|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Edziu - wkrótce
![]() ![]() pogadałam sama z fachowcem i jest szansa na tę podłogę, a zrezygnowaliby z malowania przedpokoju, żeby się wyrobić. to możemy zrobić sami ![]() teraz proszę o kciuki, żeby teść zgodził się zapłacić jeszcze za te deski (bo finansuje cały remont) i żeby jeszcze były w sklepie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic tylko krótkie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2403 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18928736]A to znam, faktycznie jest genialny, za każdym razem gdy go widzę kupuję
![]() U mnie na osiedlu Lidla otwarli jakiś miesiąc temu więc dopiero się z asortymentem zapoznaje ![]() Margo trzymam kciuki ![]() ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-04-30 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Zakorzenienie
|
też znam te papiery, mam zapas w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym, że Ty już na finiszu, ja mam jeszcze kawałeczek.. no i ważona byłam jakieś 3 tyg temu, więc już pewnie mam plus 30 ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie ja tez z tych co musiały brac leki na skurcze ale po ostatnim badaniu szyjka na 1 cm rozwarcia była zobaczymy co dalej bedzie ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
uda sie uda tylko powoli zeby nie zaszkodzic sobie i malenstwo ejsli bedziemy karmic piersia najlepsze jest to ze jak ja mówie ze tyle przytyłam nikt mi nie chce wierzyc i ciagle sa zdania typu ty to całe zycie powinnas w ciazy chodzic ale wyładniałas ![]() ps i nastepne pulsowanie w kregosłupie ( siora ma dzis smyczą wpieprz) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
moj sie smieje ze ze sportówki zrobiłam sie terenówka ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2408 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale fajniusio! Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby sie udalo! my juz pokoj malego w 95% mamy skonczony ------------------------------------------------------------------- czesc Babeczki My w dwupaku, chociaz noc nie byla najlzejsza. Czulam prawie caly czas bol @, bolaly mnie pachwiny, potem ze dwa razy bieglam do toalety z biegunka. Wczoraj Stefanek malo sie wiercil, duzooo spal, az wieczorem zaczelam ryczec z tego wszystkiego. Dzisiaj duzo odpoczywam, brzusio dalej pobolewa, ale dajemy rade. Dzisiaj zaczelam 38 tydzien, wiec jakby juz legal ![]() Malz rano mi powiedzial, ze do 2 tygodni Stefanek bedzie na pewno z nami ![]() Dafrenka pewnie juz swoje Malenstwo tuli ![]() ![]() ![]() Milego dnia, do pozniej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak tam Daf i monikadavvida... ![]() ![]() ![]() A ja wczoraj byłam na tych badaniach w szpitalu i niestety musiałam zostać do dzisiaj :/ Wkurzyłam się, bo co innego jak cos dolega, a co innego jak wszystko jest w porządku... a jest w porządku - zero skurczy itd (choc wolalabym zeby juz się coś pojawiło, bo w końcu za tydzień termin...). No i jeszcze wczoraj taka piekna pogoda była, więc tym bardziej nie chciało się tam być. Ja cos czuję, że Mała przyjdzie jednak w terminie, albo ją przenoszę. Chciałabym juz urodzić, bo jest wg. obliczeń lekarza który mi robił USG dosyc sporym dzieciątkiem - 3800 ![]() ![]() ![]() ![]() Leżałam z dziewczyną po terminie i nie chciałabym tak jak ona... Dziś wzieli ją na wywołanie. Inna bardzo sie męczła cały dzień, wieczorem na porodówke pojechała, a dziś rano wróciła na patologię.... Oby urodzic tak "z marszu"... Pozdrowionka dla was ![]()
![]() |
#2410 |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1892837 2]
w dodatku mam czasem takie dni, że córa mi się rozbija okropnie, bardzo mocno i dużo, a mnie to doprowadza do szaleństwa. zaczynam się czuć okropnie, mam wyrzuty sumienia, że się o to wkurzam, i robi mi się jeszcze gorzej... zaczynam myśleć, że ja mam coś z głową nie teges... ![]() ja tez tak miałam kilka razy - mała bardzo rozrabia, a mnie to trochę złościło, głównie jak byłam zmeczona, chciałam spac, a ona mi nie pozwalała. A potem rozmawiałam z ginem na temat jej duzej aktywności, a on mi na to, że tylko trzeba się cieszyć, bo to oznacza, że jest zdrowa, ma się dobrze i humor jej dopisuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Zakorzenienie
|
Daf, monikadavvida
![]() Dziewczyny, Wam też pulsuje czasem w kręgosłupie? Tak, że aż boli? |
![]() ![]() |
![]() |
#2412 | |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Melduję się w dwupaku ![]() Cytat:
![]() ![]() Biricchina, śliczna ta Twoja córcia ![]() Edzia, ja myślę, ze Daf już tuli do piersi Bruna ![]() Ja mam na plusie już 14 kg....najwięcej przybyło mi w ostatnich kilku tygodniach, jak musiałam brać leki i leżeć, tyję dosłownie 1 kg tygodniowo! Ale ponieważ jestem już w 38 tygodniu i nie muszę się oszczędzać to zamierzam więcej się ruszać, jeść mniej kaloryczne rzeczy itd. Daję sobie - a raczej Lence jeszcze kilogram (ja i tak już mam za dużo tłuszczu). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() daf i monikadavvida-trzymam kciuki -------------------------------------------------------------------------------------------- Wpadłam na chwile bo mam straszne skurcze,jedna nospa nie pomogła ![]()
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-04-30 o 12:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Raczkowanie
|
witajcie mamuski
![]() melduje nadal 2in 1 a dzisiaj wkraczamy w 39 tydzien ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj bylam na spacerku i wiecie co spacer trwal 2 godz co normalnie ta sama droga zajmuje mi pol godzinki ![]() wczorajsza nocka byla straszna moj maly niechcial mnie kopac i sie wystraszylam bo normalnie zawsze taki aktywny a tu do spania i on nic pol nocy go ruszalam i on na odczepne leciutko pykal z ledwoscia wyczuwalam i bylam w panice ale dziswiaj sobie tak mysle ze jak ja ide spac to nikos idzie grzecznie tez spac a ja mu poprostu przeszkadzalam i budzilam ![]() ![]()
#2415 |
Zadomowienie
|
Witam wpadłam na chwilkę i chciałam się pochwalić moim dzisiejszym dziełem oraz aniołkiem jaki już zawisł w pokoju małego. Jeszcze nie wiem gdzie który obrazek powieszę i brakuje mi firanki. Jak się z tym uporam to nie omieszkam się gotowym pokoikiem pochwalić. W załączeniu fotki.
Zmykam na obiad a potem na USG. |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 | |||
Raczkowanie
|
Hej Mamcie
![]() Udało mi się troszkę Was nadrobić i mniej więcej kojarzę co się działo jak mnie nie było, ciekawość zaspokojona ![]() Chciałam wszystkim bardzo podziękować za gratki i komplementy odnośnie Szymkowej urody ![]() Daf pewnie już jesteś z Brunem, czekamy niecierpliwie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Araczku Malwinka jest piękna ![]() Mój Szymek ma b. podobne zdjęcie z serii "wychodzimy ze szpitala" ![]() A mi też zaaplikowali jakiegoś ćpacza ![]() ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18919390]no to rzeczywiście kruszynka... ale to podobno jest waga +/- 400g. - tak mi się gdzieś o uszy obiło.[/QUOTE] U nas dokładnie tak było. Dzień przed porodem lekarz oszacował Szymka na 2700 g a ważył 3100 g Cytat:
Prześliczna jest ![]() ![]() --------------------------------------------------------- Jakieś grzeczne dzieci powydawałyśmy na świat ![]() Jak się w nocy budzi jeść, to też tylko"pomiaukuje" ![]() ![]() Ciekawe kiedy te nasze aniołeczki przestaną być takie grzeczne ![]() ---------------------------------------------------------------- A teraz wzorem Araczki uraczę Was opisem porodu bez wdawania się w szczegóły ![]() Czwartek 15.04, godz. 18.00 - niczego nieświadoma jestem u gina na ostatnim usg i nagle okazuje się, że coś jest nie halo z przepływami i dzidzia ma trochę za szybkie tętno. Dostaję skierowanie do szpitala, w którym pojawiam się ok. 22.00 Podłączają mnie pod KTG i tak leżę do rana z otwartymi oczami ![]() ![]() ![]() Piątek 16.04, godz. 6.00 - miła pani doktor pyta czy wyrażam zgodę na wywołanie porodu oksytocyną i tłumaczy, że to najlepsze wyjście, bo ciąża donoszona i nie warto ryzykować...zgadzam się oczywiście. Godz. 7.00 - podają mi kroplówkę z oksytocyną, mój organizm okazuje się być totalnie nie przygotowany do porodu - szyjka 1,5 cm, twarda i zamknięta na amen. Przez kolejne 4 godziny nic się nie dzieje, lekarze kręcą głowami, że co jak co, ale rodzić to ja napewno nie urodzę przy tej pierwszej próbie wywołania....i że jest na oddziale pacjentka, która miała już cztery próby i nic....(No to się wystrachałam wtedy ) Tymczasem na przekór wszystkim "mądralom"o 11.00 się zaczęło ![]() ![]() Generalnie I faza 5 godz., II - 17 minut, chyba przy 5 parciu Szymek był na świecie. ![]() Bóle miałam koszmarne, ale porody wywoływane są ponoć o wiele bardziej bolesne, bo jakby nie było to ingerencja w naturę i zmuszanie organizmu do działania. Jak tak czytam, że niektóre z Was już porozwierane chodzą ![]() I dodatkowym utrudnieniem był fakt, że nie pozwalali mi wogóle wstawać nawet do kibla, i pić nie mogłam, tylko mi dali w kroplówce jakiś nawadniacz, a ja myślałam, że zdechnę z pragnienia. Jedyną formą aktywności na jaką mogłam sobie pozwolić było stanie koło łóżka. Korzystałam z niej jedynie na początku, bo później to już wolałam leżeć, a że dali mi jak pisałam wyżej środek narkotyczny ![]() ![]() Emocje są takie, że naprawdę trudno to opisać. To był zdecydowanie najpiękniejszy dzień w moim życiu ![]() Dobra nie przynudzam już , bo trochę za długi ten opis mi wyszedł ![]() Edytowane przez basiak Czas edycji: 2010-04-30 o 14:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, ja już nie nadążam za czytaniem!! Jakoś ostatnio mi się nawet nie chce spędzać tyle czasu na kompie, ale tak czy inaczej!
Araczki - słodziutki bobasek ![]() ![]() Dafreen - nie zdążyłam napisać nawet powodzenia...trzymaj się tam i wracaj szybko z njusami!! ![]() Cytat:
![]() Basiak - jaaaakie słodkości sobie siedzą w tym foteliku....mmmm ![]() ![]() A dziś wogóle mąż mi zakomunikował, że opuszcza Europę i płynie do Izraela...więc przez 2 tyg zero kontaktu, bo nie ma zasięgu....to nic, że w ciągu tych 2tyg mała może już wyjść...Szkoda...nawet nie będzie ze mną w tych chwilach telefonicznie...Ehh...Grr rrrrrrr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczynki!
Caly czas mysle o daf ...pewnie juz tuli Bruna ![]() djerba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś nam się tu chyba rozpakowuje dziś na spółkę z Daf. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Urocze dziecię. Gratulujemy ciepło. ![]() 5 godz. to całkiem nieźle... tyle wytrzymam. ![]() A u mnie nic... wszystko przeszło. Więc nabyłam dziś sobie liść maliny i będę chlać, a co. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Szymuś piknie wygląda na fotce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na zmianę z furaginem żartym i piciem żurawiny ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Rozeznanie
|
Basiak, Śliczny Twój Synek
![]() Kurcze do tej pory wszystkie porody wydają się być OK - oby każdą z nas taki czekał ![]() Ja też muszę czym prędzej zakupić i pić 3xdziennie. Kropka, kupiłaś w zwykłej aptece czy tylko w zielarskich mają? |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,a ja tak z innej beczki...
Wiecie cos moze o takich elektycznych odstaszaczach na komary,takich do kontaktu,czy mozna uzywac przy dzieciątku???Nigdzie nie mogę znalezc informacji na ten temat...Znalazlam z firmy chicco,z nadzieja,ze sa jakies specjalne dla dzieci,ale jest napisane: od 2 roku zycia-odpada,wiec takie normalne pewnie tym bardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Szymek pięękny! ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- A wogolee.. jadąc dziś samochodem.. zastanawiałam sie nad pasami.. a konkretniej co robią te adaptery.. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj prowadziłam auto z pasami zapiętymi, tak jak któraś dziewczyna proponowała- ten pasek który jest pod brzuchem miałam z tyłu za plecami. Wygodnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() basiak, śliczny misiu ![]() Co robisz, żeby małego brzuszek nie bolał? Moją Luizę też pobolewa zaraz po jedzeniu. Napręża się cała, trwa to chwilę. Przy tym puszcza bączki. Najpierw dawałam jej herbatkę koperkową, a od wczoraj sama ją piję i chyba jest trochę lepiej.
![]() |
#2426 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a poród dość szybki, oby więcej takich ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |||||||
Konto usunięte
|
Dziś na szczęście mam lepszy humor.
![]() No i cały dzień byłam poza domem, ulatałam się niesamowicie, dlatego dopiero teraz dopadłam kompa, żeby zakomunikować Wam kolejne radosne wieści. ![]() sms od monikadavvida: O 13:15 przyszedł na świat Jasiek ![]() ![]() sam poród nie był taki zły, nacięcie malutkie, teraz odpoczywam. Pozdrawiam forumowiczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ściskamy i całujemy. ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak się Daf miewa? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18922915] My po ostatniej szkole rodzenia, poszłam potem na ktg i... 0 skurczy ![]() to gdzież Ci się tak spieszy? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18927717] A ja z małżem się pstryknęłam, wyszedł do pracy bez słowa, dzieciuch jeden ![]() ![]() mnie też tż z rana podnerwił... ale olałam to. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2428 |
Konto usunięte
|
Monikadavvida GRATULACJE szybkiego porodu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18939350]
sms od monikadavvida: O 13:15 przyszedł na świat Jasiek ![]() ![]() sam poród nie był taki zły, nacięcie malutkie, teraz odpoczywam. Pozdrawiam forumowiczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ściskamy i całujemy. ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak się Daf miewa? ![]() [/QUOTE] no to miała przeczucie ![]() no własnie ciekawe jak tam Daf ![]() ciekawe która jutro pojdzie a mnie wnerwiaja bo zaczynaja do mnie i do siory sms pisać jak tam edyta urodziła juz cos ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() o kurka jakby tak sie sugerować listą i dzisiejszym dniem to na mnie jutro jest kolej ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-04-30 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Zakorzenienie
|
Monikadavvida gratulacje!!
![]() Ee no szybko poszło ![]() ![]() A ja czekam na burze ![]() Tak sie zbiera i zbiera.. i niiic.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.