Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 14:05   #3451
alamig
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
dzieki dziewczynki to musze sie udac do jakiegos fryzjera co mi dorzuci troche blondu. i w ogole koncowki podciąć... dobrze ze nie mam jeszcze ustalonej daty slubu to mam czas zeby ogarnąć te kłaki
Zrób sobie taką grzywkę jak masz na pierwszym zdjęciu, bo tak Ci moim zdaniem najładniej

Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
Próbuje dodać zdjęcia tej cholernej kiecki i wyskakuje mi "błąd ładowania"
udało się, sukienka od kochanej cioci jest kosmiczna
Bez obrazy, ale ta suknia to koszmar
Masz zdjęcie jak ona miała wyglądać?
Stary 2010-04-21, 14:30   #3452
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Tak o toniku myślałam właśnie do drinków.

To ja chyba przesadzam z moim 3,5l napojów na osobę?

My wódki mamy dokładnie 169 butelek bo wzięliśmy 13 kartonów a do każdego 0,5 litra dostaliśmy gratis, zapraszamy ok 180 osób z czego 0k 20 na 100% nie przyjdzie, bo już teraz mówili o tym są to osoby po 80 niektóre nie wstające z łóżka i rodzina kuzynki która w rodzi pod koniec lipca i 6 osób z Kanady.
To też zależy jaka jest pogoda. U nas było dosyć chłodno, więc wystarczyło. Jak jest gorąco to idzie więcej

ewelkafly cudaczna ta kieca

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:43   #3453
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
omg rękawy są najlepsze

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:48   #3454
Lidia06
Raczkowanie

Dziewczyny te torty od braci Janusz to są z kawałkami owoców i ile płaciłyście zaliczki przy rezerwacji?
Nie długo wybieramy się z Tż porozglądać za garniturami jakie sklepy mogłybyście polecić bo ja zbytnio nie orientuje się gdzie są. Myślałam żeby iść do Paryżanki i Katarzyny.
Lidia06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:22   #3455
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez Lidia06 Pokaż wiadomość
Dziewczyny te torty od braci Janusz to są z kawałkami owoców i ile płaciłyście zaliczki przy rezerwacji?
Nie długo wybieramy się z Tż porozglądać za garniturami jakie sklepy mogłybyście polecić bo ja zbytnio nie orientuje się gdzie są. Myślałam żeby iść do Paryżanki i Katarzyny.
ja sobie zarezerwowalam ale to az w lutym i wtedy pan mowil ze jeszcze nie musze palcic zaliczki ale pewnie tak ze 100 zl jak zaniesiesz to powinno byc enough

ja polecam sklep pawis..
co prawda nie ma w nim duzo takich standardowych garniakow .. my kupilismy surdut
ale tak.. pani w castorze (w galerii echo) powiedziala ze taliowana koszula dla TZ kosztule zwykle tak z 200-300 .. no chyba ze promocja a pni w pawisie powiedziala 160 w tym darmowe taliowanie.. wszsytkie uslugi ktrawieckie okolo garniakow sa wliczone w cene a garniak sam z siebie tani.. nie wiem ile dokladnie ten mojego TZ kosztowal bo mama mu placila (sama chciala) ale z tego co mi mowil to niedrogo zaplacili (ja nie dostalam pozwolenia bo jemu nie pozwolilam ogladac sukienki
Ale bylam z nim pierwszy raz - zaprowadzic.. to wydaje mi sie ze obsluga tam jest bardoz profesjonalna.. pani od razu zmierzy faceta wzrokiem i dobiera cos idealnie lezacego ...
bylismy tez w sklepie na przeciwko salonu PLUsa na sienkiewce .. a tam facet nieomal wciskal nam na sile garniak drogi machajac mi przed oczami jakims podwojnym splotme (jakby to dla mnie mialo znaczenie) i mowi mi dzis najpozniej jutro kup[owac bo schodza jak swieze buleczki.. .nie lubie nachalnych) w pawisie pani powiedziala ze o tak zaklepiemy na nazwisko bez problemu.. potem TZ mowil ze chyab albo dala mu inny albo on nie wie co sie stalo.. ale chyab inny dostal niz ten co mierzylismy pierwotnie.. ale ze chlop to chlop to juz sie nic nie odezwalam... w kazdym razie to jest nowy sklep na hipotecznej (miedzy swietego leonarda a sienkieka - ulica w strone placu wolnosci .. na rogu hipotecznej i sienkiewki jest fantazjusz )
ja polecam

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
jest w sumie fajna .. taka z poprzednij epoki .. ale fajna .. zalezy jaka masz historie tej kiecuni.. a reakwy mi sie podobaja

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez marciadela Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi o której macie zplanowany ślub? Bo My musimy się dziś zdecydować. Zastanawiamy się nad 17 lub 18. Nie wiem czy 18 to już nie za późno?
zalezy jak daleko masz z kosciola do sali
my mamy na 16 ale mamy poand 20 km do sali wiec wiesz.. ale tak jak patrze tutaj po slubach w swojej okolicy to TZ przyjezdzaja po swoje PM tak wlasnie okolo 15 czyli zeby msza byla o 16... duzo ludzi tak robi.. No chyab ze ma blisko na sale to jak zrobi sie o 17 czy 18 to nei problem... zalezy ilu i jakich masz gosci.. jesli masz slub o 18 no to przynajmniej masz z glowy ze goscie az tak szybko nie zglodnieja bo do 18 zdaza sobie cosw domu zjesc
u nas jest problem bo sie klocimy z TZ czy jak mamy slub o 16 to cyz pierwszy taniec po obiedzie czy przed bo on uwaza ze tak bylo na kilku weselach ze byl najpierw obiad a potem taniec.. a ja bym chciala na odwrot i wcale argument o glodzie gosci mnei nei przekonuje .. a co wy myslicie pozostale PM ??
Stary 2010-04-21, 15:25   #3456
ewelkafly
Raczkowanie

Ciocia chyba myśli że Nasza Polska jest bardzo zacofanym krajem a miała kupić mi coś w tym rodzaju
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:27   #3457
sylwkowa
Raczkowanie

GG do sylwkowa

Ewelkafly kiecka jest poprostu czadowa załatwisz mi taką u tej twojej cioci?? Plisssssss:hahaha :Nie no samopoczucie mi dziś poprawiłaś dziewczyno
Marciadela- jak dla mnie godz. 17 jest idealna jeśli chodzi o miesiące letnie- sama też zdecydowałam się na tą godzinę.
Madziusiunia- jak dla mnie też 1 są najlepsze jak dla twojej buźki.

Jeśli chodzi o napoje to też planujemy 3 l. na osobę w takich samych prawie proporcjach o jakich mówicie a alkohol 0,5 na głowę- u Nas zawsze tak było liczone i się sprawdzało więc mam nadzieję, że i tym razem wystarczy. Dodatkowo planujemy na poprawiny piwko a na wesele mamy jeszcze nalewki pychotka no i chcemy kupić winko tylko w tym temacie to akurat nie mam pojęcia ile.....Jak myślicie tak na ok. 170 osób( tak myślę) ile i jakiego winka zakupujecie???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 15:31   #3458
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez sylwkowa Pokaż wiadomość
Ewelkafly kiecka jest poprostu czadowa załatwisz mi taką u tej twojej cioci?? Plisssssss:hahaha :Nie no samopoczucie mi dziś poprawiłaś dziewczyno
Marciadela- jak dla mnie godz. 17 jest idealna jeśli chodzi o miesiące letnie- sama też zdecydowałam się na tą godzinę.
Madziusiunia- jak dla mnie też 1 są najlepsze jak dla twojej buźki.

Jeśli chodzi o napoje to też planujemy 3 l. na osobę w takich samych prawie proporcjach o jakich mówicie a alkohol 0,5 na głowę- u Nas zawsze tak było liczone i się sprawdzało więc mam nadzieję, że i tym razem wystarczy. Dodatkowo planujemy na poprawiny piwko a na wesele mamy jeszcze nalewki pychotka no i chcemy kupić winko tylko w tym temacie to akurat nie mam pojęcia ile.....Jak myślicie tak na ok. 170 osób( tak myślę) ile i jakiego winka zakupujecie???
jesli chodzi o winko to mysle ze nei ma co przesadzac z iloscia.. to wszystko zalezy od teog ilu masz gosci koneserwo wina
moj wujek.. co prawda 10 lat temu organizowal wesele ale mi powiedzial ze na te 100 osob kupil 6 butelek (po 3 bialego i czerwoneo) i mu zostalo.. ale teraz to pewnie wiecej jest ludzi ktorzy chetnie sie wina napija.. najlepiej pojsc na sale i zapytac bo chyba kurna od tego sa by miec dosiwadczenie w takich sprawach
Stary 2010-04-21, 15:47   #3459
17072010
Raczkowanie

Cytat:
Ciocia chyba myśli że Nasza Polska jest bardzo zacofanym krajem a miała kupić mi coś w tym rodzaju

17072010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:54   #3460
Alice the Bride
Raczkowanie

Meana co do buzikow to moim zdaniem nadaja sie do spudnicy choc ja mam rozmiar 39 i mnie troche by denerwowal taki czub niy zaokraglony ale powieksza noge. Przy sukni slubnej tego nie widac. Co do stolu wiejskiego to mielismy robic sami, potem stwierdzilimy ze Bohema zrobi. Niestety ceny wzrosty i juz jest ok 1000-1200!! Nie wiem kto zje te wszystkie kaszanki i kielbasy ale tesciowa sie uparla ze jej rodzina lubi takie rzeczy Takze bedziemy mieli na pewno. Na 3 maja umowilam sie na wybieranie dekoracji. Juz teraz wiem ze na pewno beda zywe kwiatki (przynajmniej takie bukieciki np 3 tulipanki) bo nie moge patrzec na te sztuczne kwiaty i owoce, a moja mama to juz wogole myslalam ze padnie jak zobaczyla sztuczne zolte platki roz na stolach
Co do butow to wlasnie w nich siedze w pracy i skutecznie tutaj je probuje dopasowac do mojej stopki w domu trzymam je w prawidlach potem, bo niestety ale sa to buty zdecydowanie dla szczuplej bardzo stopy.
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:55   #3461
Ifcia513
Raczkowanie

dziewczyny i "rodzynku" potrzebuję pomocy! poszukuję dobrego radcy prawnego lub prawnika (o ile to nie jest to samo ). znacie jakiegoś godnego polecenia? bo ja w tym temacie to zielona jestem

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:56   #3462
sunshine8408
Raczkowanie

Lidia06;18730489]Dziewczyny te torty od braci Janusz to są z kawałkami owoców i ile płaciłyście zaliczki przy rezerwacji?

Zazwyczaj wpłaca się 100zł zaliczki, dopiero po dokonanej wpłacie możesz się zapisać i wybrać smak i wzór tortu. Ja wybrałam owocowy (z kawałkami owoców): wiśniowo-bananowy i truskawkowo-ban., co do wzoru to raczej muszę zrobić fotkę jaki kształt wybrałam
sunshine8408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:04   #3463
m_majaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lidia06 Pokaż wiadomość
ja miałam kawałki bananów,ale truskawki były raczej z dzemu
zaliczka,zalezy jaki tort--ja brałam na urodziny i zastawiałam 50zł
m_majaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:13   #3464
milam
Raczkowanie

ewelkafly aż postanowiłam się odezwać choć rzadko mam czas ale Twoja sukienka mnie zabiła a i jeszcze czytając komentarze dziewczyn popłakałam się ze śmiechupoprawiłaś mi humor do końca dnia
dziewczyny co do cukierni braci janusz ja byłam zamówić tort zaraz po świętach wielkanocnych i płaciłam 100 zł zaliczki a zdecydować jaki smak, kształt itp. mam dwa tyg przed ślubem

Edytowane przez milam
Czas edycji: 2010-04-21 o 16:15
milam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:18   #3465
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
noo to delikatnie się różnią
Stary 2010-04-21, 16:36   #3466
wiewi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
dziewczyny i "rodzynku" potrzebuję pomocy! poszukuję dobrego radcy prawnego lub prawnika (o ile to nie jest to samo ). znacie jakiegoś godnego polecenia? bo ja w tym temacie to zielona jestem

Ja znam sporo to zalezy od tego do czego potrzebujesz ja w sadzie pracuje
Stary 2010-04-21, 16:38   #3467
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiewi Pokaż wiadomość
Ja znam sporo to zalezy od tego do czego potrzebujesz ja w sadzie pracuje
napiszę Ci na priv

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:07   #3468
sunshine8408
Raczkowanie

Poszukuję identycznej bransoletki srebnej, jako dodatek do sukni ślubnej http://spacemark.pl/g,21,Sierpien_2009.html

Edytowane przez sunshine8408
Czas edycji: 2010-04-21 o 17:23
Stary 2010-04-21, 17:16   #3469
elusia20
Raczkowanie

GG do elusia20

Elusia20 zdecydowanie za mało wina. Tak jak pisała Srubka, 100 butelek powinnaś kupić. Na weselu w ogóle nie będziesz miała wódki?[/QUOTE]

Tak w ogóle nie będzie wódki, a poprawiny ja mam w swoim domu a mój TŻ w swoim i wtedy w moim będzie wódka i moi goście o tym wiedzą. A robimy poprawiny w domu bo i tak my mamy swoje rodziny z daleka i będą u nas spać, więc nie kalkuluje nam się sali wynajmować.
elusia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:25   #3470
monnagiovanna
Raczkowanie

ewelkafly, nie no, bombowa ta sukienka
to ciocia musi mieć ciekawe przekonanie o modzie w naszym kraju

chyba sobie zapiszę to drugie zdjęcie na komputerze i będę oglądać, jak będę mieć zły humor

Edytowane przez monnagiovanna
Czas edycji: 2010-04-21 o 17:27
monnagiovanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:50   #3471
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86

Cytat:
No to się ciocia trochę rozminęła Niezła ta suknia od cioci

marciadela ja mam ślub o godzinie 17stej. Jak dla mnie optymalna godzina, a na salę w sumie nie aż tak daleko mam

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:57   #3472
Madziuniusia
Zakorzenienie

hehe im pozniej slub tym mniej cieplych posilkow czyli ekonomicznie wszystko no i mamy wiecej czasu na przygotowania
Stary 2010-04-21, 17:59   #3473
m_majaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
hehe im pozniej slub tym mniej cieplych posilkow czyli ekonomicznie wszystko no i mamy wiecej czasu na przygotowania
my mamy o 16tej ale chcieliśmy wcześniej...
Stary 2010-04-21, 18:00   #3474
sunshine8408
Raczkowanie

Czy któraś z Was wybiera się w tą sobotę na kurs na Karczówke,
a orientujecie się może w którym miejscu na zagnańskiej jest hutrownia pasmateryjna, muszę tam kupić materiał do dekoracji
Stary 2010-04-21, 18:02   #3475
m_majaa
Raczkowanie

dzisiaj byłam w salonie fryzjerskim bo zastanawiam się czy jednak nie uczesać się w innym salonie i...po rozmowie o wyglądzie fryzury pani powiedziała,że cena będzie 80 max 100zł potem o czyms tam mówiłyśmy i ja wspomniałam,ze to ślubna a babeczka a nie,nie...jak ślubna to 170zł
ehhh...chyba zostanę przy pierwszym wyborze ,ale nie uśmiecha mi się latać z salonu do salonu

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez sunshine8408 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was wybiera się w tą sobotę na kurs na Karczówke,
a orientujecie się może w którym miejscu na zagnańskiej jest hutrownia pasmateryjna, muszę tam kupić materiał do dekoracji
a nie chodzi Ci przypadkiem o giełdę???
Stary 2010-04-21, 18:06   #3476
Meana1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Meana a Ty wysoka i szczupła pewnie jesteś? bardzo mi się podobają takie sukienki ale ja kurdupel jestem
Nie jestem wysoka, mam 165 cm wzrostu, ale jak założę buty na obcasie to będzie ok.

Cytat:
meana Twoja sukieneczka jest śliczna, uwielbiam koronki
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Alice the Bride Pokaż wiadomość
Meana co do buzikow to moim zdaniem nadaja sie do spudnicy choc ja mam rozmiar 39 i mnie troche by denerwowal taki czub niy zaokraglony ale powieksza noge. Przy sukni slubnej tego nie widac. Co do stolu wiejskiego to mielismy robic sami, potem stwierdzilimy ze Bohema zrobi. Niestety ceny wzrosty i juz jest ok 1000-1200!! Nie wiem kto zje te wszystkie kaszanki i kielbasy ale tesciowa sie uparla ze jej rodzina lubi takie rzeczy Takze bedziemy mieli na pewno. Na 3 maja umowilam sie na wybieranie dekoracji. Juz teraz wiem ze na pewno beda zywe kwiatki (przynajmniej takie bukieciki np 3 tulipanki) bo nie moge patrzec na te sztuczne kwiaty i owoce, a moja mama to juz wogole myslalam ze padnie jak zobaczyla sztuczne zolte platki roz na stolach
Co do butow to wlasnie w nich siedze w pracy i skutecznie tutaj je probuje dopasowac do mojej stopki w domu trzymam je w prawidlach potem, bo niestety ale sa to buty zdecydowanie dla szczuplej bardzo stopy.
Ja będe kupowac rozmiar 37 i chyba jednak tak jak mi radzicie kupię 5,5 bo w 8,5 cm obcasie nie wytrzymam do rana, a liczy się przede wszystkim wygoda.

Ja ślub mam w sierpniu i wybrałam godzinę 17

ewelkafly rozśmieszyłaś mnie tą sukienką siedzę i ciąglę się śmieję
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:12   #3477
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Meana to super, ja mam chyba 2cm mniej....będę czekać na fotki z Twojego weselicha...też choruję na takie kiecki

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 18:19   #3478
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_majaa Pokaż wiadomość
dzisiaj byłam w salonie fryzjerskim bo zastanawiam się czy jednak nie uczesać się w innym salonie i...po rozmowie o wyglądzie fryzury pani powiedziała,że cena będzie 80 max 100zł potem o czyms tam mówiłyśmy i ja wspomniałam,ze to ślubna a babeczka a nie,nie...jak ślubna to 170zł
ehhh...chyba zostanę przy pierwszym wyborze ,ale nie uśmiecha mi się latać z salonu do salonu
lool to fajnie jest
Stary 2010-04-21, 18:25   #3479
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o kamerzystów, to myślicie, że znajdę kogoś, kto weźmie tak do 1000 zł? Nie zależy mi na żadnych fajerwerkach, a wymagania mam takie, żeby mu się przynajmniej ręka nie trzęsła na początku to w ogóle nie chciałam mieć kamerzysty, ale Tż mnie przekonał, że warto mieć taką pamiątkę, no i teraz szukam czegoś taniego. Nie sądzę, żebyśmy często oglądali film z wesela, co innego zdjęcia...
ja za mojego płace dokładnie tysiaka a wesele mam za rok jak chcesz to przesle nr na prv
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:28   #3480
aga_o2021
Raczkowanie

Cytat:

yyyy n niezle..... tak troche jak ania z zielonego wzgorza hmm.... ale tamta miala wielksze bufki.....miejmy nadzieje, że ciocia chciała dobrze

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości