|
|
#751 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18563118]No właśnie - OD pierwszego miesiąca, a nie PO
Dlatego ja położnej dopytam na kolejnym spotkaniu. Albo lekarza.[/QUOTE]No właśnie to mnie też najbardziej zastanawia czy OD czy PO ![]() Yolanda super zwierzaczek. ![]() Kardashi dobrze, że się wyjaśniło. Przynajmniej jesteś spokojniejsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Otóż owoce zawierają cukier Tak więc z jednej strony super, dostarczamy witamin, z drugiej - dostarczamy mnóstwo kalorii. Pewnie, że zdrowszych, niż czekolada, ale jednak.[/QUOTE]Zupełna racja. Dlatego z tego co się orientuję istnieje indeks glikemiczny, który wskazuje które pokarmy powodują największy przyrost cukru we krwi. Macie rację owoc owocowi nie równy Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18566684]
marhalczar, co Ty ostatnio tak malutko piszesz? [/QUOTE]..no tak jak napisalam, troche zabiegana, troche leniwa i wykorzystuje ostatnie tygodnie na spotkania ze znajomymi, zakupami ciuchów dla mnie (letnich) , kosmetyczka , fryzjer....itp, itd.... Za chwile jade do znajomej w odwiedziny 60 km za Madryt, potem lekcje przedporodowe... i dom i tak zawsze cos sie znajdzie do robienia.. ![]() Pozdrawiam
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-04-14 o 13:24 |
|
|
|
#753 |
|
Konto usunięte
|
Lea, też nie mam kasiory na studiowanie
Mgr muszę zrobić, bo jako jedyna w szkole nie mam (musiałam wcześniej zrobić podyplomowe studia, by mieć pełne kwalifikacje), za to np. skorzystałam i informatykę studiowałam za free - z EFSu No a na mgr - na 1 rok wzięłam nieoprocentowaną pożyczkę, a na 2 roku - 1 sem. opłaciłam z kasy ślubnej, 2 sem. - poszła 13tka Ale plus wielki z tych mgr taki, że nikt poza mną takiego kierunku nie ma i raczej nie będzie miał A o tej podyplomówce - no cóż, na razie pomarzyć mogę, co mi szkodzi?
|
|
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18566863]Lea, też nie mam kasiory na studiowanie
Mgr muszę zrobić, bo jako jedyna w szkole nie mam (musiałam wcześniej zrobić podyplomowe studia, by mieć pełne kwalifikacje), za to np. skorzystałam i informatykę studiowałam za free - z EFSu No a na mgr - na 1 rok wzięłam nieoprocentowaną pożyczkę, a na 2 roku - 1 sem. opłaciłam z kasy ślubnej, 2 sem. - poszła 13tka Ale plus wielki z tych mgr taki, że nikt poza mną takiego kierunku nie ma i raczej nie będzie miał A o tej podyplomówce - no cóż, na razie pomarzyć mogę, co mi szkodzi? [/QUOTE]No tak kasa to nasz odwieczny problem. Ja miałam iść na podyplomówkę w w tym roku, ale się nie zdecydowałam ze względu na ciążę i dobrze bo cały czas musiałam być w domku, ale za rok mnie ciągnie. Pewnie poszukam czegoś w czerwcu. Zazwyczaj mają promocyjne ceny i nawet można parę stówek zaoszczędzić Może tym razem się uda.
|
|
|
|
#755 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18566863] A o tej podyplomówce - no cóż, na razie pomarzyć mogę, co mi szkodzi?
[/QUOTE]no to bedziemy razem marzyć....
|
|
|
|
#756 |
|
Konto usunięte
|
Lea, a może poszukaj studiów z EFSu właśnie? One dla pedagogów są. Darmowe całkowicie.
|
|
|
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#758 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie chce być inaczej A dziś to już nawet 16 do 17 ![]() ![]() Kardasi a ja myślałam, że Ty juz po No ale oczywiście dobrze, że sytuacja się normuje. Trzymam ![]() Czekamy na kolejne relacje od Pana Bydgoszczanka
|
|||||
|
|
|
#759 | |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18567148]Lea, a może poszukaj studiów z EFSu właśnie? One dla pedagogów są. Darmowe całkowicie.[/QUOTE]
kiedyś takowe znalazłam , ale to była tylko informatyka- średnio mnie interesuje, i studia w Łodzi- 100km w jedną sronę.ale ładnie. ![]() Cytat:
![]() ja tez co chwilę zaglądam, bo ciekawa jestem wieści od bydoszczank...
|
|
|
|
|
#760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję nowego tygodnia
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Lea daj jeszcze raz te linki bo coś się nie otwierają.
A ja myślałam nad czymś takim nad łóżeczko http://www.allegro.pl/item990066660_...iol_stroz.html http://www.allegro.pl/item992616435_...unia_biel.html http://www.allegro.pl/item996123382_...wizytowka.html http://www.allegro.pl/item998937458_...wizytowka.html http://www.allegro.pl/item998232889_..._chrzciny.html osobiście podoba mi się najbardziej ostatni- jedynie cena mi się nie podoba ![]() Na razie zobaczymy, muszę jeszcze kupić narzutę dla nas na łóżko, fotel bujany będzie do karmienia a zawsze mi się marzył i rolety do sypialni. A małej fotelik. Ale podoba mi się bardzo ten aniołek ostatni u tego sprzedawcy są jeszcze inne równie śliczne. Hmmm może zażyczymy sobie od chrzesnej na prezent- byłaby to zarazem fajna pamiątka dla małej Ale popatrzę jeszcze u nas w takim sklepie gdzie może być coś w tym stylu a dużo tańsze![]() Muszę się pochwalić że M właśnie skręca przewijak, będzie też dziś kołyska przywieziona wreszcie Powiem Wam że boję się coraz bardziej tej niedzieli, jak słyszę ile ma przyjechać VIPów na pogrzeb to mnie ciary przechodzą- żeby tylko Kornelci nie zachciało się rodzić w niedzielę
|
|
|
|
#762 | |||
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18561932]...
poza tym TŻ ciut mnie rano wnerwil, więc na obiad dostanie tylko kluski na parze (nie lubi ).[/QUOTE]zła kobieta... Cytat:
![]() Cytat:
uwielbiam chomiaczki, my mamy dżungarka ![]() Cytat:
![]() a my dziś zaczynamy 33 tydzień. jutro mamy usg (pewnie już ostatnie). muszę się wreszcie wziąć za pranie ciuszków, dzisiaj dokupiliśmy niezbędne minimum. w zasadzie do kupienia zostały nam jeszcze tylko wózek i łóżeczko. no i jeszcze pierdółki typu krem do buźki, ale to za jednym zamachem w aptece się kupi. najgorzej nie mogę się zmusić do zakupów dla siebie - koszula nocna, kapcie, szlafrok... to mi się nieprzyjemnie kojarzy z porodem. a ciuszki dzidkowe - wiadomo - radocha z kupowania
|
|||
|
|
|
#763 |
|
Konto usunięte
|
proszę bardzo:
http://http://www.allegro.pl/item984..._promocja.html http://www.allegro.pl/item989664789_...a_wielkie.html a jak i teraz nie zadziałaja, to sprobuj wyszukać po numerach aukcji: 984582198 i 989664789. |
|
|
|
#764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam do buźki krem Nivea z filtrem 30 od pierwszego dnia życia, a jakby było zimno to mam też na każdą pogodę z tej samej firmy.
Znalazłam też takie aniołki - na dole aukcji ładniejsze fajny bo można z tyłu decykację śliczną wybrać a z przodu napis ![]() http://allegro.pl/item988962580_obra...m_chrzest.html marhalczar śliczne dzieciaczki I faktycznie warunki super, ale my i tak nie narzekajmy bo w innych niby super rozwiniętych krajach jest masakra jeśli chodzi o badania i opiekę nad kobietami w ciąży że już nie wspomnę o porodzie. ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Lea ekstra te naklejki, te krowy latające super ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- bratkab no to trzymmajcie mocno bo jak mnie weźmie będzie nieciekawie, nie wyobrażam sobie gdzie indziej rodzić
|
|
|
|
#766 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a bolała was może kiedyś kość łonowa (nie wiem jak to sie dokładnie nazywa, w każdym razie kości "przy" samym kroczu na dole) ja po prostu jak sie ruszam to to tak boli ze aż mi sie nic nie chce, a jak sie nie ruszam to nic nie czuje.. czyżby ciężar mojego Dawidka był taki duży ze już mi kości szwankują
?
|
|
|
|
#767 | |
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18561932]czekam na efekty końcowe.
fotorelcja będzie?najważniejsze, że wszystko w normie, i Cię w szpitalu nie zostawili. pozytywne myslenie zdziaa cuda. Na fotki pokoiku Waszego maleństwa też czekam. ![]() Ale jestem niewyspana... Maskiu przydreptał dziś do naszego łóżka w nocy o 3:00 i nie chciał iść do siebie... kręcił sie, wiercił, a ja razem z nim... ![]() Pogoda znów do dupy. Ciągle pada.Chyba wezme sie za prasowanie ciuszków dla dzidka. poza tym TŻ ciut mnie rano wnerwil, więc na obiad dostanie tylko kluski na parze (nie lubi ).[/QUOTE]Oczywiscie foteczki beda!!!! obiecuje a kluseczki na parze mniam mniam, dla mnie to bylaby nagroda, hihi ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
kolezanka w ten sposob musiala sie meczyc.Nie ma tu czegos takiego jak prywatne kliniki, trzeba miec wszedzie skierowanie...a przepraszam, jest jedna prywatna klinika dla kobiet, ale w Bergen, jakies 110 km ode mnie. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Mnie dzisiaj od rana boli dol brzucha i mam delikatne, nieregularne skurcze, Malusio wierci sie tez dosc intensywnie. Nospa pomogla, wiec mam nadzieje, ze to tylko przepowiadajace. taka rozwalona jestem dzisiaj, babcia moja jest w ciezkim stanie, pare spraw z urzedami sie pokomplikowalo, kasy brakuje ostatnio, ech.... maly doleczek
|
|
|
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1856908 3]
![]() jak tak czytam co Ty piszesz na temat szpitala, opieki, itp., dochodzę do jednego słusznego wniosku... następne dziecko rodzę w hiszpanii... ![]() a my dziś zaczynamy 33 tydzień. jutro mamy usg (pewnie już ostatnie). muszę się wreszcie wziąć za pranie ciuszków, dzisiaj dokupiliśmy niezbędne minimum. w zasadzie do kupienia zostały nam jeszcze tylko wózek i łóżeczko. no i jeszcze pierdółki typu krem do buźki, ale to za jednym zamachem w aptece się kupi. najgorzej nie mogę się zmusić do zakupów dla siebie - koszula nocna, kapcie, szlafrok... to mi się nieprzyjemnie kojarzy z porodem. a ciuszki dzidkowe - wiadomo - radocha z kupowania [/QUOTE]...mam szczescie, ze znam personal...no i sluzba zdrowia naprawde dziala ok... "Daj cynk jak bedziesz chciala to cie zamelduje na rok przed urodzeniem dziecka i dostaniesz becikowe 2500€... (jedyny warunek, urodzic na terenie Hiszpanii i byc rezydentem rok) A tak na serio, moja kumpela wraca do Polski na stale w maju ale jak bedzie w ciazy to przyjedzie aby tu urodzic, w tym samym szpitalu co jej pierwszego dzidka ![]() Jak wszystko sie dobrze potoczy ti urodzisz zaraz po mnie...ja juz jestem 34 tyg+4 dni
|
|
#769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...a ja wyszylam cos takiego nad lózeczko, a w pokoju sa dwa obrazy z motywem kwiatowym i tak pewnie zostanie.. My tez juz mamy mebelki i wózek ale wszystko w pudlach zapakowane, w przyszla sobote pewnie zmontuje tatus przynajmniej mebelki... jak juz bedzie dopiete na ostatni guziczek wszystko..zrobie fotke i wrzuce.A co chodzi o niedziele...mieszkasz w Krakowie?.... ja to wogóle nie rozumiem dlaczego chca ich pochowac na Wawelu...to nie dla takich slawnych miejsce przeznaczone.... Trzymam kciuki abys przenosila niedziele...
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-04-14 o 16:24 |
|
|
|
|
#770 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama mam fiola na punkcie aniolkow ale raczej takie z ceramiki lub podobnego tworzywa i jednokolorowe raczej, kilka stoi w domu na stale a reszta - czyli mnostwo wszelkiego rodzaju nawet swiecznikow wyciagam na boze narodzenie - ma to jakis klimat . Cytat:
no i przygoda fajna - nie co dzien sie zdaza Cytat:
![]() po 2 , nie lubie kolorowych ![]() po 3 , na razie ja zadze , wiec naklejki sa takie a nie inne jak Gabryska podrosnie i bedzie chciala kolorowe to sie zmieni ![]() Cytat:
( nazwa farby)![]() na trzech scianach a na bialej scianie motyle Cytat:
zostal mi juz tylko zjazd na 1 maja i siedze w domku . Mam zamiar ostatni miesiac poswiecic na odpoczynek i relaks , na porod szykuje sie na poczatek czerwca - zobaczymy - Gabrysia ju duza dziewczyna i gin mowi ze prawdopodobnie przyspieszy mi sie porod . To juz 31 tydzien a dziecko wcale nie traci energi , niby miejsca mniej juz ma ale caly czas fika , no i na wizycie potwierdzily sie moje przeczucia - mala lezy juz ustawiona glowka w dol ![]() Cytat:
bo choc szyjka wysoko i zamknieta to skurcze sie powtarzaja i mala juz na dole siedzi , do tego tak lobuzuje jak by juz chciala wyjsc ![]() coraz czesciej mam ucisk na pecherz - a bylo tak fajnie - i w nocy nie zawsze sie wysypiam zwlaszcza ze , zeby wstac musze sie najpierw rozbujac ![]() wklejam foty prawie skonczonego pokoju Gabrysi - caly majdan lezy w koncie bo meble juz upatrzone i kupie w przyszlym tygodniu , no i zaslonki musze kupic - mialam szyc ale znalazlam fajne i chyba je kupie beda pod kolor , na 3 scianach lawenda na jednej z oknem dachowym na bialym tle fioletowe motyle ( naklejki ) na drugiej focie- no musze sie pochwalic wlasnie to o czym pisalam wczesniej - Anioly jako ze je lubie i zbieram dostalismy wczoraj prezent od znajomego - to jest aniol z ciasta chlebowego zrobil go znajomy znajomego , zajmuje sie takimi zeczami - aniol jest upieczony i twardy jak skala , gotowy do zawieszenia na sciane ( ma zawieszke) - moze wlasnie pojdzie do pokoju Gabrysi??? Wlasnie sie dopatrzylam ze na fotkach wyglada jakby byly 2 odcienie fioletu !?? w realu jest tak jak na 1 fotce
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-04-14 o 17:28 |
||||||
|
|
|
#771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widze, ze gromadzisz wszytko tak jak ja w pudlach i opakowaniach.... moze to i lepiej, nie zbiera sie kurz. Ciuszki mam juz te najmniejsze poukladane w szafie , w szufladach, a reszta w pudlach, wyprana i wyprasowana..wyloze w ostatnim momencie .
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-04-14 o 17:00 |
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Silpe niesamowity ten anioł- naprawdę piękny
i te motylko na ścianie śliczne (to naklejki czy z szablonu)marhalczar no ja mieszkam poza Krakowem w małej miejscowości ale u nas rodzić nie zamierzam, od dwóch lat chodzę do gina z Krk i w tym szpitalu gdzie mam zamiar rodzić on pracuje, a poza tym byłam tam już niestety 3 razy w tym dwa razy w tej ciąży i naprawdę choć wiadomo szpital to szpital ale nie mogłam narzekać kicia z całą pewnością maluszek się tak ułożył. ja nieraz tak mam a potem mi przechodzi na drugi dzień. Yolanda chyba się skuszę na te naklejki. Dam je nad przewijak a nad łóżeczko dam aniołka
|
|
|
|
#773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super!!!
|
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
marhalczar - zeczywiscie wszystko lezy w kartonach tak jest najpraktyczniej . Pokoik jest jeszcze na etapie wietrzenia (nowa wykladzina i przed swietami byl malowany na fiolet) Ciuszki wszystkie wyprane i uprasowane czekaja w pudlach na meble ,tak samo posciel
, czasowo jestem ograniczona wiec troche idzie to pamalu ale i mam jeszcze czas .Mysle ze jak juz zjade w maju na stale do kraju to moment umebluje pokoj .![]() olivka - dzieki mysle ze do pokoju malej sie nada bo taki wlasnie dziecinny jest .![]() motyle - to naklejki kupione na ebey-u - fiolet troche ciemniejszy niz sciany .ale wygladaja jak namalowane
|
#775 | ||
|
Zakorzenienie
|
marhalczar fajnie, że się odezwałaś
Cytat:
Cytat:
Ja kupiam naklejki ale nakleimy je na meble. http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWAX:IT http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX:IT |
||
|
|
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm mam jeszcze jeden dylemat i zastanawiam się czy u was tez to występuje?mianowicie teraz mam 3 terminy porodu
....i nie wiem który najbardziej prawdopodobny?czy z om czy z usg połówkowego czy ten z ostatniego usg??na który się szykować |
|
|
|
#777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...alez ci w glowie namieszali... ja kierowalabym sie tym wyliczonym wg ostatniej miesiaczki
|
|
|
#778 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale obawiam się, że następne dziecko poczeka ładnych parę lat na swoją kolej... albo i dekadę... ![]() wiecie co, już mi bokami ta ciąża wyłazi... cieszę się na myśl o córci, ale żeby tak ciąża trwała o połowę krócej to byłoby git ![]() ![]() Dilayla, ja się trzymam terminu z om. ale to i tak tylko pi razy... a dzidek i tak zrobi jak będzie mu pasowało i wyjdzie, kiedy zechce
|
|
|
|
|
#779 |
|
Zadomowienie
|
..no tak, w koncu sie odezwalam i juz nawet nadrobilam czytanie wszystkich stron . Musze czesciej zagladac do netu...
|
|
#780 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
15 maja, 18, 19, 26... Ale jakoś mam wrażenie, że to będzie początek maja Dzień do dupska, leje, połowę przespałam zamiast się uczyć, i jeszcze ciocia, mieszkająca z mamą razem, wylądowała w szpitalu przez trzustkę
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

Dlatego ja położnej dopytam na kolejnym spotkaniu. Albo lekarza.[/QUOTE]

Otóż owoce zawierają cukier
Na pewno kupimy gwiazdeczki na sufit - takie fluorescencyjne . Takie np

[/QUOTE]
Ale plus wielki z tych mgr taki, że nikt poza mną takiego kierunku nie ma i raczej nie będzie miał 

Ciągle pada.