Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-13, 22:01   #4681
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny , pomocy.... wciąż nie mamy imienia dla naszego maleństwa...
Może macie jakieś propozycje... wciąż z Tż się zastanawiamy i nie przychodzi nam nic go głowy. Będziemy mieć córunie.
po dziadkach? a może poprzeglądać imienniki, kalendarze? To Wam ma się podobać i dobrze współgrać z nazwiskiem
Stary 2010-04-13, 22:01   #4682
Daysy85
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Mi się osobiście bardzo podoba imię Amelka
Mojej sis cioteczne córcia ma tak na imie..
Poza tym mam jeszcze Pauline, Ole, Marte Anie, czyli w sumie te imiona , które mi sie podobały,.
Teraz miałam faze na Pole ale Tż się nie podoba.
Potem myślałam o Zosi i Esterze ale Tż też nie za bardzo się pdoba.
'on za to zaczął wymyślać: Nadię, Natasze i Elizę. ale żadne z tych imion nie podoba mi się nawet w 1%
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 22:08   #4683
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym mam jeszcze Pauline, Ole, Marte Anie, czyli w sumie te imiona , które mi sie podobały,.
'on za to zaczął wymyślać: Nadię, Natasze i Elizę. ale żadne z tych imion nie podoba mi się nawet w 1%
Estera to żydowskie - może się niektórym antysemityzm załączać A Nadi i Natasza brzmią mi z ruska
Hm, ładne imiona...
Emilia, Helena (jak Kurcewiczówna ), Anastazja, Dorota (z Oz), Klaudia (Wywiad z Wamirem czytałam...)

A teraz czytam Królową Potępionych - książka fajna film był marniutki... porównaniu z fenomalną ekranizacją Wywiadu z Wamirem (ta obsada! i scenariusz Rice) wypada jeszcze gorzej
Stary 2010-04-13, 22:10   #4684
Daysy85
Zakorzenienie

Nie wiem co będzie z tym imieniem, może jakoś wyjdzie w praniu... może jak się Mała urodzi to wtedy ją zobaczymy i może jakoś nazwiemy :P
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 22:11   #4685
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziękuje za wszystkie pochwały

Dla zainteresowanych powiem, ze diety nie można zaczynac ez przeczytania książki to podstawa (jest króciteńka, godzinka i po wszystkim) i pamiętać, ze chodzi głównie o to by jesc mięso (łatwo przyswajalne białka), jogurt tylko od czasu do czasu (bo mają za dużo węgli), jajka i twaróg chudy najlepszy
nie mam czasu czytac...
sezon sie zaczal w firmie i du.pa
Stary 2010-04-13, 22:11   #4686
Ana***
Zakorzenienie

http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/art...ETYCH/71026043

Ludzie to mają problemy...
"W 1996 roku sąd w Halmstad nałożył na szwedzkich rodziców karę w wys. 5 tys. koron (550 euro) za to, że ich pięcioletni syn w ogóle nie miał imienia (to był ich protest, bo nie podobało im się żadne imię z listy). W reakcji rodzice zaproponowali liczące 43 znaki imię twierdząc, że jest ono "znaczącym, ekspresyjnym osiągnięciem, które postrzegają jako wytwór artystyczny". Sąd odrzucił je i podtrzymał grzywnę. Szwedzkie małżeństwo próbowało wreszcie nazwać syna po prostu "A". Wymiar sprawiedliwości po raz kolejny nie zaakceptował rozwiązania, bo uznał, że w Szwecji zabronione jest posiadanie jednoliterowego imienia"
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 22:12   #4687
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Teraz ludzie dają dzieciom różne dziwne imiona, ja pamiętam, jak mój lektor niemieckiego mówił, że dał swojej córce na imię Marika, to się dziwiłam, czy takie jest w kalendarzu, ale faktycznie, - jest

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 22:13   #4688
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się podoba jeszcze Karinka, Łucja (Lusia) i Amelka- to są moje typy te które pamiętam (a było ich jeszcze kilka, ale nie zastanawiałam się jeszcze, bo u mnie nie pora)

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2010-04-13 o 22:15
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 23:51   #4689
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

czesc

musze stwierdzic, ze wok to genialne naczynie jedzenie wyszło ekstra (bardzo aromatyczne niż na zwykłej patelni), nic się nie przypaliło i było gotowe w 5 minut.

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Saeco mogę spokojnie polecić, bo sama własnie kupiłam Saeco, ale inny troszkę model niż ten który pokazałaś. Ja mam ten
http://www.electro.pl/produkt-SAECO_...61913,152.html

On ma taką specjalną końcówkę do spieniania mleka (wkłada się rurkę bezpośrednio do pojemnika z mlekiem i wypuszcza piękna pianę ) Bardzo fajna rzecz, my już tej tradycyjnej dyszy prawie wcale nie używamy.
Ten ekspres to taki typowy prosty automat, bez młynka, ale można w nim też parzyć kawę z saszetek.

Takie słowa też w tym programie padły.
oo tez seria nina dzięki za odpowiedz

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Madzia jak masz to wklej bo to zupełnie nowy sposób ten o którym piszesz
jutro wkleje, bo zaraz zmykam spac.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 05:31   #4690
kliwia
Zakorzenienie

Corii ja mam kuzynkę Marike
Daysy Jesli macie kilka typow to juz połowa sukcesu
Najpewniej dacie imie jak się juz urodzi, i wtedy będzie do niej idealnie pasowało.
Nam moga sie podobac imiona do ktorych Ty masz uprezedzenia Bo Ci sie zle kojarza
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 07:25   #4691
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się podoba jeszcze Karinka, Łucja (Lusia) i Amelka- to są moje typy te które pamiętam (a było ich jeszcze kilka, ale nie zastanawiałam się jeszcze, bo u mnie nie pora)
Karina ładne, tylko kojarzy mi się ze starym serialem o koniu Karino
A Łucja... jak z Narnii jeszze Zuzanna na drugie
Stary 2010-04-14, 07:31   #4692
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co będzie z tym imieniem, może jakoś wyjdzie w praniu... może jak się Mała urodzi to wtedy ją zobaczymy i może jakoś nazwiemy :P
Moje typy to Alicja i Łucja(mam tak z bierzmowania )

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Teraz ludzie dają dzieciom różne dziwne imiona, ja pamiętam, jak mój lektor niemieckiego mówił, że dał swojej córce na imię Marika, to się dziwiłam, czy takie jest w kalendarzu, ale faktycznie, - jest
znam dziewczyny o ty imieniu

a ja dzis kolejny wolny dzien hmm... trzeba cos zaplanowac. poza tym jestem u rodziców, musze sie ogarnac, bo zaraz przyjdzie facet i zaczyna remont łazienki
Stary 2010-04-14, 07:39   #4693
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Czyli zabawa, że jedna osoba mówi słowo a druga kolejne słowo na ostatnią głoskę poprzedniego jest zbyt łatwa? hmmm
a jeszcze mam taką jedną zabawę, że opowiadam początek jakiejś historii i przerywam w pewnym momencie i każde kolejne dziecko ma dopowiedzieć po zdaniu od siebie ciąg dalszy...? Może coś takiego...

A z tymi sygnałami to nie taka prosta sprawa, bo ja mam to przedstawić, a nie napisać....
Tż wymyślił coś takiego: "Dzieciaki słuchajcie! Mam dla Was nową zabawę. Dzięki niej podróż minie nam dużo szybciej. Zacznę opowiadać Wam pewną historię... itd." (c.d. tego co wyżej)?

Myśle, ze to co napisała Marta o zainterseowaniu dzieci i tych hasłach jest jak najbardzije na miejscu i możesz to zastosować. Jak ty sobie wyobrażasz, żeby cały autobus zwrócił na Ciebie uwage, jak powiesz tylko dzieciaki sluchajcie. Wiesz jak to jest jeden gada inny w coś gra, jeszcze inny je, pije, zaczepia. Trzeba najpierw dać im czas na zakończenie czynnosci, które wykonują.
Możesz nawet pokazac im jak przechodzisz po całym amutobusie od poczatku, do konca i wolasz gaduły... a one słuchamy aż do czasu, kiedy wszyskie dzieci beda Toba zainteresowane.
Nie wiem, czy to też mozna zastoswać, - rymowanki. Czyli ja podaje słowo a dzieci kolejno tak, aby sie rymowały, np. las... czas...was...nas... lub trawa, agawa, zastawa, Warszawa czyli te które kończą sie na te sama sylabę. (ale to moze jest za trudne)

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-04-14 o 07:57
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 07:49   #4694
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Madzia jak masz to wklej bo to zupełnie nowy sposób ten o którym piszesz

No właśnie one mi sie cholernie podobają...ale dupa z nich będzie. Poszperałam na necie i znalazłam parę filmików, cóż z tego jak mnie tak nie wychodzi. Moze dlatego ze pasemka psikam lakierem, ale u fryzjera też tak robi i jest ok, a może dlatego ze mam za krotkie wlosy a prostownica dość szeroka??
jeszcze mam w planach umyć włosy wysuszyć i położyć jedwab może wtedy się uda, ale na logikę to im tłustszy włos tym cięższy więc sie nie powinno utrzymać
fryzjerka by dała radę, ale chcę się bez niej obyć

Zdrowiej ja też smarkam i gardło mnie boli

No właśnie fryzjerka to potrafi, ja jakoś nie dziś chyba męża zgonię do drugiego podejścia

Będzie jak znalazł jak już będzie na swoim teraz się to wydaje nie potrzebne, ale po moi kuzynie wiem, że ciocia chomikowała i dla nich to było mega odciązenie na sam początek

Kasiu uściski dla Małego i
chorba czy nawet przeziębienie dla takich bobasów to męczarnia, oby szybko mu przeszło

Maggie ja jeszcze jedną próbę zrobię a wzorowałam się na tym filmiku, cudnie jej wyszły, ale ja mam włosy 3 razy krótsze niż ona

http://www.youtube.com/watch?v=w74e5...eature=related

dla niej
u mnie nic chyba z tego nie wyjdzie, bo mam wlosy tak do podbrodka
ale ta dziewczyna z filmiku jest piekna
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A ja tylko wpadam by się pchwalić, ze jestem mniejsza o prawie 4 kg
no i tak trzymaj kochana
wogole to snilas mi sie dzisiaj, Ty, ja i nasi mezowie plynelismy statkiem takim wypasionym z basenami na pokladzie .... chyba do Francji a sponsorem wszystkiego byla moja szefowa no i Ty na poczatku nie chcialas jechac, bo mialas isc prosic jakas ciotke na wesele, a ja Ci tlumaczylam, ze jest lipiec, slub masz we wrzesniu, wiec mozesz zaprosic jak wrocimy i sie zgodzilas
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
słyszałam

no niby mocz ma własciwości antybakteryjne. Ale na samą myśl, żeby tak... do buzi???
Blee...A fuuuj...
no bleeee, ale jesli ma maluszkowi pomoc no to coz dzidzia nie wie, czym jej sie w buzi gmera
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
hej kobietki nadrobiłam na razie tylko kilka stron

gratulacje z powodu spadku wagi, tez się do tej diety przymierzam ale dopiero jak pójdziemy na swoje. Fajnie, że zajmujesz się sobą i że twój związek odżywa, oby tak dalej

pewnie, ze @ ma wpływ na wagę, przed okresem zbiera się woda w organizmie i możesz nawet do 2 kg więcej ważyć

oby szybko Dominik wyzdrowiał. Moja mama używałam na pleśniawki tego sposobu co dziewczyny pisały, przecierała je wacikiem nasączonym w moczu dziecka

super, że obniżyli cenę, to co kupujecie?

mój też za wylewny nie jest co do komplementów, kiedyś na początku znajomości bardziej mówił, ze ładnie wyglądam itp, a teraz w ogóle się nie stara

to masz wyjątkowego faceta, tylko pozazdrościć, że tak cię docenia.
A ja właśnie ostatnio w ogóle nie czuje zaangażowania mojego męża w nasz związek. Zrobił się jakiś zimny, mało czuły, czuje, że o mnie nie dba. Coraz bardziej widzę, ze jest egoistą, patrzy się często tylko na siebie. smuci mnie to bo już rozmawiałam z nim na ten temat i mówił, że nic się nie zmieniło między nami dla niego, ale mi się wydaje inaczej. Jest jakiś taki daleki. Nie mówiąc już o przytulankach... raz na tydzień przy dobrych wiatrach i to jak ja zacznę Mam wrażenie, że go nie podniecam. Mam nadzieję, że jak zamieszkamy to się coś zmieni między nami. Ostatnio się zastanawiałam, czy aby właściwego faceta wybrałam
no przeciez kazdej parze zdarzaja sie lepsze i gorsze ni bedzie dobrze, tylko mowcie glosno o wzajemnych oczekiwaniach
Cytat:
Dziewczyny , pomocy.... wciąż nie mamy imienia dla naszego maleństwa...
Może macie jakieś propozycje... wciąż z Tż się zastanawiamy i nie przychodzi nam nic go głowy. Będziemy mieć córunie.
no to ja bym chciala Hanie, jesli bedzie coreczka, bo tak miala na imie moja ukochana babcia i bylaby Hanna Leokadia-moze te imiona nie sa jakies super modne, ale dla mnie bardzo wazne i sentymentalne i wiecie co? fajnie sie komponuja z naszym nazwiskiem
a inne propozycje:
Alicja
Julia
Zuzia
Zosia
Anastazja - mala Nastusia, Nastka
Klara
Kornelia - mala Nela
Amelia
Marcelinka - Marcysia
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje

Edytowane przez Maggie1983
Czas edycji: 2010-04-14 o 07:53
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 07:51   #4695
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez mam teraz na studiach kolezanke o takim imieniu nawet mi sie podoba to imie
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 08:00   #4696
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
u mnie nic chyba z tego nie wyjdzie, bo mam wlosy tak do podbrodka

no to ja bym chciala Hanie, jesli bedzie coreczka, bo tak miala na imie moja ukochana babcia i bylaby Hanna Leokadia-moze te imiona nie sa jakies super modne, ale dla mnie bardzo wazne i sentymentalne i wiecie co? fajnie sie komponuja z naszym nazwiskiem
a inne propozycje:
Alicja
Julia
Zuzia
Zosia
Klara
Kornelia - mala Nela
Amelia
Marcelinka - Marcysia
o włansie jeszcze Kornelia mi sie podoba

Maggie ja do ślubu tez miałam krótkie włosy, a fryzjerka je ładnie pokreciła , no a pozniej upieła
Stary 2010-04-14, 08:17   #4697
Gucia0987
Zakorzenienie

Witajcie,

Nie uwierzycie, wczoraj po tej naszej rozmowie o striptizie, zapytalam mojego TZ, czy jak teraz pójdą na ten kawalerski i czy jakby wyszła propozycja takiego klubu, to czy by poszedł? A mój tż na to, a jak myślisz, gdzie byliśmy na kawalerskim (i wymienił imię swojego kolegi).
Oj była wojna, dowiadywać się pół roku po czasie!! No myślałam, ze udusze! Po czym mówie mu, że mi nie przeszkadza to, że tam poszli, bo to w końcu kawalerski, tylko to, że nic nie powiedział - stwierdził, że chciał uniknąć afery.

Tylko wtedy afery by nie było, a tak to zrobiłam wojnę!

Co do imion to może:
Emilia, Helena, Hannna, Iga, Marta, Zofia...

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 08:31   #4698
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
o włansie jeszcze Kornelia mi sie podoba

Maggie ja do ślubu tez miałam krótkie włosy, a fryzjerka je ładnie pokreciła , no a pozniej upieła
tylko ja bym wolala rozpuszczone, zeby mi buzie troche zakryly, bo ja juz teraz wygldam jak pyza, a co dopiero w 7 miesiacu ciazy
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2010-04-14, 08:34   #4699
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli zabawa, że jedna osoba mówi słowo a druga kolejne słowo na ostatnią głoskę poprzedniego jest zbyt łatwa? hmmm
a jeszcze mam taką jedną zabawę, że opowiadam początek jakiejś historii i przerywam w pewnym momencie i każde kolejne dziecko ma dopowiedzieć po zdaniu od siebie ciąg dalszy...? Może coś takiego...

A z tymi sygnałami to nie taka prosta sprawa, bo ja mam to przedstawić, a nie napisać....
Tż wymyślił coś takiego: "Dzieciaki słuchajcie! Mam dla Was nową zabawę. Dzięki niej podróż minie nam dużo szybciej. Zacznę opowiadać Wam pewną historię... itd." (c.d. tego co wyżej)?
ale jak juz pieknie kolanka napisala w autobusie bedzie szum.. wiec prowadzac zajecia w sali przed wykladowca musisz powiedziec ze dzieci beda zaciekawione wszytkim beda sie cieszyc ze jada beda w emocjach wiec bedzie chala je zainteresowac wiec zaczynasz od tego ze zeby zwrocic na siebie uwage stosujesz jedno ze znanych dzieciom wczesniej hasel i nawolujesz je tak dlugo az zwroca na ciebie uwage (przedstaw to haslo) po czym mowisz ze masz dla nich zabawe... tylko teraz tak.. wszytko zalezy od tego w jakim wieku sa dzieci wiec ten wstep musi byc dostosowany poziomem do ich rozumu bo 3 latkom nie powiesz dzieki niej podroz minie wam szybko... no ale chyba masz 1-3 klasistow...

jesli chodzi o zabawe na konczenie i zaczynanie na te same litery to to 1 klasy to jest ok bo trenujesz gloski w wyglosie i na glosie ale to dla 2 i 3 klasy juz nie.. dla 2 klasy bedzie fajne to z rymowaniem... ale musisz wyjsc od dobrego slowa... zeby bylo duzo rymow (w zerowce dzieci z podanym wyrazow wybieraja te ktore sie rymuja w 1 klasie juz same staraja sie to robic) wiec jak najbardziej dla 2 klasy to bedzie fajne...
no ale stopnuj trudnosc dla 3 klasy super bedzie cos pamieciowego np zaczynasz zdanie.. w dalekiej krainie, i nastepna osoba mowi w dalekiej krainie na wielkiej gorze.. i potem kolejna w dalekiej kraine na wielkiej gorze stal maly domek, i kolejny w dalekiej kraine na wielkiej gorze stal maly domek na nodze kurzej....

wiesz dzieci musza wymyslec histore wspolpracuja ze soba do tego histiria musi byc LOGICZNIE powiazana a do tego super ciacza pamiec... i to jest ok dla 3 klasy...

Cytat:
ja bym dala ZUZANNA a moja przyjaciolka marzy o MATYLDZIE mati mi sie bardzo podoba.. mam w przedszkolu jedna mala matylde...

i zeby bylo ci latwiej juz pisze jakie sa imiona w przedszkolu (emilia, oliwia, julia, nikola, wiktoria - to te takie ktorych duzo, potem matylda zuzanna natalia, justyna, patrycja, martyna, marika, amelia, hania, ida, karolina, marta, paulina, magda, edyta, dominika, alicja, maja, ola, dorotka, kornelia, angelika, małgosia)

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
czesc

musze stwierdzic, ze wok to genialne naczynie jedzenie wyszło ekstra (bardzo aromatyczne niż na zwykłej patelni), nic się nie przypaliło i było gotowe w 5 minut.
.
to fakt robi sie bardzooooo szybko

Cytat:
marike tez mam w przedszkolu

Cytat:
Karina ładne, tylko kojarzy mi się ze starym serialem o koniu Karino
A Łucja... jak z Narnii jeszze Zuzanna na drugie
łuacja tez fajnie

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-04-14 o 08:38
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 08:39   #4700
AgatkaL
Wtajemniczenie

CZeść Dziewczyny

Ależ u mnie dziś parszywa pogoda...buuuu...szaro, buro, ponuro i do tego deszczowo.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 08:39   #4701
Gucia0987
Zakorzenienie

Maggie ja na ślubie miałam włosy do połowy szyi, a z tyłu jeszcze krótsze, fryzjerka genialnie mi je wyciągnęła na szczotce, zrobiła piękną "bombkę" z przodu zrobiła na gładko. Ja do tego miałam opaskę, ale bez opaski też to super wyglądało!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 08:44   #4702
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Witajcie,

Nie uwierzycie, wczoraj po tej naszej rozmowie o striptizie, zapytalam mojego TZ, czy jak teraz pójdą na ten kawalerski i czy jakby wyszła propozycja takiego klubu, to czy by poszedł? A mój tż na to, a jak myślisz, gdzie byliśmy na kawalerskim (i wymienił imię swojego kolegi).
Oj była wojna, dowiadywać się pół roku po czasie!! No myślałam, ze udusze! Po czym mówie mu, że mi nie przeszkadza to, że tam poszli, bo to w końcu kawalerski, tylko to, że nic nie powiedział - stwierdził, że chciał uniknąć afery.

Tylko wtedy afery by nie było, a tak to zrobiłam wojnę!

Co do imion to może:
Emilia, Helena, Hannna, Iga, Marta, Zofia...
uuu to się wcale nie dziwię, ze mu zrobiłas wojnę. Dlaczego nie przyznał sie od razu??

A mi sie imiona podobają takie: Julia albo Alicja i na drugie będzie miała Zofia (po mojej babci).

u nas w firmie wczoraj 30 osób zwolnili. Szok. mieli dopiero w piatek zwalniac a tu wczoraj tyle osób poleciało. Pewnie reszta w piatek poleci. Zresztą i tak nie wiadomo czy nie trzeba sie będzie zbierac niedługo, bo z dziadka TZ jest bardzo źle, a TZ jeszcze chce go zobaczyc

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 08:46   #4703
ania20m
Wtajemniczenie

Cześć,
U mnie wisi w powietrzu konflikt z Teściową, normalnie mam jej już dosyć! a z milszych rzeczy to interes z biżuterią zaczyna sie rozkręcać i mam coraz więcej zamówień

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 08:46   #4704
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
no bleeee, ale jesli ma maluszkowi pomoc no to coz dzidzia nie wie, czym jej sie w buzi gmera
nie po to wymyślano tyle medycznych specyfików, żeby się chałupniczych i kontrowersyjnych metod trzymać ślina psa tez ma właściwości antybakteryjne - może niech pies poliże, na jedno w sumie wyjdzie
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
i zeby bylo ci latwiej juz pisze jakie sa imiona w przedszkolu (emilia, oliwia, julia, nikola, wiktoria - to te takie ktorych duzo, potem matylda zuzanna natalia, justyna, patrycja, martyna, marika, amelia, hania, ida, karolina, marta, paulina, magda, edyta, dominika, alicja, maja, ola, dorotka, kornelia, angelika, małgosia)
Ida? Marcowa?
Cytat:
łuacja tez fajnie
a chłopcu Piotr Edmund

Cytat:
uuu to się wcale nie dziwię, ze mu zrobiłas wojnę. Dlaczego nie przyznał sie od razu??
ja bym swojemu facetowi nie opowiadała, co robiłam na wieczorze panieńskim I dla mnie to normalne, że mam swoje, babskie sprawy, które zostaną miedzy nami, kobitkami

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-04-14 o 08:49
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 08:47   #4705
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

A teraz czytam Królową Potępionych - książka fajna film był marniutki... porównaniu z fenomalną ekranizacją Wywiadu z Wamirem (ta obsada! i scenariusz Rice) wypada jeszcze gorzej
Ja mam Krwawy kantyk i w ogóle nie mogę przez to przejść

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
nie mam czasu czytac...
sezon sie zaczal w firmie i du.pa
Bez książki to tylko krzywdę mozna sobie zrobić, bo na necie są nie prawdziwe info.

Cytat:

no i tak trzymaj kochana
wogole to snilas mi sie dzisiaj, Ty, ja i nasi mezowie plynelismy statkiem takim wypasionym z basenami na pokladzie .... chyba do Francji a sponsorem wszystkiego byla moja szefowa no i Ty na poczatku nie chcialas jechac, bo mialas isc prosic jakas ciotke na wesele, a ja Ci tlumaczylam, ze jest lipiec, slub masz we wrzesniu, wiec mozesz zaprosic jak wrocimy i sie zgodzilas

a inne propozycje:
Alicja
Julia
Zuzia
Zosia
Klara
Kornelia - mala Nela
Amelia
Marcelinka - Marcysia
Łooo super pewnie było na tym statku No i jak mogłabym Ci odmówić

Mnie się podoba Agata, Liliana, Michalina (ale Michasia już nie) no i Zofia i Barbara

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 08:48   #4706
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Maggie ja na ślubie miałam włosy do połowy szyi, a z tyłu jeszcze krótsze, fryzjerka genialnie mi je wyciągnęła na szczotce, zrobiła piękną "bombkę" z przodu zrobiła na gładko. Ja do tego miałam opaskę, ale bez opaski też to super wyglądało!
oooo wlasnie opaska na takich bobach fajnie wyglada
Kurka, generalnie bede miala problem, bo wesele jest 10.07.10, a moja fryzjerka rokw rok bierze wolne 1-15.07 i teraz musze szukac kogos innego
Stary 2010-04-14, 08:54   #4707
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
A mi sie imiona podobają takie: Julia albo Alicja i na drugie będzie miała Zofia (po mojej babci).
ja mam juz dosc juli.. podoba mi sie to imie ale na kazdej grupie jst po 3-5 juli... seriooo massssaka... wikoria nikola oliwia to samo... po kilka w kazdej grupie....

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Cześć,
U mnie wisi w powietrzu konflikt z Teściową, normalnie mam jej już dosyć! a z milszych rzeczy to interes z biżuterią zaczyna sie rozkręcać i mam coraz więcej zamówień
gratuluje rozkrecenia... a z tesciowa co nie gra?

Cytat:
Ida? Marcowa?

ja bym swojemu facetowi nie opowiadała, co robiłam na wieczorze panieńskim I dla mnie to normalne, że mam swoje, babskie sprawy, które zostaną miedzy nami
Ida.. hm.. rodzina mocno hipisowska.. rodzice tata po 30 mama prze 40 ale dlugie wlosy koraliki i wogole aaaa dziewczynka jest w mojej grupie ma swoj swiat duzaaa aindywidualistka.. ubira sie sama w to co chce czasem ma na sobie dziwne rzeczy ktorych w zyciu bym dziecku nie dala.. non stop przyniosila mi w prezencie wianki z kwiatow ktore sama zrobila 4-5 latka! koraliki i wogole.. a urodzila sie w pazdzierniku wiec nie marcowa

a ja tez nieywpytuje tz co bylo na kawalerskim on mnie na panienskim to takie wieczory ktore zostaja nam w glowie.. owszem opowiadamy sobie co i jak ale ie musimy mowic wszytkiego.. ale uwga do zadnych zdrad nie dochodzi zeby mnie zaraz nie zlinczowano... i nie mam cisnienia zeby go pytac itd.. na codzien nie mamy przed soba tajemnic ale ja nie dociekam on tez nie.. po co
Stary 2010-04-14, 08:58   #4708
kliwia
Zakorzenienie

Cytat:
nie po to wymyślano tyle medycznych specyfików, żeby się chałupniczych i kontrowersyjnych metod trzymać ślina psa tez ma właściwości antybakteryjne - może niech pies poliże, na jedno w sumie wyjdzie
Przeszłas sama siebie
Te 'chlopskie' metody czasami lepiej sie sprawdzaja niz jedenj specyfik chemiczny.
I uwierz plesniawka czy inny wykwit w dziecej buzi, nie bylby dla psa atrakcyjny, bo nie ma w tym krwi.
Spytaj sie mamy czym Ci smarowala zajady jak bylas mała. Tez CI odpowie ze mocz na to najlepszy.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 09:09   #4709
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam juz dosc juli.. podoba mi sie to imie ale na kazdej grupie jst po 3-5 juli... seriooo massssaka... wikoria nikola oliwia to samo... po kilka w kazdej grupie
wysyp Julii zauważyłam i ja
i jeszcze Natalii
Cytat:
Ida.. hm.. rodzina mocno hipisowska.. rodzice tata po 30 mama prze 40 ale dlugie wlosy koraliki i wogole aaaa dziewczynka jest w mojej grupie ma swoj swiat duzaaa aindywidualistka.. ubira sie sama w to co chce czasem ma na sobie dziwne rzeczy ktorych w zyciu bym dziecku nie dala.. non stop przyniosila mi w prezencie wianki z kwiatow ktore sama zrobila 4-5 latka! koraliki i wogole.. a urodzila sie w pazdzierniku wiec nie marcowa
wow, ekscentryczna rodzina
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Przeszłas sama siebie
Te 'chlopskie' metody czasami lepiej sie sprawdzaja niz jedenj specyfik chemiczny.
I uwierz plesniawka czy inny wykwit w dziecej buzi, nie bylby dla psa atrakcyjny, bo nie ma w tym krwi.
Spytaj sie mamy czym Ci smarowala zajady jak bylas mała. Tez CI odpowie ze mocz na to najlepszy.
Moja mam na otarcia naskórka zawsze stosuje krem nivea. A na skaleczenia jak byłam mała, to się u mnie w domu oxycort stosowało i mi się wszystko szybko goiło, łącznie ze skaleczeniami itp.

Na chałupniczych sposobach się nie znam, tak samo, jak u mnie w domu przesądów nie było

P.S. odkryto, że ślina ludzka również zawiera substancje przyspieszajace gojenie ran - czyli lizanie skaleczonych palców w dzieciństwie nie było bez sensu

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-04-14 o 09:22
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 09:12   #4710
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Przeszłas sama siebie
no ja sie powstrzymalam od komentarza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości