Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-13, 15:22   #4651
aniaaa84
Zadomowienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ANIU ale baja nie ma wywiadu jako metody ona ma metode - analiza indywidualnego przypadku a wywiad byl tylko narzedziem jej pracy - pomocniczy ...
a w indywidualnych przypadkach NIE ROBI sie ilosciowki z procentami tylko jakosciowke opisowa

Ty mialas albo metoda SONDAZ DIAGNOSTYCZNY technika WYWIAD narzedzie WYWIAD SKATEGORYZOWANY - arkusz wywiadu
albo metoda WYWIADU technika wywiad skategoryzowany
zalezy za jakim metodologiem robilas
a ona miala METODA INDYWIDUALNYCH PRZYPADKOW na technika czy tam narzedziem byl akrusz wywiadu...

to dwie zupelnie rozne metody - wiesz mi mialam straszny egzamin z metodologii i teraz mam ja w jednym palcu...
Martuś właśnie w kolegium jedną z metod użytych w pracy była analiza indywidualnego przypadku...i tak jak napisałaś "w indywidualnych przypadkach NIE ROBI sie ilosciowki z procentami tylko jakosciowke opisowa" ale mój promotor kiedy mówiłam, że to jest błędnie opracowane (facet miał bzika na punkcie cyferek i procentów)
zadał mi jedno pytanie "[...] to Pani jest promotprem czy ja" dlatego napisałam Baji tak jak ja to miałam opracowane (to nie było źle bo opisac opisałam to jakich odpowiedzi udzielali, ale dodatkowo musiały być liczby)
Oczywiście liczyło się to jakich odpowiedzi udzielali nauczyciele czyli jakośc, ale on miał parcie na cyfry i koniec kropka, a jak go zapytałam co mam powiedzieć kiedy na egzamie mnie ktoś zapyta dlaczego do jakościówki z opisem dołączam ilościowke z procentami to mi odpowiedział, że to ja piszę pracę i ja powinnam wiedziec
nigdy nie wiadomo na jakiego idiote sie trafi...
błędu komisja się dopatrzyła, ale wybrnęłam...

a straszny egzam, masz na mysli Pana J*******a? ja też go pisałam i obudzona w nocy recytuję metodologie jak wierszyk

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
oooo z nauczycielami, fajnie
Ja miałam przeprowadzić wywiad na podstawie dość luźnego planu wywiadu, więc pytania nie zawsze były te same. Odpowiedzi tez bardzo się róźniły, ja rozmawiałam głównie o twórczych kompetencjach, pomysłach, nietypowych działaniach w pracy z dziećmi. Każda nauczycielka odpowiadała inaczej, bo wiadomo, że każda pracuje w swój specyficzny sposób. Coś tam mają wspólnego, ale nie za wiele.
Problem tkwi w tym w jaki sposób to opracować. Czy napisać, że w odpowiedzi na takie pytanie uzyskałam taka i taką odpowiedź, czy raczej bardziej scharakteryzować poszczególnego badanego i opisywać w całości zdobyte informacje, a dopiero potem wysunąć wnioski.
Promotor to sobie w ogóle pojechał, specjalnie wczesniej nam kazał oddać prace, bo miał ten wyjazd zaplanowany, tylko nam o nim nie pwoiedział, bo myślał, ze do marca je napiszemy, ale nie dało rady i mamy za swoje, bo on jest gdzies za granicą a my tu i mamy big problem. Na pewno cos mu się nie spodoba, jak już zobaczy całosć, jestem na to przygotowana, no ale cóż zrobić
Baju nie wiem co Ci napisać, podałam Ci sposób w jaki ja to mam zrobione, była opisówka, ale musiało też być ujęcie wartościowe mimo że nie powinno

biore się za zapiekanki

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-04-13 o 15:24
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 15:32   #4652
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Martuś prześlij, poczytam, może coś nowego się dowiem A i prześlij tez te obiecane pioseneczki

Dziewczyny przepraszam:r oza:, za zaśmiecanie forum moimi dylematami z pracą mgr

Chociaż może dobrze, że tu to pisałam, może się kiedyś to którejś z was przyda, nigdy nie wiadomo
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 15:36   #4653
martucha84
Zakorzenienie

aniaaa84 napisz mi na pw kto byl twoim promotorem bo az jestem ciekawa kto co za brednie takie opowiada
ja teraz mam prof K..ń a ze w komisji mamy wspomnianego juz wielkiego metodologa to ona sama zadbala zeby medtowologia byla na picuś glancuś (wiec wiem jak iwi miala ja opracowac... a tez robi analize indywidualnych jak baja..)

baja_86 wysle ci z mojej pracy to co pisalam o triangulacji.. i poszukam ksiazki i tez wkleje.. a co do pisoenke widzisz zapomnialam
Stary 2010-04-13, 15:43   #4654
stokrotka24
Zakorzenienie

hej kobietki nadrobiłam na razie tylko kilka stron
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Kochana Ty to tylko się leń i odpoczywaj
Martucha dziękuje.

A szczerze mówiąc musiałam coś wymyśleć, zeby nie myśleć obsesyjnie o dziecku. Dobrze wiem, ze nic teraz z tego nie będzie, więc nie chciałam odliczać dni do wizyty u endokrynologa, tak więc wymyśliłam, ze te dwa miesiące zadbam o siebie i na prawdę jest mi lepiej. Mam wolną głowę lepsze samopoczucie, uśmiecham się i widzę ze mój związek odżywa
gratulacje z powodu spadku wagi, tez się do tej diety przymierzam ale dopiero jak pójdziemy na swoje. Fajnie, że zajmujesz się sobą i że twój związek odżywa, oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Scio, Gratulacje!!! Mi brak motywacji, a przydałoby się wziąć za siebie, co bym mogła jakoś w wakacje się pokazać w spódnicach, sukienkach itp. Na razie tylko jeansory i jeansory

No i opowiem Wam hit, ważyłam się kilka dni temu i zobaczyłam na wadze piękne 52,4! Więc pomyślałam, stres zadziałał nic tylko teraz utrzymać! I pochwaliłam się wszystkim, że schudłam.Ważyłam się w nocy coś po 24:00. Wczoraj wchodzę na wagę, a tam znowu stare 55kg. Zastanawiam się skąd taka wielka różnica. Czy @ może mieć na to wpływ?
pewnie, ze @ ma wpływ na wagę, przed okresem zbiera się woda w organizmie i możesz nawet do 2 kg więcej ważyć

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
no hej laski
miałam wczoraj opisać co się u mnie działo ale niestety musicie mi wybaczyć bo nawet nie mam czasu nadrobić co pisałyście .
Mieliśmy dzisiaj jechać z Dominikiem na szczepienie , ale niestey nic z tego DOMINIK się rozchoorował miał wczoraj temperaturę 38. 6 stopni byliśmy u lekarza około 21 i okazało się że jest chory ma infekcję gardła , katarek , niechce jeść i jest marudny bardzo płaczę , dzisiaj troszkę lepiej ale nie jest jeszcze dobrze , do tego zrobiła mu się pleśniawka na policzku doktor mówił że może od tego że te zęby mu zaczeły rosnąć i pcha te rączki brudne do buzi albo od smoczka kurcze nie wiem , ale jest to bardzo maluśkie ale trzeba zastosować lek żeby sie nie zrobiło większe. Jutro wizyta kontrolna i zobaczymy mam nadzieje że mu przejdzie
oby szybko Dominik wyzdrowiał. Moja mama używałam na pleśniawki tego sposobu co dziewczyny pisały, przecierała je wacikiem nasączonym w moczu dziecka
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Słyszłam w radiu Mimo tego, że jest mi przykro że odeszli, mimo to ze byli patriotami i katolikami to uważam to za przesadę. Jestem ciekawa co na to ich rodzina,córka
Czy oni sami by sobie tego życzyli

Apropo kciuków Dzięki za wsparcie, na razie ,,pomagają", ale aż boje się cieszyć Powiem więc cichutko... obniżyli cenę mieszkania jutro spotkanie z doradcą kredytowym...

Kasiaher , zyczę Dominikowi zdrówka
super, że obniżyli cenę, to co kupujecie?

Cytat:
Napisane przez diamondbabe Pokaż wiadomość
wiesz... wyszła bo baaardzo go kocha i wydaje sie ze on ja tez... wszystko z nim ok tylko to ze nie potrafi sprawic by zona poczula swoja wartosc.... wiecie o co mi chodzi... eh... według Was to ze maz nie mowi zonie komplementow mogłoby cos oznaczac???
jesli za kazdym pytaniem mowi (jak zona go pyta czmu mi nie mowisz milych rzeczy ze ladnie wygladasz i tp) on odpowiada przeciez wiesz ze uwazam ze tak jest....... ale jak cos jest nie tak np nie podoba mu sie stroj zony to mowi to otwarcie.
mój też za wylewny nie jest co do komplementów, kiedyś na początku znajomości bardziej mówił, ze ładnie wyglądam itp, a teraz w ogóle się nie stara

Cytat:
moj tz istnieje ;D moze nie mowii mi tego codziennie ale kilka ray w tygodni napweno.. a w ciazy jak jestem to juz wogole ,mowie ze zawsze dla iego moge byc w ciazy bo wygladam pieknie...
a jak gdzies wychodzimy i sie wyszykuje to nie pamietam sytuacji zeby mi NIE POWIEDZAIAL ze wygladma pieknie...
czasem mi powie zmien to i to bedzie fajniej albo cos..
ale komplementuje mnie duzoooooooo

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

takkkkkkkkkkkk ciagle mieszac mieszac i mieszac i mieszacccccccc

ide tez robic obiad
to masz wyjątkowego faceta, tylko pozazdrościć, że tak cię docenia.
A ja właśnie ostatnio w ogóle nie czuje zaangażowania mojego męża w nasz związek. Zrobił się jakiś zimny, mało czuły, czuje, że o mnie nie dba. Coraz bardziej widzę, ze jest egoistą, patrzy się często tylko na siebie. smuci mnie to bo już rozmawiałam z nim na ten temat i mówił, że nic się nie zmieniło między nami dla niego, ale mi się wydaje inaczej. Jest jakiś taki daleki. Nie mówiąc już o przytulankach... raz na tydzień przy dobrych wiatrach i to jak ja zacznę Mam wrażenie, że go nie podniecam. Mam nadzieję, że jak zamieszkamy to się coś zmieni między nami. Ostatnio się zastanawiałam, czy aby właściwego faceta wybrałam

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 15:49   #4655
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
to masz wyjątkowego faceta, tylko pozazdrościć, że tak cię docenia.
A ja właśnie ostatnio w ogóle nie czuje zaangażowania mojego męża w nasz związek. Zrobił się jakiś zimny, mało czuły, czuje, że o mnie nie dba. Coraz bardziej widzę, ze jest egoistą, patrzy się często tylko na siebie. smuci mnie to bo już rozmawiałam z nim na ten temat i mówił, że nic się nie zmieniło między nami dla niego, ale mi się wydaje inaczej. Jest jakiś taki daleki. Nie mówiąc już o przytulankach... raz na tydzień przy dobrych wiatrach i to jak ja zacznę Mam wrażenie, że go nie podniecam. Mam nadzieję, że jak zamieszkamy to się coś zmieni między nami. Ostatnio się zastanawiałam, czy aby właściwego faceta wybrałam
bo w naszym zwiazku to ja jestem od strony romantyzmu takim facetem to ja rzadziej mowie mu ze fajnie wyglada robie kolacje przy swiecach czy cos... robie mowie bo to wazne no ale on robi to o niebo lepije...

moze pogadaj ze swoim i dokladnie mu tak powiedz ze masz wrazenie ze go nie krecisz bo ..... dla mnie ajwazniejsze zawsze bylo szczere i proste otwrate mowienie a nie owijanie w bawelne i robienie podchodow.. moze jak mu tak powiesz to do niego to dotrze...
Stary 2010-04-13, 15:59   #4656
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Zgadza się Kiedyś opiekowałam się dzieckiem, wyszły mu pleśniawki i jego mama mu własnie smarowała takim posiusianym wacikiem (oczywiście posiusianym przez dziecko ) i mu zeszły w jeden dzień.

Ja robiłam loki prostownicą, też zgodnie z filmikami na youtube. Wyjdą, tylko prostownica musi być w miare cienka. Miałam podobną do tej
http://www.allegro.pl/item982515399_..._75w_1518.html
Nie wychodziły tak idealnie jak na filmiku, ale generalnie wyglądały bardzo ładnie.
ja mam bardzo podobna
i najchetniej wycpla bym ja do smieci tak wyrywa wlosy, ze az sie ryczec chce wlansie musze kupic sobie nowa ale nie wiem jaka
Cytat:
Agatek wiem to od internistki, bo ja zawsze jak chodzę do lekarza to mówię, ze mogę być w ciązy. I ona mi powiedziała, ze 4 tygodnie są bezpieczne, bo organizm w tki sposób chroni dziecko, o którym matka jeszcze nie wie. Problemem mogą być tylko środki, które powodują mikroskurcze
a jak to doklandie dieta?
ja od wczoraj scisle dietkuje, jem 2 razy dziennie platki fitness na 14 dni i do tego nie jest ziemniakow, slodyczy, pieczonych i smazonych potraw, duzo bialka, owocow warzyci i duzo cwicze
Stary 2010-04-13, 16:05   #4657
kliwia
Zakorzenienie

agus dieta dukana
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 16:10   #4658
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
aniaaa84 napisz mi na pw kto byl twoim promotorem bo az jestem ciekawa kto co za brednie takie opowiada
ja teraz mam prof K..ń a ze w komisji mamy wspomnianego juz wielkiego metodologa to ona sama zadbala zeby medtowologia byla na picuś glancuś (wiec wiem jak iwi miala ja opracowac... a tez robi analize indywidualnych jak baja..)

baja_86 wysle ci z mojej pracy to co pisalam o triangulacji.. i poszukam ksiazki i tez wkleje.. a co do pisoenke widzisz zapomnialam
Poszło co jak co ale stanley w metodologii jest alfa i omega magisterke, a raczej jej metodologię pisałam po części w oparciu o jego ksiązkę.
Stary 2010-04-13, 16:16   #4659
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Poszło co jak co ale stanley w metodologii jest alfa i omega magisterke, a raczej jej metodologię pisałam po części w oparciu o jego ksiązkę.
mysmy sie smiali z niego z etyle wymaga takie to wazne co to on nie uwaza a w jego ksiazce to jeden wielki przypis byl
Stary 2010-04-13, 16:23   #4660
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
z tego co teraz napisalas to sprawa wyglada na bardziej skomplikowaną niz na poczatku opisywałas

bo co innego wizyta z kolegami na kawalerskim a co innego
mowienie o tej striptizerce w samych superlatywach przy własnej zonie
i to w jakis pokrętny sposob
faktycznie mówienie tak o striptizerce jest nie fair, chyba sie zapomniał, z eto żona go słucha a nie kolega. ja też byłabym przeciwna wieczoru kawalerskiego z e striptizem, ale chyba bym nie zabroniła, jest dorosły, wiec co powinien robić a co nie.

Cytat:
bo w naszym zwiazku to ja jestem od strony romantyzmu takim facetem to ja rzadziej mowie mu ze fajnie wyglada robie kolacje przy swiecach czy cos... robie mowie bo to wazne no ale on robi to o niebo lepije...

moze pogadaj ze swoim i dokladnie mu tak powiedz ze masz wrazenie ze go nie krecisz bo ..... dla mnie ajwazniejsze zawsze bylo szczere i proste otwrate mowienie a nie owijanie w bawelne i robienie podchodow.. moze jak mu tak powiesz to do niego to dotrze...
my rozmawiamy o tym szczerze, on mówi, że dla niego wszystko jest oki i nie wie, czemu ja tego nie czuje. Ale nie robi nic, aby było lepiej, większość czasu spędza na kompie (teraz do pracy dożo robi, czasami nawet do północy ślęczy nad papierami), ma zero własnej inicjatywy, zero spontaniczności. Już mi sie znudzilo wymyślanie czegoś, nic razem nie robimy oprócz oglądania filmów, na spacer mu się nie chce... jakoś się odsunęliśmy od siebie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 16:47   #4661
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

my rozmawiamy o tym szczerze, on mówi, że dla niego wszystko jest oki i nie wie, czemu ja tego nie czuje. Ale nie robi nic, aby było lepiej, większość czasu spędza na kompie (teraz do pracy dożo robi, czasami nawet do północy ślęczy nad papierami), ma zero własnej inicjatywy, zero spontaniczności. Już mi sie znudzilo wymyślanie czegoś, nic razem nie robimy oprócz oglądania filmów, na spacer mu się nie chce... jakoś się odsunęliśmy od siebie
Kochana nie smuć się! U każdego przychodzi kryzys, niektórym szybciej a niektórym później... My też nigdzie nie wychodzimy, dopiero w Wielkanoc poszliśmy na godzinny spacer, a teraz on w pracy, a ja chora... U mnie skutkuje jak się nie odzywam, jestem smutna i wtedy przychodzi i ojej a co taka jesteś... i wtedy mówię co mnie boli, i że ja potrafię też dla niego taka się zrobić, a on wtedy "nie, nie" no i skutkuje a teraz marzymy o dzidzi Może to naszą miłość bardziej wzmocni i będzie chciało mu się "żyć" bo przez te problemy jakie mamy widzę po nim, że nie jest swój i jest zmartwiony a tak będzie miał dla kogo żyć oprócz mnie albo zacznij wychodzić i mniej czasu mu poświęcać- ciekawe czy zatęskni??
A u mnie z seksem było tak, jak mu się zachciało 1-2 razy w tyg to startował do mnie i chyba go podniecam a jak mi się zachce- 3 razy w miesiącu to nigdy on nie miał ochoty ale teraz mi się to zmieniło... chyba libido wraca

dobra idę spać

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 17:29   #4662
monarika
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki

Ale jestem padnięta...robiłam dzisiaj za niańkę i głowa mi pęka zajmowałam się synkiem siostry tżta, super chłopak (niecałe 2 latka) ale ma swoje humorki padam

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
ja dzisiaj zajmowalam sie przez 2 h synkiem szwagierki, siostry tz
a teraz mamy tyle klientow i roboty, ze brakuje rak
oglaszam otwarcie sezonu sportowego...
Witaj w klubie tyle, że ja siedziałam z nim 6 godzin

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
no hej laski
miałam wczoraj opisać co się u mnie działo ale niestety musicie mi wybaczyć bo nawet nie mam czasu nadrobić co pisałyście .
Mieliśmy dzisiaj jechać z Dominikiem na szczepienie , ale niestey nic z tego DOMINIK się rozchoorował miał wczoraj temperaturę 38. 6 stopni byliśmy u lekarza około 21 i okazało się że jest chory ma infekcję gardła , katarek , niechce jeść i jest marudny bardzo płaczę , dzisiaj troszkę lepiej ale nie jest jeszcze dobrze , do tego zrobiła mu się pleśniawka na policzku doktor mówił że może od tego że te zęby mu zaczeły rosnąć i pcha te rączki brudne do buzi albo od smoczka kurcze nie wiem , ale jest to bardzo maluśkie ale trzeba zastosować lek żeby sie nie zrobiło większe. Jutro wizyta kontrolna i zobaczymy mam nadzieje że mu przejdzie

Biedny maluszek...trzymam kciuki, żeby szybko mu przeszło

Cytat:
A ja tylko wpadam by się pchwalić, ze jestem mniejsza o prawie 4 kg

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość

dziewczyny pisze do męza esa czy mogą być na obiad zapiekanki, ten oddzwania i mowi ze jasne, że spoko i dodaje, że będzie troche pozniej bo jedzie opony na letnie zmienić, wiec mowie ok i pytam ile to będzie kosztowalo, a ten z fochem jego standardowe pytanie " A co?" a ja nic chce wiedziec i tylko tyle i sie smieje...no i mąż mi się obraził bo śmiałam zapytać ile zapłaci
ja mam @ ale jemu hormony buzują
hehehe to tak jak mojemu czasami, tyle, że on zawsze mówi, że ma napięcie
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 18:05   #4663
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

laski padłam teść zrobił spaghetti

samo mięso w tłuszczu dobrze ze mało nałożyłam sobie bo po tym co zjadłam jest mi tak

\
Stokrotka jak to jak zamieszkacie razem ... to jak teraz mieszkacie?
chyba czegoś nie doczytałam

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2010-04-13 o 18:07
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 18:13   #4664
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
to napisz mu list.. taki papierowy recznie pisany... i napisz mu dokladnie slowo w slowo to co podkreslilam, napisz mu jak bylo kiedys jak bylo pieknie.. itd.. i przypomnij mu te chwile... jak bylo super....
Stary 2010-04-13, 18:25   #4665
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
agus dieta dukana
ahh poczytam poczytam, dzieki

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Ale jestem padnięta...robiłam dzisiaj za niańkę i głowa mi pęka zajmowałam się synkiem siostry tżta, super chłopak (niecałe 2 latka) ale ma swoje humorki padam

Witaj w klubie tyle, że ja siedziałam z nim 6 godzin

Biedny maluszek...trzymam kciuki, żeby szybko mu przeszło

hehehe to tak jak mojemu czasami, tyle, że on zawsze mówi, że ma napięcie
no to mialas gorzej hehe
Stary 2010-04-13, 18:56   #4666
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe

taki dzisiaj był fajny dzień
przed chwilą byłam u sąsiadki - jet w 5 miesiacu ciazy i wyglada kwitnąco
super brzusio ma hihi
a maz ideał - widziałam na własne oczy jak wyrecza ja po prostu we wszystkim :P
ja własnie pije winko - Wasze zdrowko
zaraz włączę na wspólnej choc pewnie zadnych rewelacji nie bedzie potem ruszam do sprzatanka
dziewczynki dzis zakupilam sobie do łazienki takie kuleczki zelowe zapachowe ambi pur i spryskiwacz do odswiezania powietrza taka nowosc z air wick o pieknym zapachu.... moj TŻ cały czas krzyczy ze nam to nie potrzebne a ja lubie i nic na to nie poradze
oj jak mi sie nie chce sprzatac jeszcze ta psia siersc nie moge sie z nia uporac codziennie odkurzam
Stary 2010-04-13, 19:38   #4667
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
sambus ten opad to OB, jesli jest niskie to może sygnalizować anemię lub przewlekłą niewydolność krążenia. A z Twoja noga to ta niewydiolnosc krazeniowa mi sie widzi. A ten twoj lekaz to od czego jest?? Specjalista czy rodzinny? Niech Ci da skierowanie do jakjs poradni kardiologicznej czy takiej od naczyn krwionosnych.
Cytat:
kliwia ma racje cos nie tak z OB, to moze byc klopot szczegolnie ze masz dlugo z noga problemy idz do jakiegos innego lekarza bo ten twoj to jakis konowal...
dzieki laseczki... ten "doktor" o moim ob nic nie powiedzial... a ja go w koncu nie zapytalam bo ja sie strasznie stresuje u niego na wizycie bo zawsze musi mnie za cos zje...ac ehhh... ja sie go o cos pytam a on na mnie patrzy jak na przybysza z innej planety... dal mi jedynie skierowanie na ta rehabilitacje i tz byl dzisiaj w jednej przychodni pytac i mu powiedzieli, ze najblizszy termin jest na PAZDZIERNIK... normalnie paranoja... do tego czasu to mi predzej noga odpadnie...

musze chyba poszukac innego lekarza tylko nie wiem jakby to zrobic bo zeby dostac sie do ortopedy to trzeba miec skierowanie... ja juz jedno skierowanie mialam ale mi go zabrali w tej przychodni... i skad mam teraz wziac nastepne ehhh dadza mi nastepne w przychodni rodzinnej?

Kliwia ten lekarz to ortopeda...

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
a ja czekam na TZa zauwazyłam dzis cos strasznego!!! mam łupież głowa mnie nie swedzi, a normalnie platy mi schodza z głowy. szmapanu ani odzywki nie zmieniałam, wiec skad to cholerstwo sie wzieło??? znacie jakies dobre medoty na to ohydctwo
mi pomogl jedynie nizoral... a przetestowalam chyba wszystkie szampony bo mialam z tym duzy problem kilka lat temu...

Cytat:
Słyszłam w radiu Mimo tego, że jest mi przykro że odeszli, mimo to ze byli patriotami i katolikami to uważam to za przesadę. Jestem ciekawa co na to ich rodzina,córka
Czy oni sami by sobie tego życzyli

Apropo kciuków Dzięki za wsparcie, na razie ,,pomagają", ale aż boje się cieszyć Powiem więc cichutko... obniżyli cenę mieszkania jutro spotkanie z doradcą kredytowym...

Kasiaher , zyczę Dominikowi zdrówka
trzymam kciuki zeby wszystko z mieszkankiem sie udalo

A co do świętej pamieci Kaczyńskich tez uwazam ze to przesada zeby ich chowac na Wawelu... gdyby umarli naturalnie np za kilka lat jakby juz nie byli prezydencka para to nikt by na to nie wpadl zeby ich chowac na Wawelu... Rodzina sie zgodzila bo to od jej decyzji zalezalo...
W ogole dla mnie to jest smieszne, ze poki zyli to ludzie ich nie doceniali, bylo mnostwo kawalow, uwag pod ich adresem, mnostwo krytyki itd itp i pewnie gdyby nie ich tragiczna smierc to byly by kolejne wybory w ktorych Kaczynski bralby udzial i znow by byly kolejne docinki pod jego adresem... a teraz same ochy achy... takie to dla mnie zaklamanie narodu polskiego... no ale moze nas to czegos nauczy... ze zbyt szybko i pochopnie oceniamy ludzi i moze im to sprawic krzywde...

Cytat:
Zajmuje się egoistycznie sobą Dietkuje się i ćwiczę. CO pozwala mi spokojnie czekać na wizytę u endokrynologa

Jestem na diecie białkowej (niskowęglowodanowej) i ćwiczę sobie zajefajne ćwiczonka
tez bylam na tej diecie przez 2 dni ale na 3 dzien wcale nie bylo efektow i jakos tak mi sie odechcialo bo jogurt juz mi nie przechodzil przez gardlo ale musze sie znow wziac za siebie bo mi sie boczki przez zime odlozyly

oki spadam bo tz lezy kolo mnie i sie nudzi idziemy na romantyczna kapiel z swieczkami i winkiem
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 19:58   #4668
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana Ty to tylko się leń i odpoczywaj
Martucha dziękuje.

A szczerze mówiąc musiałam coś wymyśleć, zeby nie myśleć obsesyjnie o dziecku. Dobrze wiem, ze nic teraz z tego nie będzie, więc nie chciałam odliczać dni do wizyty u endokrynologa, tak więc wymyśliłam, ze te dwa miesiące zadbam o siebie i na prawdę jest mi lepiej. Mam wolną głowę lepsze samopoczucie, uśmiecham się i widzę ze mój związek odżywa
Oby tak dalej kochana!
Stary 2010-04-13, 20:01   #4669
kliwia
Zakorzenienie

samba idz do rodzinnej i powiedz ze w zwiazku z wynikami OB podejrzewasz u isbie jakies zaburzenia krazenia i niech Ci da skeirowanie do odpowiedniego specjalisty innego, nie odropedy
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 20:12   #4670
Ana***
Zakorzenienie

Dziewczyny, które mają styczność z pedagogiką Mam przedstawiać na uczelni "zabawę w podróży" i tu mam pytanie.
Jak w ogóle zacząć, zwrócić uwagę dzieci w autobusie, żeby posłuchały? (coś na zasadzie, wymyśliłam dla was zabawę...?)
Nie mogę nic sensownego wymyślić...
i drugie pytanie, to czy dzieci w klasach 1-3 umieją rozróżnić ostatnią głoskę w słowie? np. ananas- że to jest "s"?:confus ed: Pomocy...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 20:34   #4671
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

fryzjerka poleciła mi szampoj Catzy - dobry
Na Nizoral radzę uważać chyba mam na niego jakieś uczulenie, bo z małego łupiezu się po nizoralu zrobił taki "śnieg" że się o mało przed lustrem nie przewróciłam

:
dzieki, o takim jeszcze nie słyszałam

Cytat:
Napisane przez diamondbabe Pokaż wiadomość
dziewczynki plisss zdradzcie mi czy ktoras z Was miala kiedys takie majtki uciskowe (siegajace pod brzuch i takie jakby spodenki u dolu, czy to dobry pomysl ubrac na wesele tzn tez kupic wczesniej - nigdy czegos takiego nie mialam a ze sukienke mam piekna i tylko ten brzuszek zle sie prezentuje to chcialabym go ukryc myslicie ze to dobry pomysl??
probowala tak któras z Was kiedys??

ide kaweczke siorbnąć
moja mama takie sobue kuoiła na moje wesele i powiem Ci szczerze, że daja efekt tylko pamietaj, ze trzeba kupic mniejsze niz nosisz w rzeczywistosci

Cytat:
A ja tylko wpadam by się pchwalić, ze jestem mniejsza o prawie 4 kg

Cytat:
[]
super wiadomosc

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
w zasadzie na już, chciałabym to napisać i mieć z głowy, bo za niecałe dwa tyg muszę oddać całą pracę promotorowi.
Szkoda, że nie pamiętasz

o mi pomaga tylko nizoral, dwa razy umyje i mam problem z głowy na jakiś czas
OK, jutro poszperam poza tym u mnie to było tez dosc ciekawie bo zmieniali mi sie promotorzy. najpierw mialam ankiety, a nastepnie przeksztalcałam n a wywiady.
jutro popoludniu moze napisze dokladniej

my dopiero wrocilismy najpierw pojezdzilismy po sklepach, poznie podziwiałam jak rosnie nasz domek, potem pojechalismy do znajomych zobaczyc ich budowe, a nastepnie pojechalismy do Ciechocinka na pizze i tak dzien minal jutro Was nadrobie, a teraz ide do łózeczka, do mezula
Stary 2010-04-13, 20:40   #4672
martucha84
Zakorzenienie

SAMBAdiJANEIRO kliwia napisala to z czym sie zgadzam idziesz do rodiznneo i mowisz ze ob masz zle a ze noga cie boli boisz sie ze to cos z krazeniem niech cie wysle do lekarza od zyl krazenia idt

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które mają styczność z pedagogiką Mam przedstawiać na uczelni "zabawę w podróży" i tu mam pytanie.
Jak w ogóle zacząć, zwrócić uwagę dzieci w autobusie, żeby posłuchały? (coś na zasadzie, wymyśliłam dla was zabawę...?)
Nie mogę nic sensownego wymyślić...
i drugie pytanie, to czy dzieci w klasach 1-3 umieją rozróżnić ostatnią głoskę w słowie? np. ananas- że to jest "s"?:confus ed: Pomocy...
co do glosek w naglosie i wyglosie czy tez w srodglosie to 5i 6 latki (bo teraz te 2 roczniki ida do skzoly) maja takie zadania w obseracji gotowosc szkolna to sie nazywa (co slyszsz na poczatku na koncu w srodku wyrazu) wiec w 1-3 to na bank.. ale dla 3 klasisty to bedzie za proste - wnioskuje ze chces zto jako zabawe.. wiec samo co slyszysz dla 3 klasy bedzie za latwe.. zrob wymysl wyraz na litere ktora konczy poprzedni itd...

a jesli chodzi o uwage.. to mzesz zawsze wprowadzic umwione hasla.. zeby byla dyscypilna i cisza np:
(podaje ci moje ktore stosowalam z momi dziecmi na grupie)
ja- chce powiedziec kilka slow
dzieci -my sluchamy a ty mow

ja - gaduly
oni - sluchamy
(3 razy)

ja - szum
oni - stop

wiec tak mozesz zaczac piszac ze masz z dziecmi umowione hasla... i ze je stosujesz

a co do zabawy to dla 3 klasisty bedzie fajne ze ktos mowi historie i sie ja dokancza powtarzajac to co bylo mowione... jakas bajke itd... i kazdy w siedzeniach po kolei cos dopowiada i nastepny mowi to co poprzednik plus dodaje swoje

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-04-13 o 20:45
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 20:42   #4673
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

laseczki zmykam spac musze wstac o 3
jutro mnie nei bedzie boooooooooo jedziemy do poznania

znow bede miala nadrabianie

tęsknijcie
do pojutrza

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 20:52   #4674
agus87
Zakorzenienie

ciekawa ta dieta dukana
moze od poniedzialku jak zjem platki fitness
Stary 2010-04-13, 20:55   #4675
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
SAMBAdiJANEIRO kliwia napisala to z czym sie zgadzam idziesz do rodiznneo i mowisz ze ob masz zle a ze noga cie boli boisz sie ze to cos z krazeniem niech cie wysle do lekarza od zyl krazenia idt

co do glosek w naglosie i wyglosie czy tez w srodglosie to 5i 6 latki (bo teraz te 2 roczniki ida do skzoly) maja takie zadania w obseracji gotowosc szkolna to sie nazywa (co slyszsz na poczatku na koncu w srodku wyrazu) wiec w 1-3 to na bank.. ale dla 3 klasisty to bedzie za proste - wnioskuje ze chces zto jako zabawe.. wiec samo co slyszysz dla 3 klasy bedzie za latwe.. zrob wymysl wyraz na litere ktora konczy poprzedni itd...

a jesli chodzi o uwage.. to mzesz zawsze wprowadzic umwione hasla.. zeby byla dyscypilna i cisza np:
(podaje ci moje ktore stosowalam z momi dziecmi na grupie)
ja- chce powiedziec kilka slow
dzieci -my sluchamy a ty mow

ja - gaduly
oni - sluchamy
(3 razy)

ja - szum
oni - stop

wiec tak mozesz zaczac piszac ze masz z dziecmi umowione hasla... i ze je stosujesz

a co do zabawy to dla 3 klasisty bedzie fajne ze ktos mowi historie i sie ja dokancza powtarzajac to co bylo mowione... jakas bajke itd... i kazdy w siedzeniach po kolei cos dopowiada i nastepny mowi to co poprzednik plus dodaje swoje
Czyli zabawa, że jedna osoba mówi słowo a druga kolejne słowo na ostatnią głoskę poprzedniego jest zbyt łatwa? hmmm
a jeszcze mam taką jedną zabawę, że opowiadam początek jakiejś historii i przerywam w pewnym momencie i każde kolejne dziecko ma dopowiedzieć po zdaniu od siebie ciąg dalszy...? Może coś takiego...

A z tymi sygnałami to nie taka prosta sprawa, bo ja mam to przedstawić, a nie napisać....
Tż wymyślił coś takiego: "Dzieciaki słuchajcie! Mam dla Was nową zabawę. Dzięki niej podróż minie nam dużo szybciej. Zacznę opowiadać Wam pewną historię... itd." (c.d. tego co wyżej)?
Stary 2010-04-13, 20:59   #4676
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć.
Jestem padnięta dziś skończyłam ponad godzinę później pracę.
Byłam w domu prawie o 21!!!
Bolał mnie dziś brzuch, teraz mnie coś kuje w pachwinie.
Byłam dziś u dentysty myślałam , że będzie gorzej a tu mam do wymiany 3 plomby bo mi się skruszyły... nie zgadniecie od czego... od szczoteczki elektrycznej.
I mam jeszcze jakiś bardzo malutki ubytek w jednym zębie i to wsio. Gdyby nie te pokruszone plomby to miała bym tylko jakaś jedną pierdółkę do zrobienia
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 21:25   #4677
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziękuje za wszystkie pochwały

Dla zainteresowanych powiem, ze diety nie można zaczynac ez przeczytania książki to podstawa (jest króciteńka, godzinka i po wszystkim) i pamiętać, ze chodzi głównie o to by jesc mięso (łatwo przyswajalne białka), jogurt tylko od czasu do czasu (bo mają za dużo węgli), jajka i twaróg chudy najlepszy

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 21:26   #4678
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
dzieki, o takim jeszcze nie słyszałam
dostępny w aptekach za jakieś 15 zeta
Stary 2010-04-13, 21:49   #4679
Daysy85
Zakorzenienie

Dziewczyny , pomocy.... wciąż nie mamy imienia dla naszego maleństwa...
Może macie jakieś propozycje... wciąż z Tż się zastanawiamy i nie przychodzi nam nic go głowy. Będziemy mieć córunie.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 21:57   #4680
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny , pomocy.... wciąż nie mamy imienia dla naszego maleństwa...
Może macie jakieś propozycje... wciąż z Tż się zastanawiamy i nie przychodzi nam nic go głowy. Będziemy mieć córunie.
Mi się osobiście bardzo podoba imię Amelka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości