|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Studniówkowiczki i cociunie 09 z zazdrości biegają po kapuście.
Więc tak:
Toyota marnie rusza ze sprzęgła jak powszechnie wiadomo. Ogólnie nie mogę rozgryźć tego samochodu. Z Corsą takich problemów nie miałam. Oto kilka moich głupich pytań: - Czy jak się rusza i dodaję najpierw gazu aby zwiększyć obroty, następnie puszczam powoli sprzęgło, to mogę jednocześnie zwiększać gaz puszczając to sprzęgło czy trzymać go na takich samych obrotach jak zanim puściłam sprzęgło i dopiero jak puszczę sprzęgło dodać gazu? - Jak cofam Yariska, puszczając powoli sprzęgło (na łuku), to często auto mi gaśnie. Czemu? Czy to tylko może znaczyć to że za szybko je puszczam? Czy może coś innego mogę robić źle? - Jak chcę zmienić bieg (np. z 2 na 3) i wciskam sprzęgło, to nie muszę odejmować nogi z gazu czy muszę? A jak już wrzucę bieg to czy mogę dociskać gaz w trakcie puszczania sprzęgła czy najpierw je puścić całkowicie i dopiero dodawać gazu? Wiem że to debilne pytania, w Corsie nawet się nie zastanawiałam nad takimi rzeczami, wszystko wychodziło automatycznie, a z tym Yarisem mam same problemy. :/ Tak to jest jak się robi kurs na innym samochodzie, a zdaje na innym. ![]()
![]() |
#1682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ostatnio jem tyle słodyczy że wprost MUSZĘ przytyć. Mama się śmieje że wyhodowałam sobie tasiemca.
![]() |
![]() |
#1683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1684 | |||
Zakorzenienie
|
to ja Ci odpowiem tak, jak uważam, też na przykładzie innych samochodów
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no chyba, że jest oblodzona droga, to aby nie wpaść w poślizg, możesz nie zdejmować jej ;] - tego nauczył mnie TŻ ![]() ja znowu Corsą strasznie nie lubiłam jeździć. wydawała mi się taka.. twarda xD ja chyba bedę musiała sprzedać moja spódnicę ołówkową z matur, bo jest za szeroka ;/
Dla takich chwil warto żyć! ![]() 04.01.2014r. Edytowane przez 19monisia89 Czas edycji: 2010-04-13 o 21:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
Jezdem.. jeszcze w dwupaku
![]() Mialam dzis dużo badanek, jakieś rózne nowe ktg i wogole.. pozniej czekałam na mojego lekarza aż przybędzie i na obchód.. i powiedział że te lekarstwa co przyjmowałam przeciw skurczom mogły wywołać slabą prace nerek malutkiej.. czyli mniej siusiala czyli mniej wód.. i że to nie możliwe żeby mi odeszły niezauważalnie bo nie mialam ich tak malutko.. I czekamy na usg do czwartku i jak przybędzie to idę do domu.. ![]() A wogole.. dziś jak przewozili prezydentowa.. to tak żal mi się zrobiło.. Kurde taka fajna, śmieszna kobitka.. i tak rzucali tymi tulipanami.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Tene jak zmieniasz bieg to płynnie ściągasz nogę z gazu wciskając sprzęgło i wciskasz gaz puszczając sprzęgło
![]() ![]() Monia trzymać gaz przeciw pośligowi? Przecież poslizg sie bierze z zatrzymania kół np. przy hamowaniu, z tego co słyszałam gaz nie ma nic do rzeczy ![]()
Blog Edytowane przez kasienka.b Czas edycji: 2010-04-13 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
jak puścisz gaz, to zmienia się prędkość i koła zaczynają szaleć .. ;] i zawsze lepiej nie puszczać gazu ;]
wypróbowane na oblodzonej, leśnej drodze^^
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, bo te Yarisy to takie dziadostwa straszne. :/ Jak jeździłam taką nówką-sztuką to wszystko w miarę gładko szło a jak takim rocznym to wszystko się tam telepie i już nie ogarniam. -.-
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
ja jeździłam nowyyym
![]() egz. miałam w pierwszym dniu, kiedy tylko u nas weszły i jeszcze na 8 rano ![]() idę spać, nie chce mi się czekać na TŻa.. dobrrranoc ![]()
![]() |
#1690 | ||
|
Cytat:
![]() Ale od razu się prędkość nie zmienia - chyba że masz gaz w podłodze i gwałtownie puścisz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1691 |
Zadomowienie
|
monia ma rację z tym gazem
![]() ![]() tene co do aut, na których się uczą. One już po niedługim czasie użytkowania są całe rozklekotane:/ Za to w moim wordowskim punciaku sprzęgło było tak delikatne ![]() ![]()
![]() |
#1692 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mówię, ile osób tyle technik prowadzenia i teorii na ten temat - tak samo jak z pokonaniem łuku na egzaminie - każdy instruktor ma swój sposób ![]() ![]() Stan L'ki zalezy tylko i wyłącznie od instruktora. A potem słyszymy, że kursantka spowodowała wypadek bo to to i to źle zrobiła ale jechała po lodzie na letnich oponach itp ![]()
![]() |
![]() |
#1693 |
Zadomowienie
|
Właśnie co do tych łuków
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
właśnie tak! ![]() Edytowane przez Mandarynkia Czas edycji: 2010-04-13 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj też tak siedziałam na ćwiczeniach i pomyślałam czy Kardashi już nie rodzi?
![]() heh... właśnie zrobiłam dla Tż'a prezentację na finanse xD jestem w szoku jak ja to zrobiłam skoro kompletnie to nie mój temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 | |
|
Cytat:
![]() A łuk: ja kręciłam cały obrót mijając pachołek zamykający koperte i miałam na łuku 100% skuteczności ![]()
Blog Edytowane przez kasienka.b Czas edycji: 2010-04-13 o 22:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Zadomowienie
|
kurde ja musze dupke ruszyc i zaczac znow jezdzic, bo naprawde zapomne jak to sie robi
![]() ja tez wlasnie sie zastanawialam co z kardashi caly dzien sie nie odzywala ![]() ![]() obejrzalam Pianiste jaki smutny film ![]()
![]() |
#1697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
właśnie tak! ![]() Edytowane przez Mandarynkia Czas edycji: 2010-04-13 o 22:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest poważne z tymi nerkami? ![]() Cytat:
Mnie to samo powiedział egzaminator ![]() Bo miałam egzamin w śniegu i był mega wyrozumiały,bo spytał mnie czy jeździłam w takich warunkach i mi wszystko wytłumaczył ![]() Uciekam spać. Dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() mnie tam yarisem na kursie fajnie się jeżdziło ![]() tzn raz sie zepsuł i nie mogłam sprzęgła do konca dociskać i ten debil gadał ze to moja wina ;/ aa pykne sobie tak na dobranoc w simsy ;d
![]() |
#1700 |
Zadomowienie
|
ja sie uczylam na yarisie i pandzie w sumie wieciej na pandzie wolalam miec egzamin na pnadzie i sie udalo
![]() hohlkopf podczytujesz i sie nie odezwiesz? ![]()
![]() |
#1701 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja miałam jazdy zima a 1 egzamin w zaspach... I oblałam bo ktoś własnie w takich zaspać jechał 80km/h przez miasto ![]() Swoją drogą to 'nie puszczać gazu' rozumiecie jako trzymac gaz na takim poziomie jak wcześniej, zanim się sprzęgło wcisnęło czy tylko minimalny gaz ![]()
Blog Edytowane przez kasienka.b Czas edycji: 2010-04-13 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
wezcie nic nie piszcie o tym prawku:P
to jest dobijajaca sprawa:P
![]() |
![]() |
#1703 |
Zadomowienie
|
kasienka jeśli wpada się w poślizg kręci się kierownicą zależnie od kierunku poślizgu i dodaje się troszkę gazu. Z wyczuciem
![]() Ja egzamin miałam pod koniec stycznia, też zima ale raczej bez fajerwerków:P ale ślisko było, nawet tył samochodu mi lekko zarzuciło przy skręcie na skrzyżowaniu:P ale egzaminator tylko zapytał: Pani Ewelino a co to było? A ja "Podsterowność panie egzaminatorze" ![]()
właśnie tak! ![]() Edytowane przez Mandarynkia Czas edycji: 2010-04-13 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
dont a ty w koncu jak stoisz z tematem prawka?:P
ja Wam powiem,ze odkad wsiadlam i pojechalam raz na miasto mamy merolem to nie chce jezdzic niczym innym ![]() Pani Ewelinko podsterownosc haha dobree ![]() ide spac bo rano ide na body space a potem juz ok 12 ![]() ![]() Edytowane przez ilusja Czas edycji: 2010-04-13 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1705 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No u mnie to była zima jak ta la la, metrowe zaspy w centrum miasta bo to była 8 rano i jeszcze nie odśniezyli ![]()
Blog Edytowane przez kasienka.b Czas edycji: 2010-04-13 o 23:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo wiadomo- hamulec kojarzy się z bezpieczniejszą jazdą, kto by w stresie pomyslal, ze to jednak trzeba lekko przyspieszyc ![]() A moje prawko jak na razie na etapie "chyba nigdy nie zdam, nie ma sensuuu". Ale juz niedlugo się ogarnę, wykupię te 5 godzin jazd i moze sie na egz.zapisze. Tylko jak sobie pomysle o tym stresie, albo o wrednym egzaminatorze, na ktorego trafilam za drugim podejsciem to mi się wszystkiego odechciewa... btw. moj kumpel w Wielki Piątek zarobil 12 punktow i 5 stow mandatu. Jechal za nim nieoznakowany policyjny opel:P A wiecie co jest najbardziej wkurzajace? Ze policjanci zamiast od razu zatrzymac takiego, ktory po zabudowanym ciśnie 150km/h to czekaja az przekroczy podwojna ciągłą, wyprzedzi na pasach etc i dopiero wielkie halo, biranie punktow. Czasem nawet w tv pokazuja filmiki z policyjnych kamer, ze policja jedzie za takimi pol godziny, zamiast od razu zatrzymac! A co by bylo gdyby taki duren kogos przez ten czas potracil!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
Juz nie maja na czym zarabiac. To jest po prostu bezmyślność. Policja ma obowiązek chronić obywateli, przez co ja rozumiem także karanie osób, które bezpośrednio mogą mi zaszkodzić przez zbyt szybką jazdę. A nie zbierać sobie kasę z wyższych mandatów
![]() Czasami szokuje mnie brak jakiejkolwiek takiej ludzkiej rozwagi. Co można to można, ale takie rzeczy to już przegięcie. Oj, to jest straszne, że niektórzy kierowcy nie potrafią się dostosować z tą prędkością. Albo ostatnio mi kumpela opowiadala, ze jechala sobie przez moją mieścinę i przed nią się wlókł jakiś samochód, ktory caly czas mial wlaczony lewy kierunkowskaz. Ale minal już 3 skręty w uliczki a nadal jechal prosto. No i kumpela stwierdzila, ze chyba zapomnial ktos o kierunkowskazie, wiec jechala sobie za nim ze stala predkoscia, a ten zagle zwalnia i skręca ![]()
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2010-04-13 o 23:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1710 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() heh a ja na Corsie sie jezdzic nauczylam i jak wsiadlam w inny to niewiedzialam co i jak bo troszke inaczej ![]() Cytat:
Cytat:
Widzialam fakt jedna ale taka sobie za ok 100zł-wiec sorry nie dala bym za nia az tyle ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.