okazała się zwodnicza! złapałam przeziębienie! Mam nadzieje ze to nie zaszkodzi maluszkowi i domowe sposoby mnie wyleczą do poniedziałku. |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Przyczajenie
|
Witam Was
Chciałabym się z kimś podzielić, tym wszystkim co teraz przeżywam, dzisiaj zrobiłam test i wyszły II kreski : ![]() ![]() Załączam zdjęcie mojego teściku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Napisz coś o sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Super! Gratulacje! ![]() ![]() ![]() Własnie, napisz cos o sobie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Przyczajenie
|
Szczerze nie wiem co miałabym napisać o sobie, zapewne poznacie mnie bardziej jak zacznę się tutaj udzielać
![]() Pozdrawiam i dziękuję za cieplutkie przywitanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.