Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 21:07   #3511
madziastanczyk
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Ja też tak będę mieć. I nie wynika to bynajmniej ze straszliwych konfliktów w naszych rodzinach Po prostu nie mamy poprawin na sali, a moje mieszkanie nie pomieściłoby tylu gości. A Tż też nie robi dokładnie u siebie w domu, tylko u swojej babci, w ogóle skomplikowane to wszystko przez to, że nasze domy są 300 km od siebie.
jak to????? tzn że po weselu nie bedziecie razem!!!!????? Mój Tż mieszka ode mnie 400km ale nawet przez sekunde mu nie przyszlo do głowy żeby po ślubie jechac na mazury i mnie zostawic ze swoja rodziną dlatego nie robimy poprawin w ogole!!!
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 21:08   #3512
Madziuniusia
Zakorzenienie

Iza? Boże to naprawde Ty ale wezno usun nazwe tego zespolu forum bo wstyd

Edytowane przez Madziuniusia
Czas edycji: 2010-04-21 o 21:10
Madziuniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 21:09   #3513
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Iza?
Nom
Idę juz jutro będę na forum wieczorkiem
Jestem padnięta a Tż pogania mnie bo chce rozłożyć łóżko a ja mu to uniemożliwiam siedząc z laptopem na kolanach, to do jutra
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 21:16   #3514
Madziuniusia
Zakorzenienie

nioo to jak TŻ woła do łóżka to leć dobranoc
Stary 2010-04-21, 22:05   #3515
Kasia1429
Raczkowanie

GG do Kasia1429

Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
Próbuje dodać zdjęcia tej cholernej kiecki i wyskakuje mi "błąd ładowania"
udało się, sukienka od kochanej cioci jest kosmiczna
Powiem Ci że ciocia gust ma dość przedni, nie dziwie się że TŻ chyba by nie chciał Cię zobaczyć w tej sukni

Cytat:
Napisane przez m_majaa Pokaż wiadomość
ja miałam kawałki bananów,ale truskawki były raczej z dzemu
zaliczka,zalezy jaki tort--ja brałam na urodziny i zastawiałam 50zł
Majaa a ile płaciłaś za tort taki na urodziny? a w ogóle w jakiej cenie za kg jest tort?
Kasia1429 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 22:30   #3516
olga 23
Przyczajenie

Cytat:
ja też nie kobietki a skad macie kamerzystów? jeśli w ogóle macie

jako kamerzyste mam prostudio

Ewelkafly sukienka od cioci bomba a twoja śliczniutka

co do nazwiska Pan w urzedzie mi sie zapytał jakie nazwisko bede chciala miec po slubie wiec mu odpowiedzialam ze oba mi sie nie podobaja to chyba meza bo krotsze
Stary 2010-04-21, 23:13   #3517
sylwkowa
Raczkowanie

GG do sylwkowa

Cytat:
Napisane przez m_majaa Pokaż wiadomość
powiem Ci,że ja się strasznie zraziłam do Awangardy moje włosy nie trzymają się na wszystkich kosmetykach-- i dość często zaraz po wyprostowaniu zaczynają się kręcić...ale tam mega szybko się zaczęły... zanim dojechałam na wesele na głowie były fale i loki
ale nie pamiętam kto mnie wtedy czesał...
Ja aż takich problemów nie mam z włosami Mnie czesała pani Sylwia i naprawdę byłam zadowolona z fryzury zwłaszcza jeśli chodzi o jej trwałość. Wstawie zdjęcia jeśli mi się uda moich włosów- niestety to już są po przespanej nocy więc może nie rewelacyjne

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Nie no, aż tak to nie
goście z daleka będą mieli wynajęte pokoje, żeby mieli się gdzie przespać, a potem kto będzie chciał z rodziny Tż to pojedzie jeszcze na poprawiny do jego babci, bo tak się składa, że ona mieszka niedaleko Kielc
Dla mnie osobiście też troszkę to dziwne..ale każdy robi tak jak jemu pasuje.

Co myślicie o mojej fryzurze próbnej planuje mieć takie włosy (na dole wpięty welon a z boku kwiat zielonego storczyka) taki jak w bukiecie. Wklejam jeszcze moją sukienkę i dodatki co o tym myślicie? proszę wypowiedzcie się tylko szczerze..

Edytowane przez sylwkowa
Czas edycji: 2010-04-21 o 23:26
sylwkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 23:28   #3518
sylwkowa
Raczkowanie

GG do sylwkowa

Sorki dziewczynki, że piszę post pod postem ale chciałam jeszcze wkleić mój bukiet ślubny już do całkowitego zobrazowania mojego wyglądu no ale niestety już mi się nie zmieściłMam nadzieję, że wybaczycie
Stary 2010-04-21, 23:45   #3519
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwkowa Pokaż wiadomość

Co myślicie o mojej fryzurze próbnej planuje mieć takie włosy (na dole wpięty welon a z boku kwiat zielonego storczyka) taki jak w bukiecie. Wklejam jeszcze moją sukienkę i dodatki co o tym myślicie? proszę wypowiedzcie się tylko szczerze..
Cytat:
Sorki dziewczynki, że piszę post pod postem ale chciałam jeszcze wkleić mój bukiet ślubny już do całkowitego zobrazowania mojego wyglądu no ale niestety już mi się nie zmieściłMam nadzieję, że wybaczycie
Wszystko mi się podoba. Jeśli fryzura tak wygląda na drugi dzień to nie ma się co zastanawiac przetrwa na pewno.
Stary 2010-04-22, 06:28   #3520
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się bardzo wszystko podoba!! Super
Stary 2010-04-22, 07:02   #3521
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Dziewczynki powiedzcie mi czy któraś z Was brała luteinę na wywołanie miesiączki? Kwestia jest tego typu, że zazwyczaj dostaje miesiączkę 27 dnia, ostatnio przez dwa razy dostałam 30 i obliczyłam sobie, że jak tak dalej pójdzie to wypadnie mi na ślub...i zastanawiam się nad tym, że albo zacznę brać tabletki anty na te 3 mies, żeby uregulować okres...albo jeśli będę widziała zagrożenie( że dostanę zaraz przed ślubem)to poproszę ginekooga o luteinę...bierze się ja na wywołanie miesiączki..tylko, że mi się nie będzie spóźniała, będę chciałą po prostu przyspieszyć o kilka max 5 dni...Myślicie, że to przejdzie?
Śrubka nie kombinuj z luteiną tylko zmykaj szybko do lekarza. Skoro niezbyt dobrze się czujesz po tabletkach, może zamiast brać je 3 miesiące wejść tylko 2 albo jeden i tak Ci się przesunie okres o jakieś 3 dni do przodu, więc jakby co będziesz miała końcówkę na wesele

A ja tak sobie kombininowałam że może pobiorę z 2 miesiace tabletki a potem w miarę szybko zajdę w ciąże, baaardzo chciałabym mieć bliźniaki a po tabletkach jest wieksze prawdobodobieńsko ciązy mnogiej Tylko jak mi wyskoczą pięcioraczki hahhaLepiej też się spytam lekarza zwłaszcza że powinnam zrobić sobie coroczne usg

Cytat:
Sorki dziewczynki, że piszę post pod postem ale chciałam jeszcze wkleić mój bukiet ślubny już do całkowitego zobrazowania mojego wyglądu no ale niestety już mi się nie zmieścił
Kurcze ładny tez bukiecik i skubnę Ci pomysł, tylko ja będę chciała dołożyć do niego jeszcze frezje.

ewelkafly no sukienka nieźla oj niezła, ciekawe jak się ciocia wystroja na Wasz śłub skoro miała taki gust do sukienki ahahhaah

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 07:06   #3522
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziastanczyk Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale się wkurzyłam!!!!!!!!!!! Mama mojego Tża dzwonila do księdza żeby mu wypisał zaświadczenie o chrzcie i bierzmowaniu a on do niej że teraz nie wypisze bo to zaświadczenie jest ważne 3miesiące!!!!!! PIERWSZE SŁYSZĘ!!!!!!!! Przecież to papiery z urzędu stanu cywilnego są ważne 3miesiące a nie odpis aktu chrztu czy bierzmowania!!! Powiedzcie dziewczyny czy to prawda???
to prawda choć w niektórych kościołach (np. u mnie na Barwinku) jest ważne 6 miesięcy

Cytat:
będę miała identyczny bukiet a Twoja świadkowa będzie miała ten mniejszy? bo moja się zastanawia czy wziąć taki czy z innych kwiatów...

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 07:25   #3523
srubka87
Zadomowienie

Lowczyni-oczywiście nie zrobię niczego bez konsultacji z lekarzem...Niech to on wybierze jakąś w skuteczną metodę.Chciałam iść dzisiaj pogawędzić z gin., ale nie ma jej W sumie i tak muszę czekać do następnego cyklu, bo mam 3 @. MI pani ginekolog powiedziała, że owszem to prawda z tymi tabletkami, ale w rodzinach gdzie istnieje prawdopodobieństwo posiadania bliźniąt, wtedy jest ono po porostu większe. Mówi, że zwykłe śmiertelniczki mogą o tym zapomnieć.

Sylwkowa-fryzurka b. ładna choć ja nie lubię jak mi coś wisi. Ja bym upięła je całkowicie...Bo jak dla mnie to wygląda to jakby coś Ci wypadło...Wszytko zgrane b. dobrze
Stary 2010-04-22, 07:29   #3524
gosza_25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domika88 Pokaż wiadomość
elusia20 ja dla mnie też tego wina za mało kupiliście,według mnie powinnaś kupić tyle butelek ile masz gości...
Dziewczyny doradzcie mi, bo nie mogę się w zdecydować a w piątek idziemy do USC,czy wybrać nazwisko dwuczłonowe czy nazwisko po mężu? Dodam że ja mam krótkie nazwisko (4-literowe) a moj Tż pozostawił mi tą decyzję,na nic nie nalega. Jak Wy robicie z nazwiskiem po ślubie?Doradzcie...
Ja zawsze bardzo chciałam mieć dwuczłonowe nazwisko. Poza tym na swoje nazwisko mam wszystkie dokumenty typu dyplom mgr podyplomówke kursy itp...ale niestety nasze nazwiska są za bardzo podobne i długie wiec niestety ale odpada

Cytat:
Napisane przez syrwia81 Pokaż wiadomość
pokażę wam moje zawieszki, dopiero to jest początek i zrobiłam tylko z dwoma rodzajami wierszyków na razie ale w planach mam ok. 10 różnych wierszyków, a i jeszcze będę robić na waniliowym kartonie bordowe dodatki tak pod kolorystykę dekoracji sali

co do wina to na pewno za mało tyle butelek, nie wiem jak Twoja rodzina ale moja to by się tylko rozdrażniła tyloma butelkami
Bardzo ładne
Sama może coś takiego bym na swoje wesele porobiła Albo świadkową do tego zatrudniła Tylko nie wiem czy tak ładnie by mi to wyszło

Cytat:
Ja przyjmuję nazwisko męża.
Co do wina to wydaje mi się dużo za mało - sama potrafię wypić buteleczkę na takiej imprezie
Do ślubu zostały mi 32 dni a ja mam wątpliwości co do sukienki nie wybrałam jeszcze bukietu, nie mam butów, welonu, bielizny-czyli nic do ubrania. I w ogóle jakiegoś doła złapałam - wszystko przez tą kieckę.
Stresik przedślubny Sukienka na pewno super i cała reszta też ale wątpliwości przedślubne są chyba normalne bo każda z nas chciała by wyglądać naj

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
Potrzebuję pomocy i rady
nie wiem na które buty się zdecydować. Na początku chciałam z czubem (zdj.1) a teraz myślę o tych na zdj. 2. Tylko są na 5,5 cm obcasie i 8,5 cm (zdj. 3). I jeszcze mogły by być te na zdj. 4 i 5.
Najwygodniejsze byłyby te 2.
2 chociaż te 1 też mi się podobają
a załączona sukieneczka jest śliczna Podobają mi się takie koronkowe I jak zacznę chodzić za swoją sukienką to pewnie taki typ będzie jednym z pierwszych do przymierzenia

Cytat:
widze ze oczekujemy mniej wiecej tego samego

a moge tak z innej paczki? bo pisalam juz na innym forum ale odzew byl niewielki... chodzi mi o kolor wlosow, bo juz tyle tego mialam... teraz mam cale brazowe tylko dlatego ze musialam cokolwiek z nimi zrobic, bo takie odrosty już miałam pomozcie mi w ktorym mi najlepiej?
Moim zdaniem w tych włoskach na pierwszym zdjęciu jest Ci najlepiej

Cytat:
Próbuje dodać zdjęcia tej cholernej kiecki i wyskakuje mi "błąd ładowania"
udało się, sukienka od kochanej cioci jest kosmiczna
buuuuuhahahahah czy ja też mogę poprosić o jakieś małe zamówienie na swoje wesele? hihihi
nie no jest jedyna w swoim rodzaju
i czy ja wiem czy tak bardzo się różni od tego zdj sukni co cioci pokazałaś na wzór

Cytat:
Ajjj wiedziałam że moja sukienka urzeknie Was i będziecie zachwyconea kapelusik był w zestawie. A ja właśnie pokłóciłam się ostro z TŻ i mu powiedziałam że ślub i wesele odwołane a to wszystko przez teściową która się strasznie wpieprza i chce tu rządzić. Popłakałam sobie, wysączę piwko i idę spać bo rano znowu do pracy trzeba iść, Ach ciężkie to życie
Kochana większość teściówek za swoimi synkami leci i się wtrąca nie przejmuj się za bardzo. Poza tym wtrąca się póki może bo po ślubie jej się trochę skończy

Cytat:
Dziewczyny ale się wkurzyłam!!!!!!!!!!! Mama mojego Tża dzwonila do księdza żeby mu wypisał zaświadczenie o chrzcie i bierzmowaniu a on do niej że teraz nie wypisze bo to zaświadczenie jest ważne 3miesiące!!!!!! PIERWSZE SŁYSZĘ!!!!!!!! Przecież to papiery z urzędu stanu cywilnego są ważne 3miesiące a nie odpis aktu chrztu czy bierzmowania!!! Powiedzcie dziewczyny czy to prawda???
A no tak jest madziu niestety...głupie przepisy

Cytat:
fryzyrka ładna buciki zresztą też sukieneczkę już wcześniej widziałam bukiecik ciekawy Ech ten czas przygotowań weselnych
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 07:46   #3525
Madziuniusia
Zakorzenienie

Gosza wpadła i poł strony zapisała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 07:50   #3526
empirka87
Raczkowanie

Hej dziewczyny wczoraj własnie odkryłam to forum wychodzę za mąż 11.09.2010 mam nadziej że pomożecie mi w paru kwestiach związanych z przygotowaniem. Pozdrawiam
empirka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 07:55   #3527
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Będziesz piękną Panną Młodą
Stary 2010-04-22, 07:56   #3528
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez empirka87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wczoraj własnie odkryłam to forum wychodzę za mąż 11.09.2010 mam nadziej że pomożecie mi w paru kwestiach związanych z przygotowaniem. Pozdrawiam
witamy pisz wszystko po kolei
Stary 2010-04-22, 08:07   #3529
empirka87
Raczkowanie

a więc poszukuje bardzo dobrego fryzjera macie jakieś namiary ??
Stary 2010-04-22, 08:09   #3530
gosza_25
Rozeznanie

Cytat:
Gosza wpadła i poł strony zapisała
hihi bo jak gaduły piszą i piszą i piszą to chciałam was nadrobić
zmykam do pracy. Miłego dnia kochane
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:15   #3531
marciadela
Raczkowanie

GG do marciadela

Cytat:
Ja aż takich problemów nie mam z włosami Mnie czesała pani Sylwia i naprawdę byłam zadowolona z fryzury zwłaszcza jeśli chodzi o jej trwałość. Wstawie zdjęcia jeśli mi się uda moich włosów- niestety to już są po przespanej nocy więc może nie rewelacyjne

Dla mnie osobiście też troszkę to dziwne..ale każdy robi tak jak jemu pasuje.

Wszystko mi się podoba a szczególnie biżuteria a sukienka BOMBA
marciadela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:21   #3532
Meana1
Rozeznanie

Sylwkowa wszystko ładnie się komponuje, buciki sliczne, a bukiecik cudo może i ja się na taki zdecyduję na pewno wezme go pod uwagę.

Empirka witamy
najczęściej polecana na forum jest pani Ania Świeboda, pani Sylwia z Awangardy i pani Ania Tusień z salonu Blanche.

Madzia i Daysy co to za forum??
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:25   #3533
empirka87
Raczkowanie

a co dziewczyny myślicie o tej sukience ??
Stary 2010-04-22, 08:30   #3534
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Sukienka łada, ale przydałoby się, aby modelka miała więcej ciałka
Stary 2010-04-22, 08:34   #3535
empirka87
Raczkowanie

jak to modelka strasznie chuda na szczęście to nie ja i ja mam troch więcej ciałka
Stary 2010-04-22, 08:36   #3536
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Marciadela- jak dla mnie godz. 17 jest idealna jeśli chodzi o miesiące letnie- sama też zdecydowałam się na tą godzinę.
ja mam w lipcu i też chcę na 17.

Cytat:
Ajjj wiedziałam że moja sukienka urzeknie Was i będziecie zachwyconea kapelusik był w zestawie. A ja właśnie pokłóciłam się ostro z TŻ i mu powiedziałam że ślub i wesele odwołane a to wszystko przez teściową która się strasznie wpieprza i chce tu rządzić. Popłakałam sobie, wysączę piwko i idę spać bo rano znowu do pracy trzeba iść, Ach ciężkie to życie
Nie przejmuj się teściową, to jest takie stworzenie do psucia humoru

Cytat:
Napisane przez aga_09 Pokaż wiadomość
A jeżeli chodzi o nazwisko to wybieram TŻ, chociaż zastanawiałm się nad dwuczłonowym,ale chyba śmieszne by to było bo nasze nazwiska to miesiące, tylko jedno wiosenne a drugie zimowe
Hehe, fajnie to wyszło z tymi nazwiskami

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:43   #3537
jolekn
Przyczajenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Alice the Bride Pokaż wiadomość
Zaswiadczenie o chrzcie, na ktorym jest wpisane od razu bierzmowanie oraz fakt, ze nie ma sladu w ksiegach o malzenstwie jest wazne 3 MIESIĄCE!!! Dobrze jej ksiadz powiedzial. Jest to bzdura ale biznes to biznes Moj TŻ musial wziac je drugi raz, to specjalne do slubu wlasnie, bo mial takie zwykle do bierzmowania tylko. Roznica jest taka ze za pierwsze sie nie placi a za drugie tak. Co laska oczywiscie
Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ksiądz ma rację. Papiery zarówno z USC, jak i z Kościoła są ważne 3 miesiące. Niestety takie są przepisy
Ja jak byłam pierwszy raz u swojego księdza to dał mi karteczke co mi będzie potrzebne. Wyraźnie jest tam napisane: papiery z usc - ważne 3 miesiące od daty wydania, akt chrztu z adnotacją o bierzmowaniu - ważne 6 miesięcy od daty wydania.
jolekn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:52   #3538
Meana1
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo ładna, nie wiesz z jakiego materiału i z jakiej firmy jest ta sukienka? Jeśli by była z muslinu to by była lekka i zwiewna. Mnie się bardzo podobają suknię z muślinu
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:53   #3539
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolekn Pokaż wiadomość
Ja jak byłam pierwszy raz u swojego księdza to dał mi karteczke co mi będzie potrzebne. Wyraźnie jest tam napisane: papiery z usc - ważne 3 miesiące od daty wydania, akt chrztu z adnotacją o bierzmowaniu - ważne 6 miesięcy od daty wydania.
Jak widać wszystko zależy od parafii. U nas wymagają dokumentów nie starszych niż 3 miesiące, ale mówił o tych przepisach ksiądz na kursie na Karczówce, więc byliśmy na to przygotowani
Stary 2010-04-22, 08:57   #3540
empirka87
Raczkowanie

wiesz co nie mam pojęcia z jakiej firmy i jaki materiał znalazłam ją już dawno na necie i nie pamiętam gdzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości